Met plaatjes.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 11:59 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Kroontjes lijkt me duidelijk, zag me echter geen hele tomaten gaan stapelen
Morgen maar eens aan de slag dan, so much to cook, so little time..
Wat een goede plaatjes!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Met plaatjes.
Wel met gehakt en hele tomaten!
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Net sojamelk, aardbeien, halve banaan, dixap en ijsklontjes.
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:18 schreef p_iglet het volgende:
[..]
sojamelk is al vrij zoet van zichzelf (al neem ik aan dat je de versie zonder zout en suiker gebruikt) dus misschien kun je ook zonder diksap proberen.
rijstemelk kan ook nog, smaakt ook weer anders.
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!quote:
parmazaanse kaas aan 1 stuk is als het goed is zonder toevoegingen. Kun je mooi raspen met je nieuwe rasp
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:30 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, daar werd anders over gedacht hier in huis...Allemaal zure gezichtjes.
Ik heb die van Zonnatura meegenomen, is dat misschien een verschil?
[..]
Ah cool, zat daar vanmiddag al te denken!
En alpro koop je waar...?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:45 schreef p_iglet het volgende:
[..]
geen idee, vind die van zonnatura te duur... die is duurder als die van alpro.. dus gebruik die van alpro, die vind ik zelfs de zonder suiker variant iets zoetig.
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:47 schreef Oblivion het volgende:
[..]
En alpro koop je waar...?
Zitten verder geen rare dingen in?
Ja, maar welke supermarkt?quote:Op zaterdag 29 maart 2008 20:53 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik zie regelmatig alpro spul in de supermarkt... Van yoghurt tot melkspul...
Okay, thanks voor de tip!quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:08 schreef p_iglet het volgende:
alle supermarkten, de jumbo heeft het iig goedkoop...ze hebben rode pakken zonder suiker en zout toegevoegd, en blauwe pakken met suiker. Het staat bij de houdbare melk
Ik drink al sinds mijn zwangerschap geen melk meer, kocht het wel altijd.quote:Op zaterdag 29 maart 2008 21:13 schreef p_iglet het volgende:
wat is trouwens de reden om voor sojamelk te kiezen?
ik lees nergens dat hij geen melk mag, waarom dan soja ipv gewoon halfvolle melk?
Dat moest ik ook maar eens makenquote:Op zaterdag 29 maart 2008 17:15 schreef Oblivion het volgende:
Is toch wel zooooo lekker!![]()
Maar eens actief gaan zoeken naar verse parmazaanse kaas zonder toevoegingen, als die er überhaupt is...
quote:De kaas die in de regio geproduceerd wordt had al in 1200-1300 de vorm die zij nu nog steeds heeft. In de Decamerone is al een verwijzing naar de kaas te vinden. De zuivelverwerking in die streek moet al een veel langere geschiedenis hebben, wil er dan al zo’n kaas ontstaan zijn. De kaas wordt nog steeds gemaakt volgens het oude recept, met alleen de melk uit de streek, stremsel, vuur en de kunst van het kaasmaken. Andere toevoegingen aan de kaas zijn absoluut niet toegestaan.
Leuk dat je 'm gemaakt hebt en dat het bevalt, is ook heel makkelijk in te vriezen, zodat je niet mis grijpt als je 's avonds laat thuis komt.quote:Op zondag 30 maart 2008 19:25 schreef The_stranger het volgende:
Vandaag de pastasaus gemaakt, afgezien van kleine hapjes nog niet gegeten. Denk dat ik iets meer ui had moeten gebruiken, maar het resultaat mag er toch wel zijn. Een simpele, maar toch smaakvolle saus...
quote:Op zondag 30 maart 2008 20:56 schreef vergeetmewelletje het volgende:
Als je veel sojamelk gebruikt, kan je overwegen om een sojamelkmaker aan te schaffen.
Ze zijn vrij prijzig, maar mijn broertje heeft er een bij de kringloop weten te vinden voor ¤ 5,00.
Daar staan ook regelmatig yoghurtmakers trouwens, dat is misschien ook een idee.
quote:Toetjes zelf maken is sowieso wel leuk.
Griesmeelpudding met bessensapsaus bijvoorbeeld.
Of zelfgemaakt ijs uit de ijsmachine (ook regelmatig te vinden bij de kringloop).
Dat doe ik inderdaad al, juist omdat het vlees me veel te rood is. (Dacht zelf ook dat het zo hoorde)quote:
Ik heb niet veel verstand van vlees, maar was het niet zo dat aan gehakt van de supermarkt kleurstoffen waren toegevoegd?
Vroeger toen ik nog vlees at, was gehakt namelijk grijs en tegenwoordig rood.
Ook biefstuk en kip zag er toen heel anders uit.
Misschien een idee om daar ook op te letten en je vlees bij een bio- of keurslager te halen?
Moeten dan maar kijken of hij er tegen kan.quote:Op zondag 30 maart 2008 21:05 schreef nein het volgende:
Over suikervervangers, veel daarvan zijn idd ook synthetisch enzo. Maar bij sommige biologische winkels kun je ook 'stevia' kopen, das een vloeibare zoetstof uit een of andere plant uit zuid amerika. In nederland mag je het officieel (vanwege idiote europese regels) niet in je eten doen, daarom staat er op de potjes "voor uitwendig gebruik". In zowat de hele wereld wordt dit spul als zoetstof gebruikt..
Maar goed, misschien kan het eens handig zijn!
Dat heb ik gemist!quote:Op zondag 30 maart 2008 21:11 schreef Oblivion het volgende:
Heb hier op fok een bal gezien waar je en mee kan over ballen en ijs kan maken...
Denk dat die het wordt!
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...quote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Heb het alleen nog nooit gedaan of me er überhaupt in verdiept...quote:Op maandag 31 maart 2008 09:31 schreef The_stranger het volgende:
[..]
Ik ken die bal niet (topic wel gelezen), maar zelfmaak ijs is sowieso superieur. Handig in jullie situatie, maar ook 10x lekkerder dan het meeste ijs uit de supermarkt en de mogelijkheid om zelf combinaties en smaken te verzinnen zonder allerlei troep is natuurlijk fantastisch...
gewoon hollandse zomeraardbeien pureren en in de ijsmachine, geen suiker nodig...quote:Op maandag 31 maart 2008 10:25 schreef The_stranger het volgende:
Kunnen aardbeien niet? (eventueel met een zoetstof welke hij wel kan verdragen geeft dat erg lekker sorbetijs) Neem aan dat je die alprozooi (pardon my french, vind dat echt enorm goor) ook wel kunt invriezen, eventueel met een vrucht, soort van roomijs..
Zonder zoetstoffen/suiker is het inderdaad wel lastig bedenk ik me nu, tenzij je voor de hartige variant wilt gaan (mosterd ijs, ei-bacon ijs)
Had ik al verteld dat ik blij ben dat je hier post?quote:Op maandag 31 maart 2008 10:52 schreef p_iglet het volgende:
Ik denk dat je voor ijs beter de staafmixer op fruit kan zetten ipv alleen het sap gebruiken...
Dan krijg je door de grotere hoeveelheid vaste stof een zachter ijs.
Terwijl je als je alleen sap gebruikt meer een ijsblokjes idee krijgt.
In en rond Utrecht zijn verschillende bedrijven die biologsiche groenten produceren. Als dat niet te ver weg is kan ik je wel wat tips geven.quote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
Ja, met hier en daar een paar aanpassingen heb ik er zeker wel wat aan!quote:Op woensdag 2 april 2008 18:05 schreef littledrummergirl het volgende:
even nieuwsgierig, heb je wat aan het boekje wat ik voor je gevonden had?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |