Werk als assistent slijterijmanager van een keten, was ik maar slijter...quote:Op donderdag 18 september 2008 09:53 schreef 1-of-6Billion het volgende:
[..]
Kan jij, als slijter, niet op zondagmorgen terecht? Dan is het "vaksessie" oftwel, alleen mensen uit de handel. Gratis toegang EN de standhouders zijn minder zeikerig over de drams
Een kwestie van connecties toch?quote:Op donderdag 18 september 2008 13:17 schreef Maeghan het volgende:
[..]
Werk als assistent slijterijmanager van een keten, was ik maar slijter...
Ik bedoelde ook meer met iemand gaan die ook echt gaat om te proeven. En Gers, wat heb je gekocht?quote:Op donderdag 18 september 2008 00:08 schreef Maeghan het volgende:
Grappig, ik zou op zich liever in m'n eentje gaan, zodat ik me echt kon concentreren op het proeven. Ik ga wel naar het whiskyfestival in Leiden, de 16e, en toevallig ga ik met m'n vriend als dagje uit omdat we twee jaar samen zijn. Hij houdt van whisky en ik doe het voor de lol, maar ook voor educatieve doeleinden zeg maar. Verder moet ik er echt niet aan denken om serieus proefwerk te doen met iemand naast me die me staat af te leiden van wat ik proef =P
Tullamore Dew en ik wou eigenlijk talisker 10 kopen maar ik kon de whiskeyzaak niet vinden.quote:Op donderdag 18 september 2008 19:25 schreef Big_Boss het volgende:
[..]
Ik bedoelde ook meer met iemand gaan die ook echt gaat om te proeven. En Gers, wat heb je gekocht?
Tullamore Dew is een prima beginners whisky.quote:Op donderdag 18 september 2008 19:32 schreef gers het volgende:
[..]
Tullamore Dew en ik wou eigenlijk talisker 10 kopen maar ik kon de whiskeyzaak niet vinden.
(bleek later 50 meter verderop te zitten )
klinkt als een leuke en leerzame proeverij. Een prima manier om kennis te maken met de verschillende soorten en smaken whisky.quote:Op zondag 21 september 2008 14:49 schreef Chimay het volgende:
Gisteren mijn eerste whiskydegustatie ....
Ik verwachtte veel van de Blue Label (aangezien de toch wel stevige prijs), maar deze viel een beetje tegen, maar dat kan ook komen omdat ik nog een beginner ben op whiskygebied, en zodoende niet alle smaken kon onderscheiden.
...
De green is al een stuk lekkerder, een meer uitgesproken smaak! (eigenlijk meestal wel bij malts)quote:Op zondag 21 september 2008 16:12 schreef pavv het volgende:
En maak je geen zorgen of illusies over de JW Blue....het is gewoon niet zulke bijzondere whisky. Alleen een met een duur prijskaartje/imago.
quote:Op maandag 22 september 2008 10:37 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De green is al een stuk lekkerder, een meer uitgesproken smaak! (eigenlijk meestal wel bij malts)
De kunst is eigenlijk om voor niet te veel geld een lekker flesje te vinden. Ik geniet ook wel van een fles van 40 euro..
tevens tvp
De green is ook niet echt een topwhiskyquote:Op maandag 22 september 2008 11:41 schreef Chimay het volgende:
[..]
De green label vond ik ook helemaal niet zo goed, minder dan de blue label.
En inderdaad, de Talisker 10 en Lagavulin 16 waren voor mij echt heel goed, en die kosten maar rond de 40 euro.
In mei een Green Label gedronken waarbij de glazen en de fles vooraf een uurtje in de vriezer hebben gelegen en dat was een zeer aangename vondst.quote:Op maandag 22 september 2008 17:42 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De green is ook niet echt een topwhiskyHij heeft echter een meer destinctieve smaak dan de blue, zoals de meeste malts een meer specifieke smaak hebben dan blends. Het ging er echter om dat een green een stuk goedkoper is dan een blue label en naar mijn mening toch al beter smaakt.
Park?quote:Doe mij maar een goede highland
De gold label, leg die eens een half dagje in de vriezer en drink 'm dan! Eet daarbij maar eens een stukje pure chocolade. Heerlijk!quote:Op maandag 22 september 2008 17:53 schreef MadMaster het volgende:
[..]
In mei een Green Label gedronken waarbij de glazen en de fles vooraf een uurtje in de vriezer hebben gelegen en dat was een zeer aangename vondst.
...
[..]
Park?
Zo niet, waarom specifiek een Highland whisky en bijv. niet een Speyside of Lowlands en wat is in jouw optiek een goede Highland?
just curious...
Ach, waarom ook niet?quote:Op dinsdag 23 september 2008 10:12 schreef Tinuva het volgende:
[..]
De gold label, leg die eens een half dagje in de vriezer en drink 'm dan! Eet daarbij maar eens een stukje pure chocolade. Heerlijk!
Feitelijk heb je gelijk, Speyside is Highland, maar wordt meestal apart benoemd.quote:Speyside vind ik ooik highland.
Ik vind bijvoorbeeld Aberlour A'bunadh en glenlivet Nadurra heel erg lekker.
Volgens mij is Talisker eigenlijk ook coastal highland...
Ik bespeur een licht sarcastische ondertoon...quote:Op dinsdag 23 september 2008 17:37 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Ach, waarom ook niet?
Tip van mijn kant: Koop eens geroosterde hele cacaobonen en eet die rauw op bij een Highland Park 18...
Met daarbij de opmerkingen dat de, als we ze apart benoemen, er een groter verschil in smaak zit tussen 'islands' en highland, dan tussen 'speyside' en highland!quote:Op dinsdag 23 september 2008 17:37 schreef MadMaster het volgende:
Feitelijk heb je gelijk, Speyside is Highland, maar wordt meestal apart benoemd.
Net als de 'Islands' wat strikt genomen weer Highland is.
Onjuist bespeurd dan, want ik meen het serieus.quote:Op donderdag 25 september 2008 08:19 schreef Tinuva het volgende:
Ik bespeur een licht sarcastische ondertoon...![]()
Precies...quote:Met daarbij de opmerkingen dat de, als we ze apart benoemen, er een groter verschil in smaak zit tussen 'islands' en highland, dan tussen 'speyside' en highland!
Maar buiten dat, enkele van de betere whisky's komen wel uit de speyside regio!
Glenkinchie is juist het soort whisky wat ik nog wel weg krijg. Ik vind whisky zo snel te overdonderend van smaak. Maar goed, ik had pas een wijnproeverij en daar bleek ook al duidelijk dat smaken voor mij toch al snel te sterk worden - waar sommige mensen zaten te klagen dat de wijn nergens naar rook, draaide ik gelijk m'n hoofd weg omdat de lucht letterlijk zeer deed aan m'n neusquote:Op zondag 21 september 2008 14:49 schreef Chimay het volgende:
De Glenkichie en Oban waren voor mij vrij matig, Glenkichie was nogal licht van smaak voor mij, en de Oban had niet echt een uitgesproken smaak, maar dat was dacht ik normaal aangezien deze midden in het smaakpalet zou liggen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |