quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ik post dit net in de CUL sc, zonder je post te hebben gelezen :quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:50 schreef Bluezz het volgende:
Geweldige aflevering van de KvW
Die muziek en die beelden in de chinese fabriekDeed me denken aan Sjakie en de chocoladefabriek (die muziek dan... ik zou er de oempaloempa muziek onder hebben gezet.
Spanje.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:58 schreef rubbereend het volgende:
er zat ook een hele mooi wending in de uitzending, eerst lijkt alles nog mooi en weinig aan de hand en ineens......... chemische middelen waar niet gefilmd mag worden in Italië
Ik ook!quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder nietquote:Op vrijdag 9 januari 2009 10:18 schreef Enfermera het volgende:
Bizar.. Heb vanochtend ff de herhaling gezien. Gootsteenontstopper en zoutzuur??![]()
Voor mij geen fruit uit blik meer. Ik stop cold turkey
Inderdaad, niet gaan overdrijven allemaal.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder niet
Gewoon simpele middelbareschoolchemie dus.quote:Ik ben een groot liefhebber van de Keuringsdienst van Waarde en kijk altijd met veel plezier, maar dit keer werd er wel wat overdreven.... Ik heb zo'n beetje elke drie minuten de woorden "chemicalien", "chemisch" enz. horen vallen, steeds met verbijstering uitgesproken. Kennelijk om in te spelen op de angst van het grote publiek voor alles wat met chemie te maken heeft: als het 'chemisch' is, dan moet het wel slecht zijn!
Het allerengste was dan ook wel wat die Chinezen en die Spanjaarden met onze partjes mandarijn uitvoerden, dat we dat sowieso nog overleven.... Eerst gooien ze er gootsteenontstoper bij en alsof dat nog niet erg genoeg is werken ze het daarna nog af met zoutzuur ook! Rare jongens, die buitenlanders en wat onverantwoord van onze grootgrutters om dat nog te durven verkopen ook!
Maar om dat even in perspectief te plaatsen: gootsteenontstopper, althans de versie hier gebruikt, is natronloog oftewel NaOH. Zoutzuur, HCl, is natuurlijk een gif, maar ook dat spul wat bij ons allemaal er in de maag voor zorgt dat we ons eten kunnen verteren. Verder welbekend van "wrijven helpt niet, Rennies wel!"
Als we die twee bij elkaar voegen dan is wat er overblijft NaCl in H2O. En dat, angstige kijkertjes, is keukenzout in water. Klinkt toch even anders, niet?
Niet dat ik nu iedereen wil aanraden om zelf aan de slag te gaan met natronloog of zoutzuur, natuurlijk niet. Maar het zou de Keuringsdienst toch sieren als ze de chemie wat genuanceerder zouden benaderen.
Extra Verge aflevering dus.quote:
Helder groen inderdaad.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:27 schreef golfer het volgende:
Prachtig weer om te zien dat Bertolli en Carbonel hetzelfde is en gewoon uit Spanje/Tunesie komt.
Wat een mooie kleur had die vers geperste Toscaanse olie van dat laatste shot op dat brood.
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:20 schreef borisz het volgende:
AH olie is dus uit Spanje
En de rest van de supermarkt olijfolie ook dus![]()
Hier ook, mensen willen massaal weten wat nou de minst slechte olie isquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Ik kan hem ook niet vindenquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Het gaat om dat laatste punt ja, Spaans spul als Italiaans spul verkopenquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
![]()
Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
quote:Dec. 23. 2008
Unilever nv heeft de verkoop van Bertolli aan Grupo SOS afgerond. Dat heeft Unilever dinsdag bekendgemaakt.
De transactie met een waarde van euro 630 mln behelst de wereldwijde licensie voor olijfolie en azijnactiviteiten van het merk Bertolli.
Het voedings- en levensmiddelenbedrijf houdt Bertolli in eigen handen voor alle andere producten onder het merk, zoals margarine, pastasauzen en diepvriesmaaltijden.
Het merk Bertolli blijft belangrijk voor Unilever, vanwege sterke groeiplannen van het bedrijf met mediterrane voedselproducten.
Ik kon er ook geen touw aan vastknopen. Ga morgen maar eens wikipedia kijkenquote:Op vrijdag 16 januari 2009 00:06 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
Geweldig idd, terwijl ze vaak op meest logische vragen nog geen antwoord kunnen geven.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 08:47 schreef Longmen het volgende:
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Het moment dat jij hem aan kliktquote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:58 schreef Kekaa het volgende:
Wanneer is de herhaling ook alweer?
Staat er nu wel. Italiaans commentaar vertaald in het Nederlands vlgns mij. Niet vergeten dat een Italiaans oordeel over Spaanse olie niet zaligmakend hoeft te zijn.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:AH - Olijfolie Extra Vierge
“Dit is een erg merkwaardige olie. Ik ga hem niet proeven, ruiken is voldoende. Het is een Spaanse olie. De geur is daar karakteristiek voor. Voor ons Italianen heeft deze olie een dusdanig mankement dat we hem niet extra vergine kunnen noemen. Als je hem analyseert op zijn zuurtegraad zal die zeker wel als extra vergine uit de test komen, maar voor ons is hij niet goed.”
Bertolli - Extra Vergine Olio Di Oliva
“Ik proef deze uit nieuwsgierigheid, maar normaal zou ik dat niet doen. Deze heeft zeker een mankement. Hij is bitter en echt totaal niet fruitig. Hij heeft veel bezinksel. Deze olijfolie is niet goed. Hij is ook niet pittig. We hebben snel even wat water nodig.”
Carbonell - Extra Virgin Extra Olijfolie
“Deze is een beetje zoals de eerste. Hij heeft dezelfde euvels. Komt ook zeker weten uit Spanje.”
Uit de technische analyse blijkt de olie met een zuurtegraad van 0.28 inderdaad op technisch vlak dus wel extra vergine te zijn.
De olie van Gerrardo Czechi
“Deze heeft geen mankementen. Hij is aardig fruitig en pittig. Dit is echt de betere olie. Zeker Italiaanse olijfolie. Hij is wel vrij fors van smaak.”
Bij de technische analyse blijkt de olie een zuurtegraad van 0.09 te hebben. Dat is volgens de analyticus “onrealistisch” en hij trekt zijn testresultaat in twijfel. Een tweede test moet uitsluitsel bieden. Weer komt er een zuurtegraad van 0.09 uit de test: “Dit is echt ongelofelijk laag. Hij verdient een prijs.”
Aldi - La Villa Extra Olijfolie
“We zijn weer terug in Spanje met deze olijfolie, zoals de eerste drie. Ongeveer 80% van de olijfolie komt uit Spanje. In Spanje blijft dit een extra vergine olijfolie. Veel bezinking. Hij is niet fruitig, vrij bitter en echt niet pittig. Hij stinkt echt.”
AH Biologisch - Olijfolie
“Oh, dit is echt een tragedie. Een ramp. Hij is ranzig. Deze proeven we echt niet. Wat? Is deze biologisch? Nou, een echte biologische ramp is het dan.”
PLUS - Appetit Olijfolie Extra Vierge - Volgens de fles Italiaans
“Deze is ook ranzig. Niet fruitig, niet bitter en niet pittig. Maar hij stinkt wel ietsje minder dan de anderen.”
Monini - Classico Olio Extra Vergine Di Oliva
“Deze heeft geen smaak en geen fruitigheid. Ook niet bitter of kruidig. Is deze toch Italiaans? Opmerkelijk.”
Prima Goccia - Olio Extravergine Di Oliva (uit Maurice zijn keuken)
“Oh, weer een echte tragedie. Nee, deze gaan we niet proeven. Het zou kunnen dat hij te lang in het schap of in je keuken heeft gestaan. Olijfolie heeft normaal een houdbaarheid van twaalf maanden. Naarmate de tijd vordert, wordt de kwaliteit minder.”
Uit de technische analyse blijkt later dat deze olie een zuurtegraad heeft van 1.10 en dus zeker niet extra vergine genoemd mag worden. De analyticus drukt Maurice op het hart dat deze olie “echt smerig is, dodelijk zelfs.”
thanksquote:Op vrijdag 16 januari 2009 10:00 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
En als ze dan aan de andere kant van de lijn geïrriteerd raken is helemaal mooi!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
De Italiaanse mamma's die de pastasaus in de Italiaanse fabriek maakten en keurden volgens de reclame, bleken Spaanse mamma's in een Spaanse opslag.quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Dat zou ik maar niet te hard zeggen. Ik vrees dat er genoeg 'beantwoorders' zijn die zich niet van de onbenulligheid van het antwoord bewust zijn.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:41 schreef t-8one het volgende:
[..]
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.quote:
Jep, ik heb deze iig nog niet gezien.quote:Op donderdag 22 januari 2009 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekekenquote:Op donderdag 29 januari 2009 22:13 schreef muisje-eliza het volgende:
wat zielig die hamstertjes in die kleine bakjes
Ik hoop voor Henk dat ze 'm niet echt zo mee naar buiten hebben genomen, want ze kunnen absoluut niet tegen kouquote:Op donderdag 29 januari 2009 22:25 schreef DeeBee het volgende:
Henk was wel de held van de aflevering.
CDA hèquote:
Je moet eens op marktplaats kijken hoe ellendig sommige diertjes erbij zitten. Als het aan mij lag had ik echt de hele boel volstaan met geadopteerde hamstertjes. Hoe moeilijk kan het nou zijn om fatsoenlijk voor een hamster te zorgen?quote:Op donderdag 29 januari 2009 22:18 schreef Piles het volgende:
[..]
Vind het wel een beetje erg jammer dat de dierenwinkels/fokkers altijd alles verkeerd doen. Het wordt tijd dat ze eens bij de mensen thuis gaan kijken hoe de meeste dieren er daar bij zitten. De 1e week is het allemaal leuk en schattig, maar de jaren daarna wordt er niet meer naar gekeken
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?quote:
Kind: fokken ze daar dan ook hamsters?quote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:
[..]
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor
![]()
Ik vind het echt een typisch nederlands programmaquote:Op zondag 1 februari 2009 18:46 schreef Kadooosh het volgende:
Is er eigenlijk ook een soort KvW maar dan uit Amerika of de UK?
Dus een soortgelijk prog.
Vind het altijd wel interessant.
Weer een aflevering met de Kinderen over slakkenslijm.quote:
quote:Je vraagt je af hoe ze erop zijn gekomen, maar het bestaat echt, potjes huidcrème vol met slakkenslijm. Smeer het op je gezicht en puistjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.
Maar waar haalt de cosmeticaproducent al dat slijm eigenlijk vandaan?
Hoe krijg je het slijm van een slak in een potje?
Stel de vraag en er wordt wild over gespeculeerd maar niemand die het echt lijkt te weten. Daarom duiken de ‘Kinderen van de Keuringsdienst’ in de wereld van de slak. Op zoek naar de slak die slijmt in een potje.
Iddquote:Op donderdag 5 februari 2009 22:07 schreef Xenomaniac het volgende:
De namen van de bedrijven die dat soort antwoorden geven moeten erbij worden gegeven.
Deze aflevering ook weer: "dan gaan ze weer kindjes maken" (over de slakken)quote:Op vrijdag 30 januari 2009 12:57 schreef Longmen het volgende:
Leuk maar ik wil de volwassen terug.
Wel leuk is de kinderachtige toon die de "grote mensen" aanslaan tegen die kids.
Hoe droogquote:Op vrijdag 30 januari 2009 15:08 schreef PirE het volgende:
[..]
Kind: Waar komen die hamsters vandaan?
Telefoonmiep: Van het hoofdkantoor
![]()
Idd! Opbokken, dit is voor grote kinderenquote:Op donderdag 12 februari 2009 21:28 schreef Longmen het volgende:
jammer dat de kinderen vanavond weer komen.
Je wilt ook niet weten wat er gebeurt met de kuikentjes die van de lopende band afdonderen of in de hokken kratten blijven stekenquote:Op donderdag 5 maart 2009 23:01 schreef sander89 het volgende:
Die beelden van de kuiken fok fabriek, al die kuikentjes op die lopende banden.![]()
Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.quote:Op donderdag 5 maart 2009 19:14 schreef The_Hives het volgende:
soms is dat wel grappig, maar liever inderdaad de volwassen versie
Stopt vd Keuken er mee?quote:Op vrijdag 6 maart 2009 13:31 schreef jmac het volgende:
[..]
Komt na deze serie weer. Maar nieuwe verslaggevers dus ze moeten nog beetje opgeleid worden en de feeling krijgen. Dus nog even geduld.
Kuikentjes
Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!quote:Op zaterdag 7 maart 2009 00:41 schreef golfer het volgende:
Net pas bekeken. En ja, ik ben er ook jarenlang ingetrapt door te denken dat het betere kip zou zijn.
Dat zeker ook, maar in de categorie 'betaalbaar' dacht ik altijd dat dit net iets beter was dan de plofkip, maar het is dus gewoon een plofkip met kleurstof.quote:Op zaterdag 7 maart 2009 00:45 schreef Xenomaniac het volgende:
Ik dacht juist dat jij een bresse kip-fanaat was!
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.quote:Op donderdag 19 maart 2009 22:59 schreef golfer het volgende:
Ben blij dat het met die kinderen nu weer voorbij is.
Nu graag weer gewone afleveringen.
Oortjes in de oren die ze voorzeggen doen wel wonderen tegenwoordig bij TV-programma's.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Het Engels van de kids was inderdaad verbazingwekkend goed.quote:Op vrijdag 20 maart 2009 01:14 schreef Killer_Mom het volgende:
[..]
dat ook, maar die kinderen hebben toch iets meer toegang met hun eerlijke rechtstreekse vragen. en daarbij spreken ze beter Engels als de ouders.
Zonder de kinderen.quote:Vandaag:citroen.
Er zijn maar heel weinig mensen die
weten waarom citroenen glimmen.
De verslaggevers van de Keuringsdienst
van Waarde konden het eerst ook niet
geloven toen ze het hoorden.
Elke citroen wordt als een antiek
meubel in de boenwas gezet en gepoetst.
Waarom?
oke. deze komt me niet bekend voor...quote:Op donderdag 26 maart 2009 07:52 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Dat is al een oude aflevering.
Ik dacht dat ook bleek dat je het er niet af kon wassenquote:Op donderdag 26 maart 2009 08:01 schreef The_Hives het volgende:
idd. Daarom altijd eerst goed wassen voordat je bijvoorbeeld de schil ergens voor wilt gebruiken
Nice. Wel vreemd dat ze dan 2 weken opvullen met oude afleveringen...quote:Op maandag 30 maart 2009 12:00 schreef jmac het volgende:
PERSBERICHT
KEURINGSDIENST VAN WAARDE
Nieuwe afleveringen van de mannen van Keuringsdienst van Waarde.
Aflevering 1 - Pils
Donderdag 2 april 2009, Nederland 3 om 21.50 uur
Water, een beetje gerst, wat gist en hop: je hebt een pilsje. We
drinken er per jaar zo'n 77 liter van. Het liefst van ons eigen merk.
Want als het op een biertje aankomt wordt de Nederlander kieskeurig.
Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen al die brouwsels? De
Keuringsdienst wilde graag een feestje geven, maar kwam er niet uit.
Welk flesje moesten ze hun gasten toch voorschotelen? De kenner steekt
zijn handen in het haar. Verschil? Amper. De Keuringsdienst van Waarde
op kroegentocht. Geniet met je maten!
Deze aflevering wordt opnieuw uitgezonden op zaterdag 2 mei 2009.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |