quote:
Receptje gegoogled
![]()
50% zoute kingsize pinda's
50% ongezouten kingsize pinda's
evt wat olie, citroensap of gembersiroop of poeder
Vermaal de 2 soorten pinda's met elkaar in de machine tot de consistentie van pindakaas is verkregen. Als het mengsel wat te droog dreigt te worden doe er dan een klein scheutje olie door. Ook een scheutje gembersiroop en/of citroensap kan het wat smeuiger maken en de gember is een heerlijke combinatie met de pinda. Echte gember liefhebbers voegen nog wat gemberpoeder toe
Op een toastje met een plakje komkommer kan je met deze pindakaas zelfs op een feestje aankomen!
En een echte pindakaas taart gevonden
![]()
Nog nooit van gehoord, jullie ?
![]()
quote:
Tachinopitta, een pindakaastaart met krenten (Grieks)
2 st. sinaasappelen
250 g. bloem
3 theel. bakpoeder
1 theel. zout
100 g. suiker
75 g. gehakte walnoten
150 g. krenten
100 g. pindakaas
poedersuiker
water
Rasp de schil van de gewassen sinaasappelen.
Pers de sinaasappelen uit.
Wel de krenten 10 minuten in warm water endroog ze af met keukenpapier.
Doe de gezeefde bloem, bakpoeder en zout in een kom en voeg ook de suiker, gehakte walnoten en gewelde krenten toe.
Roer alles goed door elkaar en meng nu de sinaasappelsap, de rasp, 1 dl. water en de pindakaas erbij.
Kneed alles tot een soepel deeg.
Doe het deeg in een ingevette bakvorm en bak 45 minuten in een oven van 170 graden C.
Bestrooi hem na een beetje koelen met de poedersuiker.