abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_57693698
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen

Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  Moderator / Miss SHO zaterdag 29 maart 2008 @ 12:20:20 #52
22592 crew  Ole
pi_57693732
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Met plaatjes.

Wel met gehakt en hele tomaten!
Wat een goede plaatjes!
Kan het nóg duidelijker
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_57693792
Heb ik uit een ander topic gejat...
Van Underdoggie...

Maar volgens mij hoeft de saus zonder gehakt niet zo lang op te staan, want dat lang op het vuur staan heeft volgens mij te maken met het vet dat opgenomen moet worden door de tomaten.
Geen gehakt dan ook geen vet.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57694591


Mijn nieuwe aanwinst, om de zelfgemaakte sauzen en dressing in te doen!
En die wittige met rode dop is speciaal voor poffertjes, nu alleen nog poffertjes proberen te maken waar hij wel van houdt...
En een nieuwe rasp!
Killer ding, heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57697135
TVP. Ik zal binnenkort eens wat recepten voor je uittikken! Nu even druk met afstuderen.
pi_57698513
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Was iets teveel van het goede...
Staat nu buiten fanatiek te trefballen.

Maar er is wel wat mee te doen. En lekker gezond!

Vanavond:

Melanzane:

Blikken tomaat op sap.
Aubergines, knoflook, uien, basilicum, parmazaanse kaas (wel uit pakje en ook met stoffen, dus uitproberen), ei en krulpeterselie.
Zout en peper.

Van de tomaten (en niet al het sap) met knoflook uien en basilicum maak je de basissaus.
In olijfolie.
Afmaken met zout en peper naar smaak.

Dan bak je de gesneden aubergines ook in olijfolie een beetje bruin.
Parmazaanse kaas mengen met 1 ei en fijne peterselie erin. Peperen en zouten.
Dit prutje doe je tussen de aubergine, als een hamburger tussen brood.
En dan doe je aubergine onderdompelen in de saus en laat je het een paar uurtjes pruttelen.
Enzovoort...

Dan krijg je dit:









Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...

[ Bericht 1% gewijzigd door Muck op 10-04-2008 09:49:02 ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57699405
Boekje is ook binnen, vanavond gelijk even doorsnuffelen.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57702381
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.

Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
pi_57702678
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:

[..]

sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
quote:

parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703137
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:

Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]

Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
pi_57703226
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:

[..]

geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703437
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57703510
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Ja, maar welke supermarkt?

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703826
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
pi_57703882
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Okay, thanks voor de tip!
Wilde al groot gaan inslaan, maar kan dan beter even naar de Jumbo!
Even uitproberen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57703983
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
pi_57704483
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.
Maar Zoonlief wil het niet meer, hij wordt er ook slijmerig van en niet zo'n beetje ook.

Maar ja, hij vind shakes en zo wel lekker.
Dan is dit een mooi alternatief.

Ben er niet rouwig om, melk heeft mij nooit goed gedaan.
Oh, even toevoeging: Voor de hele familie heeft het nooit wat gedaan, dus zal wel aan het gestel liggen.
Nou ja dat is dan zo...als je lichaam gaat protesteren dan kan je het beter niet eten of drinken, toch?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57705967
ow zeker!!
hier ook nauwelijks koemelk, zelf een koemelkallergie.
Gebruik wel met mate geitenzuivel en kaas.
Maar was gewoon nieuwsgierig.
pi_57716003
quote:
Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
Dat moest ik ook maar eens maken

En Parmigiano Reggiano.
Oh, and that's a bad miss!
pi_57716487
Echt, hij was lekker gisteren! Damn!
quote:
De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.

Dat is heel mooi!
P_iglet zat goed!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57720452
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57721099
quote:
Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722576
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
pi_57722754
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
(:
pi_57722875
quote:
Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.

Dat is inderdaad iets om te onthouden mocht het uit de klauwen hier lopen met de sojamelk...
quote:
Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).

Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
quote:

Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)
Klopt gewoon niet, maar ja een ontwetend mens eet het gewoon.
Ik koop bij vlees bij de Turk, wordt ter plekke gehakt van gemaakt, weet ik ook gelijk wat voor soort vlees erin gaat.
En ben inderdaad vrijdag bij een scharrelslager geweest, bevalt prima!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57722902
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:05 schreef nein het volgende:
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
Moeten dan maar kijken of hij er tegen kan.
Bedankt!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57723594
quote:
Op zondag 30 maart 2008 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
Dat heb ik gemist!

Heb je toevallig een linkje, want het klinkt vreselijk fascinerend en ik wil weten wat het is en wat je er allemaal mee kan doen.

Waar in Nederland woon je zo'n beetje?
In het oosten kun je redelijk goedkoop (ingevroren) vleespakketten krijgen van biologische boerderijen.
Wordt aan huis bezorgd.
En je kan overal groente, aardappels, fruit en eieren kopen die zó veel lekkerder en gezonder zijn dan wat je in de supermarkt haalt.
En vaak ook goedkoper.

Wist je al dat je ook zelf drop kan maken?
Zoethout haal je bij Dille en Kamille of een biologische winkel, en de stroop kun je vervangen door honing.
pi_57724030
Ik zie nu in je OP dat je reform-pindakaas gekocht hebt, maar die is verschrikkelijk duur en dat kun je prima goedkoper zelf maken.

Je kunt zelfs meerdere potjes tegelijk maken.
Om te voorkomen dat de pindakaas uitdroogt, hoef je er alleen een laagje olie over te gieten.
Als je het potje aanbreekt, giet je de olie weg en blijft een heerlijke pindakaas over.

Edit: Als je naast pinda's en olie nog andere ingredienten toevoegt, weet ik niet hoe het met de houdbaarheid zit.
Met alleen pinda's, zout en olie kan zo'n potje lang mee, als je die vooraf even met kokend water en soda schoonmaakt en je dat laagje olie er overheen giet.
pi_57724626
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57731595
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57731758
quote:
Op maandag 31 maart 2008 09:31 schreef The_stranger het volgende:

[..]

Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
Heb het alleen nog nooit gedaan of me er überhaupt in verdiept...
Verder dan het vullen van die silicone dingen met dixap en water kom ik niet..
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732392
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor ) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..

Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
You can't convince a believer of anything; for their belief is not based on evidence, it's based on a deep seated need to believe
C. Sagan
pi_57732503
Ik zou dan gewoon sojamelk met een beetje dixap kunnen doen?

Trouwens even een bestelformulier aangevraagd, wat denk je, of ik gelijk even het bedrag wil overmaken...
Gelukkig heb ik het onderwerp van bestelling veranderend in bestelformulier....
Best gehaaid hoor! Maar niet voor deze tante...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732508
quote:
Op maandag 31 maart 2008 10:25 schreef The_stranger het volgende:
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor ) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..

Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
gewoon hollandse zomeraardbeien pureren en in de ijsmachine, geen suiker nodig...
of aardbeien, mango en banaan
ijs van gewone sojamelk is ronduit smerig. Wel bestaat er bij de natuurwinkel sojatoo, dat is sojaslagroom. Dat smaakt een heel stuk beter als je het gebruikt voor in ijs.
pi_57732534
ow nog een tip, wat 7 jarige jochies vast leuk vinden omdat het er "normaal" uitziet.

De natuurwinkel verkoopt invieswaterijsjes van bioice... gewoon van die staafjes met ijs erin, maar dan op basis van druivendiksap en zonder chemische zooi.
pi_57732600
Ah, sojatoo dus...en bioice....

*opschrijft....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732790
Trouwens, ik heb het geld al voor mijn verjaardag gehad!
Dat wordt shoppen!



En dat sap ga ik ook proberen met een toevoeging van dat sojatoo om ijs mee te maken.
Moet toch kunnen?

Ah net een mailtje gehad over die ice ball, ik ben niet verplicht NU te kopen...
Maar ik wil 'm wel...all in good time.
Toch maar even uitgelegd waarom ik dan wel dat mailtje had gestuurd...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57732860
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
pi_57732898
quote:
Op maandag 31 maart 2008 10:52 schreef p_iglet het volgende:
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
Had ik al verteld dat ik blij ben dat je hier post?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57757485
quote:
Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...

Het ijs van Columbus

Lijkt me wel wat, en jij?

Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
In en rond Utrecht zijn verschillende bedrijven die biologsiche groenten produceren. Als dat niet te ver weg is kan ik je wel wat tips geven.

Ik denk dat je bji de reformwinkels trouwens ook heel ver kunt komen met oa sojamelk ed. En qua diksap heb je dan nog meer keuze.
pi_57761185
Is niet ver weg... Kom maar op met die tips!

Ja, ik heb al een paar reformwinkels gehad, maar elke keer was er dan iemand bij, en moet echt een keer op mijn gemak gaan kijken.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57765251
In Groenekan staat in de lente, zomer en herfst een groentenkraam: http://www.groenekans.nl/

In Maarschalkerweerd heb je een tuin met verkoop: http://www.moestuinutrecht.nl/

Al deze producten zijn ook te koop bij de biologische winkel op de Adelaarstraat (bij de molen): http://www.riodebio.nl/

In de Adelaarstraat zit in de molen zit ook een biologische slager. Kom daar echter niet om 17:45 voor gesneden vleeswaren want dat lukt dan meestal niet meer omdat de machines dan al schoon zijn.

Op vrijdag is in het centrum een biologische markt.

Op zaterdag is er een grote markt met streekproducten in Woerden: http://www.streekmarkt-woerden.nl/

In Bilthoven zit een winkeltje van het landschap (erg uit de route) die hebben oa meel, jam en fruit. Ook zijn de wildpakketten daar te koop. Wildpakketten zijn pakketten met vlees afkomstig van rundderen uit natuurgebieden. (dat mag niet biologisch heten)
pi_57766254
Bilthoven is bij mij vlakbij!

Bedankt voor de tips!
Allemaal gebookmarked!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57766931
http://www.utrechtslandschap.nl/?RubriekID=2045 winkeltje van het landschap.

In de Bilt zit ook nog een reformwinkel hun assortiment is niet zo leuk als Rio de Bio. De winkel van de Bilt zit op de Hessenweg.
pi_57779932
Je kan ook een abonnement op biologische groenten nemen. Even googlen, zijn overal wel veel winkels die daar aan meedoen.
Sweet and innocent...
pi_57780070
Ik was daar inderdaad al mee bezig!

Nou mensen, nog recepten?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  woensdag 2 april 2008 @ 17:20:20 #97
140414 Vandaag...
overwegend zonnig
pi_57783541
Ik zat zelf te zoeken naar een suikervrije ketchup en vond dit recept. Misschien is het ook wat voor je zoon? Met een sausje erbij is tenslotte alles lekker

Tomatenketchup

500 gram tomaten
1 klein blikje tomatenpuree
1 dl azijn
1 eetlepel honing
1 plakje verse gember
1 stukje citroengras
1 laurierblad
1 stukje rode peper
geraspte schil van een kwart citroen
zout

Bereiding:

was de tomaten en snijd ze in kwarten
doe de tomaten in een ruime pan met de overige ingredienten
breng langzaam aan de kook
laat ca. 20 minuten zachtjes doorkoken
wrijf de gehele inhoud van de pan door een roerzeef of een gewone zeef zodat de schilletjes e.d. achterblijven in de zeef
doe de gezeefde tomatenmassa in een schone pan en kook het geheel in ca. 15 minuten langzaam in
maak de ketchup goed op smaak met zout en evt. extra honing en azijn naar smaak
vul schone en in kokend water gesteriliseerde weck- of jampotten tot 2 centimeter onder de rand met de kokende ketchup
sluit direct af met eveneens gesteriliseerde deksels en zet de potten in een pan
vul deze op met kokend water totdat de potten voor 2/3e in het water staan
breng het water weer aan de kook en laat de ketchup in 15 minuten (met deksel op de pan) steriliseren
zet de potten op een droge theedoek om af te koelen en bewaar ze max. 6 maanden op een koele, donkere plek
Bereidingstijd: <60 minuten
pi_57783658
Oh, die moet te doen zijn!
Thank U!

We gebruiken nu die van Mc Donalds uit de supermarkt, wel suikervrij, maar ja geheim recept dus je zal niet exact weten wat er nu allemaal in zit en als het recept bevalt, waarom makkelijk doen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_57784398
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_57784829
quote:
Op woensdag 2 april 2008 18:05 schreef littledrummergirl het volgende:
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
Ja, met hier en daar een paar aanpassingen heb ik er zeker wel wat aan!
Als je opeens anders moet denken en koken lijkt het wel of je blanco slaat, dan helpt je dit toch weer een eind op weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')