Waarom drink je whisky het liefst licht gekoeld en niet op kamertemperatuur?quote:Op woensdag 17 september 2008 19:21 schreef Big_Boss het volgende:
Whisky/Whiskey
En uiteraard zonder ijs. Liefst wel licht gekoeld.
Een club is zo opgerichtquote:Op woensdag 17 september 2008 16:31 schreef MadMaster het volgende:
[..]
In principe moet je je ook als whiskyclub/-vereniging aanmelden, niet als individu...
Dat vraag ik me ook af.quote:Op woensdag 17 september 2008 19:25 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Waarom drink je whisky het liefst licht gekoeld en niet op kamertemperatuur?
Als je ziet hoeveel prijzen Talisker de afgelopen tijd heeft ontvangen, dan is er geen enkele reden om je weg te honen.quote:Op woensdag 17 september 2008 20:13 schreef ColdFeet het volgende:
Hoe doorgewinterd zijn de whiskydrinkers hier? Word ik weggehoond als ik vertel dat ik Talisker lekker vind?
Om eerlijk te zijn: geen ideequote:Op woensdag 17 september 2008 19:25 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Waarom drink je whisky het liefst licht gekoeld en niet op kamertemperatuur?
Ik dacht dat ik de enige was die JW Red niet te drinken vond. Niet dat ik een doorgewinterde whiskydrinker ben, verre van. Ik heb er een aantal geprobeerd op verschillende plekken (niet veel verschillende), en m'n favoriet op dit moment is Jack Daniel's. Maar zoals gezegd: ik ben een "beginner". Iemand tips?quote:Op woensdag 17 september 2008 21:00 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Wat mij betreft niet
Als je Jan de Wandelaar rood had gezegd dan was het wat anders geweest
Ik heb wel eens horen zeggen dat je dan een ban krijgt en dat je hier in ieder geval nooit meer mag posten
Ja, je hebt van die mafketels...quote:Op woensdag 17 september 2008 21:53 schreef ColdFeet het volgende:
Ik was laatst bij de Glenkinchie distillery (is van hetzelfde moederbedrijf als Talisker) en daar hadden ze ook van die flessen van 25 jaar oud. Waar er maar 5000 van zijn. 140 pondEn mijn vroegere chef kocht er een
Het is onmogelijk om voor een ander te bepalen wat die persoon lekker vindt.quote:Op woensdag 17 september 2008 21:56 schreef Big_Boss het volgende:
[..]
Ik dacht dat ik de enige was die JW Red niet te drinken vond. Niet dat ik een doorgewinterde whiskydrinker ben, verre van. Ik heb er een aantal geprobeerd op verschillende plekken (niet veel verschillende), en m'n favoriet op dit moment is Jack Daniel's. Maar zoals gezegd: ik ben een "beginner". Iemand tips?
Natuurlijk. Maar misschien dat er soortgelijke whiskey's te vinden zijnquote:Op woensdag 17 september 2008 22:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het is onmogelijk om voor een ander te bepalen wat die persoon lekker vindt.
Eens.quote:Op woensdag 17 september 2008 21:00 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
Wat mij betreft niet
Als je Jan de Wandelaar rood had gezegd dan was het wat anders geweest
Ik heb wel eens horen zeggen dat je dan een ban krijgt en dat je hier in ieder geval nooit meer mag posten
Die die ik nog niet hier thuis heb staanquote:Op woensdag 17 september 2008 19:54 schreef fruityloop het volgende:
Welke fles wil je terugvinden dan?
Jack Daniels is een Amerikaanse whiskey, voornamelijk gemaakt van mais i.p.v. gerst zoals bij Schotse whisky's. Zelf ben ik niet zo'n fan van Amerikaanse whisky's, dus ik kan je niet veel tips geven.quote:Op woensdag 17 september 2008 22:50 schreef Big_Boss het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar misschien dat er soortgelijke whiskey's te vinden zijnEn een proeverij wil ik best een keer doen, alleen lijkt me dat weer leuker als je met z'n 2en gaat. Hoe is zo'n proeverij eigenlijk, als je er als newb heengaat? Voor alles is er een eerste keer.
Grappig, dat is precies m'n werkquote:Op woensdag 17 september 2008 22:08 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Het is onmogelijk om voor een ander te bepalen wat die persoon lekker vindt.
Bezoek daarom eens een whisky festival/-proeverij (weekend van 14-16 november in Leiden bijvoorbeeld) en probeer daar zo veel mogelijk whisky's te proeven (niet doorslikken...)om een beeld te krijgen wat er allemaal op de (zeer brede) markt is.
Grappig, ik zou op zich liever in m'n eentje gaan, zodat ik me echt kon concentreren op het proeven. Ik ga wel naar het whiskyfestival in Leiden, de 16e, en toevallig ga ik met m'n vriend als dagje uit omdat we twee jaar samen zijn. Hij houdt van whisky en ik doe het voor de lol, maar ook voor educatieve doeleinden zeg maar. Verder moet ik er echt niet aan denken om serieus proefwerk te doen met iemand naast me die me staat af te leiden van wat ik proef =Pquote:Op woensdag 17 september 2008 22:50 schreef Big_Boss het volgende:
[..]
Natuurlijk. Maar misschien dat er soortgelijke whiskey's te vinden zijnEn een proeverij wil ik best een keer doen, alleen lijkt me dat weer leuker als je met z'n 2en gaat. Hoe is zo'n proeverij eigenlijk, als je er als newb heengaat? Voor alles is er een eerste keer.
Glenkinchie 10 (dacht ik - ik zag pas verpakkingen 12 staan, maar volgens mij waren het vroeger bruine dozen met 10 y.o.) vond ik dus juist wel lekker. Maar ik houd dan ook meer van wijndistillaten, dus op mij moet je niet lettenquote:Op woensdag 17 september 2008 22:33 schreef ColdFeet het volgende:
Van de Glenkinchie zelf was ik dan weer niet ondersteboven.
Kan jij, als slijter, niet op zondagmorgen terecht? Dan is het "vaksessie" oftwel, alleen mensen uit de handel. Gratis toegang EN de standhouders zijn minder zeikerig over de dramsquote:Op donderdag 18 september 2008 00:08 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Grappig, dat is precies m'n werk![]()
![]()
[..]
Grappig, ik zou op zich liever in m'n eentje gaan, zodat ik me echt kon concentreren op het proeven. Ik ga wel naar het whiskyfestival in Leiden, de 16e, en toevallig ga ik met m'n vriend als dagje uit omdat we twee jaar samen zijn. Hij houdt van whisky en ik doe het voor de lol, maar ook voor educatieve doeleinden zeg maar. Verder moet ik er echt niet aan denken om serieus proefwerk te doen met iemand naast me die me staat af te leiden van wat ik proef =P
[..]
Zoiets lijkt me erg leuk, maar ik woon niet meer in NLquote:Op donderdag 18 september 2008 11:37 schreef MadMaster het volgende:
Zijn er hier überhaupt mensen die aanwezig zijn bij whisky festivals zoals in Leiden, Vlissingen, IJmuiden en/of Alkmaar (dat overigens Whisky Plaza Alkmaar heet, georganiseerd door slijterij 't Hekeltje)?
Met uitzondering van Alkmaar (dan op vakantie...) ben ik op alle festivals aanwezig.
Vlaams-Brabant zie ik...quote:Op donderdag 18 september 2008 11:58 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Zoiets lijkt me erg leuk, maar ik woon niet meer in NL
Vertel eens wat meer?
Werk als assistent slijterijmanager van een keten, was ik maar slijter...quote:Op donderdag 18 september 2008 09:53 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Kan jij, als slijter, niet op zondagmorgen terecht? Dan is het "vaksessie" oftwel, alleen mensen uit de handel. Gratis toegang EN de standhouders zijn minder zeikerig over de drams
Een kwestie van connecties toch?quote:Op donderdag 18 september 2008 13:17 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Werk als assistent slijterijmanager van een keten, was ik maar slijter...
Ik bedoelde ook meer met iemand gaan die ook echt gaat om te proeven. En Gers, wat heb je gekocht?quote:Op donderdag 18 september 2008 00:08 schreef Maeghan het volgende:
Grappig, ik zou op zich liever in m'n eentje gaan, zodat ik me echt kon concentreren op het proeven. Ik ga wel naar het whiskyfestival in Leiden, de 16e, en toevallig ga ik met m'n vriend als dagje uit omdat we twee jaar samen zijn. Hij houdt van whisky en ik doe het voor de lol, maar ook voor educatieve doeleinden zeg maar. Verder moet ik er echt niet aan denken om serieus proefwerk te doen met iemand naast me die me staat af te leiden van wat ik proef =P
Tullamore Dew en ik wou eigenlijk talisker 10 kopen maar ik kon de whiskeyzaak niet vinden.quote:Op donderdag 18 september 2008 19:25 schreef Big_Boss het volgende:
[..]
Ik bedoelde ook meer met iemand gaan die ook echt gaat om te proeven. En Gers, wat heb je gekocht?
Tullamore Dew is een prima beginners whisky.quote:Op donderdag 18 september 2008 19:32 schreef gers het volgende:
[..]
Tullamore Dew en ik wou eigenlijk talisker 10 kopen maar ik kon de whiskeyzaak niet vinden.
(bleek later 50 meter verderop te zitten )
klinkt als een leuke en leerzame proeverij. Een prima manier om kennis te maken met de verschillende soorten en smaken whisky.quote:Op zondag 21 september 2008 14:49 schreef Chimay het volgende:
Gisteren mijn eerste whiskydegustatie ....
Ik verwachtte veel van de Blue Label (aangezien de toch wel stevige prijs), maar deze viel een beetje tegen, maar dat kan ook komen omdat ik nog een beginner ben op whiskygebied, en zodoende niet alle smaken kon onderscheiden.
...
De green is al een stuk lekkerder, een meer uitgesproken smaak! (eigenlijk meestal wel bij malts)quote:Op zondag 21 september 2008 16:12 schreef pavv het volgende:
En maak je geen zorgen of illusies over de JW Blue....het is gewoon niet zulke bijzondere whisky. Alleen een met een duur prijskaartje/imago.
quote:Op maandag 22 september 2008 10:37 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De green is al een stuk lekkerder, een meer uitgesproken smaak! (eigenlijk meestal wel bij malts)
De kunst is eigenlijk om voor niet te veel geld een lekker flesje te vinden. Ik geniet ook wel van een fles van 40 euro..
tevens tvp
De green is ook niet echt een topwhiskyquote:Op maandag 22 september 2008 11:41 schreef Chimay het volgende:
[..]
De green label vond ik ook helemaal niet zo goed, minder dan de blue label.
En inderdaad, de Talisker 10 en Lagavulin 16 waren voor mij echt heel goed, en die kosten maar rond de 40 euro.
In mei een Green Label gedronken waarbij de glazen en de fles vooraf een uurtje in de vriezer hebben gelegen en dat was een zeer aangename vondst.quote:Op maandag 22 september 2008 17:42 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De green is ook niet echt een topwhiskyHij heeft echter een meer destinctieve smaak dan de blue, zoals de meeste malts een meer specifieke smaak hebben dan blends. Het ging er echter om dat een green een stuk goedkoper is dan een blue label en naar mijn mening toch al beter smaakt.
Park?quote:Doe mij maar een goede highland
De gold label, leg die eens een half dagje in de vriezer en drink 'm dan! Eet daarbij maar eens een stukje pure chocolade. Heerlijk!quote:Op maandag 22 september 2008 17:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
In mei een Green Label gedronken waarbij de glazen en de fles vooraf een uurtje in de vriezer hebben gelegen en dat was een zeer aangename vondst.
...
[..]
Park?
Zo niet, waarom specifiek een Highland whisky en bijv. niet een Speyside of Lowlands en wat is in jouw optiek een goede Highland?
just curious...
Ach, waarom ook niet?quote:Op dinsdag 23 september 2008 10:12 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De gold label, leg die eens een half dagje in de vriezer en drink 'm dan! Eet daarbij maar eens een stukje pure chocolade. Heerlijk!
Feitelijk heb je gelijk, Speyside is Highland, maar wordt meestal apart benoemd.quote:Speyside vind ik ooik highland.
Ik vind bijvoorbeeld Aberlour A'bunadh en glenlivet Nadurra heel erg lekker.
Volgens mij is Talisker eigenlijk ook coastal highland...
Ik bespeur een licht sarcastische ondertoon...quote:Op dinsdag 23 september 2008 17:37 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ach, waarom ook niet?
Tip van mijn kant: Koop eens geroosterde hele cacaobonen en eet die rauw op bij een Highland Park 18...
Met daarbij de opmerkingen dat de, als we ze apart benoemen, er een groter verschil in smaak zit tussen 'islands' en highland, dan tussen 'speyside' en highland!quote:Op dinsdag 23 september 2008 17:37 schreef MadMaster het volgende:
Feitelijk heb je gelijk, Speyside is Highland, maar wordt meestal apart benoemd.
Net als de 'Islands' wat strikt genomen weer Highland is.
Onjuist bespeurd dan, want ik meen het serieus.quote:Op donderdag 25 september 2008 08:19 schreef Tinuva het volgende:
Ik bespeur een licht sarcastische ondertoon...![]()
Precies...quote:Met daarbij de opmerkingen dat de, als we ze apart benoemen, er een groter verschil in smaak zit tussen 'islands' en highland, dan tussen 'speyside' en highland!
Maar buiten dat, enkele van de betere whisky's komen wel uit de speyside regio!
Glenkinchie is juist het soort whisky wat ik nog wel weg krijg. Ik vind whisky zo snel te overdonderend van smaak. Maar goed, ik had pas een wijnproeverij en daar bleek ook al duidelijk dat smaken voor mij toch al snel te sterk worden - waar sommige mensen zaten te klagen dat de wijn nergens naar rook, draaide ik gelijk m'n hoofd weg omdat de lucht letterlijk zeer deed aan m'n neusquote:Op zondag 21 september 2008 14:49 schreef Chimay het volgende:
De Glenkichie en Oban waren voor mij vrij matig, Glenkichie was nogal licht van smaak voor mij, en de Oban had niet echt een uitgesproken smaak, maar dat was dacht ik normaal aangezien deze midden in het smaakpalet zou liggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |