Mij wel. Hoe ziet je puck eruit als je hem eruit hebt geklopt?quote:Op dinsdag 16 december 2008 23:20 schreef zquing het volgende:
Ik heb uit mn miss audry(silvia met ander uiterlijk) haast nooit goede koffie, waar dat met mn goedkope krups met thermoblok wel ging. Ik doe netjes aan tempsurfen, koffie wordt gemaald door een rocky, lijkt me niet dat 't aan een de niet goed passende tamper liggen kan.
wat kan/moet ik proberen?
netjes en stevig, je klopt 'm zo leegquote:Op woensdag 17 december 2008 10:40 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Mij wel. Hoe ziet je puck eruit als je hem eruit hebt geklopt?
Andere tip: Maak je apparaat eens echt goed schoon (zeefje eraf e.d.). Dat scheelde bij mijn Miss Silvia enorm
Ik heb meerdere Amerikaanse fora doorgepluisd en de Gaggia Classic staat op vrijwel gelijke hoogte met de Silvia qua kwaliteit.quote:Op woensdag 17 december 2008 23:36 schreef onderdekoffer het volgende:
@ Moody,
Ik raad je toch echt aan om een tweedehands Rancilio Silvia te kopen als je budget beperkt is.. het geld dat je dan over houd kan je bij je molen leggen.. echt belangrijk
Haast geen crema en veel te bitter. Volgens reviews was 't eigenlijk een silvia maar dan lelijk. Mischien moet ik er nog maar wat meer mee spelenquote:Op vrijdag 19 december 2008 16:54 schreef Mark_V het volgende:
Pfff veel vragen weinig antwoorden.
Zquing, raar, een silvia zou veel beter moeten zijn dan een krups. Met je opmerking "geen goede koffie" kan ik alleen niet zoveel. Te waterig? Doorlooptijd? Bitter? Etc. Een Audrey is trouwens niet een silvia in een ander jasje, maar is de de VOORGANGER van de silvia waarbij de silvia juist werd gezien als een enorme sprong voorwaarts.
Zit daar geen 70% robusta in? Ik schrok me de pleuris toen ik het las bij mijn Italiaanse collegae, en snapte meteen waarom ze er twee suikerklontjes (let wel: in een ristrettohoeveelheid gemaakt met een perculator) in gooide....quote:
Daar zou het inderdaad aan gelegen kunnen hebben, dus zojuist 100% arabica gekocht en man, wat was de espresso zuur in eensquote:Op zondag 18 januari 2009 23:27 schreef tim2308 het volgende:
[..]
Zit daar geen 70% robusta in? Ik schrok me de pleuris toen ik het las bij mijn Italiaanse collegae, en snapte meteen waarom ze er twee suikerklontjes (let wel: in een ristrettohoeveelheid gemaakt met een perculator) in gooide....
Lavazza, las op het internet dat het met de temperatuur te maken kon hebben, maar ook na alle buizen van te voren goed te hebben verwarmd blijft er een erg overdreven zure smaak, krijg gewoon kramp in mijn tong ervan... met een andere melange (de bitterequote:Op maandag 19 januari 2009 23:54 schreef tim2308 het volgende:
Is je koffie dan niet gewoon ondergedoseerd als het zuur is? 100% arabica hoeft niet zuur te zijn. Welk merk was het trouwens?
BTW heb je nu koffiepraat naast thuisbarista? Zonde dat er twee forums zijn...
quote:Op vrijdag 2 januari 2009 19:39 schreef faberic het volgende:
Jongens, ik leef nog.
Het beste allemaal voor 2009. Mijn goede voornemen? Mazzer Mini aanschaffen, nieuw. Ik vind dat als je iets nieuw moet kopen qua koffieapparatuur dan moet dat toch zeker de molen zijn. Een ouwe molen is lastiger op te lappen dan een oude Silvia denk ik. Bovendien heb je een nieuwe mazzer mini voor 399,- terwijl ze op marktplaats vaak pas bij 300,- weggaan, die honderd euro meer is het mij wel waard.
Maargoed, dat staat sowieso op de planning.
Ik lees hierboven wat verhalen van mensen die met een beperkt budget willen beginnen. Mijn oog viel laatst op deze molen. Traploos, conische schijfen, volgens coffeegeek een prima apparaat dat gemakkelijk het niveau van de Rocky haalt, als het niet meer is. Voor mij geen optie, als ik een nieuwe koop wil ik een Mini en wil ik daar 6 jaar mee doen, maar ik denk dat dit i.c.m. een tweedehands silvia een goede keus is. En dan betaal je voor die set 369 euro, als die Silvia 200 kost. Mooi tampertje erbij en je kan beginnen.
Veel succes in het nieuwe jaar!
Leuke molen, die houdt ik even in mijn achterhoofd voor in het nieuwe huis straks..![]()
Faberic
Prima molen, ik hak er mn boontjes ook met veel plezier mee fijn!quote:Op maandag 2 februari 2009 12:54 schreef fruityloop het volgende:
Die Iberital molen lokt me wel, en aangezien we een nieuw huis hebben gekocht komtie daar in de keuken te staan, echter zijn wij ook uitgekeken op mijn el-chaepo Braun koffiezetapparaat, wat is een beetje een fatsoenlijk filterkoffieapparaat om te gebruiken naast onze Gaggia?
Ik hoop hem later dit jaar te kopen, maar heb je toevallig ook nog een tip voor een filter koffiezetapparaat? Die wil ik eigenlijk als eerste vervangen..quote:Op maandag 2 februari 2009 13:25 schreef Gripper het volgende:
[..]
Prima molen, ik hak er mn boontjes ook met veel plezier mee fijn!
Nee, sorry. Heb zelf een vrij simpel (maar prima) Philips koffiezetter. Die komt nu alleen nog maar van de plank als er zoveel mensen koffie komen drinken dat ik het niet afkan met de espressomachine.quote:Op maandag 2 februari 2009 13:36 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Ik hoop hem later dit jaar te kopen, maar heb je toevallig ook nog een tip voor een filter koffiezetapparaat? Die wil ik eigenlijk als eerste vervangen..
Ik zit te denken aan een Siemens of Bosch met ingebouwd Brita filter, welke ik dan ook weer in zo'n brita kan kan gebruiken voor mijn epspresso-apparaat..quote:Op maandag 2 februari 2009 13:44 schreef Gripper het volgende:
[..]
Nee, sorry. Heb zelf een vrij simpel (maar prima) Philips koffiezetter. Die komt nu alleen nog maar van de plank als er zoveel mensen koffie komen drinken dat ik het niet afkan met de espressomachine.
Wel handig aan dat philips ding: de sterkte indicator. De eerste keer stel je in welke sterkte je lekker vind, en daarna kun je elke volgende keer precies die sterkte zetten, zonder de koffie te moeten afwegen: er zit een balans in die de verhouding tussen de watermassa en het gewicht van koffie+filter aangeeft. Handig!
Als ik een tip zou moeten geven zou het die zijn, maar ik heb alleen die beperkte ervaring met filterapparaten. Weet ook niet wat je eraan zou willen uitgeven?
De kwaliteit is matig in verhouding tot andere malers die op de markt zijn. De Nederlandse importeur zegt zelf dat je hem opnieuw moet afstellen voordat je er een fatsoenlijke espressomaling mee kan halen en voldoende speelruimte te houden. Afstellen is vrij eenvoudig maar nogal onzinnig voor zulke apparaten.quote:Op donderdag 22 januari 2009 09:57 schreef wiseguy79 het volgende:
Heeft er iemand ervaring met de maalkwaliteit van de KitchenAid Artisan molen?
[ afbeelding ]
Ik vind het een mooi apparaat om te zien, maar vind de kwaliteit zeker belangrijker.
espresso moet fijn, frenchs press redelijk grof, en filterkoffie iets minder grof dan french press, zoals je dat ook in de winkel koopt. Maar je kan er natuurlijk ook mee experimenteren! Cafetiere moet ook fijngemalen.quote:Op maandag 2 februari 2009 13:47 schreef Gripper het volgende:
Ook een vraag van mezelf. Nu ik toch een molen heb, kan ik net zo goed ook in mn filterapparaat versgemalen koffie gebruiken, welke fijnheid kan ik dan het beste instellen? De fijnheid die ik normaal voor een lungo zou gebruiken, of mag het nog iets grover dan dat? En hoe grof moet het gemalen als de koffie in de cafetière gaat?
Ik maal met een iberital challenge
Hoe train je in godsnaam voor koffiezetten? Krachtsport? Conditie? Duurvermogen?quote:Op dinsdag 10 februari 2009 19:51 schreef Mark_Boelen het volgende:
Net terug van de vierde training met rose van asten voor de dutch barista championship.
Eerst maar is even eten, straks een klein verslag
Je kan bij gebrand ook per pond bestellen hoor. Ik doe dat ook. Woon er niet ver vandaan, dus haal het zelf op, hangt de dag dat het gebrand is dan voor je aan de deur. Helemaal vers dus!quote:Op zaterdag 14 februari 2009 10:25 schreef fuckbuddy het volgende:
Ik zit op internet te kijken om gebrande bonen te kopen, maar die gaan eigenlijk allemaal per kg.
www.gebrand.nl bijv... das natuurlijk erg veel. Ik drink een 500gram per 3 weken ongeveer.
Ik haal normaliter bij Simon Levelt mijn koffie, maar nu ben ik benieuwd of jullie ook die hoeveelheden halen en hoe jullie dat bewaren.. Ik wil het liefste zo vers mogelijke koffie...
@Mark,
Ben erg benieuwd naar je verslag/methodes.
Misschien leer ik er nog wat van....
Top, ik dacht op de site te lezen dat het alleen per kg ging.quote:Op zaterdag 14 februari 2009 18:40 schreef onderdekoffer het volgende:
[..]
Je kan bij gebrand ook per pond bestellen hoor. Ik doe dat ook. Woon er niet ver vandaan, dus haal het zelf op, hangt de dag dat het gebrand is dan voor je aan de deur. Helemaal vers dus!
Een dag van te voren bestellen, ze branden op dinsdag en donderdag volgens mij.
Jep, ervaring. Een van mn buitensportende vrienden heeft er ook een, hij wil ook net als ik overal van lekkere koffie kunnen genieten. Het ding maakt lekkere koffie, maar heeft als nadeel: als je m buiten gebruikt, en de handpresso zelf is koud, dan wordt de kleine hoeveelheid water die je in het reservoir doet zo ver afgekoeld, dat je al snel een zurig lauw bakkie krijgt. Voorverwarmen zou misschien kunnen door het hele apparaat (of in ieder geval de "zetgroep" ) eerst een tijdje onder te dompelen in een pannetje kokend water...quote:Op zondag 1 maart 2009 15:38 schreef Byte_Me het volgende:
iemand ervaring met de handpresso? http://shop.handpresso.com/en/
voortaan overal van een lekker kopje espresso genieten
alleen die pads staan me niet zo aan.
Heb ook zo een presso, lekker makkelijk iets. Je moet alleen net voordat de presso bijna klaar is het proces stoppen anders krijg je grote bubbels in de crema. Ziet niet zo netjes uit, is een detail maar toch... Die ESE servings zijn lekker makkelijk. Apart verpakt meteen een goede kwaliteit espresso zonder een bonenmaler in je rugzak mee te nemenquote:Op zondag 1 maart 2009 15:38 schreef Byte_Me het volgende:
iemand ervaring met de handpresso? http://shop.handpresso.com/en/
voortaan overal van een lekker kopje espresso genieten
alleen die pads staan me niet zo aan.
Een senseo hoeft zich niet te schamen, net als dat een frietkot zich niet hoeft te schamen, maar een frietkot is geen restaurant.quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:52 schreef DonPerignon het volgende:
jullie praten mijn senseo een minderwaardigheidscomplex aan, jullie vuillakken!
In die prijsklasse is er net een vol-automaat van saeco denk ikquote:Op donderdag 5 maart 2009 09:24 schreef DaneV het volgende:
Ik heb sinds kort een nespresso, maar ik ben eigenlijk toch nog niet tevreden over de smaak. Het is natuurlijk heel handig met die cupjes en een wereld van verschil met de senseo-troep, maar als ik het vergelijk met de koffie die uit mijn ouders` volautomatische jura komt vind ik het toch tegen vallen. Ook erg jammer dat ik aan de nespresso koffie vast zit.
Wat raden jullie mij aan om te kopen? Het probleem is dat ik uitwonende student ben, dus een beperkt budget heb ( 200-300 euro is wel ongeveer mijn max). Ik drink vooral `s ochtends koffie, dus dan heb ik geen tijd om een half uur in de keuken de staan om mijn kopje koffie te bereiden.
Eindelijk eens iemand die iets zinnigs zegt over de Senseo.quote:Op woensdag 4 maart 2009 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een senseo hoeft zich niet te schamen, net als dat een frietkot zich niet hoeft te schamen, maar een frietkot is geen restaurant.
Wij vinden de Guatemala erg lekker, heeft veel aroma, en is net wat milder dan de 2 die jij noemt.. En het leuke van die Perla spaarpunten is dat je er ook echt wat aan hebt zonder 15 jaar te sparen zoal bij DE, 25x10 punten leveren al een gratis pak koffie op, en die excellent koffie valt daar ook onder..quote:Op donderdag 5 maart 2009 10:44 schreef Ad_rem het volgende:
Wat vinden jullie van de Albert Heijn Excellent (snelfilter) koffie in allerlei verschillende smaakjes per land. Drink nu bijvoorbeeld Brazilië maar zag ook Ethiopië. Smaakt heel rond en misschien zelfs zoet in de verte. (zeker vergeleken bij de normale DE snelfiltermaling die we normaalgesproken in ons studentenhuis hebben.)
* Ad_rem vist verpakking uit de prullenbakquote:Op donderdag 5 maart 2009 10:59 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Wij vinden de Guatemala erg lekker, heeft veel aroma, en is net wat milder dan de 2 die jij noemt.. En het leuke van die Perla spaarpunten is dat je er ook echt wat aan hebt zonder 15 jaar te sparen zoal bij DE, 25x10 punten leveren al een gratis pak koffie op, en die excellent koffie valt daar ook onder..
ben toevallig aan het rondneuzen op internet naar koffiemolens, maar ik vind die elektrische nogal prijzigquote:Op vrijdag 6 maart 2009 08:20 schreef Noxa het volgende:
Hier nog een koffie liefhebber. Ik zet het met een klassieke molen en een cafetiere. Tis wat werk maar de geur en de smaak is onovertroffen.
[ afbeelding ]
Dat vraag ik me nl ook af, vandaar mijn vraag..quote:Op dinsdag 5 mei 2009 13:15 schreef Dunckie het volgende:
Zit in filterkoffiezetapparaten ook al zo'n groot verschil?
Is dat ook niet de fabrikant van de DE koffiezetapparaten?quote:Op dinsdag 5 mei 2009 16:46 schreef infp2009 het volgende:
Grote hoeveelheden? Dus een oerhollandse Technivorm Moccamaster is niet goed genoeg?
Uiteraard zit er een groot verschil in filterapparaten, met name te maken met water dat een te lage temperatuur heeft.
geen ervaring met de smaak van de koffie of de prestaties van het apparaat. Wel weet ik dat als je een combi wilt maken, bijvoorbeeld een cappuchino, je 2 cups nodig hebt: een cup met melk, en een cup espresso. Met cupjes die 50 of 60 cent kosten, zit je dan al snel rond de 1 euro of meer voor een kop koffie, en dat vind ik eerder horecaprijzen dan thuisbrouw-prijzen.quote:Op woensdag 6 mei 2009 11:31 schreef Joene het volgende:
[ afbeelding ]
ik zit er over te twijfelen zo een apparaat te kopen.... iemand ervaring ?
Ja, dat zijn gerebrande Technivorm's. Dit zijn voor zover ik weet de enige filterapparaten met een SCAA goedkeuring. Ik zou er echt een overwegen als ik jou was, op marktplaats zijn er ook een hoop te vinden voor een paar tientjes. Nieuw kosten ze ongeveer 100 euro, en dat is de investering meer dan waard! Zeker met de nieuwere 9-gats sproeikop, het enige zwakke punt van de eerdere versies is daarmee aangepakt.\quote:Op woensdag 6 mei 2009 10:37 schreef fruityloop het volgende:
[..]
Is dat ook niet de fabrikant van de DE koffiezetapparaten?
Ik kende m voordat ik m gisteren heb gekocht al vrij goed, omdat een buitensportmaatje van me hem ook heeft. Met name in de winter, als het apparaat koud is, koelt de kleine watervoorraad snel af zodra die uit de thermoskan en in je handpresso gaat. Resultaat is lauwe koffie.quote:Op donderdag 28 mei 2009 00:10 schreef Byte_Me het volgende:
die staat ook op mn verlanglijstje, al wil ik hem eigenlijk eerst een keer testen.
is wel aan te raden?
tnx voor de info, mocht ik een keer in utrecht komen stuur ik je een PMquote:Op donderdag 28 mei 2009 09:55 schreef Gripper het volgende:
Ik kende m voordat ik m gisteren heb gekocht al vrij goed, omdat een buitensportmaatje van me hem ook heeft. Met name in de winter, als het apparaat koud is, koelt de kleine watervoorraad snel af zodra die uit de thermoskan en in je handpresso gaat. Resultaat is lauwe koffie.Maar goed, niet iedereen hier zal in de winter kamperen. Vantevoren even met heet water doorspoelen zal ongetwijfeld helpen om het apparaat alvast op bedrijfstemperatuur te brengen, en de kopjes moeten ook warm zijn (ook dat is buiten nog wel eens moeilijk)
Mits je een lekker koffiepadje gevonden hebt, maakt ie een espresso die niet van echt te onderscheiden is. Aan het eind, als de laatste druppels water doorlopen, maakt ie nog wat waterige belletjes, een beetje zoals bij een senseo waar ook de hoeveelheid water afgepast is. Dat natte schuim sloopt je cremalaagje, dus op tijd stoppen is het devies.
t is een zeer robuust ding, stalen constructie van de pompunit, een beetje zoals een fietspomp voor onderweg. Maar dan echt stevig, en dat mag ook wel als er 16 bar in het pomphuis staat. Als je een keer in de buurt van Utrecht bent kun je m wel even komen testen met een lekker
zijn dat die opgevreten en uitgescheten koffiebonenquote:Op donderdag 28 mei 2009 11:53 schreef Den_Haag het volgende:
Heb een zaak gevonden in mijn stadje die 'Kopi Luak' koffie heeft. ben er erg benieuwd naar; is deze koffie zijn geld waard?
Tastes like shit.quote:Op donderdag 28 mei 2009 11:53 schreef Den_Haag het volgende:
Heb een zaak gevonden in mijn stadje die 'Kopi Luak' koffie heeft. ben er erg benieuwd naar; is deze koffie zijn geld waard?
Zo snel al van het vuur halen? Is er dan genoeg druk opgebouwd om het water omhoog te stuwen?quote:Op dinsdag 2 juni 2009 22:16 schreef Dunckie het volgende:
Als het begint te pruttelen na 5-10 seconden van het vuur halen. Het water is er dan wel door en de koffie kan niet meer verbranden. Doe je er wel genoeg water in?
quote:Op donderdag 4 juni 2009 08:48 schreef sammie99 het volgende:
Ik heb er van geproefd en het was echt best lekker, het enige nadeel het zijn van die kleine kopjes. Een slok en het is opEn het is in vergelijking met een filterapparaat veel duurder in gebruik. Eigenlijk gewoon pure luxe!
Erg lekker! Voor de grap wel eens wat bonen van gehaald. Maar ik denk niet dat ik het ooit nog eens ga halen gezien de prijs.quote:Op maandag 2 februari 2009 14:11 schreef Ad_rem het volgende:
Heeft iemand al weleens Kopi Luwak geproefd? Hoe was het? Ben ik altijd al benieuwd naar.
De Rocky staat bekend als erg goede espressomolen. In zijn prijsklasse zo'n beetje de beste, maar minder goed dan bijvoorbeeld Mazzers of de grotere Compaks.quote:Op donderdag 4 juni 2009 09:57 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Heeft iemand ervaring met de koffiemolen van Rancilio? En zijn deze positief negatief of is er in die prijsklasse een (veel) betere molen te krijgen?
ik heb er 1tje en vind 't echt een prima dingquote:Op donderdag 4 juni 2009 09:57 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Heeft iemand ervaring met de koffiemolen van Rancilio? En zijn deze positief negatief of is er in die prijsklasse een (veel) betere molen te krijgen?
Ik zie mezelf als echte koffieliefhebber, maar ik heb ook een nespresso voor erbij hoor. die zet ik lekker op mn werk neer, terwijl ik thuis een echt espresso apparaat heb. en ik vind het goed te drinken. en duur, tsja, het kost je 35ct per kopje.quote:Op donderdag 4 juni 2009 08:48 schreef sammie99 het volgende:
tja nespresso. En eigenlijk mag ik hier dan niet posten![]()
quote:Op donderdag 4 juni 2009 09:56 schreef Rest het volgende:
[..]
Erg lekker! Voor de grap wel eens wat bonen van gehaald. Maar ik denk niet dat ik het ooit nog eens ga halen gezien de prijs.
Sorry dat ik niet echt goed ben in smaken omschrijven.
http://publisher.copernica.nl/?pxc=11203142¤t=e&pxd=.p.e.register.webversion¤t=webversion&account=15&destinationid=8568bec4ff463f0011076a9ce2367ab4quote:ETHIOPIË HARAR
Nieuw!
Heel karakteristieke, volle en krachtige mokka smaak.
Harar of 'Coffee of Kings'
“The Coffee of Kings” is de bijnaam van één van 's werelds meest klassieke koffiesoorten, beter bekend als Harar. Deze koffie komt uit het droge oostelijke
deel van Ethiopië en groeit op kleine akkers variërend van 1700 tot 2200 meter hoogte in de omgeving van voormalige Ethiopische hoofdstad Harar. De bonen
drogen in de bes aan de koffiestruiken en krijgen hierdoor een licht goudgele kleur. Doordat deze koffie in de bes gedroogd is ontstaat een zoete en volle smaak.
NEE, GEEN SIMON LEVELT! Als zo'n koffiewinkel me niet eens kan vertellen wanneer de bonen zijn gebrand...quote:
Is het nu al beter gelukt?quote:Op dinsdag 2 juni 2009 22:41 schreef henkSX het volgende:
[..]
Zo snel al van het vuur halen? Is er dan genoeg druk opgebouwd om het water omhoog te stuwen?
Doe er genoeg water in; precies tot aan het ventieltje
Het gaat iets beter, maar nog niet zoals ik het wil hebben.,, Maar de volhouder wint (en koopt over een tijd misschien een espressomachine)quote:
Heb je wel goede koffie? Goedkope espresso (xenos bijvoorbeeld) wordt zowiezo erg bitter.quote:Op zondag 7 juni 2009 16:05 schreef henkSX het volgende:
[..]
Het gaat iets beter, maar nog niet zoals ik het wil hebben.,, Maar de volhouder wint (en koopt over een tijd misschien een espressomachine)
Ik heb een Rocky en ik denk dat eerder de hoogte een "risico" is dan dat het gebogen is. Zolang dat geen probleem is dan werkt het.quote:Op vrijdag 12 juni 2009 11:40 schreef Zith het volgende:
Heb zojuist een rancilio rocky sd op de kop getikt voor 160 eur (tweedehands), maar ik vraag me 1 ding af (heb het apparaat nog niet):
[ afbeelding ]
Zoals je ziet heeft het een filterhouder rekje die naar binnen loopt, perfect voor die filterhouder die je daarnaast ziet - want die heeft ook een smal tuitje in het midden onderaan. Mijn espresso filterhouder (van De'Longhi) heeft niet zo'n tuitje maar eerder zoiets (klik): een breede onderkant met 2 gaatjes/tuitjes aan de zijkanten.
Past mijn houder wel onder de exit vna de grinder?![]()
Niet dat het anders een verloren zaak is, maar denk er nu oppeens aan
Die foto is niet van mijquote:Op zaterdag 20 juni 2009 14:12 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
Ik heb een Rocky en ik denk dat eerder de hoogte een "risico" is dan dat het gebogen is. Zolang dat geen probleem is dan werkt het.
En wat betreft die foto (is dan denk ik niet val jou?) maalgraad staat op 10, kan mijns inziens met een Silvia fijner, 10 is te snel (tenzij er per molen grote verschillen zijn).
volgens mij niet zo handig voor buiten --> koffie koelt snel af. vd andere kant, een espresso doe je niet zo lang overquote:Op zondag 7 juni 2009 19:23 schreef Gripper het volgende:
Nieuwe kopjes gekocht! 2 dubbelwandige RVS kopjes, eigenlijk bedoeld voor buiten met mn handpresso. Maar binnen zal de koffie er ook best in smaken
[ afbeelding ]
Ze zijn maar 40 ml, dus er past maar een klein straf bakkie in...![]()
Ik zet er ook vaak koffie mee, maar je moet ze wel helemaal uit elkaar halen als je ze schoonmaakt. Iets wat mensen uit noordeuropa nooit weten.quote:Op zondag 21 juni 2009 18:24 schreef LadyBlack het volgende:
[ afbeelding ]
Dat heet een moka of perculator, coole dingen, ik zet er zelf ook altijd koffie mee
Je doet er espressokoffie in, maar dat hoeft niet perse van een bepaald merk, als je dit topic even doorleest vind je 1001 tipsBij de Simon Levelt of Kaldi kunnen ze je sowieso goed helpen hoor.
En malers zijn als het goed is wel op meerdere standen instelbaar, dus zowel voor filterkoffie als de moka.
Ik stop trouwens ook snelfiltermaling wel in de moka, gaat prima
't Zijn toch maar 3 onderdelen? Of mis ik iets?quote:Op zondag 21 juni 2009 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zet er ook vaak koffie mee, maar je moet ze wel helemaal uit elkaar halen als je ze schoonmaakt. Iets wat mensen uit noordeuropa nooit weten.
Waterhouderquote:Op zondag 21 juni 2009 18:46 schreef Mr.J het volgende:
[..]
't Zijn toch maar 3 onderdelen? Of mis ik iets?
Ok, ik ga ff kijken. Thanks.quote:Op zondag 21 juni 2009 19:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waterhouder
Koffiepoederhouder
Top waar de espresso in komt
Deze bedoel je
Deze vergeet iedereen
Rubber ring,
Filter
Doe eens een pic posten, wellicht mag je dan ook eens mee op vakantie, maak jij ook eens wat meequote:Op zondag 21 juni 2009 18:43 schreef Zith het volgende:
Maak jij eens wat mee op vakantie, oh grote meesterchef
Jepquote:
Oké, de beslissing is gemaakt na meer informatie ingewonnen te hebben en ik ben sinds vanmiddag de trotse eigenaar van een Jura Impressa S9 One Touch! Super dingetje, toch loop ik al tegen het eerste "probleem" aan. Bereidingen met melk worden niet echt warm, ondanks dat de koffietemperatuur op maximaal staat en de kou uit het kopje gehaald was door er even heet water in te zetten. Je kunt een cappuchino in een teug leegdrinken. Ik denk dat het aan de melk ligt, aangezien alleen koffie of espresso wel loeiheet wordt. Iemand een idee of/hoe de melk warmer kan?quote:Op zaterdag 20 juni 2009 13:43 schreef Coelho het volgende:
Ben van plan een Jura te gaan kopen. Twijfel tussen de C9 one touch en S9 one touch. Ondanks het prijsverschil is het me niet echt duidelijk wat het verschil is. Iemand die me uit kan leggen waar ik op moet letten en waarom ik voor de een danwel de ander moet kiezen?
En hoeveel extra kosten komen er na aanschaf nog om de hoek kijken? Ik las iets over jaarlijks terug sturen naar de fabriek???
Er moet dus koffie in die net iets grover is dan espressomaling heb ik het idee. Mijn Illy espressomaling wordt iets te bitter en zwaar naar mijn smaak, ze hebben dan ook een speciale Moka Pot melange/maling maar die heb ik nog niet los kunnen kopen/vinden (12 blikken is net iets te veelquote:Op zondag 21 juni 2009 18:24 schreef LadyBlack het volgende:
[ afbeelding ]
Dat heet een moka of perculator, coole dingen, ik zet er zelf ook altijd koffie mee
Je doet er espressokoffie in, maar dat hoeft niet perse van een bepaald merk, als je dit topic even doorleest vind je 1001 tipsBij de Simon Levelt of Kaldi kunnen ze je sowieso goed helpen hoor.
En malers zijn als het goed is wel op meerdere standen instelbaar, dus zowel voor filterkoffie als de moka.
Ik stop trouwens ook snelfiltermaling wel in de moka, gaat prima
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |