Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.quote:Op donderdag 30 oktober 2008 23:58 schreef golfer het volgende:
[..]
Naïef?
Ik dacht het niet. Naïef spelen, dat wel, maar intussen zo vilein de boel tot op het bot blootleggen.
jong? Ik weet niet of jij al 90 bent Tong, maar die gast die zelf de uien ging pellen is nou ook niet bepaald een broekkiequote:Op vrijdag 31 oktober 2008 02:43 schreef tong80 het volgende:
[..]
Precies ze zijn jong. Maar weten precies waar ze mee bezig zijn.
quote:Op donderdag 20 november 2008 17:41 schreef Longmen het volgende:
Niet vergeten te kijken post!
Het leek mij een zeer adequate oplossing van AH, vooropgesteld dat het werkelijk uitgevoerd wordt. Vorige week kocht ik uit het rek met kruiden 'vanillestokjes. Je raadt het al... er zat maar één stokje in. Er zit een venstertje in zo'n zakje, evengoed was ik wel verbaasd.quote:
Ja, staat wel weer geprogrammeerd in de gids.quote:
quote:Uitzending 11 december '08, 21:55
Prachtig, ontroerend, oud hout. Hout gaat lang mee en als de lange
lengtes aan de koppen zijn verrot kun je van de middenstukken nog
meubels maken. Of oud houten vloertjes leggen. Prachtig, ontroerend en
je zou haast het modewoord duurzaam tegen iets zeggen, van oud hout
gemaakt. Maar een probleem dient zich aan. Het wordt zo mooi gevonden
(en ontroerend), meubilair van oud hout, dat er aan oud hout enorm te
kort is.
De Keuringsdienst van Waarde doet een uitvinding: een houtwormfabriek.
En geloof het of niet, die was er al. Om nieuw hout oud te maken.
Ja, dat was wel opvallend.quote:Op donderdag 11 december 2008 23:42 schreef golfer het volgende:
De inkoper van de Xenox merkte ter plekke ook even dat ie genept werd door die Chinezen.![]()
Dapper dat Xenox toch toestemming gaf voor deze uitzending.
Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.quote:
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.quote:Op vrijdag 12 december 2008 11:56 schreef TheSilverSpoon het volgende:
[..]
Een enorme faalhaas die vloerveredelaar, type colporteur die doorgegroeid is in het bedrijf. Koopt pakken bij de C&A en mag graag dom lullen.
Xenos kerel daarentegen vond ik wel goed eigenlijk. Eerlijk over wat ze doen en hoe het werkt, en hij gaf ruiterlijk toe dat ze het old wood label kennelijk niet altijd juist gebruiken.
Ik hoor 'm niet zeggen dat hij genept is. Hij zei volgens mij alleen dat hij het niet wist. Dat is wat anders. Het effect is hetzelfde: het label wordt gebruikt op producten waar het niet op hoort. Ik geloof ook best dat het niet expres is gedaan, maar of ze ook 'genept' zijn vind ik wel een sterke conclusie. Niet goed uitzoeken zou ook een reden kunnen zijn dat ze het niet wisten. Je ziet dat ze het nu simpelweg zo konden achterhalen.quote:Op vrijdag 12 december 2008 12:22 schreef The_Hives het volgende:
nou ja, niet juist gebruiken..... hij gaf toe genept te zijn door die chinezen bij dat product en dat die dus niet meer het label Old Wood zou dragen in het vervolg.
quote:Van een oude koe een nieuwe maken. Bij de slager en in het slachthuis zijn kostelijke stukjes vlees gedoemd te verdwijnen in de gehaktmolen. De snippertjes die van de biefstuk afgesneden worden en de puntjes van de ossenhaas. Gehakt! Maar dat hoeft niet meer. Van de snippertjes kan weer een hele nieuwe koe gemaakt worden. Door ze aan elkaar te plakken. Er is een lijm voor die uit beestenbloed gemaakt wordt. En met die lijm maakt de Keuringsdienst van Waarde van een tartaartje een reusachtige tournedos
En daar ga je imho de fout in, het is geen meuk. Eerder composiet vlees. Meuk zou het zijn als ze van 3 verschillende dieren een stuk vlees zouden maken.quote:Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"quote:Op donderdag 18 december 2008 23:44 schreef Bluezz het volgende:
Prachtig ook altijd die telefoongesprekken, waarbij voorlichters nog veel te vaak maar 'wat zeggen' om van zo'n lastige doorvrager af te zijn
Met Teun!quote:Op vrijdag 19 december 2008 08:28 schreef Longmen het volgende:
[..]
Ja en die ene die argwaan kreeg: "met wie spreek ik eigenlijk?"
Hij heeft een ook een perfecte naam voor dit programma: Teun van de Keukenquote:
ik had van de week een beenham, waarcvan ik zeker wist dat die aan elkaar geknutseld wasquote:Op donderdag 18 december 2008 22:23 schreef golfer het volgende:
Briljante aflevering weer.
ik wist dit ook niet van dat aan elkaar gelijmde vlees.
Heb meteen even in de diepvries gekeken waar we nog van die verpakte supermarkt diepvries ossenhaas-tournedos hebben liggen. Er staat nergens op dat het 'gevormd' vlees is, maar ik neem nu aan dat het ook van die gelijmde meuk is.
Lijkt mij een beetje het dunnetjes overdoen van een uitzending uit 2005 ofzo. Daar is al eerder uitgebreid aan bod gekomen dat bijv beenham geen heel stuk is. Ook het aan elkaar plakken van de stukken vlees d.m.v. het masseren waarbij de eiwitten hun werk doen. Hier gaat het iets ruimer over alle soorten vlees.quote:Op donderdag 18 december 2008 08:45 schreef Longmen het volgende:
Vanavond weer!
quote:Elk beest heb un haas
22.05 uur, Nederland 3quote:Afl.: Mandarijn. Keurige partjes, maar hoe kan dat? Keuringsdienst van Waarde wordt overspoeld met kijkersvragen. Eindelijk maken de verslaggevers wat tijd vrij voor een antwoord. Op de ogenschijnlijk zo onschuldige vraag, hoe krijgen ze de partjes mandarijn in blik zo netjes, zo schoon en zo helemaal zonder vliesje? Het antwoord blijkt, als veel vaker, in China te vinden. Kijk niet, kijker, als u dol bent op mandarijntjes uit blik. Die partjes hebben het heel zwaar voor ze uiteindelijk op sap in het blik gaan. Arme partjes mandarijn.
T was best shocking eigenlijjk. Ik houd toch al niet van die blik dingenquote:Op donderdag 8 januari 2009 21:40 schreef Roi het volgende:
Hmm klinkt niet echt boeiend.. Ben ook eigenlijk nog nooit mandarijnen in blik tegen gekomen!
quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ik post dit net in de CUL sc, zonder je post te hebben gelezen :quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:50 schreef Bluezz het volgende:
Geweldige aflevering van de KvW
Die muziek en die beelden in de chinese fabriekDeed me denken aan Sjakie en de chocoladefabriek (die muziek dan... ik zou er de oempaloempa muziek onder hebben gezet.
Spanje.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 00:58 schreef rubbereend het volgende:
er zat ook een hele mooi wending in de uitzending, eerst lijkt alles nog mooi en weinig aan de hand en ineens......... chemische middelen waar niet gefilmd mag worden in Italië
Ik ook!quote:Op donderdag 8 januari 2009 22:35 schreef Erasmo het volgende:
Stiekem moet ik bij die Chinese fabrieken toch altijd aan het volgende tafereel denken:
[ afbeelding ]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder nietquote:Op vrijdag 9 januari 2009 10:18 schreef Enfermera het volgende:
Bizar.. Heb vanochtend ff de herhaling gezien. Gootsteenontstopper en zoutzuur??![]()
Voor mij geen fruit uit blik meer. Ik stop cold turkey
Inderdaad, niet gaan overdrijven allemaal.quote:Op vrijdag 9 januari 2009 13:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ach zodra je het bij elkaar stopt neutraliseert het elkaar, dus ik zie het probleem verder niet
Gewoon simpele middelbareschoolchemie dus.quote:Ik ben een groot liefhebber van de Keuringsdienst van Waarde en kijk altijd met veel plezier, maar dit keer werd er wel wat overdreven.... Ik heb zo'n beetje elke drie minuten de woorden "chemicalien", "chemisch" enz. horen vallen, steeds met verbijstering uitgesproken. Kennelijk om in te spelen op de angst van het grote publiek voor alles wat met chemie te maken heeft: als het 'chemisch' is, dan moet het wel slecht zijn!
Het allerengste was dan ook wel wat die Chinezen en die Spanjaarden met onze partjes mandarijn uitvoerden, dat we dat sowieso nog overleven.... Eerst gooien ze er gootsteenontstoper bij en alsof dat nog niet erg genoeg is werken ze het daarna nog af met zoutzuur ook! Rare jongens, die buitenlanders en wat onverantwoord van onze grootgrutters om dat nog te durven verkopen ook!
Maar om dat even in perspectief te plaatsen: gootsteenontstopper, althans de versie hier gebruikt, is natronloog oftewel NaOH. Zoutzuur, HCl, is natuurlijk een gif, maar ook dat spul wat bij ons allemaal er in de maag voor zorgt dat we ons eten kunnen verteren. Verder welbekend van "wrijven helpt niet, Rennies wel!"
Als we die twee bij elkaar voegen dan is wat er overblijft NaCl in H2O. En dat, angstige kijkertjes, is keukenzout in water. Klinkt toch even anders, niet?
Niet dat ik nu iedereen wil aanraden om zelf aan de slag te gaan met natronloog of zoutzuur, natuurlijk niet. Maar het zou de Keuringsdienst toch sieren als ze de chemie wat genuanceerder zouden benaderen.
Extra Verge aflevering dus.quote:
Helder groen inderdaad.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:27 schreef golfer het volgende:
Prachtig weer om te zien dat Bertolli en Carbonel hetzelfde is en gewoon uit Spanje/Tunesie komt.
Wat een mooie kleur had die vers geperste Toscaanse olie van dat laatste shot op dat brood.
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:20 schreef borisz het volgende:
AH olie is dus uit Spanje
En de rest van de supermarkt olijfolie ook dus![]()
Hier ook, mensen willen massaal weten wat nou de minst slechte olie isquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Ik kan hem ook niet vindenquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Het gaat om dat laatste punt ja, Spaans spul als Italiaans spul verkopenquote:Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:
[..]
Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:
[..]
![]()
Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
quote:Dec. 23. 2008
Unilever nv heeft de verkoop van Bertolli aan Grupo SOS afgerond. Dat heeft Unilever dinsdag bekendgemaakt.
De transactie met een waarde van euro 630 mln behelst de wereldwijde licensie voor olijfolie en azijnactiviteiten van het merk Bertolli.
Het voedings- en levensmiddelenbedrijf houdt Bertolli in eigen handen voor alle andere producten onder het merk, zoals margarine, pastasauzen en diepvriesmaaltijden.
Het merk Bertolli blijft belangrijk voor Unilever, vanwege sterke groeiplannen van het bedrijf met mediterrane voedselproducten.
Ik kon er ook geen touw aan vastknopen. Ga morgen maar eens wikipedia kijkenquote:Op vrijdag 16 januari 2009 00:06 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in Italië waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
Geweldig idd, terwijl ze vaak op meest logische vragen nog geen antwoord kunnen geven.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 08:47 schreef Longmen het volgende:
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Het moment dat jij hem aan kliktquote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:58 schreef Kekaa het volgende:
Wanneer is de herhaling ook alweer?
Staat er nu wel. Italiaans commentaar vertaald in het Nederlands vlgns mij. Niet vergeten dat een Italiaans oordeel over Spaanse olie niet zaligmakend hoeft te zijn.quote:Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
quote:AH - Olijfolie Extra Vierge
“Dit is een erg merkwaardige olie. Ik ga hem niet proeven, ruiken is voldoende. Het is een Spaanse olie. De geur is daar karakteristiek voor. Voor ons Italianen heeft deze olie een dusdanig mankement dat we hem niet extra vergine kunnen noemen. Als je hem analyseert op zijn zuurtegraad zal die zeker wel als extra vergine uit de test komen, maar voor ons is hij niet goed.”
Bertolli - Extra Vergine Olio Di Oliva
“Ik proef deze uit nieuwsgierigheid, maar normaal zou ik dat niet doen. Deze heeft zeker een mankement. Hij is bitter en echt totaal niet fruitig. Hij heeft veel bezinksel. Deze olijfolie is niet goed. Hij is ook niet pittig. We hebben snel even wat water nodig.”
Carbonell - Extra Virgin Extra Olijfolie
“Deze is een beetje zoals de eerste. Hij heeft dezelfde euvels. Komt ook zeker weten uit Spanje.”
Uit de technische analyse blijkt de olie met een zuurtegraad van 0.28 inderdaad op technisch vlak dus wel extra vergine te zijn.
De olie van Gerrardo Czechi
“Deze heeft geen mankementen. Hij is aardig fruitig en pittig. Dit is echt de betere olie. Zeker Italiaanse olijfolie. Hij is wel vrij fors van smaak.”
Bij de technische analyse blijkt de olie een zuurtegraad van 0.09 te hebben. Dat is volgens de analyticus “onrealistisch” en hij trekt zijn testresultaat in twijfel. Een tweede test moet uitsluitsel bieden. Weer komt er een zuurtegraad van 0.09 uit de test: “Dit is echt ongelofelijk laag. Hij verdient een prijs.”
Aldi - La Villa Extra Olijfolie
“We zijn weer terug in Spanje met deze olijfolie, zoals de eerste drie. Ongeveer 80% van de olijfolie komt uit Spanje. In Spanje blijft dit een extra vergine olijfolie. Veel bezinking. Hij is niet fruitig, vrij bitter en echt niet pittig. Hij stinkt echt.”
AH Biologisch - Olijfolie
“Oh, dit is echt een tragedie. Een ramp. Hij is ranzig. Deze proeven we echt niet. Wat? Is deze biologisch? Nou, een echte biologische ramp is het dan.”
PLUS - Appetit Olijfolie Extra Vierge - Volgens de fles Italiaans
“Deze is ook ranzig. Niet fruitig, niet bitter en niet pittig. Maar hij stinkt wel ietsje minder dan de anderen.”
Monini - Classico Olio Extra Vergine Di Oliva
“Deze heeft geen smaak en geen fruitigheid. Ook niet bitter of kruidig. Is deze toch Italiaans? Opmerkelijk.”
Prima Goccia - Olio Extravergine Di Oliva (uit Maurice zijn keuken)
“Oh, weer een echte tragedie. Nee, deze gaan we niet proeven. Het zou kunnen dat hij te lang in het schap of in je keuken heeft gestaan. Olijfolie heeft normaal een houdbaarheid van twaalf maanden. Naarmate de tijd vordert, wordt de kwaliteit minder.”
Uit de technische analyse blijkt later dat deze olie een zuurtegraad heeft van 1.10 en dus zeker niet extra vergine genoemd mag worden. De analyticus drukt Maurice op het hart dat deze olie “echt smerig is, dodelijk zelfs.”
thanksquote:Op vrijdag 16 januari 2009 10:00 schreef honda1990 het volgende:
[..]
Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
En als ze dan aan de andere kant van de lijn geïrriteerd raken is helemaal mooi!quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.
Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??
en dan valt het stil.
De Italiaanse mamma's die de pastasaus in de Italiaanse fabriek maakten en keurden volgens de reclame, bleken Spaanse mamma's in een Spaanse opslag.quote:Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
Dat zou ik maar niet te hard zeggen. Ik vrees dat er genoeg 'beantwoorders' zijn die zich niet van de onbenulligheid van het antwoord bewust zijn.quote:Op vrijdag 16 januari 2009 15:41 schreef t-8one het volgende:
[..]
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.quote:
Jep, ik heb deze iig nog niet gezien.quote:Op donderdag 22 januari 2009 21:56 schreef golfer het volgende:
[..]
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |