abonnement bol.com Unibet Coolblue
  Admin woensdag 22 oktober 2008 @ 08:42:06 #1
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62573372
He looks like a man, but he's a legend..

And his name is the Doctor.



Doctor Who is de langstlopende SF-serie ter wereld. Oorspronkelijk een programma dat liep van 1963 tot 1989, maar sindsdien rustende in het land der 'series van vroeger'. Totdat Russel T Davies de draad in 2005 weer oppikte. In Doctor Who volgen we de avonturen van the Doctor, die in zijn ruimte- en tijdmachine, de TARDIS, van hot naar her reist, avonturen beleeft en iedereen uit de nesten helpt.

Doctor Who en Torchwood tot nu toe...

In de nieuwe serie zien we the Doctor in zijn negende incarnatie. Hij heeft onlangs de Time War, een massale oorlog tussen zijn volk, de Time Lords en hun vijanden, de Daleks, beslecht door alles en iedereen uit te roeien, inclusief de planeten van de twee volkeren: Gallifrey en Skaro. Hiermee is the Doctor echter thuisloos geworden. Niet langer vertegenwoordigt hij zijn thuisplaneet; die bestaat niet meer. Voor zover hij weet is hij de laatste van zijn volk.

Wanneer we the Doctor tegenkomen in zijn eerste avontuur sinds zijn achtste incarnatie in de jaren '90 is hij bezig de Autons uit te schakelen. Hierbij loopt hij Rose tegen het lijf, een winkelmeisje met weinig doel in haar leven. Wanneer zij hem succesvol helpt in de strijd tegen de Autons nodigt hij haar uit mee te reizen in de Tardis. Zij gaat accoord en samen reizen ze onder andere naar het einde van de wereld, de dag van haar vaders overlijden, het Cardiff van 1869 (waar we voor het eerst kennis maken met the Rift) en bevechten ze aliens in Downing Street. In het London van de Tweede Wereldoorlog komen ze Captain Jack Harkness tegen, een rogue Time Agent die hen eerst probeert op te lichten, maar ze later helpt in de strijd tegen miljoenen kleine medische reparatiebotjes die door een misverstand alle mensen op hun pad veranderen in zombies.

Hun reis samen lijkt tot een einde te komen wanneer ze, samen met Jack, de Daleks tegenkomen op Satellite 5, een tv-satellietstation in het jaar 200100. Het gevaar loopt zo hoog op dat, uit bescherming, the Doctor Rose met de Tardis naar huis stuurt, maar vastbesloten als ze is breekt ze de Tardis open, stuurt ermee terug naar de plaats des onheils en redt ze de dag. Door de kracht van de Tardis te gebruiken roeit ze de Daleks uit, brengt ze Jack weer tot leven en voorkomt ze de dood van the Doctor. Echter; niet zonder gevolgen. Haar actie leidt ertoe dat the Doctor overladen wordt met energie uit de Tardis, wat funest is voor zijn lichaam en alsnog tot de dood leidt. En zo komen we aan het einde van zijn negende leven. Rose en the Doctor keren terug naar London, Jack achterlatend op Satellite 5.



Wanneer the Doctor regenereert in zijn tiende incarnatie en de aarde redt van overname door de Sycorax reizen the Doctor en Rose verder. Samen verkennen ze New Earth, een ruimteschip met portalen naar 18e-eeuws Frankrijk, een parallele aarde, een planeet in een baan rond een zwart gat en maken ze de kroning van de Koningin mee - via televisie. Hun reis brengt ze ook naar het Schotland van 1879, waar ze Queen Victoria redden van een gewisse dood. Die gebeurtenissen doen haar echter besluiten een instituut op te richten om het Britse rijk te beschermen tegen bovennatuurlijke en buitenaardse bedreigingen: het Torchwood Institute. En hoewel the Doctor haar heeft gered, bang als ze is verbant ze hem uit het Britse rijk en maakt ze het weren van the Doctor uit de UK een van de taken van Torchwood.

Bij een bezoek aan hedendaags London komen the Doctor en Rose erachter dat de Cybermen, die ze eerder op een parallelle aarde tegenkwamen, bezig zijn onze aarde over te nemen. Bovendien blijkt het Torchwood Institute nog steeds te bestaan en een geheim project te hebben, bovenin Canary Wharf. Dit geheime project leidt echter tot de intocht van miljoenen Daleks over de aarde, die in gevecht treden met de Cybermen. Omdat deze legers niet zomaar te verslaan zijn zit er voor the Doctor maar een ding op: hij moet de Void openen, de ruimte tussen parallelle werelden. Dat zal ervoor zorgen dat alle wezens die daar doorheen gereisd zijn erin teruggezogen worden. Echter: hijzelf en Rose zijn er ook doorheen gereisd en met zijn actie brengt hij zichzelf en Rose ook in gevaar. Terwijl the Doctor zichzelf weet vast te houden aan onze wereld, lukt Rose dat niet, en zo wordt ze bruut gescheiden van de man die haar zinloze leven kleur gaf. Haar reis met the Doctor eindigt die dag.



The Doctor, zich nog maar nauwelijks realiserend wat voor impact deze gebeurtenis op zijn leven heeft, vindt zich ineens opgescheept met een bruid in zijn Tardis, die eist te worden teruggebracht naar haar bruiloft. Donna Noble is haar naam en ze blijkt onderdeel te zijn van een plan om oeroude spinachtige aliens uit hun bijna eeuwige slaap in de kern van de aarde te wekken. Nadat the Doctor Donna hier logischerwijs uit redt en hij bedenkt dat zij misschien wel een tijdje met haar mee wil reizen, nu hij zonder Rose helemaal alleen is, bedankt zij voor de eer en keert the Doctor eenzaam sterrewaards.

Niet veel later belandt hij echter wederom op aarde. Er is wat mysterieus aan de hand in een ziekenhuis in London, dus hij checkt zichzelf in, om vervolgens met ziekenhuis en al op de maan te belanden. In dat ziekenhuis ontmoet hij Martha Jones, medisch studente, die zichzelf door haar snelle handelen en nuchtere benadering van een overduidelijke panieksituatie bij the Doctor in de kijker speelt. Hij nodigt haar uit voor een ritje in de Tardis, als dank voor haar hulp, maar al snel wordt dat ene ritje er twee, worden die twee er drie en voordat ze het beiden doorhebben zijn ze letterlijk tot het einde van het universum geweest voordat ze samen met wederom Jack Harkness in hedendaags London terechtkomen, waar aardsvijand the Master de controle over Groot-Brittannie blijkt te hebben genomen. Hun poging het bewind te eindigen leidt tot een kruistocht van een jaar, waarin the Doctor en Jack gevangen gehouden worden door the Master en Martha over de hele wereld steun verzamelt om hen beiden te bevrijden.



Na dit avontuur, waarbij Martha een jaar alleen door de wereld is getrokken terwijl niet alleen Jack en the Doctor, maar ook haar eigen familie een jaar lang gevangenen van the Master waren, vindt Martha het mooi geweest. Ze besluit op aarde te blijven, bij haar familie, haar studie af te maken en the Doctor alleen te laten. Het duurt echter niet lang voordat we Martha weer zien. Na haar studie gaat ze voor UNIT werken, een internationale militaire organisatie die als taak heeft buitenaardse bedreigingen te bestrijden.



Jack Harkness, na de strijd met de Daleks achtergelaten op Satellite 5, gebruikte zijn Vortex Manipulator om terug in de tijd te gaan en naar de aarde te reizen, in de hoop the Doctor weer tegen te komen. Hij komt terecht in 1869 en vindt zichzelf uiteindelijk in Cardiff, waar hij wordt opgemerkt en gerecruteerd door de lokale afdeling van Torchwood. Jack, onsterfelijk gemaakt door Rose's reddingsactie, beleeft de volledige twintigste eeuw als werknemer van Torchwood totdat hij, vlak voor het einde van het millennium, de leiding krijgt en zijn eigen team vormt. We pakken de draad van zijn verhaal op in 2006 met de eerste aflevering van de tv-serie Torchwood. Hierin betrekt hij PC Gwen Cooper bij het team, dat op dat punt bestaat uit Owen Harper, Ianto Jones, Toshiko Sato en Suzie Costello. Gwen wordt effectief de vervanger van Suzie, wanneer blijkt dat zij moorden pleegt om een buitenaardse handschoen, die mensen voor een minuut of twee terug kan brengen uit de dood, te kunnen testen. Suzie pleegt uiteindelijk zelfmoord.

We volgen de avonturen van het team totdat Jack ontdekt dat the Doctor in de buurt is en hij besluit achter hem en Martha aan te gaan. Na het avontuur met the Master beseft hij echter dat hij een verantwoordelijkheid heeft om op zijn team te letten. Hij keert terug naar Torchwood en neemt de leiding van het team weer op zich.

Na zijn terugkeer komt Jack erachter dat the Rift, die we voor het eerst zagen in het bezoek van the Doctor en Rose aan Cardiff in 1869, actiever is dan ooit en hem onder andere in contact brengt met een oud-partner van the Time Agency, alienterroristen, Rift-verdwijningen en zijn verloren gewaande broer. Ook Martha zien we terug, als Jack haar hulp inroept bij het onderzoeken van een reeks mysterieuze moorden. Ze gaat voor Torchwood undercover en ontmaskert de directeur van een kliniek die een alles-genezend medicijn uit buitenaardse technologie heeft ontwikkeld. Dit gaat echter niet zonder gevolgen; nadat Torchwood zijn zaakje heeft opgerold schiet hij Owen in de borst, wat leidt tot zijn dood. De handschoen waar Suzie een dodelijke obsessie voor had was er echter een van een paar, en Jack, zwaar geėmotioneerd door het verlies van een teamlid, gebruikt de overgebleven handschoen om Owen terug te brengen, die vervolgens als levende dode bij het team kan blijven tot hij aan het einde van het tweede seizoen vermoedelijk voorgoed overlijdt.

In dit laatste avontuur verliest Torchwood ook Toshiko door een schotwond, afgevuurd door Gray, Jacks broer. Uit wraak voor het feit dat Jack Gray, toen ze beiden nog kinderen waren, is kwijtgeraakt, begraaft hij zijn onsterfelijke broer levend, wat er uiteindelijk voor zorgt dat een ruim 2100 jaar oude Jack aan het einde van het tweede seizoen het met een team van drie moet doen.

Het vervolg...

Torchwood heeft op 4 april het tweede seizoen afgerond. In januari wordt seizoen 3 uitgezonden op BBC One. Momenteel is hierover bekend dat er een verhaal is geschreven dat zich uitspreidt over vijf afleveringen. Niet bekend is of het seizoen daarna nog doorgaat. Doctor Who is op 5 april begonnen aan het vierde (of dertigste) seizoen.

In dit vierde seizoen loopt the Doctor Donna Noble weer tegen het lijf. Na hun eerdere avontuur bedacht Donna zich dat het 'toch wel leuk zou zijn' om met the Doctor mee te reizen, en besloot vreemde situaties te gaan onderzoeken in de hoop the Doctor tegen het lijf te lopen zodat ze haar kans kon krijpen. Wanneer beiden undercover zijn bij Adipose industries, ontmoeten ze elkaar uiteindelijk, en nadat ze een miljoen Britten hebben gered van de dood beginnen ze samen aan hun reis. Na ontdekt te hebben dat diverse volkeren, na verlies van hun planeet, proberen elders (vaak op Aarde) asiel te zoeken en ten koste van de mensheid hun volk weer op te bouwen, belandt Donna door een mysterieuze waarzegster in een alternatieve tijdlijn. Hierin loopt ze Rose tegen het lijf, die haar uitlegt dat ze in een wereld leeft die niet klopt: Donna heeft in een ander leven, het echte leven, een man ontmoet die haar de meest geweldige zaken liet zien, maar door Donna's aanwezigheid in deze alternatieve tijdslijn is de man dood terwijl zijn hulp hard nodig is. Die man is the Doctor en Rose wil door Donna te helpen hem weer in het bestaan terugroepen, want het einde van het universum is in zicht en alleen the Doctor kan helpen.

Na Donna's ontsnapping uit de alternatieve tijdslijn en het overbrengen van Rose's boodschap snellen the Doctor en Donna naar Aarde, waar ze ontdekken dat deze van z'n plek is gelicht om nergens meer gevonden te worden. Bij een bezoek aan intergalactische politie- en justitiedienst the Shadow Proclamation ontdekken ze dat nog 26 andere planeten zijn verdwenen, en samen gaan ze op zoek. Ze volgen het spoor van de bijen, die de laatste tijd mysterieus verdwenen van Aarde, maar dit spoor houdt op bij the Medusa Cascade, een locatie in het universum waar the Doctor lang geleden een Rift in tijd en ruimte heeft gedicht. Wanneer daar een hulpsignaal van Torchwood, Sarah Janes buitenaardse supercomputer en the Doctor's andere companions doorsijpelt, ontdekt hij hoe bij de Aarde te komen, om daar te ontdekken dat Davros, de schepper van de Daleks, alive and kicking is en verantwoordelijk voor het in de Cascade verstoppen van de 27 planeten. Het is aan the Doctor en zijn companions om uit te zoeken wat Davros hiermee wil en hoe dit te stoppen, maar lukt dat als the Doctor dodelijk is geraakt door een Dalek en dreigt een lang en verlammend regeneration proces in te gaan?

Seizoen 4 is inmiddels voorbij, maar de Chrismas Special is right around the corner, evenals een eventuele Children in Need special.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 08:44:59 #2
4159 GI
Nee ik heet geen JOE
pi_62573402
Onbeschaamde TVP.
  Admin woensdag 22 oktober 2008 @ 08:45:57 #3
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62573415
Topic heet Topic for Ten, omdat ik van de week naar Song for Ten aan het luisteren was en weer aan het afscheid in Doomsday moest denken. De tekst:
quote:
Well I woke up today
And the world was a restless place
It could have been that way for me

And I wandered around
And I thought of your face
That Christmas looking back at me

I wish today was just like every other day
'Cause today has been the best day
Everything I ever dreamed

And I started to walk
Pretty soon I will run
And I'll come running back to you

'Cause I followed my star
And that's what you are
I've had a merry time with you

I wish today was just like every other day...
'Cause today has been the best day
Everything I ever dreamed

So have a good life
Do it for me
Make me so proud
Like u want me to be
Where ever you are
I'm thinking of you oceans apart
I want you to know

Well I woke up today and your on the other side
Our time will never come again
But if you can still dream
Close your eyes it will seem
That you can see me now and then

I wish today was just like every other day...
'Cause today has been the best day
Everything I ever dreamed

I wish today was just like every other day...
'Cause today has been the best day
Everything I ever dreamed
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin woensdag 22 oktober 2008 @ 08:51:01 #4
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62573485
Okay, en iemand dacht bij dit nummer hetzelfde als ik:



Bij de zin "Well I woke up today and you're on the other side" zitten precies de beelden waar ik ook aan denk bij die zin: Rose en the Doctor aan beide zijden van de Void.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_62575448
Was het maar kerst ...
  woensdag 22 oktober 2008 @ 13:19:29 #6
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62580424
Blijft een mooie OP..

en het is gewoon te lang geleden dat Torchwood of Doctor Who op Tv was..
  Admin woensdag 22 oktober 2008 @ 23:56:57 #7
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62600360
Ik twijfelde vanmiddag in de metro (of de Tube, eigenlijk ) of het topic niet beter The Next Doctor had kunnen heten. Waar je al niet over nadenkt zo onderweg.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 22 oktober 2008 @ 23:59:15 #8
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62600422
Ach, bewaar je die voor het volgende topic
  Admin donderdag 23 oktober 2008 @ 00:04:46 #9
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62600603
Het volgende topic zal niet voor eind december komen denk ik.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  donderdag 23 oktober 2008 @ 00:05:50 #10
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62600631
Je bent admin, sluit je deze voor die tijd..
pi_62604126
TVP, zit al te lang zonder Dr. Who
Misschien toch maar eens verder gaan met Torchwood
  Admin zondag 26 oktober 2008 @ 21:08:29 #12
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62700793
quote:
Op donderdag 18 september 2008 14:19 schreef Breuls het volgende:
The Times heeft stukjes uit RTD's boek gepubliceerd, wat zo te zien een verzameling van e-mails (oid) is. Een quote over de kerstaflevering (en daarom in spoilertags):
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Boek komt uit op 25 september. Die ga ik volgende maand dus even ergens in London uit een boekwinkel meeslepen.
Ik heb het boek inderdaad vorige week in een winkel gevonden, en ben inmiddels over de helft. Mind you, naast DW geek ben ik ook screenwriting geek, maar ik smul ervan. Het is inderdaad een lange mailwisseling tussen RTD en Benjamin Cook, waarin hij vertelt over overwegingen die hij maakt tijdens het schrijven, zijn gevoel erbij, etcetera. De scripts die hij schrijft tijdens de mailwisseling worden steeds in stukjes naar Benjamin gemaild en steeds staat er een nieuw stukje script in met toelichtingen als "ik heb deze scene verwijderd en die uitleg daar toegevoegd, want dat is logischer" en dat soort zaken. Enorm interessant; je hebt echt het idee dat je bij de ontwikkeling van het script aanwezig bent.

Daarnaast vertelt hij zaken over productie, PR-zaken die hij moet doen (zijn aftreden, de vraag of Steven Moffat het wil doen, de wijze om aan de pers te melden dat DW er een jaar tussenuit gaat, het introduceren van Catherine Tate (die al is gevraagd voor S4 voordat S3 was begonnen met uitzenden) en al die showrunnerzaken). Ook zijn andere series bespreekt hij, maar de focus ligt op seizoen 4 van DW plus de specials.

Wat ik de grootste onthulling vind is dat RTD feitelijk het hele seizoen schrijft. Hij neemt schrijvers aan, geeft ze een setup waar een aflevering over moet gaan en laat ze daarmee aan de slag gaan. Vervolgens, als hij het script ingeleverd krijgt, gaat-ie het niet zomaar een beetje oppoetsen, maar net zo lang omgooien tot het beter bevalt, waardoor soms meer dan de helft anders is (maar zonder verlies van de kern, maar die is weer gebaseerd op zijn aanwijzingen aan de schrijver). Zijn schrijfwerkzaamheden zijn dus echt heel groot.

Mocht je dit alles interessant vinden, dan is het een absolute must read. Nog interessanter dan The Shooting Scripts van S1. (Uhuh, die staat ook in mijn kast.)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 26 oktober 2008 @ 21:20:26 #13
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62701269
Oh grappig, in een mail van 26 oktober 2007 meldt RTD dat Moffat officieel seizoen 5 gaat doen. Da's vandaag precies een jaar geleden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 27 oktober 2008 @ 21:23:34 #14
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62732371
Over de scene waarin Mickey met Jack en Martha wegloopt in Journey's End:
quote:
We promised Noel that we'd bring him back in Torchwood Series Three.
En dat is dus Noel Clarke.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_62742586
Dat maakt Torchwood toch wat interessanter vind ik. Ben nu net aan seizoen 2 begonnen. Ik vind het wel leuk, maar het kan het echt niet meten met Dr. Who. desalniettemin best vermakelijk. Best leuke feitjes in dat boek blijf maar posten als er nog iets interessants langs komt
  Admin dinsdag 28 oktober 2008 @ 09:43:22 #16
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62742749
Ik heb het al uit. Er staat genoeg interessants in, maar het is ruim 500 blz, dus als je 't wil weten moet je 'm zelf lezen.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 28 oktober 2008 @ 11:46:04 #17
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62746305
De weblog van Noel Clarke:
quote:
On DOCTOR WHO this Saturday MICKEY SMITH aka NOEL CLARKE (yours truly) is back. And probably (and as far as I'm concerned) the very last time
Post is uit juli, dus van vlak voor Journey's End. Geen idee of dit ook betekent dat-ie geen TW doet.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin dinsdag 28 oktober 2008 @ 11:50:11 #18
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62746452
quote:
This year's BBC Children in Need show on BBC One is to feature an exclusive preview of the forthcoming Doctor Who Christmas special.

The clip, from the special entitled The Next Doctor, will show the first two minutes of a brand new episode for the Time Lord, played by David Tennant.

This never-seen-before footage is a worldwide exclusive and will keep fans all over the globe wondering what's in store for the Doctor's next adventure.

Starring David Tennant and David Morrissey, the two-minute piece will broadcast as part of the BBC Children in Need show on Friday 14 November, BBC One, 7.00pm.
BBC PO

Geen multi-doctor story dus.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_62746850
ik dacht dat ik had gelezen ergens dat er na de CiN 2 minuten van de christmas special zouden komen. Vast verkeerd gelezen
  Admin woensdag 29 oktober 2008 @ 14:48:08 #20
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62782839
Interview met schrijvers Robert Shearman (Dalek, S1), Paul Cornell (Father's Day, S1 + Human Nature/Family of Blood, S3) en James Moran (The Fires of Pompeii, S4) in UK Writer.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 29 oktober 2008 @ 21:34:59 #21
82471 CrazyDutchPunk
Just watch me burn...
pi_62794654
Nog ruim 2 weken tot CiN
You know when you close your eyes and wish for something?
Well, God's the person that is ignoring you.
pi_62801210
Had hier toch wel verwacht het nieuws dat Tennant er mee stopt..

http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7698539.stm
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  donderdag 30 oktober 2008 @ 02:06:01 #23
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_62801271
Aan de ene kant jammer, aan de andere kant hoort het ook bij de doctor..
probleem is alleen een beetje dat de doctor maar 12(?) keer kan regenereren en dat ze inmiddels al bij 11(?) zitten..
  donderdag 30 oktober 2008 @ 07:29:29 #24
4159 GI
Nee ik heet geen JOE
  Admin donderdag 30 oktober 2008 @ 09:16:21 #25
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_62803145
Ik hoor het op de radio precies als ik dit topic open. Jammer. Ik ben heel nieuwsgierig wie de 11e wordt, maar ik had zo gehoopt op nog 1 jaartje Tennant.
quote:
Op donderdag 30 oktober 2008 02:06 schreef SiGNe het volgende:
probleem is alleen een beetje dat de doctor maar 12(?) keer kan regenereren en dat ze inmiddels al bij 11(?) zitten..
This is sci-fi. They'll think of something.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')