Geen idee, ik heb de bruna maar gewoon even gebeld en toen riep ze meteen dat ze ze nog kon bestellenquote:Op woensdag 12 november 2008 12:15 schreef Stansfield het volgende:
[..]
Staat dat pakket ook op de site van de bruna?
Deze ook, alleen is de laatste natuurlijk niet echt een kookboek. Maar vooral Le Cordon Blue kan ik iedereen aanraden: je hebt er meteen een naslagwerk bij.quote:Op zondag 26 oktober 2008 11:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een paar van mijn favorieten:
1. Heston Blumenthal - op zoek naar de perfectie
4. Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
5. Over eten en koken - Harold McGee
Die bedoel ik!quote:Op donderdag 13 november 2008 20:47 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Ben ik ook geen fan van, maar die loopt in ieder geval niet zo idioot te hoereren voor de camera. En die snijdt gewoon zijn lente-ui. Dat iemand werkelijk waar na al die jaren koken nog steeds denkt dat lente-uitjes knippen makkelijker is dan snijden kan ik niet serieus nemen.quote:Op donderdag 13 november 2008 13:34 schreef DarkElf het volgende:
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
Ik heb hem voor kerst gekregen vanquote:Op vrijdag 14 november 2008 08:11 schreef Yinny het volgende:
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p
Duizend-en-één smaken - C. Roden
Iemand een idee?quote:zo ben ik nog steeds op zoek naar de lezingen en speaches die Yukio Mishima (een van de beste schrijvers van de vorige eeuw) over eten heeft gehouden. Ik weet alleen dat ie ze gehouden heeft, maar volgens mij zijn ze nooit gepubliceert. Hem kennende zal het over de klassieke japanse keuken gaan, van vreemde smetten vrij.
Heb je el bulli al?quote:Op zondag 8 maart 2009 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.
Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
Nee, en denk ook niet dat ik die ga kopen. Plaatjesboeken is niet mijn eerste intresse, als het nu zijn biografie was, zoals Kitchen Confidential er eentje is, dan was het wat anders.quote:Op zondag 8 maart 2009 23:28 schreef prupke het volgende:
[..]
Heb je el bulli al?
deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Nog steeds niet voor m'n verjaardag gekregenquote:Op donderdag 13 november 2008 22:10 schreef Innocence het volgende:
[..]
Die bedoel ik!
Zou je me wat meer kunnen vertellen over wat je er precies mee doet/aan hebt?
Hier ook op het verlanglijstjequote:Op woensdag 11 maart 2009 14:19 schreef Chell het volgende:
Ik vind: http://www.kokenmetkarin.nl/ erg leuk. De boeken heb ik nog niet, maar staan wel op mijn verlanglijstje.
Je meent hetquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:24 schreef Guido81 het volgende:
Die is alleen helaas niet meer te krijgen
ik kan morgen voor je kijken wat het precies is...quote:Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?
http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
Ik vond het een geweldig boek Maar het is niet echt een kookboek; meer geschikt om je te verlekkeren aan al dat mooie vlees en de kunsten van sterrenchefsquote:Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?
http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
Echt een aanrader zijn de hamburger,de spagetti en de fajitas met kip.de rest moet ik nog gaan proberen.quote:Op donderdag 19 maart 2009 19:54 schreef Liefste. het volgende:
Ik heb Jamie's Kookrevolutie van Sinterklaas gehad alleen nog steeds niets uit gekookt. Terwijl het wél een heel leuk boek is met mooie foto's, makkelijke/lekkere gerechten en leuke verhaaltjes van mensen die nooooooit kookten en nu de nieuwe Jamie zijn. Toch maar eens gaan doen.
'On Food and Cooking' kan natuurlijk niet gemist worden. Zelfs als je niet kookt, alleen al om het uit interesse te lezen.. wat een gaaf boek!!! Echt die man z'n levenswerk. 't Is duur maar elke cent waard. Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.quote:
Mee eens, ik wil haar!!!!!!!!!!quote:Op donderdag 21 augustus 2008 10:10 schreef misteriks het volgende:
Als ik haar op TV bezig zie, heeft ze die titel niet gestolen hoor
Ik heb de (oude) Nederlandse vertaling die door Bert Bakker is uitgegeven en die is uitstekend vertaald. De opnieuw vertaalde uitgave van uitgeverij Nieuw Amsterdam heb ik zelf nooit gelezen, maar als ik de recensies moet geloven is met die nieuwe vertaling ook niet zo veel mis.quote:Op zondag 29 maart 2009 15:49 schreef Leef het volgende:
...
Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.
Al is het alleen maar omdat je dan als hele stoere kok kunt praten van McGee zegt dit en McGee zegt dat
Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!quote:Op dinsdag 31 maart 2009 10:43 schreef cybermans het volgende:
Erg veel AH omdat die makkelijk te scoren zijn
Die is inderdaad mooi, ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen. Vreemd genoeg heb ik er nog nooit iets uit gekookt.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 09:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Nigella duurde weer een maand langer voordat de neiuwe druk uitkomt, dus heb nu een kookboek van Tessa Kiros gekocht: 'alle smaken van de regenboog'.
Erg mooi boek!
De Slegte heeft ook nog weleens leuke dingen liggen voor weinig geld. En voor mensen die goed Engels begrijpen: de uitverkoop van de Britse Amazon, dat is echt de plek om mooie kookboeken te scoren! Zeker met de huidige stand van de valuta.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!
@DE: ik vind het een prachtig boek, en een echte aanwinst op mijn inmiddels behoorlijk groeiende collectie kookboeken.
quote:Op woensdag 1 april 2009 14:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ben nog op zoek naar een goed indonesisch kookboek. Iemand aanraders?
Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?quote:Op woensdag 1 april 2009 14:20 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Da's meer een Indisch kookboek, toch? Misleidende titel.
Wel een tof boek
Indisch is de Hollands-Indonesische keuken (rijsttafels e.d.).quote:Op woensdag 1 april 2009 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?
Zelf ben ik over het algemeen helemaal niet van het vegetarische gedoe, al kan het af en toe heel erg lekker zijn.quote:Op woensdag 1 april 2009 17:14 schreef MissX het volgende:
Ik ben op zoek naar een goed vegetarische kookboek. Waar vooral heel veel goede lekkere recepten in staan. Iemand een idee voor mij?
Ik heb hem al een paar jaar en word er nog steeds erg blij vanquote:Op zondag 27 september 2009 00:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Kickerdekick..........eindelijk heb ik Nigella's Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, en ik word toch wel zo verdomd blij van dat boek
Dat kan ik me helemaal voorstellenquote:Op zondag 27 september 2009 00:41 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Ik heb hem al een paar jaar en word er nog steeds erg blij van
Als ik weer een beetje echt in het ritme zit, zal ik wel weer eens een fokdinertje organiserenquote:Op zondag 27 september 2009 02:20 schreef Isabeau het volgende:
Mocht je nog slachtoffers zoeken voor het uitproberen van de recepten in je kookboeken, MK, ik durf wel
Die heb ik voor kerst gekregenquote:Op zondag 27 september 2009 00:55 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Dat kan ik me helemaal voorstellen
Wat dat betreft is voor mij 'Duizend Smaken' van C. Roden ook zo'n fantastisch goed-voel-boek.
de meeste zijn wel in het engels of spaans. dat is natuurlijk wel te vertalen.quote:Op zondag 29 november 2009 20:52 schreef piepster het volgende:
Da's een leuk idee, kookboeken meenemen als souvenir. Maar kan je alles ontcijferen?
quote:In Reis naar de Sterren gaan Paul en Sandra van de Bunt op bezoek bij alle 54 driesterrenchefs van Europa. Ze mogen er in de potten kijken, ze proeven van de specialiteiten van het huis en hebben een ongedwongen babbel met de chef. De Van den Bunts brengen het vaak verrassende relaas van hun culinaire belevenissen in sappige reisverhalen die geïllustreerd worden met leuke snapshots en anekdotes. Lievelingsadressen kregen een coup de coeur. Paul, patron-cuisinier van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg (NL), laat zich door deze culinaire ontdekkingen inspireren en creëert na elk bezoek een schitterend gerecht. Deze nieuwe creaties worden prachtig in beeld gebracht en in bevattelijke recepten neergeschreven. Reis naar de Sterren is een ware tour de force, een nooit eerder ondernomen culinaire rondreis die een unieke kijk biedt op het gastronomische nec plus ultra van Europa.
Het maffia-kookboek van Joe 'Dogs' Iannuzzi is wel een lollig boek en zeker leuk om te lezen, alleen heb ik er weinig uit gekookt: vooral veel zware Amerikaans-italiaanse recepten. Uit dezelfde keuken komt het Sopranos kookboek. Een stuk uitgebreider en vast ook heel lekker als je het ook daadwerkelijk gaat maken, maar de verhalen eromheen zijn itt Iannuzzi fictie. Ik heb er dus weinig uit gekookt, maar ze zijn allebei wel leuk.quote:Op vrijdag 11 december 2009 22:14 schreef marike77 het volgende:
beste mensen,
Allereerst wat een fantastisch topic, mijn verlanglijstje is weer een stuk langer geworden (en ik heb er al zo veel, stuk of 100...)
Nu ben ik op zoek naar rare, bijzondere, vreemde, aparte kookboeken. (heb bv het maffia kookboek).
Wie weet er wat leuks voor mn verzameling?
Groet marike
Dat lijkt me inderdaad een mooi boek Maar De Zilveren Lepel ook, het wordt denk ik een keuze tussen die twee.quote:Op vrijdag 11 december 2009 21:52 schreef vaagsel het volgende:
Vegeterranean: http://www.bol.com/nl/p/b(...)005750837/index.html
Ik als vleesliefhebber reken dit toch tot 1 van mijn mooiste en beste kookboeken. Prachtig vormgegeven, heerlijke recepten en overal een mooie uitleg bij. Daarnaast is het boek doorspekt met interessante ervaringen en anekdotes van de chefkok en haar man. Een echte aanrader!
sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen. De Bobby Gold Stories van Anthony Bourdin is een thriller gebaseerd op zijn ervaringen met de maffia (als kok in de horeca). Hij schreef ook "kitchen conficential" over zijn leven in de horeca, een geweldig boek.quote:Op zaterdag 12 december 2009 01:55 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Het maffia-kookboek van Joe 'Dogs' Iannuzzi is wel een lollig boek en zeker leuk om te lezen, alleen heb ik er weinig uit gekookt: vooral veel zware Amerikaans-italiaanse recepten. Uit dezelfde keuken komt het Sopranos kookboek. Een stuk uitgebreider en vast ook heel lekker als je het ook daadwerkelijk gaat maken, maar de verhalen eromheen zijn itt Iannuzzi fictie. Ik heb er dus weinig uit gekookt, maar ze zijn allebei wel leuk.
Die staan nog op mijn lijstje, hoewel ik dat lijstje regelmatig vergeet. Bij deze hoop ik ze weer te onthouden.quote:Op zaterdag 12 december 2009 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen. De Bobby Gold Stories van Anthony Bourdin is een thriller gebaseerd op zijn ervaringen met de maffia (als kok in de horeca). Hij schreef ook "kitchen conficential" over zijn leven in de horeca, een geweldig boek.
http://koken.blog.nl/kook(...)starke-samsin-hewittquote:Op zondag 13 december 2009 15:54 schreef Qwertje het volgende:
Een kookboek wat ik fantastisch vind maar wat bijna niet te vinden is; het originele "Groot Surinaams Kookboek". Ben erg fan van de Surinaamse/indische etc keuken en dan is dit een van de weinige goede kookboeken in die richting.
Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.quote:Op dinsdag 15 december 2009 20:37 schreef Rejected het volgende:
Is een dag bij ElBulli een leuk boek om weg te geven aan iemand die bij een grote catering werkt en heel veel van koken afweet?
Zo een impressie kreeg ik idd al, thanks!quote:Op dinsdag 15 december 2009 21:32 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.
Ik ken het boek niet, maar denk ook niet dat de recepten van El Bulli veel nut hebben voor de liefhebber, de technische vaardigheid die je nodig hebt is enorm hoog.quote:Op dinsdag 15 december 2009 21:32 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.
http://www.amazon.com/Wor(...)tation/dp/047147939Xquote:Op zondag 20 december 2009 19:38 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben niet op zoek naar een kookboek, maar op zoek naar een boek waarin tips staan over hoe je eten netjes op een bord kunt opdienen? Heeft iemand een idee of daar een boek over bestaat?
Thnx maar ik heb het liefst een Nederlandstalig boek, mn Engels is niet zo heel goed.quote:Op zondag 20 december 2009 19:42 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
http://www.amazon.com/Wor(...)tation/dp/047147939X
Miss heb je hier wat aan:quote:Op zondag 20 december 2009 19:48 schreef Sylvana het volgende:
Thnx maar ik heb het liefst een Nederlandstalig boek, mn Engels is niet zo heel goed.
Pierre Wind schreef daar volgens mij ooit een boek over: "De kers op de appelmoes."quote:Op zondag 20 december 2009 19:38 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben niet op zoek naar een kookboek, maar op zoek naar een boek waarin tips staan over hoe je eten netjes op een bord kunt opdienen? Heeft iemand een idee of daar een boek over bestaat?
Hier hebben ze alles wat je nodig kan hebben op vrijwel elk gebied van etenquote:Op dinsdag 29 december 2009 13:57 schreef Eltonno het volgende:
Moleculair koken
Net als grapje gekregen van mijn tante, omdat ik tijdens kerst had gezegd dat ik het wel een keer spherification zou willen uitproberen. Nu nog een plek vinden in groningen waar ik de ingredienten kan halen
Iemand een idee?
Ik heb geen Hanos pasje jammer genoegquote:Op dinsdag 29 december 2009 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hier hebben ze alles wat je nodig kan hebben op vrijwel elk gebied van eten
Hanos groningen
Bornholmstraat 56
9723 AZ Groningen
Maar welke ingredienten bedoel je specifiek?
Pectine kan je ook gewoon bij dille en kamille enzo krijgen, daar bind je jam mee, net als gelatine, agar krijg je daar of bij de toko.
Deze heb ik eindelijk gekocht. Supermooi en grappig boek!quote:Op woensdag 3 september 2008 21:59 schreef sigme het volgende:
Oh ja, de bijbel van het Italiaanse koken natuurlijk ook:
De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten
[ afbeelding ]
[..]
Ken je niemand met een pasje?quote:Op dinsdag 29 december 2009 14:25 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Ik heb geen Hanos pasje jammer genoeg
De onze ook.quote:Trouwens, nog bedankt voor je tip over het klaarmaken vaan reerug, ze waren heerluk!
Yep, heb daar wel eens een bestelling (poedertjes enzo) gedaan. Niks mis mee.quote:Op dinsdag 29 december 2009 14:25 schreef Eltonno het volgende:
[..]
Kent iemand de webwinkel kookgoed.nl? Daar lijken ze het allemaal te hebben voor een redelijke prijs..
Ik zit al 2 weken te genieten ervan en lees elke dag een paar recensies van hem.quote:Op dinsdag 29 december 2009 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net Reis naar de Sterren binnen gekregen
http://www.stichtingkunstboek.com/kunst_kookboeken.asp?boek=489&so=17
je gaat inkijkbladzijden van bol.com bestellen?quote:Op woensdag 30 december 2009 16:24 schreef LieLie het volgende:
De 'inkijk'bladzijden op bol.com zien er ook leuk uit
Die zet ik ook op mijn lijstje denk ik..
Haha nee, dat klinkt inderdaad wat vreemd.quote:Op woensdag 30 december 2009 16:24 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
je gaat inkijkbladzijden van bol.com bestellen?
Welk boek?quote:Op woensdag 30 december 2009 16:25 schreef LieLie het volgende:
[..]
Haha nee, dat klinkt inderdaad wat vreemd.
Maar op basis van de inkijkbladzijden zet ik het boek wel op mijn verlanglijstje
Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.quote:Op woensdag 30 december 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
dat piepers tot pasta is vreselijk trouwens, heb het hier, maken een hollandaise met margarine
Kan hem op bol niet vinden?quote:Op woensdag 30 december 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
dat piepers tot pasta is vreselijk trouwens, heb het hier, maken een hollandaise met margarine
Klinkt logischquote:Op woensdag 30 december 2009 16:45 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.
volgens mij is het blueband kookboek ook al een jaar of 10 oudquote:
Maar goed dat Shell geen kookboek uitgeeftquote:Op woensdag 30 december 2009 16:45 schreef Liejannuh het volgende:
[..]
Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.
Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".quote:Op woensdag 30 december 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maar goed dat Shell geen kookboek uitgeeft
Anyway, gewoon boter gebruiken waar ze blue band zeggen
En dan ook niet acher je kont opruimen en de keuken vies achterlaten.quote:Op woensdag 30 december 2009 20:32 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".
Recepten van Noorwegen tot Indonesië.
Koken doe je dan wel op gas, en je bent een groot deel van je tijd bezig met het zoeken naar olie over de hele wereld, maar beoordeeld worden die uitsluitend in Rijswijk.quote:Op woensdag 30 december 2009 20:32 schreef Thorical het volgende:
[..]
Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".
Recepten van Noorwegen tot Indonesië.
Ik weet niet waar je woont...quote:Op woensdag 30 december 2009 20:55 schreef MissHobje het volgende:
Ik zag gister een kookboek van Donna Hay.. no time to cook, zag er gaaf uit, spijt van dat ik hem niet meegenomen heb, hier heb ik hem nog niet gezien. Denk wel dat ik hem online ga bestellen.
Thanks ! dan wacht ik dus nog heeeeeeeeeel evenquote:Op woensdag 30 december 2009 22:48 schreef prupke het volgende:
[..]
Ik weet niet waar je woont...
Maar bij de volgende boekhandels zou het boek op voorraad moeten zijn (de blauwe ballonnen
http://www.bzoek.com/Boek(...)k/9789047508953.html
Momenteel niet te bestellen omdat er een herdruk aan zit te komen die weer op 18 januari staat te verschijnen
(heb het even nagekeken voor je )
Da's cool idd Ik heb het oude bakkerskookboek van mijn opa Boek is uit 19-langgeleden Recepten voor tig gevulde koeken en zo 2 kg amandelspijsquote:Op zaterdag 2 januari 2010 15:20 schreef Curiosity het volgende:
Ik ben aan het opruimen en toen kwam ik een aantal kookboeken tegen die ik ooit heb gehad.
1 komt er uit 1950, voor het zelf bereiden van gebak, het ligt helemaal uit elkaar maar wel leuk om te hebben.
Ook zat er een boekje bij voor vleesgerechten in het boek gespeld als vleesch, helaas geen jaartal.
Ik vind het wel wat hebben die oude boeken.
Dat zijn de bestequote:Op maandag 4 januari 2010 15:58 schreef PdeHoog het volgende:
[..]
Da's cool idd Ik heb het oude bakkerskookboek van mijn opa Boek is uit 19-langgeleden Recepten voor tig gevulde koeken en zo 2 kg amandelspijs
http://koken.blog.nl/kook(...)starke-samsin-hewittquote:Op zondag 3 januari 2010 22:06 schreef kamelen het volgende:
wie weet er en mooi boek?
Check Ik ga binnenkort toch eens wat recepten terugbouwen naar "normale" hoeveelhedenquote:
Ik kreeg gisteren The Wise Guy Cookbook van Henry Hill binnen. Hij is degene op wiens leven de film Goodfellas van Martin Scorsese gebaseerd is.quote:Op zaterdag 12 december 2009 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen.
Als je hem voor een prijsje wil verkopen en verzenden naar België, laat maar iets weten!quote:Op zaterdag 13 februari 2010 10:26 schreef RobinOok het volgende:
Larousse Gastronomique is geen kookboek maar een encyclopedie waar dan wel wat recepten bij zitten. Escoffier is een euh niet basiskookboek maar een euh "franse-fundamenten-kookboek". Zou dus voor die laatste gaan. Ik heb die Larousse en vind het een een miskoop.
Zo slecht is hij dusquote:Op zaterdag 13 februari 2010 11:51 schreef RobinOok het volgende:
Als ik het over kon doen zou ik 'm niet kopen, maar euh, nu ik 'm toch heb wil ik 'm eigenlijk wel houden.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |