Dat komt omdat olie een speculatieve bubble was die weinig te maken had met reeele vraag & aanbod.quote:Op vrijdag 5 december 2008 17:07 schreef ItaloDancer het volgende:
Wel opvallend trouwens, dat de olieprijs nog aan zijn grootste opmars moest beginnen toen de VS al lang in een recessie zat (achteraf bezien).
Maar toen had je nog China met een oververhitte economie.quote:Op vrijdag 5 december 2008 17:07 schreef ItaloDancer het volgende:
Yep, zelfde als met de extreme stijging.
Wel opvallend trouwens, dat de olieprijs nog aan zijn grootste opmars moest beginnen toen de VS al lang in een recessie zat (achteraf bezien).
nieuwe low 41,58 (crude januari)
Maar dat heeft de huidige prijs ook niet.quote:Op vrijdag 5 december 2008 17:59 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat komt omdat olie een speculatieve bubble was die weinig te maken had met reeele vraag & aanbod.
Net als de andere commodities.
Tering.quote:Olieprijs duikt onder 40 dollar
05-12-2008 19:14:28
Brussel (tijd) - De prijs voor een vat ruwe olie is in Londen onder de kaap van de 40 dollar gedoken. De olie is daarmee sinds de piek in juli bijna twee derde gedaald.
Het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag werd vrijgegeven, toonde nog maar eens aan hoe erg het gesteld is met de economie in de VS. Beleggers zien het rapport als een teken dat de vraag naar olie nog zal afnemen. De VS zijn immers de grootste energieverslinders in de wereld.
Een vat ruwe Brent werd rond 19.00 uur nog aan 39,66 dollar verhandeld in Londen. De olie speelde deze week een kwart van zijn waarde kwijt, de slechtste prestatie sinds maart 2003.
Mijn voorspelling enkele maanden geleden was (zelfs voor de daling begon) al dat-ie zou zakken tot grofweg 40 dollar, dat is namelijk gewoon in lijn met het lange termijn verloop. Gezien de huidige crisis kan-ie zelfs nog wel verder zakken.quote:
http://www.depers.nl/econ(...)goedkoop-tanken.htmlquote:Olie Kans op structureel lagere prijs
Nog tien jaar lang goedkoop tanken
Goed nieuws voor iedereen die met afgrijzen terugdenkt aan de dure benzinezomer: de komende tien jaar wordt tanken een plezier. In tegenstelling tot alle voorspellingen, zeggen steeds meer deskundigen, zoals de Wereldbank, dat de olieprijs nog wel tien jaar laag blijft.
Robert Laughlin, een energiehandelaar, herinnert zich de nerveuze sfeer op de beursvloer van de Londense International Petroleum Exchange vlak voor kerstmis 1998. ‘Het was totale chaos’, vertelt hij. ‘De wereld zat in een diepe economische neergang en niemand wilde olie kopen.’
Veel Aziatische landen waren in recessie, samen met Japan en Rusland dat zijn schulden niet meer kon nakomen. Ook in Europa en de VS zakte de groei hard in, waarna het IMF zich gepijnigd afvroeg hoe de crisis bestreden zou moeten worden.
De oliemarkt wist het antwoord wel: verkopen. Tien jaar geleden daalde de prijs van een vat Brent Spar-olie naar 9,64 dollar, het laagste niveau in zijn geschiedenis.
Crisis
Echo’s uit dat tijdperk weerklinken, zegt Laughlin. ‘Ook nu willen mensen geen olie meer kopen. Maar wat anders is aan de huidige situatie is de snelheid van de neergang. Nog maar vijf maanden geleden bereikte de olieprijs een record van 147,50 dollar. Deze week zakte de prijs tot onder de 40 dollar. Ook andere grondstoffen (commodities) zijn in sneltreinvaart minder waard geworden.
De ernst van de crisis heeft grondstofproducenten, handelaren en Wall Street-bankiers verbaasd. Niet zo gek: de commodities boom van 2003-2008 was opmerkelijk vanwege zijn omvang, duur en de hoeveelheid grondstoffen die in waarde toenam. Met de plotselinge ommekeer rijst de vraag: is dit een tijdelijk hik in een opwaartse trend of is dit het einde van de boomwaarna een periode met stabiele prijzen volgt? Het algemene geloof van de grondstoffenindustrie en analisten (zie kader) is dat de markt een correctie ondergaat, maar dat de jaren van groei niet voorbij zijn. De belangrijkste oorzaken voor hogere prijzen – grotere vraag uit opkomende economieën en te lage investeringen – zijn volgens dit geloof nog steeds intact.
Bovendien zorgt de kredietcrisis ervoor, zo betogen ze, dat bedrijven minder investeren in nieuwe olievelden, mijnen of landbouw nu het geld op raakt en de prijzen laag zijn. Dat resulteert straks in een lager aanbod en dus hogere prijzen.
Een groeiende minderheid is het niet met de theorie eens. Meest prominente voorbeeld is de Wereldbank, die er eergisteren voor waarschuwde dat de boom over is, net als stilletjes sommige mensen uit de industrie zelf. ‘Nu de snelle daling van grondstoffenprijzen standhoudt, is de hausse het best te begrijpen als opnieuw een cyclus in een lange historie van grondstoffencycli’, schrijft de bank, die de cyclus vergelijkt met eerdere groeiperiodes na de oliecrisis van 1974-1975 en in de eerste helft van de jaren vijftig. Ook die kwamen aan een einde.
Hoewel de meeste voorstanders van deze theorie verwachten dat de prijzen boven het niveau van de jaren negentig zullen blijven, voorspellen zij niet een terugkeer naar de extreem hoge prijzen van deze zomer. Reden: de langzamere groei van de wereldbevolking en de afnemende inkomensgroei van de komende twee decennia zetten een rem op economische groei, en dus op de vraag.
De voorstanders verwerpen de gedachte dat de kredietcrisis tot olietekorten zal leiden vanwege lagere investeringen. Grotere vraag naar olie zal eerst een beroep doen op bestaande capaciteit die is stilgelegd.
Beide zienswijzen op de prijsontwikkeling hebben sterke argumenten, maar de geschiedenis dicteert dat een grondstoffenhausse ongeveer tien jaar duurt – precies de tijdspanne waarin de olieprijs is gestegen.
Wie er ook gelijk heeft, op de korte termijn zijn optimisten en pessimisten het eens: de komende 12 tot 24 maanden ziet het er voor grondstoffen niet goed uit. Het IMF verwacht komend jaar maar 2,2 procent groei van de wereldhandel. Rijke landen gaan voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog een jaar lang in recessie en opkomende economieën worden ernstig vertraagd.
China
‘Het grote verschil voor grondstoffen is dat onze verwachting voor opkomende landen op korte termijn pessimistisch is’, zegt IMF-econoom Thomas Helbling. Opkomende economieën gebruiken meer energie en grondstoffen dan ontwikkelde landen, omdat ze hard bouwen aan infrastructuur en steeds meer luxe goederen consumeren. Beste voorbeeld is natuurlijk China dat jarenlang de motor achter de prijshausse was. Maar ook China valt nu terug.
Het effect daarvan is dagelijks te merken aan de pomp.
Als de hele wereld economie de komende 10 jaar volledig instort blijft de olieprijs ook wel laag.quote:Op donderdag 11 december 2008 10:30 schreef Q. het volgende:
In de Pers stond vandaag een lekker eenzijdig, vraag-georienteerd artikel over de olieprijs waarbij ze voor het gemak maar eventjes het structurele inzakken de hele aanbod-kant vergeten...
[..]
http://www.depers.nl/econ(...)goedkoop-tanken.html
FD.nlquote:IEA voorziet eerste daling olieconsumptie sinds 1983
AMSTERDAM (FD.nl/DJ)--Het internationaal Energie Agentschap (IEA) verwacht dat de vraag naar olie in 2008 voor het eerst sinds 1983 een daling zal laten zien, als gevolg van de zwakkere economische vooruitzichten. Dat heeft het agentschap donderdag bekendgemaakt in het maandelijkse rapport over de olieconsumptie.
In 2008 zal de wereldwijde olieconsumptie naar verwachting met 200.000 vaten per dag, of 0,2%, afnemen. Het is de eerste terugval in de olievraag in 25 jaar. De vraagvermindering wordt geleid door de OESO-landen, waar de consumptie met 3,3% zal afnemen.
Gemiddeld zal de wereldwijde olieconsumptie in 2008 uitkomen op 85,8 mln vaten per dag, ofwel 350.000 vaten per dag minder dan eerder verwacht. Voor 2009 wordt een groei voorzien van 0,5%, of 400.000 vaten per dag, ten opzichte van 2008.
Voor de lidstaten van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) is de schatting voor de olieconsumptie voor 2008 verlaagd met 300.000 vaten tot 47,5 mln vaten per dag en voor 2009 met 200.000 vaten tot 46,9 mln vaten per dag.
Het hele artikel op DFT.quote:Olieprijs flink hoger
PARIJS (AFN) - De olieprijs maakte donderdag een scherpe stijging door nadat het Internationale Energie Agentschap (IEA) had voorspeld dat de vraag naar olie in 2009 weer zal aantrekken. Toen Rusland later op de dag zei minder olie te gaan produceren, kreeg de olieprijs een extra impuls.
Kies maarquote:Op maandag 8 december 2008 18:42 schreef wolfrolf het volgende:
[..]
Waar kun je de oliekoers live zien?
quote:Extreme verlaging olieproductie door OPEC
De Algerijnse president Bouteflika op de bijeenkomst van de OPEC in Oran, Algerije (Foto: AP)
De twaalf landen van de OPEC gaan de olieproductie ingrijpend verlagen. Dat hebben ze besloten tijdens een bijeenkomst in Algerije.
Vanaf 1 januari worden dagelijks 2,2 miljoen vaten minder geproduceerd. Dat is de grootste productieverlaging in de geschiedenis van het oliekartel.
De OPEC hoopt hierdoor een rem te zetten op de daling van de olieprijs.
Van 140 naar 44 dollar
De afgelopen maanden is de prijs van een vat ruwe olie van 159 liter gekelderd. In juli kostte een vat nog ruim 140 dollar en daar is nu nog maar 44 dollar van over.
Op 5 december had de olieprijs een dieptepunt bereikt. Een vat kostte toen net iets meer dan 40 euro.
Handelaren zijn bang dat de vraag naar olie door de economische recessie nog verder afneemt en dat drukt de prijs.
De aankondiging van de productieverlaging heeft nog niet geleid tot een prijsverhoging. Handelaren zijn bang dat de ingreep niet hard genoeg is.
quote:OPEC snijdt dieper dan ooit in olieproductie
17 december 2008, 19:24 | ANP
ORAN (AFN) - De Organisatie van Olie-Exporterende Landen (OPEC) verlaagt de olieproductie met ingang van januari met 2,2 miljoen vaten per dag. Dat maakte het oliekartel woensdag bekend. Het is de grootste productieverlaging door de OPEC ooit.
Met de lagere productie wil de OPEC een rem zetten op de zeer scherpe daling van de olieprijs in de afgelopen maanden. Ruwe olie kostte in juli nog ruim 140 dollar per vat (van 159 liter), nu is dat zo'n 100 dollar minder. Dat komt doordat handelaren vrezen dat de wereldwijde economische teruggang de vraag flink zal verminderen.
Erg veel effect had de productieverlaging woensdag niet. De olieprijs daalde juist met meer dan 5 procent omdat handelaren menen dat de ingreep van de OPEC onvoldoende zal zijn. Een vat kostte woensdagavond ruim 41 dollar, na eerder op de dag de grens van 40 dollar dicht te zijn genaderd
De AEX was ook een bubble. Alles was een bubble, behalve cash.quote:Op woensdag 17 december 2008 21:06 schreef ItaloDancer het volgende:
De wereldeconomie staan er nu toch heel anders voor!
De AEX stond deze zomer ook nog op 450.
Daarom, niet zo flauw.quote:Op woensdag 17 december 2008 21:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
De AEX was ook een bubble. Alles was een bubble, behalve cash.
Tuurlijk draven speculanten door.quote:Maar serieus, olie had alle kenmerken van een bubble. En elke bubble start met een goed en aannemelijk verhaal, zo ook olie. Alleen draven speculanten op een bepaald moment door. De fundamentals waren in 2008 niet zoveel anders dan in 2004 om een vervijfvoudiging van de prijs te rechtvaardigen.
Maar prijzen van buskaarten e.d. verlagen ho maarquote:Op woensdag 17 december 2008 21:38 schreef wolfrolf het volgende:
De $ daalt, en de olieprijs eveneens!
Dat wordt NOG goedkoper tanken![]()
![]()
![]()
![]()
quote:Op woensdag 17 december 2008 21:46 schreef Marble het volgende:
Maar prijzen van buskaarten e.d. verlagen ho maar. Pure kartelvorming.
huilen! Koop je toch zelf een busquote:Op woensdag 17 december 2008 21:46 schreef Marble het volgende:
[..]
Maar prijzen van buskaarten e.d. verlagen ho maar. Pure kartelvorming.
Nee want ik teleporteer altijd al gewoon overal naartoe. Maar het ging me om het principe.quote:Op woensdag 17 december 2008 21:59 schreef Luke-SuperDude het volgende:
[..]
huilen! Koop je toch zelf een bus
Bernake maakt van cash de volgende bubble. Alleen goud is geen bubble.quote:Op woensdag 17 december 2008 @ 21:34 schreef SeLang het volgende:
[..]
De AEX was ook een bubble. Alles was een bubble, behalve cash.
Dat is het standaard riedeltje, maar concrete vraag-aanbod verhoudingen waren nauwelijks anders. Het was gewoon een klassieke hysterie.quote:Op woensdag 17 december 2008 21:45 schreef ItaloDancer het volgende:
Tuurlijk draven speculanten door.
Maar --begin-- 2008 is wel heel anders dan 2004; goedlopende economie, sterk groeiende vraag, opkomende markten, en een aanbod wat niet langer groeit.
Cash is nu al een bubble. Dat is het hele idee van deflatie.quote:Op woensdag 17 december 2008 22:04 schreef Q. het volgende:
[..]
Bernake maakt van cash de volgende bubble. Alleen goud is geen bubble.
Dit geeft wel aan hoe erg de economische activiteit af neemtquote:Op woensdag 17 december 2008 23:14 schreef star_gazer het volgende:
OPEC is echt machteloos. Olie bijna op $40Samen met de lage dollar kunnen we straks voor een appel en een ei tanken
Dat is zooo tijdelijk. De prijzen gaan zo weer zo enorm stijgen....quote:Op woensdag 17 december 2008 @ 23:14 schreef star_gazer het volgende:
OPEC is echt machteloos. Olie bijna op $40Samen met de lage dollar kunnen we straks voor een appel en een ei tanken
De dollar zal wel weer wat stijgen t.o.v de euro, maar de vraag naar olie zie ik nog niet zo rap aantrekken. Misschien komt China nog met wat negatieve cijfers en dondert de prijs nog een stukje omlaagquote:Op woensdag 17 december 2008 23:32 schreef Q. het volgende:
[..]
Dat is zooo tijdelijk. De prijzen gaan zo weer zo enorm stijgen....
2004 een goedlopende economie?quote:Op woensdag 17 december 2008 21:45 schreef ItaloDancer het volgende:
Tuurlijk draven speculanten door.
Maar --begin-- 2008 is wel heel anders dan 2004; goedlopende economie, sterk groeiende vraag, opkomende markten, en een aanbod wat niet langer groeit.
http://www.rtl.nl/(/finan(...)de_recessie_feit.xmlquote:Nederland kwakkelt vrolijk verder: derde recessie in drie jaar vrijwel een feit
(12/08/2004)
Nederland beleeft op dit moment vrijwel zeker haar derde recessie binnen drie jaar.
Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) over de groei van de Nederlandse economie blijkt de economie in het derde kwartaal te zijn gekrompen met 0,2%.
Voor recessie is twee opeenvolgende kwartalen van krimp nodig. In het huidige derde kwartaal is er, mede door de hoge olieprijs en oplopende werkloosheid, waarschijnlijk opnieuw geen groei te zien. In oktober dit jaar horen we dus formeel van het CBS of de derde recessie een feit is.
Regelmatige lezers van mijn stukken weten dat deze ontwikkeling totaal geen verassing is. In mijn weblog van 9 april schreef ik het volgende:
Nederland zit waarschijnlijk al in de derde recessie binnen drie jaar
Door de daling van de detailhandelsverkopen in februari met bijna 5% is de kans levensgroot dat we voor de derde keer binnen drie jaar in een recessie komen. Een jaar geleden was er nog groei te zien.
Derde keer recessie
De eerste korte recessie van een half jaar blijkt eind 2001 begin 2002 te zijn opgetreden. Die was het gevolg van een veel voorkomende voorraadcorrectie. De economische terugval na de daling van de beurzen in 2000 en 2001 zorgde ervoor dat er even een inkoopstop bij bedrijven optrad. Al snel trad herstel op. Maar door grootschalige bezuinigingen in het bedrijfsleven in de vorm van ontslagrondes kwam de consumptie steeds verder onder druk. Hierdoor ontstond een veel moeilijker te bestrijden dubbele dip. De tweede recessie was in 2003 een feit.
Krimp economie
En als we de groeiende overheidsuitgaven even vergeten zie we dat het bedrijfsleven sinds eind 2000 al te maken heeft krimp. Daarmee zijn de economische zorgen voor bedrijven inmiddels voor het vierde jaar op rij groeiende. Deze ontwikkeling past helemaal bij een post-bubble (na-de-hype) periode. In Japan vond de hype tien jaar eerder plaats. Sindsdien probeert men daar uit de negatieve spiraal te ontsnappen. Steeds weer zette economisch herstel niet door en viel het land terug in recessie. Een weinig hoopgevend voorbeeld.
Inmiddels mogen we wel bekend achten dat die $^& olieprijs van een half jaar geleden niets, maar dan ook níets met schaarste te maken had en alleen door speculatie gevoed werd.quote:Op woensdag 17 december 2008 20:59 schreef SeLang het volgende:
[..]Grootste productieverlaging ooit Olieprijs staat voor vandaag op -7% -8% as we speak ....en dat ondanks de US$ die vandaag ook door het putje gaat
Bubble
Ik heb het juist over begin 2008 tov 2004.quote:Op donderdag 18 december 2008 01:52 schreef RM-rf het volgende:
[..]
2004 een goedlopende economie?
(...)
rond de $25 is het niveau waar de olieprijs voor 2002 ongeveer 20 jaar verbleef... zelfs tijdens economische boom-fases of gedurende oorlogen tussen de olie-bronnen kwam de olieprijs niet boven de $30 uit...quote:Op donderdag 18 december 2008 10:42 schreef dyna18 het volgende:
Iemand nog een idee over waar de bodem voor olie gaat komen, oftewel wat zou een goed koopmoment zijn?
tja... ook 2008 was heus niet zo 'spetterend' hoor ... vanaf november 2007 zijn de aandelenkoersen al op een negatieve koers gegaan en juist in jaanuari 2008 was er een 'mini-crash' qua aandelenkoersen...quote:Op donderdag 18 december 2008 10:44 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Ik heb het juist over begin 2008 tov 2004.
Ze hadden daar besloten om de olieprijs te laten kelderen als er een recessie kwam.quote:Op donderdag 18 december 2008 11:47 schreef Ender_Wiggin het volgende:
Waar blijven de conspiracy gasten nou? Vat olie zou nu toch op 200$ ruim moeten staan? Dat was toch besloten op die Bilderberg Conferentie als je hun toen moest geloven......
En op zo'n speculatieve prijs zijn onze gasprijzen het komende halfjaar gebaseerd...quote:Op donderdag 18 december 2008 10:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Inmiddels mogen we wel bekend achten dat die $^& olieprijs van een half jaar geleden niets, maar dan ook níets met schaarste te maken had en alleen door speculatie gevoed werd.
Wat in feite ook de grootste fuckerij is, aangezien de prijs nu lager is dan aan het begin van het afgelopen halfjaar waarop de tariefen van 2008/H2 gebaseerd waren en waarop 'zogenaamd' verlies geleden is. Zelfs bij gelijke prijzen wordt in 2009/H1 meer winst gemaakt dan dit verlies.quote:Op donderdag 18 december 2008 12:21 schreef Lemans24 het volgende:
[..]
En op zo'n speculatieve prijs zijn onze gasprijzen het komende halfjaar gebaseerd...
eigenlijk zijn die bilderbergers ook maar gewoon met de waan van de dag meelopende knurften héquote:Op donderdag 18 december 2008 12:05 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Ze hadden daar besloten om de olieprijs te laten kelderen als er een recessie kwam.
Ik geloof best dat er clubjes mensen zijn die stiekum plannen maken en dingen proberen te doen, maar hoeveel macht je echt kan uitoefenen....?quote:Op donderdag 18 december 2008 12:50 schreef RM-rf het volgende:
[..]
eigenlijk zijn die bilderbergers ook maar gewoon met de waan van de dag meelopende knurften hé
een beetje de PvdA, maar dan op mondiaal niveau
maar niet zeggen in BNW; want die gasten daar verheerlijken die Bilderbergers en Reptillians enorm, alsof het en soort van super-politici en -economen zijn met een enorme lange-termijns-blik ..
Ik tank al voor 92 cent, hoorquote:Op donderdag 18 december 2008 17:38 schreef star_gazer het volgende:
d'r kan nog meer af, d'r kan nog meer af....
-5% alweer: $38.
Zouden we in 2009 voor een euro kunnen tanken? De dollar pleurt aardig hard omlaag....
Het lijkt mij eerder een gevaarlijke target. Onder de 30 dollar wordt er vrijwel geen winst gemaakt voor een vat Brent olie. Als 30$ een aanhoudende trend wordt zullen er waarschijnlijk wat plants in de Noordzee op inactief gaan. Met alle gevolgen van dien.quote:Op woensdag 17 december 2008 23:34 schreef star_gazer het volgende:
Die $30 lijkt me helemaal geen vreemd target hoor.
OK, het is gevaarlijk. Maar niet irreeel. We zitten al op $37 intussen...quote:Op donderdag 18 december 2008 19:12 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Het lijkt mij eerder een gevaarlijke target. Onder de 30 dollar wordt er vrijwel geen winst gemaakt voor een vat Brent olie. Als 30$ een aanhoudende trend wordt zullen er waarschijnlijk wat plants in de Noordzee op inactief gaan. Met alle gevolgen van dien.
De verw8ing is blijkbaar dat de OPEC cuts niet voldoende zijn, en/of dat de compliance een probleem gaat worden. De olielanden gaan door een dal van diepe duisternis omdat de verkoopprijs gekelderd is. Productiekosten hoger zijn en ze ook nog eens minder verkopenquote:Op donderdag 18 december 2008 21:46 schreef ItaloDancer het volgende:
36 dollar, wat een slagveld zeg, 10% eraf vandaag.
Hoe kom jij erop dat er een lineair verband zou zijn. Dus vraag 2x hoger is 2x hogere prijsquote:Op donderdag 18 december 2008 21:57 schreef beantherio het volgende:
D'r werd wel eens geklaagd over het (hoge) percentage belasting dat je betaald over een liter benzine, maar men kan zo langzamerhand beter gaan klagen over het nog veel hogere percentage "speculatie-belasting" dat er de afgelopen jaren betaald is. Ik geloof er namelijk geen reet van dat de vraag naar olie opeens drie-kwart lager is dan een half jaar geleden. De keizer heeft geen kleren aan.![]()
Ik ben geen expert en het was ook niet als statistische vergelijking bedoeld, maar het is richting gewone mensen (zoals ik) een beetje moeilijk uit te leggen dat de verschillen zo groot kunnen zijn. Het zet mij in ieder geval wel wat aan het denken.quote:Op donderdag 18 december 2008 22:04 schreef digitaLL het volgende:
[..]
Hoe kom jij erop dat er een lineair verband zou zijn. Dus vraag 2x hoger is 2x hogere prijs
Wat men wil betalen hangt af van de "noodzaak"quote:Op donderdag 18 december 2008 22:11 schreef beantherio het volgende:
[..]
Ik ben geen expert en het was ook niet als statistische vergelijking bedoeld, maar het is richting gewone mensen (zoals ik) een beetje moeilijk uit te leggen dat de verschillen zo groot kunnen zijn. Het zet mij in ieder geval wel wat aan het denken.
Naar lekker goedkope benzine en eindelijk verplichte bezuinigingen die het kabinet zal moeten doorvoeren.quote:
En dat terwijl de dollarprijs OOK zakt!quote:
Wees blij. Zo voel je de pijn van hoge olieprijzen veel minder. Leve de accijns!quote:Op vrijdag 19 december 2008 18:07 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
En dat terwijl de dollarprijs OOK zakt!
Let wel: benzine zal nooit goedkoop worden in Nederland! Dat je na een paar maanden 1,50 denkt dat 1 euro goedkoop is slaat nergens op, nu bestaat weer 75+% uit belastingen!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |