Dat is geen conservatief zover ik weetquote:Gabriël van den Brink op Sociale Zaken
Wel iemand die veel conservatieve en communitaristische kritiek op het modernisme en huidige beleid aangaande cultuur, sociale zaken en integratie deelt.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:50 schreef Klopkoek het volgende:
Dat is geen conservatief zover ik weet
Zie je mij voor een linkse radicaal aan? Wij conservatieven verkiezen het stembiljet boven de kalashnikov.quote:Ik wens je veel misfortuun met je junta.
Daar denkt de Burke stichting heel anders over. Zij zien een implosie van de democratie, willen dat een handje gaan helpen en dan met hun junta de macht overnemenquote:Wij conservatieven verkiezen het stembiljet boven de kalashnikov.
Misschien is die Mark Rutte award toch wat voor jouquote:Op zaterdag 8 november 2008 21:38 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Die past niet in het continentale noord-Europa. De elite met het geld, en contacten met de VS, is echter al jarenlang bezig om NL in het Angelsaksische kamp te manouvreren zoals dat ook weer te zien was met de geinstigeerde Amerika-hype dit jaar.
Daardoor komt er helaas meer ruimte voor zo'n partij.
Een conservatieve partij naar Zuid-Europees model zal er nooit komen en is zo mogelijk nog onwenselijker.
Bedankt 'linkse' media!
Ik vind de retoriek over moraal ook hol.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:45 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Dat is bullshit. Het liberale conservatisme heeft sterke wortels in continentaal Europa. Frankrijk, Duitsland, Italië: allen hebben een conservatieve partij. Alleen Nederland niet. Dit omdat de Nederlandse politiek in de jaren '60 als een mak schaap heeft gebogen onder de druk van de nieuwe generatie. Tegenstand werd niet gegeven.
Anno 2008 is dat gelukkig anders. Het conservatisme is steeds meer jonge mensen toegedaan. Ze hekelen de holle retoriek van de grachtengordel, met haar praatjes over het multiculturalisme en het niet-bestaan van een Nederlandse identiteit. Ze stellen vraagtekens bij wat lange tijd als heilig gezien is. Kortom: ze zijn klaar om de wereld voor eens en altijd te verlossen van links! Revolutie!
IK heb het ook gezien.quote:Op zaterdag 8 november 2008 18:56 schreef Klopkoek het volgende:
Net was op EenVanaag een item over Maarten van Rossem. Die volgden ze een week en wat ie allemaal doet na zijn pensioen. Tot zover niets boeiends. Maar dan schuift hij bij De Wereld Draait Door aan. Tegenover hem zit Arend Jan Boekestijn van de VVD. Boekestijn verdedigd fel John McCain terwijl Van Rossem natuurlijk voor Obama is. Als de uitzending is afgelopen zegt Van Rossem tegen Van Nieuwkerk "Arend Jan is ook wel voor Obama hoor, dat kan niet anders".
Van Rossem stapt vervolgens op Boekestijn af om hem te vertellen dat hij als liberaal toch echt beter voor Obama kan zijn. Het gesprek beland naar de toestand en fouten van de VVD en hoe goed Pechtold het doet. Het ging op een gegeven ongeveer zo:
Boekestijn: "We hebben Rita eruit gewerkt..."
Van Rossem: "Die Rutte is nou ook niet bepaald..."
Boekestijn: "Hij heeft geen ideeën, geen ideeën" (sic)
![]()
Die Boekestijn had gewoon niet door dat er een camera bij was![]()
Maar ja, hij weet wel meer niet heb ik vaak het idee.
Ik begrijp ook niet dat ze dit nog niet hebben gedaan.... De VVd had zich allang in tweeën moeten spitsen: in een liberaal smaldeel evt gefuseerd met D66 een een rechtse conservatieve partij. Werkelijk, ik begrijp niet waarom de de VVd dat tot nu toe niet heeft gedaan.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:48 schreef Scaurus het volgende:
Boekestijn, Kamp en Van Baalen moeten zich afscheiden een en conservatieve partij oprichten. Bart Jan Spruyt als partijvoorzitter en Andreas Kinneging als directeur van het wetenschappelijk instituut, dat natuurlijk de Edmund Burke Stichting heet. Ad Verbrugge als minister van Onderwijs, Gabriël van den Brink op Sociale Zaken, Paul Scheffer op Vreemdelingenzaken. A dream come true
Hetzelfde probleem heeft de GOP in de USA, het is kennelijk moeilijk om jezelf vrijwillig te splitsen, terwijl de ruzie met Verdonk een goede aanleiding was.quote:Op zaterdag 8 november 2008 22:37 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik begrijp ook niet dat ze dit nog niet hebben gedaan.... De VVd had zich allang in tweeën moeten spitsen: in een liberaal smaldeel evt gefuseerd met D66 een ene rechtse conservatieve partij. Werkelijk, ik begrijp niet waarom de de VVd dat tot nu toe niet heeft gedaan.
Duitsland heeft een Christen-Democratische partij, Oostenrijk heeft een conservatieve partij maar die heeft extreem-rechtse trekjes (en is een tegengewicht tegen de socialisten in het heel sterk corporatistische oostenrijk), Frankrijk heeft een etatistische conservatieve partij (niet jouw soort dus), Italië had een christen-democratische partij en nu enkel maar populisten, Spanje heeft een conservatieve partij met een sterk religieus randje en een populistisch karakter.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:45 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Dat is bullshit. Het liberale conservatisme heeft sterke wortels in continentaal Europa. Frankrijk, Duitsland, Italië: allen hebben een conservatieve partij.
Dat werd juist wel gegeven. Die generatie is volledig ingekapsels geraakt door de gevestigde macht. Gooiden hun idealen overboord en gingen heulen met de gevestigde macht.quote:Alleen Nederland niet. Dit omdat de Nederlandse politiek in de jaren '60 als een mak schaap heeft gebogen onder de druk van de nieuwe generatie. Tegenstand werd niet gegeven.
Ja laten we vooral een monocultuur verheerlijken. Waar ken ik dat toch van?quote:Anno 2008 is dat gelukkig anders. Het conservatisme is steeds meer jonge mensen toegedaan. Ze hekelen de holle retoriek van de grachtengordel, met haar praatjes over het multiculturalisme en het niet-bestaan van een Nederlandse identiteit. Ze stellen vraagtekens bij wat lange tijd als heilig gezien is. Kortom: ze zijn klaar om de wereld voor eens en altijd te verlossen van links! Revolutie!
Klinkt erg goed. Alleen jammer dat jij anti-monarchie bent. Alle conservatieven die ik ken binnen het CDA en de VVD zijn zonder uitzondering pro/monarchie.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:48 schreef Scaurus het volgende:
Boekestijn, Kamp en Van Baalen moeten zich afscheiden een en conservatieve partij oprichten. Bart Jan Spruyt als partijvoorzitter en Andreas Kinneging als directeur van het wetenschappelijk instituut, dat natuurlijk de Edmund Burke Stichting heet. Ad Verbrugge als minister van Onderwijs, Gabriël van den Brink op Sociale Zaken, Paul Scheffer op Vreemdelingenzaken. A dream come true
Ja, je zou het domme volk eens meer macht geven. Dat is vragen om ellende...quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:12 schreef Jurgen21 het volgende:
[..]
Klinkt erg goed. Alleen jammer dat jij anti-monarchie bent. Alle conservatieven die ik ken binnen het CDA en de VVD zijn zonder uitzondering pro/monarchie.
Nou nee, de West-Europese monarchiën behoren tot de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Zonder uitzondering zijn het gezonde democratiën, met een vrije pers, verregaande vrijheid van meningsuiting en mensenrechten van hier tot Tokio. Het wijzigen van de staatsvorm zou puur symbolisch zijn; vanuit democratisch oogpunt voegt het niets toe.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:14 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ja, je zou het domme volk eens meer macht geven. Dat is vragen om ellende...
quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:50 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
Ik wens je veel misfortuun met je junta
Dus is er geen enkele reden om het in stand te houden.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:18 schreef Jurgen21 het volgende:
Het wijzigen van de staatsvorm zou puur symbolisch zijn; vanuit democratisch oogpunt voegt het niets toe.
Ik ben persoonlijk dan ook niet voor het afschaffen van de monarchie maar wel voor meer openheid en minder macht. Onze Koningin heeft bijvoorbeeld veel meer touwtjes in handen en krijgt ook meer geld dan de Engelse Koningin, de Zweedse Koningin en de Deense Koningin.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:18 schreef Jurgen21 het volgende:
[..]
