FOK!forum / Televisie / Doctor Who & Torchwood #9 - All the strange creatures..
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 17:05
He looks like a man, but he's a legend..

And his name is the Doctor.Doctor Who is de langstlopende SF-serie ter wereld. Oorspronkelijk een programma dat liep van 1963 tot 1989, maar sindsdien rustende in het land der 'series van vroeger'. Totdat Russel T Davies de draad in 2005 weer oppikte. In Doctor Who volgen we de avonturen van the Doctor, die in zijn ruimte- en tijdmachine, de TARDIS, van hot naar her reist, avonturen beleeft en iedereen uit de nesten helpt.

Doctor Who en Torchwood tot nu toe...

In de nieuwe serie zien we the Doctor in zijn negende incarnatie. Hij heeft onlangs de Time War, een massale oorlog tussen zijn volk, de Time Lords en hun vijanden, de Daleks, beslecht door alles en iedereen uit te roeien, inclusief de planeten van de twee volkeren: Gallifrey en Skaro. Hiermee is the Doctor echter thuisloos geworden. Niet langer vertegenwoordigt hij zijn thuisplaneet; die bestaat niet meer. Voor zover hij weet is hij de laatste van zijn volk.

Wanneer we the Doctor tegenkomen in zijn eerste avontuur sinds zijn achtste incarnatie in de jaren '90 is hij bezig de Autons uit te schakelen. Hierbij loopt hij Rose tegen het lijf, een winkelmeisje met weinig doel in haar leven. Wanneer zij hem succesvol helpt in de strijd tegen de Autons nodigt hij haar uit mee te reizen in de Tardis. Zij gaat accoord en samen reizen ze onder andere naar het einde van de wereld, de dag van haar vaders overlijden, het Cardiff van 1869 (waar we voor het eerst kennis maken met the Rift) en bevechten ze aliens in Downing Street. In het London van de Tweede Wereldoorlog komen ze Captain Jack Harkness tegen, een rogue Time Agent die hen eerst probeert op te lichten, maar ze later helpt in de strijd tegen miljoenen kleine medische reparatiebotjes die door een misverstand alle mensen op hun pad veranderen in zombies.

Hun reis samen lijkt tot een einde te komen wanneer ze, samen met Jack, de Daleks tegenkomen op Satellite 5, een tv-satellietstation in het jaar 200100. Het gevaar loopt zo hoog op dat, uit bescherming, the Doctor Rose met de Tardis naar huis stuurt, maar vastbesloten als ze is breekt ze de Tardis open, stuurt ermee terug naar de plaats des onheils en redt ze de dag. Door de kracht van de Tardis te gebruiken roeit ze de Daleks uit, brengt ze Jack weer tot leven en voorkomt ze de dood van the Doctor. Echter; niet zonder gevolgen. Haar actie leidt ertoe dat the Doctor overladen wordt met energie uit de Tardis, wat funest is voor zijn lichaam en alsnog tot de dood leidt. En zo komen we aan het einde van zijn negende leven. Rose en the Doctor keren terug naar London, Jack achterlatend op Satellite 5.Wanneer the Doctor regenereert in zijn tiende incarnatie en de aarde redt van overname door de Sycorax reizen the Doctor en Rose verder. Samen verkennen ze New Earth, een ruimteschip met portalen naar 18e-eeuws Frankrijk, een parallele aarde, een planeet in een baan rond een zwart gat en maken ze de kroning van de Koningin mee - via televisie. Hun reis brengt ze ook naar het Schotland van 1879, waar ze Queen Victoria redden van een gewisse dood. Die gebeurtenissen doen haar echter besluiten een instituut op te richten om het Britse rijk te beschermen tegen bovennatuurlijke en buitenaardse bedreigingen: het Torchwood Institute. En hoewel the Doctor haar heeft gered, bang als ze is verbant ze hem uit het Britse rijk en maakt ze het weren van the Doctor uit de UK een van de taken van Torchwood.

Bij een bezoek aan hedendaags London komen the Doctor en Rose erachter dat de Cybermen, die ze eerder op een parallelle aarde tegenkwamen, bezig zijn onze aarde over te nemen. Bovendien blijkt het Torchwood Institute nog steeds te bestaan en een geheim project te hebben, bovenin Canary Wharf. Dit geheime project leidt echter tot de intocht van miljoenen Daleks over de aarde, die in gevecht treden met de Cybermen. Omdat deze legers niet zomaar te verslaan zijn zit er voor the Doctor maar een ding op: hij moet de Void openen, de ruimte tussen parallelle werelden. Dat zal ervoor zorgen dat alle wezens die daar doorheen gereisd zijn erin teruggezogen worden. Echter: hijzelf en Rose zijn er ook doorheen gereisd en met zijn actie brengt hij zichzelf en Rose ook in gevaar. Terwijl the Doctor zichzelf weet vast te houden aan onze wereld, lukt Rose dat niet, en zo wordt ze bruut gescheiden van de man die haar zinloze leven kleur gaf. Haar reis met the Doctor eindigt die dag.The Doctor, zich nog maar nauwelijks realiserend wat voor impact deze gebeurtenis op zijn leven heeft, vindt zich ineens opgescheept met een bruid in zijn Tardis, die eist te worden teruggebracht naar haar bruiloft. Donna Noble is haar naam en ze blijkt onderdeel te zijn van een plan om oeroude spinachtige aliens uit hun bijna eeuwige slaap in de kern van de aarde te wekken. Nadat the Doctor Donna hier logischerwijs uit redt en hij bedenkt dat zij misschien wel een tijdje met haar mee wil reizen, nu hij zonder Rose helemaal alleen is, bedankt zij voor de eer en keert the Doctor eenzaam sterrewaards.

Niet veel later belandt hij echter wederom op aarde. Er is wat mysterieus aan de hand in een ziekenhuis in London, dus hij checkt zichzelf in, om vervolgens met ziekenhuis en al op de maan te belanden. In dat ziekenhuis ontmoet hij Martha Jones, medisch studente, die zichzelf door haar snelle handelen en nuchtere benadering van een overduidelijke panieksituatie bij the Doctor in de kijker speelt. Hij nodigt haar uit voor een ritje in de Tardis, als dank voor haar hulp, maar al snel wordt dat ene ritje er twee, worden die twee er drie en voordat ze het beiden doorhebben zijn ze letterlijk tot het einde van het universum geweest voordat ze samen met wederom Jack Harkness in hedendaags London terechtkomen, waar aardsvijand the Master de controle over Groot-Brittannie blijkt te hebben genomen. Hun poging het bewind te eindigen leidt tot een kruistocht van een jaar, waarin the Doctor en Jack gevangen gehouden worden door the Master en Martha over de hele wereld steun verzamelt om hen beiden te bevrijden.Na dit avontuur, waarbij Martha een jaar alleen door de wereld is getrokken terwijl niet alleen Jack en the Doctor, maar ook haar eigen familie een jaar lang gevangenen van the Master waren, vindt Martha het mooi geweest. Ze besluit op aarde te blijven, bij haar familie, haar studie af te maken en the Doctor alleen te laten. Het duurt echter niet lang voordat we Martha weer zien. Na haar studie gaat ze voor UNIT werken, een internationale militaire organisatie die als taak heeft buitenaardse bedreigingen te bestrijden.Jack Harkness, na de strijd met de Daleks achtergelaten op Satellite 5, gebruikte zijn Vortex Manipulator om terug in de tijd te gaan en naar de aarde te reizen, in de hoop the Doctor weer tegen te komen. Hij komt terecht in 1869 en vindt zichzelf uiteindelijk in Cardiff, waar hij wordt opgemerkt en gerecruteerd door de lokale afdeling van Torchwood. Jack, onsterfelijk gemaakt door Rose's reddingsactie, beleeft de volledige twintigste eeuw als werknemer van Torchwood totdat hij, vlak voor het einde van het millennium, de leiding krijgt en zijn eigen team vormt. We pakken de draad van zijn verhaal op in 2006 met de eerste aflevering van de tv-serie Torchwood. Hierin betrekt hij PC Gwen Cooper bij het team, dat op dat punt bestaat uit Owen Harper, Ianto Jones, Toshiko Sato en Suzie Costello. Gwen wordt effectief de vervanger van Suzie, wanneer blijkt dat zij moorden pleegt om een buitenaardse handschoen, die mensen voor een minuut of twee terug kan brengen uit de dood, te kunnen testen. Suzie pleegt uiteindelijk zelfmoord.

We volgen de avonturen van het team totdat Jack ontdekt dat the Doctor in de buurt is en hij besluit achter hem en Martha aan te gaan. Na het avontuur met the Master beseft hij echter dat hij een verantwoordelijkheid heeft om op zijn team te letten. Hij keert terug naar Torchwood en neemt de leiding van het team weer op zich.

Na zijn terugkeer komt Jack erachter dat the Rift, die we voor het eerst zagen in het bezoek van the Doctor en Rose aan Cardiff in 1869, actiever is dan ooit en hem onder andere in contact brengt met een oud-partner van the Time Agency, alienterroristen, Rift-verdwijningen en zijn verloren gewaande broer. Ook Martha zien we terug, als Jack haar hulp inroept bij het onderzoeken van een reeks mysterieuze moorden. Ze gaat voor Torchwood undercover en ontmaskert de directeur van een kliniek die een alles-genezend medicijn uit buitenaardse technologie heeft ontwikkeld. Dit gaat echter niet zonder gevolgen; nadat Torchwood zijn zaakje heeft opgerold schiet hij Owen in de borst, wat leidt tot zijn dood. De handschoen waar Suzie een dodelijke obsessie voor had was er echter een van een paar, en Jack, zwaar geëmotioneerd door het verlies van een teamlid, gebruikt de overgebleven handschoen om Owen terug te brengen, die vervolgens als levende dode bij het team kan blijven tot hij aan het einde van het tweede seizoen vermoedelijk voorgoed overlijdt.

In dit laatste avontuur verliest Torchwood ook Toshiko door een schotwond, afgevuurd door Gray, Jacks broer. Uit wraak voor het feit dat Jack Gray, toen ze beiden nog kinderen waren, is kwijtgeraakt, begraaft hij zijn onsterfelijke broer levend, wat er uiteindelijk voor zorgt dat een ruim 2100 jaar oude Jack aan het einde van het tweede seizoen het met een team van drie moet doen.

Het vervolg...

Torchwood heeft op 4 april het tweede seizoen afgerond. In januari wordt seizoen 3 uitgezonden op BBC One. Momenteel is hierover bekend dat er een verhaal is geschreven dat zich uitspreidt over vijf afleveringen. Niet bekend is of het seizoen daarna nog doorgaat. Doctor Who is op 5 april begonnen aan het vierde (of dertigste) seizoen.

In dit vierde seizoen loopt the Doctor Donna Noble weer tegen het lijf. Na hun eerdere avontuur bedacht Donna zich dat het 'toch wel leuk zou zijn' om met the Doctor mee te reizen, en besloot vreemde situaties te gaan onderzoeken in de hoop the Doctor tegen het lijf te lopen zodat ze haar kans kon krijpen. Wanneer beiden undercover zijn bij Adipose industries, ontmoeten ze elkaar uiteindelijk, en nadat ze een miljoen Britten hebben gered van de dood beginnen ze samen aan hun reis. Na ontdekt te hebben dat diverse volkeren, na verlies van hun planeet, proberen elders (vaak op Aarde) asiel te zoeken en ten koste van de mensheid hun volk weer op te bouwen, belandt Donna door een mysterieuze waarzegster in een alternatieve tijdlijn. Hierin loopt ze Rose tegen het lijf, die haar uitlegt dat ze in een wereld leeft die niet klopt: Donna heeft in een ander leven, het echte leven, een man ontmoet die haar de meest geweldige zaken liet zien, maar door Donna's aanwezigheid in deze alternatieve tijdslijn is de man dood terwijl zijn hulp hard nodig is. Die man is the Doctor en Rose wil door Donna te helpen hem weer in het bestaan terugroepen, want het einde van het universum is in zicht en alleen the Doctor kan helpen.

Na Donna's ontsnapping uit de alternatieve tijdslijn en het overbrengen van Rose's boodschap snellen the Doctor en Donna naar Aarde, waar ze ontdekken dat deze van z'n plek is gelicht om nergens meer gevonden te worden. Bij een bezoek aan intergalactische politie- en justitiedienst the Shadow Proclamation ontdekken ze dat nog 26 andere planeten zijn verdwenen, en samen gaan ze op zoek. Ze volgen het spoor van de bijen, die de laatste tijd mysterieus verdwenen van Aarde, maar dit spoor houdt op bij the Medusa Cascade, een locatie in het universum waar the Doctor lang geleden een Rift in tijd en ruimte heeft gedicht. Wanneer daar een hulpsignaal van Torchwood, Sarah Janes buitenaardse supercomputer en the Doctor's andere companions doorsijpelt, ontdekt hij hoe bij de Aarde te komen, om daar te ontdekken dat Davros, de schepper van de Daleks, alive and kicking is en verantwoordelijk voor het in de Cascade verstoppen van de 27 planeten. Het is aan the Doctor en zijn companions om uit te zoeken wat Davros hiermee wil en hoe dit te stoppen, maar lukt dat als the Doctor dodelijk is geraakt door een Dalek en dreigt een lang en verlammend regeneration proces in te gaan?

Uitzendschema Doctor Who seizoen 4

Het vierde seizoen van Doctor Who wordt wekelijks op zaterdagavond uitgezonden op BBC One. De begintijd van een aflevering varieert meestal ergens tussen 7 en 8 uur en een aflevering duurt 45 minuten, waarna op BBC Three de making-of-serie Doctor Who Confidential nog eens 45 minuten lang duurt.

› 1. Partners in Crime - 5 april
quote:
Donna Noble is determined to find the Doctor again – even if it means braving the villainous Miss Foster and her hordes of sinister Adipose. But when the alien threat escalates out of control, can Donna find her Time Lord before the march of the Adipose begins?

(PO)
› 2. The Fires of Pompeii - 12 april - snapshots
quote:
The Doctor and Donna travel back into ancient history. When they arrive in 79AD, however, they discover psychic powers and beasts of stone running riot in the streets of old Pompeii. The time-travellers face their greatest challenge yet - can established history be changed, or must the Doctor let everyone die?

(PO)
› 3. Planet of the Ood - 19 april - snapshots
quote:
Donna's first visit to an alien world. And it's freezing! But on the icescapes of a distant planet, the greatest danger might be from the human race itself. When the Doctor meets the Ood again - last seen in 2006's The Impossible Planet and The Satan Pit - he's determined to find out the truth behind their servility. But when an Ood's eyes turn red, you know you're in trouble, and the red-eye is spreading…

(RTD)
› 4. The Sontaran Strategem - 26 april
› 5. The Poison Sky - 3 mei - snapshots
quote:
Martha Jones summons the Doctor back to modern-day Earth, but an old enemy lies in wait, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. With the mysterious ATMOS devices spreading across the world, Donna discovers that even her own family is not safe from the alien threat – but is it too late to save them?

(PO)
quote:
The return of Martha Jones! We've seen Freema Agyeman take Martha from Doctor Who to Torchwood, and now back home again in her new job as medical officer for UNIT, a worldwide army dedicated to fighting alien menaces. But the menace is bigger than ever, as the threat of ATMOS spreads across the planet. Sounds like she needs her old friend, the Doctor! But he's about to meet an old enemy, as the Sontarans lie in wait - the warlike, potato-faced monsters not seen on screen since 1985. They're back, they're brutal and they're out for revenge…

(RTD)
› 6. The Doctor's Daughter - 10 mei - snapshots
quote:
Yes, that's the title. And it does exactly what it says on the tin! I'm saying no more; just watch David Tennant take the Doctor into new territory, with his most spellbinding performance yet.

(RTD)
quote:
The Doctor meets the most important woman of his life on the distant planet Messaline, in the middle of an endless war, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues.

But as General Cobb threatens genocide, and Martha is kidnapped by the Hath, the Doctor faces an even greater battle – can he find peace with his own child?

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his new companion, Donna Noble. Freema Agyeman and Georgia Moffett guest star.

(PO)
› 7. The Unicorn and the Wasp - 17 mei - snapshots
quote:
In 1926, Agatha Christie mysteriously disappeared, only to be found, ten days later, with no memory of what happened. Was it a nervous breakdown? A cry for help? Or perhaps a giant alien wasp…?

It's a classic murder mystery, with a country house, vintage cars, a flapper, a vicar, a butler, a body in the library, tea on the lawn, and horrible deaths. And see if you can spot how many titles of Agatha Christie novels are hidden in the dialogue!

(RTD)
quote:
In 1926, Agatha Christie disappeared for 10 days. Was it amnesia? A nervous breakdown? Or a Giant Alien Wasp..? As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna join forces with the world's most famous crime novelist to encounter a body in the library, poisoned cocktails and a Vespiform seeking revenge.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Felicity Kendal and Fenella Woolgar.

(PO)
› 8. Silence in the Library - 31 mei
› 9. Forest of the Dead - 7 juni - snapshots
quote:
One hundred years ago, the universe's greatest library was sealed off, leaving only one warning: "Count the shadows". But now, the shadows are moving again. As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna must uncover the terrible truth behind the Nodes and the horrifying Data Ghost, to find the library's secret.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton.
(PO)
quote:
As the shadows rise and march, the Doctor forges an alliance with the mysterious River Song, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. But can anyone stop the Vashta Nerada?

While the Doctor discovers long-buried secrets and revelations about his own future, the sinister Nodes declare that Donna is doomed.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna. Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton guest star.
(PO)
quote:
Just to warn you, Steven Moffat created the "Are you my mummy?" Empty Child, Madame de Pompadour's Clockwork Droids and last year's Weeping Angels ("Don't blink!"). But I think he was just warming up, getting ready for this year's adventure. Now we've got two episodes of terror with an abandoned library, moving shadows, the gruesome Nodes, and the horrifying Data Ghost - possibly the most spine-chilling scene I've ever seen, anywhere. Don't blink indeed, don't miss a second!

(RTD)
› 10. Midnight - 14 juni
quote:
The Doctor is trapped, alone, powerless and terrified, on the planet Midnight, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. Soon, the knocking on the wall begins. Only a woman called Sky seems to know the truth – but as paranoia turns into a witch-hunt, Sky turns the Doctor's greatest strengths against him, and a sacrifice must be made...

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble. Lesley Sharp guest stars.

(PO)
quote:
The planet Midnight: a leisure world! Golden spas, diamond landscapes, anti-gravity restaurants… what could possibly go wrong? But for once the Doctor's left powerless and terrified as the knocking on the wall begins…
› 11. Turn Left - 21 juni
quote:
Donna's entire world collapses, but there's no sign of the Doctor, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. Instead, she finds help from a mysterious blonde woman – a traveller from a parallel universe. But, as Donna and Rose Tyler combine forces, are they too late to save the whole of creation from the approaching darkness?

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble. Billie Piper guest stars as Rose Tyler.

(PO)
quote:
The strands of Donna's story begin to draw towards a terrible climax as she finds her life, her family, her entire world being devastated. Only one person can help. But this time, it's not the Doctor - it's someone from a parallel universe, a woman thought to be lost for ever…

(RTD)
› 12. The Stolen Earth - 28 juni - snapshots
quote:
Earth's greatest heroes assemble in a time of dire need, in tonight's penultimate episode in this series of Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama. But can the Doctor's secret army defeat the might of the new Dalek Empire?

With battles on the streets and in the skies, the Doctor and Donna must brave the Shadow Proclamation to find out the truth. However, a fearsome old enemy waits in the shadows...

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble.
(PO)
› 13. Journey's End - 5 juli
SPOILER
The entire universe is in danger as the Daleks activate their masterplan, in the concluding episode of Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama. The Doctor is helpless, and even the Tardis faces destruction. The only hope lies with the Doctor's secret army of companions – but as they join forces to battle Davros himself, the prophecy declares that one of them will die.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble.
SPOILER
It's the big finale! And the title of Episode 12 is being kept secret as it gives away too much. But the threat is on a truly epic scale, as an ancient enemy is resurrected and the whole universe is thrown into danger. Who are the Children of Time? What is the secret of the Vault? And surely, this time, not everyone can get out alive…?

(RTD)
De teksten in de spoilers/quotes zijn afkomstig van BBC Press Office (PO) of Russell T Davies/Radio Times (RTD).

Wekelijks is er een BBC7 podcast beschikbaar waarin acteurs, producers en schrijvers afwisselend audiocommentaar bij de afleveringen verzorgen. Als je de afleveringen downloadt en ze tegelijk met de podcast afspeelt, kun je er het beste van genieten.
IrfieJdinsdag 1 juli 2008 @ 17:07
Killjoydinsdag 1 juli 2008 @ 17:19
Prachtige OP
Nu nog afwachten tot het weekeinde
wdndinsdag 1 juli 2008 @ 18:25
Dit wordt een lange week
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 19:16
Oh, maar die vullen we wel.

Naast de megacliffhanger hebben we natuurlijk nog veel meer om over na te denken. Ianto en Gwen lopen aardig wat gevaar in the Hub, Sarah Jane is er ook niet goed aan toe qua risico en het grotere verhaal speelt nog: wat is Davros allemaal van plan? Waar heeft hij 27 planeten voor nodig? Hoe kan het dat Caan de toekomst lijkt te kunnen zien? Wat betekende die heartbeat die we bij Donna hoorden? Komen de Judoon nog achter the Doctor aan?
SPOILER
En over die hand: ik begin het eigenlijk wel een plausibele theorie te vinden: het is raar dat-ie al sinds Utopia die hand 'gewoon' op de vloer van de Tardis heeft staan. Daarnaast is er al even kort de aandacht op gevestigd (zie hier, foto linksboven) en is-ie af en toe duidelijk in beeld.

En omdat RTD deze finale al lang vantevoren heeft bedacht: misschien is dat uberhaupt wel de reden waarom hij zijn hand eraf liet hakken in the Christmas Invasion, en waarom Jack die hand bij zich hield in the Hub EN meenam toen hij achter the Doctor aanging.
Oh en we hadden het in het vorige topic over Torchwood-medewerkers die the Doctor ontmoet hebben: Ianto en Gwen hebben hem alleen nog maar op video gezien, dus die tellen nog niet mee.
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 19:35
De titel van het topic verwijst overigens naar een quote uit Love Don't Roam, uit The Runaway Bride:
quote:
But of all the strange, strange creatures
In the air, at sea, on land,
Oh, my girl, my girl, my precious girl,
I love you, you understand.
Het nummer is te horen op Donna's receptie, alwaar zij zelf komt binnenvallen na in London geland te zijn en waar iedereen gewoon feest blijkt te vieren terwijl de bruid mysterieus verdwenen is.

Het is ook de titel van de muziek die in de Cinema Trailer (da's de trailer die vanaf januari in bioscopen en later ook op BBC One werd gedraaid) zit, en dat leek me wel passend voor het topic dat tijdens de seizoensfinale loopt.

Oh, en ik heb de openingspost uitgebreid ten opzichte van vorig topic: meer samenvatting erin, Torchwood S3 info en bij elke aflevering heb ik, voor zover mogelijk, gelinked naar de snapshots in het vorige topic.
Wepeel2dinsdag 1 juli 2008 @ 19:48
TVP.
En tevens heb ik die heartbeat van Donna kennelijk gemist. Waar zit dit precies in de aflevering?
cptmarcodinsdag 1 juli 2008 @ 20:02
tvp
Mr. Orangedinsdag 1 juli 2008 @ 20:56
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 21:02
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:48 schreef Wepeel2 het volgende:
TVP.
En tevens heb ik die heartbeat van Donna kennelijk gemist. Waar zit dit precies in de aflevering?
Weet niet of het haar heartbeat was, maar vlak voordat ze wat te drinken krijgt van een Shadow Proclamation medewerker (die verwijst naar dat er iets op haar rug zat) zie je haar op die trap zitten staren, en hoor je een geluid dat een drumgeluid of hartslag kan zijn.
Benseldinsdag 1 juli 2008 @ 21:20
Tijd Vind Post

Ben benieuwd wat er zaterdag komen gaat
wdndinsdag 1 juli 2008 @ 21:47
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 21:02 schreef Breuls het volgende:

[..]

Weet niet of het haar heartbeat was, maar vlak voordat ze wat te drinken krijgt van een Shadow Proclamation medewerker (die verwijst naar dat er iets op haar rug zat) zie je haar op die trap zitten staren, en hoor je een geluid dat een drumgeluid of hartslag kan zijn.
Volgens mij was dat het geluid van dat beest dat op der rug zat die aflevering ervoor.
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 21:52
Nee, dat was een echt beestengeluidje..
r00t3ddinsdag 1 juli 2008 @ 22:40
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 21:02 schreef Breuls het volgende:

[..]

Weet niet of het haar heartbeat was, maar vlak voordat ze wat te drinken krijgt van een Shadow Proclamation medewerker (die verwijst naar dat er iets op haar rug zat) zie je haar op die trap zitten staren, en hoor je een geluid dat een drumgeluid of hartslag kan zijn.
SPOILER
The Sound of Drums ?
Mr. Orangedinsdag 1 juli 2008 @ 22:55
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 22:40 schreef r00t3d het volgende:

[..]
SPOILER
The Sound of Drums ?
Hehe, leuk bedacht, maar met Davros in het beeld lijkt het me erg sterk
Breulsdinsdag 1 juli 2008 @ 23:05
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 22:40 schreef r00t3d het volgende:

[..]
SPOILER
The Sound of Drums ?
Dat was vorig jaar.

En het is niet hetzelfde ritme.
Killjoywoensdag 2 juli 2008 @ 00:39
Het zou natuurlijk zo kunnen zijn dat die insane Dalek niet zo insane is, dat die nog een grotere rol gaat spelen?

Het zou ook kunnen dat Donna's parallel universe ability die nog niet verklaard is, de doctor gaat redden van zijn regeneration, volgens mij gaat David Tennant hem nog wel doorspelen namelijk
IrfieJwoensdag 2 juli 2008 @ 01:05
ik vond dat liedje bij the sounds of drums echt akelig echt zo en vette opbouw en dan dat kut nummer.. deden ze bij BSG beter
Lodwoensdag 2 juli 2008 @ 07:24
quote:
Op dinsdag 1 juli 2008 19:16 schreef Breuls het volgende:
Waar heeft hij 27 planeten voor nodig?
Beter mee verlegen dan om verlegen?

in het kader van een slechte tvp
Breulswoensdag 2 juli 2008 @ 07:30
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 01:05 schreef IrfieJ het volgende:
ik vond dat liedje bij the sounds of drums echt akelig echt zo en vette opbouw en dan dat kut nummer.. deden ze bij BSG beter
Roque Traders was wel okay, maar *zo* uit de toon in die aflevering. Zelfde geldt voor de Scissor Sisters. En dat terwijl de finale vorig jaar best een goede score/soundtrack had.
Killjoywoensdag 2 juli 2008 @ 11:11
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 07:24 schreef Lod het volgende:

[..]

Beter mee verlegen dan om verlegen?

in het kader van een slechte tvp
Als ik mij niet vergis, dan zijn al die planeten onderdelen in een gigantische machine.
wdnwoensdag 2 juli 2008 @ 11:24
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 11:11 schreef Killjoy het volgende:

[..]

Als ik mij niet vergis, dan zijn al die planeten onderdelen in een gigantische machine.
Klopt. Maar waarom 27? Kun je een hele episode aan wijden lijkt me
Breulswoensdag 2 juli 2008 @ 11:28
Waarschijnlijk heet die episode Journey's End.
Angelof9woensdag 2 juli 2008 @ 16:16
ik-ben-het-zat-om-steeds-te-zoeken-naar-dit-topic-maar-heb-eigenlijk-niets-te-melden-post
wdnwoensdag 2 juli 2008 @ 16:19
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 11:28 schreef Breuls het volgende:
Waarschijnlijk heet die episode Journey's End.
Dat is een episode + 15 minuten dus hebben we een kwartier voor andere dingen (de verklaring voor het regenereren ).

Oh my god ik bedenk me net iets: zouden er rellen uitbreken als de laatste eps alleen over die 27 planeten/aarde gaan en de doctor niets eens genoemd wordt!? Laat staan het regenereren
En dan tot 2010 moeten wachten op een vervolg
Angelof9woensdag 2 juli 2008 @ 16:30
Volgens mij is de Doctor de Final Cylon...
Breulswoensdag 2 juli 2008 @ 16:48
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 16:19 schreef wdn het volgende:

[..]

Dat is een episode + 15 minuten dus hebben we een kwartier voor andere dingen (de verklaring voor het regenereren ).
20 minuten
quote:
Oh my god ik bedenk me net iets: zouden er rellen uitbreken als de laatste eps alleen over die 27 planeten/aarde gaan en de doctor niets eens genoemd wordt!? Laat staan het regenereren
En dan tot 2010 moeten wachten op een vervolg
Alsof ze dat doen.
IrfieJwoensdag 2 juli 2008 @ 18:18
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 16:30 schreef Angelof9 het volgende:
Volgens mij is de Doctor de Final Cylon...
Quincy5donderdag 3 juli 2008 @ 09:14
Final Cylon
Angelof9donderdag 3 juli 2008 @ 09:23
Inside joke for mensen die ook naar Battlestar Galatica kijken
Breulsdonderdag 3 juli 2008 @ 09:34
Ik heb een nieuwe tv, laat de finale maar komen.

(verkapte is-het-al-zaterdag-post )
wdndonderdag 3 juli 2008 @ 09:44
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 09:14 schreef Quincy5 het volgende:
Final Cylon
Ga eens vlug Battlestar Gallactica kijken ja
Wer-Al_Zwowedonderdag 3 juli 2008 @ 13:26
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 09:23 schreef Angelof9 het volgende:
Inside joke for mensen die ook naar Battlestar Galatica kijken
Ik dacht al: Is de doctor van thee gemaakt? Maar dat is Ceylon i.p.v. Cylon.
cptmarcodonderdag 3 juli 2008 @ 14:31
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 16:19 schreef wdn het volgende:
Oh my god ik bedenk me net iets: zouden er rellen uitbreken als de laatste eps alleen over die 27 planeten/aarde gaan en de doctor niets eens genoemd wordt!? Laat staan het regenereren
En dan tot 2010 moeten wachten op een vervolg
er komt dit jaar toch ook nog een xmas-special???
Breulsdonderdag 3 juli 2008 @ 14:36
En volgend jaar drie specials.
Breulsdonderdag 3 juli 2008 @ 22:35
Reminder: straks Catherine Tate bij Graham Norton.
Young_Daviddonderdag 3 juli 2008 @ 23:20
Vandaag series 1 box gekocht bij de MM voor 15,- maar ik kan geen boxen van andere seizoenen. zijn die wel in 't nederlands uitgebracht?
Breulsdonderdag 3 juli 2008 @ 23:30
Volgens mij niet. De site van de uitgever vermeldt alleen de DVD's met enkele afleveringen (die duurder zijn dan de seizoensbox ) en ik ben ook geen S2 of later tegengekomen in de winkel.

Voor die boxen zul je dus overzees moeten kijken.
Pekdonderdag 3 juli 2008 @ 23:31
Ik vind deze wel heel erg tof


Al is het alleen om de kat te pesten
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 08:24
quote:
As part of the Pride London 08 @ Central London celebrations, the Doctor Who team have arranged for a special screening of Journey's End at 7pm in Trafalgar Square.

The spectacular episode will be introduced by none other than Martha Jones herself, Freema Agyeman. Just so long as Project Indigo gets her there safely.
Dat zie je niet zo snel bij een Nederlandse serie, dat ze op de Dam een scherm neerkwakken.
Angelof9vrijdag 4 juli 2008 @ 09:37
Nederlandse series zijn dan ook meestal niet bijzonder goed
Wepeel2vrijdag 4 juli 2008 @ 09:48
quote:
Op donderdag 3 juli 2008 23:31 schreef Pek het volgende:
Ik vind deze wel heel erg tof


Al is het alleen om de kat te pesten
Geweldig.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 09:59
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 09:37 schreef Angelof9 het volgende:
Nederlandse series zijn dan ook meestal niet bijzonder goed
Dat was ook een beetje mijn punt.
Pekvrijdag 4 juli 2008 @ 10:39
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 09:48 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Geweldig.
Nu nog een stofzuiger-versie op de markt en ik koop hem!
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 10:55
Die Dalek is geweldig. Waar kun je dat ding krijgen?
Pekvrijdag 4 juli 2008 @ 11:07
Niet
Hier verkrijgbaar, maar het is UK only
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 11:18
Ja, ik zit al op andere sites te kijken, hij is op diverse plekken verkrijgbaar, maar verzendkosten zullen wel te hoog zijn voor de lol die je eraan hebt.
wdnvrijdag 4 juli 2008 @ 11:37
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 11:07 schreef Pek het volgende:
Niet
Hier verkrijgbaar, maar het is UK only
omg me want. me want.

Ik ga volgende maand naar de UK. Zal eens kijken of ik 1 kan vinden
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 16:04
Even de komende Doctor Who uitzendingen op een rij en de belangrijkste gemarkeerd:

Vandaag
› 21.00 Turn Left, BBC Three
› 21.55 The Stolen Earth, BBC Three
› 22.40 (DWC) Friends and Foe (cut down), BBC Three

Morgen
› 05.15 (DWC) Friends and Foe (cut down), BBC Three
› 19.00 The Empty Child (S1), BBC Prime
* 19.40 Journey's End, BBC One
› 20.45 (DWC) The End of an Era, BBC Three

Zondag
› 20.30 Journey's End, BBC Three
› 21.35 (DWC) The End of an Era (cut down), BBC Three

Maandag
› 05.10 (DWC) The End of an Era (cut down), BBC Three

Vrijdag
› 21.30 Journey's End, BBC Three
› 22.35 (DWC) The End of an Era (cut down), BBC Three

Zaterdag
› 19.00 The Doctor Dances (S1), BBC Prime

Nu hoef je niks meer te missen.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 16:22
Promoplaatje van Doctor Who Confidential:

Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 16:23
RTD was vanmorgen te gast bij This Morning:

Beelzebufovrijdag 4 juli 2008 @ 16:28
TVP.... Er zou een automatische TVP moeten komen voor serie-topics...
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 20:35
Na morgenavond verschijnt er t/m kerstmis geen nieuwe DW of TW, behalve dan dat er een Radio 4 aflevering van Torchwood geplanned staat, maar daarvan is nog geen datum bekend. Sci-Fi Channel herhaalt deze zomer S1 van Torchwood:

› 1. Everything Changes - 16 July 8:30PM and 11:55PM, 17 July 10:10PM CET
› 2. Day One - 16 July 9:25PM and 12:50AM, 17 July 11:05PM CET
› 3. Ghost Machine - 23 July 8:30PM and 11:50PM, 24 July 10:10PM CET
› 4. Cyberwoman - 23 July 9:20PM and 12:40AM, 24 July 11PM CET
› 5. Small Worlds - 30 July 8:30PM and 11:50PM, 31 July 10:50PM CET
› 6. Countrycide - 30 July 9:20PM and 12:40AM, 31 July 11:50PM CET
› 7. Greeks Bearing Gifts - 6 August 8:30PM and 11:55PM CET
› 8. They Keep Killing Suzie - 6 August 9:20PM and 12:45AM CET
› 9. Random Shoes - 13 August 8:30PM and 11:50PM CET
› 10. Out Of Time - 13 August 9:20PM and 12:40AM CET
› 11. Combat - 20 August 8:30PM and 11:50PM CET
› 12. Captain Jack Harkness - 20 August 9:20PM and 12:40AM CET
› 13. End Of Days - 27 August 8:30PM and 11:50PM CET

(bron)

De DVD-box van DW seizoen 4 verschijnt op 27 november in de UK (verkrijgbaar via BBC Shop of Play.com). S2 van Torchwood is sinds deze week verkrijgbaar (idem), en de rest lag al langer in de winkel. Qua Nederlande beschikbaarheid lijken we beperkt tot S1 van DW, al kan er door de Sci-Fi uitzendingen inmiddels een reden zijn TW ook in Nederland in de winkel te leggen. Bol.com doet overigens aan import en heeft ook TW boeken.
Beelzebufovrijdag 4 juli 2008 @ 21:24
Ja... maar.... wat...

Heb net eindelijk (nog net op tijd) naar Stolen Earth kunnen kijken... Ik zal blij zijn als het morgen is!!!
Angelof9vrijdag 4 juli 2008 @ 21:43
Ik koop altijd alles bij Amazon.co.uk. Over het algemeen goedkoper dan de import prijzen van Bol. Maar ga niet naar Amazon.com want dan moet je import belasting betalen.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 22:49
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 21:24 schreef Beelzebufo het volgende:
Ja... maar.... wat...

Heb net eindelijk (nog net op tijd) naar Stolen Earth kunnen kijken...
...zei hij voordat het begon
quote:
Ik zal blij zijn als het morgen is!!!
Ik zal blij zijn als het avond is.

Okay, flauw. Ik heb net braaf Turn Left en The Stolen Earth gekeken. Laat die finale maar komen.
Wer-Al_Zwowevrijdag 4 juli 2008 @ 23:21
Ik zat net ook braaf te kijken naar BBC 3. En bij Turn Left viel me op dat op het moment dat Donna haar laatste adem zo'n beetje uitblaast en Rose bij haar zit, er zachtjes een hartslag te horen is. Ik ben benieuwd of dit gelinkt kan worden met de hartslag in Stolen Earth. Maar dat zien we morgen wel.
Beelzebufovrijdag 4 juli 2008 @ 23:28
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 22:49 schreef Breuls het volgende:

[..]

...zei hij voordat het begon
Niet op BBC3 (die heb ik niet (meer)), maar via usenet.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 23:31
Het viel me op hoe nadrukkelijk the Doctor in Turn Left aangeeft dat het erop lijkt dat er steeds weer universa rondom Donna gecreeerd worden. Daar werd even op gepauzeerd, alsof het ertoe doet.

RTD interview bij BBC News
Keeping the secrets of Doctor Who (ook BBC News) - BBC Radio 1 had er in het nieuws vanmiddag ook een item over, inclusief audiofragment van afgelopen zaterdag.
› Outpost Gallifrey heeft een overzicht van allerlei media die over de week tussen de twee afleveringen berichten
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 23:32
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 23:28 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Niet op BBC3 (die heb ik niet (meer)), maar via usenet.
Ah. Ik dacht door 'nog net op tijd' dat je naar een uitzendtijdstip refereerde.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 23:37
De Daily Mail spreekt van een theorie dat het hele seizoen in een alternatieve tijdslijn zat en dus gewoon niet gebeurd is. Ik hoop dat dat niet het geval is, want dat is wel zooo lame. "Het was allemaal een droom" maar dan scifi style...
Wer-Al_Zwowevrijdag 4 juli 2008 @ 23:39
BBC news over de Hype door de Cliffhanger
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 23:41
Ja, daar link ik net naar. Oh, de video versie.
Breulsvrijdag 4 juli 2008 @ 23:45
Wel leuk, weer drie seconden gespoilerd.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 00:12
quote:
On Saturday, July 5, at 6:40 p.m. (that's 17:40 Zulu Time for you Tom Clancy fans), the season finale of Doctor Who will go out on BBC1 to an expected audience of 10 million viewers. The specially extended 65-minute episode ("Journey's End") should be one of the most watched shows of the year in the United Kingdom.
Casual Fan's Guide to Doctor Who Finale (Wired)
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 01:40
SciFi Friday: Doctor Who Conclusion (Spoilers for US Viewers)

Grappig hoe dit het door Eurpeanen downloaden van Amerikaanse shows spiegelt.

(Oh, nog 18 uur!)
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 01:43
BBC website promotie-afbeeldingen:Mr. Orangezaterdag 5 juli 2008 @ 01:48
Kan niet wachten

Moet hem trug kijken op bbc Iplayer helaas

MOet ergens verplicht naar toe
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 01:54
Of je kijkt zondag op Three.

Maareh, blijf wel uit dit topic dan na de uitzending.
Mr. Orangezaterdag 5 juli 2008 @ 01:56
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 01:54 schreef Breuls het volgende:
Of je kijkt zondag op Three.

Maareh, blijf wel uit dit topic dan na de uitzending.
Zondag!?

Dacht het niet Meteen binnenhalen op bbc Iplayer
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 02:04
Kun je iPlayer-uitzendingen ook met lekkere kwaliteit fullscreen afspelen? Want ik zou 'm anders gewoon elders vandaan tanken.
Mr. Orangezaterdag 5 juli 2008 @ 02:08
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 02:04 schreef Breuls het volgende:
Kun je iPlayer-uitzendingen ook met lekkere kwaliteit fullscreen afspelen? Want ik zou 'm anders gewoon elders vandaan tanken.
Blijkbaar Virgin houd Limewire, bittorrent in de gaten op downloads en kunnen je afsluiten.. Eerst sturen ze je een brief met je laatst gedownloadde mp3/film op papier.. Tevens ook een waarschuwing
Ik mis Chello met unlimited downloads...

iPlayer is wel toegestaan en redelijke kwaliteit. iPlayer zit ook onder de Catch up on Demand op Virgin.
Dus kan ik het mooi terug kijken op mijn 37'' lcd
Wat is betere kwaliteit dan op de pc..
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 02:10
Ja, ik zag (en hoorde) het op het nieuws van Virgin.
Mr. Orangezaterdag 5 juli 2008 @ 02:12
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 02:10 schreef Breuls het volgende:
Ja, ik zag (en hoorde) het op het nieuws van Virgin.
Achja..

We zitten vast aan een paar gig download per maand
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 08:40
quote:
Op vrijdag 4 juli 2008 21:43 schreef Angelof9 het volgende:
Ik koop altijd alles bij Amazon.co.uk. Over het algemeen goedkoper dan de import prijzen van Bol. Maar ga niet naar Amazon.com want dan moet je import belasting betalen.
Zolang je onder de 150 euro zit zit je goed
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 10:57
Fragment uit Journey's End:Bevat een hele kleine spoiler.
Beelzebufozaterdag 5 juli 2008 @ 12:38
van: deze pagina
quote:
Another consideration is that there might be two Doctors for some time. We might both have a new Doctor for the regeneration and there has been speculation that the David Tennant form will be cloned back from the severed hand in the Tardis. This would be a way around the limit in regenerations which are possible, allowing the series to continue for many years to come. If there are two doctors, this might even last through next year as instead of a regular series there will be special episodes, with Tennant not necessarily staring in all. Perhaps whatever happens in the season finale will not be totally resolved for another year.
De hand was in 'Stolen Earth' inderdaad wel weer heel prominent in beeld!

Spannendspannendspannend...
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 12:46
Zit eens niet zaken die allang in spoilers hebben gestaan open en bloot neer te zetten.
IrfieJzaterdag 5 juli 2008 @ 14:40
nog een paar uurtjes
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 15:18
En nog iets minder

Reminder: 19:40 begint het,
Jnk18zaterdag 5 juli 2008 @ 15:31
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 15:18 schreef wdn het volgende:
En nog iets minder

Reminder: 19:40 begint het,
niet zo lang meer
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 15:52
Opwarmertjes voor vanavond: hier de snapshots van The Stolen Earth. En hier de regeneration in de context van de afgelopen vier jaar:


9th Doctor - 10th Doctor


The Master


10th Doctor - ...
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 18:40
Nog een uur.
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 18:40
Nog maar een uurtje en dan start de ontknoping. Zit iedereen al klaar?
Pekzaterdag 5 juli 2008 @ 18:44
Zit op m'n werk dus kan het pas vanavond laat zien
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 18:45
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:40 schreef Broekie het volgende:
Nog maar een uurtje en dan start de ontknoping. Zit iedereen al klaar?
Ik zit al de hele week te springen.
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 18:46
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:40 schreef Broekie het volgende:
Nog maar een uurtje en dan start de ontknoping. Zit iedereen al klaar?
Sinds het begin van de dames finale staat mijn tv aan op bbc 1
Ondertussen ben ik aan het gamen
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 18:50
Opwarmen met The Empty Child kan over tien minuten.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 18:54
Okay, en dit moet me van het hart: what's up met Jacks reactie op de regeneration? Could he be less impressed? Hij trekt Donna en Rose opzij, kalmeert Rose, wenst the Doctor fucking 'good luck' alsof het een wekelijkse handeling is. Zo van "okay, gaan we weer, succes!"

Hij is nog nooit bij een regeneration geweest. Van 9 naar 10 vond plaats toen de Tardis al bij hem weg was, the Master regenereerde toen hij in een andere ruimte was (en bovendien was ook dat in de Tardis). Het enige dat hij mee heeft gemaakt is dat hij in Utopia erachter komt dat the Doctor geregenereerd is, meer niet.

Ik snap wel dat hij een wat strijdbaarder figuur is en dat hem het proces wel uitgelegd zal zijn in de tussentijd, maar toch. Het komt zo weird over.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 18:58
Oh, en ik zit het laatste stukje van The Stolen Earth nog effe te kijken: Rose zegt: "control, I need another shift. Lock me on to the Tardis.". Tegen wie heeft ze het? Ik gok zelf op Pete's World's Torchwood of iets dergelijks.
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 19:00
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:54 schreef Breuls het volgende:
Okay, en dit moet me van het hart: what's up met Jacks reactie op de regeneration? Could he be less impressed? Hij trekt Donna en Rose opzij, kalmeert Rose, wenst the Doctor fucking 'good luck' alsof het een wekelijkse handeling is. Zo van "okay, gaan we weer, succes!"

Hij is nog nooit bij een regeneration geweest. Van 9 naar 10 vond plaats toen de Tardis al bij hem weg was, the Master regenereerde toen hij in een andere ruimte was (en bovendien was ook dat in de Tardis). Het enige dat hij mee heeft gemaakt is dat hij in Utopia erachter komt dat the Doctor geregenereerd is, meer niet.

Ik snap wel dat hij een wat strijdbaarder figuur is en dat hem het proces wel uitgelegd zal zijn in de tussentijd, maar toch. Het komt zo weird over.
't is zeker vreemd inderdaad.
Wer-Al_Zwowezaterdag 5 juli 2008 @ 19:18
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 18:54 schreef Breuls het volgende:
Okay, en dit moet me van het hart: what's up met Jacks reactie op de regeneration? Could he be less impressed? Hij trekt Donna en Rose opzij, kalmeert Rose, wenst the Doctor fucking 'good luck' alsof het een wekelijkse handeling is. Zo van "okay, gaan we weer, succes!"

Hij is nog nooit bij een regeneration geweest. Van 9 naar 10 vond plaats toen de Tardis al bij hem weg was, the Master regenereerde toen hij in een andere ruimte was (en bovendien was ook dat in de Tardis). Het enige dat hij mee heeft gemaakt is dat hij in Utopia erachter komt dat the Doctor geregenereerd is, meer niet.

Ik snap wel dat hij een wat strijdbaarder figuur is en dat hem het proces wel uitgelegd zal zijn in de tussentijd, maar toch. Het komt zo weird over.
Ach, Jack komt uit de toekomst en was al bekend met het concept Timelord. Dus hij zal wel, buiten de serie om, een regeneratie meegemaakt hebben.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 19:33
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 19:18 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Ach, Jack komt uit de toekomst en was al bekend met het concept Timelord.
Denk je? Hij was een Time Agent, maar hoeveel die weten is nooit echt verteld..
IrfieJzaterdag 5 juli 2008 @ 20:44
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 20:45
Ik zou die vraag op het bbc forum posten. Misschien krijg je een antwoord in een toekomstige aflevering

Wat en intense aflevering weer

En dat moet wel een ritje zijn geweest zo door de Tardis geslepen te worden

Commentaar bij deze episode:

Benselzaterdag 5 juli 2008 @ 20:46
geweldig gewoon.. die scene met alle companions in de tardis, die allemaal tegelijk sturen... dat gejuich, dat afscheid. en ze hebben een gigantische hoeveelheid special effects erin gegooid.. De schaal van deze 2 parter is echt enorm te noemen (net als het tempo trouwens)
Young_Davidzaterdag 5 juli 2008 @ 20:46
Maar ... d'r is geen companion dood ... hij is ze allemaal kwijt, maar er zou er toch een dood gaan?

Mooie aflevering, geen cliffhanger voor kerst (behalve dat we cybermen krijgen)
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 20:47
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:46 schreef Young_David het volgende:
Maar ... d'r is geen companion dood ... hij is ze allemaal kwijt, maar er zou er toch een dood gaan?

Mooie aflevering, geen cliffhanger voor kerst (behalve dat we cybermen krijgen)
Die blob loog over te toekomst. Uiteindelijk is Davros dood lijkt me en dat is er 1
dwergzaterdag 5 juli 2008 @ 20:48
Dat was een goeie aflevering.

En zo te zien Dervla Kirwan in de kerstaflevering.
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 20:48
Nou had ik tijdens de aflevering een paar dingen waar ik vragen bij had, maar ben het door alle indrukken alweer vergeten... Zal morgen nog eens kijken en ze dan meteen posten
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 20:49
En Kylie kwam langs
Iwan1976zaterdag 5 juli 2008 @ 20:49
Was het een briljante aflevering of was het een briljante aflevering?

Kerst met de cybermen.
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 20:51
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:47 schreef wdn het volgende:

[..]

Die blob loog over te toekomst. Uiteindelijk is Davros dood lijkt me en dat is er 1
Nouja, de Martha Donna zoals wij haar hebben leren kennen is nu technisch gezien dood, ze is weer haar oude zelf.

[ Bericht 1% gewijzigd door Broekie op 05-07-2008 21:04:18 ]
Benselzaterdag 5 juli 2008 @ 20:51
kan trouwens niet wachten om te zien wat moffat kan doen met de serie. alhoewel deze finale zeker goed was, vond ik het qua ideen niet zo spannend (behalve donna als half timelord, half mens). maar dat Donna eruit geschreven werd was al wel voorspelt. Ik denk dat ze nog wel kans maakt om terug te komen, zal leuk zijn om te zien hoe The Doctor in zo'n situatie zou reageren.
Benselzaterdag 5 juli 2008 @ 20:51
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:51 schreef Broekie het volgende:

[..]

Nouja, de Martha Donna zoals wij haar hebben leren kennen is nu technisch gezien dood, ze is weer haar oude zelf.
dwergzaterdag 5 juli 2008 @ 20:52
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:51 schreef Broekie het volgende:
Nouja, de Martha zoals wij haar hebben leren kennen is nu technisch gezien dood, ze is weer haar oude zelf.
Donna.
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 20:59
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:51 schreef Broekie het volgende:

[..]

Nouja, de MarthaDonna zoals wij haar hebben leren kennen is nu technisch gezien dood, ze is weer haar oude zelf.
Dat telt niet want ze is niet dood.
Ze mag zich de doctor niet herinneren edoch hier valt op dusdanig veel manieren een oplossing voor te vinden lijkt me dat dit geen 'dood' genoemd kan worden, De enige die dood is is Davros.

Wie wel dood is is de ex-PM he. Maar ik denk niet dat hij die bedoelde.
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 21:06
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 20:52 schreef dwerg het volgende:

[..]

Donna.
Mjah, sorry, ben ondertussen de Confidential aan het kijken en daar vlogen de namen me om de oren
Angelof9zaterdag 5 juli 2008 @ 21:06
Begreep ik nou goed dat Martha en (R)Micky aan Torchwood worden toegevoegd?

Martha zag ik aankomen, en dat bevalt me wel, maar Ricky??
Broekiezaterdag 5 juli 2008 @ 21:12
Ohja, hoe geweldig was het wel niet dat de Daleks Duits praatten!
teirnonzaterdag 5 juli 2008 @ 21:13
Extermineren!
Quincy5zaterdag 5 juli 2008 @ 21:18
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 21:13 schreef teirnon het volgende:
Extermineren!
Exterminieren! Toch?
En verder: briljante ep
teirnonzaterdag 5 juli 2008 @ 21:21
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 21:18 schreef Quincy5 het volgende:

[..]

Exterminieren! Toch?
En verder: briljante ep
Kan ook wel, het klonk in ieder geval hilarisch.

Donna.
Wer-Al_Zwowezaterdag 5 juli 2008 @ 21:43
Geweldige aflevering. Met ook voor mij als een van de hoogtepunten: Exterminieren.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 21:44
Wow. Ik ben echt onder de indruk. Vorige week was ik compleet geschokt, maar nu heb ik een mooi afgerond verhaal gezien en het voelt goed. Het is allemaal zo mooi afgesloten. Rose eindelijk samen met the Doctor (sort of), eindelijk een kus die niet met een genetic transfer of body posession of weet ik veel te maken heeft, een hele slimme setup om Owen (en Tosh, als Mickey Jack en Martha niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk volgt) te vervangen in Torchwood, een tragische maar hele mooie manier om Donna's verhaal af te sluiten en zoveel mooie momenten dat ik deze aflevering nog een paar keer moet zien om het allemaal nog een keer te verwerken.

Wel effe een paar geweldige punten noemen:

› Duitse Daleks, Briljant!
› Twee Doctors: we wisten het al, maar de manier waarop is erg okay.
› David Tennant en Catherine Tate: Oy! Oy! Oy! - Dat laat zien hoe goed ze als acteurs echt zijn en waarom het zo goed is dat David Tennant inderdaad blijft.
› Jack die hint dat Martha 'maar eens wat anders dan UNIT moest gaan doen'. Ik juichte.
› RTD die toch nog een heel klein momentje nam om Gwyneth (uit The Unquiet Dead) aan te stippen: ik zat, en ik spreek niet figuurlijk, te applaudiseren op de bank.
› Bad Wolf Bay: ja ik weet dat ik snel jank, maar.. wow.
› Julian Bleach: beter dan John Simm. Als Moffat (of een opvolger) ooit Davros terugbrengt, laat hem het dan weer doen.
› Doctor Donna: ik dacht dat de Ood gewoon raar spraken, maar het was toch weer zo'n slim verwijzinkje naar de finale.
› En ga zo maar door.

Ik ga hier nog vaak van genieten. Ik vind het jammer dat we weer zo lang moeten wachten, maar ik baal niet. RTD is een held, met deze finale sluit hij zijn ding af, en het voelt alsof het allemaal zo gepland was, alsof de andere schrijvers die tussendoor hun verhaaltjes kwamen doen onderdeel waren van de half time show.

Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 21:46
Zou er trouwens gewoon weer een Children in Need special komen?
wdnzaterdag 5 juli 2008 @ 21:48
Opvallend vond ik dat ze geen ondertitels gebruikten voor de duitste conversatie van Martha met die redelijk karakterstieke duitse deerne.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 21:50
En nu barst het mediacircus natuurlijk los. We beginnen met David Tennant staying as Doctor Who after surviving Dalek showdown van de Telegraph.
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 21:52
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 21:48 schreef wdn het volgende:
Opvallend vond ik dat ze geen ondertitels gebruikten voor de duitste conversatie van Martha met die redelijk karakterstieke duitse deerne.
Ja dat vond ik wel vreemd. Ik begreep een deel, maar ook alleen omdat Duits erg op Nederlands lijkt en ik nog wel iets van school herinner. Ik vraag me af hoe dat voor de Britse kids is.
Benselzaterdag 5 juli 2008 @ 22:16
Vond vooral de uitleg omtrant de 2e doctor en Rose erg goed:
A: hij is half mens, half timelord, dus ze kunnen samen oud worden
B: zijn gedrag (de genocide van de daleks) moet nog verbeterd worden door Rose

Jammergenoeg heeft de 2e doctor geen TARDIS, zou een leuks spinoff kunnen zijn
Breulszaterdag 5 juli 2008 @ 22:22
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 22:16 schreef Bensel het volgende:
Vond vooral de uitleg omtrant de 2e doctor en Rose erg goed:
A: hij is half mens, half timelord, dus ze kunnen samen oud worden
B: zijn gedrag (de genocide van de daleks) moet nog verbeterd worden door Rose
Ja! Wat ik zo goed vond is hoe de Time War hier dubbel terug kwam: je zag alle Dalek schepen vernietigd worden en ik kon het niet helpen om te denken "daar gaat-ie weer, meneer ik-roei-ze-allemaal-wel-weer-uit". Ik dacht dat dat was hoe de Time War er ook uitgezien zou moeten hebben.
quote:
Jammergenoeg heeft de 2e doctor geen TARDIS, zou een leuks spinoff kunnen zijn
Ik denk het niet. Dat is dan the Doctor en Rose, en dat hebben we allang gezien. Een spinoff met exact dezelfde karakters in dezelfde setting is gewoon dezelfde serie, en die serie is inmiddels verder gegroeid.
Benselzaterdag 5 juli 2008 @ 22:24
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 22:22 schreef Breuls het volgende:

[..]

Ja! Wat ik zo goed vond is hoe de Time War hier dubbel terug kwam: je zag alle Dalek schepen vernietigd worden en ik kon het niet helpen om te denken "daar gaat-ie weer, meneer ik-roei-ze-allemaal-wel-weer-uit". Ik dacht dat dat was hoe de Time War er ook uitgezien zou moeten hebben.
[..]

Ik denk het niet. Dat is dan the Doctor en Rose, en dat hebben we allang gezien. Een spinoff met exact dezelfde karakters in dezelfde setting is gewoon dezelfde serie, en die serie is inmiddels verder gegroeid.
jamaa...ik kan gewoon geen genoeg krijgen van Rose
Wer-Al_Zwowezaterdag 5 juli 2008 @ 22:30
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 22:16 schreef Bensel het volgende:
Vond vooral de uitleg omtrant de 2e doctor en Rose erg goed:
A: hij is half mens, half timelord, dus ze kunnen samen oud worden
B: zijn gedrag (de genocide van de daleks) moet nog verbeterd worden door Rose

Jammergenoeg heeft de 2e doctor geen TARDIS, zou een leuks spinoff kunnen zijn
Ik zie het meer als een mogelijkheid voor de toekomst. Stel je voor, de Doctor is een paar regeneraties verder en opeens op het eind van een aflevering duikt David Tennant op. Vervolgens de aftiteling.
Ogalazondag 6 juli 2008 @ 00:08


Oi!!!

[ Bericht 29% gewijzigd door Ogala op 06-07-2008 00:19:38 ]
SiGNezondag 6 juli 2008 @ 00:12
Had helemaal gemist dat er een nieuw topic was.. vond het al zo stil...
heb het zelf overigens nog niet gezien, ik had opeens nog leukere dingen te doen met m'n ex
maar goed, ben het inmiddels aan het downloaden, zo maar ff kijken.
Pekzondag 6 juli 2008 @ 02:18
Ik lees verder niks, heb de ep net gestart, maar dat ze na 5 seconden al de regenereation-hype om zeep helpen is f*ckin' brilliant

laterz
Breulszondag 6 juli 2008 @ 02:21
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 22:24 schreef Bensel het volgende:

[..]

jamaa...ik kan gewoon geen genoeg krijgen van Rose
Dan heb je pech: ze komt voorlopig niet terug.
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 22:30 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Ik zie het meer als een mogelijkheid voor de toekomst. Stel je voor, de Doctor is een paar regeneraties verder en opeens op het eind van een aflevering duikt David Tennant op. Vervolgens de aftiteling.
Da's wel lachen ja. Je zou voor de compleetheid dan ook Rose moeten hebben. Ze zijn nu immers samen.
quote:
Op zondag 6 juli 2008 00:08 schreef Ogala het volgende:
[ afbeelding ]

Oi!!!
Zo goed.

Weet je, toen men Tate aankondigde als companion hield ik mijn hart vast, maar man, wat is zij goed zeg. Ze heeft echt een paar grandioze topmomenten gehad dit seizoen en het is oprecht jammer dat de manier waarop haar karakter nu pleite is niet veel ruimte laat voor terugkeer. Donna was echt geweldig.
Breulszondag 6 juli 2008 @ 02:28
quote:
Op zondag 6 juli 2008 02:18 schreef Pek het volgende:
Ik lees verder niks, heb de ep net gestart, maar dat ze na 5 seconden al de regenereation-hype om zeep helpen is f*ckin' brilliant

laterz
Niet geheel onverwacht overigens. Ook als we de spoiler niet allang hadden, had je bij een non-regeneratie ervan uit kunnen gaan dat er nog zoveel verhaal te vertellen was dat ze er niet te lang in blijven hangen.

En dat is ook een van de redenen om vantevoren te denken "nee joh, geen nieuwe Doctor: er is al zoveel aan de hand, en dan krijg je ook nog een nieuwe Doctor". RTD heeft in the Christmas Invasion getoond dat een regeneration de Time Lord in kwestie voor langere tijd buiten westen stelt, en dat is niet handig na een aflevering waarin the Doctor voor de helft van de tijd buiten the big picture viel.

Of ben ik nu te analytisch bezig.
Mr. Orangezondag 6 juli 2008 @ 02:41
quote:
Op zaterdag 5 juli 2008 21:44 schreef Breuls het volgende:
Een hele slimme setup om Owen (en Tosh, als Mickey Jack en Martha niet alleen letterlijk maar ook figuurlijk volgt) te vervangen in Torchwood
Nee nee nee nee.. Owen en tosh zijn niet te vervangen, zeker niet door hun
Breulszondag 6 juli 2008 @ 02:41
Doctor who? Fans' relief as Tennant stays
quote:
In theory, Time Lords can only regenerate 12 times, making any new face the penultimate doctor.
Tellen is moeilijk voor The Guardian: nummer 11 is niet 'penultimate' in een serie van 13. Tenzij ze de geboorte van the Doctor (volgens een nooit in een aflevering verwerkt (en dus non-canon) maar wel geschreven verhaal was er een "0th Doctor" die men 'the Other' noemde, maar dat kan een simpele krantenredacteur nooit weten) ook als regeneration rekenen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 06-07-2008 02:47:58 ]
Breulszondag 6 juli 2008 @ 02:45
quote:
Op zondag 6 juli 2008 02:41 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Nee nee nee nee.. Owen en tosh zijn niet te vervangen, zeker niet door hun
Met de vervanging van Owen door Martha bedoel ik eigenlijk in de zin van de dokter van het team.

Maargoed, Journey's End geeft alleen maar hints: Jack zou wel eens buiten de uitzending aan Martha voor kunnen stellen Torchwood te joinen, en aangezien Mickey nu geen drol te doen heeft ligt er voor hem ook een kans, al vind ik het voor hem minder logisch.
Mr. Orangezondag 6 juli 2008 @ 03:01
› Jack die hint dat Martha 'maar eens wat anders dan UNIT moest gaan doen'. Ik juichte.

Als je het maar laat..

› Julian Bleach: beter dan John Simm. Als Moffat (of een opvolger) ooit Davros terugbrengt, laat hem het dan weer doen.


Julian Bleach en John Simm kun je denk ik niet met elkaar vergelijken als de finale badguy.
De master terug brengen was een goed idee, had er graag meer van gezien; helaas kunnen ze John Simm niet meer terug brengen Ze zijn beide uitermate goed badguy's.
Maar das mijn mening
Mr. Orangezondag 6 juli 2008 @ 03:10
Hebben ze nu niet de daleks helemaal afgeschreven?

Of is davros/caan toch nog weggekomen op een of andere manier?
Breulszondag 6 juli 2008 @ 03:33
quote:
Op zondag 6 juli 2008 03:01 schreef Mr. Orange het volgende:
› Jack die hint dat Martha 'maar eens wat anders dan UNIT moest gaan doen'. Ik juichte.

Als je het maar laat..
Hehe. Martha was niet helemaal op haar plaats in alle TW-afleveringen, maar als zij een betere positie binnen het team krijgt kan dat best nog wat worden. Van mij mag ze iig. Ik zie liever Martha in het DW-universum een vaste positie bekleden dan iemand die we nog niet kennen.
quote:
› Julian Bleach: beter dan John Simm. Als Moffat (of een opvolger) ooit Davros terugbrengt, laat hem het dan weer doen.


Julian Bleach en John Simm kun je denk ik niet met elkaar vergelijken als de finale badguy.
De master terug brengen was een goed idee, had er graag meer van gezien; helaas kunnen ze John Simm niet meer terug brengen Ze zijn beide uitermate goed badguy's.
Maar das mijn mening
Ja, het is lastig vergelijken, maar ik vond the Master redelijk eenvoudig in een hokje te stoppen, en Simm heeft dat hokje vervolgens geweldig vertolkt, maar behalve dat het een geniale megalomane freak is, was er niet zoveel uit te halen. Op de een of andere manier vond ik Davros dieper dan the Master, en ik heb het idee dat dat meer door Bleach komt dan door het 'concept Davros'.
Breulszondag 6 juli 2008 @ 03:38
quote:
Op zondag 6 juli 2008 03:10 schreef Mr. Orange het volgende:
Hebben ze nu niet de daleks helemaal afgeschreven?

Of is davros/caan toch nog weggekomen op een of andere manier?
Wmb niet. Sowieso zijn de Daleks nooit echt weg, en Davros hebben we niet zien omkomen. Zoals zoveel van dit soort scenarios, is er algehele chaos waarbij de bad guy en de good guy beiden in gevaar zijn en de good guy ontsnapt, wat we te weten komen omdat we die volgen. We zien de bad guy niet meer en nemen aan dat die dealt with is. Maar alles is mogelijk.
Unstoppablezondag 6 juli 2008 @ 03:47
Heb de ep net gezien en moet alles nog even wat laten bezinken en maybe nog eens kijken voor ik mijn comments post. Geweldige finale iig

Ow, wel even 1 ding, had er eerst nooit last van maar ik ergerde me nogal aan Mickey. Weet niet precies wat het was, dacht steeds "tsjee, wat een slechte acteur"

Ik zou het zo geweldig hebben gevonden als de Doctor Wilfred Mott eens mee had genomen, gewoon 1 kort tripje samen met Donna. Hij zou echt de tijd van zijn leven hebben gehad

[ Bericht 0% gewijzigd door Unstoppable op 06-07-2008 04:58:49 ]
Wer-Al_Zwowezondag 6 juli 2008 @ 18:30
quote:
Op zondag 6 juli 2008 03:47 schreef Unstoppable het volgende:
Ik zou het zo geweldig hebben gevonden als de Doctor Wilfred Mott eens mee had genomen, gewoon 1 kort tripje samen met Donna. Hij zou echt de tijd van zijn leven hebben gehad
Ik dacht eerst bij het gesprek aan de deur, dat Wilfred Mott aan zou bieden mee te gaan met de Doctor. Maar dat was dus niet het geval.
Wer-Al_Zwowezondag 6 juli 2008 @ 18:40
quote:
Op zondag 6 juli 2008 02:21 schreef Breuls het volgende:

[..]

Da's wel lachen ja. Je zou voor de compleetheid dan ook Rose moeten hebben. Ze zijn nu immers samen.
Ik zou zeggen, eerst de Doctor alleen. Dan is het namelijk niet meteen duidelijk of het de 10e Doctor is of zijn 'rechterhand'.
SiGNezondag 6 juli 2008 @ 21:09
Eindelijk gezien (zucht, waarom belt m'n ex/vriendin altijd tussendoor en ook net op de heftige en emotionele momenten?
Een woord: geweldig!
De referenties naar oude afleveringen (zelfs nog van voor de nieuwe doctor series
Davros as ultimate bad guy
De Doctor die half Donna wordt en Donna die half Doctor wordt
Rose en de doctor eindelijk samen (wat zei ie tegen haar op het eind?)

Overigens, vraagje daar over: de dochter van de Doctor, is dat ook een dochter van Rose?

Hoe dan ook had deze aflevering alles wat het moest hebben. een lach, een traan, spanning en sensatie.. super

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 06-07-2008 21:42:17 ]
Wepeel2zondag 6 juli 2008 @ 21:19
Wat een aflevering! Pfff, ja wat moet je er nog over zeggen. Geweldige afsluiting van deze serie. Wel jammer dat Donna weg is, maar ik kan me voorstellen dat het voor Moffat ook prettig is om met een hele schone lei te beginnen.

Het is wel jammer dat we nu eerst alleen specials krijgen. Over het algemeen zijn juist de specials niet mijn favoriete afleveringen, omdat het vrij simpele en afgeronde verhalen zijn. Hopelijk gebruiken ze de specials nu iets meer om op te bouwen naar een komend seizoen.
deGVRzondag 6 juli 2008 @ 21:31
The return of the cybermen... Hmmm...
cptmarcozondag 6 juli 2008 @ 21:37
net de laatste aflevering gezien op BBC 3.... en wat een geweldig verhaal hebben ze er van gemaakt...

Doctor krijgt het meisje en toch ook weer niet, raakt Donna kwijt, is weer helemaal alleen..

En als kerstcadeautje krijgen we weer cybermens....
SiGNezondag 6 juli 2008 @ 21:44
Oh, en tate is toch zeker wel de beste assistente ooit of niet?
Superjammer dat we haar waarschijnlijk niet meer terug zullen zien.
Ik neem aan dat er met kerst weer een nieuwe assistente komt.

[ Bericht 0% gewijzigd door SiGNe op 06-07-2008 22:02:08 ]
cptmarcozondag 6 juli 2008 @ 21:47
in het begin was ik niet echt enthousiast, maar ze heeft het geweldig gedaan. Als Donna kon ze The Doctor heerlijk tegengas geven...
Wepeel2zondag 6 juli 2008 @ 22:00
Voorlopig hoeven we iig nog niet bang te zijn dat de series stopt vanwege tegenvallende kijkcijfers:
quote:
S4: Episode #13 - Overnight Ratings

News Dated: 6/7/2008

The Overnight Ratings are in for 4.13: Journey's End.

Overnight Ratings show that the episode achieved 9.4m viewers with a 45.9% audience share.

Doctor Who was the most-watched programme on Saturday for all UK TV channels.
BRON
Breulszondag 6 juli 2008 @ 23:27
quote:
Op zondag 6 juli 2008 21:09 schreef SiGNe het volgende:
Eindelijk gezien (zucht, waarom belt m'n ex/vriendin altijd tussendoor en ook net op de heftige en emotionele momenten?
Een woord: geweldig!
De referenties naar oude afleveringen (zelfs nog van voor de nieuwe doctor series
Davros as ultimate bad guy
De Doctor die half Donna wordt en Donna die half Doctor wordt
Rose en de doctor eindelijk samen (wat zei ie tegen haar op het eind?)
"I love you." Eindelijk.
quote:
Overigens, vraagje daar over: de dochter van de Doctor, is dat ook een dochter van Rose?

Welke dochter? Jenny? Wat heeft zij met Rose te maken?
quote:
Hoe dan ook had deze aflevering alles wat het moest hebben. een lach, een traan, spanning en sensatie.. super
Eensch.
quote:
Op zondag 6 juli 2008 21:44 schreef SiGNe het volgende:
Oh, en tate is toch zeker wel de beste assistente ooit of niet?
quote:
Ik neem aan dat er met kerst weer een nieuwe assistente komt.
Ik denk dat er pas een nieuwe vaste companion komt in 2010, maar dat weet je nooit zeker natuurlijk.
SiGNezondag 6 juli 2008 @ 23:51
Ik moet sowieso een zooi afleveringen opnieuw zien m'n ex/vriendin/weet ik het komt er steeds tussendoor en Doctor Who komt dicht in de buurt, zeker met de laatste afleveringen, maar het is nog net niet beter dan sex
Daarbij kan je de doctor nog in de herhalingen zien of downloaden..
Die aflevering met Jenny had ik dus ook gemist dus vroeg ik me nu af of zij de dochter van Rose is.. als zij en de (2e) doctor nu een stelletje zijn dan verwacht je dat ze ook kinderen gaan krijgen, vandaar dat ik me af vroeg of Jenny de dochter van Rose is.
Breulsmaandag 7 juli 2008 @ 01:27
Ah. Nee, Jenny is gegenereerd op basis van een tissue sample. Ze komt dus niet voort uit een normaal biologisch geboorteproces.
SiGNemaandag 7 juli 2008 @ 01:45
ach, ben morgen vrij dus ik denk dat ik 'm zo nog even ga kijken..
maar opzich is het wel iets wat in een verhaal verwerkt zou kunnen worden, dat je dus niet Rose en/of Doctor² in 2009/2010 terug ziet mar z'n dochter/zoon.
lijkt me toch leuk als je later nog iets over die twee terug krijgt te zien.
CrazyDutchPunkmaandag 7 juli 2008 @ 03:16
Iets wat ik hier in de topics mis en overal op internet wel mensen over hoor:
Die ring van Donna kwam alweer tè opvallend in beeld in dat allerlaatste shot van haar, net zoals veel vaker in de serie. Als dat ding zovaak te zien is geweest, is dat geen gimmick lijkt me zo.
Nu lijkt de ring niet heel erg op de ring waar de master z'n essence in kwam, maar toch... is dit wel het laatste wat we zagen van Donna? En was ik de enige die hoopte dat de Doctor nu Opa Noble meenam de TARDIS in voor een eenmalig tripje?
cptmarcomaandag 7 juli 2008 @ 08:15
quote:
Op maandag 7 juli 2008 03:16 schreef CrazyDutchPunk het volgende:
is dit wel het laatste wat we zagen van Donna?
vast niet, er gaat vast ngo wel iets met de aarde gebeuren waarbij Donna een rol gaat spelen... En we gaan Doctor 2 ook vast nog wel terug zien...
quote:
En was ik de enige die hoopte dat de Doctor nu Opa Noble meenam de TARDIS in voor een eenmalig tripje?
dat zou die ouwe knar wel verdiend hebben...
Benselmaandag 7 juli 2008 @ 08:46
kvond die oude knar echt goed acteren.
Angelof9maandag 7 juli 2008 @ 10:49
Ik hoopte ook op een ritje voor opa.

En dat van die ring was mij ook al opgevallen...
SiGNemaandag 7 juli 2008 @ 13:08
Misschien dat we Donna nog terug gaan zien in Torchwood..
Breulsmaandag 7 juli 2008 @ 13:33
Yeah right.
SiGNemaandag 7 juli 2008 @ 15:25
Niet als main-caracter natuurlijk maar misschien dat ze nog wel als gewone burger in een aflevering voorbij komt..
CrazyDutchPunkmaandag 7 juli 2008 @ 15:37
Misschien dat opa wel alsnog de companion is voor de Xmas Special?
Angelof9maandag 7 juli 2008 @ 17:38
Daar ben ik helemaal voor! Opa for Christmas! Misschien kunnen we een handtekeningen actie starten?
CrazyDutchPunkmaandag 7 juli 2008 @ 17:40
quote:
Op maandag 7 juli 2008 17:38 schreef Angelof9 het volgende:
Daar ben ik helemaal voor! Opa for Christmas! Misschien kunnen we een handtekeningen actie starten?
Eindelijk iemand waar Capt. Jack niet mee flirt en volgens mij is ie nog best behendig met een wandelstok ook.
Breulsmaandag 7 juli 2008 @ 19:36
quote:
Op maandag 7 juli 2008 17:38 schreef Angelof9 het volgende:
Daar ben ik helemaal voor! Opa for Christmas! Misschien kunnen we een handtekeningen actie starten?
Aangezien de Christmas special al is opgenomen geef ik je weinig kans. En bovendien is het een rare wens: "ja ik weet niet wat het verhaal van de aflevering is, maar prop dat karakter er effe ergens in". Slaat imho nergens op.
Pekmaandag 7 juli 2008 @ 20:31
Opa is trouwens al eens met de Tardis naar het jaar 2150 geweest, maar dat was met een nepdoctor
Angelof9maandag 7 juli 2008 @ 23:01
quote:
Aangezien de Christmas special al is opgenomen geef ik je weinig kans. En bovendien is het een rare wens: "ja ik weet niet wat het verhaal van de aflevering is, maar prop dat karakter er effe ergens in". Slaat imho nergens op.
*geeft je een blikje gevoel voor humor*
Lodmaandag 7 juli 2008 @ 23:13
quote:
Op maandag 7 juli 2008 17:40 schreef CrazyDutchPunk het volgende:
Eindelijk iemand waar Capt. Jack niet mee flirt
Daar zou ik toch niet al te zeker van zijn...
GIdinsdag 8 juli 2008 @ 10:27
quote:
Op maandag 7 juli 2008 23:01 schreef Angelof9 het volgende:

[..]

*geeft je een blikje gevoel voor humor*
Das best zielig, nou heb je een negatief saldo...
cptmarcodinsdag 8 juli 2008 @ 10:47
quote:
Op maandag 7 juli 2008 13:08 schreef SiGNe het volgende:
Misschien dat we Donna nog terug gaan zien in Torchwood..
damn... ik bedenk mij net dat ik de laatste Torchwood aflevering nog steeds eens bekijken moet...
Breulswoensdag 9 juli 2008 @ 08:13
quote:
Doctor Who: The Writer's Tale

A unique look into the BBC’s most popular family drama, Doctor Who: The Writer's Tale is a year in the life of the hit television series, as told by the show’s Head Writer and Executive Producer. A candid and in-depth correspondence between Russell T Davies and journalist Benjamin Cook, the book explores in detail Russell's work on Series Four, revealing how he plans the series and works with the show's writers; where he gets his ideas for plot, character and scene; how actors are cast and other creative decisions are made; and how he juggles the demands of Doctor Who with the increasingly successful Torchwood and The Sarah Jane Adventures spin-offs.

Russell’s scripts are discussed as they develop, and Russell and Ben’s wide-ranging discussions bring in experiences from previous series of Doctor Who as well as other shows Russell has written and created, including Queer As Folk, Bob & Rose, and The Second Coming. The reader is given total access to the show as it’s created, and the writing is everything you would expect from Russell T Davies: warm, witty, insightful, and honest.

Fully illustrated with never-before-seen photos and artwork – including original drawings by Russell himself – The Writer's Tale is a not only the ultimate Doctor Who book, but a celebration of great writing and great television.

Random House
Als geïnteresseerde in screenwriting en de processen die eromheen plaatsvinden heb ik alweer iets om naar uit te kijken.
cptmarcowoensdag 9 juli 2008 @ 08:23
Lijkt mij een leuk boek om te hebben...
Breulswoensdag 9 juli 2008 @ 20:44
Volgens OG komt the Brigadier terug. Niet in DW, maar in SJA.
Benselwoensdag 9 juli 2008 @ 21:21
Wat me trouwens opvalt: het zijn de laatste tijd behoorlijk grootse storylines, waarbij vaak ook de gewone burger van alles meekrijgt. Op zich is dat wel leuk, maar op den duur ben ik bang dat het onhoudbaar word. Ik bedoel, na de afgelopen aflevering weet de hele aarde dat er buitenaardse wezens bestaan, en dat The Doctor bestaat. Ik weet niet, maar de onwetendheid van de burger leek me toch spannender.. Anderzijds krijg je nu wel het idee dat de wereld van Who evolueert, maar door het evolueren gaan er ook paralellen met de echte wereld verloren, waardoor je je misschien minder gaat identificeren met de personages
Pekwoensdag 9 juli 2008 @ 23:32
Ik kon het toch niet latenIrfieJdonderdag 10 juli 2008 @ 00:19
quote:
Op woensdag 9 juli 2008 23:32 schreef Pek het volgende:
Ik kon het toch niet laten

[ afbeelding ]

Pekdonderdag 10 juli 2008 @ 00:56
Mja, ik kan er nu alleen nog maar naar kijken.
Er moet een shitload aan batterijen in: 4 x AA, 4 x D en een 9 volt blokje

Not included
Loddonderdag 10 juli 2008 @ 06:51
Maar met zoveel batterij-power kan hij toch wel echt schieten mag ik hopen?
IrfieJdonderdag 10 juli 2008 @ 12:08
jah damn idd en ik neem aan dat ie dan ook non stop "Extermintate" kan roepen
Pekdonderdag 10 juli 2008 @ 16:46
Ja hoor, mij sturen ze weer de retard!

Hij rijdt werkelijk overal tegenaan, stoelpoten, de bank, de muur en als hij daarbij zijn eyestalk verliest begint hij paniekerig "My vision is impaired! I cannot see!" te roepen.

Als ik zeg "power down" dan gaat hij rondjes rijden en op alles schieten wat beweegt en als ik zeg "guard location" doet ie een powerdown Maar dat kan ook aan mijn steenkolenengels liggen natuurlijk.

Supreme beings of the Universe, my ass
Wepeel2donderdag 10 juli 2008 @ 22:03
waar heb je hem gekocht/besteld?
wdndonderdag 10 juli 2008 @ 22:10
quote:
Op donderdag 10 juli 2008 16:46 schreef Pek het volgende:
Ja hoor, mij sturen ze weer de retard!

Hij rijdt werkelijk overal tegenaan, stoelpoten, de bank, de muur en als hij daarbij zijn eyestalk verliest begint hij paniekerig "My vision is impaired! I cannot see!" te roepen.

Als ik zeg "power down" dan gaat hij rondjes rijden en op alles schieten wat beweegt en als ik zeg "guard location" doet ie een powerdown Maar dat kan ook aan mijn steenkolenengels liggen natuurlijk.

Supreme beings of the Universe, my ass
Omg

En ook ik wil weten waar je die vandaan hebt!
Pekdonderdag 10 juli 2008 @ 22:34
amazon.co.uk, in de aanbieding, lage verzendkosten en in 2 dagen op de stoep!

Hij luistert trouwens een stuk beter als je er een brits accent tegenaan gooit, cockney, midlands, maakt niet uit
Breulsdonderdag 10 juli 2008 @ 22:46
Gewoon zoals the Doctor praten.

Hoeveel kostte het incl verzenden?
Pekdonderdag 10 juli 2008 @ 22:51
88,36 euro

Maar ik had m'n belastingteruggaaf net binnen enzo
Pekvrijdag 11 juli 2008 @ 17:38
Hij doet het goed als inbraakalarm, zet hem in guardmode bij de deur en elke beweging maakt hem wakker voor een: "Intruder detected! Leave this area or be exterminated!" Een toch al zenuwachtige inbreker schrikt zich de tyfus denk ik Alleen wat minder als je loslopende huisdieren hebt, m'n kat is al diverse malen exterminated

Je kunt hem ook kwaad krijgen door een paar tikken op z'n kop, dan luistert hij nergens meer naar en exterminate je als enemy of the Daleks, enige optie is uitzetten

Elk commando begint met "Dalek!", dan gaan de lampjes branden en reageert hij met "yes?", dus het is niet handig om ook de TV aan te hebben staan. Elke keer als Herbert Dijkstra zegt: "Het peloton gaat nu DALEN"...."Yes?"

God, ik ben weer 12 jaar
Benselvrijdag 11 juli 2008 @ 17:57
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 17:38 schreef Pek het volgende:
Hij doet het goed als inbraakalarm, zet hem in guardmode bij de deur en elke beweging maakt hem wakker voor een: "Intruder detected! Leave this area or be exterminated!" Een toch al zenuwachtige inbreker schrikt zich de tyfus denk ik Alleen wat minder als je loslopende huisdieren hebt, m'n kat is al diverse malen exterminated

Je kunt hem ook kwaad krijgen door een paar tikken op z'n kop, dan luistert hij nergens meer naar en exterminate je als enemy of the Daleks, enige optie is uitzetten

Elk commando begint met "Dalek!", dan gaan de lampjes branden en reageert hij met "yes?", dus het is niet handig om ook de TV aan te hebben staan. Elke keer als Herbert Dijkstra zegt: "Het peloton gaat nu DALEN"...."Yes?"

God, ik ben weer 12 jaar
haha, briljant ding eigenlijks
Pekvrijdag 11 juli 2008 @ 18:14
Soms ook wel creepy, als je vanuit een hoek praat draait hij zijn hoofd in jouw richting, hier goed te zien:Ik kreeg er de kriebels van, de eerste keer
Wepeel2vrijdag 11 juli 2008 @ 19:28
Wel een enge gedachte dat er nu een Dalek in Amsterdam rondwaart. Ik zal voortaan goed uitkijken op straat.
Pekvrijdag 11 juli 2008 @ 20:07
Maak je geen zorgen, hij doet wel bijdehand maar traplopen lukt nog niet echt
Breulsvrijdag 11 juli 2008 @ 21:45
Ik vind 'm hilarisch

"Dalek"

"Yeeees?"

Wer-Al_Zwowevrijdag 11 juli 2008 @ 22:15
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 17:38 schreef Pek het volgende:
Hij doet het goed als inbraakalarm, zet hem in guardmode bij de deur en elke beweging maakt hem wakker voor een: "Intruder detected! Leave this area or be exterminated!" Een toch al zenuwachtige inbreker schrikt zich de tyfus denk ik Alleen wat minder als je loslopende huisdieren hebt, m'n kat is al diverse malen exterminated

Je kunt hem ook kwaad krijgen door een paar tikken op z'n kop, dan luistert hij nergens meer naar en exterminate je als enemy of the Daleks, enige optie is uitzetten

Elk commando begint met "Dalek!", dan gaan de lampjes branden en reageert hij met "yes?", dus het is niet handig om ook de TV aan te hebben staan. Elke keer als Herbert Dijkstra zegt: "Het peloton gaat nu DALEN"...."Yes?"

God, ik ben weer 12 jaar
Ik zit er serieus aan te denken om ook zo'n ding aan te schaffen. Het lijkt me geweldig om hem tactisch op te stellen. Zouden ze ook op ware grootte te krijgen zijn?
Breulsvrijdag 11 juli 2008 @ 22:18
Vast wel, als je een sommetje geld bij Millennium Effects neergooit. Of bij BBC Wales, weet ik veel wie die dingen heeft gemaakt.
Breulsvrijdag 11 juli 2008 @ 22:26
Feiten over de komende vier specials;

› Twee ervan worden door RTD geschreven
› Twee ervan worden deels door RTD, deels door een ander geschreven (niet bekend is wie dat is)
› De eerste is de kerstspecial, de tweede wordt met Pasen uitgezonden
› Van de andere twee is de laatste sowieso de kerstspecial van 2009
› De eerste is al gefilmd (duh, we hebben de foto's al gezien)
SiGNezaterdag 12 juli 2008 @ 00:22
Die Dalek is echt super, jammer dat ie wel vrij prijzig is ander zou ik 'm zo kopen
dapluizzaterdag 12 juli 2008 @ 10:43
Zow, na 2 weken op vakantie te zijn geweest de laatste 2 afleveringen achter elkaar kunnen kijken, das toch wat prettiger, anders had die week na Stolen Earth echt lang geduurd
SiGNezondag 13 juli 2008 @ 19:12
op het moment zenden ze de laatste 2 afleveringen weer uit op BBC1, om 19:25 begint Journey's end
Lodzondag 13 juli 2008 @ 20:18
Wel een beetje een saai weekend zo .
Wanneer is de eerstvolgende uitzending van welke Doctor spin-off dan ook?
SiGNezondag 13 juli 2008 @ 20:29
In de herfst komt The Sara Jane Adventures zag ik net in een preview en met kerst natuurlijk de kerstaflevering.
Breulszondag 13 juli 2008 @ 21:46
En in januari Torchwood 3.

Straks maar weer verder met de S2 DVD-box, die overigens veel minder extra's heeft dan seizoen 1. Vooral het audiocommentaar mis ik. Zeker wanneer schrijvers en producers het commentaar doen kom je veel interessants te weten.
Breulszondag 13 juli 2008 @ 23:11
Net Adrift gekeken. Wat blijft dat toch een prachtige tragische aflevering...
Unstoppablemaandag 14 juli 2008 @ 05:01
quote:
Op vrijdag 11 juli 2008 22:15 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Ik zit er serieus aan te denken om ook zo'n ding aan te schaffen. Het lijkt me geweldig om hem tactisch op te stellen. Zouden ze ook op ware grootte te krijgen zijn?
Ja, me 2. Ik heb een behoorlijk grote dvd collectie + merchandise. Zit er toch wel over na te denken om dit mijn eerste DW aankoop te laten zijn (dus voordat ik de dvd's koop, heb wel een stuk of 10 boeken ervan).
Breulsmaandag 14 juli 2008 @ 09:34
quote:
Also, the new issue of Torchwood magazine is out, which has some interesting news about Series 3. Specifically, one of the writers involved, a handsome, talented young fellow called... oh, how embarrassing! It's me! Ask me no questions, I'll tell you no lies - you know the drill, I can't talk plot details or anything like that. However, if you want some spillage, I am now able to reveal that I know who did the Captain's Blogs on the BBC America site: it was an extremely dashing, clever gentleman called... oh blimey, how embarrassing! It's me again! Er, yes, it was. Sorry, I pretended not to know because I had to keep quiet. Now that I've come clean, I feel so much better. I hereby claim the sweets and cash you all promised to the person who did them.
James Moran
Angelof9maandag 14 juli 2008 @ 16:51
Echte Torchwood 3, of alleen die 5 afleveringen?
Breulsmaandag 14 juli 2008 @ 16:52
Da's hetzelfde, totdat bekend is dat er meer dan 5 komen.
Angelof9maandag 14 juli 2008 @ 17:40
Maar een échte Torchwood 3 is toch 13 afleveringen, dus die 5 tellen niet :p
Les_Grandes_Esperancesmaandag 14 juli 2008 @ 18:30
De audiobooks voorgelezen door David Tennant zijn wel een aardige withdrawal-bestrijding. .
Wer-Al_Zwowewoensdag 16 juli 2008 @ 23:03
quote:
Op maandag 14 juli 2008 17:40 schreef Angelof9 het volgende:
Maar een échte Torchwood 3 is toch 13 afleveringen, dus die 5 tellen niet :p
Tja, 13 afleveringen was idealer geweest, maar helaas.

Weet trouwens iemand hoe het met de spin-offs gaat, nadat Russel T. Davies de specials heeft gemaakt? Blijft hij die wel doen, of worden die ook overgedragen?
Wepeel2donderdag 17 juli 2008 @ 20:40
quote:
Op woensdag 16 juli 2008 23:03 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:

[..]

Tja, 13 afleveringen was idealer geweest, maar helaas.

Weet trouwens iemand hoe het met de spin-offs gaat, nadat Russel T. Davies de specials heeft gemaakt? Blijft hij die wel doen, of worden die ook overgedragen?
RTD schrijft verder natuurlijk niet voor Torchwood en Sarah Jane Adventures (met uitzondering van de eerste aflevering van beide series). Ik vermoed dat RTD hoogstens zorgt dat Doctor Who en Torchwood /Sarah Jane qua continuïteit en logica op elkaar blijven aansluiten. Dat is een rol die dus ook logischer bij de nieuwe headwriter ligt.
Mr. Orangedonderdag 17 juli 2008 @ 23:33
Was het iemand opgevallen dat Harriet Jones het oude netwerk vand de master gebruikt?
Je hoord de drums in vorm van de biepjes. Kan al voorbijgekomen zijn in dit topic
Beelzebufovrijdag 18 juli 2008 @ 10:31
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 23:33 schreef Mr. Orange het volgende:
Was het iemand opgevallen dat Harriet Jones het oude netwerk vand de master gebruikt?
Je hoord de drums in vorm van de biepjes. Kan al voorbijgekomen zijn in dit topic

Ik ga dat stukje nog eens terugkijken!
Iwan1976zondag 20 juli 2008 @ 10:03
quote:
Op donderdag 17 juli 2008 23:33 schreef Mr. Orange het volgende:
Was het iemand opgevallen dat Harriet Jones het oude netwerk vand de master gebruikt?
Je hoord de drums in vorm van de biepjes. Kan al voorbijgekomen zijn in dit topic
Ik kan me nog herinneren dat die biepjes me aan de drums deden denken, maar doordat er zoveel gebeurde in die aflevering heb ik daar later niet meer aan gedacht. Het zou me niks verbazen als dit een stille hint was.
Mr. Orangezondag 20 juli 2008 @ 12:03
quote:
Op zondag 20 juli 2008 10:03 schreef Iwan1976 het volgende:

[..]

Ik kan me nog herinneren dat die biepjes me aan de drums deden denken, maar doordat er zoveel gebeurde in die aflevering heb ik daar later niet meer aan gedacht. Het zou me niks verbazen als dit een stille hint was.
Hoeft niet per se een stille hint te zijn, kan ook een soort van nablik zijn geweest.

Het zou me erg sterk lijken dat het harriet was die de ringen oppakte na de Masters dood
CrazyDutchPunkzondag 27 juli 2008 @ 00:27
Breulszondag 27 juli 2008 @ 02:59
Ah, ze doen 't weer in de bios begrijp ik.
Pekzondag 27 juli 2008 @ 04:27
Lijkt meer op een Comic Con met dat podium in het midden
Breulszondag 27 juli 2008 @ 05:46
Oh dat is veel logischer inderdaad.
Pekzondag 27 juli 2008 @ 08:41
-edit- dubbel
Pekzondag 27 juli 2008 @ 08:42
Deze is ook wel geinig:Beiden kunnen toch aardig zingen zeg! Verborgen talent
Iwan1976zondag 27 juli 2008 @ 10:26
Vandaag: Doctor Who @ BBC Proms live op BBC Radio 3.
quote:
Prom 13: Doctor Who Prom

Date: Sunday 27 July 2008
Time: 11.00am - c1.00pm
Venue: Royal Albert Hall
Tickets: £5 & £10 price band G or Prom for £5
Broadcast: To be recorded for BBC One and Live on BBC Radio 3. Available as audio on demand for the following week.A family concert featuring music from the BBC's Doctor Who series, and including a specially filmed scene, written by Russell T Davies and starring David Tennant.

There's also a selection of classical favourites with a strong flavour of time and space. Join Freema Agyeman (aka Martha Jones), and others from the Doctor Who cast, for an intergalactic musical adventure - with a little help from Daleks, Cybermen and other aliens from the series!

Programme to include:

Murray Gold Concert Prologue* (3 mins)
Copland Fanfare for the Common Man (3 mins)
Murray Gold All The Strange Strange Creatures* (4 mins)
Mark-Anthony Turnage The Torino Scale (UK premiere) (4 mins)
Holst The Planets - Jupiter (8 mins)
Murray Gold The Doctor Forever* (4.30 mins)
Murray Gold Rose* (1.30 mins)
Murray Gold Martha v The Master* (4.30 mins)
Murray Gold Music of the Spheres (including theme original)* (7.30 mins)
Wagner Die Walküre - The Ride of the Valkyries (5 mins)
Murray Gold The Daleks & Davros* (8 mins)
Murray Gold Donna, Girl in Fireplace, Astrid* (4 mins)
Prokofiev 'Montagues and Capulets' from Romeo and Juliet (5 mins)
Murray Gold This is Gallifrey* (3.30 mins)
Murray Gold Doctor's Theme / Song for Freedom * (5.30 mins)
Murray Gold Doomsday* (5 mins)
Murray Gold Song for Ten* (4 mins)
Murray Gold Doctor Who Theme* (1.30 mins)
There will be one interval

Freema Agyeman presenter
with Daleks and Cybermen

London Philharmonic Choir
BBC Philharmonic
Ben Foster* conductor
Stephen Bell conductor

Detailed notes about the music will be available one hour before the concert.

Prom 14 (Sunday 27 July) - Broadcast Sunday 27 July (BBC4)

bron: bbc
Iwan1976zondag 27 juli 2008 @ 10:29
quote:
Op zondag 20 juli 2008 12:03 schreef Mr. Orange het volgende:
Hoeft niet per se een stille hint te zijn, kan ook een soort van nablik zijn geweest.

Het zou me erg sterk lijken dat het harriet was die de ringen oppakte na de Masters dood
Zou kunnen, maar Doctor Who staat bekend om sterke staaltjes, dus...
CrazyDutchPunkzondag 27 juli 2008 @ 12:29
Freema zit trouwens niet in Torchwood 3 waarschijnlijk, aangezien ze een hoofdrol heeft in ITV's Law & Order: London. Ze schijnen er bij TW niet al te blij mee te zijn, aangezien ze al scripts hadden incl Martha.
Breulszondag 27 juli 2008 @ 14:35
quote:
Op zondag 27 juli 2008 10:26 schreef Iwan1976 het volgende:
Vandaag: Doctor Who @ BBC Proms live op BBC Radio 3.
[..]
Damn. Ik vroeg me al af of ze dat nog eens gingen doen. Gold heeft goeie muziek geschreven en behalve in de afleveringen is die ook los erg okay om te luisteren.
quote:
Op zondag 27 juli 2008 12:29 schreef CrazyDutchPunk het volgende:
Freema zit trouwens niet in Torchwood 3 waarschijnlijk, aangezien ze een hoofdrol heeft in ITV's Law & Order: London. Ze schijnen er bij TW niet al te blij mee te zijn, aangezien ze al scripts hadden incl Martha.
Ik las het ja. Ik was al bang dat het gevolgen voor TW zou hebben. Ze krijgt zo'n beetje een hoofdrol dus uitstapjes naar TW lijken me idd niet logisch. (Al weet ik niks van hoe hun agenda's ingedeeld zijn natuurlijk.)
CrazyDutchPunkzondag 27 juli 2008 @ 15:29
Wat ik begrijp uit interviews met andere castmembers van L&O: London is dat ze i/d herfst gaan opnemen wat dus tegelijkertijd met TW valt.
Slayagezondag 27 juli 2008 @ 20:19
ik ben zojuist begonnen met ep 1 van het laatste seizoen van the doctor, leuk beginnetje, maar wat was er nou met martha ook alweer gebeurd? en van rose krijgen we toch wel meer te zien, dit seizoen toch?
Breulszondag 27 juli 2008 @ 21:02
Martha heeft na het gedoe met the Master besloten niet meer met de Doctor mee te reizen. Ze vindt dat haar familie haar nodig heeft, ze wil haar studie afmaken en ze realiseert zich dat haar gevoelens voor the Doctor niet wederzijds zijn en wil zichzelf geen pijn meer doen door toch bij hem te blijven.

Van Rose krijg je meer te zien. Wat je in ep1 zag was slechts een voorbode (en het feit dat ze er zomaar was en zomaar uit beeld verdween sluit direct aan op de seizoensfinale).
Slayagezondag 27 juli 2008 @ 21:39
quote:
Op zondag 27 juli 2008 21:02 schreef Breuls het volgende:
Martha heeft na het gedoe met the Master besloten niet meer met de Doctor mee te reizen. Ze vindt dat haar familie haar nodig heeft, ze wil haar studie afmaken en ze realiseert zich dat haar gevoelens voor the Doctor niet wederzijds zijn en wil zichzelf geen pijn meer doen door toch bij hem te blijven.
aha
quote:
Van Rose krijg je meer te zien. Wat je in ep1 zag was slechts een voorbode (en het feit dat ze er zomaar was en zomaar uit beeld verdween sluit direct aan op de seizoensfinale).

niiiice

thanks!
SweetyPiemaandag 28 juli 2008 @ 13:30
Tijdens de prom lieten ze in de pauze ook een kort DW filmpje te zien. Music of the Spheres.Nu wachten tot de kerstspecial. Helaas duurt dat nog zo lang. In de tussentijd gelukkig wat audiobooks gevonden en wat Who boeken aangeschaft.

[ Bericht 20% gewijzigd door SweetyPie op 28-07-2008 13:39:51 ]
Breulsmaandag 28 juli 2008 @ 13:31
quote:
Op maandag 28 juli 2008 13:30 schreef SweetyPie het volgende:
Tijdens de prom lieten ze in de pauze ook een kort DW filmpje te zien. Music of the Spheres.
Ik moet 'm nog kijken, maar ik heb 'm al gehoord. Heb gisteren de Proms geluisterd en het was erg gaaf. Doomsday live is mooi
quote:
Nu wachten tot de kerstspecial. Helaas duurt dat nog zo lang. In de tussentijd gelukkig wat audiobooks gevonden en wat Who boeken aangeschaft.
En misschien CiN, maar dat weet je nooit zeker.
SweetyPiemaandag 28 juli 2008 @ 13:38
Zou wel leuk zijn als er weer een CiN special is. Wanneer is dat eigenlijk ookal weer? Ook rond de feestdagen of niet?

[ Bericht 89% gewijzigd door SweetyPie op 28-07-2008 14:08:20 ]
Breulsmaandag 28 juli 2008 @ 14:39
Meestal mid-november.
Breulsmaandag 28 juli 2008 @ 19:36
Volgens het radionieuws wordt de Doctor Who Prom waarschijnlijk rond kerst uitgezonden.
Breulsdinsdag 29 juli 2008 @ 12:30
Review van Caitlin Moran van the Times: http://entertainment.time(...)s/article4413034.ece
Broekiedinsdag 29 juli 2008 @ 19:12
quote:
Op maandag 28 juli 2008 19:36 schreef Breuls het volgende:
Volgens het radionieuws wordt de Doctor Who Prom waarschijnlijk rond kerst uitgezonden.
Was het net zo mooi als het vorige concert (Doctor Who - A Celebration)?
Breulsdinsdag 29 juli 2008 @ 20:45
Die heb ik nooit gehoord, dus geen idee. Maar check de BBC site als je de Prom wil horen.
SweetyPiedinsdag 29 juli 2008 @ 21:27
Volgens mij is Doctor Who - A celebration, dezelfde als Music and Monsters die op de Runaway Bride disc staat.

P.S. misschien hoort het niet echt hier, maar heb net per ongeluk een boek dubbel gekocht op ebay. Het gaat om het boek Doctor Who storybook 2008 met 8 nieuw geillustreerde verhalen. Ik probeer van de koop af te komen, echter als iemand hier interesse heeft kan ik de koop wel door laten gaan. Als ik de koop door laat gaan dan krijg ik hem voor 2.20 pond bij mij thuisgestuurd. (in Stramproy)
Breulsdinsdag 5 augustus 2008 @ 00:52
Ik kwam deze tegen:Tranen in mijn ogen, zeker bij sommige fragmenten op die schermen.
Loddinsdag 5 augustus 2008 @ 07:13
Tranen in de ogen niet, maar het was wel mooi. En de zangeres hoeft niet bang te zijn dat ze haar tekst vergeet .
De regeneratie van Eccleston in Tennant kwam ook voorbij maar wat leek Tennant daar nog jong. Of ligt dat aan mij?
Breulsdinsdag 5 augustus 2008 @ 09:26
Ja, hij is wat jonger en dat zie je ook.
Wepeel2dinsdag 5 augustus 2008 @ 21:06
Wat is eigenlijk de reden geweest dat Eccleston al na één seizoen is vertrokken? Was dit geheel een eigen keuze of voldeed hij toch niet aan de verwachtingen?
Broekiedinsdag 5 augustus 2008 @ 21:18
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 00:52 schreef Breuls het volgende:
Ik kwam deze tegen:Tranen in mijn ogen, zeker bij sommige fragmenten op die schermen.
Dat was dus van dat andere concert. Ik kan wel kijken of ik de video nog ergens heb staan voor je?
Loddinsdag 5 augustus 2008 @ 22:45
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 21:06 schreef Wepeel2 het volgende:
Wat is eigenlijk de reden geweest dat Eccleston al na één seizoen is vertrokken? Was dit geheel een eigen keuze of voldeed hij toch niet aan de verwachtingen?
Ik weet het fijne er niet van maar volgens mij wilde hij voorkomen dat hij de britse Swiebertje werd. Dus uit eigen keuze.
Breulsdinsdag 5 augustus 2008 @ 23:28
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 21:18 schreef Broekie het volgende:

[..]

Dat was dus van dat andere concert. Ik kan wel kijken of ik de video nog ergens heb staan voor je?
Sure, graag.
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 22:45 schreef Lod het volgende:

[..]

Ik weet het fijne er niet van maar volgens mij wilde hij voorkomen dat hij de britse Swiebertje werd. Dus uit eigen keuze.
Yup, typecasting. Al vind ik dat-ie met dat in het achterhoofd best nog een tweede seizoen had kunnen doen.
Breulsvrijdag 8 augustus 2008 @ 21:55
Freema Agyeman is overigens wel aanwezig in de Torchwood radio-aflevering. Die wordt uitgezonden op BBC Radio 4, op woensdag 10 september om 15.15 uur Nederlandse tijd (bron).

De synopsis:
quote:
Afternoon Play: Torchwood: Lost Souls

2.15pm, Wednesday 10 September

"Somewhere out there in that chaos of darkness and light, of science and protons, of gods and stars and death... somewhere there's an answer."

The Torchwood Institute was founded by Queen Victoria in 1879 to protect the British Empire against the threat of alien invasion. By 2008, all that remains of the organisation is a small team based in Cardiff. And now, following the tragic deaths of two of their colleagues, the remaining three – Captain Jack Harkness, Gwen Cooper and Ianto Jones – have to protect the human race against another unknown force from the darkness.

Martha Jones, ex-time traveller and now working as a doctor for a UN task force, has been called to CERN – the world's largest particle physics laboratory in Geneva – where they're about to activate the Large Hadron Collider (LHC).

The LHC is a particle accelerator which has been built deep underground in a 27km tunnel under Switzerland and France. Once activated, the collider will fire beams of protons together, re-creating conditions a billionth of a second after the Big Bang – and potentially allowing the human race a greater insight into what the universe is made of.

But so much could go wrong – it could open a gateway to a parallel dimension, or create a black hole – and now voices from the past are calling out to people and scientists have started to disappear...

Where have the missing scientists gone? What is the secret of the glowing man? What is lurking in the underground tunnel? And do the dead ever really stay dead?

Torchwood is a spin-off from the award-winning BBC Wales TV production Torchwood. Written by Joseph Lidster, it stars John Barrowman, Freema Agyeman, Eve Myles, Gareth David-Lloyd, Lucy Montgomery (of Tittybangbang) and Stephen Critchlow.
Breulszaterdag 9 augustus 2008 @ 15:44
En het berichtje van de TW site:
quote:
Torchwood set for 'Big Bang' day - 08.08.08


A special radio episode of sci-fi drama Torchwood is to be broadcast as part of BBC Radio 4's Big Bang experiment.

The 10 September event will see scientists recreate the aftermath of the Big Bang at the European nuclear research facility in Geneva.

Presenter Andrew Marr will report on the experiment for Radio 4 which has exclusive access throughout the day.

The episode of Torchwood will be set inside the European Organisation for Nuclear Reasearch (CERN).

As part of the day's broadcast, the show's star John Barrowman will join Ben Miller and Alan Alda on a panel of celebrities who are fans of particle physics.

The Big Bang will be recreated by the largest atom smasher in the world.

Scientists are hoping it will give them an insight into the origins of the universe and its composition.

The experiment will be launched live on the Today programme.
Quincy5zaterdag 9 augustus 2008 @ 18:18
Is BBC radio 4 in Nederland te ontvangen? Zo ja, waar/hoe?
Breulszaterdag 9 augustus 2008 @ 18:40
Via internet is alle BBC Radio te ontvangen, zelfs lokale stations. Dit is 4: http://www.bbc.co.uk/radio/aod/radio4.shtml?fm
Quincy5zondag 10 augustus 2008 @ 17:32
O, valt me mee dat die wel in Nederland te ontvangen zijn itt de tv programma's via iPlayer. Overigens had ik al gevonden dat het ook op de kabel te ontvangen is, maar internet is voor mij makkelijker.
Ogalamaandag 11 augustus 2008 @ 13:05
Beetje off-topic, maar Tennant is echt geweldig in Hamlet
Broekiedinsdag 12 augustus 2008 @ 22:52
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 23:28 schreef Breuls het volgende:

[..]

Sure, graag.
Al gekeken en zo ja, wat vond je er van?
Breulsdinsdag 12 augustus 2008 @ 23:07
Ja, meteen gekeken. Erg gaaf! Tennant is natuurlijk weer grappig.

Ik vond het leuk hoe de boel was aangekleed met videobeelden enzo, dat gaf het wel een leuke dimensie. En het was natuurlijk erg mooi. Jammer dat het pre-seizoen 3 is en dus Martha's Theme of de muziek uit de S3-finale er niet in zat. Maar wel Doomsday

Overigens wel grappig dat Tennant refereerde naar 'de organisatie hier buiten onder de bestrating'. Het concert was op 19 november en de serie Torchwood was toen net begonnen: in DW zelf was er totaal geen sprake (nog) van een Torchwood Three.
Broekiedinsdag 12 augustus 2008 @ 23:11
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:07 schreef Breuls het volgende:
Ja, meteen gekeken. Erg gaaf! Tennant is natuurlijk weer grappig.
Hij deed het erg goed inderdaad
quote:
Ik vond het leuk hoe de boel was aangekleed met videobeelden enzo, dat gaf het wel een leuke dimensie. En het was natuurlijk erg mooi. Jammer dat het pre-seizoen 3 is en dus Martha's Theme of de muziek uit de S3-finale er niet in zat. Maar wel Doomsday
Daarom vroeg ik me een paar posts hierboven dus af of het concert van een paar weken terug net zo goed was als dit concert. Dat zou dan namelijk wél de nieuwe themes bevatten.
quote:
Overigens wel grappig dat Tennant refereerde naar 'de organisatie hier buiten onder de bestrating'. Het concert was op 19 november en de serie Torchwood was toen net begonnen: in DW zelf was er totaal geen sprake (nog) van een Torchwood Three.
Was inderdaad ergens halverwege het eerste Torchwood seizoen.
Breulsdinsdag 12 augustus 2008 @ 23:16
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:11 schreef Broekie het volgende:

[..]

Hij deed het erg goed inderdaad
[..]

Daarom vroeg ik me een paar posts hierboven dus af of het concert van een paar weken terug net zo goed was als dit concert. Dat zou dan namelijk wél de nieuwe themes bevatten.
Het Proms concert had dezelfde opzet: muziek uit de show, aan elkaar gepraat door Freema. Daarnaast waren er ook weer karakters uit de show en een klein optreden van Davros. De muziek werd bovendien aangevuld met een aantal andere non-DW nummers die Gold had uitgekozen. De nieuwe themes zaten er in: All the strange, strange creatures, This is Gallifrey, Martha's Theme, Donna's Theme, The Doctor Forever, maar veel ervan was bij elkaar gegroepeerd (zoals de persoonsthemes), waarschijnlijk omdat het anders allemaal te lang werd.
Broekiewoensdag 13 augustus 2008 @ 06:45
quote:
Op dinsdag 12 augustus 2008 23:16 schreef Breuls het volgende:

[..]

Het Proms concert had dezelfde opzet: muziek uit de show, aan elkaar gepraat door Freema. Daarnaast waren er ook weer karakters uit de show en een klein optreden van Davros. De muziek werd bovendien aangevuld met een aantal andere non-DW nummers die Gold had uitgekozen. De nieuwe themes zaten er in: All the strange, strange creatures, This is Gallifrey, Martha's Theme, Donna's Theme, The Doctor Forever, maar veel ervan was bij elkaar gegroepeerd (zoals de persoonsthemes), waarschijnlijk omdat het anders allemaal te lang werd.
Klinkt erg goed
Breulsmaandag 18 augustus 2008 @ 23:02
Eindelijk: de Torchwood soundtrack komt uit in september. Nu al via MP3 verkrijgbaar.

De review van de soundtrack lees je hier, overigens.

[ Bericht 19% gewijzigd door Breuls op 18-08-2008 23:16:07 (link naar review toegevoegd) ]
Breulsdinsdag 26 augustus 2008 @ 23:04
quote:
With filming having begun on Series Three of Torchwood, the BBC Press Office today said the team would be engaged in a "battle for the future of the human race against the fiercest force they have encountered".

Co-executive producer Russell T Davies said: "The new series of Torchwood is hugely bold and promises to be bigger and better than ever - the audience is in for an amazing ride.

"This series is one big serial and the most ambitious story we've ever made, and we've got plenty of surprises in store."

Fellow co-executive producer Julie Gardner said: "We hope to make Torchwood a gripping and surprising TV event with storylines that push our team into greater danger and sacrifice.

"Joining our main cast are some fantastic guest artists who will only add to making this unmissable TV."

The guest stars are Peter Capaldi - Caecilius in the Doctor Who story The Fires of Pompeii - playing a civil servant called Mr Frobisher "who is hiding a terrible secret", Paul Copely and Liz May Brice.

The five-part series - called Torchwood: Children Of Earth - is being written by Davies, John Fay and James Moran, and directed by Euros Lyn. Produced by Peter Bennett, it will air over one week next year.
bron
Breulsdinsdag 26 augustus 2008 @ 23:05
Leuk, al die pers en excitement, maar intussen lijkt het erop dat een populaire serie dus doodleuk is gedecimeerd tot een miniserie van 5 afleveringen.
SiGNedinsdag 26 augustus 2008 @ 23:11
En dan ook nog in 1 week uitgezonden, jammer van zo'n goede serie
Young_Davidwoensdag 27 augustus 2008 @ 10:26
quote:
Following the phenomenal success of the TV show, the BBC is apparently considering a big screen outing for Doctor Who.

Steven Moffat, who has just taken over from Russell T Davies as head writer on the hit BBC series, told an audience at the Edinburgh International Television Festival this week that he would be interested in a movie adaptation.

When asked about the possibility, Moffat said: "I would say yes, as long as it never gets in the way of the show. It would be great to see it at the cinema. It's been there before so it would be good to see it again.

"A movie is 90 minutes, that's not that different from making a single episode, so I'm not against it."
http://movies.ign.com/articles/902/902784p1.html
Breulswoensdag 27 augustus 2008 @ 11:14
Dat is wel heel verschillend. Een filmverhaal verschilt enorm van een serieverhaal, omdat het een groter publiek moet bereiken, onder andere. Maar verder lijkt het me wel tof. Zeker als Moffat 'm schrijft.
Breulszondag 7 september 2008 @ 11:30
quote:
You thought Doctor Who was over till Christmas, right? Well, BBC7 http://www.bbc.co.uk/bbc7 and Big Finish http://www.doctorwho.co.uk are out to prove you wrong. Paul McGann returns as The 8th Doctor and Sheridan Smith returns as Lucy Miller in eight 50 minute full cast radio episodes - Sundays at 6PM and Midnight UK Time starting 19 October. Paul McGann played the Doctor in the 1996 TV Movie and in many Big Finish direct to cd audio stories since 2001. He is the official 8th Doctor, the link between Sylvester McCoy (7th Doctor in Classic Who - late 1980s) and Christopher Eccleston (9th Doctor/New Series 1/2005).
En niet vergeten: Torchwood: Lost Souls is woensdag om 15.15 uur (NL tijd) te horen op BBC Radio 4.
Quincy5zondag 7 september 2008 @ 21:47
quote:
Op zondag 7 september 2008 11:30 schreef Breuls het volgende:

[..]

En niet vergeten: Torchwood: Lost Souls is woensdag om 15.15 uur (NL tijd) te horen op BBC Radio 4.
Komt hier ook een opname/podcast van (die in NL te downloaden is)? Ik moet om die tijd werken.
Breulsdinsdag 9 september 2008 @ 14:00
Ik ook. De iPlayer geeft na de uitzending de mogelijkheid 'm terug te luisteren.

Intussen hebben David en Catherine overigens TV Quick Awards gewonnen:
quote:

Catherine Tate may be best known for her motley bunch of comic creations, but her role as Doctor Who's sidekick Donna Noble saw her named best TV actress.
quote:

Not to be outdone, David Tennant matched his co-star's achievement by winning the best actor category for his role as Doctor Who. It's the second year running that he's received the award.
bron
Quincy5dinsdag 9 september 2008 @ 17:01
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 14:00 schreef Breuls het volgende:
Ik ook. De iPlayer geeft na de uitzending de mogelijkheid 'm terug te luisteren.
Tnx. Ik heb eigenlijk nooit de moeite genomen om verder naar de mogelijkheden van iPlayer te kijken, omdat ik altijd aannam dat het buiten de UK toch niet werkt.
Benseldinsdag 9 september 2008 @ 18:33
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 14:00 schreef Breuls het volgende:
Ik ook. De iPlayer geeft na de uitzending de mogelijkheid 'm terug te luisteren.

Intussen hebben David en Catherine overigens TV Quick Awards gewonnen:
[..]


[..]

bron
zou leuk zijn als ze dat ook verwerken in een episode van Dr Who

ik zie het al voor me, Donna die the Doctor toevallig weer tegenkomt, en aan de kant gedrukt word:

Donna: OY, what do you think you're doing? Don't you know who I am?
Doctor: ...
Donna: I've won the TV quick award for best actress you know
Doctor: oh, yeah, now I remember, well, I did it twice, actually
Donna: what? best actress?
Doctor: nooo, best actor
Donna: well, I'd think I'd remember someone like you
Ontploffing oid waarna the doctor wegrent

[ Bericht 11% gewijzigd door Bensel op 09-09-2008 18:42:55 ]
Breulsdinsdag 9 september 2008 @ 19:48
quote:
Op dinsdag 9 september 2008 17:01 schreef Quincy5 het volgende:

[..]

Tnx. Ik heb eigenlijk nooit de moeite genomen om verder naar de mogelijkheden van iPlayer te kijken, omdat ik altijd aannam dat het buiten de UK toch niet werkt.
Die beperking is er alleen voor tv. Radio is buiten de UK prima te beluisteren, zowel live als via Listen Again/iPlayer.
Breulsdinsdag 9 september 2008 @ 20:11
Oh verdomd, ik had het nog niet gemeld.

Sci-Fi Channel (Benelux) gaat Doctor Who uitzenden Elke dinsdagavond een aflevering, startend aanstaande dinsdag om half negen met The Runaway Bride, gevolgd door Smith & Jones met de week erop The Skakespeare Code en zo verder met 1 aflevering per week. Eindelijk een zender in Nederland die DW op een geschikt tijdstip uitzendt.

Overigens is a.s. dinsdagavond Doctor Who avond, want naast de dubbele aflevering wordt ook Doctor Who and the Daleks uitgezonden, de verfilming met Peter Cushing als the Doctor, waarvan het verhaal gebaseerd is op The Daleks, de tweede serial uit de William Hartnell periode.
dapluizdinsdag 9 september 2008 @ 23:40
Waarom op Scifi kijken als het toch gewoon op de BBC kan ?
Zijn voor zover ik heb kunnen merken ook geschikte tijdstippen
Breulsdinsdag 9 september 2008 @ 23:56
Tuurlijk, wij hebben het allang gezien. Maar niet iedereen kijkt BBC en sommigen vinden ondertiteling prettig.
Young_Davidwoensdag 10 september 2008 @ 00:28
Als dit betekend dat er meer bekendheid word gegeven aan Doctor Who en dat weer als gevolg heeft dat er meerdere Doctor Who seizoenen op DVD uitkomen ... dan hoor je mij niet klagen.
Breulswoensdag 10 september 2008 @ 07:55
Ze komen toch allemaal op DVD? Of bedoel je specifiek in Nederland?

(Overigens, vandaag is Big Bang Day.)
Breulswoensdag 10 september 2008 @ 20:53
Torchwood: Lost Souls is hier te downloaden als MP3.
Young_Davidwoensdag 10 september 2008 @ 21:42
Specifiek in Nederland bedoel ik ja ... ik ben nogal van het uitlenen en van het makkelijk in de winkel kunnen kopen
Breulswoensdag 10 september 2008 @ 21:50
Ahjah, dat is inderdaad een beetje karig. Memphis Belle heeft alleen S1 nog maar uitgegeven.
Breulsdonderdag 11 september 2008 @ 11:55
Billie Piper is zometeen te gast bij BBC Radio 1. Het gaat over Secret Diary of a Call Girl, maar voor de geïnteresseerden, luisteren kan hier.
Breulsdonderdag 11 september 2008 @ 13:44
En ze is alweer weg. Paar gebruikelijke "gast + DJ" foto's:

(De dame rechts is BBC DJ Jo Whiley.)
Breulsvrijdag 12 september 2008 @ 15:08
Er gaan geruchten over de casting voor de specials van 2009. Ik quote 't artikel in een spoiler, met als disclaimer dat het niet perse waar hoeft te zijn:
SPOILER
The Sun is reporting that casting for the 2009 specials includes Catherine Tate, John Simm, Bernard Cribbins and Paul McGann.

On September 8 it wrote that insiders had revealed that Tate, Simm and Cribbins would make returns. "Fans will be delighted to see Catherine back. She was one of the wackiest companions of all time and she brought heaps of humour.

"And it’s great to have John back - he and David Tennant have a real nemesis chemistry."

Donna's return would be in light of the events that occurred at the end of Series Four, in which the Doctor wiped her mind of all knowledge of him and of her adventures in order to save her life. The Sun's source commented: "Anything can happen in Doctor Who. His assistants are always recurring and Donna is no exception. When you’re a Time Lord you can go back to any point in history and meet whoever you want."

And The Sun reported today that one of the specials would be a "flashback" tale that would feature the return of Paul McGann to the role of the Doctor, which he played on screen only once, in 1996. "Fans loved Paul’s Doctor and feel he was never given the proper chance to shine. Reference is often made to the Time War which wiped out the Time Lords and this will give them a taste of that," The Sun's source revealed.

According to the story, flashback scenes will see him battered from the Time War and shorn of the long hair he had in the 1996 TV film.

Update: According to Digital Spy on September 12, the BBC is now refuting the story of the McGann casting. Another insider is quoted as saying "There is no truth to the story at all."
bron

ALS het waar is zou ik het wel cool vinden.
Breulsmaandag 15 september 2008 @ 10:58
Eve Myles speelt in de nieuwe serie Merlin, volgens dit persbericht. Aanstaande zaterdag om half 9 op BBC One.
Breulsdonderdag 18 september 2008 @ 14:19
The Times heeft stukjes uit RTD's boek gepubliceerd, wat zo te zien een verzameling van e-mails (oid) is. Een quote over de kerstaflevering (en daarom in spoilertags):
SPOILER
Cybermen, Victoriana, a swordfight on the roof with Cybershades (Cyberman heads in flowing black robes, like wraiths, sort of creepy half-Cybermen), workhouse kids as slaves... That's all the normal plot stuff. The real heart of it is the beginning: the Doctor arrives, hears a damsel in distress, the Doctor steps forward to save her... when this other man [to be played by David Morrissey] swings in, dashing, brilliant, amazing, clever, witty, saves the day. The Doctor says, “Who are you?” The man says, “I'm the Doctor!”
Boek komt uit op 25 september. Die ga ik volgende maand dus even ergens in London uit een boekwinkel meeslepen.
Breulsdinsdag 23 september 2008 @ 13:21
quote:
Fans of Doctor Who, Torchwood and The Sarah Jane Adventures are being offered a once in a lifetime opportunity to go behind the scenes at the studios where the shows are filmed.

On Saturday and Sunday, November 8 and 9, the BBC will be opening the studio doors just outside Cardiff to 100 lucky competition winners and their friends and families. The money-can't-buy-experience is being run to help raise money for this year's BBC Children in Need appeal.

Doctor Who: Backstage will take fans to the heart of the action at the BBC Wales studios. Visitors will tour the closely-guarded sets, come face-to-face with some of the Doctor's mortal enemies, and meet the behind-the-scenes teams who make it all happen - including the set designers, costumiers and make-up artists.

To be in with a chance of winning a place on the tour, all people have to do is answer one multiple-choice question. The all-important question will be announced on Friday, September 26, live on the Chris Moyles Show on BBC Radio 1, between 6.30am and 10am. It will also be available here on the Doctor Who website - along with the full terms and conditions.

Entrants must be over 16. Each winner will be able to bring up to three guests, who must all be aged 5 or over. Entrants must be UK residents.
Jammer van die laatste zin, want naar Chris Moyles luister ik toch al elke dag.

De titel van de Christmas Special is overigens The Next Doctor. Voordat je in paniek raakt; lees de spoiler in mijn vorige post als je wil weten wat dat betekent.
Breulswoensdag 24 september 2008 @ 11:01
John Barrowman was net (lees: is nu) op BBC Radio 1 bij Chris Moyles aan de lijn, en belooft te proberen vrijdag op de set aanwezig te zijn voor een rondleiding.

edit: En dat is dus relevant omdat ze er dan ws. ook foto's bij maken en daar hebben wij dan weer wat aan.
Benselwoensdag 24 september 2008 @ 12:34
Overigens zou ik de meid van Blink wel willen zien als eventuele nieuwe compagnion.
GIwoensdag 24 september 2008 @ 12:50
Das wel een leuke
Uit die aflevering, lijkt me een leuk mens.
Breulsvrijdag 26 september 2008 @ 12:36
Chris Moyles in de Tardis en nog wat filmpjes: http://www.bbc.co.uk/radio1/chrismoyles/

Ik was zelf natuurlijk weer te laat wakker om de show zelf te kunnen horen.
Wer-Al_Zwowezondag 28 september 2008 @ 20:18
quote:
Op woensdag 10 september 2008 21:50 schreef Breuls het volgende:
Ahjah, dat is inderdaad een beetje karig. Memphis Belle heeft alleen S1 nog maar uitgegeven.
Ik ben na een tijdje niet in het topic gekeken te hebben, aan het bijlezen. Maar wist je dat inmiddels S2 in losse delen van diverse afleverigen in de winkels ligt? Ze liggen (of lagen) in ieder geval bij de Media Markt in Zwolle. Maar ik neem aan dat het bij een willekeurige andere winkel ook wel te vinden is.

Maar zover ik weet is er nog geen luxe Nederlandse box met het hele seizoen.
Breulszondag 28 september 2008 @ 20:51
Nee, wist ik niet. Maar ik zoek er ook niet naar.
Breulszondag 28 september 2008 @ 21:15
RTD's boek is uit. Behind the Sofa heeft een review. Een interessante quote van RTD over de afscheidsscene tussen Rose, the Doctor en the Doctor in Journey's End:
quote:
"It's too complicated. Emotionally, I mean. It has no echo, no response, it's empty sci-fi. When the Doctor and Rose were separated into parallel universes in Doomsday, that felt like every love you've ever lost. But when you've been separated into different universes, but now have a double of the man that you loved, who's not quite the same, but who's better because he's mortal, but worse because he's not the original...well, you're going beyond human experience. There's no parallel with real life. No equation. Therefore, no feeling."
Hij heeft geprobeerd er een betere scene van te maken, maar dat ging helaas niet meer. Interessant om 'm dan toe te zien geven dat 't gewoon niet zo goed was.
Breulszaterdag 4 oktober 2008 @ 17:42
The Guardian: Doctor Who: favourite timelord and favourite story?
Breulszondag 5 oktober 2008 @ 12:11
Als je net zo'n screenwriting nerd bent als ik: hier zijn zes S4 scripts in PDF vorm te vinden.
SiGNemaandag 6 oktober 2008 @ 23:17
Toch leuk om Rose eens in een totaal andere rol te zien in Secret diary of a call girl, zenden ze nu ook op RTL5 uit..
Wer-Al_Zwowedinsdag 7 oktober 2008 @ 00:41
quote:
Op zondag 5 oktober 2008 12:11 schreef Breuls het volgende:
Als je net zo'n screenwriting nerd bent als ik: hier zijn zes S4 scripts in PDF vorm te vinden.
Kijk, daar hebben we nog eens wat aan. Bedankt voor de link.
Breulsdinsdag 7 oktober 2008 @ 09:13
Vooral Midnight is erg leuk leesvoer.

SigGNe: Secret Diary is een paar weken terug met S2 begonnen, best leuk om te zien. En grappig.
Mizhdinsdag 7 oktober 2008 @ 10:56
Alweer bijna tijd voor de Christmas special!!!!!, ok nog 2 maanden, maar dat vind ik toch al bijna
Breulsdinsdag 7 oktober 2008 @ 11:06
Eerst Children in Need nog.

Althans, dat hopen we.
Mizhdinsdag 7 oktober 2008 @ 11:22
Ja inderdaad. aankomend jaar word sowieso een raar jaar maar 4 afleveringen (specials). En dan pas in 2010 een volledig seizoen. Dan is het ook nog maar de vraag of dat seizoen met David word.
Breulswoensdag 15 oktober 2008 @ 13:52
quote:
News services are reporting that this year's Children in Need will feature a special to include all seven living Doctor Who lead actors. bron
Dat zou best cool zijn. En niet eens zo onwaarschijnlijk: ik heb de vorige Doctors al steeds in Doctor Who Confidential geinterviewd zien worden, sommigen in hun Doctors-outfit, en ik vroeg me al af waarom. Misschien wel omdat die interviews tijdens de CiN opnames zijn gedaan...

Ben benieuwd of het waar is.
SiGNewoensdag 15 oktober 2008 @ 17:24
Zou inderdaad wel cool zijn, vraag me alleen wel af hoe ze daar een verhaal van maken, dat alle doctors naar hetzelfde punt in tijd/ruimte gaan? en kan dat eigenlijk wel?
SiGNewoensdag 15 oktober 2008 @ 17:25
quote:
Op dinsdag 7 oktober 2008 09:13 schreef Breuls het volgende:
Vooral Midnight is erg leuk leesvoer.

SigGNe: Secret Diary is een paar weken terug met S2 begonnen, best leuk om te zien. En grappig.
En Billy is ook eigenlijk best
Breulswoensdag 15 oktober 2008 @ 17:28
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:24 schreef SiGNe het volgende:
Zou inderdaad wel cool zijn, vraag me alleen wel af hoe ze daar een verhaal van maken, dat alle doctors naar hetzelfde punt in tijd/ruimte gaan? en kan dat eigenlijk wel?
Het is een filmpje van een paar minuten, dus weinig ingewikkelds.
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:25 schreef SiGNe het volgende:

[..]

En Billy is ook eigenlijk best
Jah. Alleen valt wel op dat ze haar buik aan het verbergen zijn.
SiGNewoensdag 15 oktober 2008 @ 17:41
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:28 schreef Breuls het volgende:

[..]

Het is een filmpje van een paar minuten, dus weinig ingewikkelds.
He, jammer..hoopte op een hele aflevering.. ik mis het toch wel, torchwood ook trouwens, wanneer komen die eigenlijk weer terug?
quote:
[..]

Jah. Alleen valt wel op dat ze haar buik aan het verbergen zijn.
Is ze zwanger dan?
Breulswoensdag 15 oktober 2008 @ 20:09
quote:
Op woensdag 15 oktober 2008 17:41 schreef SiGNe het volgende:

[..]

He, jammer..hoopte op een hele aflevering..
Dat waren de vorige CiN segments ook niet.
quote:
ik mis het toch wel, torchwood ook trouwens, wanneer komen die eigenlijk weer terug?
Januari geloof ik, of in ieder geval volgend jaar.
quote:
[..]

Is ze zwanger dan?
Nogal:Afkomstig uit deze post.
GIwoensdag 22 oktober 2008 @ 08:03

She popped.

http://www.dailymail.co.u(...)-called-Winston.html
Breulswoensdag 22 oktober 2008 @ 08:20
quote:
It was an emergency Caesarean.
Moeten ze voor Secret Diary nog steeds om haar buik heen filmen.
GIwoensdag 22 oktober 2008 @ 08:29
quote:
Op woensdag 22 oktober 2008 08:20 schreef Breuls het volgende:

[..]

Moeten ze voor Secret Diary nog steeds om haar buik heen filmen.
Als ik zo bij mijn vrouw kijk, moet haar joggingbroek wel heel laag hangen om dat litteken in beeld te krijgen
Breulswoensdag 22 oktober 2008 @ 08:36
Mja, maar Billie speelt een hoer, die zijn soms bijzonder schaars gekleed, heb ik me laten vertellen.
GIwoensdag 22 oktober 2008 @ 08:37
Goed punt
Breulswoensdag 22 oktober 2008 @ 08:42
Doctor Who & Torchwood #10 - Topic for Ten