Tsja, maar dat lijkt me toch iets meer reden tot blijdschap en opwinding dan dit alles.quote:Op donderdag 17 juli 2008 11:43 schreef okee6 het volgende:
[..]
De boer van het platteland draaide er ook geen extra rondje om toen in Berlijn de muur viel. Het is maar hoever je oog reikt.
alsof er met die redenatie nog *iets* boeiend en belangrijk is voor de gemiddelde fokker. klik dan niet op het topic. nog buiten het feit dat niemand hier roept dat beschavingen ten onder gaan ofzo. je *hoeft* niet te reageren weet je. als je wilt zeiken ga je naar KB, die is daarvoor. de meesten hier willen gewoon leuk neuzelen, discussieren en babbelen over zaken als de beurs, de economie en de wisselwerking van die 2. we vinden het leuk om daar nieuws over te lezen, en dat te interpreteren.quote:Op donderdag 17 juli 2008 11:20 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Doe je zelf iets met aandelen? Ben je op enig niveau wel echt geraakt door dit? Vallen er doden?
Mensen stellen zich hier nogal aan naar mijn mening. Nou, de markt corrigeert zich weer eens, poeh poeh wat boeiend en belangrijk voor de gemiddelde Fokker... Om het interessanter te maken kun je dan wel allerlei onzin roepen over beschavingen die ten onder gaan en systemen die instorten, maar wat het nut daarvan is
Het is ook best dat mensen het allemaal interessant vinden, het is meer de overtrokken sadistische manier van reageren die ik niet begrijp...quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:05 schreef simmu het volgende:
[..]
alsof er met die redenatie nog *iets* boeiend en belangrijk is voor de gemiddelde fokker. klik dan niet op het topic. nog buiten het feit dat niemand hier roept dat beschavingen ten onder gaan ofzo. je *hoeft* niet te reageren weet je. als je wilt zeiken ga je naar KB, die is daarvoor. de meesten hier willen gewoon leuk neuzelen, discussieren en babbelen over zaken als de beurs, de economie en de wisselwerking van die 2. we vinden het leuk om daar nieuws over te lezen, en dat te interpreteren.
en nee: ik heb geen aandelen. ik geloof ook niet in het idee dat je zomaar opeens niet meer kan pinnen als de dollar crasht. ik denk echter wel dat deze hele zooi zijn weerslag zal hebben/heeft op de reeele economie zoals wij die in het dagelijkse leven meemaken.
Volgens mij leeft er bij veel mensen toch een onderhuidse wens dat heel het systeem gewoon kapot moet gaan zodat we lekker opnieuw kunnen beginnen en deze keer wel goed.quote:Op donderdag 17 juli 2008 02:11 schreef mr.marcus het volgende:
[..]
doom denken hoort er een beetje bij hier op FOK,
in de Iran topics wordt ook al jarenlang een aanval voorspelt.
Nou nee. De handel grijpt echt door, bepaalde eerder al hoe mensen gevormd worden, educatie is óók handel. Nu is het zover dat ons eten handel is, dat ligt in pakhuizen achter grendel. Hier speculeren we nu of onze spaarrekening beinvloed kan en op welke termijn dat zou kunnen zijn. Als je wat hebt uitstaan, zit je nu wel op het puntje van je stoel.quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:04 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Tsja, maar dat lijkt me toch iets meer reden tot blijdschap en opwinding dan dit alles.
Geef eens een voorbeeld?quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:07 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Het is ook best dat mensen het allemaal interessant vinden, het is meer de overtrokken sadistische manier van reageren die ik niet begrijp...
het enige waar ik me schuldig aan maak is enig sarcasme, aangezien een aantal dingen die het laatste jaar gebeurd zijn behoorlijk voorspelbaar waren. ik noem bijvoorbeeld het feit dat het redelijk voorspelbaar is dat een volledige natie niet oneindig lang op de pof kan blijven doorgaan en het oneindig doorgaande groeimodel.quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:07 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Het is ook best dat mensen het allemaal interessant vinden, het is meer de overtrokken sadistische manier van reageren die ik niet begrijp...
Ik begrijp eerlijk gezegd niet zo goed waar je je druk om maakt. Ik 'irriteer' me ook wel eens aan sommige posters die roepen dat de wereld vergaat en mensen die hier spontaan komen vragen of ze morgen nog wel kunnen pinnen. Then again, we zijn hier niet allemaal zo enorm ingelezen, de een schrikt gewoon wat meer dan de ander. Bovendien zaten (zelfs) de kenners er behoorlijk naast, het is ook maar net welk bericht je oppikt momenteel, is het niet ?quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:07 schreef Wheelgunner het volgende:
Het is ook best dat mensen het allemaal interessant vinden, het is meer de overtrokken sadistische manier van reageren die ik niet begrijp...
quote:Wall Street zal donderdag naar verwachting hoger openen na beter dan verwachte cijfers van de financiele dienstverlener JP Morgan Chase.
De cijfers compenseren voor de daling van het aandeel eBay. Het online veilinghuis kwam onder druk te staan nadat het gisteren na het slot van Wall Street een teleurstellende verwachting voor het derde kwartaal afgaf.
Alhoewel de winst bij JP Morgan over het tweede kwartaal werd gehalveerd tot $2 miljard waren de cijfers beter dan waar analisten op rekenden. De winstdaling is het gevolg van verdere afschrijvingen op hypotheekgerelateerde posities, ongustige marktcondities en overnamekosten. Vooruitkijkend stelt de zakenbank een aanhoudende zwakke economie te voorzien en dat de kapitaalmarkten onder druk zullen blijven staan. Het aandeel wint in de electronische handel voorbeurs 4,6%.
Het aandeel eBay verliest ondanks beter dan verwachte kwartaalcijfers voorbeurs 9,3% door de tegenvallende verwachting.
Een andere financiele dienstverlener die vandaag met de cijfers naar buiten komt is Merrill Lynch. Analisten rekenen op een winst per aandeel van $1,98.
Daarnaast maken zwaargewichten IBM, Microsoft en Google vandaag de kwartaalcijfers bekend.
ff de facts op een rijtje.quote:Op donderdag 17 juli 2008 11:20 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Doe je zelf iets met aandelen? Ben je op enig niveau wel echt geraakt door dit? Vallen er doden?
Mensen stellen zich hier nogal aan naar mijn mening. Nou, de markt corrigeert zich weer eens, poeh poeh wat boeiend en belangrijk voor de gemiddelde Fokker... Om het interessanter te maken kun je dan wel allerlei onzin roepen over beschavingen die ten onder gaan en systemen die instorten, maar wat het nut daarvan is
Ach, heeft allemaal te maken met mijn interesse in hoe de (financiële) wereld in elkaar steekt. Prachtig om te zien hoe alles op elkaar inspeelt en hoe elke actie een reactie krijgt. Wie weet kan je er op deze manier wat van leren en een keer de toekomst correct voorspellen.quote:Op donderdag 17 juli 2008 11:20 schreef Wheelgunner het volgende:
Mensen stellen zich hier nogal aan naar mijn mening. Nou, de markt corrigeert zich weer eens, poeh poeh wat boeiend en belangrijk voor de gemiddelde Fokker... Om het interessanter te maken kun je dan wel allerlei onzin roepen over beschavingen die ten onder gaan en systemen die instorten, maar wat het nut daarvan is![]()
Ik heb vanochtend voor een paar k ingeslagen. Geen financials.quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:22 schreef okee6 het volgende:
De opvering van vandaag, koopjesjagers?
http://www.minyanville.co(...)e-time/index/a/18055quote:Op donderdag 17 juli 2008 12:07 schreef Wheelgunner het volgende:
[..]
Het is ook best dat mensen het allemaal interessant vinden, het is meer de overtrokken sadistische manier van reageren die ik niet begrijp...
Hij blijft leuk, depression = party. No doubt de meest humoristische digitale kijk op de economie met een flinke dosis humor. Sarcastisch jazeker... maar de site zit verdomd goed in elkaar.quote:Op donderdag 17 juli 2008 17:23 schreef simmu het volgende:
[..]
http://www.minyanville.co(...)e-time/index/a/18055
speciaal voor jou
Op een andere site las ik dat de belangrijkste US 19 financiële instellingen kunstmatig beschermd worden tegen agressieve beleggers op short/put posities.quote:Easy Targets: In Defense Of Speculators
Some free markets are apparently freer than others: The price of oil is free to fall, while the stock price of a bank is free to rise.
That is one takeaway from Washington's recent response to market turmoil. By singling out "speculators" who want to push bank stocks down and oil prices up, lawmakers and policy makers reinforce a message that the free market is a wonderful thing as long as it isn't going against you.
It is a potentially slippery slope.
Short-selling -- the act of betting against a stock by borrowing it and selling it -- plays an important role in making markets work properly. Throughout history, though, short-sellers have been easy targets during downturns. Napoleon called them traitors. Authorities in Malaysia, Hong Kong and elsewhere in Asia cracked down on the activity during their 1998 crisis.
Research by former Yale professor Owen Lamont, now a money manager with DKR Fusion in Boston, shows stocks can get overpriced if short-selling is limited, leaving only optimists to express themselves in the market.
During the tech-stock bubble in the late 1990s, shorts were overwhelmed by the thundering herd of irrationally exuberant bulls. Then, it was difficult to bet against new tech-stock offerings because shares were in limited supply and costly to borrow. Stocks ended up being clearly overpriced for long stretches.
In that case, and during the housing bubble, the speculators made everybody feel good, but were the bigger menace to the markets and economy, pumping up tech shares and home prices to unsustainable levels. Very few people complained about speculators then. Trying to stop them now could lead to still more market folly.
quote:AFS
Het verbieden van short gaan gaat natuurlijk niets oplossen. Er wordt maximaal wat tijd gewonnen voordat het onvermijdelijke toch gebeurt. Het zijn namelijk nooit de goede en mooie bedrijven waarin short gegaan wordt. Het zijn altijd de kneusjes die zichzelf in grote problemen hebben gebracht.
naar ik begrepen heb van de info op minyanville (http://www.minyanville.com/articles/index.php?a=18060) is het zelfs een non-maatregel, aangezien dit al opgenomen *is* in de regulering.quote:Op donderdag 17 juli 2008 17:49 schreef Drugshond het volgende:
ff over het naked-short gebeuren.
[..]
Op een andere site las ik dat de belangrijkste US 19 financiële instellingen kunstmatig beschermd worden tegen agressieve beleggers op short/put posities.
[..]
Damn, Simmu..quote:Op donderdag 17 juli 2008 17:23 schreef simmu het volgende:
[..]
http://www.minyanville.co(...)e-time/index/a/18055
speciaal voor jou
Ah, Kees de Kort, ook elke dag op BNR om 12.15u hè !quote:Op donderdag 17 juli 2008 17:49 schreef Drugshond het volgende:
ff over het naked-short gebeuren.
bron AFS
Ik las laatst ergens op MSN dat iemand voorspelde dat we voor het eind van het jaar weer rond de $50 per vat zullen zitten. Zo'n vaart zal het niet lopen, maar het zou de beurs erg veel goed doen.quote:
gaat niet gebeuren, de wereld economie heeft ieder jaar 5% meer nodig en er wordt nog steeds net zoveel opgepompt als in 2005, we zitten aan de top qua oppompen.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 04:33 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik las laatst ergens op MSN dat iemand voorspelde dat we voor het eind van het jaar weer rond de $50 per vat zullen zitten. Zo'n vaart zal het niet lopen, maar het zou de beurs erg veel goed doen.
En waar heb je die kennis vandaan? De gemakkelijk winbare vloeibare Arabische olie raakt op, Groot-Brittanie raakt erdoorheen. Dan ben je meer aangewezen op olie uit de conflictgebieden, denk aan Nigeria, Irak, Iran, Rusland. Qua productie is winning uit de oliezanden steeds lucratiever. Of er werkelijk veel en kwalitatieve olie onder het resterende poolijs zit, moet nog onderzocht. Gezien de locatie, verwacht maar niet dat de hongerige landen het daar binnen enkele generaties overeens wordenquote:Op vrijdag 18 juli 2008 09:07 schreef henkway het volgende:
[..]
gaat niet gebeuren, de wereld economie heeft ieder jaar 5% meer nodig en er wordt nog steeds net zoveel opgepompt als in 2005, we zitten aan de top qua oppompen.
De kwaliteit van de opgepompte olie is steeds minder, in China is de opgepompte olie niet meer zwart maar bruin, dus veel verontreiniging.
De nieuwe locaties die nog gevonden worden zitten vreselijk diep onder poolijs of meer dan tien km diep, de makkelijke locaties raken vaker leeg.
Olie zal eerder naar de 200 dollar gaan en daar blijven tot de wereldeconomie een beetje afgekoeld is
Als de conflicten uit de wereld zijn en olie als brandstof naar een lager plan verwezen wordt, ja. In dollars afgerekend zal de prijs echter nooit 50 zijn. Die munt valt.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 04:33 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ik las laatst ergens op MSN dat iemand voorspelde dat we voor het eind van het jaar weer rond de $50 per vat zullen zitten. Zo'n vaart zal het niet lopen, maar het zou de beurs erg veel goed doen.
Bron: nrcnext.quote:‘Freddie Mac wil voor 10 miljard aandelen verkopen’
New York, 18 juli. De Amerikaanse hypotheekbank Freddie Mac overweegt voor 10 miljard dollar (6,3 miljard euro) nieuwe aandelen uit te geven om extra kapitaal op te halen. Dat meldde de Amerikaanse zakenkrant The Wall Street Journal vandaag.
De grootste hypotheekverstrekker van de Verenigde Staten heeft samen met zijn zusterbedrijf Fannie Mae ernstig te lijden onder de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt, waardoor ze meer dan 11 miljard dollar hebben verloren. Veel analisten vrezen dat de verliezen nog veel verder kunnen oplopen.
De Amerikaanse overheid wil de twee semi-overheidsbedrijven financieel te hulp te schieten om te voorkomen dat de huizenmarkt in de VS nog verder in elkaar zakt. Het Amerikaanse ministerie van Financiën liet zondag weten de kredietverstrekking aan de twee hypotheekbanken te verlengen en mogelijk aandelen van beide bedrijven te kopen om ze overeind te houden. Dat zou betekenen dat het overheidstoezicht bij de twee instellingen wordt verscherpt.
Door de verkoop van nieuwe aandelen wil Freddie Mac dit overheidsingrijpen voorkomen. De verkoop zou vooral aan reeds bestaande aandeelhouders wereldwijd moeten plaatsvinden. Volgens The Wall Street Journal heeft Freddie Mac al gesprekken gevoerd met de zakenbanken Goldman Sachs en Morgan Stanley. De aandelenemissie moet naar verwachting 5 tot 10 miljard dollar gaan opleveren. Om de kaspositie te versterken, verkocht Fannie Mae in mei al voor 7,4 miljard dollar aandelen.
Freddie Mac en Fannie Mae bezitten of garanderen samen ongeveer 5,2 biljoen dollar aan uitstaande hypotheken, bijna de helft van de totale Amerikaanse hypotheekmarkt. Door alle onrust rond Freddie Mac en Fannie Mae zijn hun aandelenkoersen vorige week met 45 procent gedaald. Woensdag en donderdag toonden de fondsen weer fink herstel. Toch bedraagt het koersverlies sinds begin dit jaar nog altijd 76 procent.
Wie durft de gok aan om zulke aandelen op dit moment te kopen?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 10:37 schreef indahnesia.com het volgende:
10 miljard dollar.. met de huidige prijs dus zo'n 1.2 miljard aandelen...
Je zegt toch precies hetzelfde als degene die je quote?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 10:26 schreef okee6 het volgende:
[..]
En waar heb je die kennis vandaan? De gemakkelijk winbare vloeibare Arabische olie raakt op, Groot-Brittanie raakt erdoorheen. Dan ben je meer aangewezen op olie uit de conflictgebieden, denk aan Nigeria, Irak, Iran, Rusland. Qua productie is winning uit de oliezanden steeds lucratiever. Of er werkelijk veel en kwalitatieve olie onder het resterende poolijs zit, moet nog onderzocht. Gezien de locatie, verwacht maar niet dat de hongerige landen het daar binnen enkele generaties overeens worden
Overigens wordt de dip in de prijs wel degelijk aan de dreigende afkoeling van de Amerikaanse economie toegeschreven. Een recessie bespaart olie, tevens is het gunstig voor het Amerikaanse milieu.
Het Ministerie van Financien van de VS?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:08 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Wie durft de gok aan om zulke aandelen op dit moment te kopen?
In een ideale wereld wel...quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:18 schreef Eduard37 het volgende:
Olie is toch van iedereen? Net als de hele planeet van iedereen is? Haat de manier waarop we leven op deze planeet. Grenzen trekken en lekker mekaar de kop gek maken. Als je toevallig in een land bent geboren waar genoeg olie in de grond zit heb je wel mazzel. Wat maken wij mensen het mekaar toch moeilijk!
Mijn achtertuin hou ik toch graag voor mezelf hoor. Grenzen trekken ontkom je gewoon niet aan.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:18 schreef Eduard37 het volgende:
Olie is toch van iedereen? Net als de hele planeet van iedereen is? Haat de manier waarop we leven op deze planeet. Grenzen trekken en lekker mekaar de kop gek maken. Als je toevallig in een land bent geboren waar genoeg olie in de grond zit heb je wel mazzel. Wat maken wij mensen het mekaar toch moeilijk!
Tja, als je toevallig in een land bent geboren waar de grond vruchtbaar is heb je ook mazzel. Wat wil je, een soort wereldcommunisme? Voor 'alles' heb je grondstoffen nodig, die geen van allen evenredig verdeeld zijn over de wereld. In de 'woestijn' hebben ze olie, what else? Als je dat van ze afpaktquote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:18 schreef Eduard37 het volgende:
Olie is toch van iedereen? Net als de hele planeet van iedereen is? Haat de manier waarop we leven op deze planeet. Grenzen trekken en lekker mekaar de kop gek maken. Als je toevallig in een land bent geboren waar genoeg olie in de grond zit heb je wel mazzel. Wat maken wij mensen het mekaar toch moeilijk!
Lol, lijkt me wel wat!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:26 schreef Aether het volgende:
[..]
In een ideale wereld wel...
Misschien moeten we naar een ‘Star Trek-economie’
Parecon lijkt hier wat op.
Ontkom je wel aan. Alleen als we blijven denken zoals jij denkt dan heb je gelijk!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:30 schreef Perrin het volgende:
[..]
Mijn achtertuin hou ik toch graag voor mezelf hoor. Grenzen trekken ontkom je gewoon niet aan.
Ja, een soort wereldcommunisme. Ben ervan overtuigd dat we iedereen op deze planeet kunnen onderhouden. We leven nu meer op basis van de sterksten overleven en de zwakkeren hebben pech. Dit is volgens mij meer dierlijk gedrag. Als we de huidige problemen nu eens goed analyseren dan lijkt mij dat dit niet werkt. Je maakt mensen die afhankelijk zijn zwakker en de rijken kunnen doen en laten waar ze zin in hebben. Slaat gewoon nergens op!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:34 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Tja, als je toevallig in een land bent geboren waar de grond vruchtbaar is heb je ook mazzel. Wat wil je, een soort wereldcommunisme? Voor 'alles' heb je grondstoffen nodig, die geen van allen evenredig verdeeld zijn over de wereld.
ha ha ha, ook niet voor een gezellige barbeque en een biertje?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:38 schreef Scorpie het volgende:
Nou Eduard, no way dat je in mijn achtertuin mag komen.
Er zijn beperkte middelen tov een oneinige neuk/voortplantingsdrang.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:18 schreef Eduard37 het volgende:
Olie is toch van iedereen? Net als de hele planeet van iedereen is? Haat de manier waarop we leven op deze planeet. Grenzen trekken en lekker mekaar de kop gek maken. Als je toevallig in een land bent geboren waar genoeg olie in de grond zit heb je wel mazzel. Wat maken wij mensen het mekaar toch moeilijk!
Bronquote:In their refined study, Giampietro and Pimentel found that 10 kcal of exosomatic energy are required to produce 1 kcal of food delivered to the consumer in the U.S. food system. This includes packaging and all delivery expenses, but excludes household cooking).20 The U.S. food system consumes ten times more energy than it produces in food energy. This disparity is made possible by nonrenewable fossil fuel stocks.
Dit weekend feestje met vrije inloop in jouw huis?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:39 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
ha ha ha, ook niet voor een gezellige barbeque en een biertje?
Nee liever niet. Wil ik even gaan zonnen in de tuin, komt er ineens een groep luidruchtige wildvreemden aanlopen, met barbecue, parasol, half bezopen... die willen eens ff gezellig een feestje gaan houden in mijn tuin.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:39 schreef Eduard37 het volgende:
ha ha ha, ook niet voor een gezellige barbeque en een biertje?
Ok, vooruit dan. Wel een amerikaans feestje natuurlijk!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:42 schreef Perrin het volgende:
[..]
Dit weekend feestje met vrije inloop in jouw huis?
Dat dachten de Amerikanen ook volgens mij, toen ze de indianen uitroeiden.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:18 schreef Eduard37 het volgende:
Olie is toch van iedereen? Net als de hele planeet van iedereen is?
Luidruchtig? Wildvreemd? Half bezopen? Hmmmm, is dat hoe jij barbebuen ziet? Ben geen lid van het oranjelegioen.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:42 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Nee liever niet. Wil ik even gaan zonnen in de tuin, komt er ineens een groep luidruchtige wildvreemden aanlopen, met barbecue, parasol, half bezopen...
Nee dank je.
Hallo, zo is het hoe het nu gaat! Ik heb het over als het niet zo zou zijn!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:45 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Dat dachten de Amerikanen ook volgens mij, toen ze de indianen uitroeiden.
En stel je voor dat er een stam diep in het oerwoud woont. Op een dag wordt daar een belangrijke grondstof ontdekt. Vervolgens komen er aan paar Europeanen aan en die zeggen "De planeet is van iedereen!", en vervolgens gaan zij die grondstof opgraven, zonder rekening te houden met de huidige bewoners.
Lekker zooitje zou dat worden.
Nou ja, volgens mij zijn we in de westerse wereld behoorlijk afhankelijk van olie uit niet-westerse landen. In Venezuela kun je voor de prijs van een fles water de auto volgooien met benzine. Maar zijn wij de 'zwakkeren'? Moeten wij geholpen worden? Volgens mij hebben we het wel prima zo.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:39 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Ja, een soort wereldcommunisme. Ben ervan overtuigd dat we iedereen op deze planeet kunnen onderhouden. We leven nu meer op basis van de sterksten overleven en de zwakkeren hebben pech. Dit is volgens mij meer dierlijk gedrag. Als we de huidige problemen nu eens goed analyseren dan lijkt mij dat dit niet werkt. Je maakt mensen die afhankelijk zijn zwakker en de rijken kunnen doen en laten waar ze zin in hebben. Slaat gewoon nergens op!
'We' hebben wel een grote beurs, die heet NYSE-Euronext...quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:50 schreef Eduard37 het volgende:
De beurs zakt trouwens weer. Op naar de 350 de komende week! Waarom hebben we trouwens nog steeds niet één grote beurs in Europa? Duurt ook eeuwig volgens mij. Perfect voorbeeld van hoe grenzen werken! Die werken dus niet!
uhm, zo werkt dat nu toch?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:45 schreef SjonLok het volgende:
[..]
Dat dachten de Amerikanen ook volgens mij, toen ze de indianen uitroeiden.
En stel je voor dat er een stam diep in het oerwoud woont. Op een dag wordt daar een belangrijke grondstof ontdekt. Vervolgens komen er aan paar Europeanen aan en die zeggen "De planeet is van iedereen!", en vervolgens gaan zij die grondstof opgraven, zonder rekening te houden met de huidige bewoners.
Lekker zooitje zou dat worden.
Wij zijn niet de zwakkeren. Wij pakken wat we pakken kunnen. Het draait me allemaal teveel om geld dit leven. Ooit zal dat veranderen. Helaas leven we te kort om dat allemaal mee te kunnen maken dus we moeten het hier mee doen maar ik droom er af en toe wel van. Veel oplossingen zijn er reeds voor huidige problemen maar omdat de factor GELD nog steeds het belangrijkste is gaat het allemaal tergend langzaam. Helaas! We doen ons dommer voor dan we zijn.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:50 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Nou ja, volgens mij zijn we in de westerse wereld behoorlijk afhankelijk van olie uit niet-westerse landen. In Venezuela kun je voor de prijs van een fles water de auto volgooien met benzine. Maar zijn wij de 'zwakkeren'? Moeten wij geholpen worden? Volgens mij hebben we het wel prima zo.
Dat is niet alleen jouw probleem: handelen zonder de juiste kennis is nu precies datgene wat de huidige problemen veroorzaakt!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:14 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Je zegt toch precies hetzelfde als degene die je quote?
Ja, precies. Wordt eens hoog tijd dat dat ook eens geregeld wordt!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:51 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
'We' hebben wel een grote beurs, die heet NYSE-Euronext...
Als Londen had willen meewerken... maar dat is niet gebeurdFrankfurt was te zwak.
Geld als drijfveer kan juist leiden tot innovaties. Kijk, communisme werkt niet omdat je met niks doen evenveel krijgt. Als olie gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen op het moment, zoals jij voorstelt, dan wordt de olie ook niet vervangen door schone energie. Pas als de olie op is omdat je dan niet anders meer kan. Het heeft ècht geen zin om die factor GELD weg te denken. Wat wèl een oplossing is, is hogere belastingen (bv aan oliemaatschappijen) wat de regering exclusief uitgeeft aan de ontwikkeling van alternatieve energie. Dat is geen communisme, we hebben nog steeds geld en wat rijkeren en wat armeren. Het wegnemen van de factor GELD als geheel heeft geen zin.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:53 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Wij zijn niet de zwakkeren. Wij pakken wat we pakken kunnen. Het draait me allemaal teveel om geld dit leven. Ooit zal dat veranderen. Helaas leven we te kort om dat allemaal mee te kunnen maken dus we moeten het hier mee doen maar ik droom er af en toe wel van. Veel oplossingen zijn er reeds voor huidige problemen maar omdat de factor GELD nog steeds het belangrijkste is gaat het allemaal tergend langzaam. Helaas! We doen ons dommer voor dan we zijn.
We zijn in handen van de Amerikanen. Er valt niks meer te regelen. Tenzij ze alle Europese beurzen verder nog overnemen. Wat het nut ervan is, weet ik niet hoor, maar dat ga jij mij uitleggenquote:Op vrijdag 18 juli 2008 11:55 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Ja, precies. Wordt eens hoog tijd dat dat ook eens geregeld wordt!
Ik weet het niet hoor. Een drijfveer moet zijn dat je leeft (tijdelijk) en dat je een toegevoegde waarde wilt zijn in dit leven. Dat zou eigenlijk een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Veel mensen die hun passie hebben gevonden en kunnen uitoefenen geven ook vaak aan dat het niet om het GELD gaat maar juist om de bevrediging. Jezelf gevonden te hebben. Je bestemming klopt en je bent gelukkig. Veel mensen worden gewoon niet goed voorgelicht. Dat begint bij school. Te vaak te simpele stof en standaard lesmateriaal. Terwijl er in mijn ogen veel meer aandacht naar het individue moet gaan zodat je de juiste keuzes maakt en de betekenis van het leven beter gaat begrijpen.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:01 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Geld als drijfveer kan juist leiden tot innovaties. Kijk, communisme werkt niet omdat je met niks doen evenveel krijgt. Als olie gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen op het moment, zoals jij voorstelt, dan wordt de olie ook niet vervangen door schone energie. Pas als de olie op is omdat je dan niet anders meer kan. Het heeft ècht geen zin om die factor GELD weg te denken. Wat wèl een oplossing is, is hogere belastingen (bv aan oliemaatschappijen) wat de regering exclusief uitgeeft aan de ontwikkeling van alternatieve energie. Dat is geen communisme, we hebben nog steeds geld en wat rijkeren en wat armeren. Het wegnemen van de factor GELD als geheel heeft geen zin.
Gewoon, uniformiteit. Naar buiten laten zien dat we één Europa zijn en dat we mekaar serieus nemen. Dat we mekaar respecteren. één grote beurs is toch veel handiger dan al afzonderlijke beurzen. Tenzij je voorkeur uit gaat naar grenzen en ieder voor zich!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:05 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
We zijn in handen van de Amerikanen. Er valt niks meer te regelen. Tenzij ze alle Europese beurzen verder nog overnemen. Wat het nut ervan is, weet ik niet hoor, maar dat ga jij mij uitleggen
Ok sommigen hebben als passie busschauffeur of winterschilder. Dat is prima. Maar volgens mij krijgen we dan toch een overschot aan 'kunstenaars' en 'sporters'quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:08 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Ik weet het niet hoor. Een drijfveer moet zijn dat je leeft (tijdelijk) en dat je een toegevoegde waarde wilt zijn in dit leven. Dat zou eigenlijk een vanzelfsprekendheid moeten zijn. Veel mensen die hun passie hebben gevonden en kunnen uitoefenen geven ook vaak aan dat het niet om het GELD gaat maar juist om de bevrediging. Jezelf gevonden te hebben. Je bestemming klopt en je bent gelukkig. Veel mensen worden gewoon niet goed voorgelicht. Dat begint bij school. Te vaak te simpele stof en standaard lesmateriaal. Terwijl er in mijn ogen veel meer aandacht naar het individue moet gaan zodat je de juiste keuzes maakt en de betekenis van het leven beter gaat begrijpen.
Het leven is voor ons westerling een groot feest. Zolang we maar niet ruw vestoord worden in onze droom door mensen die vermelden dat er nog 5* zoveel mensen rondlopen die in een flinke armoede leven.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:08 schreef Eduard37 het volgende:
Terwijl er in mijn ogen veel meer aandacht naar het individue moet gaan zodat je de juiste keuzes maakt en de betekenis van het leven beter gaat begrijpen.
ha ha,quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:11 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Ok sommigen hebben als passie busschauffeur of winterschilder. Dat is prima. Maar volgens mij krijgen we dan toch een overschot aan 'kunstenaars' en 'sporters'![]()
En wie pompt de olie dan op?
Het is nu gewoon niet boeiend genoeg wat Europa 'als geheel' doet. De belangrijke markten zijn vooral Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Maar misschien komt het wel als de EU steeds meer gaat samenwerken. Al gaat dat erg langzaam omdat de burger daar niet op zit te wachtenquote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:10 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Gewoon, uniformiteit. Naar buiten laten zien dat we één Europa zijn en dat we mekaar serieus nemen. Dat we mekaar respecteren. één grote beurs is toch veel handiger dan al afzonderlijke beurzen. Tenzij je voorkeur uit gaat naar grenzen en ieder voor zich!
Winstwaarschuwing van de Belgische concurrent Delhaizequote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:13 schreef Eduard37 het volgende:
Nu Ahold weer aan de beurt. Het is elke dag wel raak. Die hele AEX is volgens mij alleen nog maar een speeltuin voor hedgefondsen.
Zekers, en die moet er ook blijven. We houden ons eigen economiën en we kunnen niet op tegen landen als Duitsland, Frankrijk en UK. Maar er is zoveel meer te bereiken als we gaan samenwerken. Maar ja, iedere burger moet zich maar eens gaan verdiepen in allerlei zaken voordat ze hun mond opendoen. Nee, roepen kan iedereen. Neem meer dan de helft toch al niet meer serieus in dit land!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:16 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Het is nu gewoon niet boeiend genoeg wat Europa 'als geheel' doet. De belangrijke markten zijn vooral Duitsland, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Maar misschien komt het wel als de EU steeds meer gaat samenwerken. Al gaat dat erg langzaam omdat de burger daar niet op zit te wachten![]()
En die eigen identiteit van de Europese landen is toch ook schitterend? Met zulke mooie stereotypen
Ligt eraan wat je vindt dat de AEX moet weerspiegelen.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:17 schreef Eduard37 het volgende:
Die AEX kun je toch ook niet meer serieus nemen?
Mee eensquote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:20 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Zekers, en die moet er ook blijven. We houden ons eigen economiën en we kunnen niet op tegen landen als Duitsland, Frankrijk en UK. Maar er is zoveel meer te bereiken als we gaan samenwerken. Maar ja, iedere burger moet zich maar eens gaan verdiepen in allerlei zaken voordat ze hun mond opendoen. Nee, roepen kan iedereen. Neem meer dan de helft toch al niet meer serieus in dit land!
Ja, zag het. Dacht al wat blijft Ahold goed liggen. Ha ha ha. Who is next? KPN? RD? Mittal? De winsten die snel zijn opgebouwd vielen er net zo snel weer af. Zijn aandelen in de aex uberhaupt nog wel winstgevend? Tijdelijk misschien maar het is niet meer iets voor je oude dag toch?quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:17 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Winstwaarschuwing van de Belgische concurrent Delhaize
Neem aan dat je op de LHC doelt? Da's een deeltjesversneller en kost alleen energiequote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:25 schreef Eduard37 het volgende:
Als dat ding in Zwitserland gaat werken. Volgend jaar wordt dat in bedrijf genomen. Dan hebben we toch alternatieve energie die de olie kan vervangen?
Ja dat ding.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:25 schreef Eduard37 het volgende:
Als dat ding in Zwitserland gaat werken. Volgend jaar wordt dat in bedrijf genomen. Dan hebben we toch alternatieve energie die de olie kan vervangen?
quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:34 schreef Aether het volgende:
[..]
Neem aan dat je op de LHC doelt? Da's een deeltjesversneller en kost alleen energie
De ITER is een experimentele fusiereactor in Frankrijk die hopelijk in 2018 in werking treedt. Daarna zal er nog 20 jaar getest worden. Voor 2050 hoeven we hier geen commerciële reactor van te verwachten.
Hmmmm, interessant! Ga het proces in de gaten houden!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:35 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Ja dat ding.![]()
Maar eerst eens kijken of de ITER uberhaubt gaat werken.
Na de ITER zal er nog een test centrale gebouwd moeten worden die de duurzaamheid gaat bewijzen en dan pas weten of we in staat zijn om op een fusie manier langdurige energie te gaan produceren.
Idd best slimquote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:42 schreef Eduard37 het volgende:
Best wel slim toch?
Ja en nee. Ik heb totaal geen kennis van het kernfusie gebeuren, maar ik meen dat het vrij veel energie kan produceren. In dat geval is de energie er. Volgende probleem is dat we die energie ook moeten kunnen gebruiken. Benzine-motoren werken niet op elektriciteit. Dat moet worden omgebouwd dus. Aangezien er tientallen miljoenen van dergelijke auto's rondrijden, is dat vrij duur.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:25 schreef Eduard37 het volgende:
Als dat ding in Zwitserland gaat werken. Volgend jaar wordt dat in bedrijf genomen. Dan hebben we toch alternatieve energie die de olie kan vervangen?
Ja, is ook zo. Op veel gebieden wordt er juist veel samengewerkt, ook al duurt het soms lang voordat er dan uiteindelijk knopen worden doorgehakt. Dit zou ook meer in het nieuws moeten komen zodat normale burgers ook meer positief worden over samenwerkingverbanden. Helaas wil de gemiddelde burger zich niet verdiepen in wat er allemaal gaande is op de planeet zodat ik soms het gevoel krijg dat we stil staan en in een negatieve wereld leven.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:48 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Idd best slim
Maar om dan even terug te komen op je eerder gemaakte opmerkingen dat we meer zouden moeten samenwerken. Dan is dit een mooi voorbeeld want voor de iter werken veel landen samen, maar we hebben wel eerst 4 jaar moeten onderhandelen om eruit te zijn dat we deze centrale toch in frankrijk ergens neerzetten.
Ok, duidelijk. Het gaat er dus van komen. De huidige problemen die we nu kennen met bijvoorbeeld de olie is gewoon tijdelijk en helaas op het moment dat wij hier zijn. Er is dus weldegelijk hoop dat we het beter gaan aanpakken en schoner vooral!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:53 schreef waht het volgende:
[..]
Ja en nee. Ik heb totaal geen kennis van het kernfusie gebeuren, maar ik meen dat het vrij veel energie kan produceren. In dat geval is de energie er. Volgende probleem is dat we die energie ook moeten kunnen gebruiken. Benzine-motoren werken niet op elektriciteit. Dat moet worden omgebouwd dus. Aangezien er tientallen miljoenen van dergelijke auto's rondrijden, is dat vrij duur.
Maar goed, het is dus mogelijk. Een energiebron die op zeer grote schaal elektriciteit genereert. De infrastructuur daarvoor ligt er al (elk huis heeft elektriciteit), dan rest alleen nog het ombouwen van de transport sector.
Bron: NRC.quote:Nederland belegt voor 16 mld in Fannie Mae en Freddie Mac
Amsterdam, 17 juli. Nederlandse beleggers, waaronder De Nederlandsche Bank, bezitten voor 26 miljard dollar obligaties (tegen de huidige koers: 16 miljard euro) van Fannie Mae en Freddie Mac, de grootste Amerikaanse woningfinanciers, die gesteund moeten worden door de Amerikaanse regering.
De Nederlandsche Bank heeft obligaties van Fannie Mae en Freddie Mac ter waarde van 750 miljoen euro, heeft een woordvoerder desgevraagd gezegd. „Het is ongebruikelijk dat De Nederlandsche Bank informatie geeft over haar beleggingen, maar gezien de belangstelling voor de genoemde financiers doen we het.” DNB haalt ongeveer 2 procent rendement op de effecten.
De beleggingen in de effecten van Fannie Mae en Freddie Mac door centrale banken en staatsinvesteringsfondsen zijn een belangrijke drijfveer voor de Amerikanen om te zorgen dat het vertrouwen in Fannie Mae en Freddie Mac behouden blijft. Eind juni vorig jaar was 21 procent van de obligaties van beide bedrijven in handen van buitenlandse beleggers, zo blijkt uit de meest recente gegevens van het Amerikaanse ministerie van Financiën.
Minister van Financiën Hank Paulson kondigde deze week noodmaatregelen aan om de financiële positie van de financiers te versterken. Hun beurskoersen stortten in door de crisis op de Amerikaanse huizenmarkt. De grootste Nederlandse belegger in de obligaties is pensioenfonds ABP. ABP had volgens de laatste eigen cijfers, van eind 2007, voor 11 miljard euro effecten van de twee in bezit. ABP heeft ook kleine pakketten aandelen in de twee.
Nederland staat negen op de landenlijst van beleggers in obligaties van Fannie Mae en Freddie Mac. Nummer één is China met 376 miljard dollar.
Precies, dat toont aan hoe afhankelijk we zijn van Amerika. We zitten allemaal met onze centjes daar de boel op te kopen en te financieren. Kan nooit goed gaan. En Amerika lacht zich helemaal krom!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:12 schreef Aether het volgende:
[..]
Bron: NRC.
Hele lijst uit nrcnext:
Top-10 beleggers obligaties woningfinanciërs Fannie Mae/Freddie Mac in miljarden dollars per 30 juni 2007
1. China 376
2. Japan 229
3. Kaaiman Eilanden 52
4. Luxemburg 39
5. België 33
6. Midden-Oosten (8 olielanden) 30
7. Verenigd Koninkrijk 28
8. Ierland 26
9. Nederland 23
10. Zwitserland 16
En hier trek je weer één groot front, was het maar zo makkelijk. In Amerika wordt de onderklasse aangevuld met illegalen en is de toch al kleine middengroep uitgehold door financieel wanbeleid. Het plukje superrijken kan daar tot op heden enkel naar kijken. Het is illusie om te denken dat zij hun kapitaal op een hoop gooien om de gezondheid op te krikken. Bedrijven zijn beter vertegenwoordigd in bestuur dan de burger.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 12:01 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Geld als drijfveer kan juist leiden tot innovaties. Kijk, communisme werkt niet omdat je met niks doen evenveel krijgt. Als olie gemakkelijk toegankelijk is voor iedereen op het moment, zoals jij voorstelt, dan wordt de olie ook niet vervangen door schone energie. Pas als de olie op is omdat je dan niet anders meer kan. Het heeft ècht geen zin om die factor GELD weg te denken. Wat wèl een oplossing is, is hogere belastingen (bv aan oliemaatschappijen) wat de regering exclusief uitgeeft aan de ontwikkeling van alternatieve energie. Dat is geen communisme, we hebben nog steeds geld en wat rijkeren en wat armeren. Het wegnemen van de factor GELD als geheel heeft geen zin.
Wordt het te confronterend! De waarheid? ha ha ha. Maar je hebt gelijk. Laten we gewoon weer ons masker opzetten en lullen over NWS en niet over BNW wat dat ook moge betekenen!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:43 schreef Perrin het volgende:
Laten we hier geen [BNW] topic van maken graag.. dit is nog altijd [NWS]..
Jaja.. "De Waarheid".. ik kan er niet tegen.. it hurtss!quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:44 schreef Eduard37 het volgende:
[..]
Wordt het te confronterend! De waarheid? ha ha ha. Maar je hebt gelijk. Laten we gewoon weer ons masker opzetten en lullen over NWS en niet over BNW wat dat ook moge betekenen!
quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:47 schreef Perrin het volgende:
[..]
Jaja.. "De Waarheid".. ik kan er niet tegen.. it hurtss!![]()
BNW forum, leef je uit: Brave New World
Zonde om een goed, informatief topic te vervuilen met DSM IV Cluster A-gekwebbel.
mwach. een jaar geleden werd de hele huizenbubble nog ontkend, en viel dat dan weer onder BNW. ik denk dat we het er nu wel over eens kunnen zijn dat er wel een huizenbubble wasquote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:56 schreef Ali_Kannibali het volgende:
Drugshond vond dit topic een fusie van BNW en NWS. Is hij niet een beetje de godfather van dit topic?
BNW is voornamelijk speculatie. Maar dit hele topic is, afgezien van de nieuwsberichten, speculatie. Dus wat maakt het uit.
Precies.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 13:43 schreef Perrin het volgende:
Laten we hier geen [BNW] topic van maken graag.. dit is nog altijd [NWS]..
Ik denk eerder aan een sluipcrash (Q3). Amerika loopt uit de pas met hun rente beleid. Als Azie de rente gaat verhogen zijn de rapen gaar (daar is de inflatie ook hard aan het oplopen). Amerika moet dan wel volgen, en dan kan het wel eens heel hard gaan voor Joe Sixpack. Het dalen van de olieprijs neemt in ieder geval veel druk weg.quote:Op vrijdag 18 juli 2008 14:52 schreef simmu het volgende:
[..]
mwach. een jaar geleden werd de hele huizenbubble nog ontkend, en viel dat dan weer onder BNW. ik denk dat we het er nu wel over eens kunnen zijn dat er wel een huizenbubble was
ps: op een persoonlijke noot toch even: simmu zal ergens in de komende weken opeens een week of wat afwezig zijn, dit ivm het kweken van een mini-simmuvolle termijn --> tijd om te bevallen! dus dan zal die grote crash wel komen
wie gokt wanneer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |