Die bedoel ik!quote:Op donderdag 13 november 2008 20:47 schreef NoCigar het volgende:
[..]
Heel veel authentiek Italiaans vind je in "recepten van Italiaanse osterias", uitgegeven door Slow Food: de recepten van de plaatselijke restaurants die local food voor local people serveren. Er is een algemeen boek, eentje over groente (die twee heb ik), een over vis en een over nagerechten, voor zover ik weet. Een aanrader maar wel erg overvloedig in niet heel toegankelijk misschien.
Ben ik ook geen fan van, maar die loopt in ieder geval niet zo idioot te hoereren voor de camera. En die snijdt gewoon zijn lente-ui. Dat iemand werkelijk waar na al die jaren koken nog steeds denkt dat lente-uitjes knippen makkelijker is dan snijden kan ik niet serieus nemen.quote:Op donderdag 13 november 2008 13:34 schreef DarkElf het volgende:
Jamie Oliver irriteert mij op die manier , ik zou dus ook nooit zomaar een boek van hem kopen met zijn "gooi een hand ... erin" "doe maar wat het komt wel goed enzo" stijl
Ik heb hem voor kerst gekregen vanquote:Op vrijdag 14 november 2008 08:11 schreef Yinny het volgende:
Vandaag maar even een stapeltje kookboeken besteld...alhoewel ik er al iets van 100 heb ofzo... :p
Duizend-en-één smaken - C. Roden
Iemand een idee?quote:zo ben ik nog steeds op zoek naar de lezingen en speaches die Yukio Mishima (een van de beste schrijvers van de vorige eeuw) over eten heeft gehouden. Ik weet alleen dat ie ze gehouden heeft, maar volgens mij zijn ze nooit gepubliceert. Hem kennende zal het over de klassieke japanse keuken gaan, van vreemde smetten vrij.
Heb je el bulli al?quote:Op zondag 8 maart 2009 11:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik verzamel kookboeken, heb er errug veel, maar je hebt twee soorten.
Boeken over eten, en boeken met recepten.
De laatste is een enorme hoeveelheid troep op de markt, vreselijk dure boeken, met grote fotos en een paar, vaak belabberde, recepten.
Deze poog ik te vermijden.
Goede kookboeken voor de beginnende thuis koker is bv het Wannee kookboek, erg goed geschreven, geen kijk/koffietafel boek maar gewoon degelijk nederlands kookboek, van de amsterdamse huishoudschool, eerste druk is van 1910.
Voor de franse keuken, een tandje hoger, een stuk vakliteratuur:
Kunst van het koken, door Jullia Child, Simone Beck en Louisette Bertholle. en natuurlijk La bonne cuisine francaise, door Marie Claude Besson
De duits/oostenrijkse keuken:
Wir Kochen uitgegeven door Waldheim Erbele in Wenen
Amerikaanse Keuken (een zeer onbekende maar prachtige keuken)
New Yorkers American heritage cookbook.
voor de restaurantkok is natuurlijk Eugen Paulis complete leerboek voor de keuken een onmisbaar stukje basis.
De italiaanse keuken;
Anna Del Conte; Classic foods of northern italy
"De wetenschap in de keuken en de kunst om goed te eten" van Artusi
Het oudere werk van Antonio Carlucie, toen het nog over recepten ging en niet over kijk eens wat een mooi boek. Eten in Italie bijvoorbeeld.
Verder, naslagwerken, de Larouse Gastronomique, concise encyclopedia of gastronomie, Alan Davidson Oxford companion to food (nu in betaalbare paperback bij pinguin onder een andere titel)
Dan voor vakidioten:
The Cambridge world historie of food, La bon Table door meneer bemelmans, Kochkunst des Mittelalters door Serventie, 6000 jahre brot door Jacob, alles van Jeffrey Steingarten.
Oh en gewoon leuk om te lezen
de boekjes van Johannis van Dam.
Nee, en denk ook niet dat ik die ga kopen. Plaatjesboeken is niet mijn eerste intresse, als het nu zijn biografie was, zoals Kitchen Confidential er eentje is, dan was het wat anders.quote:Op zondag 8 maart 2009 23:28 schreef prupke het volgende:
[..]
Heb je el bulli al?
deze dus
https://www.webshopboekha(...)es/9789079967001.jpg
Nog steeds niet voor m'n verjaardag gekregenquote:Op donderdag 13 november 2008 22:10 schreef Innocence het volgende:
[..]
Die bedoel ik!
Zou je me wat meer kunnen vertellen over wat je er precies mee doet/aan hebt?
Hier ook op het verlanglijstjequote:Op woensdag 11 maart 2009 14:19 schreef Chell het volgende:
Ik vind: http://www.kokenmetkarin.nl/ erg leuk. De boeken heb ik nog niet, maar staan wel op mijn verlanglijstje.
Je meent hetquote:Op woensdag 11 maart 2009 21:24 schreef Guido81 het volgende:
Die is alleen helaas niet meer te krijgen
ik kan morgen voor je kijken wat het precies is...quote:Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?
http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
Ik vond het een geweldig boek Maar het is niet echt een kookboek; meer geschikt om je te verlekkeren aan al dat mooie vlees en de kunsten van sterrenchefsquote:Op woensdag 11 maart 2009 22:20 schreef Stansfield het volgende:
Is dit boek eigenlijk zijn geld waard?
http://www.bol.com/nl/p/b(...)004736946/index.html
Echt een aanrader zijn de hamburger,de spagetti en de fajitas met kip.de rest moet ik nog gaan proberen.quote:Op donderdag 19 maart 2009 19:54 schreef Liefste. het volgende:
Ik heb Jamie's Kookrevolutie van Sinterklaas gehad alleen nog steeds niets uit gekookt. Terwijl het wél een heel leuk boek is met mooie foto's, makkelijke/lekkere gerechten en leuke verhaaltjes van mensen die nooooooit kookten en nu de nieuwe Jamie zijn. Toch maar eens gaan doen.
'On Food and Cooking' kan natuurlijk niet gemist worden. Zelfs als je niet kookt, alleen al om het uit interesse te lezen.. wat een gaaf boek!!! Echt die man z'n levenswerk. 't Is duur maar elke cent waard. Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.quote:
Mee eens, ik wil haar!!!!!!!!!!quote:Op donderdag 21 augustus 2008 10:10 schreef misteriks het volgende:
Als ik haar op TV bezig zie, heeft ze die titel niet gestolen hoor
Ik heb de (oude) Nederlandse vertaling die door Bert Bakker is uitgegeven en die is uitstekend vertaald. De opnieuw vertaalde uitgave van uitgeverij Nieuw Amsterdam heb ik zelf nooit gelezen, maar als ik de recensies moet geloven is met die nieuwe vertaling ook niet zo veel mis.quote:Op zondag 29 maart 2009 15:49 schreef Leef het volgende:
...
Ik begrijp alleen niet dat mensen hem in de belabberde NL vertaling gaan lezen.
Al is het alleen maar omdat je dan als hele stoere kok kunt praten van McGee zegt dit en McGee zegt dat
Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!quote:Op dinsdag 31 maart 2009 10:43 schreef cybermans het volgende:
Erg veel AH omdat die makkelijk te scoren zijn
Die is inderdaad mooi, ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen. Vreemd genoeg heb ik er nog nooit iets uit gekookt.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 09:45 schreef mascara-klodder het volgende:
Nigella duurde weer een maand langer voordat de neiuwe druk uitkomt, dus heb nu een kookboek van Tessa Kiros gekocht: 'alle smaken van de regenboog'.
Erg mooi boek!
De Slegte heeft ook nog weleens leuke dingen liggen voor weinig geld. En voor mensen die goed Engels begrijpen: de uitverkoop van de Britse Amazon, dat is echt de plek om mooie kookboeken te scoren! Zeker met de huidige stand van de valuta.quote:Op dinsdag 31 maart 2009 12:25 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
Kijk ook eens bij de witte boekenmarkt!
@DE: ik vind het een prachtig boek, en een echte aanwinst op mijn inmiddels behoorlijk groeiende collectie kookboeken.
quote:Op woensdag 1 april 2009 14:13 schreef -Mellow- het volgende:
Ik ben nog op zoek naar een goed indonesisch kookboek. Iemand aanraders?
Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?quote:Op woensdag 1 april 2009 14:20 schreef ColdFeet het volgende:
[..]
Da's meer een Indisch kookboek, toch? Misleidende titel.
Wel een tof boek
Indisch is de Hollands-Indonesische keuken (rijsttafels e.d.).quote:Op woensdag 1 april 2009 14:47 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Sorry? Wat is het verschil tussen een Indisch en Indonesisch kookboek?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |