abonnement Unibet Coolblue
pi_63155967
quote:
Op woensdag 12 november 2008 12:15 schreef Stansfield het volgende:

[..]

Staat dat pakket ook op de site van de bruna?
Geen idee, ik heb de bruna maar gewoon even gebeld en toen riep ze meteen dat ze ze nog kon bestellen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63188657
Gisteren eens gekeken in "hoe te eten". Het is echt een huge boek! eel veel tekst, heel heel erg veel recepten en weinig foto's zoals we van de andere boeken van Nigella gewend zijn dus het oogt zeker anders maar als je eenmaal gaat lezen valt dat eigenlijk al niet eens meer op. Er staan ontiegelijk veel info in, bijvoorbeeld bij de basisdingen al.. erg veel info, duidelijke uitleg en bovenal leuk geschreven want dat doet ze sowieso..

ik vind het zeker een leuk boek
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  donderdag 13 november 2008 @ 13:32:18 #154
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63188877
Ik heb een gruwelijke hekel aan dat mens. Maar misschien dat de irritatiefactor lager ligt bij een boek?
Nah, nee, ik zou het nog steeds niet kopen.
pi_63188934
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_63200867
quote:
Op zondag 26 oktober 2008 11:40 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Een paar van mijn favorieten:

1. Heston Blumenthal - op zoek naar de perfectie
4. Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
5. Over eten en koken - Harold McGee
Deze ook, alleen is de laatste natuurlijk niet echt een kookboek. Maar vooral Le Cordon Blue kan ik iedereen aanraden: je hebt er meteen een naslagwerk bij.
Zelf kijk ik ook regelmatig in 'de keuken van de Franse provincies' van Elisabeth David: en van de beroemdste kookboeken. Ik heb ook de Italiaanse variant ooit bij De Slegte gekocht, maar die heb ik nog niet ingekeken.
Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Ik heb die drie Homarus boeken ook, vooral voor de heb: ze zijn erg mooi, en zeker in 'de basis' en 'het product' staat veel moois, maar het is niet echt een basiskookboek: ze zijn meer voor erbij.
anonieme razernist
pi_63204429
quote:
Op donderdag 13 november 2008 20:47 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Die bedoel ik!

Zou je me wat meer kunnen vertellen over wat je er precies mee doet/aan hebt?
Sweet and innocent...
  donderdag 13 november 2008 @ 23:17:56 #158
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63207218
quote:
Op donderdag 13 november 2008 13:34 schreef DarkElf het volgende:
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
Ben ik ook geen fan van, maar die loopt in ieder geval niet zo idioot te hoereren voor de camera. En die snijdt gewoon zijn lente-ui. Dat iemand werkelijk waar na al die jaren koken nog steeds denkt dat lente-uitjes knippen makkelijker is dan snijden kan ik niet serieus nemen.
pi_63211812
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p

Duizend-en-één smaken - C. Roden
Omdat er een paar hier op het forum heel erg enthousiast over zijn...

Indonesische keuken - S. Owen
Ik heb nog geen kookboek over deze keuken

Het Bali kookboek - L. Gerungan
Tja...dan nog maar eentje...

China modern - C. Huang
De reviewers op Amazon zijn erg enthousiast over dit boek.

Meer recepten uit de moleculaire keuken van Cook & Chemist - E. Marien
Cook & Chemist - E. Marien
En deze twee omdat ik denk dat ik ze wel interessant vindt!

Ik ga geen lijst typen van alle boeken die ik al heb, want dat wordt wel een erg lange lijst...
pi_63231492
nou moe. was helemaal overtuigd dat ik dat pakket van nigella moest gaan halen, dan wel de versie met godd huisvrouw. kan ik het nergens vinden!!
Sjakie ♥ 10-7-10
Japie ♥ 4-2-14
pi_63800462
Ik heb "Over eten en koken" van Harold McGee van Sinterklaas gehad. Gaaf boek!
pi_66793900
Onlangs is er een nieuw boek uitgekomen van gods culinaire plaatsvervanger op aard, Ferran Adria. "Een dag bij elbulli". Ik heb het vandaag in handen gehad en doorgebladerd. Het is een zeer waar en lijvig tuk drukwerk. Terwijl het echt maar één dag beschrijft in het meest gewilde restaurant.

Van zo ongeveer iedere stap die Ferran en zijn medewerkers doen is een foto gemaakt. Dan krijg je natuurlijk al snel ruim 600 pagina's vol. Bij de foto's steeds een korte beschrijving wat er te zien is. Regelmatig ook een soort inleg katern van dun krantenpapier met diepgaandere informatie. Het boek is vooral een achter de schermen blik in het restaurant van begin tot eind. Vanaf binnenkomst met het kopje koffie van de brigades tot het schrobben van de vloer. Er staat zelfs een foto in van de lichtknopjes die worden ingeschakeld.

Ik vind het een interresant boek, zowel inhoudelijk als de vormgeving. Het leest alsof je naar een documentaire kijkt op Discovery Channel.

Opvallend detail: de gemiddelde gast betaalt zo ongeveer 230 euro voor 30 gangen. Vind ik best meevallen eigenlijk. Ik denk dat je bij Michel Bras, Gordon Ramsey, en anderen uit de top 10 makkelijk meer betaald voor een diner.

Boek is o.a. hier te krijgen: http://www.bol.com/nl/p/b(...)006502912/index.html

copyright Fixers
pi_66794353
quote:
Op vrijdag 14 november 2008 08:11 schreef Yinny het volgende:
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p

Duizend-en-één smaken - C. Roden
Ik heb hem voor kerst gekregen van
Zo'n mooi boek
pi_66796180
Ik heb de volgende boeken:
Kook Ook
De Zilveren Lepel
Le Cordon Bleu Handboek kooktechnieken
Le Cordon Bleu Handboek wijn
Michel Roux Sauzen
Nigella Express
Lonnie Gerungan Indonesisch koken
Rick Bayless De Mexicaanse Keuken
Specerijen dumonts kleine lexicon

Nog op de verlanglijst:
Mcgee Over eten en koken
Bijzonder brood
365 sappen & smoothies

En weet iemand soms een goed chinees kookboek?

[ Bericht 4% gewijzigd door Guido81 op 07-03-2009 13:26:49 ]
  zaterdag 7 maart 2009 @ 23:00:30 #165
9058 Tha_Butcha
Unstoppable
pi_66812697
mmm, om ze allemaal op te noemen gaat me wat te ver.

Maar een paar van mijn favorieten:

- Larousse Gastronomica (mijn bijbel)
- Escoffier (mijn 2e bijbel)
- "De Kunst van het Koken", Julia Child
- Le Cordon Bleu handboek kooktechnieken

Verder wat "bekendere" koks:

- Heston Blumenthal
- Gordon Ramsey
- Nigella Lawson
- El Bulli 2003/2004
- Sergio Herman

Op de verlanglijst staan nog, die ik nog steeds niet heb *schaam*

- Beb Vuyk, Indonesisch kookboek
- Wannee

Voor mijn verjaardag laatst nog Harold McGee gehad, moet er es goed voor zitten, maar zag
er goed uit bij het doorbladeren.

Ik kook eigenlijk zelden uit kookboeken, gebruik ze meer als naslagwerk/inspiratie. Ben veel te eigenwijs
daarvoor. De enige keren dat ik recepturen precies heb gevolgd, is voor school of pattiserie. Overigens
zijn mijn schoolboeken echt fucking slecht, maar ze zijn te cheap ass om een nieuwe druk uit te brengen.
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
  zondag 8 maart 2009 @ 11:18:45 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66819768
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.

Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 maart 2009 @ 11:21:14 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66819826
IK heb dit 5 jaar geleden ook al eens gevraagd
quote:
zo ben ik nog steeds op zoek naar de lezingen en speaches die Yukio Mishima (een van de beste schrijvers van de vorige eeuw) over eten heeft gehouden. Ik weet alleen dat ie ze gehouden heeft, maar volgens mij zijn ze nooit gepubliceert. Hem kennende zal het over de klassieke japanse keuken gaan, van vreemde smetten vrij.
Iemand een idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_66819846
Ik heb vorige week de Artusi gkocht. Wat is dat een leuk boek Ontzettend grappig geschreven (en die man was zijn tijd vooruit! Eten moet altijd lekker zijn, maar ook gezond, niet te vet, etc).
  zondag 8 maart 2009 @ 11:56:59 #169
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66820530
ik moet er echt weer eens induiken. De laatste maanden is het vooral snel en simpel. Weer even inspiratie opdoen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_66820677
He frut. Ik lees dit topic net nu ik al jarig ben geweest. Ik had Artusi eigenlijk wel willen vragen als cadeau. Misschien dat ik m'nverjaardagsgeld erop stuksla.

[ Bericht 0% gewijzigd door piepster op 09-03-2009 11:19:20 ]
  zondag 8 maart 2009 @ 14:51:49 #171
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_66826392
Ik heb laatst een complete dvd reeks van Julia Child binnen gehaald, The French Chef. Erg leuk om te kijken.



Later dit jaar komt er trouwens een film over haar uit Julie & Julia
pi_66845090
quote:
Op zondag 8 maart 2009 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.

Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
Heb je el bulli al?

deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_66856097
-subtiele spam, niet subtiel genoeg-

[ Bericht 91% gewijzigd door Vork op 09-03-2009 15:10:34 ]
pi_66856612
Subtiele spam.
There is no love sincerer than the love of food.
  maandag 9 maart 2009 @ 16:59:25 #175
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66865086
quote:
Op zondag 8 maart 2009 23:28 schreef prupke het volgende:

[..]

Heb je el bulli al?

deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Nee, en denk ook niet dat ik die ga kopen. Plaatjesboeken is niet mijn eerste intresse, als het nu zijn biografie was, zoals Kitchen Confidential er eentje is, dan was het wat anders.

Dit is echt een prachtig boek over hoe het is kok te zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_66865876
quote:
Op donderdag 13 november 2008 22:10 schreef Innocence het volgende:

[..]

Die bedoel ik!

Zou je me wat meer kunnen vertellen over wat je er precies mee doet/aan hebt?
Nog steeds niet voor m'n verjaardag gekregen

maar eh, was wel benieuwd naar een antwoord op m'n vraag. Het betreft dus het boek "Recepten van Italiaanse osterias"
Sweet and innocent...
pi_66930824
Mijn nieuwste aanwinst: De gezondste eenpansgerechten

  Hoofdredactie Fotografie woensdag 11 maart 2009 @ 14:19:15 #178
95752 crew  Chell
Kluns
pi_66934722
Ik vind: http://www.kokenmetkarin.nl/ erg leuk. De boeken heb ik nog niet, maar staan wel op mijn verlanglijstje.
pi_66941116
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 14:19 schreef Chell het volgende:
Ik vind: http://www.kokenmetkarin.nl/ erg leuk. De boeken heb ik nog niet, maar staan wel op mijn verlanglijstje.
Hier ook op het verlanglijstje
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_66941532
Mijn verlanglijstje is op dit moment erg kort.

Deze (een nederlandse druk):
pi_66949580
Die is alleen helaas niet meer te krijgen
pi_66949908
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 21:24 schreef Guido81 het volgende:
Die is alleen helaas niet meer te krijgen
Je meent het
En de meeste mensen die hem hebben willen hem niet kwijt...
pi_66952096
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?

http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
pi_66952232
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?

http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
ik kan morgen voor je kijken wat het precies is...
maar ik weet niet waar je woont (hoef ik ook niet te weten btw )

maar op deze site kan je zien waar het boek op voorraad is (blauwe ballon) en kan je het gaan inzien voor je het koopt

http://www.bzoek.com/?option=com_mbhbooksheet&task=bookview&Itemid=10004&query=9789066117358&disp=LEVERBAAR&kml=0&bav=0&delc=
Thank Drunk I'm a Goddess!
pi_67006916
Half februari besteld en eind maart komt ie dan eindelijk binnen: Hoe word ik een goddelijke huisvrouw
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_67007165
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?

http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
Ik vond het een geweldig boek Maar het is niet echt een kookboek; meer geschikt om je te verlekkeren aan al dat mooie vlees en de kunsten van sterrenchefs
  Hoofdredactie Fotografie vrijdag 13 maart 2009 @ 15:13:54 #187
95752 crew  Chell
Kluns
pi_67010038
Eerste 'Koken met Karin' boekje is binnen. Ben er blij mee

Binnenkort maar eens wat mensen te eten vragen en dan staat in ieder geval de zomertiramisu met aardbeien op het menu
pi_67011401
Nog een nieuw kookboek erbij: Zalig en slank

pi_67215972
ook weer een paar nieuwe

Over eten en koken, Harold McGee
Bijzonder brood, Linda Collister
Veel lekkers uit China, Ching-He Huang
pi_67216022
Ik heb Jamie's Kookrevolutie van Sinterklaas gehad alleen nog steeds niets uit gekookt. Terwijl het wél een heel leuk boek is met mooie foto's, makkelijke/lekkere gerechten en leuke verhaaltjes van mensen die nooooooit kookten en nu de nieuwe Jamie zijn. Toch maar eens gaan doen.
I would go along with someone like you
pi_67222904
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 19:54 schreef Liefste. het volgende:
Ik heb Jamie's Kookrevolutie van Sinterklaas gehad alleen nog steeds niets uit gekookt. Terwijl het wél een heel leuk boek is met mooie foto's, makkelijke/lekkere gerechten en leuke verhaaltjes van mensen die nooooooit kookten en nu de nieuwe Jamie zijn. Toch maar eens gaan doen.
Echt een aanrader zijn de hamburger,de spagetti en de fajitas met kip.de rest moet ik nog gaan proberen.
  zondag 29 maart 2009 @ 15:41:10 #192
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67519728
Het verbaast me dat de klassieker 'The Joy of Cooking' hier nog niet genoemd is.. Eigenlijk HET klassieke Amerikaanse kookboek waar alles instaat, vanaf de tijd van de Mayflower (dus recepten over hoe je bevers en slangen en alles klaar moet maken)

Zeer de moeite waard, en met recht een klassieker.
Vraag me eigenlijk af of er geen goedkope paperback beschikbaar is, het is al zo oud (niet zo oud als Wannee , dat niet)
  zondag 29 maart 2009 @ 15:49:09 #193
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67519941
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 19:52 schreef Guido81 het volgende:
Over eten en koken, Harold McGee
'On Food and Cooking' kan natuurlijk niet gemist worden. Zelfs als je niet kookt, alleen al om het uit interesse te lezen.. wat een gaaf boek!!! Echt die man z'n levenswerk. 't Is duur maar elke cent waard. Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.

Al is het alleen maar omdat je dan als hele stoere kok kunt praten van McGee zegt dit en McGee zegt dat
  zondag 29 maart 2009 @ 16:21:56 #194
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67520779
quote:
Op donderdag 21 augustus 2008 10:10 schreef misteriks het volgende:
Als ik haar op TV bezig zie, heeft ze die titel niet gestolen hoor
Mee eens, ik wil haar!!!!!!!!!!

nog nooit zo'n flirt op tv gezien trouwens, als ze een aardbei in haar mond stopt krijg ik gewoon een.. ach laat maar
pi_67531120
quote:
Op zondag 29 maart 2009 15:49 schreef Leef het volgende:
...
Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.

Al is het alleen maar omdat je dan als hele stoere kok kunt praten van McGee zegt dit en McGee zegt dat
Ik heb de (oude) Nederlandse vertaling die door Bert Bakker is uitgegeven en die is uitstekend vertaald. De opnieuw vertaalde uitgave van uitgeverij Nieuw Amsterdam heb ik zelf nooit gelezen, maar als ik de recensies moet geloven is met die nieuwe vertaling ook niet zo veel mis.
pi_67569159
Nigella duurde weer een maand langer voordat de neiuwe druk uitkomt, dus heb nu een kookboek van Tessa Kiros gekocht: 'alle smaken van de regenboog'.
Erg mooi boek!
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_67569311
Leuke boeken schrijft zij he?

Ik heb "Twaalf" en "de smaak van mijn herinnering" ... ook al zo leuk en kook er best veel uit.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_67571049
Mijn net begonnen collectie:
Het Basiskookboek - AH
Margriet Kookboek - van dishoeck (eerste wat ik kreeg van me ma toen ik op mezelf ging)
De grote Larousse - Joel Robuchon
Bijzonder - AH
Lange Tafels - AH
12 Maanden Lekker eten - AH
Kookserie eten met plezier 1 t/m 4

Koken voor familie en vrienden - Ainsley Harriott
Jamies Kookrevolutie - Jamie Olivier
Puur - Jonnie Boer

de Barkeepers bijbel - Dave Broom
1001 cocktails - ?

Erg veel AH omdat die makkelijk te scoren zijn
pi_67574527
quote:
Op dinsdag 31 maart 2009 10:43 schreef cybermans het volgende:

Erg veel AH omdat die makkelijk te scoren zijn
Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!

@DE: ik vind het een prachtig boek, en een echte aanwinst op mijn inmiddels behoorlijk groeiende collectie kookboeken.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_67593680
quote:
Op dinsdag 31 maart 2009 09:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Nigella duurde weer een maand langer voordat de neiuwe druk uitkomt, dus heb nu een kookboek van Tessa Kiros gekocht: 'alle smaken van de regenboog'.
Erg mooi boek!
Die is inderdaad mooi, ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen. Vreemd genoeg heb ik er nog nooit iets uit gekookt.
pi_67605562
quote:
Op dinsdag 31 maart 2009 12:25 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!

@DE: ik vind het een prachtig boek, en een echte aanwinst op mijn inmiddels behoorlijk groeiende collectie kookboeken.
De Slegte heeft ook nog weleens leuke dingen liggen voor weinig geld. En voor mensen die goed Engels begrijpen: de uitverkoop van de Britse Amazon, dat is echt de plek om mooie kookboeken te scoren! Zeker met de huidige stand van de valuta.
  woensdag 1 april 2009 @ 14:13:59 #202
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_67611683
Ik ben nog op zoek naar een goed indonesisch kookboek. Iemand aanraders?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 1 april 2009 @ 14:18:54 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67611810
quote:
Op woensdag 1 april 2009 14:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ben nog op zoek naar een goed indonesisch kookboek. Iemand aanraders?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67611862
quote:
Op woensdag 1 april 2009 14:18 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Da's meer een Indisch kookboek, toch? Misleidende titel.

Wel een tof boek
  woensdag 1 april 2009 @ 14:47:51 #205
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67612690
quote:
Op woensdag 1 april 2009 14:20 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Da's meer een Indisch kookboek, toch? Misleidende titel.

Wel een tof boek
Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67613104
quote:
Op woensdag 1 april 2009 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?
Indisch is de Hollands-Indonesische keuken (rijsttafels e.d.).
  woensdag 1 april 2009 @ 15:42:49 #207
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67614813
Een van de mooiste kookboeken die ik heb, is 50 koks & 1 boer
Een boek over het leven op de boerderij, over hoe gewassen worden gekweekt en vee wordt gefokt.
En over koken, met veel recepten!

Het gaat over een biologische boer met een schitterende boerderij, met een akker, een kas, een tuin, stallen, een weide, een winkel waar je de heerlijkste dingen kunt kopen, een wijnkelder, een woonhuis, dit alles onder de rook van Amsterdam.. alles om jaloers op te zijn zeg maar.

Die 50 verschillende koks uitnodigt, en niet de minsten. Ongeveer alles wat beroemd is qua koken in NL: Cees Helder, Jonnie Boer, Joop Braakhekke, Pierre Wind, the lot. En ze de boerderij laat zien, en met ze kookt. De koks delen hun recepten in het boek, verdeeld in categorieen (voor, hoofd, lams, zuivel enz.)

Het is echt een prachtboek, lekkere foto's ook. Binnenkort is het weer sinterklaas en dit is een aanrader..

door lise goeman borgesius en ben te voortwis, isbn 90 5956 1511

wow dit klinkt als spam. Nou ja ik ben er nou eenmaal enthousiast over..
pi_67618266
Ik ben op zoek naar een goed vegetarische kookboek. Waar vooral heel veel goede lekkere recepten in staan. Iemand een idee voor mij?
  woensdag 1 april 2009 @ 17:42:38 #209
165237 Leef
Sunny side up!
pi_67619148
quote:
Op woensdag 1 april 2009 17:14 schreef MissX het volgende:
Ik ben op zoek naar een goed vegetarische kookboek. Waar vooral heel veel goede lekkere recepten in staan. Iemand een idee voor mij?
Zelf ben ik over het algemeen helemaal niet van het vegetarische gedoe, al kan het af en toe heel erg lekker zijn.
Een vegetarische vriendin van me had meegewerkt (dit is alweer een jaar of drie geleden) aan een vegetarisch kookboekje, 100 pagina's en ter grootte van een schrift, in zwart-wit, met een soort best-of van de recepten van de vega-nerd website Vegatopia.nl - het was hun project.

'Het Vegatopia Kookboek'

Ik heb er veel plezier van. Het kostte me maar een tientje, Weet alleen niet of het nu nog te krijgen is.

Zie hier:
http://www.vegatopia.com/smf/index.php?topic=5205.0
pi_73139047
Kickerdekick..........eindelijk heb ik Nigella's Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, en ik word toch wel zo verdomd blij van dat boek

Inmiddels heb ik mijn voorraadkast behoorlijk gevuld met basisdingen, voor mijn verjaardag heb ik een mixer met beslagkom en digitale-keukenweegschaal gekregen, dus niets kan me eigenlijk nog tegen houden deze herfst/winter onwijs veel te gaan bakken
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_73139199
quote:
Op zondag 27 september 2009 00:34 schreef mascara-klodder het volgende:
Kickerdekick..........eindelijk heb ik Nigella's Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, en ik word toch wel zo verdomd blij van dat boek
Ik heb hem al een paar jaar en word er nog steeds erg blij van
pi_73139492
quote:
Op zondag 27 september 2009 00:41 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Ik heb hem al een paar jaar en word er nog steeds erg blij van
Dat kan ik me helemaal voorstellen
Wat dat betreft is voor mij 'Duizend Smaken' van C. Roden ook zo'n fantastisch goed-voel-boek.

Ben mijn Fok!dinnetjes ook nog altiijd erg dankbaar dat ik die voor mijn verjaardag heb gekregen samen met de Tajine, die ik eik te weing gebruik

Maargoed, ik ben de afgelopen tijd ook een beetje kookmoe geweest, nu met de herfst/winter in aantocht hoop ik weer wat meer tijd aan koken te besteden.
Deze week een goed begin gemaakt aangezien ik 3x eters had
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_73140494
Mocht je nog slachtoffers zoeken voor het uitproberen van de recepten in je kookboeken, MK, ik durf wel
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_73142005
Heeft iemand het Nutella kookboek al? Dat ziet er best leuk uit eigenlijk.
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_73142130
quote:
Op zondag 27 september 2009 02:20 schreef Isabeau het volgende:
Mocht je nog slachtoffers zoeken voor het uitproberen van de recepten in je kookboeken, MK, ik durf wel
Als ik weer een beetje echt in het ritme zit, zal ik wel weer eens een fokdinertje organiseren

Het Nutella-kookboek ken ik niet.

Tijdje terug wel het kookboek van Ernst en Bobbie aangeschaft. Dochterlief kwam steeds met spullen aanzeulen bij de kassa wat ze niet mocht hebben, tot ze met dat kookboek kwam, dat vond ik dan wel weer leuk.
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_73145008
quote:
Op zondag 27 september 2009 00:55 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

Dat kan ik me helemaal voorstellen
Wat dat betreft is voor mij 'Duizend Smaken' van C. Roden ook zo'n fantastisch goed-voel-boek.
Die heb ik voor kerst gekregen
pi_73145065
ik heb oa dit boek besteld vrijdag. Ben een beetje op de zelf jam maak toer gegaan en vind het erg leuk om meer te lezen over zelf van alles doen en maken en River Cottage is een harstikke leuk programma dus met t boek zal t ook wel goedkomen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_73145208
Ik heb a piece of cake gekocht. Echt een heel mooi en leuk boek met tig bakrecepten.
Go hard or go home
  zondag 27 september 2009 @ 14:09:50 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73147213
Had laatst voor het eerst in maanden weer eens tijd bij een fatsoenlijke boekwinkel naar binnen te lopen, helaas, alle boeken bij de kookafdeling die de moeite waard waren had ik al.
Maar ik zag dat er een nieuwe vertaling is van Harold McGee
http://kookboekenrecensen(...)oken-wetenschap.html
Als je dat boek nog niet kent, een aanrader voor als je meer wilt weten over hoe eten klaarmaken werkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 september 2009 @ 14:27:01 #220
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_73147795
Net deze besteld

kon het niet laten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_73209847
River Cotage handbook 2: preserves is binnen en wat een fijn boek!

zoveel uitleg over preserving groente en fruit, véél tips, veel recepten: jams/marmelades/chutneys/ pickles/ fruit liqueurs/ketchup/bottled fruits..

echt een heel handig en tof boek!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_75095930
Vandaag het tweede boek van 'De Zilveren Lepel' gekocht, ziet er mooi uit!

Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_75104166
Ik ben zelf erg blij met de boeken uit de kookschool serie. Deze van oorsprong franse serie (Course de cuisine) heeft bij alle recepten van iedere stap een foto. Beschrijving met text is minmalistisch maar duidelijk. Een autistische kennis noemt het "de enige kookboeken die autist-bestendig zijn". Ik mis zelf alleen een klein achtergrondverhaaltje bij de gerechten. Over de herkomst van een gerecht of voor mogelijke combinaties met andere dingen.
pi_75106852
ik koop zo'n beetje in ieder land waar ik kom, een kookboek met recepten uit dat land, erg leuk!!
mijn man is zeeman en neemt dan ook de vreemdste boeken voor me mee.
verder heb ik veel kookboeken, maar het meest gebruik ik wel het margriet-kookboek, wat al meer dan 40 jaar oud is. het zit vol met aantekeningen en uitgeknipte recepten, onvervangbaar!!!!
een heel leuk kookboek wat ik heb is het kookboek van mevrouw maigret, met recepten, waar maigret zo dol op was.
over het algemeen volg ik de recepten niet klakkeloos, maar het is wel een inspiratie en soms weet ik gewoon niet hoe het moet.
ook op rommeltjesmarkten tref ik regelmatig voor een euro of zo iets leuks aan. mijn laatste aanwinsten zijn het margriet-kookboek voor lekkerbekken uit 1981,( staat ook vol met aantekeningen van de vorige eigenaar) erg lekkere recepten. dan nog een kookboek van heinz, ja ja van de ketchup, het heet lekker tomaat. ook heerlijke recepten, vooral als je zoals ik dol op tomaten bent.
pi_75122033
Da's een leuk idee, kookboeken meenemen als souvenir. Maar kan je alles ontcijferen?
pi_75123217
Ik heb een tijdje geleden 'De dikke vegetariër' gekocht en daar ben ik wel blij mee. Het is gewoon een basiskookboek, maar dan zonder vlees. Alleen wel af toe hele stukken over rare dingen die amper verkrijgbaar zijn in Nederland of dingen die juist heel erg Nederlands zijn maar ontbreken, maarja, dat heb je met een vertaling.
  zondag 29 november 2009 @ 21:21:44 #227
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_75123737
Het beste basis kookboek allertijden.



Iedereen zou deze in huis moeten hebben.
Van ei koken tot 6 gangen diner
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
pi_75134204


[ Bericht 100% gewijzigd door lies1947 op 30-11-2009 08:44:31 ]
pi_75134271
quote:
Op zondag 29 november 2009 20:52 schreef piepster het volgende:
Da's een leuk idee, kookboeken meenemen als souvenir. Maar kan je alles ontcijferen?
de meeste zijn wel in het engels of spaans. dat is natuurlijk wel te vertalen.
sommigen zijn in een taal waar ik niet uitkom, maar dat is ook leuk, ook al is het alleen voor de plaatjes.
pi_75134847
Ik was een tijdje terug op zoek naar een goed Vegetarische kookboek uiteindelijk The Vegeterranean gevonden. Ik ben er echt zoo blij mee. Heb er al ontzettend veel uit gemaakt. Iedereen die ik er iets uit voorzet is ook blij verrast.

Echt een super aanrader als je op zoek bent naar een vegetarische kookboek.



Hij is er ook in het Nederlands, zie ik.
pi_75147862
Ik twijfel ook om The Vegeterranean voor kerstmis te vragen. Ik ben zelf geen vegetarier maar ik zou zo graag een paar keer per week vegetarisch koken! En jammer genoeg is mijn brein niet zo goed in het zelf verzinnen van recepten.
Ik heb er in de boekwinkel al eens naar gekeken maar mijn twijfels blijven toch een beetje. Heb je een suggestie uit het boek wat ik volgens jou echt eens moet maken?
E.
  zaterdag 5 december 2009 @ 16:39:58 #232
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_75316978
Niet echt een kookboek, maar lijkt mij leuk om te lezen en dus besteld:

Reis naar de Sterren van Paul van de Bunt.
quote:
In Reis naar de Sterren gaan Paul en Sandra van de Bunt op bezoek bij alle 54 driesterrenchefs van Europa. Ze mogen er in de potten kijken, ze proeven van de specialiteiten van het huis en hebben een ongedwongen babbel met de chef. De Van den Bunts brengen het vaak verrassende relaas van hun culinaire belevenissen in sappige reisverhalen die geïllustreerd worden met leuke snapshots en anekdotes. Lievelingsadressen kregen een coup de coeur. Paul, patron-cuisinier van tweesterrenrestaurant De Leuf in Ubachsberg (NL), laat zich door deze culinaire ontdekkingen inspireren en creëert na elk bezoek een schitterend gerecht. Deze nieuwe creaties worden prachtig in beeld gebracht en in bevattelijke recepten neergeschreven. Reis naar de Sterren is een ware tour de force, een nooit eerder ondernomen culinaire rondreis die een unieke kijk biedt op het gastronomische nec plus ultra van Europa.


[ Bericht 4% gewijzigd door golfer op 05-12-2009 23:20:24 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Redactie Frontpage / Spellchecker vrijdag 11 december 2009 @ 21:13:41 #233
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_75531684
Ik ga zo het hele topic doorspitten maar ondertussen stel ik mijn vraag hier vast: ik zoek een kookboek voor iemand die bij voorkeur geen vlees eet (maar niet helemaal vegetariër is, ze geeft alleen niet zo om vlees). En omdat het een zeer verdiend cadeautje moet worden liefst wel een leuk/uitgebreid/speciaal boek. Wie heeft er een leuk idee voor me?
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_75533358
Vegeterranean: http://www.bol.com/nl/p/b(...)005750837/index.html

Ik als vleesliefhebber reken dit toch tot 1 van mijn mooiste en beste kookboeken. Prachtig vormgegeven, heerlijke recepten en overal een mooie uitleg bij. Daarnaast is het boek doorspekt met interessante ervaringen en anekdotes van de chefkok en haar man. Een echte aanrader!
Life is too short not to have fun
pi_75534229
beste mensen,

Allereerst wat een fantastisch topic, mijn verlanglijstje is weer een stuk langer geworden (en ik heb er al zo veel, stuk of 100...)

Nu ben ik op zoek naar rare, bijzondere, vreemde, aparte kookboeken. (heb bv het maffia kookboek).
Wie weet er wat leuks voor mn verzameling?

Groet marike
pi_75540581
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 22:14 schreef marike77 het volgende:
beste mensen,

Allereerst wat een fantastisch topic, mijn verlanglijstje is weer een stuk langer geworden (en ik heb er al zo veel, stuk of 100...)

Nu ben ik op zoek naar rare, bijzondere, vreemde, aparte kookboeken. (heb bv het maffia kookboek).
Wie weet er wat leuks voor mn verzameling?

Groet marike
Het maffia-kookboek van Joe 'Dogs' Iannuzzi is wel een lollig boek en zeker leuk om te lezen, alleen heb ik er weinig uit gekookt: vooral veel zware Amerikaans-italiaanse recepten. Uit dezelfde keuken komt het Sopranos kookboek. Een stuk uitgebreider en vast ook heel lekker als je het ook daadwerkelijk gaat maken, maar de verhalen eromheen zijn itt Iannuzzi fictie. Ik heb er dus weinig uit gekookt, maar ze zijn allebei wel leuk.
anonieme razernist
pi_75540720
http://www.dolcevia.com/a(...)n/heerlijkrome.shtml

Ooit in de opruiming bij de V&D gekocht. Leuk boekje met de smaakontwikkeling per wijk in Rome, met leuke recepten, foto's en verhalen.
Life is too short not to have fun
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 12 december 2009 @ 12:01:17 #238
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_75544943
quote:
Op vrijdag 11 december 2009 21:52 schreef vaagsel het volgende:
Vegeterranean: http://www.bol.com/nl/p/b(...)005750837/index.html

Ik als vleesliefhebber reken dit toch tot 1 van mijn mooiste en beste kookboeken. Prachtig vormgegeven, heerlijke recepten en overal een mooie uitleg bij. Daarnaast is het boek doorspekt met interessante ervaringen en anekdotes van de chefkok en haar man. Een echte aanrader!
Dat lijkt me inderdaad een mooi boek Maar De Zilveren Lepel ook, het wordt denk ik een keuze tussen die twee.
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 12 december 2009 @ 12:59:52 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75546337
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 01:55 schreef NoCigar het volgende:

[..]

Het maffia-kookboek van Joe 'Dogs' Iannuzzi is wel een lollig boek en zeker leuk om te lezen, alleen heb ik er weinig uit gekookt: vooral veel zware Amerikaans-italiaanse recepten. Uit dezelfde keuken komt het Sopranos kookboek. Een stuk uitgebreider en vast ook heel lekker als je het ook daadwerkelijk gaat maken, maar de verhalen eromheen zijn itt Iannuzzi fictie. Ik heb er dus weinig uit gekookt, maar ze zijn allebei wel leuk.
sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen. De Bobby Gold Stories van Anthony Bourdin is een thriller gebaseerd op zijn ervaringen met de maffia (als kok in de horeca). Hij schreef ook "kitchen conficential" over zijn leven in de horeca, een geweldig boek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75547565
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen. De Bobby Gold Stories van Anthony Bourdin is een thriller gebaseerd op zijn ervaringen met de maffia (als kok in de horeca). Hij schreef ook "kitchen conficential" over zijn leven in de horeca, een geweldig boek.
Die staan nog op mijn lijstje, hoewel ik dat lijstje regelmatig vergeet. Bij deze hoop ik ze weer te onthouden.
anonieme razernist
pi_75574151
Voor chocolade freaks net als mij , heb je deze meesterwerk:

pi_75580309
Een kookboek wat ik fantastisch vind maar wat bijna niet te vinden is; het originele "Groot Surinaams Kookboek". Ben erg fan van de Surinaamse/indische etc keuken en dan is dit een van de weinige goede kookboeken in die richting.
  Redactie Frontpage / Spellchecker maandag 14 december 2009 @ 18:03:17 #243
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_75620274
Ik heb Vegeterranean gekocht voor mijn vriendin. Ze was helemaal overdonderd Ze was er heel blij mee
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_75664762
Is een dag bij ElBulli een leuk boek om weg te geven aan iemand die bij een grote catering werkt en heel veel van koken afweet?
pi_75665423
quote:
Op zondag 13 december 2009 15:54 schreef Qwertje het volgende:
Een kookboek wat ik fantastisch vind maar wat bijna niet te vinden is; het originele "Groot Surinaams Kookboek". Ben erg fan van de Surinaamse/indische etc keuken en dan is dit een van de weinige goede kookboeken in die richting.
http://koken.blog.nl/kook(...)starke-samsin-hewitt
pi_75667226
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 20:37 schreef Rejected het volgende:
Is een dag bij ElBulli een leuk boek om weg te geven aan iemand die bij een grote catering werkt en heel veel van koken afweet?
Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.
pi_75667303
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 21:32 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.
Zo een impressie kreeg ik idd al, thanks!
  woensdag 16 december 2009 @ 11:18:46 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_75680864
quote:
Op dinsdag 15 december 2009 21:32 schreef ..-._---_-.- het volgende:

[..]

Ik heb het boek zelf niet in handen gehad, maar naar wat ik gehoord heb schijnt het erg tegen te vallen voor de culinair geinteresseerden. Het is een fotoreportage van een dag bij El Bulli, maar geen kookboek en je wordt er niets wijzer van.
Ik ken het boek niet, maar denk ook niet dat de recepten van El Bulli veel nut hebben voor de liefhebber, de technische vaardigheid die je nodig hebt is enorm hoog.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_75710087
Je hebt niet alleen technische vaardigheden nodig, maar vooral ook gereedschap en materiaal waar moeilijk of gewoon helemaal niet aan te komen is.
pi_75848765
Ik ben niet op zoek naar een kookboek, maar op zoek naar een boek waarin tips staan over hoe je eten netjes op een bord kunt opdienen? Heeft iemand een idee of daar een boek over bestaat?
  zondag 20 december 2009 @ 19:42:50 #251
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_75848936
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:38 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben niet op zoek naar een kookboek, maar op zoek naar een boek waarin tips staan over hoe je eten netjes op een bord kunt opdienen? Heeft iemand een idee of daar een boek over bestaat?
http://www.amazon.com/Wor(...)tation/dp/047147939X
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_75849156
quote:
Thnx maar ik heb het liefst een Nederlandstalig boek, mn Engels is niet zo heel goed.
pi_75849264
het gaat toch vooral om de plaatjes?
Ja doei.
pi_75849266
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:48 schreef Sylvana het volgende:
Thnx maar ik heb het liefst een Nederlandstalig boek, mn Engels is niet zo heel goed.
Miss heb je hier wat aan:
http://www.kookboek.nl/shop_detail/result/thuis_uit_eten/1/247/
  zondag 20 december 2009 @ 19:51:39 #255
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_75849279
quote:
Op zondag 20 december 2009 19:38 schreef Sylvana het volgende:
Ik ben niet op zoek naar een kookboek, maar op zoek naar een boek waarin tips staan over hoe je eten netjes op een bord kunt opdienen? Heeft iemand een idee of daar een boek over bestaat?
Pierre Wind schreef daar volgens mij ooit een boek over: "De kers op de appelmoes."
Maar geen idee of dat voldoet aan jouw wensen hoor. Ik zou het eerst even inbladeren voor ik het kocht.

http://www.bol.com/nl/p/n(...)005469203/index.html
pi_75849479
Aan die 2 boeken heb ik aan de beschrijving te zien wel wat Zal van de week eens in de boekhandel kijken of ze ze daar hebben en ik ze even door kan bladeren Thnx iig!
pi_76156508
Ik heb die van Pierre Wind besteld
  dinsdag 29 december 2009 @ 13:57:16 #259
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_76179331
Moleculair koken
Net als grapje gekregen van mijn tante, omdat ik tijdens kerst had gezegd dat ik het wel een keer spherification zou willen uitproberen. Nu nog een plek vinden in groningen waar ik de ingredienten kan halen
Iemand een idee?
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
  dinsdag 29 december 2009 @ 14:03:53 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76179599
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 13:57 schreef Eltonno het volgende:
Moleculair koken
Net als grapje gekregen van mijn tante, omdat ik tijdens kerst had gezegd dat ik het wel een keer spherification zou willen uitproberen. Nu nog een plek vinden in groningen waar ik de ingredienten kan halen
Iemand een idee?
Hier hebben ze alles wat je nodig kan hebben op vrijwel elk gebied van eten
Hanos groningen
Bornholmstraat 56
9723 AZ Groningen

Maar welke ingredienten bedoel je specifiek?
Pectine kan je ook gewoon bij dille en kamille enzo krijgen, daar bind je jam mee, net als gelatine, agar krijg je daar of bij de toko.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2009 @ 14:25:36 #261
79543 Eltonno
Candy mountain Charlie!
pi_76180428
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 14:03 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hier hebben ze alles wat je nodig kan hebben op vrijwel elk gebied van eten
Hanos groningen
Bornholmstraat 56
9723 AZ Groningen

Maar welke ingredienten bedoel je specifiek?
Pectine kan je ook gewoon bij dille en kamille enzo krijgen, daar bind je jam mee, net als gelatine, agar krijg je daar of bij de toko.
Ik heb geen Hanos pasje jammer genoeg
En inderdaad sommige dingen zijn makkelijk te vinden. Maar neem nu bijvoorbeeld Natriumalginaat, carrageen, calciumzout, sojalecithine en bruissuiker
Kent iemand de webwinkel kookgoed.nl? Daar lijken ze het allemaal te hebben voor een redelijke prijs..

Trouwens, nog bedankt voor je tip over het klaarmaken vaan reerug, ze waren heerluk!

[ Bericht 4% gewijzigd door Eltonno op 29-12-2009 14:32:14 ]
-Een echte vriend weet al je geheimen en is dan nog steeds je vriend-
"In the quiet words of the Virgin Mary... come again?"
pi_76182236
quote:
Op woensdag 3 september 2008 21:59 schreef sigme het volgende:


Oh ja, de bijbel van het Italiaanse koken natuurlijk ook:
De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten
[ afbeelding ]
[..]


Deze heb ik eindelijk gekocht. Supermooi en grappig boek!
  dinsdag 29 december 2009 @ 15:18:15 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76182421
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 14:25 schreef Eltonno het volgende:

[..]

Ik heb geen Hanos pasje jammer genoeg
Ken je niemand met een pasje?
quote:
Trouwens, nog bedankt voor je tip over het klaarmaken vaan reerug, ze waren heerluk!
De onze ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2009 @ 15:24:08 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76182644
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 14:25 schreef Eltonno het volgende:

[..]
Kent iemand de webwinkel kookgoed.nl? Daar lijken ze het allemaal te hebben voor een redelijke prijs..
Yep, heb daar wel eens een bestelling (poedertjes enzo) gedaan. Niks mis mee.
  dinsdag 29 december 2009 @ 16:05:32 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76184213
Heb net Reis naar de Sterren binnen gekregen
http://www.stichtingkunstboek.com/kunst_kookboeken.asp?boek=489&so=17
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 29 december 2009 @ 16:10:32 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_76184371
quote:
Op dinsdag 29 december 2009 16:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb net Reis naar de Sterren binnen gekregen
http://www.stichtingkunstboek.com/kunst_kookboeken.asp?boek=489&so=17
Ik zit al 2 weken te genieten ervan en lees elke dag een paar recensies van hem.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_76225443
quote:
Op maandag 28 december 2009 20:58 schreef Sylvana het volgende:
Ik heb die van Pierre Wind besteld
En heb hem vandaag binnengekregen Wat een geweldig boek zeg
  woensdag 30 december 2009 @ 16:20:52 #268
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76225576
Ah, graag gedaan.
pi_76225706
De 'inkijk'bladzijden op bol.com zien er ook leuk uit

Die zet ik ook op mijn lijstje denk ik..
pi_76225726
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:24 schreef LieLie het volgende:
De 'inkijk'bladzijden op bol.com zien er ook leuk uit

Die zet ik ook op mijn lijstje denk ik..
je gaat inkijkbladzijden van bol.com bestellen?
Ja doei.
pi_76225770
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:24 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

je gaat inkijkbladzijden van bol.com bestellen?
Haha nee, dat klinkt inderdaad wat vreemd.
Maar op basis van de inkijkbladzijden zet ik het boek wel op mijn verlanglijstje
  woensdag 30 december 2009 @ 16:28:15 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76225875
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:25 schreef LieLie het volgende:

[..]

Haha nee, dat klinkt inderdaad wat vreemd.
Maar op basis van de inkijkbladzijden zet ik het boek wel op mijn verlanglijstje
Welk boek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76225902
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Welk boek?
Het boek van Pierre Wind dat hierboven besproken werd.
  woensdag 30 december 2009 @ 16:39:55 #274
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76226361
dat piepers tot pasta is vreselijk trouwens, heb het hier, maken een hollandaise met margarine
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76226573
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
dat piepers tot pasta is vreselijk trouwens, heb het hier, maken een hollandaise met margarine
Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.
pi_76226669
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:39 schreef Pietverdriet het volgende:
dat piepers tot pasta is vreselijk trouwens, heb het hier, maken een hollandaise met margarine
Kan hem op bol niet vinden?

Heb trouwens ook de zilveren lepel kado gekregen, ook erg leuk om ideetjes uit op te doen
Merk wel dat ik ook van het beeld ben, dus mis wel wat mooie smakelijke foto's.
Maar staat wel veel in
pi_76226700
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:45 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.
Klinkt logisch
Net als het conimex kookboek
pi_76226807
Ik heb net voor de grap (en 2,99) bij de Appie een boekje Stoofschotels mee gegrist. maar moet zeggen dat er nog best leuke recepten in staan! Ik was eigenlijk van plan hem als cadeautje een keer weg te geven of zo, maar denk dat ik hem lekker zelf hou
  woensdag 30 december 2009 @ 16:50:57 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76226810
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:47 schreef LieLie het volgende:

[..]

Kan hem op bol niet vinden?

volgens mij is het blueband kookboek ook al een jaar of 10 oud
maar hij staat wel op bol, tweedhands
http://www.bol.com/nl/p/n(...)001559075/index.html
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 16:53:14 #280
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76226915
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:45 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Het boek is dan ook een uitgave van Blue Band vanwege hun 75 jarig bestaan. Dus niet zo heel gek dat ze dan Blue Band producten gebruiken.
Maar goed dat Shell geen kookboek uitgeeft

Anyway, gewoon boter gebruiken waar ze blue band zeggen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:32:13 #281
97745 Thorical
finding a way
pi_76236126
quote:
Op woensdag 30 december 2009 16:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maar goed dat Shell geen kookboek uitgeeft

Anyway, gewoon boter gebruiken waar ze blue band zeggen
Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".
Recepten van Noorwegen tot Indonesië.
  woensdag 30 december 2009 @ 20:55:06 #282
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_76237269
Ik zag gister een kookboek van Donna Hay.. no time to cook, zag er gaaf uit, spijt van dat ik hem niet meegenomen heb, hier heb ik hem nog niet gezien. Denk wel dat ik hem online ga bestellen.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 30 december 2009 @ 21:24:05 #283
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_76238645
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:32 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".
Recepten van Noorwegen tot Indonesië.
En dan ook niet acher je kont opruimen en de keuken vies achterlaten.
  woensdag 30 december 2009 @ 22:44:02 #284
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76242462
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:32 schreef Thorical het volgende:

[..]

Ik zal het toch eens voorstellen. "Shell all over the world cookbook".
Recepten van Noorwegen tot Indonesië.
Koken doe je dan wel op gas, en je bent een groot deel van je tijd bezig met het zoeken naar olie over de hele wereld, maar beoordeeld worden die uitsluitend in Rijswijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76242667
quote:
Op woensdag 30 december 2009 20:55 schreef MissHobje het volgende:
Ik zag gister een kookboek van Donna Hay.. no time to cook, zag er gaaf uit, spijt van dat ik hem niet meegenomen heb, hier heb ik hem nog niet gezien. Denk wel dat ik hem online ga bestellen.
Ik weet niet waar je woont...
Maar bij de volgende boekhandels zou het boek op voorraad moeten zijn (de blauwe ballonnen

http://www.bzoek.com/Boek(...)k/9789047508953.html

Momenteel niet te bestellen omdat er een herdruk aan zit te komen die weer op 18 januari staat te verschijnen

(heb het even nagekeken voor je )

[ Bericht 12% gewijzigd door prupke op 30-12-2009 22:50:48 (extra info) ]
Thank Drunk I'm a Goddess!
  vrijdag 1 januari 2010 @ 16:11:06 #286
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_76294090
Net de Humarus-box besteld, ben ontzettend benieuwd:


Soort van Pietverdriet in zakformaat zegmaar...

[ Bericht 17% gewijzigd door Erasmo op 01-01-2010 20:10:47 ]
  zaterdag 2 januari 2010 @ 15:20:56 #287
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_76325514
Ik ben aan het opruimen en toen kwam ik een aantal kookboeken tegen die ik ooit heb gehad.
1 komt er uit 1950, voor het zelf bereiden van gebak, het ligt helemaal uit elkaar maar wel leuk om te hebben.
Ook zat er een boekje bij voor vleesgerechten in het boek gespeld als vleesch, helaas geen jaartal.

Ik vind het wel wat hebben die oude boeken.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 2 januari 2010 @ 15:32:17 #288
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_76325856
quote:
Op woensdag 30 december 2009 22:48 schreef prupke het volgende:

[..]

Ik weet niet waar je woont...
Maar bij de volgende boekhandels zou het boek op voorraad moeten zijn (de blauwe ballonnen

http://www.bzoek.com/Boek(...)k/9789047508953.html

Momenteel niet te bestellen omdat er een herdruk aan zit te komen die weer op 18 januari staat te verschijnen

(heb het even nagekeken voor je )
Thanks ! dan wacht ik dus nog heeeeeeeeeel even
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_76378337
hoi,

ik ben opzoek naar een goed surinaams kookboek. Zelf heb ik eigenlijk alleen de ervaring om voornamelijk de gerechten te mogen eten, maar nu zou ik deze ook graag eens zelf willen proberen te maken :-)

het moet dus eigenlijk een kookboek worden waar o.a. in vermld wordt:

de basiskennis van alle ingredienten die je per recept gebruikt en het moet kook-miep-proof zijn, want surinaams eten ken ik dus alleen maar van het zelf eten en niet het bereiden en dat wil ik gaan leren.

wie weet er en mooi boek?
let's kameel
pi_76401409
quote:
Op zaterdag 2 januari 2010 15:20 schreef Curiosity het volgende:
Ik ben aan het opruimen en toen kwam ik een aantal kookboeken tegen die ik ooit heb gehad.
1 komt er uit 1950, voor het zelf bereiden van gebak, het ligt helemaal uit elkaar maar wel leuk om te hebben.
Ook zat er een boekje bij voor vleesgerechten in het boek gespeld als vleesch, helaas geen jaartal.

Ik vind het wel wat hebben die oude boeken.
Da's cool idd Ik heb het oude bakkerskookboek van mijn opa Boek is uit 19-langgeleden Recepten voor tig gevulde koeken en zo 2 kg amandelspijs
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  maandag 4 januari 2010 @ 16:46:01 #291
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_76403249
quote:
Op maandag 4 januari 2010 15:58 schreef PdeHoog het volgende:

[..]

Da's cool idd Ik heb het oude bakkerskookboek van mijn opa Boek is uit 19-langgeleden Recepten voor tig gevulde koeken en zo 2 kg amandelspijs
Dat zijn de beste
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_76407242
Ik kreeg dit weekend Kookrevolutie van Jamie Oliver. Ziet er geweldig uit.
In veel boeken denk ik direct: de helft hiervan ga ik toch nooit maken. In dit boek ziet ALLES er lekker uit! En met mooie foto's en instructies kan iedereen alle recepten bereiden.
Nu staat de chili con carne te pruttelen opt vuur...
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
pi_76408121
quote:
Op zondag 3 januari 2010 22:06 schreef kamelen het volgende:
wie weet er en mooi boek?
http://koken.blog.nl/kook(...)starke-samsin-hewitt
pi_76410168
quote:
Op maandag 4 januari 2010 16:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat zijn de beste
Check Ik ga binnenkort toch eens wat recepten terugbouwen naar "normale" hoeveelheden
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  vrijdag 12 februari 2010 @ 11:35:38 #295
165237 Leef
Sunny side up!
pi_77913630
Hier in Amsterdam ligt bij de Slegte in de ramsj:
Onno Kleyn - Olie op het pastawater?

Een leerzaam boekje met alle vragen die iedereen altijd stelt over koken, en die een chemische en natuurkundige uitleg krijgen. Ik vind het lekker leesvoer, kost ook maar 4 euro.
pi_77943249
quote:
Op zaterdag 12 december 2009 12:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

sopranos kookboek heb ik ook, Joe Dogs moet ik dan nog maar eens hebben om aan te vullen.
Ik kreeg gisteren The Wise Guy Cookbook van Henry Hill binnen. Hij is degene op wiens leven de film Goodfellas van Martin Scorsese gebaseerd is.
Hij is ook kok geweest en heeft een degelijk kookboek samengesteld. Que receptuur zo op het eerste gezicht het meest uitgebreid in vergelijking met Joe Dogs Ianuzzi en het Sopranos cookbook.
anonieme razernist
pi_77947909
Binnenkort nog eens een kookboek kopen.
Alleen twijfel ik welke ik zou kopen.
Ik twijfel tussen Larousse Gastronomique en Escoffier.
Iemand die ze beiden heeft en het verschil kan uitleggen?
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 13 februari 2010 @ 10:26:05 #298
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77948058
Larousse Gastronomique is geen kookboek maar een encyclopedie waar dan wel wat recepten bij zitten. Escoffier is een euh niet basiskookboek maar een euh "franse-fundamenten-kookboek". Zou dus voor die laatste gaan. Ik heb die Larousse en vind het een een miskoop.
pi_77949383
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 10:26 schreef RobinOok het volgende:
Larousse Gastronomique is geen kookboek maar een encyclopedie waar dan wel wat recepten bij zitten. Escoffier is een euh niet basiskookboek maar een euh "franse-fundamenten-kookboek". Zou dus voor die laatste gaan. Ik heb die Larousse en vind het een een miskoop.
Als je hem voor een prijsje wil verkopen en verzenden naar België, laat maar iets weten!
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
  zaterdag 13 februari 2010 @ 11:51:22 #300
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_77949719
Als ik het over kon doen zou ik 'm niet kopen, maar euh, nu ik 'm toch heb wil ik 'm eigenlijk wel houden.
pi_77962965
quote:
Op zaterdag 13 februari 2010 11:51 schreef RobinOok het volgende:
Als ik het over kon doen zou ik 'm niet kopen, maar euh, nu ik 'm toch heb wil ik 'm eigenlijk wel houden.
Zo slecht is hij dus
Registreer je bij Betfair via deze code: QCU4LHHDH
en je bent voor eeuwig mijn vriend ;-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')