Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 08:12 schreef Yildiz het volgende:
Het is inderdaad een belachelijke trend dat mensen een maaltijd menen te kunnen serveren / consumeren terwijl het niet is wat een maaltijd in essentie hoort te zijn, namelijk: een maaltijd, welke op de eerste plaats de honger stilt.
Dan moet je gewoon niet voor zo'n restaurant kiezen, niet het restaurant de schuld geven dat 't jouw smaak niet is. Als ik niet van pizza's hou, ga ik toch ook niet naar Domino's om vervolgens over het eten te klagen?quote:Op dinsdag 13 januari 2009 08:02 schreef Tuvai.net het volgende:
Veel gangen vind ik dan ook weer geen optie. dan wacht je elke keer verdomde lang tussen elke gang en dan zit je, zoals mij al enkele keren overkomen is, zo'n 6 á 7 uren in die toko. Mij niet gezien. Omdat je ook nog eens zo'n verdomde honger van dat lange wachten krijgt schrok je die minieme hapjes ook varkensachtig naar achteren zodra je ze krijgt.
Dit vind ik een beetje een gek verhaal. Het primaire doel van eten is en blijft energie binnen krijgen. Het is toch vreemd als je met honger een restaurant verlaat?quote:Op dinsdag 13 januari 2009 09:38 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.
Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij.
Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen.
En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt...
Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:21 schreef ErikT het volgende:
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat...
Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen.Dat zeiden de restauranthouders, die bv allerlei hippe koffie-apparaten hadden geïnstalleerd.
Echt te bizar:
"Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders."
"Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug"
Dat zal toch wel niet.
Mwah, dat geloof ik gedeeltelijk. Hier in Nederland kun je iedere tafel ook wel 2x bezet krijgen op een avond. Wel eet men in andere landen ook wel 's middags, dat scheelt inderdaad.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:31 schreef RSie het volgende:
[..]
Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.
Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten.
alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen.
In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen.
Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten.
ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen.
Ik probeer dan wel altijd alles, dat lijkt me dan wel zo logisch. Of weet jij van elk restaurant precies van tevoren wat je te eten krijgt, hoe veel tijd tussen de gangen zit en hoe dat geserveerd wordt?quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:14 schreef Sheriam het volgende:
Dan moet je gewoon niet voor zo'n restaurant kiezen, niet het restaurant de schuld geven dat 't jouw smaak niet is. Als ik niet van pizza's hou, ga ik toch ook niet naar Domino's om vervolgens over het eten te klagen?
Niet tot in de details, maar ik heb meestal wel een goede indruk van wat voor restaurant ik opzoek, zeker bij de duurdere, die ik 'van huis uit' iets uitzoek. Dan kijk ik zorgvuldig wat ik wil en waar en wat ze serveren enzo. Er is genoeg informatie, en voor ik zoveel geld uit geef als je in een toprestaurant inderdaad kwijt bent, zal ik me goed orienteren.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:44 schreef Tuvai.net het volgende:
Ik probeer dan wel altijd alles, dat lijkt me dan wel zo logisch. Of weet jij van elk restaurant precies van tevoren wat je te eten krijgt, hoe veel tijd tussen de gangen zit en hoe dat geserveerd wordt?
Okay, dat is logischquote:Overigens waren de keren dat ik in zulke baggertenten te vinden was, doordat nepkakker ooms en tantes per sé iets wilden doen dat 'chique' was. Of voor zakelijke diners. Ik zou uit mezelf (of met mijn vriendin) nooit dergelijke tenten uit kiezen om eens lekker en gezellig te gaan uit eten.
dat is dan het restaurant dat de term tapas niet helemaal heeft begrepen.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 13:10 schreef koen_pijl het volgende:
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch
Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten
Olo Roso toevallig?quote:Op dinsdag 13 januari 2009 13:10 schreef koen_pijl het volgende:
Laatst in Leiden uit eten geweest met vrienden. Dacht ik neem tapas zal wel niet zo veel zijn, maar neem het toch
Kreeg echt een bak met brood Aoli en kruidenboter en een bak vol salade en dan nog zes bakjes met gerechten
idd tot wel 20% duurder dan in Duitsland of Belgie.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:21 schreef ErikT het volgende:
Dit mag idd wel eens gezegd worden. Vaak zat ga ik met honger weg uit een restaurant. Wie verzint dat...
Beetje off-topic, maar gisteren was er nog een item op het journaal. Restaurants in Nederland zouden duur zijn omdat de klanten dat willen.Dat zeiden de restauranthouders, die bv allerlei hippe koffie-apparaten hadden geïnstalleerd.
Echt te bizar:
"Nee, dit wil ik niet, ik wil iets duurders."
"Okee klant, dat gaan we voor u regelen, kom volgende week maar terug"
Dat zal toch wel niet.
In Frankrijk hoef je ook niet voor 21.00 een restaurant binnen te lopen.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 11:31 schreef RSie het volgende:
[..]
Ik hoorde vanochtend een plausibelere verklaring.
Namelijk dat de Nederlanders allemaal gewend zijn om op een vaste tijd te eten.
alleen binnen dat tijdsbestek gaan de mensen naar de restaurants waardoor de restaurants maar 1 serie gasten kan ontvangen.
In het buitenland zijn de etenstijden gevarieerder waardoor 1 tafel op een avond 2-3 verschillende groepen kan herbergen.
Hierdoor worden kosten als huur van het pand, onderhoud aan het pand etc. verdeeld over meerdere gasten.
ook de inkomsten per tafel stijgen waardoor je dus lagere tarieven kan doorberekenen.
Ik zei dat eten in de eerste plaats ervoor bedoeld is om de honger te stillen.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 09:38 schreef zatoichi het volgende:
[..]
Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Met deze argumentatie zou je iedere dag droog brood en water kunnen eten.
Voor mij is eten meer dan alleen eten. Ik vind het fijn om lekker te kunnen eten. Als ik naar een restaurant ga, dan wil ik bijzondere dingen kunnen proeven die ik niet zelf snel zou kunnen/willen maken, met een lekkere wijn erbij.
Als een restaurant dat goed weet te doen, vind ik het helemaal niet erg om wat meer te betalen.
En grote porties hoef ik sowieso niet, want ik ben geen grote eter. Bovendien met jouw argumentatie kun je ook zeggen dat in essentie een maaltijd je hoort te voeden zodat je weer een paar uur verder kan en niet te vullen. Vol zitten is sowieso een trend van de huidige consumptiemaatschappij getuige het feit dat de Nederlander dikker en dikker wordt...
Ik zou zeggen: Laat eens een ballonnetje opquote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:51 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Ik zei dat eten in de eerste plaats ervoor bedoeld is om de honger te stillen.
Ik zei niet dat elke maaltijd een gelegenheid zou moeten zijn om je helemaal vol te stouwen, dat is namelijk heel wat anders.
Ik zeg eenvoudigweg dat eten in de eerste plaats dient te vullen, in de tweede plaats dient het inderdaad lekker te zijn, waarbij lekker een combinatie van smaak en geur is, en uiteraard hoe het eten er zelf uit ziet. Sfeer en het sociale eromheen telt natuurlijk ook, maar daar is een restaurant niet erg onderscheidend in, dus dat tel ik niet mee.
Als een kok een biefstukje bereid, zit er niet veel verschil tussen 40 gram of 100 gram, op misschien de 2 euro bij de inkoopprijs na.
Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel.
Ok in dat geval ben ik het me je eens; al moet ik zeggen dat ik nog nooit met honger een restaurant heb verlaten, ook in de restaurants waar je halve picasso's krijgt opgediend.quote:Op dinsdag 13 januari 2009 20:51 schreef Yildiz het volgende:
[..]
Een restaurant waar je halve picasso's opgeserveerd krijgt, maar waar je bij het verlaten van het restaurant toch nog wel erg graag een whopper wilt halen, is niet echt functioneel.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |