FOK!forum / Culinesse à gogo / De Librije #7: Jonnie, Trees, de RLS en het Spinhuis
Duderinnetjezondag 24 augustus 2008 @ 00:16
Hier weer verder over dit prachtige bewijs dat Giethoornse kalverliefde zo gek nog niet uitpakt.





Afleveringen van de RLS staan hier.
Librije etc. vind je hier.

Het eventuele complete Librije-arrangement kost ¤ 442,50 per persoon:
Ontvangst in Librije’s Hotel met Champagne en een hapje
Diner 8 gangen Librije, champagne aperitief, wijnarrangement, tafelwater, koffierservies
Overnachting in Librije’s hotel in een Royale kamer
Gratis gebruik van internet
Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen
Koffie en thee faciliteiten op de kamer
Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt


Wie er "binnenkort" gaan eten:

November 2008: gimme.shelter
31 januari 2009: tinny
Koninginnedag 2009: Dude & Arty
12 september 2009: Blik

[ Bericht 18% gewijzigd door Isabeau op 06-09-2008 05:56:09 ]
Blueszondag 24 augustus 2008 @ 00:53
Treesvindpost

men_in_redzondag 24 augustus 2008 @ 00:55
ik had het hotel trouwens niet "Librije's hotel" genoemd, "Hotel het Spinhuis" staat toch veel beter!
golferzondag 24 augustus 2008 @ 01:10
SM-terugvindpost.
Duderinnetjezondag 24 augustus 2008 @ 01:11
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht.


Men_in_red, ik dacht ook steeds dat het Hotel Het Spinhuis zou heten. Maar goed, ze willen kennelijk die connectie in de naam (niet nodig volgens mij).
Duderinnetjezondag 24 augustus 2008 @ 01:14
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 01:10 schreef golfer het volgende:
SM-terugvindpost.
"Ja het echte jammere van z'n nekernia vindik dat ik met de seks voorzichtig moet zijn."

golferzondag 24 augustus 2008 @ 01:19
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 01:11 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht.


ik ben ook weer een paar kilo aangekomen sindsdien.
En toch wil ik nog eens een keertje terug daar naar toe. Maar dan wel weer in de keuken.
Blikzondag 24 augustus 2008 @ 11:51
Nog niet gereserveerd, maar 4 september gaan we bellen voor 4 september 2009

(moeten nog even nadenken over hotel)
Blueszondag 24 augustus 2008 @ 13:06
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 01:11 schreef Duderinnetje het volgende:
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht.
Ze draagt nu ook heel veel wit, dat kleedt ook niet echt af

En stond daar onder niet eerst onvervalst Trees'
Stansfieldzondag 24 augustus 2008 @ 13:13
tvp
MrKawadazondag 24 augustus 2008 @ 15:08
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 00:53 schreef Bluezz het volgende:
Treesvindpost

[ afbeelding ]
wat een paupers
Chieluszondag 24 augustus 2008 @ 16:38
quote:
Op zondag 24 augustus 2008 15:08 schreef MrKawada het volgende:

[..]

wat een paupers
Idd, wat een woonwagen volk, ik denk dat Jonnie de nummers van de plaatselijek Chinees beter uit z'n hoofd weet dan Frans Bauer, en die Trees, steeds weer uit de hoogte doen over wijntje zus wijntje zo, terwijl thuis gewoon de Canei op tafel staat.
fratsmandinsdag 26 augustus 2008 @ 23:38
Was dit vanavond nou de laatste aflevering?
golferwoensdag 27 augustus 2008 @ 00:44
Laatste stukje stond niet op de DVD-recorden. Morgen dus maar even bekijken via ander kanaal.

Trees die naar de kapper ging met haar bontje en laarzen, echt als de hoer van Zwolle gekleed en dan zegt: ik kom hier graag na het sporten even om mijn haren te laten doen.
golferwoensdag 27 augustus 2008 @ 01:03
quote:
Op dinsdag 26 augustus 2008 23:38 schreef fratsman het volgende:
Was dit vanavond nou de laatste aflevering?
Ja.
Heufjewoensdag 27 augustus 2008 @ 07:22
Jammer dat op de site van de Librije niet zo veel info over het hotel staat, of kijk ik niet goed. Ik had toch het idee dat ongeveer iedere kamer anders is, dan wil je die toch ook kunnen bekijken op de site voordat je gaat reserveren. Niet dat ik plannen in die richting heb
Duderinnetjewoensdag 27 augustus 2008 @ 11:42
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 07:22 schreef Heufje het volgende:
Jammer dat op de site van de Librije niet zo veel info over het hotel staat, of kijk ik niet goed. Ik had toch het idee dat ongeveer iedere kamer anders is, dan wil je die toch ook kunnen bekijken op de site voordat je gaat reserveren. Niet dat ik plannen in die richting heb
Ja viel mij ook op. Wellicht wilden ze wachten tot de serie was afgelopen. Geen idee...
MissHobjewoensdag 27 augustus 2008 @ 12:53
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 00:44 schreef golfer het volgende:
Laatste stukje stond niet op de DVD-recorden. Morgen dus maar even bekijken via ander kanaal.

Trees die naar de kapper ging met haar bontje en laarzen, echt als de hoer van Zwolle gekleed en dan zegt: ik kom hier graag na het sporten even om mijn haren te laten doen.
die gedachte had ik nu ook
Echt zoals ze erbij liep omg !
Noekwoensdag 27 augustus 2008 @ 14:01
Waarna je haar even later hoort zeggen dat ze niet het volmaakte lichaam heeft. Ja, ze is tacky maar ik vind haar écht schattig tacky.
MrKawadawoensdag 27 augustus 2008 @ 14:01
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 14:01 schreef noekje het volgende:
Waarna je haar even later hoort zeggen dat ze niet het volmaakte lichaam heeft. Ja, ze is tacky maar ik vind haar écht schattig tacky.
echt leukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hihihihi
Blikwoensdag 27 augustus 2008 @ 14:24
Jonnie dan ook met die foute colbertjes. het is eigenlijk echt een beetje een kamp-stelletje. Maar dan wel een 3-sterren restaurant runnen en extreem succesvol zijn. eigenlijk past het niet bij elkaar. Maar ongelooflijk mooi
miss_dynastiewoensdag 27 augustus 2008 @ 21:51
Haha, Therese lijkt behoorlijk op d'r mams.
En d'r borsten plopten er echt bijna uit in het stadhuis
Puckzzzmaandag 1 september 2008 @ 18:36
Trees doet me denken aan 1 van de typetjes die Robin Williams uitprobeert wanneer hij een vermomming zoekt als nanny in Mrs. Doubtfire

Die latijns amerikaanse dame
Blikmaandag 1 september 2008 @ 19:08
12 september 2009 wordt het
tinnydonderdag 4 september 2008 @ 14:07
Tinny gaat ook smikkelen daar.
Alwel aan de "keuken-tafel" met 10 man.
Datum zaterdag 31 januari 2009 (gereserveerd jan-2008)
gimme.shelterdonderdag 4 september 2008 @ 22:23
quote:
Op donderdag 4 september 2008 14:07 schreef tinny het volgende:
Tinny gaat ook smikkelen daar.
Alwel aan de "keuken-tafel" met 10 man.
Datum zaterdag 31 januari 2009 (gereserveerd jan-2008)
Super!! Dat is nu al een onvergetelijke avond!
Laat je ons met een recensie meegenieten??

Ik ga gewoon boven op 5 november...
tinnyvrijdag 5 september 2008 @ 08:40
ik zal de recensie hier plaatsen (zal denk ik wel een copy-paste-je worden van IENS)

wat ik me alleen afvraag, is het zo'n verschil dan die keukentafel? in verhouding tot boven?
Ik kan me voorstellen dat de beleving wat heftiger is (dichter bij het vuur) maar that's it?
ps
@DUDERINNETJE mag ik dan ook in de OP? (met mijn 31 januari)
Duderinnetjevrijdag 5 september 2008 @ 09:08
quote:
Op vrijdag 5 september 2008 08:40 schreef tinny het volgende:
ik zal de recensie hier plaatsen (zal denk ik wel een copy-paste-je worden van IENS)

wat ik me alleen afvraag, is het zo'n verschil dan die keukentafel? in verhouding tot boven?
Ik kan me voorstellen dat de beleving wat heftiger is (dichter bij het vuur) maar that's it?
ps
@DUDERINNETJE mag ik dan ook in de OP? (met mijn 31 januari)
Van mij mag je, maar ik kan de OP niet meer veranderen. Ik roep wel even een moddeke!
Blikvrijdag 5 september 2008 @ 11:04
doe mijn datum dan ook meteen even aanpassen, het wordt 12 september
PeRizaterdag 6 september 2008 @ 18:37
Is er hier iemand die al eens een cursus bij het Librije-atelier gedaan heeft? Ik twijfel of ik in oktober bij ze deze wil gaan doen;
quote:
Koken met het Seizoen (ééndaagse cursus)
Een van de dingen waar De Librije-keuken bekend om staat is het seizoensgebonden koken. Deze kenmerkende stijl is uit armoede ontstaan, maar heeft gaandeweg waardering gekregen. Sterker nog, het is nu de filosofie binnen alle keukens van ons bedrijf. Vroeger was er geen geld om ‘dure’ ingrediënten uit verre bestemmingen te kopen. Regionale seizoensproducten waren goedkoper en aantrekkelijker. Door met producten te werken uit de regio kwamen wij in contact met kwekers, jagers, fokkers en vissers. Wij raakten in vervoering over hun bevlogenheid. Samen delen wij nog steeds kennis en informatie. Tijdens deze cursus kookt u iedere maand een ander echt Librije-menu en geniet u vervolgens van uitgelezen wijnen.
Librije Atelier.
tim2308zaterdag 13 september 2008 @ 02:57
Hotelrecensie op http://www.vk.tv/reizen/a(...)ijes_Hotel_in_Zwolle
Duderinnetjezaterdag 13 september 2008 @ 03:23
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben.

Men kan enkelt hardop húilen.
fratsmanzaterdag 13 september 2008 @ 10:53
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 03:23 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben. [ afbeelding ]

Men kan enkelt hardop húilen.
'René! Hou je buik nou es in! Daar heb ik zelf toch ook geen moeite mee?!?"

Noekzaterdag 13 september 2008 @ 11:02
quote:
Op zaterdag 6 september 2008 18:37 schreef PeRi het volgende:
Is er hier iemand die al eens een cursus bij het Librije-atelier gedaan heeft? Ik twijfel of ik in oktober bij ze deze wil gaan doen;
[..]

Librije Atelier.
Nee maar klinkt leuk om cadeau te geven aan mijn moeder . Dan ga ik natuurlijk wel mee, leergierig als ik ben. Dan wel de ééndaagse natuurlijk.
Blueszaterdag 13 september 2008 @ 16:16
quote:
Op zaterdag 13 september 2008 03:23 schreef Duderinnetje het volgende:
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben. [ afbeelding ]

Men kan enkelt hardop húilen.
OMG raap me op
Aventuradinsdag 2 december 2008 @ 10:28
Ik denk erover om een etentje in de Librije en een hotelovernachting kado te geven aan mijn ouders voor hun 35-jarig huwelijksfeest. Heeft iemand ervaring met zo'n arrangement kado te geven? Want ik wil natuurlijk niet dat ze geconfronteerd worden met een rekening, maar dat alles geregeld is/achteraf geregeld wordt. Misschien ben ik ook al te laat. Ze zijn in april 2009 35 jaar getrouwd. Ervaring anyone?
MissHobjedinsdag 2 december 2008 @ 10:56
Aventura.. gewoon even bellen erheen, volgens mij kan dat absoluut, juist met hun bedrijf
Ze willen dat iedereen het mega naar hun zin heeft, dus zullen ze je wensen respecteren.
RobinOokdinsdag 2 december 2008 @ 11:56
Lunchen kan altijd.
Duderinnetjedinsdag 2 december 2008 @ 12:39
quote:
Op dinsdag 2 december 2008 10:28 schreef Aventura het volgende:
Ik denk erover om een etentje in de Librije en een hotelovernachting kado te geven aan mijn ouders voor hun 35-jarig huwelijksfeest. Heeft iemand ervaring met zo'n arrangement kado te geven? Want ik wil natuurlijk niet dat ze geconfronteerd worden met een rekening, maar dat alles geregeld is/achteraf geregeld wordt. Misschien ben ik ook al te laat. Ze zijn in april 2009 35 jaar getrouwd. Ervaring anyone?
Ik heb in spetember gereserveerd voor komende koninginnedag. Alle vrij- en zaterdagen zaten toen al vol. Je zou wel kunnen overwegen te reserveren voor het Zusje. Ook een ster inmiddels en in het hotel.
Blueszondag 21 december 2008 @ 18:00
Dude heb jij laatst niet gegeten bij het Zusje??
Duderinnetjezondag 21 december 2008 @ 18:54
quote:
Op zondag 21 december 2008 18:00 schreef Bluezz het volgende:
Dude heb jij laatst niet gegeten bij het Zusje??
Nee! Wel gewijnd in het Atelier in de catacomben van Zusje, eergisteren. En natuurlijk meteen even rondgeloerd in het hotel. Ziet er prachtig uit en er komt louter chic de friemel.
Blueszondag 21 december 2008 @ 19:15
Ja dat zal wel, er stonden in dat visa-card blad foto's en een interview met ons treseke. Supersjijk
grifzondag 21 december 2008 @ 19:18
Tel je ook mee in dit topic als je kerstpakket van de Librije afkomstig is? ;-)

Kompleet met fout boek over vrouwen en wijn, gesigneerd door Therese.

(Vind het trouwens geniaal hoe ze hun product de Librije weten uit te breiden en te vermarketen)
Duderinnetjezondag 21 december 2008 @ 19:29
quote:
Op zondag 21 december 2008 19:18 schreef grif het volgende:
Tel je ook mee in dit topic als je kerstpakket van de Librije afkomstig is? ;-)

Kompleet met fout boek over vrouwen en wijn, gesigneerd door Therese.

(Vind het trouwens geniaal hoe ze hun product de Librije weten uit te breiden en te vermarketen)
Tuurlijk telt dat mee!
Dat boek is er ook over mannen en wijn - gemaakt met Astrid Joosten.
Ik heb vrijdag een ander boekje in de Winkel gekocht, over traditionele producten en waar je die nog kan kopen in Nederland (Pastinaak, boerenkaas etc.). En wat potjes ingemaakte groentjes uit Eefs kas ingeslagen.


Het is inderdaad knap hoe ze het weten uit te buiten. Ik trap er zelf keer op keer in Eens per twee maanden ongeveer vul ik mijn voorraadkast aan in de Winkel en bij het afrekenen denk ik dan telkens: ik lijk wel gek.
grifzondag 21 december 2008 @ 22:30
Het is geen verkeerd pakket, als je van lekker eten houdt... mijn collega's stonden raar te kijken naar het flesje gerookt bietensap als dressing voor over de salade :-) Maar er zaten ook wat lollies in om een leuk voorgerecht te maken en geconfijte gedroogde aardbeien en een mooie olijfolie, bijvoorbeeld. (Commentaar van één van mijn collega's: "die grote fles heb ik weggegooid, moet geen olijfolie" werkelijk gebeurd! :-( )

Voor de verandering, een niet alcoholisch pakket!
Duderinnetjezondag 21 december 2008 @ 22:33
Die bietjesdressing is zalig!!
grifzondag 21 december 2008 @ 22:41
quote:
Op zondag 21 december 2008 22:33 schreef Duderinnetje het volgende:
Die bietjesdressing is zalig!!
Kan ik het inderdaad gebruiken als een leuke dressing voor de salade? Veel toelichting zat dan weer niet in het pakket. (Moet eerlijk zeggen, ken het zelf ook niet, gerookt bietensap, maar ben altijd in voor fijne smaakjes)
Duderinnetjezondag 21 december 2008 @ 22:43
quote:
Op zondag 21 december 2008 22:41 schreef grif het volgende:

[..]

Kan ik het inderdaad gebruiken als een leuke dressing voor de salade? Veel toelichting zat dan weer niet in het pakket. (Moet eerlijk zeggen, ken het zelf ook niet, gerookt bietensap, maar ben altijd in voor fijne smaakjes)
Ja is heerlijk door de salade. Lekker met botersla en een gesnipperd rood uitje bijvoorbeeld, of met een wat pittigere rucola. Gewoon eens proberen!
grifzondag 21 december 2008 @ 22:47
quote:
Op zondag 21 december 2008 22:43 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja is heerlijk door de salade. Lekker met botersla en een gesnipperd rood uitje bijvoorbeeld, of met een wat pittigere rucola. Gewoon eens proberen!
Dan ga voor ik de rucola... gaat zeker lukken! Met deze kerst is een voorgerecht carpaccio van biet met zoute haring, dus vies van biet ben ik niet (onbedoelde woordspeling ;-))
tinnyvrijdag 9 januari 2009 @ 08:41
nog even vraagje voor misschien de ervaren "Librije" bezoeker...

Wat voor keuzes heb je qua menu?
4-5-6-7-8- nog meer gangen?
en wat zijn de kosten?
RobinOokvrijdag 9 januari 2009 @ 10:58
http://librije.com/modules/document/default/default/openDocument.aspx?ItemId=10&contentId=4&LoadMethod=inline
tinnydinsdag 3 februari 2009 @ 08:04
Nou... zaterdag 31 jan. in zwolle geweest... en als ik het moet samenvatten...
het was (zeer) goed maar zeker niet uitstekend...

Misschien komt het omdat je verwachtingen misschien iets te hoog waren. Ik bedoel beter dan dit kan niet in NL maar had toch het gevoel dat het wel beter kon (of misschien evengoed voor een mindere prijs)

Ik geef wel toe dat ik nog nooit zulke unieke, verfijnde gerechten op heb. En dat het een unieke ervaring was die je zeker 1 x in het leven moet meemaken.
tinnydinsdag 3 februari 2009 @ 08:13
Oh ja...
Wat is er gegeten

Amuses (9 stuks) kan me ze niet allemaal meer herinneren maar onder andere, rode bieten kroepoek, baby-paksoi met varkenshuid, haring op toast, zwollerkaas, zee-egel, en dus nog wat, iets met soep

- Ganzelever on the rocks met krab (bevroren blokjes ganzelever)
- duo van kalf en spekboking met kalfsveloute
- zeetong (met de beste witte wijn van de avond)
- rode poon (met de slechtste witte wijn van de avond , een nederlandse)
- frisse salade met mango, komkommer, postelein, mierikswortel en de verassing vand e avond zeer verfijnde sake/rijstewijn, nog nooit zo'n spannende en perfecte combi van drank en spijs gehad
- combi van ree-geit met huisgemaakte jus, rode biet, gevulde asperge.
- kaas gerecht met rare kaasjes (die leken op eierdooiers) met gebakken konijnen niertjes en truffel (zeer experimenteel maar viel niet echt in de smaak)
- Groninger appeltaart helemaal ontleedt (dus elke ingredient apart op je bord, echt uniek)
- combi van geschraapt ijs, bloedsinasappel, nog wat in een glas

met name de wijn liet het nog wel eens afweten (voornamelijk wit)
Ingridh007dinsdag 3 februari 2009 @ 10:48
Wij hebben onderstaand arrangement geboekt

Pure passie RTL verwenarrangement

Puur passie, dat is waar Librije’s Hotel voor staat. Speciaal voor kijkers van de RTL serie hebben we een arrangement samengesteld.

Het arrangement bestaat uit:
• Aankomst met een welkomstdrankje en hapje in de wijnbar of binnenplaats
• Vier gangen diner inclusief wijnarrangement Librije’s Zusje
• Overnachting in een luxe Royale Kamer
• Gratis gebruik van internet
• Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen
• Koffie en thee faciliteiten op de kamer
• Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt
• Wijn workshop
golferdinsdag 3 februari 2009 @ 17:32
quote:
Op dinsdag 3 februari 2009 10:48 schreef Ingridh007 het volgende:
Wij hebben onderstaand arrangement geboekt

Pure passie RTL verwenarrangement

Puur passie, dat is waar Librije’s Hotel voor staat. Speciaal voor kijkers van de RTL serie hebben we een arrangement samengesteld.

Het arrangement bestaat uit:
• Aankomst met een welkomstdrankje en hapje in de wijnbar of binnenplaats
• Vier gangen diner inclusief wijnarrangement Librije’s Zusje
• Overnachting in een luxe Royale Kamer
• Gratis gebruik van internet
• Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen
• Koffie en thee faciliteiten op de kamer
• Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt
• Wijn workshop
Ziet er leuk en lekker uit.
tim2308woensdag 11 februari 2009 @ 13:05
De Librije was te zien in Topchef http://www.rtl.nl/compone(...)ic.Topchef_s1_a5.xml
Taradodonderdag 12 februari 2009 @ 23:42
de eerste keer in de Librije was ik Fl 150,- (gulden) kwijt voor een heerlijke lunch met goede wijn voor 2 personen, ze hadden toen 1 of nog net niet 1 ster dat weet ik niet meer, de laatste keer was ik Euro 1000,- kwijt aan eenietwat uit de hand gelopen lunch qua drank voor 2, toen hadden ze 2 sterren. Geen spijt van hoor want het is absolute top wat deze mensen doen. Het grootste probleem nu is dat je voor diner zo ver van te voren moet plannen en dat lukt mij nooit. Er zit niets anders op dan er een keer te gaan lunchen en daar krijg ik giga zin in als ik dit topic lees.
Duderinnetjemaandag 20 april 2009 @ 01:21
Kick!

Wij gaan weldra weer eens.

De gelegenheid is Arty's verjaardag (afgelopen september, waarvoor ik als cadeautje dus een reservering maakte. En met koninginnedag is het dan eindelijk zo ver. ).

Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft!
progjemaandag 20 april 2009 @ 13:18
12 mei ga ik voor het eerst naar de Librije... zin zin zin
golfermaandag 20 april 2009 @ 17:12
quote:
Op maandag 20 april 2009 01:21 schreef Duderinnetje het volgende:
Kick!

Wij gaan weldra weer eens.

De gelegenheid is Arty's verjaardag (afgelopen september, waarvoor ik als cadeautje dus een reservering maakte. En met koninginnedag is het dan eindelijk zo ver. ).

Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft!
Keuken of restaurantgedeelte?
Blikmaandag 20 april 2009 @ 17:26
ik ben in september aan de beurt
Noekmaandag 20 april 2009 @ 18:02
quote:
Op maandag 20 april 2009 01:21 schreef Duderinnetje het volgende:


Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft!
Toen wij er waren zag ze eruit als een klodderige Tinky Winky.
Ik vond haar ook helemaal niet aardig. Anders had ik vast gezegd dat paars echt haar kleur is, vooral als je het combineert met alleen maar paars.
Duderinnetjemaandag 20 april 2009 @ 19:40
quote:
Op maandag 20 april 2009 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Keuken of restaurantgedeelte?
Restaurant deze keer!
Duderinnetjemaandag 20 april 2009 @ 20:17
quote:
Op maandag 20 april 2009 18:02 schreef Noek het volgende:

[..]

Toen wij er waren zag ze eruit als een klodderige Tinky Winky.
Ik vond haar ook helemaal niet aardig. Anders had ik vast gezegd dat paars echt haar kleur is, vooral als je het combineert met alleen maar paars.
Bluesmaandag 20 april 2009 @ 20:47
Veel eet- en kijkplezier duderije en laat arty niet teveel shock krijgen van trees

Hips

Duderellazondag 26 april 2009 @ 17:43
Het was/is door ziekte even spannend of we donderdag kunnen gaan.
Bluesdinsdag 28 april 2009 @ 13:58
quote:
Op zondag 26 april 2009 17:43 schreef Duderella het volgende:
Het was/is door ziekte even spannend of we donderdag kunnen gaan.
Nog 2 dagen.... gaat het door?
Duderelladinsdag 28 april 2009 @ 20:35
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 13:58 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nog 2 dagen.... gaat het door?
Ik beslis morgen. Volgens mij is Arty er al uit dat het 'm niet wordt, maar ik steek nog even mijn kop in het zand. Ik heb een nare bacterie opgelopen en lig al een week nagenoeg permanent plat. Zo balen, dit.
golferdinsdag 28 april 2009 @ 20:40
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 20:35 schreef Duderella het volgende:


Ik beslis morgen. Volgens mij is Arty er al uit dat het 'm niet wordt, maar ik steek nog even mijn kop in het zand. Ik heb een nare bacterie opgelopen en lig al een week nagenoeg permanent plat. Zo balen, dit.
Erst maar eens genezen van die varkensgriep en dan kan je altijd nog een keer uit eten bij Sjon en Trees.
Beterschap.
Duderelladinsdag 28 april 2009 @ 20:47
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 20:40 schreef golfer het volgende:

[..]

Erst maar eens genezen van die varkensgriep en dan kan je altijd nog een keer uit eten bij Sjon en Trees.
Beterschap.
Ze denken trouwens wel aan een bacterie die ik opgelopen zou kunnen hebben in Moskou (daar hoor ik deze week meer over). Dus enigszins exotisch is het wel, het zij niet erg Mexicaans.

Maar goed, ik hoop/denk/wil dat ik morgen weer een stuk ben opgeknapt en dan gaan we gewoon donderdag naar Zwolle. We hebben er ook een hele leuke B&B geboekt, dus veel inspanning hoeft de gang naar en van Sjon& Trees me niet te kosten.
Bluesdinsdag 28 april 2009 @ 21:51
Jeetje duderije, die russische eitjes ook
Ik ga duimen dat het wel gaat lukken (heb je er wat voor?)
Duderelladinsdag 28 april 2009 @ 21:59
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 21:51 schreef Bluezz het volgende:
Jeetje duderije, die russische eitjes ook
Ik ga duimen dat het wel gaat lukken (heb je er wat voor?)
Nee, ik heb er niets voor, omdat ze eerst wilden vaststellen wat het exact is. Alleen als het echt te gek werd, qua koorts, moest ik weer bellen. Maar ja, ik vind niet snel iets te gek. Wel komt er inmiddels geen bloed meer uit me, waarvandaan dan ook, dus dat is vast een goed teken, eet u smakelijk.

Ik zou er wel erg van balen als ik nu weer tig maanden moet wachten voor we bij T&J terecht kunnen. Het was nog wel voor Arty's verjaardag, verdulle! (In september 2008 ).

Welnu, als het donderdag niet lukt, maak ik er zo'n Librije's Zusje-eet-en-overnacht-ding van voor binnenkort. Is volgens mij ook hartstikke leuk, heeft een minder lange wachtlijst én dan kan ik daarvan mooi hier verslag doen!
MissHobjedinsdag 28 april 2009 @ 22:08
Ja die hebben gave arrangementen Duderinnetje ik heb die euhm dit gezien en lijkt me enorm leuk
Bluesdinsdag 28 april 2009 @ 22:10
Gadverdamme Bloederinnetje dat klonk wél akelig en verontrustend hoor
Duderelladinsdag 28 april 2009 @ 22:40
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 22:10 schreef Bluezz het volgende:
Gadverdamme Bloederinnetje dat klonk wél akelig en verontrustend hoor
Ben ik met je eens, ik vond het doodeng! Inmiddels heb ik (sorry mensen, bijna klaar) de binnenboel wel weer redelijk op orde geloof ik. Wat rest is enorme pijn in mijn spieren, oren en huid. Raar! En koppijn, maar daar helpen paracetamolletjes wel tegen. Maar goed, laten we het maar weer over De Librije hebben. Jonnie was sieluger, toen hij een hernia had, want toen kon hij niet seksen met Trees, weten we het allemaal nog?
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 22:08 schreef MissHobje het volgende:
Ja die hebben gave arrangementen Duderinnetje ik heb die euhm dit gezien en lijkt me enorm leuk
Ja, die bedoel ik inderdaad!
Enig idee hoe lang de wachtlijst is?

O verrek, dit is doordeweeks hè?
Dan moet ik wel weer even een schoolvakantie uitzoeken.
MissHobjedinsdag 28 april 2009 @ 23:21
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 22:40 schreef Duderella het volgende:

[..]

Ben ik met je eens, ik vond het doodeng! Inmiddels heb ik (sorry mensen, bijna klaar) de binnenboel wel weer redelijk op orde geloof ik. Wat rest is enorme pijn in mijn spieren, oren en huid. Raar! En koppijn, maar daar helpen paracetamolletjes wel tegen. Maar goed, laten we het maar weer over De Librije hebben. Jonnie was sieluger, toen hij een hernia had, want toen kon hij niet seksen met Trees, weten we het allemaal nog?
[..]

Ja, die bedoel ik inderdaad!
Enig idee hoe lang de wachtlijst is?

O verrek, dit is doordeweeks hè?
Dan moet ik wel weer even een schoolvakantie uitzoeken.
Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus
Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk
Duderelladinsdag 28 april 2009 @ 23:33
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 23:21 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus
Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk
Bent u soms innnn looooveeeeee Miss Hobstra?
Taradodonderdag 30 april 2009 @ 17:22
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 23:21 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus
Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk
Ik zal wel niet goed opletten, maar waar kan ik die planner vinden?
Bluesdonderdag 30 april 2009 @ 20:20
En dude ben je gegaan? geweest? hoe was het? wanneer ga je?
MissHobjedonderdag 30 april 2009 @ 21:03
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 23:33 schreef Duderella het volgende:

[..]

Bent u soms innnn looooveeeeee Miss Hobstra? [ afbeelding ]

Mag nie offtopic gaan he iets met goede voorbeeld.. mare lijkt me zo lekker eten daar en slapen
Duderellavrijdag 1 mei 2009 @ 13:52
Het was verrukkullukkk!
En onwijs gezellig. Trees droeg een enorme corsage en Jon was gewoon Jon, en deed weer net alsof hij het zelf allemaal ook niet zo goed snapt, al dat gedoe. "Hier is de kaart. Ja het is dus de bedoeling dat je gewoon kiest wat je lekker vindt."

We hebben ook nog even in de keuken gekeken en zijn door Trees compleet vol geschonken * hips *.
Bluesvrijdag 1 mei 2009 @ 15:15
Fijnnnnnnnn dat jullie toch konden
Vond Arty het ook leuk en gek daar?
Wát heb je gegeten duderije, zo makkelijk kom je er natuurlijk niet af
Duderellavrijdag 1 mei 2009 @ 16:56
Arty vond het geweldig! Het eten (dat was ook echt nóg weer bijzonderder dan de vorige keer, wat een feest!), de sfeer (ze zetten duo's naast elkaar en niet tegenover elkaar. Dat is geweldig, want je kunt lekker rondloeren én tegen elkaar aankruipen. Dat vind ik slimme dingen) en natuurlijk J&T. Maar ook de rest van de brigade was geweldig. Leuk, losjes, en picobello.

Ik zal straks even de menukaart opsnorren en overtikken wat we hebben gegeten (we hebben weer een Librije-menu genomen, de proeverij dus). Uiteraard een wijnarrangement erbij. Nou, subliem allemaal. Ik vond het weer elke cent waard. Ik was (want die vraag komt zo meteen vast van iemand) 530 euro of zo kwijt. Prima besteed!
Duderellavrijdag 1 mei 2009 @ 17:01
Veel slimmer, copy paste van de site:
quote:
Mondvermaakjes

Hollands Glorie

“Krootjes kroepoek” met BBQ mayonaise
Broodje haring
Krokante Goudse


Paprika cracker
Gepofte varkenshuid met abrikoos
Jonge paksoi met mango en yoghurt

Pinda met pittige augurk


Jonge makreel gerookt, mierikswortel en geuren van jasmijn


Menu Librije
Acht keer mini


“On the rocks”
Ganzenlever, oester, en licht gerookte bietjes - ik had iets anders heerlijks (eet geen ganzenlever)

“Cocktails and dreams”
Nieuwe stijl garnalen en krab cocktail

“Hollandse” mul met citroengras, warme salade van couscous en inktvis

Sint Jacobs mossel, aubergine, zolderspek en jus van getoast briochebrood

Kalfsbil tartaar, spekbokking en bouillon met kalfstong en bloemkool

Lamsrug, wortel, “pandan” , sesam paddenstoeltjes en jus met radijskiemen

Epoisse, dadel, konijnenniertjes en aardappel uitlek

Grootmoeders appeltaart compleet losgeslagen


“De truc met het ei”

Hierna hadden we nog koffie met tig heerlijke zoetigheden.
Zoals het er staat is het allemaal tout simple. Die 'grootmoeders appeltaart' was letterlijk losgeslagen: alle ingrediënten kreeg je apart. rare, gekke smaakexperimenten, heerlijk!

De truc met het ei was spectaculair, en verraad ik niet!
golfervrijdag 1 mei 2009 @ 17:53
Ja.
Nou zit ik te kwijlen achter mijn PC.

Het ziet er allemaal wel weer erg heerlijk uit.
En die truc met het ei is toch niet wat ie van Moshik van het Brouwerskolkje heeft overgenomen: 3 uur zachtgegaard en dan ter plekke met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat?
Duderellavrijdag 1 mei 2009 @ 18:18
quote:
Op vrijdag 1 mei 2009 17:53 schreef golfer het volgende:
Ja.
Nou zit ik te kwijlen achter mijn PC.

Het ziet er allemaal wel weer erg heerlijk uit.
En die truc met het ei is toch niet wat ie van Moshik van het Brouwerskolkje heeft overgenomen: 3 uur zachtgegaard en dan ter plekke met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat?
Nope, dat was de truc niet!

(Klinkt wel spectaculair trouwens!)
navvymaandag 4 mei 2009 @ 23:41
Afgelopen vrijdag een sponsorkookles gehad in het atelier van De Librije, zeer goed vermaakt en het was erg gezellig. Ik moet ff de foto's uploaden maar er is een zeer smakelijk 3-gangenmaaltijd bereid die het plaatsen van foto's zeker waard is..
Bluesdinsdag 5 mei 2009 @ 00:45
Leuk navvy, ben benieuwd!
steve2003dinsdag 5 mei 2009 @ 00:51
YES YES YES!

25 Juni, met mijn (hotelschool) studentenhuis bij de Librije eten! Voor wie snel is, en jong is, is er mischien nog de mogelijkheid om te reserveren voor de culinair uit je dak actie! 43 E voor 4 gangen diner met wijnarrangement!!!!

Heb er zo'n zin in!!
Bluesdinsdag 5 mei 2009 @ 01:04
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 00:51 schreef steve2003 het volgende:
YES YES YES!

25 Juni, met mijn (hotelschool) studentenhuis bij de Librije eten! Voor wie snel is, en jong is, is er mischien nog de mogelijkheid om te reserveren voor de culinair uit je dak actie! 43 E voor 4 gangen diner met wijnarrangement!!!!

Heb er zo'n zin in!!
steve2003dinsdag 5 mei 2009 @ 01:21
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 01:04 schreef Bluezz het volgende:

[..]


tja ook wel jammer eigenlijk, want ben al drie maanden aan het sparen om in augustus mijn vriendin er mee naartoe te nemen, en dan ben ik er al geweest....
tinnydinsdag 5 mei 2009 @ 08:16
deze had ik ook
quote:
Epoisse, dadel, konijnenniertjes en aardappel uitlek
maar vond ik toch iets te experimenteel!!
progjemaandag 11 mei 2009 @ 11:31
morgen avond ga ik er eten
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 12:11
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 08:16 schreef tinny het volgende:
deze had ik ook
[..]

maar vond ik toch iets te experimenteel!!
Ik weet niet meer zo goed wat ik daarvan vond (hier sloeg Trees haar wijn al toe, vrees ik). Niet het allerlekkerste, maar ook niet vies, anders had ik dat vast onthouden. Ik vond het gerecht het lekkerste dat in twee lagen werd geserveerd en waarbij de bediening op een bepaald moment het bovenste bord weghaalde. iets met groenten boven en onder de grond... maar dat vind ik op het menu niet terug.

Veel plezier progje!
Ben je van plan het Librije Menu te nemen?
progjemaandag 11 mei 2009 @ 12:18
Nee waarschijnlijk niet.
Mijn vriend heeft er al 1x eerder gegeten en had toen het:

Menu Alliance
Zes gerechten eventueel als verrassing geserveerd

Inclusief wijnen en zo en zat echt proppievol en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn
Dus waarschijnlijk wordt het menu Alliance.

Maar we gaan met zijn 4en, dus misschien veranderen we morgen nog van mening
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 12:27
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard!

Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was.
progjemaandag 11 mei 2009 @ 12:40
Ik zal er op letten!
MrKawadamaandag 11 mei 2009 @ 14:52
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:18 schreef progje het volgende:
Nee waarschijnlijk niet.
Mijn vriend heeft er al 1x eerder gegeten en had toen het:

Menu Alliance
Zes gerechten eventueel als verrassing geserveerd

Inclusief wijnen en zo en zat echt proppievol en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn
Dus waarschijnlijk wordt het menu Alliance.

Maar we gaan met zijn 4en, dus misschien veranderen we morgen nog van mening
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:27 schreef Duderella het volgende:
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard!

Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was.
Het lijkt me een beetje zonde van de ervaring en vooral van het geld om je helemaal te bezatten in de Librije
Hou je een beetje in met zuipen, en geniet van het eten zou ik zeggen
progjemaandag 11 mei 2009 @ 15:01


Als je het wijn arragement neemt is het gewoon veel wijn.. waardoor je volgens mij alleen maar meer van het eten gaat genieten... Aangezien de wijn perfect bij het eten aansluit.

Je loopt ook niet knetter lam de zaak uit, lijkt me nou ook weer niet de bedoeling

Toen ik in Maastricht was geweest bij Beluga, kon ik na al die wijn ook echt niet meer in een kaasrechte lijn naar de deur lopen Maar dat betekent niet dat ik mega zat ben. Volgens mij vat je het een beetje verkeerd op
progjemaandag 11 mei 2009 @ 15:10
http://www.lekker.nl/2009/05/toppers-weg-bij-liberije/
MrKawadamaandag 11 mei 2009 @ 15:14
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:18 schreef progje het volgende:
en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:01 schreef progje het volgende:
Je loopt ook niet knetter lam de zaak uit, lijkt me nou ook weer niet de bedoeling
Oh ok

Beetje dronken worden van die semi-goeie wijnen waar je veel te veel voor betaalt en dan het eten niet eens meer proeven
progjemaandag 11 mei 2009 @ 15:21
zie je die niet in mijn post Het was een beetje flauw bedoeld...

Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen
Mijn vriend en ik houden gewoon enorm van Wijn en zien het als een aanvulling op het eten...
Smaken verschillen.
MrKawadamaandag 11 mei 2009 @ 15:25
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:21 schreef progje het volgende:
zie je die niet in mijn post Het was een beetje flauw bedoeld...

Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen
Mijn vriend en ik houden gewoon enorm van Wijn en zien het als een aanvulling op het eten...
Smaken verschillen.
Ik hou ook van wijn, maar ik zou de voorkeur geven aan met mate drinken als ik in een zaak als de Librije zit. Ipv me zo te bezatten dat ik niet meer op mijn benen kan staan verschil van klasse en smaak, waarschijnlijk.
progjemaandag 11 mei 2009 @ 15:39
Waarom denk je toch dat we als een malle zitten te drinken Ik zit toch niet in de kroeg.....
Dat amper op z ijn benen kunnen staan was zwaar overdreven..

Maar het is wel zoveel alchohol ja, dat we daarna in een Hotel daar vlakbij gaan slapen op LOOPafstand en niet meer in de auto stappen

En je hoeft al die verschillende glazen wijn natuurlijk ook niet persee leeg te drinken ofzo
MrKawadamaandag 11 mei 2009 @ 15:53
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:21 schreef progje het volgende:
Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:01 schreef progje het volgende:
kon ik na al die wijn ook echt niet meer in een kaasrechte lijn naar de deur lopen
Dit is toch echt een teken dat je bezopen bent
Ik vind het gewoon zonde van de ervaring en het geld om je te bezatten in een zaak als de Librije, dat jij het nodig vindt om maar te blijven reageren geeft volgens mij alleen maar aan dat je ook wel weet dat je teveel zuipt
progjemaandag 11 mei 2009 @ 16:01
Yep en ik verheug me er nu al op stomdronken de Librije te verlaten
Pieter-utdmaandag 11 mei 2009 @ 16:27
Lekker tanken in een sterrenrestaurant, je leeft maar één keer
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 16:36
quote:
Op maandag 11 mei 2009 14:52 schreef MrKawada het volgende:

[..]


[..]

Het lijkt me een beetje zonde van de ervaring en vooral van het geld om je helemaal te bezatten in de Librije
Hou je een beetje in met zuipen, en geniet van het eten zou ik zeggen
Je krijgt bij elke gang een nieuw wijntje te proeven. Dat merk je wel hoor. Althans, ik merkte dat best.
Maar het was allemaal wel zalig. Ik kan het iedereen aanraden om te doen (mits je van goed eten en drinken houdt).
progjemaandag 11 mei 2009 @ 16:38
quote:
Op maandag 11 mei 2009 16:36 schreef Duderella het volgende:

[..]

Je krijgt bij elke gang een nieuw wijntje te proeven. Dat merk je wel hoor. Althans, ik merkte dat best.
Maar het was allemaal wel zalig. Ik kan het iedereen aanraden om te doen (mits je van goed eten en drinken houdt).
Is ook niet zo gek
Ook omdat het nog eens allemaal verschillende soort door elkaar heen zijn..

Als je dat dus voelt aan het eind van de avond, ben je dus stomdroken volgens MrKawada
En verpest je, je restaurant ervaring

Naja ieder zijn eigen mening.. Heb me al veel te veel op de kast laten jagen door haar...
Armageddonmaandag 11 mei 2009 @ 16:47
quote:
Op maandag 11 mei 2009 15:53 schreef MrKawada het volgende:

[..]


Dit is toch echt een teken dat je bezopen bent
Ik vind het gewoon zonde van de ervaring en het geld om je te bezatten in een zaak als de Librije, dat jij het nodig vindt om maar te blijven reageren geeft volgens mij alleen maar aan dat je ook wel weet dat je teveel zuipt
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 16:54
Toen wij er waren op kininginnedag, was er trouwens wel een tafel waar het een beetje te hard ging met de drank! De mannen (twee mannen, twee vrouwen, beetje foute mafia-types) wilden op een bepaald moment gaan zingen. Best een beetje genant, en toen hebben we vol bewondering toegekeken hoe Trees ze uiterst beleefd en toch dwingend naar de keuken lokte, om daar te proosten op wat kennelijk een verjaardag od. was.
Ze gingen braaf mee en niemand had meer last van ze. Deed ze érg handig!

Ik denk dat het nog best vaak voorkomt ook, dat mensen het daar totaal uit de klauwen laten lopen en zich dreigen te gaan misdragen. Zo te zien was dit iets dat ze wel vaker had meegemaakt in elk geval.
MrKawadamaandag 11 mei 2009 @ 16:59
quote:
Op maandag 11 mei 2009 16:47 schreef Armageddon het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
NEC-Nijmegenmaandag 11 mei 2009 @ 17:02
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan.
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 17:18
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:02 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan.
Echt?
Nou zo bont is het niet in de Librije. Je drinkt een glas of 6 tot 8, als je je aan een glas per gang houdt.

Ik denk dat wel duidelijk is dat progje het een beetje aanzette, om aan te geven dat er behoorlijk wordt doorgeschonken in veel restaurants. En dronken was hij/zij al helemaal niet, dat lees ik nergens! Beetje flauw om daar zo op door te zagen, alleen maar om te stangen, vind je niet? Daar komt nog bij dat het niemand een flikker aangaat of en wat en hoeveel je bij een etentje wilt drinken, natuurlijk.
progjemaandag 11 mei 2009 @ 17:19
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:02 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan.
nogmaals ik word niet dronken...
hooguit een KLEIN beetje aangeschoten... zo van dat je wel voelt dat je drank op hebt...

en ja nu hap ik weer, ik heb blijkbaar honger...

Wist niet dat jullie hier allemaal gelijk zouden denken dat als ik een half grapje maak iedereen het gelijk zo serieus opvat.. Dronken in een sterren restaurant zie je het voor je
progjemaandag 11 mei 2009 @ 17:20
quote:
Op maandag 11 mei 2009 17:18 schreef Duderella het volgende:

[..]

Echt?
Nou zo bont is het niet in de Librije. Je drinkt een glas of 6 tot 8, als je je aan een glas per gang houdt.

Ik denk dat wel duidelijk is dat progje het een beetje aanzette, om aan te geven dat er behoorlijk wordt doorgeschonken in veel restaurants. En dronken was hij/zij al helemaal niet, dat lees ik nergens! Beetje flauw om daar zo op door te zagen, alleen maar om te stangen, vind je niet? Daar komt nog bij dat het niemand een flikker aangaat of en wat en hoeveel je bij een etentje wilt drinken, natuurlijk.
dat dus
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 17:27
Nah progje, wen er maar aan in dit topic. Volgende week komt er vast wel weer iemand die gaat emmeren dat je "daarna vast naar de snackbar moet, omdat je zo weinig te vreten krijgt bij De Librije." Dat wordt dan meestal weer gevolgd door iemand die over het geld begint, en dat je wel gek bent dat je dat uitgeeft "voor een bord vreten."

Het is het vaste repertoire hoor.
MissHobjemaandag 11 mei 2009 @ 20:11
Wat als je met iemand gaat die niet van wijn houdt.. het echt niet lust etc.. maar wel van bier houdt
Hebben ze daar mogelijk iets leuks voor?? of wordt het dan gewoon sapjes/water
weet jij dat toevallig Duderella? Of iemand anders uiteraard
Bedoel ik ga wel voor de heerlijke wijnen bij mijn gangen etc..
Bluesmaandag 11 mei 2009 @ 21:18
Je kan daar gewoon echt jezelf zijn. Niks opgeprikt of verplicht, dat verwacht je misschien niet maar zo voelde ik het wel
MissHobjemaandag 11 mei 2009 @ 21:27
quote:
Op maandag 11 mei 2009 21:18 schreef Bluezz het volgende:
Je kan daar gewoon echt jezelf zijn. Niks opgeprikt of verplicht, dat verwacht je misschien niet maar zo voelde ik het wel
Kijk daar ben ik al een stuk geruster op
Duderellamaandag 11 mei 2009 @ 21:28
quote:
Op maandag 11 mei 2009 20:11 schreef MissHobje het volgende:
Wat als je met iemand gaat die niet van wijn houdt.. het echt niet lust etc.. maar wel van bier houdt
Hebben ze daar mogelijk iets leuks voor?? of wordt het dan gewoon sapjes/water
weet jij dat toevallig Duderella? Of iemand anders uiteraard
Bedoel ik ga wel voor de heerlijke wijnen bij mijn gangen etc..
Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!

Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier.

Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond!
MissHobjemaandag 11 mei 2009 @ 21:30
quote:
Op maandag 11 mei 2009 21:28 schreef Duderella het volgende:

[..]

Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!

Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier.

Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond!
nu nog een datum zoeken
tinnydinsdag 12 mei 2009 @ 08:51
Ik heb daar(librije) de lekkerste Sake ooit op.

Volgens de sommelier waren het gezandstraalde rijstkorrels zodat alleen van de zuivere kern van rijstkorrel de sake werd gemaakt. Het was iets van 9-11% alcohol en als je het door slikte voelde het alsof je een fluweel zijdezacht microdun doekje langs je gehemelte en slokdarm voelde gaan. De smaaksensatie was die van een soort puurheid wat je ook wel eens bij goede wodka proeft alleen nu verfijnder en subtieler... echt godelijk!
tinnydinsdag 12 mei 2009 @ 08:53
Oh ja en progje... niet lullen maar tanken... al dat morele gelul van niet meer kunnen proeven/waarderen!
Op het einde komt toch de zoete meuk en/of de kaas... die is sterk zat qua smaak...
golferwoensdag 13 mei 2009 @ 00:45
quote:
Op maandag 11 mei 2009 11:31 schreef progje het volgende:
morgen avond ga ik er eten
En?
Hoe was het?

Straalbezopen de tent verlaten?
Blikwoensdag 13 mei 2009 @ 01:02
Nog precies 4 maanden!!
Blikwoensdag 13 mei 2009 @ 01:03
quote:
Op maandag 11 mei 2009 21:28 schreef Duderella het volgende:

[..]

Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks!

Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier.

Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond!
Er is niks mis met een biertje voor het eten vind ik. Tijdens het eten drink ik persoonlijk wel het liefst wijn
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 11:41
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 01:03 schreef Blik het volgende:

[..]

Er is niks mis met een biertje voor het eten vind ik. Tijdens het eten drink ik persoonlijk wel het liefst wijn



Progje, hoe was het??
progjewoensdag 13 mei 2009 @ 11:41
Het was echt geweldig... Nu even geen tijd voor een uitgebreid verslag...
progjewoensdag 13 mei 2009 @ 11:42
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:27 schreef Duderella het volgende:
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard!

Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was.
Het is toch menu Librije geworden

Het was een cocktail van Krab en Garnalen..
Boven op lagen de garnalen met groenten van boven de grond
Onderop had je krab met groenten van onder de grond
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 13:03
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 11:42 schreef progje het volgende:

[..]

Het is toch menu Librije geworden

Het was een cocktail van Krab en Garnalen..
Boven op lagen de garnalen met groenten van boven de grond
Onderop had je krab met groenten van onder de grond
Ah, dus toch!

De menukaart is zo sobertjes opgesteld dat ik het nauwelijks kan herleiden tot de spektakels die je op je bord krijgt.

Heerlijk vond ik dit gerecht! (Al hoeft van mij dat gedoe met zo'n dubbel bord helemaal niet).

Fijn dat je het goed had! Ik ben benieuwd naar je verslag.
progjewoensdag 13 mei 2009 @ 14:40
Nou het was een top avond Hebben er geloof ik vanaf 19:15 tot 1:00 gezeten ...

We kwamen aan en het zonnetje scheen nog heerlijk! Dus we zijn eerst heerlijk buiten gaan zitten en hebben daar wat gedronken en kregen 5 amuses buiten.

Daarna werden we meegenomen naar onze tafel, daar kregen we nog 2 amuses... Waarvan de makreel met mierikswortel en jasmijn erg leuk werd geserveerd met stikstof

Daarna werd het pas tijd voor het Librije menu, elke gang was weer even speciaal en de meest aparte smaak combinaties kwamen voorbij. We hebben het wijnarrangement erbij genomen en bij elke gang zat ook een heerlijke wijn.

Ik vond de "Mac Vin Du Jura" een oranje kleur achtige wijn, echt heel speciaal. Soort lichte dessert wijn en had ook heel in de verte iets weg van Sherry.

De Epoisse, dadel , konijnenniertjes en aardappel uitlek zag ik een beetje tegen op.
Maar dat viel me dus 200% mee. Vond het zelfs echt lekker! Nu vind ik Epoisse ook een heerlijke kaas dus dat maakt een boel goed. Maar de konijnenniertjes waren ook erg goed te eten zowaar

De truc met het ei vond ik ook erg gaaf.:
SPOILER
Snapte dat al niet toen ik het bij andere tafels zag gebeuren. Je kreeg een bakje op je tafel met chocolade spul. Dan kwamen ze langs met een doos met eieren en sloegen deze boven je bakje kapot en gooide het ei met schil en al in je bakje De schil van het ei was van chocolade achtig spul. Het eiwit en de dooier waren een soort van roomachtig spul. Leek echt 100% op een echt ei. Erg leuk gedaan
.

We hebben echt een top avond gehad en zijn mega goed verzorgd!

[ Bericht 1% gewijzigd door progje op 13-05-2009 15:29:27 ]
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 14:54
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 14:40 schreef progje het volgende:
truc - ei
NEE! Je hebt het verraden!
progjewoensdag 13 mei 2009 @ 14:56
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 14:54 schreef Duderella het volgende:

[..]

NEE! Je hebt het verraden!
Weet nou niet of je een grapje maakt
Maar ik heb het voor de zekerheid maar tussen spoiler tags gezet..
Voordat ik straks weer het hele forum over me heen krijg

[ Bericht 11% gewijzigd door progje op 13-05-2009 15:30:23 ]
golferwoensdag 13 mei 2009 @ 16:49
Het ziet er, inclusief truc met het ei, weer allemaal erg heerlijk uit.
Blueswoensdag 13 mei 2009 @ 16:51
Heeeeerlijk progje, dat ei
Ik wil er ook weer heen
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 17:27
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 14:56 schreef progje het volgende:

[..]

Weet nou niet of je een grapje maakt
Maar ik heb het voor de zekerheid maar tussen spoiler tags gezet..
Voordat ik straks weer het hele forum over me heen krijg
Ik wilde je even plagen.

Maar voor mensen die nog gaan, is het leuker om het niet te weten.
golferwoensdag 13 mei 2009 @ 17:49
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 16:51 schreef Bluezz het volgende:

Ik wil er ook weer heen
We gaan van de zomer eerst met Dude en Arty naar Onder de Linden in Aduard.
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 18:24
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 17:49 schreef golfer het volgende:

[..]

We gaan van de zomer eerst met Dude en Arty naar Onder de Linden in Aduard.
Gaan wij mee?

Ik dacht dat jullie het wilden combineren met een bezoek aan ons.

Hoewel ik het geen straf vind om weer bij OdL te eten.
progjewoensdag 13 mei 2009 @ 19:28
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 17:27 schreef Duderella het volgende:

[..]

Ik wilde je even plagen.

Maar voor mensen die nog gaan, is het leuker om het niet te weten.
Nou dat bedacht ik me later ook, anders is de verassing er ook zo af....
Blueswoensdag 13 mei 2009 @ 20:26
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 18:24 schreef Duderella het volgende:


Gaan wij mee?
We komen alleen maar borrelen, adem in adem uit
Duderellawoensdag 13 mei 2009 @ 20:38
quote:
Op woensdag 13 mei 2009 20:26 schreef Bluezz het volgende:

[..]

We komen alleen maar borrelen, adem in adem uit
De schrik sloeg me om het hart bij het idee dat ik met twee lekkerbekken naar een sterrenrestaurant zou moeten!

O en prog: ik vond die oranjige wijn héél vies. Dat was die wijn die versterkt was toch? Trees heeft het nog uitgebreid uitgelegd. Het glazuur sprong me van de tanden (maar gelukkig was ik te bezopen om het te merken natuurlijk).
Ingridh007dinsdag 19 mei 2009 @ 22:55
Mijn verslag! (bron + foto's: mijn hyves)

Om te vieren dat ik een vast contract heb gekregen en naar aanleiding van de RTL4 real life soap 'Pure Passie met Jonnie & Therese de Boer' zijn we afgelopen maandag naar de Zwolle afgereisd naar de Librije.

We hadden het RTL4 Pure Passie arrangement gereseveerd met daarin:

* 4 gangen diner in Librije's Zusje
* Wijnworkshop
* Overnachting in Librije's Hotel
* Ontbijt

Voordat we naar de Librije gingen, bezochten we het pitoreske dorpje Hattem en het Anton Pieck museum. Anton heeft veel voor de Efteling getekend en daar hingen dan ook super mooie tekeningen van Efteling attracties en het sprookjesbos. Hierna gingen we naar de Librije.



We kwamen aan bij het hotel en werden door de butler welkom geheten met een glaasje champagne en wat hapjes. Terwijl wij zaten te nippen in de lounge, werden onze jassen en tassen naar de kamer gebracht.

Hierna volgden wij naar de prachtige kamer waar werkelijk aan alles gedacht was. Ook hier stond een smakelijke attentie van de chef op ons te wachten.


Na ons opgefrist te hebben gingen we naar de wijnkelder voor een wijnworkshop gegeven door sommerlier Marc. Hij liet ons 4 wijnen proeven en gaf uitleg over het proeven, de wijnen, de manier van rijpen en vertelde ondertussen leuke akekdotes over zijn vak en de Librije.

Hierna gingen we weer terug naar onze kamer om ons klaar te maken voor het diner.

Voorafgaand aan het diner kregen we 3 amuses en een champagne apertitief in de wijnkelder. Een van de amuses was de 'Librije lolly' van eendenlever. Ik had aangegeven geen vis te lusten en geen ganzelever en kreeg een aangepaste lolly van geitenkaas.

Na de amuses ging de gastvouw ons voor naar Librije's Zusje, het 'kleine' zusje van de Librije wat in november bekroond werd met haar 1e Michelin ster. We namen plaats in de Dolce & Gabana tijgerstoelen en bevonden ons in goed gezelschap (Ronald Giphart & Gerrit Zalm).

Als voorgerecht kregen we rood vlees met 4 verschillende kleine saamksensaties. Van de sommelier bereep ik dat het volgende gerecht voor Ramon vis zou zijn (kabbeljauw) en voor mij zwezerik. Ik houd helemaaal niet van zwezerik en ook dit werd weer super aangepast in een mini tosti met geitenkaas en aspergepuntjes.

Als hoofdgerecht kregen we perfect langzaam gegaard lamsvlees en het dessert was rood fruit op verschillende manieren (fruit, ijs).

Een heerlijk diner en het beste tot nu toe!

Na het diner schoven we voldaan in het Auping bed en vertrokken we naar dromenland.

De volgende dag gingen we om 10 uur ontbijten. Ramon ging voor het Boerenontbijt en ik voor het Light ontbijt. Niet vanwege de lijn, maar om zoveel mogelijk te proeven.

In het verleden vond ik ontbijtjes in hotels niet zo bijzonder, er lag altijd brood en broodjes die je ook bij de Albert Heijn kon kopen of bij de bakker kon krijgen. Ik had zelf ook geen idee over hoe dat nu anders kon; maar Jonnie en Therese weten dat wel!

We kregen eerst gestoomde zalm met toost en daarna kregen we ieder een eigen blad met verschillende gerechtjes. Zo had Ramon een geweckt eitje met spinazie en had ik 4 reageerbuisjes met heerlijke sausjes om in te dippen. Ook was het vlees creatief opgehangen aan een soort waslijntje. Hoe je het verzint!

Na het ontbijt was er tijd voor een ontmoeting met Jonnie en Therese. Therese zag er, ondanks dat de Librije vandaag dicht was, uit als een echte popster. Jonnie was gewoon Jonnie Super aardige gewone mensen met belangstelling die alles voor je willen regelen. We bedankten ze voor de gastvrijheid en liepen Zwolle in.

We gingen nog even kijken bij de 'echte' Librije en de Librije winkel. We namen nog een flesje wijn mee voor thuis en vertrokken per Italiaanse auto naar Giethoorn.

Al met al een heerlijk weekend gehad! We hopen, als we genoeg gespaard hebben nog eens terug te komen. Een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt.
golferdinsdag 19 mei 2009 @ 22:58
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 22:55 schreef Ingridh007 het volgende:
(bron + foto's: mijn hyves)

Die kan ik, als niet Hyvesgebruiker niet bekijken. Kan je die niet gewoon ook hier plaatsen?

Wel leuk om te lezen dat het kleine Zusje van de echte Librije ook al zo goed is.
Ingridh007dinsdag 19 mei 2009 @ 23:11
Pff, vanaf Hyves linken naar hier ging niet en om nu weer alles op photobucjet te zetten. Hierbij de leukste

Wij waren erg onder de indruk van het Zusje. Vonden het zelfs beter (of bijzonderder) dan Da Vinci (**) waar we geluncht hebben.





golferdinsdag 19 mei 2009 @ 23:32
Leuk, die foto's.
Trees had een voor haar doen eenvoudige creatie aan.
Duderelladinsdag 19 mei 2009 @ 23:37
quote:
Op dinsdag 19 mei 2009 22:55 schreef Ingridh007 het volgende:
Mijn verslag! (bron + foto's: mijn hyves)


Na het ontbijt was er tijd voor een ontmoeting met Jonnie en Therese. Therese zag er, ondanks dat de Librije vandaag dicht was, uit als een echte popster. Jonnie was gewoon Jonnie Super aardige gewone mensen met belangstelling die alles voor je willen regelen. We bedankten ze voor de gastvrijheid en liepen Zwolle in.
Iemand zoals Imca Marina bedoel je?

Leuk verslag Ingrid! Ik krijg helemaal zin om ook eens naar Zusje te gaan!

Kreeg je die Italiaanse auto er ook bij?
Ingridh007dinsdag 19 mei 2009 @ 23:42
Die italiaanse auto is een fiat panda van 10 jaar oud, maar italiaans issie wel.
We hadden 'm dus ook maar zelf geparkeerd ipv gebruik te maken van valet parking. ;-)
Blueswoensdag 20 mei 2009 @ 00:04
Wat een leuk compleet verslag
Heerlijk die toch wat verveelde gezichten van trees en sjon, maar ze gaan wel altijd gewoon op de foto met je.
Leuke ervaring, en die hotelkamer, poepiesjiek
SPOILER
Trees ziet er wat opgeblazen uit, zou ze een wilde nacht gehad hebben?
Taradodinsdag 26 mei 2009 @ 16:55
ik ga er morgen lunchen, heb er vreselijk zin in
gimme.shelterdonderdag 4 juni 2009 @ 20:40
Wij gaan morgen weer es dineren!!
Bluesdonderdag 4 juni 2009 @ 21:48
Oe gs, geniet ervan! Eet smakelijk en doe Trees de groeten van Fok
gimme.shelterzaterdag 6 juni 2009 @ 14:11
Het was weer super Vooral de cocktail van krab en garnalen zal me nog lang bijblijven!
Laatste gercht: Komkommer-achtigen, mierikswortel en "nadan" vond ik minder, voor de rest was het weer de hele avond genieten!
MrKawadazaterdag 6 juni 2009 @ 14:51
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 14:11 schreef gimme.shelter het volgende:
Het was weer super Vooral de cocktail van krab en garnalen zal me nog lang bijblijven!
Laatste gercht: Komkommer-achtigen, mierikswortel en "nadan" vond ik minder, voor de rest was het weer de hele avond genieten!
ja een ordinaire garnalencocktail
lekker
Blueszaterdag 6 juni 2009 @ 15:46
Wat is nadan GS ?
gimme.shelterzaterdag 6 juni 2009 @ 20:55
quote:
Op maandag 11 mei 2009 12:11 schreef Duderella het volgende:

[..]

Ik weet niet meer zo goed wat ik daarvan vond (hier sloeg Trees haar wijn al toe, vrees ik). Niet het allerlekkerste, maar ook niet vies, anders had ik dat vast onthouden. Ik vond het gerecht het lekkerste dat in twee lagen werd geserveerd en waarbij de bediening op een bepaald moment het bovenste bord weghaalde. iets met groenten boven en onder de grond... maar dat vind ik op het menu niet terug.

Veel plezier progje!
Ben je van plan het Librije Menu te nemen?
Deze was het staat op de kaart als cocktail van krab en garnalen. Was echt geweldig. Bovenste bord met garnalen en groenten boven de grond, onderste bord met krab en groenten onder de grond! Dat was zoo godsgruwelijk lekker!!
Blikdonderdag 3 september 2009 @ 10:01
Nog een weekje, dan zal ik heerlijk gaan genieten van het eten van de Librije. Hotelletje in Zwolle is ook al geboekt zodat we niet hoeven te letten op alcohol-gebruik.
Bluesdonderdag 3 september 2009 @ 17:14
Neem je fototoestel mee
Blikdonderdag 10 september 2009 @ 16:16
afteltopic, 2 dagen

Ik heb vrijdagavond een feestje, en ik heb al besloten dat ik niet teveel ga drinken, anders zit ik daar met een kater bij de Librije

PS: ik neem geen fototoestel mee
MrKawadavrijdag 11 september 2009 @ 13:45
quote:
Op donderdag 3 september 2009 10:01 schreef Blik het volgende:
Nog een weekje, dan zal ik heerlijk gaan genieten van het eten van de Librije. Hotelletje in Zwolle is ook al geboekt zodat we niet hoeven te letten op alcohol-gebruik.
zatlap
Blikvrijdag 11 september 2009 @ 14:06
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 13:45 schreef MrKawada het volgende:

[..]

zatlap
nee hoor, ik vind dat een wijntje het eetgenot enorm kan verhogen. En met een wijnarrangement is de kans dat je over 0.5 promille-grens heengaat zeer aanwezig. Liever veilig de volgende ochtend de weg op, dan aangeschoten diezelfde avond nog terug.
Taradovrijdag 11 september 2009 @ 16:37
quote:
Op vrijdag 11 september 2009 14:06 schreef Blik het volgende:

[..]

nee hoor, ik vind dat een wijntje het eetgenot enorm kan verhogen. En met een wijnarrangement is de kans dat je over 0.5 promille-grens heengaat zeer aanwezig. Liever veilig de volgende ochtend de weg op, dan aangeschoten diezelfde avond nog terug.
Groot gelijk en eet smakelijk, maar dat zal wel lukken
Blikzondag 13 september 2009 @ 17:37
In één woord....HEERLIJK!!

(en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd )
Taradozondag 13 september 2009 @ 18:29
quote:
Op zondag 13 september 2009 17:37 schreef Blik het volgende:
In één woord....HEERLIJK!!

(en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd )
Als ze dan ook betaald is het toch prima?
Blikzondag 13 september 2009 @ 19:00
quote:
Op zondag 13 september 2009 18:29 schreef Tarado het volgende:

[..]

Als ze dan ook betaald is het toch prima?
Bedoel het ook niet negatief
Taradodinsdag 15 september 2009 @ 13:47
quote:
Op zondag 13 september 2009 19:00 schreef Blik het volgende:

[..]

Bedoel het ook niet negatief
ik wilde daar(Oud Sluis) een keer reserveren voor diner en toen moest ik al mijn creditcard nr afgeven om een minimale betaling te garanderen voor no show maar omdat het zover vooruit was en ik dus niet 100% kon garanderen dat ik er ook zou zijn die datum heb ik het niet doorgezet.
Enfermeravrijdag 18 september 2009 @ 11:17
Ik wil er ook wel eens een keer gaan eten.. Ze hebben ook een theater-cafe toch? Denk dat dat wat goedkoper is.. En diner is net iets te hoog gegrepen gok ik. Of ik ga lunchen
Bluesvrijdag 18 september 2009 @ 11:20
quote:
Op zondag 13 september 2009 17:37 schreef Blik het volgende:
In één woord....HEERLIJK!!

(en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd )
Kunnen we het ergens teruglezen? En géén foto's?
Blikvrijdag 18 september 2009 @ 11:31
quote:
Op vrijdag 18 september 2009 11:20 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Kunnen we het ergens teruglezen? En géén foto's?
Zit allemaal in mijn hoofd

We hebben trouwens meteen 2 flesjes van de dessertwijn meegenomen die we kregen, goddelijk

het menu is trouwens gewoon van de site af te halen, van begin tot het eind
Bluesvrijdag 18 september 2009 @ 12:23
Yes I know Ik lees alleen graag de recensies
Gertzondag 20 september 2009 @ 19:05
quote:
Op dinsdag 15 september 2009 13:47 schreef Tarado het volgende:

[..]

ik wilde daar(Oud Sluis) een keer reserveren voor diner en toen moest ik al mijn creditcard nr afgeven om een minimale betaling te garanderen voor no show maar omdat het zover vooruit was en ik dus niet 100% kon garanderen dat ik er ook zou zijn die datum heb ik het niet doorgezet.
Wat lomp, om al creditcardgegevens te vragen.
golferzondag 20 september 2009 @ 19:15
quote:
Op zondag 20 september 2009 19:05 schreef Gert het volgende:


Wat lomp, om al creditcardgegevens te vragen.
Vind ik niet. Ze willen het risico van "no shows" zo klein mogelijk maken en als je tent al een half jaar van te voren volgeboekt zit, wil je wel zekerheid hebben dat de mensen daadwerkelijk komen opdagen.
Gertzondag 20 september 2009 @ 19:21
quote:
Op zondag 20 september 2009 19:15 schreef golfer het volgende:

[..]

Vind ik niet. Ze willen het risico van "no shows" zo klein mogelijk maken en als je tent al een half jaar van te voren volgeboekt zit, wil je wel zekerheid hebben dat de mensen daadwerkelijk komen opdagen.
Ik snap wel waarom ze het doen, alleen ik vind het lomp en onnodig.
Bij De Librije bellen ze een paar dagen van tevoren nog even op. Dat is een vriendelijker manier dan dat je een half jaar van tevoren bij iedereen al om creditcardgegevens gaat hengelen.
Duderellazondag 20 september 2009 @ 20:03
quote:
Op zondag 20 september 2009 19:21 schreef Gert het volgende:

[..]

Ik snap wel waarom ze het doen, alleen ik vind het lomp en onnodig.
Bij De Librije bellen ze een paar dagen van tevoren nog even op. Dat is een vriendelijker manier dan dat je een half jaar van tevoren bij iedereen al om creditcardgegevens gaat hengelen.
ja dat ben ik met je eens. Ik vind het ook een rare gang van zaken. Alsof er elke week een geinponem een valse reservering maakt.

Ik zou het niet op prijs stellen. En wij willen er binnekort reserveren. Dat levert nog een aardig telefoongesprek op, vermoed ik!
Blikzondag 20 september 2009 @ 20:19
quote:
Op zondag 20 september 2009 20:03 schreef Duderella het volgende:

[..]

Ik zou het niet op prijs stellen. En wij willen er binnekort reserveren. Dat levert nog een aardig telefoongesprek op, vermoed ik!
bij mijn schoonmams hebben ze niks gevraagd in ieder geval
Taradomaandag 21 september 2009 @ 18:46
quote:
Op zondag 20 september 2009 20:19 schreef Blik het volgende:

[..]

bij mijn schoonmams hebben ze niks gevraagd in ieder geval
Ik heb er afgelopen vrijdag geluncht na een telefoontje de woensdag ervoor, ze belden donderdag terug dat er een tafel vrij was, dus zonder allerlei Credit Card gedoe. Het menu Père et Fils genomen inclusief wijn arrangement.

zie website voor menu want ik krijg het niet gekopieerd : http://www.oudsluis.nl/dining.html

Het was geweldig, zeer de moeite waard
RobinOokmaandag 21 september 2009 @ 20:25
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen.
golfermaandag 21 september 2009 @ 20:27
quote:
Op maandag 21 september 2009 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen.
Als je online wilt reserveren is het een onderdeel van het reserveringsformulier.
golferdonderdag 1 oktober 2009 @ 12:42
De Librije krijgt waarschijnlijk weer een TV-show:
quote:
ZWOLLE - Restaurant De Librije vormt in 2010 waarschijnlijk het decor van een tv-serie op RTL4. De onderhandelingen daarover zijn in een afrondende fase. "We verwachten er over een paar weken uit te zijn", laat een woordvoerder van de omroep weten.
Thérèse Boer bevestigt dat.

In het programma gaan Jonnie en Thérèse Boer op zoek naar een nieuwe kok en gastvrouw. Het geheel wordt als een wedstrijd gepresenteerd, waarbij uiteindelijk de besten overblijven en die krijgen dan ook een baan in het Zwolse restaurant.

Over de frequentie waarin het programma uitgezonden wordt kan de omroep nog geen mededelingen doen: "Dat is nu nog in onderhandeling. Evenals de kosten die er mee gemoeid zijn. Want ja, het gaat natuurlijk altijd over geld, maar over hoeveel, daar doen we geen mededelingen over".

Thérèse is verbaasd dat het nieuws over het programma al op straat ligt. "We zijn nog in gesprek. Er is nog geen handtekening geplaatst. RTL wilde weer een realityserie over ons maken, zoals al eerder gedaan, maar daar voelen wij niet voor. We willen echt ons vak laten zien en daarmee zouden we met dit programma de kans krijgen. Het gaat er om dat wij mensen opleiden en dat er na een afvalrace uiteindelijk één iemand voor de keuken en één iemand voor de bediening over blijft. We weten nog niet of het programma op dinsdag- of donderdagavond uitgezonden wordt. En ook niet of het nu zes of acht afleveringen worden die dan wekelijks uitgezonden zouden worden. En afhankelijk van het aantal afleveringen kan pas bepaald worden hoeveel kandidaten mee zullen doen. Over twee weken hebben we weer een bespreking met RTL, wellicht is er dan meer te melden", zo verwacht Thérèse Boer van De Librije.
Joeklwoensdag 14 oktober 2009 @ 17:04
quote:
Op maandag 21 september 2009 20:25 schreef RobinOok het volgende:
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen.
Komt niet geheel uit de lucht vallen denk ik. Medeverantwoordelijke is ene F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem van www.oudsluis.us.

Quote van de website:
quote:
Hij zei dat hij over dat antwoord, zeer begrijpelijk, heel teleurgesteld was en dat hij had besloten om kok Sergio Herman en restaurant Oud Sluis te "straffen" (zoals hij dat noemde). Hij deed dat door van tijd tot tijd restaurant Oud Sluis te bellen en een tafel voor 4 of 6 personen te reserveren op dagen waarop het daar waarschijnlijk erg druk was. Hij hoopte dat Oud Sluis dan volgende reserveringen voor die dag zou moeten afwijzen omdat ze al vol waren. Uiteraard kwam hij dan niet opdagen.
Hoog tijd dat dit soort extremisten eens juridisch keihard aangepakt worden, als je het mij vraagt.

Vervelend voor de betreffende restaurants in ieder geval, want ook De Librije, Beluga, Parkheuvel etc. worden op de site genoemd.
golferdonderdag 10 december 2009 @ 16:33
Jonnie heeft er weer een prijs bij:

quote:
Dat Jonnie Boer van De Librije in Zwolle de internationale culinaire wereld altijd weer weet te verrassen, blijkt weer uit het gerecht dat hij creëerde voor de Alba White Truffle Award. Boer verwerkte de truffel in oer-Hollandse snert en maakte daarmee het beste truffelgerecht ter wereld. De prijs? Een cheque van ¤ 10.000,-.
Bron: Misset Horeca.
fratsmandonderdag 10 december 2009 @ 18:29
quote:
Op donderdag 10 december 2009 16:33 schreef golfer het volgende:
Jonnie heeft er weer een prijs bij:

[ afbeelding ]
[..]

Bron: Misset Horeca.
Geweldig dat ie een prijs wint met (voor ons) zoiets gewoons als snert erbij. Ik kan me herinneren dat restaurant Valuas hier uit Venlo ook eens een prijs gewonnen had door een gerecht te maken met Balkenbrij erbij! Heerlijk, maar niet echt iets wat je in de wat prijzigere horeca terugvindt.
golfervrijdag 6 augustus 2010 @ 00:50
Eigenlijk was dit het enige wat nog ontbrak. Neerlands meest bekende culi-echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle droomden al jaren over een magazine. ‘Want wat is er veel te vertellen over de wereld van Librije.’ En nu ligt het er: J en T is 116 pagina’s dik, met reportages, bekende gasten, exclusieve foto’s en uiteraard recepten.

Er is aandacht voor Ilse de Lange die kookt in Librije’s atelier. Claudia Brevet van Interscaldes en Hans van Wolde van Beluga komen aan het woord. We lezen waar J en T eten als ze in New York zijn, Jan Janssen kiest de ideale schoen voor Thérèse en de moeders van Jonnie en Thérèse koken Oer-hollandse gerechten. Ook veel smaakmakende recepten van diverse topchefs waaronder uiteraard van Jonnie Boer
LieLievrijdag 6 augustus 2010 @ 14:25
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 00:50 schreef golfer het volgende:
Eigenlijk was dit het enige wat nog ontbrak. Neerlands meest bekende culi-echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle droomden al jaren over een magazine. ‘Want wat is er veel te vertellen over de wereld van Librije.’ En nu ligt het er: J en T is 116 pagina’s dik, met reportages, bekende gasten, exclusieve foto’s en uiteraard recepten.

Er is aandacht voor Ilse de Lange die kookt in Librije’s atelier. Claudia Brevet van Interscaldes en Hans van Wolde van Beluga komen aan het woord. We lezen waar J en T eten als ze in New York zijn, Jan Janssen kiest de ideale schoen voor Thérèse en de moeders van Jonnie en Thérèse koken Oer-hollandse gerechten. Ook veel smaakmakende recepten van diverse topchefs waaronder uiteraard van Jonnie Boer
En die kost 15 euro? :P

10 dus, sjé zeg. Alsof ze tegenwoordig niet meer kunnen kiezen tussen een boek en een tijdschrift, wat een dure magazines worden er toch uitgegeven.
golfervrijdag 6 augustus 2010 @ 14:28
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 14:25 schreef LieLie het volgende:


En die kost 15 euro? :P
9,95 ¤


http://www.jtmagazine.nl/
Bluesvrijdag 6 augustus 2010 @ 14:43
Zullen we ook een glossy maken golfer?
GenB of PenT :D
Taradovrijdag 6 augustus 2010 @ 16:08
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 14:28 schreef golfer het volgende:

[..]

9,95 ¤
[ afbeelding ]

http://www.jtmagazine.nl/
Net besteld, bedankt voor de link ^O^ ben benieuwd, is inderdaad niet goedkoop voor een magazine, eerst de inhoud beoordelen om te zien of dit een eenmalige aankoop wordt :)
golfervrijdag 6 augustus 2010 @ 16:10
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:08 schreef Tarado het volgende:


Net besteld, bedankt voor de link ^O^ ben benieuwd, is inderdaad niet goedkoop voor een magazine, eerst de inhoud beoordelen om te zien of dit een eenmalige aankoop wordt :)
Het magazine verschijnt slechts 2x per jaar, dus meer dan 2 per jaar hoef je het niet aan te schaffen. :)
Duderellavrijdag 6 augustus 2010 @ 16:43
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Taradovrijdag 6 augustus 2010 @ 16:46
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Dat kan ik wel begrijpen, maar voorlopig gaan al die nevenactiviteiten niet ten koste van de kwaliteit in het restaurant, ik heb er begin vorige maand nog geluncht en het was absoluut top.

Ik vraag me wel af waar ze de energie vandaan halen, ze lijken een onuitputtelijke bron te hebben :)
golfervrijdag 6 augustus 2010 @ 16:46
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Merchandising.
Blijkbaar onontkoombaar tegenwoordig als bekende kok.
Eigen TV-programma's, boeken, hotels, tijdschriften....
Je telt als kok niet meer mee als je daar niet aan meedoet. ;)
LieLievrijdag 6 augustus 2010 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Met zoiets als dit magazine vind ik dat ook wel. Projecten zoals dat boek van Giphart vind ik dan wel weer leuk. Omdat je echt kun meegenieten van hun werk. Dat is wat anders dan schoenen voor Trees.
Gertvrijdag 6 augustus 2010 @ 17:46
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
Ja.
DarkElfmaandag 9 augustus 2010 @ 00:24
quote:
Op vrijdag 6 augustus 2010 16:43 schreef Duderella het volgende:
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. :@ Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen.
dat is nou precies wat ik al heel lang bij die 2 heb :).
Duderellamaandag 9 augustus 2010 @ 00:35
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 00:24 schreef DarkElf het volgende:

[..]

dat is nou precies wat ik al heel lang bij die 2 heb :).
Nou ja, de man kookt wel uitermate fantastisch, dat staat buiten kijf, en dat geeft hem een boel krediet, moet ik zeggen. Ik zal ook met plezier nog bij ze eten.
Maar de 'lol' om Trees en Sjonnie zélf ben ik zelf wel een beetje kwijt. Ik vind het gewoon niet zo chique, dat er zo veel bij moet komen kijken. In het begin vond ik ze nog bewonderenswaardig naief ("We mogen business class-vliegen!"), maar ik heb nu het idee dat we volgende maand bij de V&D Librije-pepermolens kunnen gaan kopen.
DarkElfmaandag 9 augustus 2010 @ 07:56
tuurlijk kookt hij, wrs, fantastisch maar ik vind ze gewoon niet als leuke mensen overkomen :) en vooral erg aandachtsgeil en dat trekt mij dus niet in ze :) Liever heb ik een kok die fantastisch kookt en zich daarmee bezig houdt. Maar das natuurlijk persoonlijk :P
Marloesmaandag 9 augustus 2010 @ 18:53
Trees komt ook altijd een beetje verwaand over, laatst waren ze te zien bij ''Ik kom bij je eten'' en af en toe irriteerde het me behoorlijk :P
LieLiemaandag 9 augustus 2010 @ 19:00
Te veel van jezelf laten zien kan ook averechts werken. Ik heb het ook een beetje met schrijvers. Als ik die eens in een programma zie en ik vind ze heel naar, dan staat het meteen ook tegen om die boeken te kopen. ;)
Duderellamaandag 9 augustus 2010 @ 19:09
quote:
Op maandag 9 augustus 2010 19:00 schreef LieLie het volgende:
Te veel van jezelf laten zien kan ook averechts werken. Ik heb het ook een beetje met schrijvers. Als ik die eens in een programma zie en ik vind ze heel naar, dan staat het meteen ook tegen om die boeken te kopen. ;)
Ja! Goed samengevat!
golfermaandag 16 augustus 2010 @ 22:29
Sjonnie en Trees nu bij On Air ter promotie van het blaadje.
Gertmaandag 22 november 2010 @ 22:31
KLM serveert maaltijden van Jonnie Boer

SCHIPHOL/ZWOLLE - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf december maaltijden van topkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle serveren op intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam. Dat heeft de KLM maandag bekendgemaakt.

De luchtvaartmaatschappij wil daarmee onder meer haar Nederlandse afkomst benadrukken. De maaltijden worden tot eind september volgend jaar geserveerd in de World Business Class. Boer kookte in 2007 nog voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa.

Restaurant De Librije in Zwolle heeft drie Michelinsterren en behoort tot de vijftig beste restaurants ter wereld.

bron
Taradodonderdag 16 december 2010 @ 08:06
Het "genoegen" gehad dit begin deze maand te proeven, tja wat moet ik zeggen, het was wel één van de beter vliegtuigmaaltijden die ik de afgelopen jaren heb geproefd maar het blijft vliegtuigeten, er werden ook een witte en rode Lady Librije wijn geschonken , die waren goed.
Blueswoensdag 14 december 2011 @ 13:59
Ik zie zo gauw geen ander topic maar ik wilde dit grapje nog even delen :D

AgnZq7iCAAApOw8.jpg
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 14:14
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 13:59 schreef Bluezz het volgende:
Ik zie zo gauw geen ander topic maar ik wilde dit grapje nog even delen :D

[ afbeelding ]
Wist je trouwens dat er in Maggi helemaal geen Lavas (de zogenaamde maggiplant) verwerkt zit
Blueswoensdag 14 december 2011 @ 14:32
http://www.maggi.nl/Producten/MAGGI-Aroma-Flacon-Nr2_5_14.aspx
Was hier even driftig op zoek gegaan maar er staat niks over.
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 14:36
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 14:32 schreef Bluezz het volgende:
http://www.maggi.nl/Producten/MAGGI-Aroma-Flacon-Nr2_5_14.aspx
Was hier even driftig op zoek gegaan maar er staat niks over.
quote:
De plant is ook wel bekend onder de naam maggiplant, hoewel het geen ingrediënt is van het originele recept van Maggi
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lavas
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 14:36
Vind het er trouwens ook niet naar smaken
Blueswoensdag 14 december 2011 @ 14:37
Verwarrend omdat het maggiplant genoemd wordt dan! Ik wist het niet :)
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 14:47
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 14:37 schreef Bluezz het volgende:
Verwarrend omdat het maggiplant genoemd wordt dan! Ik wist het niet :)
De plant heet Lavas, dat de volksmond het zo noemt, tja, je hebt ook het brekebeentje, Dandilion of Löwenzahn (leeuwentand letterlijk, paardenbloem), Foxglove (vossenhandschoen) of Vingerhoedskruid die wetenschappelijk digitalis heet maar erg analoog is.
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 14:48
Als ik een beetje goegel komt het omdat met het altijd te pas en onpas in de soep deed, net als maggi. Net zoals bonenkruid niet naar bonen smaakt maar in de bonen gedaan werd
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 15:04
Oh en een white van man niet in een wit busje hoeft te rijden
Mannen 'met wit busje' vinden we aantrekkelijk
Blueswoensdag 14 december 2011 @ 15:40
Net bij de deka op flesje maggi staan kijken : tarwe-eiwit *)
Pietverdrietwoensdag 14 december 2011 @ 15:43
quote:
0s.gif Op woensdag 14 december 2011 15:40 schreef Bluezz het volgende:
Net bij de deka op flesje maggi staan kijken : tarwe-eiwit *)
Gluten dus
Eiwitten die je gaat bewerken vallen uit elkaar in oa glutamaten, dat geeft de pittige umamismaak die we ook van gerijpt vlees en oude kaas kennen, of van ve-tsin.
golferzaterdag 27 december 2014 @ 00:07
http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=205737

Het einde van De Librije op deze plek. ;(
Taradozaterdag 27 december 2014 @ 13:07
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 december 2014 00:07 schreef golfer het volgende:
http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=205737

Het einde van De Librije op deze plek. ;(
Gelukkig niet het einde van de Librije, ik moet eerlijk zeggen dat ik het na de laatste verbouwing ook wat kitscherig vond, hopelijk wat meer smaak in de nieuwe Librije.
#ANONIEMdinsdag 30 december 2014 @ 20:02
Ach uiteindelijk gaat het om de keuken die men voert. Zolang die niet verloren gaat,is er niets aan de hand. :s)
Grippermaandag 5 januari 2015 @ 15:28
En die keuken mag ik 9 mei gaan proeven, ik ben zeer benieuwd! Nog wel lang wachten... :9