abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57635132
Wij zijn er na jaren achter gekomen dat onze zoon (7) extreem reageert op kleurstoffen, suikers en conserveringsmiddelen.

Heel blij dat dit eindelijk een beetje rust geeft, maar....
Het eten wat hier nu gemaakt moet worden is from scratch, helemaal terug naar basic dus...
Dus vleeswaren er al uit gedaan, zijn pil kleurstof vrij te laten maken, reform pindakaas op zijn broodje te smeren en basic maaltijden aan te bieden.

Aangezien dat dit het dus gaat worden wilde ik vragen of jullie mee willen denken voor het ontbijt, lunch en diner recepten te verzinnen, te posten....alles wat maar in zijn straatje past.
Zolang het maar bijna vanaf de grondstof opgebouwd kan worden.
Krijg binnenkort een sapcentrifuge, dus die moet ook ingewijd worden.

Wat absoluut verboden is, suiker, chocolade, alles wat maar enigszins azo-kleurstoffen en conserveringsmiddelen, vanille, MSG, aroma's bevat....(ook de natuurlijke kleurstoffen gaan niet)
Zoetstoffen gaan ook helaas niet zo best.
Er zijn een aantal fruit en groenten soorten die ook drukte veroorzaken, maar dat is te overzien.

Het gaat een lange weg voor hem worden, maar kan het een beetje verzachten door hem veel verschillende dingen aan te bieden.
Elke dag pindakaas op zijn brood komt op een gegeven moment ook zijn strotje uit.

Tijd om creatief te worden...
En natuurlijk krijgen jullie te horen of het werkt of niet.

Van SHE:

Heb 'm alleen zonder gehakt gemaakt en dat werkte goed voor zoonlief.
quote:
Echte basissaus voor je pasta, maar ook krankzinnig als ondergrond voor je pizza:

1 pond rundergehakt
2 uien ( gesnipperd )
2 chili pepers; snijden, ontlijsten
1 glas rode wijn
4 laurierblaadjes
2 theelepeltjes italiaanse kruiden of gedroogde basilicum
1 lepel zeezout
5 tenen knoflook
kilo tomaten ( ietsje meer is best )

pers de knof in een bakje, zout erbij en goed roeren/opwrijven
Doe olijfolie in de pan en laat heet worden; draai dan vuur laag en doe de uien erin
LAAT 30 MIN LANGZAAM FRUITEN

( ja echt? ja..echt )


Na die 30 minuten doe je de chili's erbij. Nu binden de capsiden van de pepers zich aan de uien en dat is een grappig en gezond chemisch proces. Je zult niets meer van de pepers voelen.
Na 10 minuutjes zachtjes bakken doe je het gehakt erbij; rullen
Als gehakt gaar is, mag de knof+zout erbij. Daarna de kruiden

Goed doorroeren en dan de tomaten stapelen. Let op; vuur moet op standje stoof blijven
Zorg voor een grote stoofpan!
Daartussen frummel je de laurier en je wacht tot de tomaten al iets zachter worden.
Dan gaat de wijn erbij

met rust laten en na een uur of 3 weer eens kijken.
Als het goed is zie je geen spoortje vet meer; door het stoofproces hebben de vetten zich aan de tomaten gebonden en dus heb je die voedzame en vitaminerijke saus.


Als er geen vet meer op de saus ligt en alle tomaten zijn verdwenen en de saus een mooie rode kleur heeft; is het klaar.
De saus kun je invriezen en weken bewaren,

Lekker over pasta; of als basis saus voor je pizza
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Boks-Chick woensdag 26 maart 2008 @ 22:45:02 #2
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_57635544
Als ik het goed lees mag hij wel ei? daar kan je een hoop mee doen?
wat simpele dingen waar je misschien zelf al aan gedacht hebt :

brood met gebakken of gekookt ei, varierend met komkommer of tomaat
je hebt in die reformshops ook van die jam zonder suiker en toegevoegde geur, kleur en smaakstoffen
rijstwafels ipv brood, met daarom plakjes appel/peer/banaan

als diner aardappel omelet, lekker op smaak gemaakt met specerijen
uberhaupt boerenomelet met diverse verse groenten

ben verder niet zo'n keukenwonder, maar goed, alle ideetjes helpen en zulks. Heel veel succes verder, lijkt me lastig
lolwut
pi_57635852
Dank je wel.
Alle beetjes helpen inderdaad, en eieren mag hij wel...
Moet alleen met sommige dingen rekening houden, zoals na 5 uur geen fruit meer enzo, maar daar komen we ook wel uit.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 26 maart 2008 @ 23:02:22 #4
29444 RemcoDelft
4 8 15 16 23 42
pi_57636167
To create a cake from scratch, you'll first have to create the universe...
censuur :O
pi_57636283
quote:
Op woensdag 26 maart 2008 23:02 schreef RemcoDelft het volgende:
To create a cake from scratch, you'll first have to create the universe...
Dan zou ik toch echt alle rotzooi uit het eten knallen...was het nu niet zo moeilijk geweest...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57637796
Goede aanschaf die sapcentifuge, heb er sinds een aantal maanden 1 en ben er helemaal verzot op.
Je klem kopen op de markt aan groenten en fruit die je door het ding heen kan jetsen
Het laatste nieuwe wat ik erin heb gepropt was een watermeloen, dat sap is echt heerlijk en dorstlessend, niet te zoet en ook niet te waterig

Appelsap is ook verrukkelijk, ik verwijder alleen even het steeltje, voor de rest gaat het hele ding met schil, klokhuis en al door het apparaat

De groentesappen zoals bijv wortelsap, tomatensap vind ik persoonlijk alleen echt lekker met een scheutje wodka en wat tabasco, maar dat is dan weer niet zo geschikt voor een kind
pi_57640732
Ik zie er ook erg naar uit dat ding in mijn keuken te hebben staan.
Ben ook heel benieuwd wat ik er allemaal in kan doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57642282
From Scratch koken, dat is het echte werk, klasse.
Ook aan te bevelen als je niks mankeert en dat zo wilt houden. :-)

Maar daar helpen geen losse recepten aan.
Je zal gewoon moeten leren koken, te beginnen bij de basics.
Bouillon, omelet, sauzen, groentebereidingen, etc.
Alles kan je from scratch maken!
pi_57645246
Dat kan ik al, het ontbreek me alleen aan inspiratie. Lekkere recepten.
Ideeën, combinaties waar ik zelf gewoonweg niet op kom, omdat ik aan die basics blijf plakken...

Hmmm... :-) ?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646228
Net zelf mayonaise gemaakt.

2 Dooiers.
Mosterd. (waar dan wel weer helaas een E nummer in verwerkt zit.. )
Limoensap. (of citroensap)
Door elkaar roeren.
En dan langzaamaan zonnebloemolie erbij gieten tot dat het een mooie substantie is.
Beetje zout erbij...

Jammie!

Staat al klaar voor vanavond!

Vragen: Waar zou je dan mosterd mee kunnen vervangen?
Kan dat uberhaupt?
Iemand suggesties?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646471
Mosterd kan je heel eenvoudig zelf maken, net als suikervrije jam.
pi_57646569
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:38 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Mosterd kan je heel eenvoudig zelf maken, net als suikervrije jam.
Nou vertel dan maar eens.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57646670
misschien dat zoiets helpen?
quote:
Smikkelen & smullen Anne Marie Reuzenaar
kookboek voor kinderen met voedselallergieen


bol.com prijs: ¤ 16,50

2 werkdagen
Paperback | 160 Pagina's | Kosmos Uitgevers
ISBN10: 9021541866 | ISBN13: 9789021541860
dit boek omvat ( volgens bol dan ) verschillende allergieën, voedselintolleranties en nog meer van dat soort dingen
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57646972
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:47 schreef littledrummergirl het volgende:
misschien dat zoiets helpen?

dit boek omvat ( volgens bol dan ) verschillende allergieën, voedselintolleranties en nog meer van dat soort dingen
quote:
Bedankt voor uw bestelling.


Die komt binnen 2 werkdagen binnen!
Bedankt voor de tip.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57647086
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 14:03 schreef Oblivion het volgende:

[..]


[..]



Die komt binnen 2 werkdagen binnen!
Bedankt voor de tip.
haha dat is snel succes ermee!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57647813
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 13:42 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou vertel dan maar eens.
'kee.

mosterd
Je kan de zaden na het weken malen in een keukenmachine: hoe fijner hoe scherper.
Beter nog is om de zaden voor het weken te malen.
De scherpte wordt ook bepaald door de verhouding water / azijn: hoe meer water, hoe scherper.

Jam zonder suiker of geleermiddel (Marmello is pectine)
Er bestaat ook suikervrije geleersuiker.
Nadeel van het niet gebruiken van suikers is dat de jam minder lang houdbaar is.
pi_57648213
Okay, aan de mosterd kan ik alleen geen suiker toevoegen. Dus dat wordt putsen, maar dat geeft niet...
Gewoon uitproberen!
En wat is geleerpoeder? Verder dan dat het van dieren is gemaakt (wat niet erg is) kom ik niet...
Ah toch gevonden: http://nl.wikipedia.org/wiki/Pectine Dit is de plantaardige variant.
Hmm, is wel een E nummer, maar niet een verkeerde... (hopelijk)

Marmello heb ik gebookmarked!

Dank je wel.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57648457
You're welcome.
En er hoeft geen suiker in mosterd hoor, is een extraatje wat je voor de smaak in de mosterd kan doen.
Net als honing, mierikswortel of koriander.
pi_57652601
Zwarteoogbonensoep: (met dank aan mijn lieve, lieve buuf...)

Bonen weken (24 uur van te voren, maar dat hoeft bij deze niet, zijn vrij klein)
Bonen koken...

Echte boter in de pan, dan uitje gesnipperd erbij...
Knoflookje...
Dan een eetlepel tomatenpuree...
Goed laten bakken voor even.
Ondertussen je waterkoker aanzetten met liter water.
Komijnpoeder en korianderpoeder erbij in doen... (Het prutje)
Dan water erbij in.
Bonen en dan nog even flink doorkoken.
Zout en peper naar smaak erbij doen.

Platte peterselie fijnhakken en 5 minuten voor het vuur uitgaat erbij doen.
Vuur uit...
5 Minuten laten staan!

Klaar...

Dit kan ook klaargemaakt worden met draadjes vlees. Ook erg lekker!
Volgende keer maak ik 'm klaar met zelf getrokken runderbouillon.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 20:23:19 #20
22592 crew  Ole
pi_57655849
Mag hij wel aardappels?
of ms pannenkoeken met banaan/appel?
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57657201
quote:
Op donderdag 27 maart 2008 20:23 schreef Ole het volgende:
Mag hij wel aardappels?
of ms pannenkoeken met banaan/appel?
Ja hoor, hij mag aardappels...
We moeten alleen oppassen met teveel soorten fruit ineens, daar zitten salycilaten in die druk gedrag (en niet te stoppen) opwekken.

En oh, ik heb een kind wat dus niet houdt van pannekoeken en poffertjes.
Hij is wel gek op zalm, hollandse garnalen, bijna alle soorten vis.
Bijna alle soorten vlees, worst alleen ja die worden nog wel eens vol geduwd met rotzooi...
Dan maak ik een worst op een stokje...
Alleen draadjesvlees krijgt hij niet weg, nou dat hoeft dan toch niet...

Morgen ga ik runderbouillon maken zoals ik 'm van piet heb geleerd en dan invriezen, vast een voorraad aanleggen.
En die pasta-basis saus.
Zodat je met sommige recepten niet misgrijpt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 21:08:55 #22
22592 crew  Ole
pi_57657318
vind ik niet zo gek hoor, dat een kind van 7 geen draadjesvlees lust

bouillon en pastasaus is idd handig!
En garnalen, wokken met groenten en dan met rijst.. Alleen even kijken hoe je daar smaak aan geeft
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57657785
Misschien met een lekkere eigen gemaakte visbouillon...
En wat andere kruiden, heb er genoeg in de la liggen!

Morgen dan ook maar gelijk maken....
Goed idee Ole! Rijst heeft ie wat moeite mee, maar dat krijg ik er meestal wel in...

Bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO donderdag 27 maart 2008 @ 21:26:46 #24
22592 crew  Ole
pi_57657964
Anders wok je met beetje pasta of stukjes aardappel. Kan met garnalen of zalm allemaal
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57676677


Voor zelfgemaakte ijsjes.... (van Lékué)
Kost wat, maar dan heb je ook wat, ze liggen al te chillen...

En vandaag kaas gescoord!
Zonder spul erin...
Geen reactie op gehad.

Ook een ambachtelijk gemaakte saucijzenbroodje, net gegeten en de ramen vliegen er hier bijna uit...
Maar gelukkig geen agressie...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 17:13:26 #26
22592 crew  Ole
pi_57676721
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57676798
Bouillon trekken:

Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...

Staat al lekker te pruttelen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57676869
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 17:13 schreef Ole het volgende:
Heb toevallig net zelf ijsjes gemaakt, met vormpjes van de Action.
Lekker hoor, en nog goedkoop ook!
Uiteindelijk zullen deze vormpjes zichzelf terug betalen...
Zoonlief is in de hemel...dat is het belangrijkste!

Dus als mensen nog een leuk recept hebben met als ingrediënt: dixap...
Zou dat kunnen met yoghurt? Krijg je toch een soort van roomijs?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57680581
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57681490
geen idee of het kan ivm het fruit, maar wel lekker en zonder suiker of zooi

fruitcakejes... (zonder toegevoegd vet of suiker)

200gr bloem (ik heb laatst half gewoon, half volkoren gebruikt)
2tl bakpoeder
3 eieren
3 bananen
100gr rozijntjes (ik gebruik meestal blanke rozijnen)
1 appel in kleine stukjes

bananen pureren en met de eieren luchtig kloppen.
bloem en bakpoeder er zo luchtig mogelijk doorroeren.
rozijntjes en appel erbij...
in kleine cakevormpjes doen en bakken op 160 graden, na 45 minuten waren ze hier gaar (originele recept zei 60min)
pi_57681918
Leuk, leuk, leuk en lekker!!!
Bedankt!

Deze gaat het woensdag middag worden, kan hij ze zelf mee maken.

Ik weet ook niet of hij erop reageert, het enige wat ik kan doen is het uitproberen, laten eten en dan afwachten, maar als het een prima recept is gaat ie zo de map in!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:43:36 #32
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683018
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 20:22 schreef Oblivion het volgende:
Nog een idee uitgewerkt:

Soja melk, zit dus niks in en scheutje dixap!
En je hebt: milkshake!

Zonder rotzooi erin, wel natuurlijke suikers maar dat geeft niet zo heel veel...

Hallo CULLERS waar blijven jullie met die overheerlijke recepten???
Kan me niet voorstellen dat er niet from scratch gekookt wordt hier binnen CUL.
bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 maart 2008 @ 21:44:32 #33
22592 crew  Ole
pi_57683051
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57683189
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:43 schreef Vandaag... het volgende:

[..]

bananen blenderen met ijsblokjes en een scheutje sojamelk is ook

En misschien kan je zelf cruesli maken voor het ontbijt?
Oh, bananen shake? Hmmm, dit opent perspectief...
Aardbeien en bosbessen en en en en en en en en.....
Even goed uitzoeken welke de drukte makers zijn, want dan maakt het niet uit voor hem!

Ik heb eigenlijk nooit naar sojamelk gekeken, vind het een vieze naam...
Maar ben wel mega blij dat het er nu is!

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57683330
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:44 schreef Ole het volgende:
Je kunt de gepelde, in stukjes gesneden banaan dan ook eerst ff invriezen
Letterlijk en figuurlijk, cool!


Weet je wat ik heb gevonden?
Bananen in de vorm van chips, een beetje zoutig...
Wederom zonder troep! En is best te naggelen.

(Weten jullie ook gelijk dat pa en ma ook meedoen! Geen snoep meer... )
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 21:55:02 #36
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683384
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:49 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Cruesli? Is toch bijna hetzelfde als muesli?
Want die heb ik van zonnatura, puur natuur, geen troep erin.

Troep= kleur, smaak, conserveermiddel etc etc...
Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
pi_57683762
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 21:55 schreef Vandaag... het volgende:

Ja, is bijna hetzelfde alleen dan krokant gebakken (vaak met honing).
Maar als je al muesli zonder troep hebt hoef je het niet zelf te maken, dat scheelt weer.
Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 28 maart 2008 @ 22:12:16 #38
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57683868
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 22:07 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar als ik het zelf zou willen maken, hoe doe ik dat dan?
Ik heb een recept van smulweb geplukt, ik weet niet hoe die uitpakt want mijn oma maakte het zelf, ik niet (lui ). Maar volgens mij zijn die recepten allemaal ongeveer hetzelfde.

Ingrediënten:

Voor 1 pot van ongeveer 7.5 dl.

- 100 gram havervlokken;

- 100 gram havermout;

- 75 gram grofgehakte pacannoten;

- 50 gram geroosterd sesamzaad;

- 75 gram blanke rozijnen;

- 100 gram heel fijn gesneden gedroogde abrikozen;

- 1/2 dl. walnootolie;

- 1 dl. ahornsiroop (maple sirup)of vloeibare honing;

Voorbereiding

Oven voorverwarmen op 120 graden C.

Bereidingswijze:

- Meng de havervlokken, havermout, pecannoten, sesamzaad, blanke rozijnen en de abrikozen door elkaar en roer er de walnootolie door.

- Spatel de stroop of honing erbij totdat er een kruimelig, kleverig mengsel ontstaat.

- Verdeel dit mengsel over een licht ingevette bakplaat. Laat de cruesli in het midden van de oven in 1.5 uur drogen. Schep het elke 15 minuten om zodat het gelijkmatig lichtbruin en krokant wordt.
pi_57683965
Thank U very much!

Dat ziet er lekker uit!
Ga ik gewoon een keer doen!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 00:48:01 #40
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688141
Ik zou het sesamzaad skippen want dat geeft nogal een overheersende smaak en dat vinden veel kids niet lekker (idee van vogelvoer eten, zo noemden wij die sesamcrisps altijd).
In plaats daarvan amandelschaafsel erdoor (grote zak bij de Makro/Sligro/Turkse supermarkt).
Verder is het handig om ongezwavelde abrikozen te gebruiken, hebben ze bij biologische- of natuurvoedingswinkels en bij De Tuinen.
Je kunt de cruesli ook veranderen in meeneembare snackrepen door de cruesli aan elkaar te plakken. Dit kan met chocolade (zit even te denken hoe dit kan zonder suiker of zoetstoffen...), honing of iets anders wat het bindt met elkaar.
Nigella Lwason heeft ook veel recepten trouwens waarin ze heel puur kookt, dus gewoon echte roomboter, stukken vlees met vet en volle granen, misschien eens checken?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57688346
Kippie! Alles goed met je?

Snackrepen, hmmmm
Naha, geen chocolade meer... Duurt 3/4 dagen voordat dat uit zijn systeem is.
Ook de biologische, ook die met vanille gezoet, ook die, ook die....helaas...

Nigella...oh ja, goede tip!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 29 maart 2008 @ 01:15:08 #42
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57688841
Alles zeker prima met kip En met jou?

I.p.v. chocolade kun je ook carobe (lijkt een beetje op chocolade qua smaak) gebruiken, is even wennen maar ik moet zeggen dat ik het op zijn tijd wel erg lekker vind.

Geraffineerde suikers mogen niet begrijp ik, maar suikers uit groenten en (matig uit) fruit wel toch?
Waarom mogen natuurlijke smaak-, kleur- en conserveermiddelen niet eigenlijk? Denk aan kleur door bietensap, smaak door gedroogde tomaatjes, conservering door pekelen, in zuur leggen en andere betere voorbeelden.
Ik ga er even over nadenken wat leuke receptjes zijn.
Heb morgen de hele dag een congres over niet aangeboren hersenletsel dus als er saaie lezingen zijn heb ik in ieder geval wat te doen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57689162
Ja met mij gaat het ook goed!

Carobe....heb ik een pot van staan, is gezoet met vanille, en gaat totaal niet.
1 Broodje is genoeg voor een hele middag zwaar klote gedrag.

Omdat natuurlijke kleur-, smaak- en conserveringsmiddelen (sommige dan) ook drukte en agressie opwekken.
Dat is wat er nu uitgezocht moet worden. Alles proberen en maar kijken naar de reactie.
Drukte is wel okay in het weekend, maar niet op school.
Godzijdank ziet hij het zelf wel als je hem erop wijst, het probleem is dat hij het niet zelf kan stoppen. .
Kom maar op met die recepten, want het klinkt zo gek nog niet...

Pasta saus en bouillon zijn klaar voor de vriezer!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57692250
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57692402
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)
pi_57692438
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
pi_57693084
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 10:53 schreef The_stranger het volgende:
Even een kort vraagje over de pasta saus in de OP. Als je het zonder gehakt wilt maken, verder wel precies zo maken als beschreven? En met tomaten stapelen, bedoel je (SHE) daarmee echt de bodem bedekken met hele tomaten, en eventueel de rest er gewoon bovenop (soort van piramide), of moet je nog wat met de tomaten doen? (snijden, ontvellen etc)
Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693108
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.

Je weet al hoe je zelf frietjes moet maken?
klik (sorry voor de Comic Sans)


Dat doe ik allemaal ook al!
Erg lekker!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693151
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:06 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Op Odin kan je ook veel recepten from scratch vinden.
Gebookmarked!
Mooie overzichtelijke site!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57693344
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ik ontdoe ze wel van het kroontje, dan maak je een v'tje.
Gewoon erop leggen en dan als je gaat kijken na een paar uur, dan de velletjes weg halen...

Velletjes...
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:03 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Appelmoes kan je natuurlijk ook zelf maken.
Gewoon goudreinetten met een beetje water opzetten en zacht laten worden.
Daarna in de keukenmachine en je hebt een heerlijke appelmoes.
Helemaal niet nodig om daar suiker in te doen, kaneel kan eventueel wel.

Heerlijk en gezond met rode kool, of een jacht- of bonenschotel.
Sweet memories.. mijn moeder naar de lokale boer een flinke zak appels halen, flink koken en na een tijdje mocht een kleine the_stranger de brij door een soort van draaizeef halen voor de lekkerste appelmoes ooit
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57693698
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2008 @ 12:20:20 #52
22592 crew  Ole
pi_57693732
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Wat een goede plaatjes!
Kan het nóg duidelijker
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57693792
Heb ik uit een ander topic gejat...
Van Underdoggie...

Maar volgens mij hoeft de saus zonder gehakt niet zo lang op te staan, want dat lang op het vuur staan heeft volgens mij te maken met het vet dat opgenomen moet worden door de tomaten.
Geen gehakt dan ook geen vet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57694591


Mijn nieuwe aanwinst, om de zelfgemaakte sauzen en dressing in te doen!
En die wittige met rode dop is speciaal voor poffertjes, nu alleen nog poffertjes proberen te maken waar hij wel van houdt...
En een nieuwe rasp!
Killer ding, heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57697135
TVP. Ik zal binnenkort eens wat recepten voor je uittikken! Nu even druk met afstuderen.
pi_57698513
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Was iets teveel van het goede...
Staat nu buiten fanatiek te trefballen.

Maar er is wel wat mee te doen. En lekker gezond!

Vanavond:

Melanzane:

Blikken tomaat op sap.
Aubergines, knoflook, uien, basilicum, parmazaanse kaas (wel uit pakje en ook met stoffen, dus uitproberen), ei en krulpeterselie.
Zout en peper.

Van de tomaten (en niet al het sap) met knoflook uien en basilicum maak je de basissaus.
In olijfolie.
Afmaken met zout en peper naar smaak.

Dan bak je de gesneden aubergines ook in olijfolie een beetje bruin.
Parmazaanse kaas mengen met 1 ei en fijne peterselie erin. Peperen en zouten.
Dit prutje doe je tussen de aubergine, als een hamburger tussen brood.
En dan doe je aubergine onderdompelen in de saus en laat je het een paar uurtjes pruttelen.
Enzovoort...

Dan krijg je dit:









Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 10-04-2008 09:49:02 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57699405
Boekje is ook binnen, vanavond gelijk even doorsnuffelen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57702381
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.

Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
pi_57702678
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:

[..]

sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
quote:

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703137
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]

Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
pi_57703226
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:

[..]

geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703437
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57703510
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Ja, maar welke supermarkt?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703826
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
pi_57703882
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Okay, thanks voor de tip!
Wilde al groot gaan inslaan, maar kan dan beter even naar de Jumbo!
Even uitproberen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703983
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
pi_57704483
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.
Maar Zoonlief wil het niet meer, hij wordt er ook slijmerig van en niet zo'n beetje ook.

Maar ja, hij vind shakes en zo wel lekker.
Dan is dit een mooi alternatief.

Ben er niet rouwig om, melk heeft mij nooit goed gedaan.
Oh, even toevoeging: Voor de hele familie heeft het nooit wat gedaan, dus zal wel aan het gestel liggen.
Nou ja dat is dan zo...als je lichaam gaat protesteren dan kan je het beter niet eten of drinken, toch?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57705967
ow zeker!!
hier ook nauwelijks koemelk, zelf een koemelkallergie.
Gebruik wel met mate geitenzuivel en kaas.
Maar was gewoon nieuwsgierig.
pi_57716003
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
Dat moest ik ook maar eens maken

En Parmigiano Reggiano.
Oh, and that's a bad miss!
pi_57716487
Echt, hij was lekker gisteren! Damn!
quote:
De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.

Dat is heel mooi!
P_iglet zat goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57720452
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57721099
quote:
Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722576
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
pi_57722754
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
(:
pi_57722875
quote:
Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Dat is inderdaad iets om te onthouden mocht het uit de klauwen hier lopen met de sojamelk...
quote:
Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
quote:

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)
Klopt gewoon niet, maar ja een ontwetend mens eet het gewoon.
Ik koop bij vlees bij de Turk, wordt ter plekke gehakt van gemaakt, weet ik ook gelijk wat voor soort vlees erin gaat.
En ben inderdaad vrijdag bij een scharrelslager geweest, bevalt prima!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722902
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:05 schreef nein het volgende:
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
Moeten dan maar kijken of hij er tegen kan.
Bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57723594
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
Dat heb ik gemist!

Heb je toevallig een linkje, want het klinkt vreselijk fascinerend en ik wil weten wat het is en wat je er allemaal mee kan doen.

Waar in Nederland woon je zo'n beetje?
In het oosten kun je redelijk goedkoop (ingevroren) vleespakketten krijgen van biologische boerderijen.
Wordt aan huis bezorgd.
En je kan overal groente, aardappels, fruit en eieren kopen die zó veel lekkerder en gezonder zijn dan wat je in de supermarkt haalt.
En vaak ook goedkoper.

Wist je al dat je ook zelf drop kan maken?
Zoethout haal je bij Dille en Kamille of een biologische winkel, en de stroop kun je vervangen door honing.
pi_57724030
Ik zie nu in je OP dat je reform-pindakaas gekocht hebt, maar die is verschrikkelijk duur en dat kun je prima goedkoper zelf maken.

Je kunt zelfs meerdere potjes tegelijk maken.
Om te voorkomen dat de pindakaas uitdroogt, hoef je er alleen een laagje olie over te gieten.
Als je het potje aanbreekt, giet je de olie weg en blijft een heerlijke pindakaas over.

Edit: Als je naast pinda's en olie nog andere ingredienten toevoegt, weet ik niet hoe het met de houdbaarheid zit.
Met alleen pinda's, zout en olie kan zo'n potje lang mee, als je die vooraf even met kokend water en soda schoonmaakt en je dat laagje olie er overheen giet.
pi_57724626
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57731595
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57731758
quote:
Op maandag 31 maart 2008 09:31 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
Heb het alleen nog nooit gedaan of me er überhaupt in verdiept...
Verder dan het vullen van die silicone dingen met dixap en water kom ik niet..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732392
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor ) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..

Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57732503
Ik zou dan gewoon sojamelk met een beetje dixap kunnen doen?

Trouwens even een bestelformulier aangevraagd, wat denk je, of ik gelijk even het bedrag wil overmaken...
Gelukkig heb ik het onderwerp van bestelling veranderend in bestelformulier....
Best gehaaid hoor! Maar niet voor deze tante...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732508
quote:
Op maandag 31 maart 2008 10:25 schreef The_stranger het volgende:
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor ) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..

Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
gewoon hollandse zomeraardbeien pureren en in de ijsmachine, geen suiker nodig...
of aardbeien, mango en banaan
ijs van gewone sojamelk is ronduit smerig. Wel bestaat er bij de natuurwinkel sojatoo, dat is sojaslagroom. Dat smaakt een heel stuk beter als je het gebruikt voor in ijs.
pi_57732534
ow nog een tip, wat 7 jarige jochies vast leuk vinden omdat het er "normaal" uitziet.

De natuurwinkel verkoopt invieswaterijsjes van bioice... gewoon van die staafjes met ijs erin, maar dan op basis van druivendiksap en zonder chemische zooi.
pi_57732600
Ah, sojatoo dus...en bioice....

*opschrijft....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732790
Trouwens, ik heb het geld al voor mijn verjaardag gehad!
Dat wordt shoppen!



En dat sap ga ik ook proberen met een toevoeging van dat sojatoo om ijs mee te maken.
Moet toch kunnen?

Ah net een mailtje gehad over die ice ball, ik ben niet verplicht NU te kopen...
Maar ik wil 'm wel...all in good time.
Toch maar even uitgelegd waarom ik dan wel dat mailtje had gestuurd...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732860
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
pi_57732898
quote:
Op maandag 31 maart 2008 10:52 schreef p_iglet het volgende:
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
Had ik al verteld dat ik blij ben dat je hier post?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57757485
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
In en rond Utrecht zijn verschillende bedrijven die biologsiche groenten produceren. Als dat niet te ver weg is kan ik je wel wat tips geven.

Ik denk dat je bji de reformwinkels trouwens ook heel ver kunt komen met oa sojamelk ed. En qua diksap heb je dan nog meer keuze.
pi_57761185
Is niet ver weg... Kom maar op met die tips!

Ja, ik heb al een paar reformwinkels gehad, maar elke keer was er dan iemand bij, en moet echt een keer op mijn gemak gaan kijken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57765251
In Groenekan staat in de lente, zomer en herfst een groentenkraam: http://www.groenekans.nl/

In Maarschalkerweerd heb je een tuin met verkoop: http://www.moestuinutrecht.nl/

Al deze producten zijn ook te koop bij de biologische winkel op de Adelaarstraat (bij de molen): http://www.riodebio.nl/

In de Adelaarstraat zit in de molen zit ook een biologische slager. Kom daar echter niet om 17:45 voor gesneden vleeswaren want dat lukt dan meestal niet meer omdat de machines dan al schoon zijn.

Op vrijdag is in het centrum een biologische markt.

Op zaterdag is er een grote markt met streekproducten in Woerden: http://www.streekmarkt-woerden.nl/

In Bilthoven zit een winkeltje van het landschap (erg uit de route) die hebben oa meel, jam en fruit. Ook zijn de wildpakketten daar te koop. Wildpakketten zijn pakketten met vlees afkomstig van rundderen uit natuurgebieden. (dat mag niet biologisch heten)
pi_57766254
Bilthoven is bij mij vlakbij!

Bedankt voor de tips!
Allemaal gebookmarked!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57766931
http://www.utrechtslandschap.nl/?RubriekID=2045 winkeltje van het landschap.

In de Bilt zit ook nog een reformwinkel hun assortiment is niet zo leuk als Rio de Bio. De winkel van de Bilt zit op de Hessenweg.
pi_57779932
Je kan ook een abonnement op biologische groenten nemen. Even googlen, zijn overal wel veel winkels die daar aan meedoen.
Sweet and innocent...
pi_57780070
Ik was daar inderdaad al mee bezig!

Nou mensen, nog recepten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 2 april 2008 @ 17:20:20 #97
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57783541
Ik zat zelf te zoeken naar een suikervrije ketchup en vond dit recept. Misschien is het ook wat voor je zoon? Met een sausje erbij is tenslotte alles lekker

Tomatenketchup

500 gram tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl azijn
1 eetlepel honing
1 plakje verse gember
1 stukje citroengras
1 laurierblad
1 stukje rode peper
geraspte schil van een kwart citroen
zout

Bereiding:

was de tomaten en snijd ze in kwarten
doe de tomaten in een ruime pan met de overige ingredienten
breng langzaam aan de kook
laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken
wrijf de gehele inhoud van de pan door een roerzeef of een gewone zeef zodat de schilletjes e.d. achterblijven in de zeef
doe de gezeefde tomatenmassa in een schone pan en kook het geheel in ca. 15 minuten langzaam in
maak de ketchup goed op smaak met zout en evt. extra honing en azijn naar smaak
vul schone en in kokend water gesteriliseerde weck- of jampotten tot 2 centimeter onder de rand met de kokende ketchup
sluit direct af met eveneens gesteriliseerde deksels en zet de potten in een pan
vul deze op met kokend water totdat de potten voor 2/3e in het water staan
breng het water weer aan de kook en laat de ketchup in 15 minuten (met deksel op de pan) steriliseren
zet de potten op een droge theedoek om af te koelen en bewaar ze max. 6 maanden op een koele, donkere plek
Bereidingstijd: <60 minuten
pi_57783658
Oh, die moet te doen zijn!
Thank U!

We gebruiken nu die van Mc Donalds uit de supermarkt, wel suikervrij, maar ja geheim recept dus je zal niet exact weten wat er nu allemaal in zit en als het recept bevalt, waarom makkelijk doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57784398
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57784829
quote:
Op woensdag 2 april 2008 18:05 schreef littledrummergirl het volgende:
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
Ja, met hier en daar een paar aanpassingen heb ik er zeker wel wat aan!
Als je opeens anders moet denken en koken lijkt het wel of je blanco slaat, dan helpt je dit toch weer een eind op weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57786590
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...

Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...

*Ook zoeken gaat...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 april 2008 @ 19:35:40 #102
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57811070


[ Bericht 100% gewijzigd door BBQ-kip op 03-04-2008 23:20:35 (Weggehaald op verzoek) ]
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57812883
Box is gewoon open..en niet vol...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 3 april 2008 @ 23:51:48 #104
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57818844
Stomme rotFok... soms zijn gewone face-to-face-gesprekjes toch echt veel beter.

Had je al gekeken voor Stevia? Ikzelf heb het tot nu toe niet meer kunnen vinden sinds de natuurvoedingswinkel hierzo weg is gegaan. Het is wel verkrijgbaar, dat weet ik zeker, het is alleen even goed zoeken. Met stevia ben je van een heel deel van je suikerproblemen af en dat maakt het bedenken van leuke recepten, zeker voor kids van die leeftijd, veel makkelijker.

Ik weet niet of hij gek is op vlees op zijn brood, maar het is wel ontzettend gaaf als je je eigen vleeswaren kunt maken. Bijvoorbeeld ham maken van een bovenbil die je in pekel met kruiden hebt gelegd, daarna langzaam garen in een lekkere bouillon. Jammer dat piet verdriet er niet meer is, die had er vast een zelfbedacht superrecept voor kunnen geven.

Zelf pasta maken en samen met je zoontje (alles wat hij zelf heeft gemaakt is natuurlijker lekkerder voor hem) vullen met groenten die hij mag en ricotta.
Van de overgebleven pasta willekeurige vormpjes maken en koken. Daarna mengen met stukjes in de oven geroosterde paprika, kappertjes (of weglaten als hij ze vies vindt), zelfgemaakte mayonaise, gekookte sperzieboontjes en lente-uitjes in ringen. Stokbroodje (bio-winkel, afbak) erbij en klaar.

Little gem sla kopen, blaadjes losmaken en mooi op een schaal leggen. Hierop leggen:
- halfhard gekookte eitjes in partjes gesneden
- avocado in partjes
- uitgebakken spekjes (biowinkel of biologische van de AH, anders teveel toevoegingen denk ik)
- geraspte kaas
- komkommerplakjes in wiebertjesvorm gesneden
- dressing van zelfgemaakte mayo met yoghurt, ansjovis, parmezaanse kaas en peper

Tomatensaus maken met veel ui erdoor en hier gekookte reuzebonen (ook wel olifantsbonen genoemd, grote witte bonen) in doen, serveren met een stukje gegrild vlees o.i.d. en lekkere plakrijst.

Pasteitjes met daarin geprakte tuinerwtjes, deeg zelf maken of kant-en-klaar bladerdeeg gebruiken als dat kan. Zelf bladerdeeg maken lijkt me verschrikkelijk veel werk en moeilijk.

Geroosterde bieten uit de oven (beetje olijfolie, zout, peper en eventueel knoflook erover en 45 minuutjes in de oven laten roosteren) is trouwens ook superlekker.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57819579
Ohja, let wel dat je doorzichtige stevia koopt, ik heb ook ooit eens de donkere versie gehad, die smaakte naar dropsap. Dat was niets voor door de yoghurt, door de thee was het nog net te doen.

(OT: En verrek ja, waar is pietverdriet gebleven?)
(:
  vrijdag 4 april 2008 @ 00:26:10 #106
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57819623
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.

Waar haal jij stevia Nein?
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57819816
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 00:26 schreef BBQ-kip het volgende:
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.

Waar haal jij stevia Nein?
Ik haal het in eindhoven, bij een reformzaak op de gestelsestraat.

http://www.steviamarkt.nl/stevia.asp#FL204

Maar hier kan je het ook bestellen. Is volgens mij ook niet van die donkere stevia (in die donkere zat nl. alcohol).
(:
  vrijdag 4 april 2008 @ 00:48:36 #108
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57820100
Ik heb in Nederland weleens de donkere gehad inderdaad met alcohol, via een vriendin uit de VS de witte zonder alcohol.
Ik ga het meteen even bestellen, bedankt!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57824372


Stevia!

We gaan zo shoppen, dus dat komt mooi uit!
En kan ik het niet krijgen dan bestel ik het inderdaad ook.

WOOOOOOOOOOOOOOT, Shoppen!
Bedankt voor de tips!!

Update gedag zoonlief: Gaat echt keigoed!
We komen net van de therapeut af en die kon zijn ogen en oren niet geloven. (zoonlief was mee)
Nog even en dan is het strattera!

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839178
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!

Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.

En in de kookwinkel: Pasta machine met alle soorten kopstukken, goede staafmixer met zo'n bakje eronder...
Een slicer (goedkopere variant van de Madoline) en nog wat dingetjes...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839677
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!

Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.

Ben je bij een natuurvoedingswinkel geweest? Die hebben vaak idd veel broodbeleg zonder al teveel toevoegingen.

Ik maak zelf trouwens graag hummus voor op brood: kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook, beetje komijn, beetje cayennepeper... In de blender, brrrrrt, klaar. Lekker, vind ik.
pi_57839737
Ja, ben vandaag maar weer eens geweest.
Oh en die tahin heb ik vandaag gekocht, toch?
Morgen even kijken naar kikkererwten...
Kan ik die halen bij de Turk?
De rest is gewoon standaard hier in huis.

Thank U!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57839865
Het is echt heerlijk in combi met geroosterde groete (courgette, paprika, ui). Ik maak dan zo'n dikke sandwich van zuurdesembrood, met hummus, wat rucola of eikenbladsla, en groente. Echt een sjieke lunch

Ik koop de kikkererwten idd bij de turk (3 grote blikken voor twee euro ). Een wat grotere supermarkt heeft ze ook wel. Je kunt ook gedroogde halen bij de natuurwinkel, zelf weken en koken. Ook lekker voor falafels
pi_57839902
Onze Turk heeft ze volgens mij ook gedroogd, die moet ik hebben...
Morgen even vragen aan de buuf...

Oh dat klinkt heel erg lekker allemaal!
Zoonlief en man willen allebei geen bonen meer hebben...
Zeg gewoon dat er geen bonen in zitten...

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 11:32:02 #115
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57885742
Obli, heb je al eens de 'Knappeltjes' van Zonnatura geprobeerd?
http://www.zonnatura.nl/kikker/kik_2-5.html
Vond ik een heel lekker tussendoortje om te knabbelen zonder gekke dingen erin.

En nog een pasta-tip, ik weet niet of het binnen jouw richtlijnen valt, maar volgens mij is het behoorlijk basic.

Bosje peterselie fijn hakken, in een kommetje doen met een flinke scheut olijfolie.
Limoen schil raspen en het sap van een halve limoen erbij doen en dan 2 tenen knoflook (of meer als je dat lekker vindt) er doorheen doen. Paar uur laten trekken.
(Semi-) verse pasta koken, spulletje er doorheen roeren en klaar.

Het heet een Gremolata en je zou er evt. ook nog ansjovis doorheen kunnen doen, maar daar hou ik persoonlijk niet zo van.

Ik vind het zelf echt gruwelijk lekker.
***
pi_57889152
Ja, helaas zit daar kaneel in... genoeg voor een paar uur stuiteren.
Maar soms mag hij die wel, als ik weet dat hij zijn energie ergens kwijt kan.

Vind je recept er zeer lekker uitzien.
Is dat pittig?
Ik kan natuurlijk ook knoflookbollen in olie gebruiken.... (Zijn niet zo scherp}
Hmmm, net mijn eigen pasta machientje gekocht....
En goede staafmixer...

Zo, heb het maar gelijk gemaakt, staat al klaar in een bakje! (frutje wat bij de pasta gaat dan he? )
Pasta waag ik me nog niet aan...
Ben benieuwd!

Vanavond maar eens serveren met een grote salade.

Thank U, BE.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 14:36:30 #117
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57889249
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
***
pi_57889398
Oh, nou die heb ik ook...
Boeie...

Als het goed is is er nog ergens een zelfmaak pasta topic.
*zoeken gaat....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57889527
Verse pasta

Van zoalshetis...
Heb jij ook je steentje hier bij gedragen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 15:57:53 #120
131983 debuurvrouw
The girl nextdoor
pi_57890713
quote:
Op vrijdag 28 maart 2008 17:17 schreef Oblivion het volgende:
Bouillon trekken:

Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...

Staat al lekker te pruttelen.
Ik weet niet of je zoon wel mozarella mag..
Maar een grote hit bij mijn jongens is 750 ml bouillon aan de kook laten komen, 500 gram diepvrieserwten erin, een lenteuitje in zijn geheel mee laten koken. Als de erwtjes gaar zijn uitje eruit, mozarella in stukken erin en dan maar pureren. Dan krijg je een lichtgroen iets slijmerig soepje, maar ze zijn er dol op.
Ook in een thermosfles mee naar school voor bij de overblijf. Heel simpel maar superlekker.
(verse dorperwten wil ook, maar dan wel zelf pellen. Poterwten en voorgepelde verse krijg je van die harde schillen erin, da's jukkie)
Het maakt ook niet uit of je koopt, kraakt of huurt, buurvrouw is steeds in de buurt.
pi_57891131
Heb mozzarella hier liggen, maar wist nog niet wat ik ermee wilde doen...
En ik heb ook geen idee of hij reageert.
Dus dat recept maak ik van de week gewoon!

Bedankt!

Hij heeft net (5 minuten geleden) sojachocolademelk tot zich genomen...
Nu maar hopen dat ie niet reageert...

We tellen af....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57896482
quote:
Op maandag 7 april 2008 14:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
Mjah, mjah....
Misschien iets verkeerds gedaan, of te weinig op de pasta...
Zoonlief was er ook niet kapot van.

Had ik het teveel vermalen?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 20:47:40 #123
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_57896641
Dat zou wel kunnen. Dat was namelijk wel mijn iniitiele reactie toen ik je bakje zag.
Ik hak de peterselie fijn, maar je moet het nog wel kunnen onderscheiden zeg maar. Maar ik weet niet of dat het is.
Ik zal het recept er eens bij pakken voor de hoeveelheden, mss scheelt dat ook. Ik doe het uit de losse pols, maar goed...

1 zakje verse peterselie (25 gr)
2 teentjes gepelde knoflook
geraspte schil van 1 limoen (+ eventueel wat sap)
100ml olijfolie
En ik zie nu, 1 rode peper zonder zaadjes (maar die doen wij er dus nooit in).

Hak de peper, de peterselie en de knoflook heel fijn. Meng in een schaal rode peper, peterselie, knoflook, limoenschil en de olijfolie door elkaar en breng op smaak met zout.

Maar goed, het kan natuurlijk dat je het niet lekker vindt, smaken verschillen.
***
pi_57897265
Nee, want ik ben gek van die smaken!
Dus dat kan niet...

Volgende keer maak ik 'm precies zo, en dan oordeel ik!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:20:32 #125
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897323
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
het recept voor drop staat ook in het FOK!-kookboek en daar kun je ook een recept voor lollies vinden waar hij misschien wel tegen kan
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57897510
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57897540
Nee, zal niet gaan lukken, want je krijgt geen stroopachtige brei dan....

Nou ja, dan maar geen drop of lollies...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:36:14 #128
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897688
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:30 schreef Oblivion het volgende:
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57897804
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:36 schreef Muck het volgende:

[..]

ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!

Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh! ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.

Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 21:44:19 #130
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57897908
quote:
Op maandag 7 april 2008 21:40 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!

Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh! ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.

Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...
oh dat is echt heel fijn!

mijn oppaskinderen waren allergisch voor zo'n beetje alles én een van de 2 had ADHD, dus die mochten ook haast niks. Bij de natuurvoedingswinkels verkochten ze lollies op basis van fruitsap zonder suiker die ze wél mochten. Ze hadden hele nare houten stokjes, maar zelfs ik vond ze best lekker. Misschien dat het ook iets voor je zoontje is?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57898188
Ik zou op de verpakking moeten kijken, er zijn een aantal dingen (ook natuurlijke dingen) waar hij gewoon van uit zijn dak gaat...

En och, de suikerverslaving is eigenlijk voorbij en eet nu rustig als hij thuis komt een soep met brood.
Gaat prima!
Dan zie je hoeveel zijn kleine brein opmaakt aan energie uit het eten, en hij heeft alleen maar meer trek gekregen.

Voorlopig komt hij elke dag met een klein presentje uit school...
(Knikkers, smurfen, stickers etc etc)
En dan mag hij een euro magneet op zijn bord plakken.
Zijn snoepjes zijn pokemon kaarten! Ook goed!

Zo heb ik het ook uitgelegd, andere mama's kopen van geld snoep, hij mag het opsparen.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:12:32 #132
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57898672
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57898778
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:12 schreef BBQ-kip het volgende:
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
quote:
Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
Ofcourse!


Thee met zoetjes: Onregelmatige hartkloppingen.
Thee met suiker: Een razend tekeer gaan hart...
Thee met stevia: Niks, nada! Heerlijk!

Ik vind het een uitkomst!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:23:13 #134
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_57898936
Ik moet echt beter gaan lezen... sorry

Maar fijn dat dat zo goed gaat! Merkt hij zelf ook dat het zo goed gaat? Lijkt me dat hij ook veel lekkerder in zijn vel zit, als je zo onrustig bent en je zo onprettig voelt is dat echt klote, zeker als je nog zo jong bent.
en wie weet kun je na een periode van "afkicken" een aantal zaken heel rustig aan gaan opbouwen qua gebruik en kijken of dit lukt, zogenaamde desensitisatie.
Maar eerst lekker genieten van hoe goed het gaat
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_57899206
Ja, hij voelt absoluut verschil, vraagt ook niet meer naar snoep en suikers en dergelijke.
En inderdaad eerst een aantal maanden niks meer, en dan voorzichtig weer proberen.

Van het weekend in het logeerhuis is het flink fout gegaan...
Gewoon even lekker ramen ingooien met z'n alle...
Daar krijgt hij dus alles, geen snoep maar wel de toevoegingen.
Maar even bellen of dat niet anders kan.


Maar ben weg van die stevia, want ik voorzag een leven zonder iets van lekker voor mijn ventje...
Geen leuk vooruitzicht....
In augustus is hij jarig, dus hij vraagt nu al om een taart...
Nu kan het dus! Is toch helemaal te gek!?

Morgen ergens speciale meel halen voor de pasta, dan heb ik dat ook vast in huis.
We komen er wel!

Oh en ik had kleine kuipjes met vegetarische pate gekocht en die vind hij heel lekker, ook geen reactie op gehad!
Van Tartex...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:42:46 #136
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57899448
Hoi,
Ik zag wel dat je een vraag had over kibbeling, daar kan ik je niet mee helpen.
Maar aangezien ik wel wat bouillon-recepten zag gaan, heb je ook gedacht aan het zelf maken van kroketten?
Mijn oma maakte die vroeger altijd zelf, maar moet zeggen dat ik het zelf nooit geprobeerd heb.
Misschien dat je even moet googlen voor een goed recept maar de basis weet ik nog wel.
Je zult misschien de paneer moeten aanpassen, ik weet niet of je zoon dat mag. Maar eventueel oud wit brood in de keukenmachine.

ong. 75 gram boter
ong. 75 gram bloem
0,5 liter bouillion
zout peper mosterd (van alles waar je het mee op smaak kan brengen)
Vlees (soepvlees, kip, wat je wilt)
eieren
paneermeel

De boter smelten, in een keer de bloem bijvoegen en met een houten lepel roeren tot een bal ontstaat.
Dan de "bloembal" een paar minuten doorwarmen om de bloem smaak weg te halen.
Voorzichtig steeds een beetje bouillion toevoegen tot je de gewenste dikte hebt (voor kroketten moet dat nog best stevig zijn). Het vlees toevoegen en op smaak maken. Dan af laten koelen. Vervolgens kroketten (of bitterballen) vormen.
Even door een losgeklopt eitje halen en dan door de paneer en in de frituur.

Misschien ook leuk om het vormen van de kroketten samen met je zoon te doen, ik vond het tenminste als kind super stoer dat ik zelf bitterballen had gemaakt.

Heb er overigens zelf heel erg zin in gekregen....ga het dit weekend misschien maar eens uitproberen.
Zelfgemaakte frietjes erbij....
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_57899621
Ik kwam toevallig net in de delicious van maart een recept tegen voor ketchup...
Bevat wel suiker en ook kaneel, maar dat kan je vast vervangen door stevia, agavesiroop ofzoiets..
Het recept zelf nog niet geprobeerd, maar wil dat binnenkort zeker gaan doen.

Tomatenketchup

ingredienten
100gr wortel
50gr ui
1 teentje knoflook
15gr suiker
1,5dl azijn
1 rode paprika
1 rode peper
1 takje lavas
2 takjes peterselie
1 kruidnagel
1 mespuntje kaneelpoeder
1 laurierblaadje
1 liter gepasseerde tomatensaus

bereiding
snijd wortel, ui, knoflook, paprika en rode peper (zonder zaadlijsten) heel fijn. Zet de groenten ophet vuur samen met de takjes lavas, peterselie, kruidnagel, laurierblaadje en tomatensaus. Breng op smaak met zout.
Kook de saus op matig vuru gedurende 30min of tot de saus is ingedikt tot de helft (ketchupdikte). Verwijder lavas, peterselie, kruidnagel en laurierblaadje.
Pureer de ketchup in de keukenmachine of met een staafmixer. Druk de tomatenketchup door een zeef en giet in een fles.
pi_57899645
Oh, dat klinkt inderdaad helemaal niet zo gek, en hij kan inderdaad meehelpen, zal hij leuk vinden!
En heb alles in huis!

Hmm, wij eten morgen biefstuk maar dat vind hij niet lekker, wellicht is het een leuk plan dit morgen al te doen.

Dank je wel!

Edit: Was voor Uccie.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 22:51:34 #139
211040 Uccie
The bells...the bells....
pi_57899711
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
Ook bekend als Leo (58), Vrachtwagenchauffeur uit Zaltbommel
Do nothing.....and apply!
pi_57899750
Piglet? Die gepasseerde tomatensaus, zou je daar ook gezeefde tomaten kant en klaar (100% natuurlijk)
voor kunnen gebruiken?
Want de pakken heinz en huismerken met dit soort dingen zijn absoluut zonder toevoegingen..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57899780
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..

paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
pi_57899786
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:51 schreef Uccie het volgende:
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
Check, en bewaard in zijn mapje!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57899802
quote:
Op maandag 7 april 2008 22:54 schreef p_iglet het volgende:
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..

paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
Ah, okay, dacht al zoiets, maar ga het me niet moeilijker maken dan dat het al is...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  maandag 7 april 2008 @ 23:42:26 #144
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57900948
oh, die kroketten klinken tof!
die wil ik ook een keer maken
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57904452
heb toch ook een stevia vraagje (we kunnen ook een apart stevia topic openen als er meer vragen zijn).

Welke hebben jullie gescoord? Ik wil het gebruiken als zoetstof in de koffie en als vervanger van suiker tijdens het bakken. Welke werkt het beste voor deze toepassingen?

de zoetstoffen schijnen namelijk ook niet zo'n goed effect te hebbben op migraine patienten.
pi_57904500
Ik heb deze gekocht:



Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57906034
quote:
Op woensdag 2 april 2008 19:38 schreef Oblivion het volgende:
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...

Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...

*Ook zoeken gaat...
Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden

Klaar is de kibbeling
"De dwaling is de moeder van het inzicht."
"Intelligentie gaat niet om wat je weet maar om wat je doet met wat je weet."
"If you think education is expensive, try ignorance"
LinkedIn profiel
pi_57908408
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...

Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  dinsdag 8 april 2008 @ 20:14:20 #149
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_57917446
quote:
Op dinsdag 8 april 2008 10:50 schreef beunkster het volgende:

[..]

Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden

Klaar is de kibbeling
er zijn zelfs zakjes kibbelingkruiden te koop bij o.a. Makro
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_57919833
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')