Duderinnetje | zondag 24 augustus 2008 @ 00:16 |
Hier weer verder over dit prachtige bewijs dat Giethoornse kalverliefde zo gek nog niet uitpakt. Afleveringen van de RLS staan hier. Librije etc. vind je hier. Het eventuele complete Librije-arrangement kost ¤ 442,50 per persoon: Ontvangst in Librije’s Hotel met Champagne en een hapje Diner 8 gangen Librije, champagne aperitief, wijnarrangement, tafelwater, koffierservies Overnachting in Librije’s hotel in een Royale kamer Gratis gebruik van internet Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen Koffie en thee faciliteiten op de kamer Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt Wie er "binnenkort" gaan eten: November 2008: gimme.shelter 31 januari 2009: tinny Koninginnedag 2009: Dude & Arty 12 september 2009: Blik [ Bericht 18% gewijzigd door Isabeau op 06-09-2008 05:56:09 ] | |
Blues | zondag 24 augustus 2008 @ 00:53 |
Treesvindpost | |
men_in_red | zondag 24 augustus 2008 @ 00:55 |
ik had het hotel trouwens niet "Librije's hotel" genoemd, "Hotel het Spinhuis" staat toch veel beter! | |
golfer | zondag 24 augustus 2008 @ 01:10 |
SM-terugvindpost. | |
Duderinnetje | zondag 24 augustus 2008 @ 01:11 |
Ze zijn aangekomen Bluezz, sinds 'ons' Viel me meteen op toen ik die oude foto's weer opzocht. Men_in_red, ik dacht ook steeds dat het Hotel Het Spinhuis zou heten. Maar goed, ze willen kennelijk die connectie in de naam (niet nodig volgens mij). | |
Duderinnetje | zondag 24 augustus 2008 @ 01:14 |
quote:"Ja het echte jammere van z'n nekernia vindik dat ik met de seks voorzichtig moet zijn." | |
golfer | zondag 24 augustus 2008 @ 01:19 |
quote:ik ben ook weer een paar kilo aangekomen sindsdien. En toch wil ik nog eens een keertje terug daar naar toe. Maar dan wel weer in de keuken. | |
Blik | zondag 24 augustus 2008 @ 11:51 |
Nog niet gereserveerd, maar 4 september gaan we bellen voor 4 september 2009 (moeten nog even nadenken over hotel) | |
Blues | zondag 24 augustus 2008 @ 13:06 |
quote:Ze draagt nu ook heel veel wit, dat kleedt ook niet echt af En stond daar onder niet eerst onvervalst Trees' | |
Stansfield | zondag 24 augustus 2008 @ 13:13 |
tvp | |
MrKawada | zondag 24 augustus 2008 @ 15:08 |
quote:wat een paupers | |
Chielus | zondag 24 augustus 2008 @ 16:38 |
quote:Idd, wat een woonwagen volk, ik denk dat Jonnie de nummers van de plaatselijek Chinees beter uit z'n hoofd weet dan Frans Bauer, en die Trees, steeds weer uit de hoogte doen over wijntje zus wijntje zo, terwijl thuis gewoon de Canei op tafel staat. | |
fratsman | dinsdag 26 augustus 2008 @ 23:38 |
Was dit vanavond nou de laatste aflevering? | |
golfer | woensdag 27 augustus 2008 @ 00:44 |
Laatste stukje stond niet op de DVD-recorden. Morgen dus maar even bekijken via ander kanaal. Trees die naar de kapper ging met haar bontje en laarzen, echt als de hoer van Zwolle gekleed en dan zegt: ik kom hier graag na het sporten even om mijn haren te laten doen. | |
golfer | woensdag 27 augustus 2008 @ 01:03 |
quote:Ja. | |
Heufje | woensdag 27 augustus 2008 @ 07:22 |
Jammer dat op de site van de Librije niet zo veel info over het hotel staat, of kijk ik niet goed. Ik had toch het idee dat ongeveer iedere kamer anders is, dan wil je die toch ook kunnen bekijken op de site voordat je gaat reserveren. Niet dat ik plannen in die richting heb | |
Duderinnetje | woensdag 27 augustus 2008 @ 11:42 |
quote:Ja viel mij ook op. Wellicht wilden ze wachten tot de serie was afgelopen. Geen idee... | |
MissHobje | woensdag 27 augustus 2008 @ 12:53 |
quote:die gedachte had ik nu ook Echt zoals ze erbij liep omg ! | |
Noek | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:01 |
Waarna je haar even later hoort zeggen dat ze niet het volmaakte lichaam heeft. Ja, ze is tacky maar ik vind haar écht schattig tacky. | |
MrKawada | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:01 |
quote:echt leukkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk hihihihi | |
Blik | woensdag 27 augustus 2008 @ 14:24 |
Jonnie dan ook met die foute colbertjes. het is eigenlijk echt een beetje een kamp-stelletje. Maar dan wel een 3-sterren restaurant runnen en extreem succesvol zijn. eigenlijk past het niet bij elkaar. Maar ongelooflijk mooi | |
miss_dynastie | woensdag 27 augustus 2008 @ 21:51 |
Haha, Therese lijkt behoorlijk op d'r mams. En d'r borsten plopten er echt bijna uit in het stadhuis | |
Puckzzz | maandag 1 september 2008 @ 18:36 |
Trees doet me denken aan 1 van de typetjes die Robin Williams uitprobeert wanneer hij een vermomming zoekt als nanny in Mrs. Doubtfire Die latijns amerikaanse dame | |
Blik | maandag 1 september 2008 @ 19:08 |
12 september 2009 wordt het | |
tinny | donderdag 4 september 2008 @ 14:07 |
Tinny gaat ook smikkelen daar. Alwel aan de "keuken-tafel" met 10 man. Datum zaterdag 31 januari 2009 (gereserveerd jan-2008) | |
gimme.shelter | donderdag 4 september 2008 @ 22:23 |
quote:Super!! Dat is nu al een onvergetelijke avond! Laat je ons met een recensie meegenieten?? Ik ga gewoon boven op 5 november... | |
tinny | vrijdag 5 september 2008 @ 08:40 |
ik zal de recensie hier plaatsen (zal denk ik wel een copy-paste-je worden van IENS) wat ik me alleen afvraag, is het zo'n verschil dan die keukentafel? in verhouding tot boven? Ik kan me voorstellen dat de beleving wat heftiger is (dichter bij het vuur) maar that's it? ps @DUDERINNETJE mag ik dan ook in de OP? (met mijn 31 januari) | |
Duderinnetje | vrijdag 5 september 2008 @ 09:08 |
quote:Van mij mag je, maar ik kan de OP niet meer veranderen. Ik roep wel even een moddeke! | |
Blik | vrijdag 5 september 2008 @ 11:04 |
doe mijn datum dan ook meteen even aanpassen, het wordt 12 september | |
PeRi | zaterdag 6 september 2008 @ 18:37 |
Is er hier iemand die al eens een cursus bij het Librije-atelier gedaan heeft? Ik twijfel of ik in oktober bij ze deze wil gaan doen;quote:Librije Atelier. | |
tim2308 | zaterdag 13 september 2008 @ 02:57 |
Hotelrecensie op http://www.vk.tv/reizen/a(...)ijes_Hotel_in_Zwolle | |
Duderinnetje | zaterdag 13 september 2008 @ 03:23 |
Ik vernam dat Jonnie ooit iets met dat lijkje Froger gehad zou hebben. Men kan enkelt hardop húilen. | |
fratsman | zaterdag 13 september 2008 @ 10:53 |
quote:'René! Hou je buik nou es in! Daar heb ik zelf toch ook geen moeite mee?!?" | |
Noek | zaterdag 13 september 2008 @ 11:02 |
quote:Nee maar klinkt leuk om cadeau te geven aan mijn moeder . Dan ga ik natuurlijk wel mee, leergierig als ik ben. Dan wel de ééndaagse natuurlijk. | |
Blues | zaterdag 13 september 2008 @ 16:16 |
quote:OMG raap me op | |
Aventura | dinsdag 2 december 2008 @ 10:28 |
Ik denk erover om een etentje in de Librije en een hotelovernachting kado te geven aan mijn ouders voor hun 35-jarig huwelijksfeest. Heeft iemand ervaring met zo'n arrangement kado te geven? Want ik wil natuurlijk niet dat ze geconfronteerd worden met een rekening, maar dat alles geregeld is/achteraf geregeld wordt. Misschien ben ik ook al te laat. Ze zijn in april 2009 35 jaar getrouwd. Ervaring anyone? | |
MissHobje | dinsdag 2 december 2008 @ 10:56 |
Aventura.. gewoon even bellen erheen, volgens mij kan dat absoluut, juist met hun bedrijf Ze willen dat iedereen het mega naar hun zin heeft, dus zullen ze je wensen respecteren. | |
RobinOok | dinsdag 2 december 2008 @ 11:56 |
Lunchen kan altijd. | |
Duderinnetje | dinsdag 2 december 2008 @ 12:39 |
quote:Ik heb in spetember gereserveerd voor komende koninginnedag. Alle vrij- en zaterdagen zaten toen al vol. Je zou wel kunnen overwegen te reserveren voor het Zusje. Ook een ster inmiddels en in het hotel. | |
Blues | zondag 21 december 2008 @ 18:00 |
Dude heb jij laatst niet gegeten bij het Zusje?? | |
Duderinnetje | zondag 21 december 2008 @ 18:54 |
quote:Nee! Wel gewijnd in het Atelier in de catacomben van Zusje, eergisteren. En natuurlijk meteen even rondgeloerd in het hotel. Ziet er prachtig uit en er komt louter chic de friemel. | |
Blues | zondag 21 december 2008 @ 19:15 |
Ja dat zal wel, er stonden in dat visa-card blad foto's en een interview met ons treseke. Supersjijk | |
grif | zondag 21 december 2008 @ 19:18 |
Tel je ook mee in dit topic als je kerstpakket van de Librije afkomstig is? ;-) Kompleet met fout boek over vrouwen en wijn, gesigneerd door Therese. (Vind het trouwens geniaal hoe ze hun product de Librije weten uit te breiden en te vermarketen) | |
Duderinnetje | zondag 21 december 2008 @ 19:29 |
quote:Tuurlijk telt dat mee! Dat boek is er ook over mannen en wijn - gemaakt met Astrid Joosten. Ik heb vrijdag een ander boekje in de Winkel gekocht, over traditionele producten en waar je die nog kan kopen in Nederland (Pastinaak, boerenkaas etc.). En wat potjes ingemaakte groentjes uit Eefs kas ingeslagen. Het is inderdaad knap hoe ze het weten uit te buiten. Ik trap er zelf keer op keer in Eens per twee maanden ongeveer vul ik mijn voorraadkast aan in de Winkel en bij het afrekenen denk ik dan telkens: ik lijk wel gek. | |
grif | zondag 21 december 2008 @ 22:30 |
Het is geen verkeerd pakket, als je van lekker eten houdt... mijn collega's stonden raar te kijken naar het flesje gerookt bietensap als dressing voor over de salade :-) Maar er zaten ook wat lollies in om een leuk voorgerecht te maken en geconfijte gedroogde aardbeien en een mooie olijfolie, bijvoorbeeld. (Commentaar van één van mijn collega's: "die grote fles heb ik weggegooid, moet geen olijfolie" werkelijk gebeurd! :-( ) Voor de verandering, een niet alcoholisch pakket! | |
Duderinnetje | zondag 21 december 2008 @ 22:33 |
Die bietjesdressing is zalig!! | |
grif | zondag 21 december 2008 @ 22:41 |
quote:Kan ik het inderdaad gebruiken als een leuke dressing voor de salade? Veel toelichting zat dan weer niet in het pakket. (Moet eerlijk zeggen, ken het zelf ook niet, gerookt bietensap, maar ben altijd in voor fijne smaakjes) | |
Duderinnetje | zondag 21 december 2008 @ 22:43 |
quote:Ja is heerlijk door de salade. Lekker met botersla en een gesnipperd rood uitje bijvoorbeeld, of met een wat pittigere rucola. Gewoon eens proberen! | |
grif | zondag 21 december 2008 @ 22:47 |
quote:Dan ga voor ik de rucola... gaat zeker lukken! Met deze kerst is een voorgerecht carpaccio van biet met zoute haring, dus vies van biet ben ik niet (onbedoelde woordspeling ;-)) | |
tinny | vrijdag 9 januari 2009 @ 08:41 |
nog even vraagje voor misschien de ervaren "Librije" bezoeker... Wat voor keuzes heb je qua menu? 4-5-6-7-8- nog meer gangen? en wat zijn de kosten? | |
RobinOok | vrijdag 9 januari 2009 @ 10:58 |
http://librije.com/modules/document/default/default/openDocument.aspx?ItemId=10&contentId=4&LoadMethod=inline | |
tinny | dinsdag 3 februari 2009 @ 08:04 |
Nou... zaterdag 31 jan. in zwolle geweest... en als ik het moet samenvatten... het was (zeer) goed maar zeker niet uitstekend... Misschien komt het omdat je verwachtingen misschien iets te hoog waren. Ik bedoel beter dan dit kan niet in NL maar had toch het gevoel dat het wel beter kon (of misschien evengoed voor een mindere prijs) Ik geef wel toe dat ik nog nooit zulke unieke, verfijnde gerechten op heb. En dat het een unieke ervaring was die je zeker 1 x in het leven moet meemaken. | |
tinny | dinsdag 3 februari 2009 @ 08:13 |
Oh ja... Wat is er gegeten Amuses (9 stuks) kan me ze niet allemaal meer herinneren maar onder andere, rode bieten kroepoek, baby-paksoi met varkenshuid, haring op toast, zwollerkaas, zee-egel, en dus nog wat, iets met soep - Ganzelever on the rocks met krab (bevroren blokjes ganzelever) - duo van kalf en spekboking met kalfsveloute - zeetong (met de beste witte wijn van de avond) - rode poon (met de slechtste witte wijn van de avond , een nederlandse) - frisse salade met mango, komkommer, postelein, mierikswortel en de verassing vand e avond zeer verfijnde sake/rijstewijn, nog nooit zo'n spannende en perfecte combi van drank en spijs gehad - combi van ree-geit met huisgemaakte jus, rode biet, gevulde asperge. - kaas gerecht met rare kaasjes (die leken op eierdooiers) met gebakken konijnen niertjes en truffel (zeer experimenteel maar viel niet echt in de smaak) - Groninger appeltaart helemaal ontleedt (dus elke ingredient apart op je bord, echt uniek) - combi van geschraapt ijs, bloedsinasappel, nog wat in een glas met name de wijn liet het nog wel eens afweten (voornamelijk wit) | |
Ingridh007 | dinsdag 3 februari 2009 @ 10:48 |
Wij hebben onderstaand arrangement geboekt Pure passie RTL verwenarrangement Puur passie, dat is waar Librije’s Hotel voor staat. Speciaal voor kijkers van de RTL serie hebben we een arrangement samengesteld. Het arrangement bestaat uit: • Aankomst met een welkomstdrankje en hapje in de wijnbar of binnenplaats • Vier gangen diner inclusief wijnarrangement Librije’s Zusje • Overnachting in een luxe Royale Kamer • Gratis gebruik van internet • Gebruik uitgebreide gastartikelen, zoals badjas, slippers, luxe toiletartikelen • Koffie en thee faciliteiten op de kamer • Uitgebreid Librije’s Hotel ontbijt • Wijn workshop | |
golfer | dinsdag 3 februari 2009 @ 17:32 |
quote:Ziet er leuk en lekker uit. | |
tim2308 | woensdag 11 februari 2009 @ 13:05 |
De Librije was te zien in Topchef http://www.rtl.nl/compone(...)ic.Topchef_s1_a5.xml | |
Tarado | donderdag 12 februari 2009 @ 23:42 |
de eerste keer in de Librije was ik Fl 150,- (gulden) kwijt voor een heerlijke lunch met goede wijn voor 2 personen, ze hadden toen 1 of nog net niet 1 ster dat weet ik niet meer, de laatste keer was ik Euro 1000,- kwijt aan eenietwat uit de hand gelopen lunch qua drank voor 2, toen hadden ze 2 sterren. Geen spijt van hoor want het is absolute top wat deze mensen doen. Het grootste probleem nu is dat je voor diner zo ver van te voren moet plannen en dat lukt mij nooit. Er zit niets anders op dan er een keer te gaan lunchen en daar krijg ik giga zin in als ik dit topic lees. | |
Duderinnetje | maandag 20 april 2009 @ 01:21 |
Kick! Wij gaan weldra weer eens. De gelegenheid is Arty's verjaardag (afgelopen september, waarvoor ik als cadeautje dus een reservering maakte. En met koninginnedag is het dan eindelijk zo ver. ). Ik ben weer benieuwd wat Trees aanheeft! | |
progje | maandag 20 april 2009 @ 13:18 |
12 mei ga ik voor het eerst naar de Librije... zin zin zin | |
golfer | maandag 20 april 2009 @ 17:12 |
quote:Keuken of restaurantgedeelte? | |
Blik | maandag 20 april 2009 @ 17:26 |
ik ben in september aan de beurt | |
Noek | maandag 20 april 2009 @ 18:02 |
quote:Toen wij er waren zag ze eruit als een klodderige Tinky Winky. Ik vond haar ook helemaal niet aardig. Anders had ik vast gezegd dat paars echt haar kleur is, vooral als je het combineert met alleen maar paars. | |
Duderinnetje | maandag 20 april 2009 @ 19:40 |
quote:Restaurant deze keer! | |
Duderinnetje | maandag 20 april 2009 @ 20:17 |
quote: | |
Blues | maandag 20 april 2009 @ 20:47 |
Veel eet- en kijkplezier duderije en laat arty niet teveel shock krijgen van trees Hips | |
Duderella | zondag 26 april 2009 @ 17:43 |
Het was/is door ziekte even spannend of we donderdag kunnen gaan. | |
Blues | dinsdag 28 april 2009 @ 13:58 |
quote:Nog 2 dagen.... gaat het door? | |
Duderella | dinsdag 28 april 2009 @ 20:35 |
quote:Ik beslis morgen. Volgens mij is Arty er al uit dat het 'm niet wordt, maar ik steek nog even mijn kop in het zand. Ik heb een nare bacterie opgelopen en lig al een week nagenoeg permanent plat. Zo balen, dit. | |
golfer | dinsdag 28 april 2009 @ 20:40 |
quote:Erst maar eens genezen van die varkensgriep en dan kan je altijd nog een keer uit eten bij Sjon en Trees. Beterschap. | |
Duderella | dinsdag 28 april 2009 @ 20:47 |
quote:Ze denken trouwens wel aan een bacterie die ik opgelopen zou kunnen hebben in Moskou (daar hoor ik deze week meer over). Dus enigszins exotisch is het wel, het zij niet erg Mexicaans. Maar goed, ik hoop/denk/wil dat ik morgen weer een stuk ben opgeknapt en dan gaan we gewoon donderdag naar Zwolle. We hebben er ook een hele leuke B&B geboekt, dus veel inspanning hoeft de gang naar en van Sjon& Trees me niet te kosten. | |
Blues | dinsdag 28 april 2009 @ 21:51 |
Jeetje duderije, die russische eitjes ook Ik ga duimen dat het wel gaat lukken (heb je er wat voor?) | |
Duderella | dinsdag 28 april 2009 @ 21:59 |
quote:Nee, ik heb er niets voor, omdat ze eerst wilden vaststellen wat het exact is. Alleen als het echt te gek werd, qua koorts, moest ik weer bellen. Maar ja, ik vind niet snel iets te gek. Wel komt er inmiddels geen bloed meer uit me, waarvandaan dan ook, dus dat is vast een goed teken, eet u smakelijk. Ik zou er wel erg van balen als ik nu weer tig maanden moet wachten voor we bij T&J terecht kunnen. Het was nog wel voor Arty's verjaardag, verdulle! (In september 2008 ). Welnu, als het donderdag niet lukt, maak ik er zo'n Librije's Zusje-eet-en-overnacht-ding van voor binnenkort. Is volgens mij ook hartstikke leuk, heeft een minder lange wachtlijst én dan kan ik daarvan mooi hier verslag doen! | |
MissHobje | dinsdag 28 april 2009 @ 22:08 |
Ja die hebben gave arrangementen Duderinnetje ik heb die euhm dit gezien en lijkt me enorm leuk | |
Blues | dinsdag 28 april 2009 @ 22:10 |
Gadverdamme Bloederinnetje dat klonk wél akelig en verontrustend hoor | |
Duderella | dinsdag 28 april 2009 @ 22:40 |
quote:Ben ik met je eens, ik vond het doodeng! Inmiddels heb ik (sorry mensen, bijna klaar) de binnenboel wel weer redelijk op orde geloof ik. Wat rest is enorme pijn in mijn spieren, oren en huid. Raar! En koppijn, maar daar helpen paracetamolletjes wel tegen. Maar goed, laten we het maar weer over De Librije hebben. Jonnie was sieluger, toen hij een hernia had, want toen kon hij niet seksen met Trees, weten we het allemaal nog? quote:Ja, die bedoel ik inderdaad! Enig idee hoe lang de wachtlijst is? O verrek, dit is doordeweeks hè? Dan moet ik wel weer even een schoolvakantie uitzoeken. | |
MissHobje | dinsdag 28 april 2009 @ 23:21 |
quote:Je kunt op de planner kijken wat vrij is enzo! kei handig dus Ik ga denk ik ergens in augustus boeken lijkt me enorm leuk | |
Duderella | dinsdag 28 april 2009 @ 23:33 |
quote:Bent u soms innnn looooveeeeee Miss Hobstra? | |
Tarado | donderdag 30 april 2009 @ 17:22 |
quote:Ik zal wel niet goed opletten, maar waar kan ik die planner vinden? | |
Blues | donderdag 30 april 2009 @ 20:20 |
En dude ben je gegaan? geweest? hoe was het? wanneer ga je? | |
MissHobje | donderdag 30 april 2009 @ 21:03 |
quote: Mag nie offtopic gaan he iets met goede voorbeeld.. mare lijkt me zo lekker eten daar en slapen | |
Duderella | vrijdag 1 mei 2009 @ 13:52 |
Het was verrukkullukkk! En onwijs gezellig. Trees droeg een enorme corsage en Jon was gewoon Jon, en deed weer net alsof hij het zelf allemaal ook niet zo goed snapt, al dat gedoe. "Hier is de kaart. Ja het is dus de bedoeling dat je gewoon kiest wat je lekker vindt." We hebben ook nog even in de keuken gekeken en zijn door Trees compleet vol geschonken * hips *. | |
Blues | vrijdag 1 mei 2009 @ 15:15 |
Fijnnnnnnnn dat jullie toch konden Vond Arty het ook leuk en gek daar? Wát heb je gegeten duderije, zo makkelijk kom je er natuurlijk niet af | |
Duderella | vrijdag 1 mei 2009 @ 16:56 |
Arty vond het geweldig! Het eten (dat was ook echt nóg weer bijzonderder dan de vorige keer, wat een feest!), de sfeer (ze zetten duo's naast elkaar en niet tegenover elkaar. Dat is geweldig, want je kunt lekker rondloeren én tegen elkaar aankruipen. Dat vind ik slimme dingen) en natuurlijk J&T. Maar ook de rest van de brigade was geweldig. Leuk, losjes, en picobello. Ik zal straks even de menukaart opsnorren en overtikken wat we hebben gegeten (we hebben weer een Librije-menu genomen, de proeverij dus). Uiteraard een wijnarrangement erbij. Nou, subliem allemaal. Ik vond het weer elke cent waard. Ik was (want die vraag komt zo meteen vast van iemand) 530 euro of zo kwijt. Prima besteed! | |
Duderella | vrijdag 1 mei 2009 @ 17:01 |
Veel slimmer, copy paste van de site:quote:Zoals het er staat is het allemaal tout simple. Die 'grootmoeders appeltaart' was letterlijk losgeslagen: alle ingrediënten kreeg je apart. rare, gekke smaakexperimenten, heerlijk! De truc met het ei was spectaculair, en verraad ik niet! | |
golfer | vrijdag 1 mei 2009 @ 17:53 |
Ja. Nou zit ik te kwijlen achter mijn PC. Het ziet er allemaal wel weer erg heerlijk uit. En die truc met het ei is toch niet wat ie van Moshik van het Brouwerskolkje heeft overgenomen: 3 uur zachtgegaard en dan ter plekke met een injectienaald inspuiten met nootmuskaat? | |
Duderella | vrijdag 1 mei 2009 @ 18:18 |
quote:Nope, dat was de truc niet! (Klinkt wel spectaculair trouwens!) | |
navvy | maandag 4 mei 2009 @ 23:41 |
Afgelopen vrijdag een sponsorkookles gehad in het atelier van De Librije, zeer goed vermaakt en het was erg gezellig. Ik moet ff de foto's uploaden maar er is een zeer smakelijk 3-gangenmaaltijd bereid die het plaatsen van foto's zeker waard is.. | |
Blues | dinsdag 5 mei 2009 @ 00:45 |
Leuk navvy, ben benieuwd! | |
steve2003 | dinsdag 5 mei 2009 @ 00:51 |
YES YES YES! 25 Juni, met mijn (hotelschool) studentenhuis bij de Librije eten! Voor wie snel is, en jong is, is er mischien nog de mogelijkheid om te reserveren voor de culinair uit je dak actie! 43 E voor 4 gangen diner met wijnarrangement!!!! Heb er zo'n zin in!! | |
Blues | dinsdag 5 mei 2009 @ 01:04 |
quote: | |
steve2003 | dinsdag 5 mei 2009 @ 01:21 |
quote:tja ook wel jammer eigenlijk, want ben al drie maanden aan het sparen om in augustus mijn vriendin er mee naartoe te nemen, en dan ben ik er al geweest.... | |
tinny | dinsdag 5 mei 2009 @ 08:16 |
deze had ik ook quote:maar vond ik toch iets te experimenteel!! | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 11:31 |
morgen avond ga ik er eten | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 12:11 |
quote:Ik weet niet meer zo goed wat ik daarvan vond (hier sloeg Trees haar wijn al toe, vrees ik). Niet het allerlekkerste, maar ook niet vies, anders had ik dat vast onthouden. Ik vond het gerecht het lekkerste dat in twee lagen werd geserveerd en waarbij de bediening op een bepaald moment het bovenste bord weghaalde. iets met groenten boven en onder de grond... maar dat vind ik op het menu niet terug. Veel plezier progje! Ben je van plan het Librije Menu te nemen? | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 12:18 |
Nee waarschijnlijk niet. Mijn vriend heeft er al 1x eerder gegeten en had toen het: Menu Alliance Zes gerechten eventueel als verrassing geserveerd Inclusief wijnen en zo en zat echt proppievol en kon nog amper op zijn benen staan na al die wijn Dus waarschijnlijk wordt het menu Alliance. Maar we gaan met zijn 4en, dus misschien veranderen we morgen nog van mening | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 12:27 |
Ja, die wijn vloeit verdomd rijkelijk daar. Ik ben best een geoefend drinker, maar het ging vrij hard! Nou, mocht Menu Alliance ook iets met groenten boven en onder de grond bevatten, met een doorzichtig bord met dubbele bodem, dan hoor ik graag even wat dat ook weer was. | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 12:40 |
Ik zal er op letten! | |
MrKawada | maandag 11 mei 2009 @ 14:52 |
quote: quote:Het lijkt me een beetje zonde van de ervaring en vooral van het geld om je helemaal te bezatten in de Librije Hou je een beetje in met zuipen, en geniet van het eten zou ik zeggen | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 15:01 |
Als je het wijn arragement neemt is het gewoon veel wijn.. waardoor je volgens mij alleen maar meer van het eten gaat genieten... Aangezien de wijn perfect bij het eten aansluit. Je loopt ook niet knetter lam de zaak uit, lijkt me nou ook weer niet de bedoeling Toen ik in Maastricht was geweest bij Beluga, kon ik na al die wijn ook echt niet meer in een kaasrechte lijn naar de deur lopen Maar dat betekent niet dat ik mega zat ben. Volgens mij vat je het een beetje verkeerd op | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 15:10 |
http://www.lekker.nl/2009/05/toppers-weg-bij-liberije/ | |
MrKawada | maandag 11 mei 2009 @ 15:14 |
quote: quote:Oh ok Beetje dronken worden van die semi-goeie wijnen waar je veel te veel voor betaalt en dan het eten niet eens meer proeven | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 15:21 |
zie je die niet in mijn post Het was een beetje flauw bedoeld... Maar ik ga me verder ook niet zitten verdedigen Mijn vriend en ik houden gewoon enorm van Wijn en zien het als een aanvulling op het eten... Smaken verschillen. | |
MrKawada | maandag 11 mei 2009 @ 15:25 |
quote:Ik hou ook van wijn, maar ik zou de voorkeur geven aan met mate drinken als ik in een zaak als de Librije zit. Ipv me zo te bezatten dat ik niet meer op mijn benen kan staan verschil van klasse en smaak, waarschijnlijk. | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 15:39 |
Waarom denk je toch dat we als een malle zitten te drinken Ik zit toch niet in de kroeg..... Dat amper op z ijn benen kunnen staan was zwaar overdreven.. Maar het is wel zoveel alchohol ja, dat we daarna in een Hotel daar vlakbij gaan slapen op LOOPafstand en niet meer in de auto stappen En je hoeft al die verschillende glazen wijn natuurlijk ook niet persee leeg te drinken ofzo | |
MrKawada | maandag 11 mei 2009 @ 15:53 |
quote: quote:Dit is toch echt een teken dat je bezopen bent Ik vind het gewoon zonde van de ervaring en het geld om je te bezatten in een zaak als de Librije, dat jij het nodig vindt om maar te blijven reageren geeft volgens mij alleen maar aan dat je ook wel weet dat je teveel zuipt | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 16:01 |
Yep en ik verheug me er nu al op stomdronken de Librije te verlaten | |
Pieter-utd | maandag 11 mei 2009 @ 16:27 |
Lekker tanken in een sterrenrestaurant, je leeft maar één keer | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 16:36 |
quote:Je krijgt bij elke gang een nieuw wijntje te proeven. Dat merk je wel hoor. Althans, ik merkte dat best. Maar het was allemaal wel zalig. Ik kan het iedereen aanraden om te doen (mits je van goed eten en drinken houdt). | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 16:38 |
quote:Is ook niet zo gek Ook omdat het nog eens allemaal verschillende soort door elkaar heen zijn.. Als je dat dus voelt aan het eind van de avond, ben je dus stomdroken volgens MrKawada En verpest je, je restaurant ervaring Naja ieder zijn eigen mening.. Heb me al veel te veel op de kast laten jagen door haar... | |
Armageddon | maandag 11 mei 2009 @ 16:47 |
quote: | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 16:54 |
Toen wij er waren op kininginnedag, was er trouwens wel een tafel waar het een beetje te hard ging met de drank! De mannen (twee mannen, twee vrouwen, beetje foute mafia-types) wilden op een bepaald moment gaan zingen. Best een beetje genant, en toen hebben we vol bewondering toegekeken hoe Trees ze uiterst beleefd en toch dwingend naar de keuken lokte, om daar te proosten op wat kennelijk een verjaardag od. was. Ze gingen braaf mee en niemand had meer last van ze. Deed ze érg handig! Ik denk dat het nog best vaak voorkomt ook, dat mensen het daar totaal uit de klauwen laten lopen en zich dreigen te gaan misdragen. Zo te zien was dit iets dat ze wel vaker had meegemaakt in elk geval. | |
MrKawada | maandag 11 mei 2009 @ 16:59 |
quote: | |
NEC-Nijmegen | maandag 11 mei 2009 @ 17:02 |
Dat progje 't nodig vindt om zich te blijven verdedigen geeft toch aan dat ze 't zelf ook een beetje raar vindt om dronken te worden in zo'n duur restaurant. Maar dat dronken worden tijdens het eten hoort er helemaal bij tegenwoordig, zie programma's als Smaken verschillen, of Wie is de chef? waarin er gemiddeld minstens zo'n 5 flessen per avond doorheen lijken te gaan. | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 17:18 |
quote:Echt? Nou zo bont is het niet in de Librije. Je drinkt een glas of 6 tot 8, als je je aan een glas per gang houdt. Ik denk dat wel duidelijk is dat progje het een beetje aanzette, om aan te geven dat er behoorlijk wordt doorgeschonken in veel restaurants. En dronken was hij/zij al helemaal niet, dat lees ik nergens! Beetje flauw om daar zo op door te zagen, alleen maar om te stangen, vind je niet? Daar komt nog bij dat het niemand een flikker aangaat of en wat en hoeveel je bij een etentje wilt drinken, natuurlijk. | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 17:19 |
quote:nogmaals ik word niet dronken... hooguit een KLEIN beetje aangeschoten... zo van dat je wel voelt dat je drank op hebt... en ja nu hap ik weer, ik heb blijkbaar honger... Wist niet dat jullie hier allemaal gelijk zouden denken dat als ik een half grapje maak iedereen het gelijk zo serieus opvat.. Dronken in een sterren restaurant zie je het voor je | |
progje | maandag 11 mei 2009 @ 17:20 |
quote:dat dus | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 17:27 |
Nah progje, wen er maar aan in dit topic. Volgende week komt er vast wel weer iemand die gaat emmeren dat je "daarna vast naar de snackbar moet, omdat je zo weinig te vreten krijgt bij De Librije." Dat wordt dan meestal weer gevolgd door iemand die over het geld begint, en dat je wel gek bent dat je dat uitgeeft "voor een bord vreten." Het is het vaste repertoire hoor. | |
MissHobje | maandag 11 mei 2009 @ 20:11 |
Wat als je met iemand gaat die niet van wijn houdt.. het echt niet lust etc.. maar wel van bier houdt Hebben ze daar mogelijk iets leuks voor?? of wordt het dan gewoon sapjes/water weet jij dat toevallig Duderella? Of iemand anders uiteraard Bedoel ik ga wel voor de heerlijke wijnen bij mijn gangen etc.. | |
Blues | maandag 11 mei 2009 @ 21:18 |
Je kan daar gewoon echt jezelf zijn. Niks opgeprikt of verplicht, dat verwacht je misschien niet maar zo voelde ik het wel | |
MissHobje | maandag 11 mei 2009 @ 21:27 |
quote:Kijk daar ben ik al een stuk geruster op | |
Duderella | maandag 11 mei 2009 @ 21:28 |
quote:Wat Bluezz al zegt. Bij De Librije is het echt geen moeilijk gedoe. Je mot niks! Ik zag een aantal mensen aan het bier daar hoor! Geen probleem. Volgens mij is er zelfs ook Librije-bier. Al wil je cola met chocomelk, het is jóuw avond! | |
MissHobje | maandag 11 mei 2009 @ 21:30 |
quote:nu nog een datum zoeken | |
tinny | dinsdag 12 mei 2009 @ 08:51 |
Ik heb daar(librije) de lekkerste Sake ooit op. Volgens de sommelier waren het gezandstraalde rijstkorrels zodat alleen van de zuivere kern van rijstkorrel de sake werd gemaakt. Het was iets van 9-11% alcohol en als je het door slikte voelde het alsof je een fluweel zijdezacht microdun doekje langs je gehemelte en slokdarm voelde gaan. De smaaksensatie was die van een soort puurheid wat je ook wel eens bij goede wodka proeft alleen nu verfijnder en subtieler... echt godelijk! | |
tinny | dinsdag 12 mei 2009 @ 08:53 |
Oh ja en progje... niet lullen maar tanken... al dat morele gelul van niet meer kunnen proeven/waarderen! Op het einde komt toch de zoete meuk en/of de kaas... die is sterk zat qua smaak... | |
golfer | woensdag 13 mei 2009 @ 00:45 |
quote:En? Hoe was het? Straalbezopen de tent verlaten? | |
Blik | woensdag 13 mei 2009 @ 01:02 |
Nog precies 4 maanden!! | |
Blik | woensdag 13 mei 2009 @ 01:03 |
quote:Er is niks mis met een biertje voor het eten vind ik. Tijdens het eten drink ik persoonlijk wel het liefst wijn | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 11:41 |
quote: Progje, hoe was het?? | |
progje | woensdag 13 mei 2009 @ 11:41 |
Het was echt geweldig... Nu even geen tijd voor een uitgebreid verslag... | |
progje | woensdag 13 mei 2009 @ 11:42 |
quote:Het is toch menu Librije geworden Het was een cocktail van Krab en Garnalen.. Boven op lagen de garnalen met groenten van boven de grond Onderop had je krab met groenten van onder de grond | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 13:03 |
quote:Ah, dus toch! De menukaart is zo sobertjes opgesteld dat ik het nauwelijks kan herleiden tot de spektakels die je op je bord krijgt. Heerlijk vond ik dit gerecht! (Al hoeft van mij dat gedoe met zo'n dubbel bord helemaal niet). Fijn dat je het goed had! Ik ben benieuwd naar je verslag. | |
progje | woensdag 13 mei 2009 @ 14:40 |
Nou het was een top avond Hebben er geloof ik vanaf 19:15 tot 1:00 gezeten ... We kwamen aan en het zonnetje scheen nog heerlijk! Dus we zijn eerst heerlijk buiten gaan zitten en hebben daar wat gedronken en kregen 5 amuses buiten. Daarna werden we meegenomen naar onze tafel, daar kregen we nog 2 amuses... Waarvan de makreel met mierikswortel en jasmijn erg leuk werd geserveerd met stikstof Daarna werd het pas tijd voor het Librije menu, elke gang was weer even speciaal en de meest aparte smaak combinaties kwamen voorbij. We hebben het wijnarrangement erbij genomen en bij elke gang zat ook een heerlijke wijn. Ik vond de "Mac Vin Du Jura" een oranje kleur achtige wijn, echt heel speciaal. Soort lichte dessert wijn en had ook heel in de verte iets weg van Sherry. De Epoisse, dadel , konijnenniertjes en aardappel uitlek zag ik een beetje tegen op. Maar dat viel me dus 200% mee. Vond het zelfs echt lekker! Nu vind ik Epoisse ook een heerlijke kaas dus dat maakt een boel goed. Maar de konijnenniertjes waren ook erg goed te eten zowaar De truc met het ei vond ik ook erg gaaf.: SPOILER. We hebben echt een top avond gehad en zijn mega goed verzorgd! [ Bericht 1% gewijzigd door progje op 13-05-2009 15:29:27 ] | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 14:54 |
quote:NEE! Je hebt het verraden! | |
progje | woensdag 13 mei 2009 @ 14:56 |
quote:Weet nou niet of je een grapje maakt Maar ik heb het voor de zekerheid maar tussen spoiler tags gezet.. Voordat ik straks weer het hele forum over me heen krijg [ Bericht 11% gewijzigd door progje op 13-05-2009 15:30:23 ] | |
golfer | woensdag 13 mei 2009 @ 16:49 |
Het ziet er, inclusief truc met het ei, weer allemaal erg heerlijk uit. | |
Blues | woensdag 13 mei 2009 @ 16:51 |
Heeeeerlijk progje, dat ei Ik wil er ook weer heen | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 17:27 |
quote:Ik wilde je even plagen. Maar voor mensen die nog gaan, is het leuker om het niet te weten. | |
golfer | woensdag 13 mei 2009 @ 17:49 |
quote:We gaan van de zomer eerst met Dude en Arty naar Onder de Linden in Aduard. | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 18:24 |
quote:Gaan wij mee? Ik dacht dat jullie het wilden combineren met een bezoek aan ons. Hoewel ik het geen straf vind om weer bij OdL te eten. | |
progje | woensdag 13 mei 2009 @ 19:28 |
quote:Nou dat bedacht ik me later ook, anders is de verassing er ook zo af.... | |
Blues | woensdag 13 mei 2009 @ 20:26 |
quote:We komen alleen maar borrelen, adem in adem uit | |
Duderella | woensdag 13 mei 2009 @ 20:38 |
quote:De schrik sloeg me om het hart bij het idee dat ik met twee lekkerbekken naar een sterrenrestaurant zou moeten! O en prog: ik vond die oranjige wijn héél vies. Dat was die wijn die versterkt was toch? Trees heeft het nog uitgebreid uitgelegd. Het glazuur sprong me van de tanden (maar gelukkig was ik te bezopen om het te merken natuurlijk). | |
Ingridh007 | dinsdag 19 mei 2009 @ 22:55 |
Mijn verslag! (bron + foto's: mijn hyves) Om te vieren dat ik een vast contract heb gekregen en naar aanleiding van de RTL4 real life soap 'Pure Passie met Jonnie & Therese de Boer' zijn we afgelopen maandag naar de Zwolle afgereisd naar de Librije. We hadden het RTL4 Pure Passie arrangement gereseveerd met daarin: * 4 gangen diner in Librije's Zusje * Wijnworkshop * Overnachting in Librije's Hotel * Ontbijt Voordat we naar de Librije gingen, bezochten we het pitoreske dorpje Hattem en het Anton Pieck museum. Anton heeft veel voor de Efteling getekend en daar hingen dan ook super mooie tekeningen van Efteling attracties en het sprookjesbos. Hierna gingen we naar de Librije. We kwamen aan bij het hotel en werden door de butler welkom geheten met een glaasje champagne en wat hapjes. Terwijl wij zaten te nippen in de lounge, werden onze jassen en tassen naar de kamer gebracht. Hierna volgden wij naar de prachtige kamer waar werkelijk aan alles gedacht was. Ook hier stond een smakelijke attentie van de chef op ons te wachten. Na ons opgefrist te hebben gingen we naar de wijnkelder voor een wijnworkshop gegeven door sommerlier Marc. Hij liet ons 4 wijnen proeven en gaf uitleg over het proeven, de wijnen, de manier van rijpen en vertelde ondertussen leuke akekdotes over zijn vak en de Librije. Hierna gingen we weer terug naar onze kamer om ons klaar te maken voor het diner. Voorafgaand aan het diner kregen we 3 amuses en een champagne apertitief in de wijnkelder. Een van de amuses was de 'Librije lolly' van eendenlever. Ik had aangegeven geen vis te lusten en geen ganzelever en kreeg een aangepaste lolly van geitenkaas. Na de amuses ging de gastvouw ons voor naar Librije's Zusje, het 'kleine' zusje van de Librije wat in november bekroond werd met haar 1e Michelin ster. We namen plaats in de Dolce & Gabana tijgerstoelen en bevonden ons in goed gezelschap (Ronald Giphart & Gerrit Zalm). Als voorgerecht kregen we rood vlees met 4 verschillende kleine saamksensaties. Van de sommelier bereep ik dat het volgende gerecht voor Ramon vis zou zijn (kabbeljauw) en voor mij zwezerik. Ik houd helemaaal niet van zwezerik en ook dit werd weer super aangepast in een mini tosti met geitenkaas en aspergepuntjes. Als hoofdgerecht kregen we perfect langzaam gegaard lamsvlees en het dessert was rood fruit op verschillende manieren (fruit, ijs). Een heerlijk diner en het beste tot nu toe! Na het diner schoven we voldaan in het Auping bed en vertrokken we naar dromenland. De volgende dag gingen we om 10 uur ontbijten. Ramon ging voor het Boerenontbijt en ik voor het Light ontbijt. Niet vanwege de lijn, maar om zoveel mogelijk te proeven. In het verleden vond ik ontbijtjes in hotels niet zo bijzonder, er lag altijd brood en broodjes die je ook bij de Albert Heijn kon kopen of bij de bakker kon krijgen. Ik had zelf ook geen idee over hoe dat nu anders kon; maar Jonnie en Therese weten dat wel! We kregen eerst gestoomde zalm met toost en daarna kregen we ieder een eigen blad met verschillende gerechtjes. Zo had Ramon een geweckt eitje met spinazie en had ik 4 reageerbuisjes met heerlijke sausjes om in te dippen. Ook was het vlees creatief opgehangen aan een soort waslijntje. Hoe je het verzint! Na het ontbijt was er tijd voor een ontmoeting met Jonnie en Therese. Therese zag er, ondanks dat de Librije vandaag dicht was, uit als een echte popster. Jonnie was gewoon Jonnie Super aardige gewone mensen met belangstelling die alles voor je willen regelen. We bedankten ze voor de gastvrijheid en liepen Zwolle in. We gingen nog even kijken bij de 'echte' Librije en de Librije winkel. We namen nog een flesje wijn mee voor thuis en vertrokken per Italiaanse auto naar Giethoorn. Al met al een heerlijk weekend gehad! We hopen, als we genoeg gespaard hebben nog eens terug te komen. Een aanrader voor iedereen die van lekker eten houdt. | |
golfer | dinsdag 19 mei 2009 @ 22:58 |
quote:Die kan ik, als niet Hyvesgebruiker niet bekijken. Kan je die niet gewoon ook hier plaatsen? Wel leuk om te lezen dat het kleine Zusje van de echte Librije ook al zo goed is. | |
Ingridh007 | dinsdag 19 mei 2009 @ 23:11 |
Pff, vanaf Hyves linken naar hier ging niet en om nu weer alles op photobucjet te zetten. Hierbij de leukste Wij waren erg onder de indruk van het Zusje. Vonden het zelfs beter (of bijzonderder) dan Da Vinci (**) waar we geluncht hebben. | |
golfer | dinsdag 19 mei 2009 @ 23:32 |
Leuk, die foto's. Trees had een voor haar doen eenvoudige creatie aan. | |
Duderella | dinsdag 19 mei 2009 @ 23:37 |
quote:Iemand zoals Imca Marina bedoel je? Leuk verslag Ingrid! Ik krijg helemaal zin om ook eens naar Zusje te gaan! Kreeg je die Italiaanse auto er ook bij? | |
Ingridh007 | dinsdag 19 mei 2009 @ 23:42 |
Die italiaanse auto is een fiat panda van 10 jaar oud, maar italiaans issie wel. We hadden 'm dus ook maar zelf geparkeerd ipv gebruik te maken van valet parking. ;-) | |
Blues | woensdag 20 mei 2009 @ 00:04 |
Wat een leuk compleet verslag Heerlijk die toch wat verveelde gezichten van trees en sjon, maar ze gaan wel altijd gewoon op de foto met je. Leuke ervaring, en die hotelkamer, poepiesjiek SPOILER | |
Tarado | dinsdag 26 mei 2009 @ 16:55 |
ik ga er morgen lunchen, heb er vreselijk zin in | |
gimme.shelter | donderdag 4 juni 2009 @ 20:40 |
Wij gaan morgen weer es dineren!! | |
Blues | donderdag 4 juni 2009 @ 21:48 |
Oe gs, geniet ervan! Eet smakelijk en doe Trees de groeten van Fok | |
gimme.shelter | zaterdag 6 juni 2009 @ 14:11 |
Het was weer super Vooral de cocktail van krab en garnalen zal me nog lang bijblijven! Laatste gercht: Komkommer-achtigen, mierikswortel en "nadan" vond ik minder, voor de rest was het weer de hele avond genieten! | |
MrKawada | zaterdag 6 juni 2009 @ 14:51 |
quote:ja een ordinaire garnalencocktail lekker | |
Blues | zaterdag 6 juni 2009 @ 15:46 |
Wat is nadan GS ? | |
gimme.shelter | zaterdag 6 juni 2009 @ 20:55 |
quote:Deze was het staat op de kaart als cocktail van krab en garnalen. Was echt geweldig. Bovenste bord met garnalen en groenten boven de grond, onderste bord met krab en groenten onder de grond! Dat was zoo godsgruwelijk lekker!! | |
Blik | donderdag 3 september 2009 @ 10:01 |
Nog een weekje, dan zal ik heerlijk gaan genieten van het eten van de Librije. Hotelletje in Zwolle is ook al geboekt zodat we niet hoeven te letten op alcohol-gebruik. | |
Blues | donderdag 3 september 2009 @ 17:14 |
Neem je fototoestel mee | |
Blik | donderdag 10 september 2009 @ 16:16 |
afteltopic, 2 dagen Ik heb vrijdagavond een feestje, en ik heb al besloten dat ik niet teveel ga drinken, anders zit ik daar met een kater bij de Librije PS: ik neem geen fototoestel mee | |
MrKawada | vrijdag 11 september 2009 @ 13:45 |
quote:zatlap | |
Blik | vrijdag 11 september 2009 @ 14:06 |
quote:nee hoor, ik vind dat een wijntje het eetgenot enorm kan verhogen. En met een wijnarrangement is de kans dat je over 0.5 promille-grens heengaat zeer aanwezig. Liever veilig de volgende ochtend de weg op, dan aangeschoten diezelfde avond nog terug. | |
Tarado | vrijdag 11 september 2009 @ 16:37 |
quote:Groot gelijk en eet smakelijk, maar dat zal wel lukken | |
Blik | zondag 13 september 2009 @ 17:37 |
In één woord....HEERLIJK!! (en schoonmams heeft meteen voor volgend jaar Oud Sluis gereserveerd ) | |
Tarado | zondag 13 september 2009 @ 18:29 |
quote:Als ze dan ook betaald is het toch prima? | |
Blik | zondag 13 september 2009 @ 19:00 |
quote:Bedoel het ook niet negatief | |
Tarado | dinsdag 15 september 2009 @ 13:47 |
quote:ik wilde daar(Oud Sluis) een keer reserveren voor diner en toen moest ik al mijn creditcard nr afgeven om een minimale betaling te garanderen voor no show maar omdat het zover vooruit was en ik dus niet 100% kon garanderen dat ik er ook zou zijn die datum heb ik het niet doorgezet. | |
Enfermera | vrijdag 18 september 2009 @ 11:17 |
Ik wil er ook wel eens een keer gaan eten.. Ze hebben ook een theater-cafe toch? Denk dat dat wat goedkoper is.. En diner is net iets te hoog gegrepen gok ik. Of ik ga lunchen | |
Blues | vrijdag 18 september 2009 @ 11:20 |
quote:Kunnen we het ergens teruglezen? En géén foto's? | |
Blik | vrijdag 18 september 2009 @ 11:31 |
quote:Zit allemaal in mijn hoofd We hebben trouwens meteen 2 flesjes van de dessertwijn meegenomen die we kregen, goddelijk het menu is trouwens gewoon van de site af te halen, van begin tot het eind | |
Blues | vrijdag 18 september 2009 @ 12:23 |
Yes I know Ik lees alleen graag de recensies | |
Gert | zondag 20 september 2009 @ 19:05 |
quote:Wat lomp, om al creditcardgegevens te vragen. | |
golfer | zondag 20 september 2009 @ 19:15 |
quote:Vind ik niet. Ze willen het risico van "no shows" zo klein mogelijk maken en als je tent al een half jaar van te voren volgeboekt zit, wil je wel zekerheid hebben dat de mensen daadwerkelijk komen opdagen. | |
Gert | zondag 20 september 2009 @ 19:21 |
quote:Ik snap wel waarom ze het doen, alleen ik vind het lomp en onnodig. Bij De Librije bellen ze een paar dagen van tevoren nog even op. Dat is een vriendelijker manier dan dat je een half jaar van tevoren bij iedereen al om creditcardgegevens gaat hengelen. | |
Duderella | zondag 20 september 2009 @ 20:03 |
quote:ja dat ben ik met je eens. Ik vind het ook een rare gang van zaken. Alsof er elke week een geinponem een valse reservering maakt. Ik zou het niet op prijs stellen. En wij willen er binnekort reserveren. Dat levert nog een aardig telefoongesprek op, vermoed ik! | |
Blik | zondag 20 september 2009 @ 20:19 |
quote:bij mijn schoonmams hebben ze niks gevraagd in ieder geval | |
Tarado | maandag 21 september 2009 @ 18:46 |
quote:Ik heb er afgelopen vrijdag geluncht na een telefoontje de woensdag ervoor, ze belden donderdag terug dat er een tafel vrij was, dus zonder allerlei Credit Card gedoe. Het menu Père et Fils genomen inclusief wijn arrangement. zie website voor menu want ik krijg het niet gekopieerd : http://www.oudsluis.nl/dining.html Het was geweldig, zeer de moeite waard | |
RobinOok | maandag 21 september 2009 @ 20:25 |
Nog nooit meegemaakt, dat ze bij Oud Sluis om creditcardgegevens vragen. | |
golfer | maandag 21 september 2009 @ 20:27 |
quote:Als je online wilt reserveren is het een onderdeel van het reserveringsformulier. | |
golfer | donderdag 1 oktober 2009 @ 12:42 |
De Librije krijgt waarschijnlijk weer een TV-show:quote: | |
Joekl | woensdag 14 oktober 2009 @ 17:04 |
quote:Komt niet geheel uit de lucht vallen denk ik. Medeverantwoordelijke is ene F. van Harreveld van Hartool uit Haarlem van www.oudsluis.us. Quote van de website: quote:Hoog tijd dat dit soort extremisten eens juridisch keihard aangepakt worden, als je het mij vraagt. Vervelend voor de betreffende restaurants in ieder geval, want ook De Librije, Beluga, Parkheuvel etc. worden op de site genoemd. | |
golfer | donderdag 10 december 2009 @ 16:33 |
Jonnie heeft er weer een prijs bij:quote:Bron: Misset Horeca. | |
fratsman | donderdag 10 december 2009 @ 18:29 |
quote:Geweldig dat ie een prijs wint met (voor ons) zoiets gewoons als snert erbij. Ik kan me herinneren dat restaurant Valuas hier uit Venlo ook eens een prijs gewonnen had door een gerecht te maken met Balkenbrij erbij! Heerlijk, maar niet echt iets wat je in de wat prijzigere horeca terugvindt. | |
golfer | vrijdag 6 augustus 2010 @ 00:50 |
Eigenlijk was dit het enige wat nog ontbrak. Neerlands meest bekende culi-echtpaar, Jonnie en Thérèse Boer van restaurant De Librije in Zwolle droomden al jaren over een magazine. ‘Want wat is er veel te vertellen over de wereld van Librije.’ En nu ligt het er: J en T is 116 pagina’s dik, met reportages, bekende gasten, exclusieve foto’s en uiteraard recepten. Er is aandacht voor Ilse de Lange die kookt in Librije’s atelier. Claudia Brevet van Interscaldes en Hans van Wolde van Beluga komen aan het woord. We lezen waar J en T eten als ze in New York zijn, Jan Janssen kiest de ideale schoen voor Thérèse en de moeders van Jonnie en Thérèse koken Oer-hollandse gerechten. Ook veel smaakmakende recepten van diverse topchefs waaronder uiteraard van Jonnie Boer | |
LieLie | vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:25 |
quote: 10 dus, sjé zeg. Alsof ze tegenwoordig niet meer kunnen kiezen tussen een boek en een tijdschrift, wat een dure magazines worden er toch uitgegeven. | |
golfer | vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:28 |
quote:9,95 ¤ http://www.jtmagazine.nl/ | |
Blues | vrijdag 6 augustus 2010 @ 14:43 |
Zullen we ook een glossy maken golfer? GenB of PenT | |
Tarado | vrijdag 6 augustus 2010 @ 16:08 |
quote:Net besteld, bedankt voor de link ben benieuwd, is inderdaad niet goedkoop voor een magazine, eerst de inhoud beoordelen om te zien of dit een eenmalige aankoop wordt | |
golfer | vrijdag 6 augustus 2010 @ 16:10 |
quote:Het magazine verschijnt slechts 2x per jaar, dus meer dan 2 per jaar hoef je het niet aan te schaffen. | |
Duderella | vrijdag 6 augustus 2010 @ 16:43 |
Ik heb het eigenlijk wel een beetje gehad met die twee. Ga gewoon lekker koken en hou op met al die nonsens, schiet er door me heen. | |
Tarado | vrijdag 6 augustus 2010 @ 16:46 |
quote:Dat kan ik wel begrijpen, maar voorlopig gaan al die nevenactiviteiten niet ten koste van de kwaliteit in het restaurant, ik heb er begin vorige maand nog geluncht en het was absoluut top. Ik vraag me wel af waar ze de energie vandaan halen, ze lijken een onuitputtelijke bron te hebben | |
golfer | vrijdag 6 augustus 2010 @ 16:46 |
quote:Merchandising. Blijkbaar onontkoombaar tegenwoordig als bekende kok. Eigen TV-programma's, boeken, hotels, tijdschriften.... Je telt als kok niet meer mee als je daar niet aan meedoet. | |
LieLie | vrijdag 6 augustus 2010 @ 17:41 |
quote:Met zoiets als dit magazine vind ik dat ook wel. Projecten zoals dat boek van Giphart vind ik dan wel weer leuk. Omdat je echt kun meegenieten van hun werk. Dat is wat anders dan schoenen voor Trees. | |
Gert | vrijdag 6 augustus 2010 @ 17:46 |
quote:Ja. | |
DarkElf | maandag 9 augustus 2010 @ 00:24 |
quote:dat is nou precies wat ik al heel lang bij die 2 heb . | |
Duderella | maandag 9 augustus 2010 @ 00:35 |
quote:Nou ja, de man kookt wel uitermate fantastisch, dat staat buiten kijf, en dat geeft hem een boel krediet, moet ik zeggen. Ik zal ook met plezier nog bij ze eten. Maar de 'lol' om Trees en Sjonnie zélf ben ik zelf wel een beetje kwijt. Ik vind het gewoon niet zo chique, dat er zo veel bij moet komen kijken. In het begin vond ik ze nog bewonderenswaardig naief ("We mogen business class-vliegen!"), maar ik heb nu het idee dat we volgende maand bij de V&D Librije-pepermolens kunnen gaan kopen. | |
DarkElf | maandag 9 augustus 2010 @ 07:56 |
tuurlijk kookt hij, wrs, fantastisch maar ik vind ze gewoon niet als leuke mensen overkomen en vooral erg aandachtsgeil en dat trekt mij dus niet in ze Liever heb ik een kok die fantastisch kookt en zich daarmee bezig houdt. Maar das natuurlijk persoonlijk | |
Marloes | maandag 9 augustus 2010 @ 18:53 |
Trees komt ook altijd een beetje verwaand over, laatst waren ze te zien bij ''Ik kom bij je eten'' en af en toe irriteerde het me behoorlijk | |
LieLie | maandag 9 augustus 2010 @ 19:00 |
Te veel van jezelf laten zien kan ook averechts werken. Ik heb het ook een beetje met schrijvers. Als ik die eens in een programma zie en ik vind ze heel naar, dan staat het meteen ook tegen om die boeken te kopen. | |
Duderella | maandag 9 augustus 2010 @ 19:09 |
quote:Ja! Goed samengevat! | |
golfer | maandag 16 augustus 2010 @ 22:29 |
Sjonnie en Trees nu bij On Air ter promotie van het blaadje. | |
Gert | maandag 22 november 2010 @ 22:31 |
KLM serveert maaltijden van Jonnie Boer SCHIPHOL/ZWOLLE - Luchtvaartmaatschappij KLM gaat vanaf december maaltijden van topkok Jonnie Boer van restaurant De Librije in Zwolle serveren op intercontinentale vluchten vanuit Amsterdam. Dat heeft de KLM maandag bekendgemaakt. De luchtvaartmaatschappij wil daarmee onder meer haar Nederlandse afkomst benadrukken. De maaltijden worden tot eind september volgend jaar geserveerd in de World Business Class. Boer kookte in 2007 nog voor de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Restaurant De Librije in Zwolle heeft drie Michelinsterren en behoort tot de vijftig beste restaurants ter wereld. bron | |
Tarado | donderdag 16 december 2010 @ 08:06 |
Het "genoegen" gehad dit begin deze maand te proeven, tja wat moet ik zeggen, het was wel één van de beter vliegtuigmaaltijden die ik de afgelopen jaren heb geproefd maar het blijft vliegtuigeten, er werden ook een witte en rode Lady Librije wijn geschonken , die waren goed. | |
Blues | woensdag 14 december 2011 @ 13:59 |
Ik zie zo gauw geen ander topic maar ik wilde dit grapje nog even delen | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 14:14 |
Wist je trouwens dat er in Maggi helemaal geen Lavas (de zogenaamde maggiplant) verwerkt zit | |
Blues | woensdag 14 december 2011 @ 14:32 |
http://www.maggi.nl/Producten/MAGGI-Aroma-Flacon-Nr2_5_14.aspx Was hier even driftig op zoek gegaan maar er staat niks over. | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 14:36 |
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lavas | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 14:36 |
Vind het er trouwens ook niet naar smaken | |
Blues | woensdag 14 december 2011 @ 14:37 |
Verwarrend omdat het maggiplant genoemd wordt dan! Ik wist het niet | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 14:47 |
De plant heet Lavas, dat de volksmond het zo noemt, tja, je hebt ook het brekebeentje, Dandilion of Löwenzahn (leeuwentand letterlijk, paardenbloem), Foxglove (vossenhandschoen) of Vingerhoedskruid die wetenschappelijk digitalis heet maar erg analoog is. | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 14:48 |
Als ik een beetje goegel komt het omdat met het altijd te pas en onpas in de soep deed, net als maggi. Net zoals bonenkruid niet naar bonen smaakt maar in de bonen gedaan werd | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 15:04 |
Oh en een white van man niet in een wit busje hoeft te rijden Mannen 'met wit busje' vinden we aantrekkelijk | |
Blues | woensdag 14 december 2011 @ 15:40 |
Net bij de deka op flesje maggi staan kijken : tarwe-eiwit | |
Pietverdriet | woensdag 14 december 2011 @ 15:43 |
Gluten dus Eiwitten die je gaat bewerken vallen uit elkaar in oa glutamaten, dat geeft de pittige umamismaak die we ook van gerijpt vlees en oude kaas kennen, of van ve-tsin. | |
golfer | zaterdag 27 december 2014 @ 00:07 |
http://www.rtvoost.nl/pl.aspx?nid=205737 Het einde van De Librije op deze plek. | |
Tarado | zaterdag 27 december 2014 @ 13:07 |
Gelukkig niet het einde van de Librije, ik moet eerlijk zeggen dat ik het na de laatste verbouwing ook wat kitscherig vond, hopelijk wat meer smaak in de nieuwe Librije. | |
#ANONIEM | dinsdag 30 december 2014 @ 20:02 |
Ach uiteindelijk gaat het om de keuken die men voert. Zolang die niet verloren gaat,is er niets aan de hand. | |
Gripper | maandag 5 januari 2015 @ 15:28 |
En die keuken mag ik 9 mei gaan proeven, ik ben zeer benieuwd! Nog wel lang wachten... |