abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_65092883
registreer om deze reclame te verbergen
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
  donderdag 15 januari 2009 @ 23:43:56 #177
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65092941
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?

Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
Poef.....gone! ęgolfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 15 januari 2009 @ 23:44:05 #178
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_65092947
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:35 schreef maartenducrot het volgende:

[..]

Dat maakt toch niks uit? Alleen moeten producenten hun olie dan niet gaan verkopen als Italiaans.
Site van KvW is hier trouwens down
Het gaat om dat laatste punt ja, Spaans spul als Italiaans spul verkopen .
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 16 januari 2009 @ 00:06:54 #179
194264 NoCigar
plestik apelul
pi_65093726
registreer om deze reclame te verbergen
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:43 schreef golfer het volgende:

[..]


Bertoli is natuurlijk ook alleen maar een verzonnen naam van Unilever.
Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in ItaliŰ waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
de dokter heeft er geen naam voor
anonieme razernist
  vrijdag 16 januari 2009 @ 00:12:27 #180
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65093893
Overigens..ik weet niet of deze uitzending daar iets mee te maken zou kunnen hebben:
quote:
Dec. 23. 2008
Unilever nv heeft de verkoop van Bertolli aan Grupo SOS afgerond. Dat heeft Unilever dinsdag bekendgemaakt.
De transactie met een waarde van euro 630 mln behelst de wereldwijde licensie voor olijfolie en azijnactiviteiten van het merk Bertolli.
Het voedings- en levensmiddelenbedrijf houdt Bertolli in eigen handen voor alle andere producten onder het merk, zoals margarine, pastasauzen en diepvriesmaaltijden.
Het merk Bertolli blijft belangrijk voor Unilever, vanwege sterke groeiplannen van het bedrijf met mediterrane voedselproducten.
Poef.....gone! ęgolfer
  vrijdag 16 januari 2009 @ 00:23:16 #181
34210 Eyeopener
Crespinaticism!
pi_65094152
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 00:06 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Nee, volgens mij hebben ze die naam wel degelijk van een Italiaanse producent overgenomen, ooit. Maar de uitzending riep bij mij meer vragen op dan het antwoorden gaf: Wat is nu echt extra vergine en niet alleen in ItaliŰ waar het ook meen kwaliteitskeurmerk blijkt te zijn voor Italiaanse olie? Waar staat de uitslag van die test? En nog veel meer eigenlijk, zoals: in de aankondiging stond overal heel suggestief dat Bertolli naar Zonnebloemolie zou smaken: waarom kwam dat niet terug in de uitzending?
Ik kon er ook geen touw aan vastknopen. Ga morgen maar eens wikipedia kijken .
pi_65097770
registreer om deze reclame te verbergen
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
  vrijdag 16 januari 2009 @ 09:29:53 #183
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65098642
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 08:47 schreef Longmen het volgende:
Leuke aflevering. Mooi weer hoe elk bedrijf wat gebeld werd geen idee had wat vergine inhoud.
"Vergine is een Italiaans woord voor extra. "
"Ik zie dat dit Spaanse olijfolie is, is het dan niet Spaans?"
even stil
"Het is gewoon Italiaans voor extra"
Geweldig idd, terwijl ze vaak op meest logische vragen nog geen antwoord kunnen geven.
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
pi_65099108
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
pi_65099499
Wanneer is de herhaling ook alweer?
  vrijdag 16 januari 2009 @ 10:00:22 #186
182728 honda1990
Laat gaan joh is toch heerlijk
pi_65099549
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:58 schreef Kekaa het volgende:
Wanneer is de herhaling ook alweer?
Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
Yes, London. You know: fish, chips, cup 'o tea, bad food, worse weather, Mary fucking Poppins... LONDON.
  vrijdag 16 januari 2009 @ 10:03:46 #187
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_65099666
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 22:58 schreef Mr.Noodle het volgende:
Godver waar staat die olijfolie test nou op de site? Hij is nu weer up, maar ik kan het niet vinden..
Staat er nu wel. Italiaans commentaar vertaald in het Nederlands vlgns mij. Niet vergeten dat een Italiaans oordeel over Spaanse olie niet zaligmakend hoeft te zijn.
quote:
AH - Olijfolie Extra Vierge
“Dit is een erg merkwaardige olie. Ik ga hem niet proeven, ruiken is voldoende. Het is een Spaanse olie. De geur is daar karakteristiek voor. Voor ons Italianen heeft deze olie een dusdanig mankement dat we hem niet extra vergine kunnen noemen. Als je hem analyseert op zijn zuurtegraad zal die zeker wel als extra vergine uit de test komen, maar voor ons is hij niet goed.”

Bertolli - Extra Vergine Olio Di Oliva
“Ik proef deze uit nieuwsgierigheid, maar normaal zou ik dat niet doen. Deze heeft zeker een mankement. Hij is bitter en echt totaal niet fruitig. Hij heeft veel bezinksel. Deze olijfolie is niet goed. Hij is ook niet pittig. We hebben snel even wat water nodig.”

Carbonell - Extra Virgin Extra Olijfolie
“Deze is een beetje zoals de eerste. Hij heeft dezelfde euvels. Komt ook zeker weten uit Spanje.”
Uit de technische analyse blijkt de olie met een zuurtegraad van 0.28 inderdaad op technisch vlak dus wel extra vergine te zijn.

De olie van Gerrardo Czechi
“Deze heeft geen mankementen. Hij is aardig fruitig en pittig. Dit is echt de betere olie. Zeker Italiaanse olijfolie. Hij is wel vrij fors van smaak.”
Bij de technische analyse blijkt de olie een zuurtegraad van 0.09 te hebben. Dat is volgens de analyticus “onrealistisch” en hij trekt zijn testresultaat in twijfel. Een tweede test moet uitsluitsel bieden. Weer komt er een zuurtegraad van 0.09 uit de test: “Dit is echt ongelofelijk laag. Hij verdient een prijs.”

Aldi - La Villa Extra Olijfolie
“We zijn weer terug in Spanje met deze olijfolie, zoals de eerste drie. Ongeveer 80% van de olijfolie komt uit Spanje. In Spanje blijft dit een extra vergine olijfolie. Veel bezinking. Hij is niet fruitig, vrij bitter en echt niet pittig. Hij stinkt echt.”

AH Biologisch - Olijfolie
“Oh, dit is echt een tragedie. Een ramp. Hij is ranzig. Deze proeven we echt niet. Wat? Is deze biologisch? Nou, een echte biologische ramp is het dan.”

PLUS - Appetit Olijfolie Extra Vierge - Volgens de fles Italiaans
“Deze is ook ranzig. Niet fruitig, niet bitter en niet pittig. Maar hij stinkt wel ietsje minder dan de anderen.”

Monini - Classico Olio Extra Vergine Di Oliva
“Deze heeft geen smaak en geen fruitigheid. Ook niet bitter of kruidig. Is deze toch Italiaans? Opmerkelijk.”

Prima Goccia - Olio Extravergine Di Oliva (uit Maurice zijn keuken)
“Oh, weer een echte tragedie. Nee, deze gaan we niet proeven. Het zou kunnen dat hij te lang in het schap of in je keuken heeft gestaan. Olijfolie heeft normaal een houdbaarheid van twaalf maanden. Naarmate de tijd vordert, wordt de kwaliteit minder.”
Uit de technische analyse blijkt later dat deze olie een zuurtegraad heeft van 1.10 en dus zeker niet extra vergine genoemd mag worden. De analyticus drukt Maurice op het hart dat deze olie “echt smerig is, dodelijk zelfs.”


http://kvw.rvu.nl/index.php?page=aflevering&action=show&id=173
#ivorytowerlivesmatter
pi_65101231
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 10:00 schreef honda1990 het volgende:

[..]

Het moment dat jij hem aan klikt
http://player.omroep.nl/?aflid=8653981
thanks
pi_65102230
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
En als ze dan aan de andere kant van de lijn ge´rriteerd raken is helemaal mooi!
Kwalitatief hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul!
pi_65104686
Waar is Maarten eigenlijk gebleven?
  vrijdag 16 januari 2009 @ 15:41:14 #191
43165 t-8one
flesh is the fever
pi_65111980
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 09:46 schreef Stansfield het volgende:
En ze vragen ook altijd goed door vind ik. Echt geweldig.

Extra vergine is de eerste persing. En wordt normale olijfolie dan uit een olijf geperst die al uitgeperst is??

en dan valt het stil.
Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
ok, lets go again
m'n eigen fantopic :') *t-8one fan-topic*
danku lieve fans
  Moderator vrijdag 16 januari 2009 @ 17:12:07 #192
61302 crew  UIO_AMS
Dobbelsteenavonturier
pi_65115258
quote:
Op donderdag 15 januari 2009 23:42 schreef Stansfield het volgende:
Erg goede aflevering weer. Bertoli is toch ook al een keer met pastasaus flink door de mand gevallen bij de KvW?
De Italiaanse mamma's die de pastasaus in de Italiaanse fabriek maakten en keurden volgens de reclame, bleken Spaanse mamma's in een Spaanse opslag.
Als niets meer baat kan een worst geen kwaad.
Op dinsdag 7 december 2010 12:50 schreef yvonne het volgende:
Beste moderator UIO_AMS
Stuur een mod weg.
pi_65115728
quote:
Op vrijdag 16 januari 2009 15:41 schreef t-8one het volgende:

[..]

Het leuke is indd, dat ze hele simpele vragen stellen, een antwoord terugkrijgen wat nergens op slaat, wat zowel de kijker als de persoon die antwoord weet, en zij het dan rustig herhalen alsof ze een conclusie trekken.
Dat zou ik maar niet te hard zeggen. Ik vrees dat er genoeg 'beantwoorders' zijn die zich niet van de onbenulligheid van het antwoord bewust zijn.
  vrijdag 16 januari 2009 @ 17:28:27 #194
52557 Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_65115816
Weet je nou wat het grappige is, ik loop hier net door de lokale AH, zie ik die olijfolie staan. Qua prijs is de Extra Vierge goedkoper dan de Traditionele Olijfolie van AH. Ik dacht dat Extra Vierge juist van betere kwaliteit was? Nu snap ik er geen f*ck meer van..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  Moderator / Redactie Sport donderdag 22 januari 2009 @ 21:55:04 #195
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_65331608
Begint over een kwartiertje weer
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_65331665
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:55 schreef borisz het volgende:
Begint over een kwartiertje weer
Is dat niet herhaling? Met die kinderen?
  donderdag 22 januari 2009 @ 21:56:48 #197
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65331670
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:55 schreef borisz het volgende:
Begint over een kwartiertje weer
Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Poef.....gone! ęgolfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 22 januari 2009 @ 22:11:44 #198
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_65332053
quote:
Op donderdag 22 januari 2009 21:56 schreef golfer het volgende:

[..]

Het is volgens de gids weer een aflevering van De Kinderen van de Keuringsdienst over Toverrijst.
Jep, ik heb deze iig nog niet gezien.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  Moderator / Redactie Sport / Weblog donderdag 22 januari 2009 @ 22:16:52 #199
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_65332156
"Waarom durft u dat niet te zeggen?"
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  donderdag 22 januari 2009 @ 22:39:26 #200
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_65332626
Erg leuk weer.
Lassie toverrijst is dus gewoon Surinaamse rijst die voorgestoomd is.
Poef.....gone! ęgolfer
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')