abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:22:04 #1
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447826
He looks like a man, but he's a legend..

And his name is the Doctor.Doctor Who is de langstlopende SF-serie ter wereld. Oorspronkelijk een programma dat liep van 1963 tot 1989, maar sindsdien rustende in het land der 'series van vroeger'. Totdat Russel T Davies de draad in 2005 weer oppikte. In Doctor Who volgen we de avonturen van the Doctor, die in zijn ruimte- en tijdmachine, de TARDIS, van hot naar her reist, avonturen beleeft en iedereen uit de nesten helpt.

Doctor Who en Torchwood tot nu toe...

In de nieuwe serie zien we the Doctor in zijn negende incarnatie. Hij heeft onlangs de Time War, een massale oorlog tussen zijn volk, de Time Lords en hun vijanden, de Daleks, beslecht door alles en iedereen uit te roeien, inclusief de planeten van de twee volkeren: Gallifrey en Skaro. Hiermee is the Doctor echter thuisloos geworden. Niet langer vertegenwoordigt hij zijn thuisplaneet; die bestaat niet meer. Voor zover hij weet is hij de laatste van zijn volk.

Wanneer we the Doctor tegenkomen in zijn eerste avontuur sinds zijn achtste incarnatie in de jaren '90 is hij bezig de Autons uit te schakelen. Hierbij loopt hij Rose tegen het lijf, een winkelmeisje met weinig doel in haar leven. Wanneer zij hem succesvol helpt in de strijd tegen de Autons nodigt hij haar uit mee te reizen in de Tardis. Zij gaat accoord en samen reizen ze onder andere naar het einde van de wereld, de dag van haar vaders overlijden, het Cardiff van 1869 (waar we voor het eerst kennis maken met the Rift) en bevechten ze aliens in Downing Street. In het London van de Tweede Wereldoorlog komen ze Captain Jack Harkness tegen, een rogue Time Agent die hen eerst probeert op te lichten, maar ze later helpt in de strijd tegen miljoenen kleine medische reparatiebotjes die door een misverstand alle mensen op hun pad veranderen in zombies.

Hun reis samen lijkt tot een einde te komen wanneer ze, samen met Jack, de Daleks tegenkomen op Satellite 5, een tv-satellietstation in het jaar 200100. Het gevaar loopt zo hoog op dat, uit bescherming, the Doctor Rose met de Tardis naar huis stuurt, maar vastbesloten als ze is breekt ze de Tardis open, stuurt ermee terug naar de plaats des onheils en redt ze de dag. Door de kracht van de Tardis te gebruiken roeit ze de Daleks uit, brengt ze Jack weer tot leven en voorkomt ze de dood van the Doctor. Echter; niet zonder gevolgen. Haar actie leidt ertoe dat the Doctor overladen wordt met energie uit de Tardis, wat funest is voor zijn lichaam en alsnog tot de dood leidt. En zo komen we aan het einde van zijn negende leven. Rose en the Doctor keren terug naar London, Jack achterlatend op Satellite 5.Wanneer the Doctor regenereert in zijn tiende incarnatie en de aarde redt van overname door de Sycorax reizen the Doctor en Rose verder. Samen verkennen ze New Earth, een ruimteschip met portalen naar 18e-eeuws Frankrijk, een parallele aarde, een planeet in een baan rond een zwart gat en maken ze de kroning van de Koningin mee - via televisie. Hun reis brengt ze ook naar het Schotland van 1879, waar ze Queen Victoria redden van een gewisse dood. Die gebeurtenissen doen haar echter besluiten een instituut op te richten om het Britse rijk te beschermen tegen bovennatuurlijke en buitenaardse bedreigingen: het Torchwood Institute. En hoewel the Doctor haar heeft gered, bang als ze is verbant ze hem uit het Britse rijk en maakt ze het weren van the Doctor uit de UK een van de taken van Torchwood.

Bij een bezoek aan hedendaags London komen the Doctor en Rose erachter dat de Cybermen, die ze eerder op een parallelle aarde tegenkwamen, bezig zijn onze aarde over te nemen. Bovendien blijkt het Torchwood Institute nog steeds te bestaan en een geheim project te hebben, bovenin Canary Wharf. Dit geheime project leidt echter tot de intocht van miljoenen Daleks over de aarde, die in gevecht treden met de Cybermen. Omdat deze legers niet zomaar te verslaan zijn zit er voor the Doctor maar een ding op: hij moet de Void openen, de ruimte tussen parallelle werelden. Dat zal ervoor zorgen dat alle wezens die daar doorheen gereisd zijn erin teruggezogen worden. Echter: hijzelf en Rose zijn er ook doorheen gereisd en met zijn actie brengt hij zichzelf en Rose ook in gevaar. Terwijl the Doctor zichzelf weet vast te houden aan onze wereld, lukt Rose dat niet, en zo wordt ze bruut gescheiden van de man die haar zinloze leven kleur gaf. Haar reis met the Doctor eindigt die dag.The Doctor, zich nog maar nauwelijks realiserend wat voor impact deze gebeurtenis op zijn leven heeft, vindt zich ineens opgescheept met een bruid in zijn Tardis, die eist te worden teruggebracht naar haar bruiloft. Donna Noble is haar naam en ze blijkt onderdeel te zijn van een plan om oeroude spinachtige aliens uit hun bijna eeuwige slaap in de kern van de aarde te wekken. Nadat the Doctor Donna hier logischerwijs uit redt en hij bedenkt dat zij misschien wel een tijdje met haar mee wil reizen, nu hij zonder Rose helemaal alleen is, bedankt zij voor de eer en keert the Doctor eenzaam sterrewaards.

Niet veel later belandt hij echter wederom op aarde. Er is wat mysterieus aan de hand in een ziekenhuis in London, dus hij checkt zichzelf in, om vervolgens met ziekenhuis en al op de maan te belanden. In dat ziekenhuis ontmoet hij Martha Jones, medisch studente, die zichzelf door haar snelle handelen en nuchtere benadering van een overduidelijke panieksituatie bij the Doctor in de kijker speelt. Hij nodigt haar uit voor een ritje in de Tardis, als dank voor haar hulp, maar al snel wordt dat ene ritje er twee, worden die twee er drie en voordat ze het beiden doorhebben zijn ze letterlijk tot het einde van het universum geweest voordat ze samen met wederom Jack Harkness in hedendaags London terechtkomen, waar aardsvijand the Master de controle over Groot-Brittannie blijkt te hebben genomen. Hun poging het bewind te eindigen leidt tot een kruistocht van een jaar, waarin the Doctor en Jack gevangen gehouden worden door the Master en Martha over de hele wereld steun verzamelt om hen beiden te bevrijden.Na dit avontuur, waarbij Martha een jaar alleen door de wereld is getrokken terwijl niet alleen Jack en the Doctor, maar ook haar eigen familie een jaar lang gevangenen van the Master waren, vindt Martha het mooi geweest. Ze besluit op aarde te blijven, bij haar familie, haar studie af te maken en the Doctor alleen te laten. Het duurt echter niet lang voordat we Martha weer zien. Na haar studie gaat ze voor UNIT werken, een internationale militaire organisatie die als taak heeft buitenaardse bedreigingen te bestrijden.Jack Harkness, na de strijd met de Daleks achtergelaten op Satellite 5, gebruikte zijn Vortex Manipulator om terug in de tijd te gaan en naar de aarde te reizen, in de hoop the Doctor weer tegen te komen. Hij komt terecht in 1869 en vindt zichzelf uiteindelijk in Cardiff, waar hij wordt opgemerkt en gerecruteerd door de lokale afdeling van Torchwood. Jack, onsterfelijk gemaakt door Rose's reddingsactie, beleeft de volledige twintigste eeuw als werknemer van Torchwood totdat hij, vlak voor het einde van het millennium, de leiding krijgt en zijn eigen team vormt. We pakken de draad van zijn verhaal op in 2006 met de eerste aflevering van de tv-serie Torchwood. Hierin betrekt hij PC Gwen Cooper bij het team, dat op dat punt bestaat uit Owen Harper, Ianto Jones, Toshiko Sato en Suzie Costello. Gwen wordt effectief de vervanger van Suzie, wanneer blijkt dat zij moorden pleegt om een buitenaardse handschoen, die mensen voor een minuut of twee terug kan brengen uit de dood, te kunnen testen. Suzie pleegt uiteindelijk zelfmoord.

We volgen de avonturen van het team totdat Jack ontdekt dat the Doctor in de buurt is en hij besluit achter hem en Martha aan te gaan. Na het avontuur met the Master beseft hij echter dat hij een verantwoordelijkheid heeft om op zijn team te letten. Hij keert terug naar Torchwood en neemt de leiding van het team weer op zich.

Na zijn terugkeer komt Jack erachter dat the Rift, die we voor het eerst zagen in het bezoek van the Doctor en Rose aan Cardiff in 1869, actiever is dan ooit en hem onder andere in contact brengt met een oud-partner van the Time Agency, alienterroristen, Rift-verdwijningen en zijn verloren gewaande broer. Ook Martha zien we terug, als Jack haar hulp inroept bij het onderzoeken van een reeks mysterieuze moorden. Ze gaat voor Torchwood undercover en ontmaskert de directeur van een kliniek die een alles-genezend medicijn uit buitenaardse technologie heeft ontwikkeld. Dit gaat echter niet zonder gevolgen; nadat Torchwood zijn zaakje heeft opgerold schiet hij Owen in de borst, wat leidt tot zijn dood. De handschoen waar Suzie een dodelijke obsessie voor had was er echter een van een paar, en Jack, zwaar geëmotioneerd door het verlies van een teamlid, gebruikt de overgebleven handschoen om Owen terug te brengen, die vervolgens als levende dode bij het team kan blijven tot hij aan het einde van het tweede seizoen vermoedelijk voorgoed overlijdt.

In dit laatste avontuur verliest Torchwood ook Toshiko door een schotwond, afgevuurd door Gray, Jacks broer. Uit wraak voor het feit dat Jack Gray, toen ze beiden nog kinderen waren, is kwijtgeraakt, begraaft hij zijn onsterfelijke broer levend, wat er uiteindelijk voor zorgt dat een ruim 2100 jaar oude Jack aan het einde van het tweede seizoen het met een team van drie moet doen.

Het vervolg...

Torchwood heeft op 4 april het tweede seizoen afgerond. Er is nog niets bekend over een eventueel derde seizoen, behalve dat het productieteam wel een vervolg voorbereidt in afwachting van de opdracht om de serie ook daadwerkelijk te gaan maken. Doctor Who is op 5 april begonnen aan het vierde (of dertigste) seizoen, waarin the Doctor vergezeld wordt door Donna Noble en uitendelijk zijn vorige companions en zelfs familie ook weer tegenkomt.

Uitzendschema Doctor Who seizoen 4

Het vierde seizoen van Doctor Who wordt wekelijks op zaterdagavond uitgezonden op BBC One. De begintijd van een aflevering varieert meestal ergens tussen 7 en 8 uur en een aflevering duurt 45 minuten, waarna op BBC Three de making-of-serie Doctor Who Confidential nog eens 45 minuten lang duurt.

› 1. Partners in Crime - 5 april
quote:
Donna Noble is determined to find the Doctor again – even if it means braving the villainous Miss Foster and her hordes of sinister Adipose. But when the alien threat escalates out of control, can Donna find her Time Lord before the march of the Adipose begins?

(PO)
› 2. The Fires of Pompeii - 12 april
quote:
The Doctor and Donna travel back into ancient history. When they arrive in 79AD, however, they discover psychic powers and beasts of stone running riot in the streets of old Pompeii. The time-travellers face their greatest challenge yet - can established history be changed, or must the Doctor let everyone die?

(PO)
› 3. Planet of the Ood - 19 april
quote:
Donna's first visit to an alien world. And it's freezing! But on the icescapes of a distant planet, the greatest danger might be from the human race itself. When the Doctor meets the Ood again - last seen in 2006's The Impossible Planet and The Satan Pit - he's determined to find out the truth behind their servility. But when an Ood's eyes turn red, you know you're in trouble, and the red-eye is spreading…

(RTD)
› 4. The Sontaran Strategem - 26 april
› 5. The Poison Sky - 3 mei
quote:
Martha Jones summons the Doctor back to modern-day Earth, but an old enemy lies in wait, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. With the mysterious ATMOS devices spreading across the world, Donna discovers that even her own family is not safe from the alien threat – but is it too late to save them?

(PO)
quote:
The return of Martha Jones! We've seen Freema Agyeman take Martha from Doctor Who to Torchwood, and now back home again in her new job as medical officer for UNIT, a worldwide army dedicated to fighting alien menaces. But the menace is bigger than ever, as the threat of ATMOS spreads across the planet. Sounds like she needs her old friend, the Doctor! But he's about to meet an old enemy, as the Sontarans lie in wait - the warlike, potato-faced monsters not seen on screen since 1985. They're back, they're brutal and they're out for revenge…

(RTD)
› 6. The Doctor's Daughter - 10 mei
quote:
Yes, that's the title. And it does exactly what it says on the tin! I'm saying no more; just watch David Tennant take the Doctor into new territory, with his most spellbinding performance yet.

(RTD)
quote:
The Doctor meets the most important woman of his life on the distant planet Messaline, in the middle of an endless war, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues.

But as General Cobb threatens genocide, and Martha is kidnapped by the Hath, the Doctor faces an even greater battle – can he find peace with his own child?

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his new companion, Donna Noble. Freema Agyeman and Georgia Moffett guest star.

(PO)
› 7. The Unicorn and the Wasp - 17 mei
quote:
In 1926, Agatha Christie mysteriously disappeared, only to be found, ten days later, with no memory of what happened. Was it a nervous breakdown? A cry for help? Or perhaps a giant alien wasp…?

It's a classic murder mystery, with a country house, vintage cars, a flapper, a vicar, a butler, a body in the library, tea on the lawn, and horrible deaths. And see if you can spot how many titles of Agatha Christie novels are hidden in the dialogue!

(RTD)
quote:
In 1926, Agatha Christie disappeared for 10 days. Was it amnesia? A nervous breakdown? Or a Giant Alien Wasp..? As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna join forces with the world's most famous crime novelist to encounter a body in the library, poisoned cocktails and a Vespiform seeking revenge.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Felicity Kendal and Fenella Woolgar.

(PO)
› 8. Silence in the Library - 31 mei
quote:
One hundred years ago, the universe's greatest library was sealed off, leaving only one warning: "Count the shadows". But now, the shadows are moving again. As Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues, the Doctor and Donna must uncover the terrible truth behind the Nodes and the horrifying Data Ghost, to find the library's secret.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion Donna Noble, with guest stars Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton.
(PO)
› 9. Forest of the Dead - 7 juni
quote:
As the shadows rise and march, the Doctor forges an alliance with the mysterious River Song, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. But can anyone stop the Vashta Nerada?

While the Doctor discovers long-buried secrets and revelations about his own future, the sinister Nodes declare that Donna is doomed.

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna. Alex Kingston, Colin Salmon and Steve Pemberton guest star.
(PO)
quote:
Just to warn you, Steven Moffat created the "Are you my mummy?" Empty Child, Madame de Pompadour's Clockwork Droids and last year's Weeping Angels ("Don't blink!"). But I think he was just warming up, getting ready for this year's adventure. Now we've got two episodes of terror with an abandoned library, moving shadows, the gruesome Nodes, and the horrifying Data Ghost - possibly the most spine-chilling scene I've ever seen, anywhere. Don't blink indeed, don't miss a second!

(RTD)
› 10. Midnight - 14 juni
quote:
The Doctor is trapped, alone, powerless and terrified, on the planet Midnight, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. Soon, the knocking on the wall begins. Only a woman called Sky seems to know the truth – but as paranoia turns into a witch-hunt, Sky turns the Doctor's greatest strengths against him, and a sacrifice must be made...

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble. Lesley Sharp guest stars.

(PO)
quote:
The planet Midnight: a leisure world! Golden spas, diamond landscapes, anti-gravity restaurants… what could possibly go wrong? But for once the Doctor's left powerless and terrified as the knocking on the wall begins…
› 11. Turn Left - 21 juni
quote:
Donna's entire world collapses, but there's no sign of the Doctor, as Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama continues. Instead, she finds help from a mysterious blonde woman – a traveller from a parallel universe. But, as Donna and Rose Tyler combine forces, are they too late to save the whole of creation from the approaching darkness?

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble. Billie Piper guest stars as Rose Tyler.

(PO)
quote:
The strands of Donna's story begin to draw towards a terrible climax as she finds her life, her family, her entire world being devastated. Only one person can help. But this time, it's not the Doctor - it's someone from a parallel universe, a woman thought to be lost for ever…

(RTD)
› 12. The Stolen Earth - 28 juni
quote:
Earth's greatest heroes assemble in a time of dire need, in tonight's penultimate episode in this series of Russell T Davies's Bafta Award-winning time-travelling drama. But can the Doctor's secret army defeat the might of the new Dalek Empire?

With battles on the streets and in the skies, the Doctor and Donna must brave the Shadow Proclamation to find out the truth. However, a fearsome old enemy waits in the shadows...

David Tennant plays the Doctor and Catherine Tate plays his companion, Donna Noble.
(PO)
› 13. Journey's End - 5 juli
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De teksten in de spoilers/quotes zijn afkomstig van BBC Press Office (PO) of Russell T Davies/Radio Times (RTD).

Wekelijks is er een BBC7 podcast beschikbaar waarin acteurs, producers en schrijvers afwisselend audiocommentaar bij de afleveringen verzorgen. Als je de afleveringen downloadt en ze tegelijk met de podcast afspeelt, kun je er het beste van genieten.

[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 28-06-2008 22:48:07 ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:25:55 #2
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59447962
Laatste posts vorig topic, hoop leuk linkjesleesvoeder:
quote:
Op maandag 16 juni 2008 17:50 schreef cptmarco het volgende:
in de laatste afleveringen gung het regelmatig over de naam van de Doctor, zou dat nog een betekenis hebben in de komende afleveringen?
quote:
Op maandag 16 juni 2008 21:30 schreef Breuls het volgende:
Niet in de zin van 'we gaan zijn naam onthullen', maar het zou goed kunnen. Ik zit een beetje Wikipedia door te speuren, en daar hebben ze uit interviews geprobeerd de grote lijn uit S4 te distilleren, maar dat lukt niet echt.

Wel is het zo dat ze aangeven dat je in S4 naar de losse elementen moet kijken, en daarvan zijn we er al een paar tegengekomen:

» Verschijningen van of referenties (zowel letterlijk als cryptisch) naar Rose Tyler
» Het verdwijnen van planeten
» Het herbouwen van volkeren (Adipose, Pyrovile, Sontarans, Doctor's Daughter, D***ks ( ))
» Het achteloos/betekenisloos noemen van The Medusa Cascade
» De naam van the Doctor
» .... (vul in op de lijn)

Ik denk dat veel van de herhalende elementen bedoeld zijn om terug te komen. Misschien wel allemaal. Dat zou enorm tegen kunnen vallen, maar als RTD het allemaal een beetje slim in elkaar heeft gedraaid kan het wel een fucking gave finale worden.
quote:
Op maandag 16 juni 2008 22:34/23:11 schreef Breuls het volgende:

Radio Times van deze week:


Ligt meestal op donderdag/vrijdag in NL in de winkel.

De Radio Times website heeft overigens ook non-magazine content, zoals blogs:
[..]

Door Laura Pledger, hier de complete post.

Afleverings-reviews van William Gallagher:
» Partners in Crime
» The Fires of Pompeii
» Planet of the Ood
» The Sontaran Strategem
» The Poison Sky
» The Doctor's Daughter
» The Unicorn and the Wasp
» Silence in the Library
» Forest of the Dead
» Midnight

En tot slot de Episode Guide van Radio Times.
quote:
Op maandag 16 juni 2008 23:16 schreef Breuls het volgende:
Ook leuk, een negatieve blik op Doctor Who, maar wel vanuit iemand die graag kijkt. Ikzelf ben het wel eens met 12, 9, 5 en natuurlijk 1.
quote:
Op maandag 16 juni 2008 23:19 schreef Breuls het volgende:
Deze spoilers voor Midnight kloppen, op twee na. Ze zijn wel grappig als je eenmaal weet wat er wordt bedoeld.

› A sinister shadow poses a threat to the Crusader 50 vessel, according to a crew member.
› Betty Boop is seen doing the do in front of The Doctor.
› A Professor is carrying a hidden bomb strapped under his jumper along with a unique ultimatum.
› The Doctor toasts the Lost Moon of Poosh.
› It's Election Day on the planet Midnight, prompting The Doctor to discuss Arcadia.
› Rose Tyler trades places with a pop singer.
› Fans of a certain French phrase will be happy.
› The Doctor tries to force a pi into the mouth of an alien.
› One of the characters tells the Time Lord: "Oh Doctor, you're so handsome." He agrees.
› A famous poem by Christina Rossetti is analysed by The Doctor and one other character, in reference to ongoing events.

(bron)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 16 juni 2008 @ 23:31:23 #3
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59448182
Correctie op de OP:
quote:
Torchwood heeft op 4 april het tweede seizoen afgerond. Er is nog niets bekend over een eventueel derde seizoen, behalve dat het productieteam wel een vervolg voorbereidt in afwachting van de opdracht om de serie ook daadwerkelijk te gaan maken. Doctor Who is op 5 april begonnen aan het vierde (of dertigste) seizoen, waarin the Doctor vergezeld wordt door Donna Noble en uitendelijk zijn vorige companions en zelfs familie ook weer tegenkomt.
De afgelopen weken is genoemd en deze week is opnieuw bevestigd dat er in begin 2009 in ieder geval vijf afleveringen van Torchwood komen, die samen 1 verhaal vormen. Er is in enkele berichten gesproken over het uitzenden van deze afleveringen in 1 week, maar dat is later niet opnieuw bevestigd en hoeft dus geen zekerheid te zijn.

Over een aanvulling van deze vijf tot een fatsoenlijk seizoen is nog niets gemeld. Opnames beginnen in augustus.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59448602
The Doctor
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
pi_59449273
Rose
  dinsdag 17 juni 2008 @ 00:11:27 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59451426
Damn, moet dus de laatste 2 afleveringen missen omdat ik op vakantie ben, tenzij ... Misschien hebben ze op vakantie ook BBC
  Admin dinsdag 17 juni 2008 @ 08:07:56 #8
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59451535
Of misschien heb je thuis gewoon internet.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59454512
Nee, zit dan in het buitenland
  dinsdag 17 juni 2008 @ 10:58:36 #10
211083 Angelof9
I must go first
pi_59454698
Ja maar je komt toch wel weer terug of niet? Je kunt ze toch gewoon downloaden als je terug bent.

Ik heb nu al weer zin in Torchwood, wat ik eigenlijk toch leuker vind. Ik hoop dat er een vierde serie komt!
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
pi_59455045
Tuurlijk, maar dan zie ik ze later dan ik ze had kunnen zien
  dinsdag 17 juni 2008 @ 11:23:34 #12
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59455333
Tennant Vind Post.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin dinsdag 17 juni 2008 @ 11:37:12 #13
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59455681
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 11:12 schreef dapluiz het volgende:
Tuurlijk, maar dan zie ik ze later dan ik ze had kunnen zien
Precies, en DW+DWC kijken is toch een beetje een zaterdagavondgebeurtenis.

(Al neem ik aanstaande zaterdag DWC wel op ivm de EK-kwartfinale van Oranje.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 11:41:36 #14
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59455813
Ik mis slechts 1 ding dit seizoen:
D***s.
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin dinsdag 17 juni 2008 @ 11:58:05 #15
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59456210
Nog anderhalve week.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 12:06:30 #16
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59456402
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 11:41 schreef wdn het volgende:
Ik mis slechts 1 ding dit seizoen:
D***s.
je mist een sterretje
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  dinsdag 17 juni 2008 @ 12:13:20 #17
13250 Lod
Sapere aude!
pi_59456590
quote:
› 10. Midnight - 14 juni
Wat een hysterische sufkutten waren die medepassagiers . Als ik de Doctor was geweest had ik die allemaal het schip uitgeknikkerd.
En Rose weer terug
GNU Terry Pratchett
  dinsdag 17 juni 2008 @ 12:59:06 #18
211083 Angelof9
I must go first
pi_59457724
Ik dacht de hele tijd dat ze onder invloed van die Alien stonden, want was echt normaal zoals ze reageerden en iedereen meteen af wilden maken. Ze deden echt raar.
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  dinsdag 17 juni 2008 @ 13:00:12 #19
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59457760
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 12:06 schreef Bensel het volgende:

[..]

je mist een sterretje
Die zit in een parallel universum
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  Admin dinsdag 17 juni 2008 @ 13:19:29 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59458290
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 12:59 schreef Angelof9 het volgende:
Ik dacht de hele tijd dat ze onder invloed van die Alien stonden, want was echt normaal zoals ze reageerden en iedereen meteen af wilden maken. Ze deden echt raar.
Nee, juist niet. Waar het verhaal over ging was een groep mensen onder hoge druk, in paniek en onder invloed van paranoia. Mensen worden anders in zo'n situatie. Je wil overleven, dus everything goes.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 13:47:43 #21
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59459132
quote:
Op dinsdag 17 juni 2008 13:19 schreef Breuls het volgende:

[..]

Nee, juist niet. Waar het verhaal over ging was een groep mensen onder hoge druk, in paniek en onder invloed van paranoia. Mensen worden anders in zo'n situatie. Je wil overleven, dus everything goes.
nee, ze stonden wel onder invloed. Nadat de Doctor zich niet meer kon bewegen, wou iedereen hem dood hebben, omdat ze dachten dat hij het wezen herbergde. Deze zat echter nog steeds in die vrouw (en die moest dus dood. mede door Jethro kwam die stewardes erachter) Ik denk trouwens dat door het kopieren van hun gesprekken, de mensen ook in mindere mate beheerst werden door haar.

The Doctor werd door zijn gepraat echter volledig door haar beheerst (en kon daardoor niet meer bewegen, net zoals zij zich eerst niet kon bewegen, toen ze die vrouw beheerste. De overname was nog niet compleet), omdat hij het meeste met haar gepraat heeft.

De eerste keer dat ze die vrouw wouden doden was wel vanwege paranoia idd.

wat ik overigens nog niet helemaal begrijp: hoe kon een non-fysiek wezen de bonken buiten veroorzaken? En de cockpit kapot maken?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  dinsdag 17 juni 2008 @ 13:56:34 #22
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59459399
Ow, en nog een vondst vanaf wikipedia, die misschien verklaard is in dit seizoen:
quote:
Although at least the single Dalek in "Dalek" had survived, the Doctor dismisses the possibility that other Time Lords may have survived as well, saying that he would have sensed it if they had. However, unknown to him, the Master also survived, albeit in human form. It is also suggested that somehow an evil female time lord survived, when at the end of "Last of the Time Lords", a feminine hand takes The Master's ring.
Hmm.. zou het de hand van Jenny kunnen zijn geweest?
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_59468426
tvp
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  dinsdag 17 juni 2008 @ 21:45:57 #24
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59471848
Dat van die hand is me niet opgevallen. Zal eens kijken of ik de divx nog heb.

Ben ondertussen bijna door seizoen 1 van Torchwood heen. Het is wel een leuke serie, maar niet alle afleveringen zijn al te bijzonder. Over het geheel genomen mist het net dat stukje originaliteit dat Doctor Who wel heeft. De aflevering Combat was een schaamteloze Figh Club rip-off.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_59479455
Trouwens gisteren de eerste aflevering van Secret Diary of a Call Girl gezien, dat is toch wel even een andere Rose
  Admin woensdag 18 juni 2008 @ 08:25:09 #26
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59479828
Ja, het contrast met Rose is redelijk idd.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 18 juni 2008 @ 10:01:03 #27
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59481496
Informatie over de finale-afleveringen in The Sun, inclusief foto's.

LET OP, SPOILER!
Het bericht bevat iets wat je wellicht wel als onthulling wil zien in de aflevering zelf, dus niet klikken als je niet gespoilered wil worden.

klik
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 18 juni 2008 @ 23:12:15 #28
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59504360
Net Everything Changes (TWs01e01) gekeken. Ben ik heel nerdy als ik tijdens de luchtopnames zit te kijken of ik herken waar in Cardiff die beelden zijn gemaakt en ze nog herken ook?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!fossiel donderdag 19 juni 2008 @ 14:33:13 #29
8443 cptmarco
it's captain...
  Admin donderdag 19 juni 2008 @ 22:57:41 #30
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59535969
Nieuwe Press Office release:

13. Journey's End - 5 juli, 8 uur, BBC One
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Als je deze spoiler leest is de link naar the Sun hierboven veilig: die bevat datgene wat ook in deze episodebeschrijving zit.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin donderdag 19 juni 2008 @ 23:01:40 #31
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59536183
En een extra bevestiging van een acteur:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 09:50:20 #32
211083 Angelof9
I must go first
pi_59542852
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  vrijdag 20 juni 2008 @ 09:57:47 #33
13250 Lod
Sapere aude!
pi_59543051
Hou eens op met die spoiler-tags. Dat is pure uitlokking
Must...not...press..spoiler...aaahhhh
GNU Terry Pratchett
  Admin vrijdag 20 juni 2008 @ 10:56:39 #34
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59544594
quote:
Op vrijdag 20 juni 2008 09:50 schreef Angelof9 het volgende:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 20 juni 2008 @ 15:54:56 #35
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59552854
quote:
Op donderdag 19 juni 2008 23:01 schreef Breuls het volgende:
En een extra bevestiging van een acteur:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Deze acteur is morgenochtend te gast bij Nihal op BBC Radio 1.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59553887
Zit me nu niet zo lekker te maken met Doctor Who ... ik ben weg dit weekend!
  Admin vrijdag 20 juni 2008 @ 16:39:03 #37
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59553910
Ocharme.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 17:47:05 #38
28033 Pek
je moet wat
pi_59555435
Whehe, er is weer iets door the Rift gekomen

UFO boven Cardiff
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  Admin vrijdag 20 juni 2008 @ 17:47:54 #39
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59555450
Ja, ik hoorde het op de radio. Uitgerekend in Cardiff.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 20 juni 2008 @ 17:49:13 #40
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59555468
"They are convinced it was a UFO. It sounds far-fetched, but they know what they saw."

Als ze weten wat ze zagen is het toch geen 'onbekend vliegend voorwerp' meer?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 20 juni 2008 @ 19:09:28 #41
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59557198
Zou natuurlijk geweldig zijn als ze dat in het volgend seizoen van Torchwood weten te verwerken
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_59557719
gehehe die special effects van tegenwoordig ik denk dat het de dochter van the doctor was..
cardiff is natuurlijk de ideale plek om hem te zoeken..
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 01:04:09 #43
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59569388
Bernard Cribbins (Wilfred Mott, grootvader van Donna) was vanmorgen (eh, gistermorgen) te gast bij BBC Breakfast. Hij blijkt in 1966 al in Daleks' Invasion Earth: 2150 AD te hebben gespeeld. Over de huidige serie was hij erg te spreken over David Tennant om zijn acteerkwaliteiten en vond hij toch wel dat Tom Baker een goede tweede na Tennant is in de ranglijst van Beste Doctors.

Morgenavond kruipt Donna weer even bij haar opa op de heuvel om naar de sterren te kijken, om....
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 01:29:28 #44
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59570001
En even als opwarmertje voor Turn Left, de hartverzakking van de eeuw: Rose's cameo in Partners in Crime:I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 11:31:19 #45
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59573586
Nog een paar snaps uit eerdere afleveringen:

The Fires of Pompeii


The Doctor en Donna ontsnappen aan de Sybiline en vluchten Vesuvius in


De high-priestess van de Sybiline is al bijna helemaal veranderd in een Pyrovile

Planet of the Ood


The Doctor gebruikt zijn mentale gaven om Donna mee te laten luisteren


Donna hoor het lied van de gevangen Ood


I think your song must end soon
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 12:28:49 #46
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59574494
Cross-episode dialoog:


And you, daughter of London....


..there's something on your back!

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 19:20:57 #47
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59583622


Nog een kleine 20 minuten.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 21 juni 2008 @ 19:37:20 #48
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59583984
Here we go
ff geen voetbal
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zaterdag 21 juni 2008 @ 20:04:12 #49
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59584419
Gee.. We krijgen echt alles te zien van dit seizoen
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_59584506
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 20:04 schreef wdn het volgende:
Gee.. We krijgen echt alles te zien van dit seizoen
en meer waarschijnlijk.. Heftiog stukje muziek nu onder (nadat die man weggevoerd word)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  zaterdag 21 juni 2008 @ 20:27:59 #51
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_59584757
woeii
Geweldig einde

Volgende week DALEKS
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_59584763
Wow, wat een einde. wat een aflevering.. Bad wolf all over again!
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_59584781
Whaaaaaa heel torchwood komt voorbij volgende week

en rose
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 20:30:02 #54
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59584799
Oooohmygodohmygodohmygod!

Stoer verhaal. Stoere trailer voor volgende week. Alleen al die gezichten al (die bij deze meteen Wikipedia bevestigen). Gaaaaf.

Een complete crossover van DW en z'n twee spinoffs trouwens, de komende twee weken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59584811
Holy fuck..wat een aflevering
pi_59584819
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  zaterdag 21 juni 2008 @ 20:49:38 #57
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59585190
superaflevering en Donna is echt de best acterende assistent van de doctor
  zaterdag 21 juni 2008 @ 21:19:08 #58
40991 Wer-Al_Zwowe
Caught in a landslide
pi_59585821
Het ziet er goed uit, die trailer.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit: Ik dacht confidential is uitgezonden, dus het is geen spoiler. Maar Breuls heeft een goed punt, dus tags toegevoegd.

[ Bericht 51% gewijzigd door Wer-Al_Zwowe op 21-06-2008 21:51:53 ]
No escape from reality
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 21:40:37 #59
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59586352
Okay, in de rust van Oranje-Rusland even mijn gedachten over Turn Left: goede tussenaflevering. Het is zo'n verhaal dat zichzelf reset, maar stiekem leidt het heel goed Rose's terugkeer in. Haar echte terugkeer bedoel ik, want ze heeft nog steeds the Doctor niet ontmoet.

Ik vond het een goede aflevering voor Donna. Je ziet heel duidelijk de Runaway-Bride-Donna die langzaam meer gaat beseffen, en toch meer in de buurt komt van de echte huidige Donna. Catherine Tate is ook echt geweldig in een aantal scenes.

De setup van Rose is ook tof. Ze is blijkbaar druk bezig geweest in haar parallele wereld. Ze kan van wereld naar wereld springen (is dat omdat alles uit elkaar valt, dat het daarom mogelijk is? who knows), is van veel zaken op de hoogte (hoooeeedoetzedat!) en werkte in de alternatieve tijdlijn zelfs met Unit samen. Dat ze haar naam niet gaf vond ik een mooie vervangende Doctor-rol. Er hangt lekker veel mysterie om haar heen; wat is er allemaal aan de hand.

En verder: weer Bad Wolf gebruiken als belangrijk plotelement: leuk! Het linkt dit seizoen helemaal terug naar het eerste*, terwijl de komende afleveringen de afgelopen vier seizoenen plus Torchwood plus Sarah Jane aan elkaar sleutelen.

En die trailer! Ik kreeg al bijna kippenvel toen ze alleen de montage van de personages deden: alle DW- en TW-helden bij elkaar! RTD eindigt zijn laatste volledige seizoen met een bang, dat is wel duidelijk. Ik kan niet wachten!(En straks na de wedstrijd het laatste stuk Confidential kijken, leuk toetje. )

* en geeft mijn ondertitel weer wat waarde
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 21 juni 2008 @ 21:41:07 #60
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59586362
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 21:19 schreef Wer-Al_Zwowe het volgende:
Trouwens...
Ja, zit ik dat helemaal in spoilers te verpakken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59592831
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 21:40 schreef Breuls het volgende:
Okay, in de rust van Oranje-Rusland even mijn gedachten over Turn Left: goede tussenaflevering. Het is zo'n verhaal dat zichzelf reset, maar stiekem leidt het heel goed Rose's terugkeer in. Haar echte terugkeer bedoel ik, want ze heeft nog steeds the Doctor niet ontmoet.

Ik vond het een goede aflevering voor Donna. Je ziet heel duidelijk de Runaway-Bride-Donna die langzaam meer gaat beseffen, en toch meer in de buurt komt van de echte huidige Donna. Catherine Tate is ook echt geweldig in een aantal scenes.

De setup van Rose is ook tof. Ze is blijkbaar druk bezig geweest in haar parallele wereld. Ze kan van wereld naar wereld springen (is dat omdat alles uit elkaar valt, dat het daarom mogelijk is? who knows), is van veel zaken op de hoogte (hoooeeedoetzedat!) en werkte in de alternatieve tijdlijn zelfs met Unit samen. Dat ze haar naam niet gaf vond ik een mooie vervangende Doctor-rol. Er hangt lekker veel mysterie om haar heen; wat is er allemaal aan de hand.

En verder: weer Bad Wolf gebruiken als belangrijk plotelement: leuk! Het linkt dit seizoen helemaal terug naar het eerste*, terwijl de komende afleveringen de afgelopen vier seizoenen plus Torchwood plus Sarah Jane aan elkaar sleutelen.

En die trailer! Ik kreeg al bijna kippenvel toen ze alleen de montage van de personages deden: alle DW- en TW-helden bij elkaar! RTD eindigt zijn laatste volledige seizoen met een bang, dat is wel duidelijk. Ik kan niet wachten!(En straks na de wedstrijd het laatste stuk Confidential kijken, leuk toetje. )

* en geeft mijn ondertitel weer wat waarde
Torchwood
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 00:16:35 #62
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59593271
Een selectie van snapshots uit de trailer:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 1% gewijzigd door Breuls op 22-06-2008 12:47:52 ]
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 00:26:53 #63
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59593644
quote:
Op zaterdag 21 juni 2008 21:40 schreef Breuls het volgende:

De setup van Rose is ook tof. Ze is blijkbaar druk bezig geweest in haar parallele wereld. Ze kan van wereld naar wereld springen (is dat omdat alles uit elkaar valt, dat het daarom mogelijk is? who knows), is van veel zaken op de hoogte (hoooeeedoetzedat!) en werkte in de alternatieve tijdlijn zelfs met Unit samen. Dat ze haar naam niet gaf vond ik een mooie vervangende Doctor-rol. Er hangt lekker veel mysterie om haar heen; wat is er allemaal aan de hand.
RTD gaf hier een toelichting over in DWC: Rose's Torchwood (in Doomsday gaf ze aan bij de Torchwood van haar parallele wereld te werken) is technisch verder dan die in onze wereld (zij hadden bijvoorbeeld die gele jump-panelen in Doomsday). Zij monitoren tjdslijnen en daardoor kan Rose objectief kijken naar de gebeurtenissen in onze wereld en precies daar inspringen waar nodig. Hoe het precies kan dat ze van wereld naar wereld springt wordt nog toegelicht in de finale.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59596765
Ik zou toch willen vragen snapshots/screens etc uit de next week/trailer stukjes aub in spoiler te doen. Ik kijk het met opzet nooit omdat het zo vaak de volgende ep minder maakt. Je ziet zo vaak flashes van dingen die je dan aan het begin van de aflevering al plaatst en het geheel toch een stuk minder maakt. Vind het gewoon veel fijner om me te laten verrassen ipv al een gedeelte te weten.

Maar nu over de nieuwste ep:Geweldig

Waar kennen we Bad Wolf ook alweer allemaal van?

Tennant @ DWC:

"Rose and Torchwood, at the Rose's Universe, is monitoring the timelines, so Rose has an overview, an objectivity of all that's going on, and because theire universe is sleightly ahead of ours, she can see where see needs to go in our universe to stop everything unraffeling"

Daar moest ik even over nadenken

[ Bericht 19% gewijzigd door Unstoppable op 22-06-2008 05:11:25 ]
  zondag 22 juni 2008 @ 11:12:26 #65
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_59598883
Hey, sliste Billie altijd al zo? .
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  zondag 22 juni 2008 @ 12:22:58 #66
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_59600407
quote:
Op zondag 22 juni 2008 11:12 schreef Witchfynder het volgende:
Hey, sliste Billie altijd al zo? .
Dat viel mij ook al op. Voor mijn gevoel niet in ieder geval.

Wat een toffe aflevering! En een hele goede setup voor de laatste twee afleveringen. Ik ben erg benieuwd hoe ze het Bad Wolf theme nu weer binnen de serie gaan gebruiken. Omdat ik de links van Breuls niet kon weerstaan weet ik al welk figuur er aan zit te komen in de seizoensfinale. Maar of hij dan Bad Wolf is? En hoe verhoudt het zich dan weer tot de laatste aflevering van seizoen 1?

Het belooft een mooi slot van dit seizoen te worden.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 12:48:36 #67
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59601085
Bad Wolf is Rose. Het is haar waarschuwingsterm voor het einde van het universum.
quote:
Op zondag 22 juni 2008 04:16 schreef Unstoppable het volgende:
Ik zou toch willen vragen snapshots/screens etc uit de next week/trailer stukjes aub in spoiler te doen. Ik kijk het met opzet nooit omdat het zo vaak de volgende ep minder maakt. Je ziet zo vaak flashes van dingen die je dan aan het begin van de aflevering al plaatst en het geheel toch een stuk minder maakt. Vind het gewoon veel fijner om me te laten verrassen ipv al een gedeelte te weten.
Ja, da's ook wel waar. Bij deze.

(Overigens blijven de plaatjes klikbaar, dus je kunt ze groter bekijken.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 13:05:47 #68
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59601536
Vanavond om 19:58 is er een langere ep12 trailer te zien op BBC Two. Een kortere staat nu op de site, maar die kan alleen Mr. Orange bekijken.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 22 juni 2008 @ 13:21:10 #69
77098 Foreverblue
The blue one
pi_59601938
quote:
Op zondag 22 juni 2008 12:48 schreef Breuls het volgende:
Bad Wolf is Rose. Het is haar waarschuwingsterm voor het einde van het universum.
[..]

Ja, da's ook wel waar. Bij deze.

(Overigens blijven de plaatjes klikbaar, dus je kunt ze groter bekijken.)
In de 'oude' Fok layout zijn de images in de spoilertag trouwens gelijk zichtbaar.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 4% gewijzigd door Foreverblue op 22-06-2008 13:26:55 ]
Een Tic-tac zou verfrissend werken, maar een wekker is best nog taai.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 14:35:18 #70
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59603486
Ik heb net het audiocommentaar van Day One (Torchwood, s01e02) gekeken. Als reactie op een foto van Torchwood House in de set van de Hub vertelden ze dat het gebouw dat daarvoor werd gebruikt in Tooth & Claw (DWs02e02) de plek is waar cast en crew overnachtten terwijl ze Countrycide (TWs01e06) aan het opnemen waren.

Vond ik wel een leuke connectie.

En verder heb ik even een video opgezocht die ik een paar maanden geleden tegenkwam. Het is een opname van een toeschouwer bij Doctor Who opnames. Het is een filmpje van een nog geen minuut, nauwelijks spannend, maar is op zich wel een soort van spoiler voor de finale, dus klikken op eigen risico.

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59604153
quote:
Zeg, was dat niet iemand die we al eens eerder gezien hebben??
Zouden ze 'zover' trug in de tijd gaan?
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
pi_59604169
quote:
Op zondag 22 juni 2008 13:05 schreef Breuls het volgende:
Vanavond om 19:58 is er een langere ep12 trailer te zien op BBC Two. Een kortere staat nu op de site, maar die kan alleen Mr. Orange bekijken.

It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 16:01:11 #73
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59604817
quote:
Op zondag 22 juni 2008 15:16 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Zeg, was dat niet iemand die we al eens eerder gezien hebben??
Zouden ze 'zover' trug in de tijd gaan?
Hoe bedoel je? Ik maak uit het filmpje alleen mensen en Daleks op, zonder specifiek iemand te herkennen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59605747
quote:
Op zondag 22 juni 2008 16:01 schreef Breuls het volgende:

[..]

Hoe bedoel je? Ik maak uit het filmpje alleen mensen en Daleks op, zonder specifiek iemand te herkennen.
Die kerel die naar de daleks schreeuwen klinkt verdomd veel als Ecclestone
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 16:53:48 #75
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59605820
Ja, nu je het zegt. Maar ik denk niet dat 't 'm is. Volgens mij klinkt-ie toch net iets anders...

Zou wel ongelofelijk cool zijn als ze out of the blue met twee Doctors komen, dat is echt "alles uit de kast trekken".
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59605838
quote:
Op zondag 22 juni 2008 16:53 schreef Breuls het volgende:
Ja, nu je het zegt. Maar ik denk niet dat 't 'm is. Volgens mij klinkt-ie toch net iets anders...

Zou wel ongelofelijk cool zijn als ze out of the blue met twee Doctors komen, dat is echt "alles uit de kast trekken".
Ik kan ook fout zitten.. We zullen zien in de komende weken
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
pi_59608630
quote:
Op zondag 22 juni 2008 16:49 schreef Mr. Orange het volgende:

[..]

Die kerel die naar de daleks schreeuwen klinkt verdomd veel als Ecclestone
Zolang hij niet 'fantástic' zegt is het Ecclestone niet :p
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 20:03:54 #78
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59609382
quote:
Op zondag 22 juni 2008 13:05 schreef Breuls het volgende:
Vanavond om 19:58 is er een langere ep12 trailer te zien op BBC Two. Een kortere staat nu op de site, maar die kan alleen Mr. Orange bekijken.
Dit is de trailer die zojuist op BBC Two was:

klik

Even de thumb in een link veranderd ivm kleine spoiler in de titel van de video.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59609625
quote:
Op zondag 22 juni 2008 20:03 schreef Breuls het volgende:

[..]

Dit is de trailer die zojuist op BBC Two was:

klik

Even de thumb in een link veranderd ivm kleine spoiler in de titel van de video.
Interesante clip, niet veel verschil met de preview clip van gisteren.

Ik kijk er naar uit!
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
pi_59610172
ff een vraagje aan de mensen die de doctor al kende voor de nieuwe serie..
zijn de oude afleveringen/films leuk als je ze vergelijkt met de nieuwe serie of het het net zo cheesy als de oude Battlestar galactica?

btw ik ben benieuwd wat de fortune teller bedoelde met: you are so strong, what are you? What will you be?
nog 6 nachtjes slapen ...
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 21:02:08 #81
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59610695
De oude serie is qua verhalen best redelijk. De technologie, zowel binnen (technologie waar de personages mee werken) als buiten (special effects, kostuums) het verhaal, is een stuk minder, dus dat zie je, en de vertelsnelheid is veel lager. De oude serie heeft ook een beetje het imago van de knullige decors en monsterpakken. De meeste classic DW-verhalen zijn uitgespreid over vier afleveringen van 25 minuten, terwijl exact eenzelfde verhaal nu gewoon in 1x45 minuten gestopt zou worden.

Maar verder is het best wel te vergelijken: dezelfde Doctor, dezelfde companions, dezelfde verhalen. Alleen allemaal net een stukje minder. Ik denk dat een goede analogie James Bond is: de oude films zijn ook heel anders dan Casino Royale, maar het is wel hetzelfde concept.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_59611454
quote:
Op zondag 22 juni 2008 21:02 schreef Breuls het volgende:
De oude serie is qua verhalen best redelijk. De technologie, zowel binnen (technologie waar de personages mee werken) als buiten (special effects, kostuums) het verhaal, is een stuk minder, dus dat zie je, en de vertelsnelheid is veel lager. De oude serie heeft ook een beetje het imago van de knullige decors en monsterpakken. De meeste classic DW-verhalen zijn uitgespreid over vier afleveringen van 25 minuten, terwijl exact eenzelfde verhaal nu gewoon in 1x45 minuten gestopt zou worden.

Maar verder is het best wel te vergelijken: dezelfde Doctor, dezelfde companions, dezelfde verhalen. Alleen allemaal net een stukje minder. Ik denk dat een goede analogie James Bond is: de oude films zijn ook heel anders dan Casino Royale, maar het is wel hetzelfde concept.
thnx voor het uitgebreide antwoord.. ik ga maar eens kijken of ik het wat vind nog aanraders?

denk dat ik ff de oude afleveringen met davros ga kijken aangezien die terug komkt miss wel leuk om de backstory te weten
'Curiouser and curiouser!' cried Alice.
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 21:38:21 #83
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59611596
Ik heb 1 oud Davros verhaal gezien, en daarin leek Davros echt een heel goedkoop rubber stuk pop met een Dalek basis. Er scheen een acteur in te zitten, maar het zag er niet uit. En ik kon gewoon niet goed bepalen of dat deels bij het Davros karakter hoorde (die behoort wat gehavend te zijn, geloof ik) of dat het echt cheapass werk van de productie was.

Weet niet meer welk verhaal het was, maar het was met de 4th Doctor en Romana geloof ik.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!fossiel zondag 22 juni 2008 @ 21:55:52 #84
8443 cptmarco
it's captain...
  Admin zondag 22 juni 2008 @ 22:03:10 #85
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59612324
quote:
Op zondag 22 juni 2008 21:38 schreef Breuls het volgende:

Weet niet meer welk verhaal het was, maar het was met de 4th Doctor en Romana geloof ik.
Bedacht me ineens dat ik die hier ergens had rondslingeren. Het was Destiny of the Daleks. Hier een paar screenshots:


I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 22 juni 2008 @ 23:45:15 #86
19242 yavanna
Results may vary.
pi_59615537
Net pas kunnen kijken en inderdaad een grote,' omgwhoeiiiiiiihoeiiiiomg'.

Volgende week alles bij elkaar, damn.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  maandag 23 juni 2008 @ 00:37:16 #87
28033 Pek
je moet wat
pi_59616748
Tofheid, wat een ep en wat een feest volgende week!

Rose heeft idd wel een raar bekkie gekregen, ik dacht even aan plastische chirurgie maar dat is 't toch niet, denk (hoop) ik
The difference between the three Abrahamic religions:
- Christianity mumbling to the ceiling,
- Judaism mumbling to the wall,
- Islam mumbling to the floor.
  maandag 23 juni 2008 @ 02:00:02 #88
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59617757
ok, dan ligt het dus niet aan mij dat ik vond dat ze heel erg sliste..
  maandag 23 juni 2008 @ 03:35:49 #89
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_59618182
Botox! zit de aflevering nu nog een keer te kijken en d'r hele bovenlip beweegt niet eens.
vraag me toch af of dat te maken heeft met de opnames van seizoen 2 van Secret Diary of a Call Girl (komt in september)

[ Bericht 24% gewijzigd door SiGNe op 23-06-2008 03:57:53 ]
  Admin maandag 23 juni 2008 @ 04:19:32 #90
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59618284
Dat is gewoon hoe ze Rose hebben opgermaakt denk ik: ze is harder dan het zachte lieve meisje uit seizoen 2 en dat moet je kunnen zien. En Billie speelt het ook zo. Ter vergelijking, dit zijn screenshots van DWC, waarin ze gewoon zichzelf is:

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 23 juni 2008 @ 07:23:57 #91
13250 Lod
Sapere aude!
pi_59618436
Misschien komt het omdat ze zwanger (laatste regel) is? Sowieso wel grappig dat ze als tiener een pop-ster is geweest.

Heeft iemand trouwens ooit een andere spin-off gezien van Doctor Who: The Sarah Jane Adventures?
GNU Terry Pratchett
  Admin maandag 23 juni 2008 @ 07:27:23 #92
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59618446
quote:
Op maandag 23 juni 2008 07:23 schreef Lod het volgende:

Sowieso wel grappig dat ze als tiener een pop-ster is geweest.
Dat is waar ik haar oorspronkelijk van ken. Toen was ze nog Billie zonder achternaam.
quote:
Heeft iemand trouwens ooit een andere spin-off gezien van Doctor Who: The Sarah Jane Adventures?
Nee, maar volgende week komt de hele hoofdcast langs in DW dus ik wacht het wel effe af.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 23 juni 2008 @ 08:13:04 #93
13250 Lod
Sapere aude!
pi_59618616
Even gezocht op Youtube: dit is een nummer 1 hit:

. Niet helemaal mijn muziek maar ja.

[ Bericht 20% gewijzigd door Lod op 23-06-2008 08:56:07 ]
GNU Terry Pratchett
  maandag 23 juni 2008 @ 11:12:38 #94
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_59621355
Blijkbaar is 'Bad Wolf' al eens eerder voorgekomen (of is dat iets uit TW? Dat kijk ik maar zéér sporadisch)?

Iemand die dit kan toelichten?

[edit]
Het is wel duidelijk dat ik beter moet opletten...][ Bericht 20% gewijzigd door Beelzebufo op 23-06-2008 11:34:29 (tag verknoeid) ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 23 juni 2008 @ 11:33:43 #95
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_59621876
Bad Wolf is verbonden met hoe Rose en de Doctor elkaar kwijtraakte. Het kwam het hele seizoen terug in verhalen, zonder dat je het snapte tot de laatste aflevering. Een beetje zoals er veel verwijzingen waren naar de Master in de afleveringen voorafgaand.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Admin maandag 23 juni 2008 @ 11:47:07 #96
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59622186
"Bad Wolf" was de seizoensarc van het eerste seizoen: in elke aflevering zat een verwijzing naar die twee woorden, en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat het was en waar het vandaan kwam: Rose had in het hart van de TARDIS gekeken en kon the whole of creation zien en deze beinvloeden. Ze gebruikte toen de term Bad Wolf (wat de naam was van een tv-corporatie) en spreidde die door tijd en ruimte, zodat ze op die manier haar (eerdere) zelf een hint gaf dat ze the Doctor moest helpen.

De relevantie van de term in dit seizoen is blijkbaar dat Rose diezelfde term gebruikt om een boodschap naar the Doctor over te brengen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 23 juni 2008 @ 11:48:12 #97
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59622215
Oh, en de term is in latere seizoenen nog hier en daar door de makers voor de lol in afleveringen verwerkt, zonder dat dat echt een waarde had. Gewoon omdat het inmiddels een populaire term is geworden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 23 juni 2008 @ 12:03:36 #98
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59622571
quote:
Op maandag 23 juni 2008 11:47 schreef Breuls het volgende:
"Bad Wolf" was de seizoensarc van het eerste seizoen: in elke aflevering zat een verwijzing naar die twee woorden, en in de laatste aflevering werd uitgelegd wat het was en waar het vandaan kwam: Rose had in het hart van de TARDIS gekeken en kon the whole of creation zien en deze beinvloeden. Ze gebruikte toen de term Bad Wolf (wat de naam was van een tv-corporatie) en spreidde die door tijd en ruimte, zodat ze op die manier haar (eerdere) zelf een hint gaf dat ze the Doctor moest helpen.

De relevantie van de term in dit seizoen is blijkbaar dat Rose diezelfde term gebruikt om een boodschap naar the Doctor over te brengen.
ik denk niet dat de huidige Rose bad wolf verspreid, maar dat ze dit al voorzag in seizoen 1, en gelijk met het verspreiden van bad wolf naar haar en doctor's verleden, maar ook naar hun persoonlijke toekomst, als waarschuwing voor als er iets ergs dreigt te gebeuren.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin maandag 23 juni 2008 @ 12:38:54 #99
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_59623333
Dat kan ook. If so, dan zal dat nog wel uitgelegd worden (neem ik aan).
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 23 juni 2008 @ 14:32:29 #100
64288 Bensel
Ladderzat
pi_59625906
quote:
Op maandag 23 juni 2008 12:38 schreef Breuls het volgende:
Dat kan ook. If so, dan zal dat nog wel uitgelegd worden (neem ik aan).
ik dacht dat dat redelijk logisch was.. hoe anders zou Bad Wolf verspreid zijn door Rose? Die bevind zich nu in een ander universum, laat staan op dezelfde planeet als The doctor in de laatste aflevering
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')