Nou nee, de West-Europese monarchiën behoren tot de rijkste en welvarendste landen ter wereld. Zonder uitzondering zijn het gezonde democratiën, met een vrije pers, verregaande vrijheid van meningsuiting en mensenrechten van hier tot Tokio. Het wijzigen van de staatsvorm zou puur symbolisch zijn; vanuit democratisch oogpunt voegt het niets toe.
Een ieder die ook maar matig historisch geïnformeerd is, weet dat het koningshuis hier in 1814 is neergekwakt door de hoge heren in Wenen. Jezus zeg, onze eerste koning sprak niet eens behoorlijk Nederlands en vluchtte dan ook na zijn aftreden naar Duitsland.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:12 schreef Jurgen21 het volgende:
Klinkt erg goed. Alleen jammer dat jij anti-monarchie bent. Alle conservatieven die ik ken binnen het CDA en de VVD zijn zonder uitzondering pro/monarchie.
Het enige argument dat voor de monarchie pleit. 't Is wel armoedig, dat we een driekwart Duitse symbool van onze eenheid moet zijn. Een klap in het gezicht van de opstandige Nederlanders die zich in de Tachtigjarige Oorlog ontworstelden aan de tirannie van de koningen.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:24 schreef Klopkoek het volgende:
De sterke kanten zie ik ook wel en die moet je behouden als dat kan. Bijvoorbeeld als symbool van eenheid, als paraplu. Wanneer Wilders dan vervolgens gaat klagen over het vermeende multiculturalisme van de Koningin is contraproductief, gaat tegen de historische functie van het staatshoofd in en ondermijnt juist op termijn het draagvlak en nut van een monarch
Waarna we de tirannie van de conservatieve regenten kregen die elkaar met cooptatie de baantjes toespeelden en het volk lieten lijden.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:47 schreef Scaurus het volgende:
[..]
Het enige argument dat voor de monarchie pleit. 't Is wel armoedig, dat we een driekwart Duitse symbool van onze eenheid moet zijn. Een klap in het gezicht van de opstandige Nederlanders die zich in de Tachtigjarige Oorlog ontworstelden aan de tirannie van de koningen.
Pfff. Wat wil je, Klopkoek? Dat ik met historische argumenten alles relativeer en een verhaaltje afsteek over de rode wortels van het fascisme? Daar heb ik geen zin in. Het heeft je interesse toch niet.quote:Op zaterdag 8 november 2008 23:55 schreef Klopkoek het volgende:
Waarna we de tirannie van de conservatieve regenten kregen die elkaar met cooptatie de baantjes toespeelden en het volk lieten lijden.
Dat zou natuurlijk een geweldige oplossing zijn. De VVD moet eens af van dat links liberale, daarvoor kunnen mensen al bij GL en D'66 terecht.quote:Op zaterdag 8 november 2008 21:48 schreef Scaurus het volgende:
Boekestijn, Kamp en Van Baalen moeten zich afscheiden een en conservatieve partij oprichten. Bart Jan Spruyt als partijvoorzitter en Andreas Kinneging als directeur van het wetenschappelijk instituut, dat natuurlijk de Edmund Burke Stichting heet. Ad Verbrugge als minister van Onderwijs, Gabriël van den Brink op Sociale Zaken, Paul Scheffer op Vreemdelingenzaken. A dream come true
En dat weet Boekesteijn ook. Dus komen er nog wel meer 'blunders'.quote:Op zondag 9 november 2008 08:07 schreef ES57 het volgende:
De VVD kan het niet maken om ook Boekestijn de partij uit te gooien. Ze hebben al het bizarre imago van het lozen van mondige partijleden.
http://www.telegraaf.nl/b(...)positie_Rutte__.htmlquote:Opnieuw rel positie Rutte
door Van onze parlementaire redactie
DEN HAAG - In de VVD is een nieuwe rel ontstaan rond het leiderschap van Mark Rutte. Aanleiding zijn harde uitspraken van fractiegenoot Arend Jan Boekestijn over de kwaliteiten van de liberale voorman.
Tot grote woede van Rutte zei Boekestijn in EénVandaag over zijn partijleider: "Hij heeft geen ideeën. Dat is schokkend hoor." Het Kamerlid stak in het programma verder de loftrompet over D66-leider Pechtold en zegt dat zijn eigen partij "zo veel domme, slechte fouten heeft gemaakt".
