Men neme een lekkere groene thee (bij voorkeur losse), plakjes verse gember, stukjes citroen en grof gehakte verse munt. Giet hier kokend water op en zet een flink sterke thee. Laat dit afkoelen.quote:Op woensdag 2 juli 2008 12:49 schreef DarkElf het volgende:
[..]
en hoe maken wij die zelfgemaakte ice tea met munt, gember en citroen?
Potverdikkie, bookmark maakt..quote:Op donderdag 3 juli 2008 13:14 schreef MinderMutsig het volgende:
[..]
Men neme een lekkere groene thee (bij voorkeur losse), plakjes verse gember, stukjes citroen en grof gehakte verse munt. Giet hier kokend water op en zet een flink sterke thee. Laat dit afkoelen.
Dan zeven en in een kan gieten. Aanvullen met koud water. Nog wat verse citroen, gember en hele takjes munt erbij (vooral omdat het leuk staat) en eventueel wat suiker/zoetstof/honing. En dan drinken met ijs. En wodka.
![]()
Dit klinkt erg goed.quote:Op woensdag 2 juli 2008 19:09 schreef JMarsden het volgende:
Rijst, sayoer, sate babi, emping goreng en wat abon sapi..
zoals ik het zelf doe:quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:19 schreef Qwea het volgende:
ik lees gebakken rijst, mag ik als noob vragen wat ik me daar bij moet voorstellen?
gebakken rijstquote:Op donderdag 3 juli 2008 14:19 schreef Qwea het volgende:
ik lees gebakken rijst, mag ik als noob vragen wat ik me daar bij moet voorstellen?
Ik maak hem met heel fijn gesneden lente-ui / sjalotje en paprika en wat ik verder aan groente in huis heb. Meestal iets van courgette, wortel, diepvriesdoperwten e.d.quote:Op donderdag 3 juli 2008 15:19 schreef Axia het volgende:
[..]
zoals ik het zelf doe:
Nadat je rijst hebt gekookt in water, laten afkoelen en dan in een pan bakken met kruiden, ei, doperwten en mais erdoor heen. Gewoon lekker makkelijk. Is ook erg handig om te doen als je bv rijst over hebt van een paar dagen oud.
Idd knoflook ! en ei!! ei is lekker..quote:Op donderdag 3 juli 2008 15:28 schreef MinderMutsig het volgende:
Ik was de knoflook vergeten te zeggen!Er moet wel knoflook in!
En veel groente.
Vind ik.
Klinkt uitstekend.quote:Op woensdag 2 juli 2008 17:43 schreef Innocence het volgende:
Straks pittig gestoofd geitenvlees (Redang kambing) met rijst en tuinbonen! Staat lekker te pruttelen..
Oh dat is makkelijker dan een omeletje bakken en in reepjes snijden. Dat ga ik de volgende keer ook doen.quote:Op donderdag 3 juli 2008 15:33 schreef DarkElf het volgende:
[..]
Idd knoflook ! en ei!! ei is lekker..
die kan je ook gewoon even losklusten en dan in de pan waar al olie inzit gooien, even door elkaar roeren als t stolt en daarna de groenten en knof erbij en verder dus zoals beschreven ..
erg lekker
en bevalt mijn darmen heel veel beter dan bijvoorbeeld brood 's ochtends of brinta of cornflakes..
hoe eet jij je rijst dan meestal? gewoon witte rijst?quote:Op donderdag 3 juli 2008 14:19 schreef Qwea het volgende:
ik lees gebakken rijst, mag ik als noob vragen wat ik me daar bij moet voorstellen?
Als ik rijst eet is het met chicken tonight, of ik maak er nasi vanquote:Op donderdag 3 juli 2008 16:03 schreef MrKawada het volgende:
[..]
hoe eet jij je rijst dan meestal? gewoon witte rijst?
Gekookt.quote:Op donderdag 3 juli 2008 16:03 schreef MrKawada het volgende:
[..]
hoe eet jij je rijst dan meestal? gewoon witte rijst?
nasi = witte rijstquote:Op donderdag 3 juli 2008 16:06 schreef Qwea het volgende:
[..]
Als ik rijst eet is het met chicken tonight, of ik maak er nasi van
Roerbakken. Desnoods met een zak roerbakgroente en een woksausje als je het echt heel makkelijk wilt. Ben je binnen 10 minuten klaar met koken.quote:Op donderdag 3 juli 2008 16:06 schreef Qwea het volgende:
Zeg, nu ik hier toch ben. Vriendlief heeft bedacht dat vrijdag vette hap dag is. Want dat is lekker makkelijk. Ik heb zojuist bedacht dat dat mooi niet doorgaat
Nu wil ik morgen iets maken wat niet te lang duurt, maar wél lekker is. Liefst met veel groente. Ooh saillant detail, meneer eet gaan pasta's.
Je snelste en simpelste gerecht (maar wel lekker)quote:Op donderdag 3 juli 2008 16:06 schreef Qwea het volgende:
Zeg, nu ik hier toch ben. Vriendlief heeft bedacht dat vrijdag vette hap dag is. Want dat is lekker makkelijk. Ik heb zojuist bedacht dat dat mooi niet doorgaat
Nu wil ik morgen iets maken wat niet te lang duurt, maar wél lekker is. Liefst met veel groente. Ooh saillant detail, meneer eet gaan pasta's.
quote:Op donderdag 3 juli 2008 16:14 schreef MrKawada het volgende:
[..]
nasi = witte rijst
nasi goreng = gebakken rijst
dus
Geweldig! Rendang vind ik alleen lekker als het echt heet is (lees: pedis!), en rendang kambing eet ik sowieso al zelden. It's a bitch om het zelf klaar te maken (duurt lang), daarom gebruik ik liever rundvlees. Rendang kambing eet ik meestal buiten de deur (luïigheid), dus meestal van een Indisch eethuisje of pasar malam. Hoop dat het heeft gesmaakt!quote:Op woensdag 2 juli 2008 17:43 schreef Innocence het volgende:
Straks pittig gestoofd geitenvlees (Redang kambing) met rijst en tuinbonen! Staat lekker te pruttelen..
Recepten blijven binnen de familiequote:Op donderdag 3 juli 2008 14:13 schreef Axia het volgende:
Dit klinkt erg goed.![]()
Maak je dit allemaal zelf en zo ja, zou je de receptjes hier willen plaatsen
Ik geloof niet dat ik het traditioneel heb klaargemaakt hoor, ben ook nogal lui.quote:Op donderdag 3 juli 2008 19:56 schreef JMarsden het volgende:
[..]
Geweldig! Rendang vind ik alleen lekker als het echt heet is (lees: pedis!), en rendang kambing eet ik sowieso al zelden. It's a bitch om het zelf klaar te maken (duurt lang), daarom gebruik ik liever rundvlees. Rendang kambing eet ik meestal buiten de deur (luïigheid), dus meestal van een Indisch eethuisje of pasar malam. Hoop dat het heeft gesmaakt!
Geloof me, traditioneel klaarmaken is nog lekkerder! Door dat lange sudderen gaat die smaak helemaal in het vlees zitten. M'n moeder is vaak al een dag van te voren bezig met het vlees koken, and it's worth the effort. Ikzelf heb er ook niet de tijd+geduld voor helaas..quote:Op donderdag 3 juli 2008 20:03 schreef Innocence het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat ik het traditioneel heb klaargemaakt hoor, ben ook nogal lui.![]()
Kruiden/boemboe kwam gewoon uit een zakje. Dan hoef je in principe alleen de stukken vlees erbij te gooien en te wachten.![]()
Bij rundvlees heb ik dat probleem niet, het blijft redelijk vast. Sowieso gebruiken we alleen lappen vlees, geen stuk vlees dat nog aan een bot oid blijft zitten..quote:Op vrijdag 4 juli 2008 09:27 schreef Innocence het volgende:
Blijft er dan nog wel iets van het vlees over?
Hier had ie nu 3 uur opgestaan en dan gleed het zo van het been af...
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |