abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_61599467
Ik ga even een leuke OP maken

Vorige topics:

Zelf Sushi maken
Zelf Sushi maken deel 2
Zelf Sushi maken deel 3
Zelf Sushi maken deel 4

Leuke boeken om eens te beginnen:


Bestellen!


Bestellen!

Wikipedia:

Sushi volgens Wikipedia

Tips:

Begin als je het nog nooit gedaan hebt eens met zo'n starterskit van de AH. Daar zit alles in wat je nodig hebt, behalve de vis uiteraard , zodat je het eens rustig kunt proberen zonder meteen allemaal spullen in huis te halen die je later weer weg gooit als je het toch niet leuk/lekker vindt (kan ik me niet voorstellen!).

Haal je spullen (na je beginnerssetje) bij de toko. Goedkoper én beter dan de AH meuk, uiteraard

[ Bericht 88% gewijzigd door motorbloempje op 13-09-2008 14:13:19 ]
Ja doei.
pi_61599573
tvp
Beter een gat in je hand, dan een hand in je gat
http://www.flickr.com/photos/unioz/
pi_61600344
Ik ga hopelijk volgend jaar naar Tokyo... Zou je daar een cursus kunnen doen?
pi_61601365
Dankje voor de tips

Zodra ik het lef gevonden heb zal ik het proberen
  zaterdag 13 september 2008 @ 15:48:31 #5
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61601430
Ik heb pas met zo'n startkit (niet van AH, maar een die je in elke andere supermarkt ziet) zelf wat gefröbeld. Ging best goed en het was lekker.

Ik vroeg me af wat de rijst plakkerig maakt, is dat de rijstazijn of de rijst zelf?
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61601471
Vanmiddag nog sushi gemaakt voor de lunch ben dol op sushi, dus kijk graag even mee voor tips ed
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
pi_61602552
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 15:48 schreef PM-girl het volgende:
Ik heb pas met zo'n startkit (niet van AH, maar een die je in elke andere supermarkt ziet) zelf wat gefröbeld. Ging best goed en het was lekker.

Ik vroeg me af wat de rijst plakkerig maakt, is dat de rijstazijn of de rijst zelf?
rijst zelf het is plakrijst

de Su (azijn) met suiker en zout geeft er smaak aan
Ja doei.
pi_61602887
Misschien kunnen de ervaren sushibouwers mij helpen?
En ook Vork en Leintjeuh binnenkort staat er met wat mensen een sushi-housewarming bij mij geplanned en eerdergenoemde personen zouden graag wat sushi-ideeën zien met alleen groente en wie weet fruit of weetikveel wat je allemaal behalve vis in een sushirol kan doen en erbij kan serveren (sashimi kan dus niet )

Voor Vork iets met alleen groente/fruit, maar evt ook iets met vlees voor Lein?
Ja doei.
  zaterdag 13 september 2008 @ 17:14:57 #9
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_61603061
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 17:07 schreef motorbloempje het volgende:
Voor Vork iets met alleen groente/fruit, maar evt ook iets met vlees voor Lein?
Mango, Advocado, bij de toko kun je van die ingelegde soort radijs kopen, komkommer, geblanceerde wortel
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_61603176
Misschien dat je even de topics terug kan lezen, want die vraag is wel vaker gesteld.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_61603237
Rol philadelphia !

Ik moet nog steeds een keer proberen sushi te maken. Beginnerspakket zag ik laatst liggen. Zal ik eens kopen!

Ik kom trouwens regelmatig in Rusland en daar is sushi immens populair. Op elke straathoek zit wel een sushibar, waar ik dan gemiddeld 3 keer per week heen ga
Trotse poster van het 37000000ste bericht ^O^
pi_61603297
verkeerde topic
Ja doei.
  zaterdag 13 september 2008 @ 21:07:32 #13
228162 Orangez
"You talking to me?"
pi_61608610
Dit is perfect. Ik zal eens even wat in elkaar flansen! Dank voor de tips!
Hier had iets heel leuks kunnen staan... helaas...
Last.fm
pi_61615396
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 14:49 schreef ColdFeet het volgende:
Ik ga hopelijk volgend jaar naar Tokyo... Zou je daar een cursus kunnen doen?
Dat kan wel, ik ben ook even aan het loeren geweest. Ik ga rond maart/april. Vorig jaar hebben we het niet gedaan, eerst Japan rondgeweest.

Maar verwacht geen wonderen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_61624831
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 17:14 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Mango, Advocado, bij de toko kun je van die ingelegde soort radijs kopen, komkommer, geblanceerde wortel
die radijs is zo vies
"Those unforgettable days, for them I live"
pi_61625785
@ motorbloempje

Gunkan-maki met Chukawakame salade


of met Mais


Tofuzakjes (inari sushi)

Groente Tempura (nee, is geen sushi )
Life is short, eat dessert first.
pi_61625838
verkeerde tekst bij foto's.. maar je begrijpt het wel he
Life is short, eat dessert first.
pi_61625882
oeh tvp. de mr gaat volgend weekend sushi maken voor ons
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zondag 14 september 2008 @ 21:48:28 #19
145090 HenkBenzinetank
Toegevoegde waarde
pi_61631297
Hoe goed is nori eigenlijk te bewaren? Heb nog wat vellen liggen..
pi_61631578
Vandaag besloten dat op mijn housewarming sushi geserveerd gaat worden. Ik heb het nog nooit op omdat ik geen vis-fan ben, en het me best ranzig leek, maar ik moet er nu dan toch aan geloven . Gelukkig is dat pas over een maand, dus genoeg tijd om me in te lezen

Tvp dus .
pi_61631646
echt goede vis smaakt niet naar 'vis', dus zorg dat je goede zalm en tonijn haalt
alsof er een engeltje over je tong piest
Ja doei.
  zondag 14 september 2008 @ 22:27:28 #22
145090 HenkBenzinetank
Toegevoegde waarde
pi_61632653
Avocado met komkommer en wat sesamzaad is ook erg lekker voor een veggie-sushi
pi_61633144
quote:
Op zondag 14 september 2008 21:58 schreef motorbloempje het volgende:
echt goede vis smaakt niet naar 'vis', dus zorg dat je goede zalm en tonijn haalt
alsof er een engeltje over je tong piest
Afgezien van het feit dat ik vis dus niet zo lekker vind, walg ik van het idee van rauwe/bijna rauwe vis .

Zou ik écht niet binnen kunnen krijgen .
pi_61633442
quote:
Op zondag 14 september 2008 21:56 schreef clumsy_clown het volgende:
Vandaag besloten dat op mijn housewarming sushi geserveerd gaat worden. Ik heb het nog nooit op omdat ik geen vis-fan ben, en het me best ranzig leek, maar ik moet er nu dan toch aan geloven . Gelukkig is dat pas over een maand, dus genoeg tijd om me in te lezen

Tvp dus .
Afhankelijk van de eisen die je stelt aan sushi (vind je de AH sushi ook best te pruimen of eet je alleen de top notch sushi uit een van de Okura restaurants) moet je overwegen of je sushi wil severen op een feestje. Sushi is het lekkerste vers. Maken en dan gelijk op eten. Maar misschien ben ik nu wel aan het muggenziften.
pi_61637398
je kunt het toch dezelfde dag maken
Tenminste, ik ben meestal een halfuur tot uur van tevoren klaar.
Of je kunt alle ingredienten op tafel zetten en mensen zelf hun temaki sushi (bv) laten maken
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_61638503
Ik denk dat ik vrijdag weer sushi maak, weet 't nog niet zeker, maar zo ja, dan maak ik wel weer foto's!

(maar dan met stokjes)
pi_61645593
Tonijn
Vis
Plakrijst
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  maandag 15 september 2008 @ 16:44:16 #28
145090 HenkBenzinetank
Toegevoegde waarde
pi_61649081
quote:
Op zondag 14 september 2008 21:48 schreef HenkBenzinetank het volgende:
Hoe goed is nori eigenlijk te bewaren? Heb nog wat vellen liggen..
  maandag 15 september 2008 @ 20:51:17 #29
94046 PM-girl
Is geen haartje betoeterd...
pi_61656637
quote:
Op maandag 15 september 2008 07:50 schreef Pheno het volgende:
jOf je kunt alle ingredienten op tafel zetten en mensen zelf hun temaki sushi (bv) laten maken
Dat is ook leuk, eens weer iets anders dan gourmetten!
...maar weI in de aap gelogeerd :P
*
Ik stuur al sinds oktober 2006 PM's, word ik dan nu PM-woman?
Laat maar: PMS-girl it is.....
pi_61668965
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:44 schreef HenkBenzinetank het volgende:
[..]
vaak wordt het geleverd met zo'n silica zakje om vocht bij de vellen weg te houden. Ik stop mn overgebleven nori in een ziplock zakje met zo'n silica builtje erbij, en de langste bewaarduur tot nu toe was 1,5 maand, probleemloos.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_61668995
quote:
Op maandag 15 september 2008 14:47 schreef Gripper het volgende:
Tonijn
Vis
Plakrijst

Tonijn is iets anders dan vis?
Ja doei.
pi_62060131
schopje!

Zaterdag weer fröbelen
Ja doei.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 oktober 2008 @ 20:44:25 #33
163650 Greys
pi_62060268
Tvp voor de ongetwijfeld gewellllllldig gefröbelde sushi die Conleche en ik vrijdag gaan maken!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_62060360
quote:
Op maandag 15 september 2008 16:44 schreef HenkBenzinetank het volgende:

[..]
In een doos die goed afsluitbaar is.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_62060420
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 20:44 schreef Greys het volgende:
Tvp voor de ongetwijfeld gewellllllldig gefröbelde sushi die Conleche en ik vrijdag gaan maken!
http://www.videojug.com/film/how-to-make-cucumber-maki
http://www.videojug.com/film/how-to-make-sushi-rice

Leuke filmpjes!

Veel plezier!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 1 oktober 2008 @ 20:59:16 #36
163650 Greys
pi_62060770
Oh Obli, super, bedankt!!! Daar hebben we ook wat aan!

En ik ga ook even een paar topics teruglezen, alvast trek krijgen
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_62066695
Ook even TVPen om even wat inspiratie op te doen morgen
pi_62068338
DIt weekend is het ook weer zover
De Xenos had wat nori in de aanbieding, dus we hebben weer voor een paar keer ingeslagen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_62068556
oeh, loop ik daar zaterdag ook even langs.

Wij gaan dit keer een nieuwe visboer proberen (zijn verhuisd) dus ben zeer benieuwd!!
Ja doei.
pi_62068709
Xenos in de molenpoort iig wel, of die in dukenburg dat ooko heeft weet ik niet
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_62068825
we snuffelen gewoon even langs, en anders heeft de toko naast de AH XL nog wel daar zag ik ook sushirijst liggen en Su (is op) staan, dus komt vast goed
Ja doei.
  zondag 5 oktober 2008 @ 21:55:13 #42
134256 Cutebutpsycho
Things even out.
pi_62158785
tvp
Ik heb geen semi-intelligente signature.
JoPiDo:"Volgens mij is Cutebutpsycho een raszeikwijf, ééntje die je als man absoluut links moet laten liggen."
pi_62159391
De nigiri met paling is in goede maag gevallen
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_62160266
Ik vind sushi & sashimi heel lekker, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. Ben totaal niet thuis in de Japanse keuken. Misschien kan ik hier wat leren / inspiratie opdoen.
pi_62160527
wat een lange tvp
Ja doei.
pi_62160637
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 22:37 schreef motorbloempje het volgende:
wat een lange tvp
Zeg, ben jij vandaag in een plaag-Isegrim-bui ofzo? Ik hou niet van TVP's, dus als ik er eentje plaats probeer ik er altijd wat inhoud aan te geven.

Vorige week trouwens lekker gegeten bij Japans restaurant Fugu in R'dam. Misosoep en een hoofdgerecht van sushi's en sashimi's. Ik voel me altijd zo vreselijk gezond als ik dat spul eet.
pi_62160943
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 22:40 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Zeg, ben jij vandaag in een plaag-Isegrim-bui ofzo? Ik hou niet van TVP's, dus als ik er eentje plaats probeer ik er altijd wat inhoud aan te geven.

Vorige week trouwens lekker gegeten bij Japans restaurant Fugu in R'dam. Misosoep en een hoofdgerecht van sushi's en sashimi's. Ik voel me altijd zo vreselijk gezond als ik dat spul eet.


kusjekroel!!!
Ja doei.
pi_62161001
Giftig restaurantnaampje Hebben ze er ook fugu? Oh nee, dat zal wel weer verboden hier zijn.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_62164265
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 22:49 schreef Pheno het volgende:
Giftig restaurantnaampje Hebben ze er ook fugu? Oh nee, dat zal wel weer verboden hier zijn.
Nee, ze hebben er geen fugu.
  dinsdag 7 oktober 2008 @ 20:15:40 #50
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_62211711
quote:
Op zondag 14 september 2008 21:58 schreef motorbloempje het volgende:
echt goede vis smaakt niet naar 'vis', dus zorg dat je goede zalm en tonijn haalt
alsof er een engeltje over je tong piest
goede vis moet naast niet naar vis smaken ook niet naar vis ruiken maar lekker fris en ziltig.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_62247515
Ik ga morgen of overmorgen denk ik maar weer rollen, alleen geen flauw idee wat ik er in moet doen. Vorige keer heb ik er maar gewoon komkommer en ei in gedaan aan gebrek aan beter, en eigenlijk beviel het wel :$
pi_62251754
quote:
Op woensdag 8 oktober 2008 23:05 schreef TC_Artemis het volgende:
Ik ga morgen of overmorgen denk ik maar weer rollen, alleen geen flauw idee wat ik er in moet doen. Vorige keer heb ik er maar gewoon komkommer en ei in gedaan aan gebrek aan beter, en eigenlijk beviel het wel :$
Komkommer, japans omelet (wel wat werk eraan als je het goed wilt doen), zalm, tonijn, makreel, paling. Vis dus
Tonijn kan ook die uit blik zijn goed uitgelekt, met wat mayo (en wasabi er tussen door). Of gerookte zalm met kruidenkaas. Mango met wat mint. Surimi sticks. Avacado (wel een iets hardere nemen dan die bruine dingen bij de supermarkt, je moet er wel repen uit kunnen snijden zonder er een puree van te maken).

Het enige wat ik nog niet geprobeerd heb is een knakworst, die las ik ergens als kindergerecht. Er is een grens
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_62329552
Ik heb ook al een paar keer zelf sushi gemaakt, en het wordt hoog tijd om dat weer eens te doen maar eerst volgende week weer naar Spoon . Hier een foto van de eerste keer zelfgemaakte sushi, ergens in april. Had echt superveel omdat ik niet precies kon inschatten hoeveel rijst ik nodig had. Dat was dus een dagje met sushi als lunch én diner . Hoe vervelend
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_62333207
Ik heb vandaag zelf sushi gemaakt en eigenlijk is het best simpel .

Had tonijn gehaald alleen die had wat van zijn smaak verloren. De nori had ook wel verser gekunt, die lag al een jaar in de kast .

Ik ga het zeker nog een keer doen
  zondag 12 oktober 2008 @ 19:54:30 #55
160569 -lucas-
verzamelt geluiden
pi_62333350
Heb gister een doe-het-zelf-beginners Sushi-pakket gekocht. Ga dus deze week ook zelf aan de slag. Heb de afgelopen week wel veel bezorg-Sushi gegeten ivm overwerk Beter dan pizza of Chinees
overnieuw. uitprinten. nachecken.
pi_62335566
Beter dan sushi kan ook bijna niet natuurlijk. Ik ga het de volgende keer wel met zalm en tonijn van de visboer proberen. Lijkt me toch iets lekkerder dan die van de appie
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_62358701
Ik heb zelf ook al een antal keer sushi gemaakt, maar de recepten (en smaken) verschillen nogal. Welke recepten gebruiken jullie voor de sushi(rijst)?
pi_62359496
Morgen op de markt maar eens een rolmatje kopen.. Ga binnen kort ook maar eens een poging wagen
pi_62407729
even wat vragen voor jullie,

ik wil zaterdag sashimi gaan serveren, maar hoe zit dat nou?

welk vis kan ik het best gebruiken? gewoon zalm en tonijn van een goede viswinkel toch?

moet er nog iets met de vis gebeuren, op het internet vind ik dingen zoals de vis in heet water dompelen, moet dit ook echt?

serveer ik de vis alleen met sojasaus en wasabi of zijn er nog meer dingen die er fijn bij smaken?

iemand die mijn vragen kan beantwoorden?
  woensdag 15 oktober 2008 @ 19:36:57 #60
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62413223
Ik vind sushi heerlijk, werk bij een cokewinkel dus zal daar een keer een starterspakket halen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62413286
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 16:13 schreef ftt1989 het volgende:
even wat vragen voor jullie,

ik wil zaterdag sashimi gaan serveren, maar hoe zit dat nou?

welk vis kan ik het best gebruiken? gewoon zalm en tonijn van een goede viswinkel toch?

moet er nog iets met de vis gebeuren, op het internet vind ik dingen zoals de vis in heet water dompelen, moet dit ook echt?

serveer ik de vis alleen met sojasaus en wasabi of zijn er nog meer dingen die er fijn bij smaken?

iemand die mijn vragen kan beantwoorden?
Bij onze viswinkel verkopen ze tonijn, zalm en tilapia van sashimi-kwaliteit. Gewoon even naar vragen. Overigens vond ik de tilpaia . De tonijn echter
pi_62419244
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 19:36 schreef honda1990 het volgende:
Ik vind sushi heerlijk, werk bij een cokewinkel dus zal daar een keer een starterspakket halen
ouwe snuivert

OT: morgen weer sushi eten bij sumo
pi_62419298
Een cokewinkel?
  woensdag 15 oktober 2008 @ 22:50:24 #64
169780 Marijkezwolle
Queen multiquote
pi_62419359
Ik heb besloten dit weekend weer eens te gaan rollen! Ik gebruik eigenlijk wel vaak dezelfde ingredienten; surimi of zalm in combinatie met verschillde groentes (wortel, komkommer, paprika en avocado Misschien eens iets nieuws proberen dit weekend
Come on now, you knew you were lost
But you carried on anyway
Oh come on now, you knew you had no time
But you let the day drift away
  donderdag 16 oktober 2008 @ 12:36:15 #65
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62431343
Mijn mamma heeft vandaag een set meegenomen van de AH, ben hier een volkomen leek in. Heeft iemand regels waar ik me vooral aan moet houden zodat het niet meteen mislukt?

Ben benieuwd!
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62431495
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 12:36 schreef honda1990 het volgende:
Mijn mamma heeft vandaag een set meegenomen van de AH, ben hier een volkomen leek in. Heeft iemand regels waar ik me vooral aan moet houden zodat het niet meteen mislukt?

Ben benieuwd!
De rijst die je kookt: haal de deksel niet van de pan om om de 5 minuten even te loeren ofzo!
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  donderdag 16 oktober 2008 @ 13:00:28 #67
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62432004
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 12:42 schreef Pheno het volgende:

[..]

De rijst die je kookt: haal de deksel niet van de pan om om de 5 minuten even te loeren ofzo!
De rijst is al voorgekookt bij de AH starterspakket geloof ik, is het trouwens ook mogelijk risottorijst te gebruiken? We hebben ook gewone rijst, maar die heb ik nog nooit gekookt. Net gekookte rijst lijkt me toch lekkerder dan uit zon gevacumeerd pakketje
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62432082
waarom mag dat eigenlijk niet? ik doe het wel gewoon, puur uit gewoonte
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
pi_62432214
Omdat de stoom in de pan moet blijven om de rijst te garen, je raakt een hoop kwijt door steeds de deksel er af te halen. Bij rijst die je in ruimkokend water kookt maakt dit natuurlijk niet uit.
  donderdag 16 oktober 2008 @ 13:18:47 #70
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62432408
Misschien een hele gekke vraag, maar kan sushi met mosselen? Ik zou het zelf zo niet proberen, maar als jullie er goeie ervaringen mee hebben wil ik het wel proberen
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62433225
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 13:18 schreef honda1990 het volgende:
Misschien een hele gekke vraag, maar kan sushi met mosselen? Ik zou het zelf zo niet proberen, maar als jullie er goeie ervaringen mee hebben wil ik het wel proberen
Wat jij wilt, maar omdat mijn vrouw allergisch is heb ik het nooit geprobeerd.
Zoals al eerder egzegd, ik ken varianten met knakworst, je kunt zelf wat experimenteren. Alleen vraag ik me af of mossel niet te nattig is waardoor de rijst weer los gaat laten.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  donderdag 16 oktober 2008 @ 13:57:24 #72
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62433422
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 13:49 schreef Pheno het volgende:

[..]

Wat jij wilt, maar omdat mijn vrouw allergisch is heb ik het nooit geprobeerd.
Zoals al eerder egzegd, ik ken varianten met knakworst, je kunt zelf wat experimenteren. Alleen vraag ik me af of mossel niet te nattig is waardoor de rijst weer los gaat laten.
Misschien probeer ik het wel even Het is wel veel werk omdat ik ze nog uit het Veerse Meer moet halen Ik dep de mosselen na afloop gewoon even droog. Sushi met knakworst bah dat lijkt me echt ranzig...Van Aziatisch koken heb ik echt geen kaas gegeten, heb ook nog nooit wat gemaakt. Alleen Italiaans, ben wel benieuwd
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_62435914
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 13:09 schreef n0a het volgende:
Omdat de stoom in de pan moet blijven om de rijst te garen, je raakt een hoop kwijt door steeds de deksel er af te halen. Bij rijst die je in ruimkokend water kookt maakt dit natuurlijk niet uit.
ah oke . ik was sowieso nooit zo van het koken met deksel op de pan, maar heb laatst ontdekt ( ) dat het toch wel nuttig is.
Wat niet kan is nog nooit gebeurd..
  donderdag 16 oktober 2008 @ 15:41:26 #74
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_62436259
quote:
Op donderdag 16 oktober 2008 15:28 schreef Wampi het volgende:

[..]

ah oke . ik was sowieso nooit zo van het koken met deksel op de pan, maar heb laatst ontdekt ( ) dat het toch wel nuttig is.
Het scheelt toch wel wat aardig energie en tijd als je je deksel gewoon gebruikt

Mijn sushi experiment gaat em zonder mosselen worden,ik heb geen zin om eerst een halve km. te moeten fietsen. Dan die mosselen uit het water te halen, de ergste troep te verwijderen, dan thuis ze af te spoelen met normaal water, ze te koken en te pellen en dan pas op te kunnen eten. Misschien dat ik het morgen probeer, als ik het heb geproeft zal ik iig typen wat ik er van vind
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  maandag 20 oktober 2008 @ 09:23:15 #75
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_62521515
Gisteren weer eigen gemaakte gegeten was er lekker.

Nog even een leuk YouTube filmpje

Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_63216438
Vanavond weer. Ik beloof bij deze foto's, tenzij camera dienst weigert
pi_63221090
Kwam net dit filmpje tegen:



Zou dat matje het rollen nog makkelijker maken?
  vrijdag 14 november 2008 @ 15:40:01 #78
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63222827
Ik geloof dat ik een gewoon matje blijf prefereren. Meer "in touch" of zo.
pi_63247224
Ik vroeg me af of je ook sushi kan maken met zalm die je zelf hebt ingevroren. Dus vers gekocht, en gelijk ingevroren. Is dat ontdooit te gebruiken voor sushi?
The greatest thing you'll ever learn, is how to love and be loved in return
  zaterdag 15 november 2008 @ 18:06:31 #80
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63247815
Ik zou dat nooit doen, maar het kan vast. Ze verkopen toch ook kant-en-klare sushi uit de vriezer? Maar ja... nou ja, je moet het zelf weten.
pi_63249487
ik gebruik als ik sushi ga maken altijd alleen echt net vers gehaalde zalm, anders hoef ik 't niet

soms voor een variant ook wat gerookte zalm, maar als het om rauwe vis gaat, haal ik dat lekker bij de visboer (Gamba in Nijmegen/Arnhem) en dan meteen als je thuis komt rollen!
Ja doei.
pi_63256839
quote:
Op zaterdag 15 november 2008 17:41 schreef Maanbeertje het volgende:
Ik vroeg me af of je ook sushi kan maken met zalm die je zelf hebt ingevroren. Dus vers gekocht, en gelijk ingevroren. Is dat ontdooit te gebruiken voor sushi?
Terug invriezen doe ik niet. Wel haal ik de zalm uit de vriezer van de supermarkt. Puristen die zeggen dat dat niet vers is: ik vrees dat de vis bij de visboer ook ooit ingevroren is geweest

Tonijn en andere vissoorten bij de supermarkt is dan weer niet te eten, gewoon qua smaak, dus die haal ik bij de visboer. Maar bij zalm proef ik te weinig verschil om de prijs te rechtvaardigen.
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  zondag 16 november 2008 @ 09:33:38 #83
21082 Paxlie
Ies best bro
pi_63256915
Ik krijg honger door dit topic

Moet er toch maar eens aan om het te leren maken
Wie werd waar wanneer geboren en waarom werd hij door wie hoe genoemd?
Praten over mma? Kom naar #mma
pi_63256932
Het is niet lastig, gewoon proberen. Lukt het rollen niet dan eet je het gewoon op en noem je het "slordige sushi"
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_63257572
quote:
Op zondag 16 november 2008 09:18 schreef Pheno het volgende:

[..]

Terug invriezen doe ik niet. Wel haal ik de zalm uit de vriezer van de supermarkt. Puristen die zeggen dat dat niet vers is: ik vrees dat de vis bij de visboer ook ooit ingevroren is geweest

Tonijn en andere vissoorten bij de supermarkt is dan weer niet te eten, gewoon qua smaak, dus die haal ik bij de visboer. Maar bij zalm proef ik te weinig verschil om de prijs te rechtvaardigen.
Zalm haal ik idd liever bij de AH dan bij de nieuwe visboer hier in de buurt maar tonijn enzo haal ik écht bij de visboer (de goeie).

Ook die daar is ingevroren geweest, meestal, maar om het dan nóg een keer in te vriezen, da's niet echt lekker me dunkt
Ja doei.
  zondag 16 november 2008 @ 22:47:50 #86
232678 John.Milton
Vanity is my favorite sin
pi_63275560
Sushi
pi_63334699
tvp
pi_63336279
Dat matje ziet er erg handig uit vind ik.

Er komt hier vlakbij mijn huis een nieuw sushi-restaurant, maar het heeft 'all-you-can-eat' in de naam en dat voorspelt meestal niet veel goeds...
pi_63336289
Dat klinkt als een restaurant met een chinese eigenaar....
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
pi_63338320
Alweer een nieuwe in Rotterdam? Wordt dan nr 5 denk ik.
pi_63338729
Ik haal m'n vis eigenlijk altijd in IJmuiden, bij Waasdorp.

Afgelopen vrijdag was geen succes trouwens. Ik laat de foto's maar achterwege. Ik had me, omdat ik te lui was om naar de toko te gaan, vergrepen aan een zakje 'sushirijst' van de AH. Wat een rotspul. Het was nog droger en losser dan ongekookte rijst! Ik kon er helemaal niks mee en het zag er gewoon niet uit. Niet leuk voor een perfectionist

Ik was dan ook knap chagrijnig toen 't klaar was. Pas toen de fles bubbels leeg was en de sushi (die overigens wel goed smaakte) op was ik weer een beetje leuk gezelschap.
  zaterdag 6 december 2008 @ 10:53:00 #92
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_63801428
Ik heb tofu-buideltjes gekocht.
Nou dacht ik dat ik het moest frituren en dat het net zo knapperig zou worden als bladerdeeg. Maar het pakje voelt zacht aan en er staat op dat ik het met kokend water moet afspoelen.
Vul ik dit alleen met rijst of heeft iemand nog een lekkere tip?
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 6 december 2008 @ 11:12:27 #93
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63801620
De abura-age zakjes eerst 1 minuutje blancheren in kokend water. Uitlekken, uitknijpen en halveren, zodat je 2 zakjes hebt. Dan in een litertje dashi ongeveer 20 minuutjes koken. En tijdens dat koken in 3 keer 6 el basterdsuiker toevogen. Dus elke keer 2 el. Daarna nog 15 minuten op het laagste pitje.
Dab 2 el sake toevoegen en 4,5 el sojasaus. Laat dit doorstoven tot het vocht bijna geheel verdampt is. (huh?)
Uit laten lekken in een zeef.

Dan vullen met sushirijst en wat geroosterde sesamzaadjes.

Zegt mijn kookboek. Ik heb het zelf nooit geprobeerd. Heb die zakjes wel een keer gekocht, maar het kwam er niet van. Zoals zo vaak.
  zaterdag 6 december 2008 @ 11:39:06 #94
73348 mmascha
Restaurant Odell
pi_63801918
Oei, dat is nog niet zo heel eenvoudig dus.
Ik snap dat het er niet van gekomen is! ;-)
Bij Hoevelaken rechtsaf.
  zaterdag 6 december 2008 @ 12:08:52 #95
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63802333
Gewoon even sudderen in een lekker soepje/sausje van dashi, suiker, sake en soja. Klinkt al veel makkelijker en zo zou ik het dan denk ik doen. :-) Want een beetje een smaakje aan de tofu-envelopjes lijkt me wel lekker.
  zaterdag 6 december 2008 @ 14:19:15 #96
160569 -lucas-
verzamelt geluiden
pi_63804411
quote:
Op woensdag 19 november 2008 10:17 schreef Sorbootje het volgende:
Afgelopen vrijdag was geen succes trouwens. Ik laat de foto's maar achterwege. Ik had me, omdat ik te lui was om naar de toko te gaan, vergrepen aan een zakje 'sushirijst' van de AH. Wat een rotspul. Het was nog droger en losser dan ongekookte rijst! Ik kon er helemaal niks mee en het zag er gewoon niet uit. Niet leuk voor een perfectionist
Had je wel gezien dat je hier zelf nog Japanse wijnazijn doorheen moet gooien met poedersuiker etc? Wij hebben het gisteren gebruikt (AH Sushi rijst) en het ging prima, maar ik kan me voorstellen dat het zonder deze 'marinade' een droog zootje wordt
overnieuw. uitprinten. nachecken.
pi_63807751
quote:
Op zaterdag 6 december 2008 11:12 schreef RobinOok het volgende:
De abura-age zakjes eerst 1 minuutje blancheren in kokend water. Uitlekken, uitknijpen en halveren, zodat je 2 zakjes hebt. Dan in een litertje dashi ongeveer 20 minuutjes koken. En tijdens dat koken in 3 keer 6 el basterdsuiker toevogen. Dus elke keer 2 el. Daarna nog 15 minuten op het laagste pitje.
Dab 2 el sake toevoegen en 4,5 el sojasaus. Laat dit doorstoven tot het vocht bijna geheel verdampt is. (huh?)
Uit laten lekken in een zeef.

Dan vullen met sushirijst en wat geroosterde sesamzaadjes.

Zegt mijn kookboek. Ik heb het zelf nooit geprobeerd. Heb die zakjes wel een keer gekocht, maar het kwam er niet van. Zoals zo vaak.
Is dat bij gedroogde zakjes? Ik heb ooit van die dingen gekocht en alleen maar open gevrut en gevuld. Stond ook niks op om er verder iets mee te doen. Misschien dat het daarom zo'n gedoe was om open te krijgen.
  zaterdag 6 december 2008 @ 19:01:04 #98
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63808992
Nee, ik denk niet dat dat over gedroogde zakjes gaat. Maar ik kan me vergissen.
Ik ken ze ook niet, gedroogd.
pi_63941116
Zo, even een elegant schopje.
We willen weer sushi maken en ik ben in een creatieve (en vooral experimentele) bui.
Iemand nog ideen die van de standaard:
- zalm
- tonijn
- avacado
- surimi
ingredienten afwijkt?

Mango en mint bv is erg lekker, maar ik wil eens weer een andere combi proberen. Wat is jullie favoriete sushi probeersel?
Op dinsdag 21 februari 2012 22:30 schreef JoanFranka het volgende:
PINGUINS RULEREN!! Dat zijn echt een van de grappigste dieren op aarde hahahaa
  donderdag 11 december 2008 @ 19:59:48 #100
92279 N.icka
Windforce 11
pi_63941677
Waarom is sushi eigenlijk zo gezond? Als je het met zalm maakt is het vet , witte rijst is niet gezond (veel kcal)en dan maak je dat nog aan met suiker ook. De soja saus is een bom van zout en je eet er nauwelijks groente bij
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')