abonnement Unibet Coolblue
  zondag 25 januari 2004 @ 12:26:08 #1
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564393
ik maak al een jaar of 5 mijn eigen verse pasta. ik het begin lijkt het omslachtig. nu heb ik sneller spaghetti op tafel dan met een pak uit de supermarkt omdat je het maar 2 min hoeft te koken. het is ook echt veel lekkerder.

je hebt nodig een pastamachientje (beste van het merk atlas) en dit is niet zo duur. daarnaast kan je het best gebruik maken van harde gries, in het italiaans grano duro. die kan je het best kopen bij een delicatesse winkeltje. daarmee krijg je in combinatie met een ei per 100 gram een mooi stevig, beetje gelig deeg. ik maak meestal een kilo aan en bewaar het per 200 gram in diepvries. dan kan je het laten ontdooien wanneer je het nodig hebt. aanrader voor iedereen die pasta optimaal wil eten. lasagne, ravioli, spaghetti in alle kleuren en smaken.

hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564514
Hmmm, je hebt me op een idee gebracht
  zondag 25 januari 2004 @ 12:32:06 #3
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564528
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_16564552
Ja wat leuk is dat! Dat deden wij vroeger in het restaurant waar ik werkte ook
  zondag 25 januari 2004 @ 12:33:48 #5
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564564
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:32 schreef GiSH het volgende:
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
deeg moet je kneden met 1 ei per 100 gram grano duro (soor bloem dus) het moet een stevig taai deeg worden en dat kost wel wat krachtsinspanning. maar kneden is leuk. beetje zout en voor de liefhebber eetlepel olijfolie.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564572
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:32 schreef GiSH het volgende:
ik wil dit ook doen? hoe maak je dat??
Zeef de bloem op het werkblad en maak er een 'vulkaan' van met een krater in het midden. Breek het ei en voeg het snufje zout en de olie toe.
Meng het ei met de handen door de bloem tot het een grove massa is. Was de handen en maak het werkblad schoon voor dat het kneden begint.
Bestrooi het werkblad licht met bloem en kneed met de onderkant van de hand, ongeveer tien minuten, tot het deeg droog lijkt.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens een half uur rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad, eerst in de ene richting en later in de andere, tot het vliesdun is.
Betrooi licht met bloem in laat het weer rusten zodat de pasta wat kan drogen.
Het is dan klaar om in de vereiste vorm te worden gesneden. Laat het dan nog 10 minuten liggen voordat het wordt gekookt.
  zondag 25 januari 2004 @ 12:36:31 #7
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564623
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:34 schreef Conflict het volgende:

[..]

Zeef de bloem op het werkblad en maak er een 'vulkaan' van met een krater in het midden. Breek het ei en voeg het snufje zout en de olie toe.
Meng het ei met de handen door de bloem tot het een grove massa is. Was de handen en maak het werkblad schoon voor dat het kneden begint.
Bestrooi het werkblad licht met bloem en kneed met de onderkant van de hand, ongeveer tien minuten, tot het deeg droog lijkt.
Wikkel het deeg in een vochtige doek en laat het minstens een half uur rusten. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven blad, eerst in de ene richting en later in de andere, tot het vliesdun is.
Betrooi licht met bloem in laat het weer rusten zodat de pasta wat kan drogen.
Het is dan klaar om in de vereiste vorm te worden gesneden. Laat het dan nog 10 minuten liggen voordat het wordt gekookt.


dit is dus zonder machientje
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:37:20 #8
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564647
ga morgen gelijk eens proberen.. zal wel een zooitje worden...maar het lijkt me wel leuk
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 25 januari 2004 @ 12:39:20 #9
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564687
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:37 schreef GiSH het volgende:
ga morgen gelijk eens proberen.. zal wel een zooitje worden...maar het lijkt me wel leuk
het helpt wel als je een boek hebt waar het in staat, maar na drie keer proberen heb jij je eerste perfecte verse pasta met slieren waarvan je zelf de lengte en dikte van kan bepalen en die je zelf kleur/smaak kan geven (verse spinazie pureren is groen, tomaat rood en met saffraan geel of zwart met inktvisinkt)
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564695
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:36 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

dit is dus zonder machientje


makkelijk om het eerst eens te proberen, voordat je zo'n ding koopt. Een machine lijkt me wel erg makkelijk.
  zondag 25 januari 2004 @ 12:41:02 #11
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564733
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:39 schreef Conflict het volgende:

[..]

makkelijk om het eerst eens te proberen, voordat je zo'n ding koopt. Een machine lijkt me wel erg makkelijk.


met de hand kan wel inderdaad, maar ik zou meteen een machientje adviseren om teleurstellingen tegen te gaan. heel plat rollen is nog niet voor iedereen weggelegd en dan krijg je dikte verschillen waardoor de smaak soms al dente en soms week of te hard is.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16564752
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:41 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

met de hand kan wel inderdaad, maar ik zou meteen een machientje adviseren om teleurstellingen tegen te gaan. heel plat rollen is nog niet voor iedereen weggelegd en dan krijg je dikte verschillen waardoor de smaak soms al dente en soms week of te hard is.


Daar zit natuurlijk wat in
  zondag 25 januari 2004 @ 12:42:26 #13
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564765
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:41 schreef Conflict het volgende:

[..]

Daar zit natuurlijk wat in


lekker he? vers jammie..... bovendien is pasta van grano duro erg goed voor je lichaam.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:42:42 #14
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564768
zijn die machientjes duur en zit er veel verschil in?? kan je met 1 machientje meerdere soorten maken??
Made love to an Angel, but her wings are in the way
pi_16564818
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:42 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

lekker he? vers jammie..... bovendien is pasta van grano duro erg goed voor je lichaam.


ja, van pasta word je dik
  zondag 25 januari 2004 @ 12:45:04 #16
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564821
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:42 schreef GiSH het volgende:
zijn die machientjes duur en zit er veel verschil in?? kan je met 1 machientje meerdere soorten maken??
ik heb een machientje dat volgens mij zon 40 euro kost. het is een walsje waarmee je de dikte van je plakjes kan kiezen en er zit een opzet stukje bij voor spaghetti of tagliatella. met de plakjes kun je zelf ravioli maken door een soort metalen ijsklontjes bakje te kopen. het si misschien even een aanschaf, maar je doet er eeuwig mee als je het goed schoonmaakt zonder water.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:46:04 #17
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564843
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:44 schreef Conflict het volgende:

[..]

ja, van pasta word je dik


nee lol. niet als je een béétje lichaamsbeweging hebt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 25 januari 2004 @ 12:47:55 #18
70795 GiSH
waiting for sun
pi_16564886
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:45 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb een machientje dat volgens mij zon 40 euro kost. het is een walsje waarmee je de dikte van je plakjes kan kiezen en er zit een opzet stukje bij voor spaghetti of tagliatella. met de plakjes kun je zelf ravioli maken door een soort metalen ijsklontjes bakje te kopen. het si misschien even een aanschaf, maar je doet er eeuwig mee als je het goed schoonmaakt zonder water.


ga morgen eens kijken in de italaanse winkel
Made love to an Angel, but her wings are in the way
  zondag 25 januari 2004 @ 12:49:07 #19
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16564912
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:47 schreef GiSH het volgende:

[..]

ga morgen eens kijken in de italaanse winkel


het zou leuk zijn als meer mensen het zouden doen om ideeen uit te wisselen.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16571847
Heerlijk...verse pasta. Eet nooit meer die troep uit een pak. Ik heb een pastamachientje van Imperia. Gehaald bij Duikelman (kookwinkel hier in Asd.) Grano duro haal ik bij de italiaanse delicatessenwinkel. Kan het iedereen aanraden, het si helemaal niet moeilijk en je hebt super veel eeer van je werk!!
geniet nooit met mate
  zondag 25 januari 2004 @ 17:40:54 #21
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16571962
quote:
Op zondag 25 januari 2004 17:36 schreef gimme.shelter het volgende:
Heerlijk...verse pasta. Eet nooit meer die troep uit een pak. Ik heb een pastamachientje van Imperia. Gehaald bij Duikelman (kookwinkel hier in Asd.) Grano duro haal ik bij de italiaanse delicatessenwinkel. Kan het iedereen aanraden, het si helemaal niet moeilijk en je hebt super veel eeer van je werk!!
tagliatella met vitello tonnato bv. of zelfs een gewone bolognese komen mensen voor terug.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_16572263
quote:
Op zondag 25 januari 2004 17:40 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

tagliatella met vitello tonnato bv. of zelfs een gewone bolognese komen mensen voor terug.


Ben de laatste tijd zelf erg in mijn nopjes met een salie-truffelsausje! Maar idd. mijn gasten zijn altijd EWRRUG blij als ik ze verse pasta voorzet!!
geniet nooit met mate
  zondag 25 januari 2004 @ 19:31:17 #23
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_16574874
Ik heb een superlekker recept voor een saus met ham, mascarpone en parmezan. Heerlijk en vooral bij verse pasta.
Helaas ben ik alleen en is het te veel werk om voor eventjes te doen en invriezen is bij mij nog niet goed gelukt.

Hoe doe jij dat?
Mij was geleerd 'nestjes' te maken, maar die gaan zo aan elkaar plakken.
Laat jij het dan eerst eventjes hangen om in te laten drogen?

Het is wel 100x lekkerder dan kant-en-klaar dus als invriezen me zou lukken...

***
  maandag 26 januari 2004 @ 07:02:54 #24
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_16587183
quote:
Op zondag 25 januari 2004 19:31 schreef Brighteyes het volgende:
Ik heb een superlekker recept voor een saus met ham, mascarpone en parmezan. Heerlijk en vooral bij verse pasta.
Helaas ben ik alleen en is het te veel werk om voor eventjes te doen en invriezen is bij mij nog niet goed gelukt.

Hoe doe jij dat?
Mij was geleerd 'nestjes' te maken, maar die gaan zo aan elkaar plakken.
Laat jij het dan eerst eventjes hangen om in te laten drogen?

Het is wel 100x lekkerder dan kant-en-klaar dus als invriezen me zou lukken...


wellicht moet je zorgen dat je deeg wat 'vaster' is. dan komt alles mooi los tijdens het koken. overigens kan je beter een klomp deeg in de diepvries bewaren dan kant en klare sliertjes. bij het ontdooien kan de boel nl nogal eens klef worden en dan moet je je tagliatella toch weer opnieuw kneden.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  maandag 26 januari 2004 @ 07:47:15 #25
37887 Dauthi
Progressive
pi_16587333
quote:
Op zondag 25 januari 2004 12:26 schreef zoalshetis het volgende:
ik maak al een jaar of 5 mijn eigen verse pasta. ik het begin lijkt het omslachtig. nu heb ik sneller spaghetti op tafel dan met een pak uit de supermarkt omdat je het maar 2 min hoeft te koken. het is ook echt veel lekkerder.

je hebt nodig een pastamachientje (beste van het merk atlas) en dit is niet zo duur. daarnaast kan je het best gebruik maken van harde gries, in het italiaans grano duro. die kan je het best kopen bij een delicatesse winkeltje. daarmee krijg je in combinatie met een ei per 100 gram een mooi stevig, beetje gelig deeg. ik maak meestal een kilo aan en bewaar het per 200 gram in diepvries. dan kan je het laten ontdooien wanneer je het nodig hebt. aanrader voor iedereen die pasta optimaal wil eten. lasagne, ravioli, spaghetti in alle kleuren en smaken.


Vind je het niet een klein beetje veel om 10 eieren per kilo meel te gebruiken.
ik zou eerder zeggen 3 a 4 eierdooiers op 1 kilomeel en zelfs dat is nog veel.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')