Topoverleg
In de VVD-top leidden de uitspraken gisteravond tot koortsachtig overleg. De top bestaat naast Rutte uit de fractievoorzitter in de Eerste Kamer, Rosenthal, en partijpreses Opstelten.
Rutte zegt dat de zaak inmiddels met Boekestijn is besproken. "Arend Jan heeft mij gebeld. We hebben uitvoerig gesproken. Hij is diep door het stof gegaan en ik heb zijn excuses aanvaard", aldus Rutte. Na de breuk met Rita Verdonk is het voor Rutte haast ondoenlijk om Boekestijn nu ook uit de fractie te gooien.
Na het aanstaande vertrek van Henk Kamp (naar de Antillen) en Hans van Baalen (naar Europa) zou dan opnieuw een VVD'er van de rechterflank de fractie verlaten. Boekestijn, die kennelijk niet door had dat hij werd gefilmd toen hij zijn uitspraken tegen historicus Maarten van Rossem deed, deed er gisteren ook alles aan om de relatie te lijmen: "Ik betreur het beeld dat in EénVandaag is ontstaan. De uitspraken zijn uit hun verband gerukt, maar ik had niettemin zorgvuldiger moeten handelen. Ik stond en sta voor 100% achter de VVD-lijn en heb mijn excuses aangeboden bij de fractieleiding."
Met Kamp en Van Baalen de Kamer uit is Boekestijn zo'n beetje de enige rechts-conservatieve VVD'er met een hoog profiel. Zijn kritiek op OSW levert de partij zetels op, vooral nu de publieke opinie zich tegen Koenders keert. Boekestijn is voor Rutte te waardevol om te laten vallen.quote:Op zondag 9 november 2008 09:51 schreef Hexagon het volgende:
Die kan zijn verkiesbare plek iig wel vergeten
Zelfs onder de naar links neigende Trouw-lezers vindt 60% ontwikkelingshulp weggegooid geld. Dat zegt genoeg. Afbouwen die handel en wel snel.quote:Op zondag 9 november 2008 11:19 schreef Klopkoek het volgende:
Publieke opinie tegen Koenders![]()
Bron?
Die hele hetze tegen OSW is gewoonweg stuitend en tekenend voor het conservatieve tuig. Eigen volk aristocratie eerst!
Drukke periode achter de rug. Nu weer wat meer tijd om eens wat te posten hier.quote:Op zondag 9 november 2008 11:41 schreef Klopkoek het volgende:
Zeg, waarom ga je nu opeens weer hier posten? Na zo lange tijd afwezigheid?
VVD? Dat was toch die partij die een vrijdenkersexpositie heeft op het Binnenhof?quote:Op zondag 9 november 2008 08:07 schreef ES57 het volgende:
De VVD kan het niet maken om ook Boekestijn de partij uit te gooien. Ze hebben al het bizarre imago van het lozen van mondige partijleden.
Dat heeft niets te maken met partijdiscipline.quote:Op zondag 9 november 2008 11:50 schreef Bluesdude het volgende:
[..]
VVD? Dat was toch die partij die een vrijdenkersexpositie heeft op het Binnenhof?
Ter ere van de verdediging van de vrije meningsuiting ?
Twee plus twee is vijf,quote:Op zondag 9 november 2008 09:47 schreef Klopkoek het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)positie_Rutte__.html
Nou nou, de Grote Leider heeft hem even op de vingers getikt
Hij heeft gewoon concurrentie van D66 en dan is Pechtold veel slimmer en snellerquote:Op zondag 9 november 2008 12:20 schreef Insallah het volgende:
Rutte is een hartelijke en liberale man.Helaas moet hij zijn conservatieve achterban tevreden houden...
Tijdens zijn JOVD-voorzitterschap neigde hij ook meer naar D66.
Jammer.
Mark Rutte is in ieder geval niet de lijsttrekker van de VVD bij de volgende verkiezingen, nee. Eind 2010 komen de volgende verkiezingen, wat betekent dat Rutte nog twee jaar moet zitten. Lijkt me sterk. En als dat toch lukt, dan zie ik vóór de verkiezingen nog wel een opstandje.quote:Op zondag 9 november 2008 14:32 schreef Rock_de_Braziliaan het volgende:
De positie van Rutte is dermate zwak dat ik vrees dat hij voor 2010 van het politieke podium is verdwenen. Er zijn volgend jaar toch geen verkiezingen?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |