 
		 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Ik haal het in eindhoven, bij een reformzaak op de gestelsestraat.quote:Op vrijdag 4 april 2008 00:26 schreef BBQ-kip het volgende:
Volgens mij was die geband en heeft toen besloten niet meer terug te keren, maar heel zeker weten doe ik dat niet, omdat ik zelf Fok toen de rug een beetje had toegekeerd.
Waar haal jij stevia Nein?
 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
  strattera!
 strattera!  
											 
			 
			
			
			 
  
   
											 
			 
			
			
			Ben je bij een natuurvoedingswinkel geweest? Die hebben vaak idd veel broodbeleg zonder al teveel toevoegingen.quote:Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
Ook gescoord:
Sesam pasta en hazelnotenkrenten pasta, 4 soorten lekker jams.
 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			
 ). Een wat grotere supermarkt heeft ze ook wel. Je kunt ook gedroogde halen bij de natuurwinkel, zelf weken en koken. Ook lekker voor falafels
 ). Een wat grotere supermarkt heeft ze ook wel. Je kunt ook gedroogde halen bij de natuurwinkel, zelf weken en koken. Ook lekker voor falafels  
											 
			 
			
			
			 
  
  
  
											 
			 
			
			
			 
 
											 
			 
			
			
			 
  
  
  
  (frutje wat bij de pasta gaat dan he? )
 (frutje wat bij de pasta gaat dan he? )  
  
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
  
  
			 
			
			
			
			 
			 
			
			
			Ik weet niet of je zoon wel mozarella mag..quote:Op vrijdag 28 maart 2008 17:17 schreef Oblivion het volgende:
Bouillon trekken:
Schenkel en mergpijp lang in de oven op hoog graden stand flink bruin laten worden.
Boter in de pan, dan uien, knolselderij, halve knoflookbol door midden, ansjovis, prei, wortel, laurierbladen goed laten stoven, dan het vlees en mergpijp erbij... Litertje water erbij... flesje rode wijn erbij...
Staat al lekker te pruttelen.
 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			Mjah, mjah....quote:Op maandag 7 april 2008 14:36 schreef Brighteyes het volgende:
Ik ben benieuwd wat je ervan vind!
Ik vind het zelf niet zo heel scherp, maar ik heb hier vaak 'oude' knoflookbollen liggen, dat scheelt natuurlijk ook.
 
			 
			
			
			 Maar ik weet niet of dat het is.
 Maar ik weet niet of dat het is.  
											 
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			het recept voor drop staat ook in het FOK!-kookboek en daar kun je ook een recept voor lollies vinden waar hij misschien wel tegen kanquote:Op zondag 30 maart 2008 22:11 schreef Oblivion het volgende:
We wonen in het midden van het land.
Maar ben me wel aan het oriënteren hier in de buurt, waar ik onbespoten fruit en groentes kan vinden...
Het ijs van Columbus
Lijkt me wel wat, en jij?
Ah, bedankt voor de tip over pindakaas en drop!!!!
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voorquote:Op maandag 7 april 2008 21:30 schreef Oblivion het volgende:
Dank je Muck, zal het fokkookboek in de gaten houden, maar kristalsuiker en bruine suiker zijn een big no-no.
Misschien kan ik dat oplossen met stevia.
 
											 
			 
			
			
			Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!quote:Op maandag 7 april 2008 21:36 schreef Muck het volgende:
[..]
ja, dat had ik zelf ook bedacht en wilde net mijn bericht gaan editten, maar je was me voor
 ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.
 ) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit. 
											 
			 
			
			
			oh dat is echt heel fijn!quote:Op maandag 7 april 2008 21:40 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Geeft niks, wellicht was het wel wat geweest!
Is toch heel raar, maar hij reageert niet meer zo erg op chocolade.....
Vanmiddag dat kleine glaasje sojachocolademelk (is lekker joh!) gegeven, maar een heftige reactie bleef uit.
Die scharen we dan onder het snoep, af en toe een glaasje...

 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			quote:Op maandag 7 april 2008 22:12 schreef BBQ-kip het volgende:
De Stevia hier was zaterdag al binnen
Heb jij het al in huis Obli, en heb je er al me geëxperimenteerd?
Het geeft natuurlijk niet dezelfde lekkere nasmaak als suiker, maar beter dan aspartaam e.d. en geen calorieën of omhoog schietende glucosespiegels.
Ofcourse!quote:Op vrijdag 4 april 2008 22:24 schreef Oblivion het volgende:
Zo, dat is binnen, ze hadden het zonder alcohol!
Wat verzot achterlijk dat het niet verkocht mag worden voor inwendig gebruik...
(Ja ergens logisch, de suikerindustrie zou lam gelegd worden....maar dat vind ik geen excuus...)
Heb zelf ook maar de proef op de som genomen, geen hartkloppingen en/of raar gevoel in buik!
Maar hopen dat zoonlief ook zo reageert!
 
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
  
  
  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
 
 
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			Check, en bewaard in zijn mapje!quote:Op maandag 7 april 2008 22:51 schreef Uccie het volgende:
Heb inmiddels zelf nog ff gegoogled en deze site gevonden: http://www.coquinaria.nl/recepten/03.1recept.htm
Hier staat iets meer over zelf kroketten maken.
Succes!
 
											 
			 
			
			
			Ah, okay, dacht al zoiets, maar ga het me niet moeilijker maken dan dat het al is...quote:Op maandag 7 april 2008 22:54 schreef p_iglet het volgende:
gepaseerde tomatensaus is gewoon hetzelfde als gezeefde tomaten..
paseren is een moeilijk woord voor door een zeef doen
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.quote:Op woensdag 2 april 2008 19:38 schreef Oblivion het volgende:
Okay, meneer had vanmiddag kibbeling op....
Dat gaat dus niet...
Dus ik zoek een recept voor kibbeling die ik zelf kan maken, inclusief kruiden...
*Ook zoeken gaat...
 
											 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			er zijn zelfs zakjes kibbelingkruiden te koop bij o.a. Makroquote:Op dinsdag 8 april 2008 10:50 schreef beunkster het volgende:
[..]
Kibbeling is niets anders dan in stukjes gesneden kabeljauw (of wijting) in een krokant 'jasje'.
Dus recept:
- kabeljauw(filet) in stukjes snijden
- beslag maken van bloem en melk, iets dunner dan pannenkoeken beslag, dat op smaak brengen met zout en peper, zorgen dat het goed koud is voor het gebruikt gaat worden
- een mix van kruiden (zelf bepalen wat je lekker vind, je zou bij vis in zijn algemeenheid kunnen denken aan onder andere dille, bieslook, dragon en kervel) strooi je over de vis, dit laat je even (minuutje of wat) intrekken
- de gekruide vis door een beetje bloem halen, dit afkloppen en daarna dit door het beslag halen, goed laten uitlekken
- frituren op ongeveer 170 graden
Klaar is de kibbeling
 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			daar was ik al bang voor ja....quote:Op dinsdag 8 april 2008 21:45 schreef Oblivion het volgende:
Ja, die vol zitten met andere spullen die ik er niet in wil hebben...
 
			 
			
			
			Ik heb van deze site de vloeibare versie én de kristalletjes (poeder) besteld.quote:

 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
   
  
			 
			
			
			Pff... daar vraag je wat.quote:Op dinsdag 8 april 2008 13:04 schreef Oblivion het volgende:
Ja, maar ik wil dan wel graag de smaak van kibbeling.
Zo dicht mogelijk zelfs...
Dus ik zit met de mix van kruiden, wat gaat er in de mix.
 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
  
  
											 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			daar gaan volgens mij precies dezelfde kruiden overheen....quote:Op woensdag 9 april 2008 12:07 schreef nein het volgende:
Geef je zoontje gewoon een lekkerbekje ipv die kibbeling, veel lekkerderen makkelijker te maken
 
			 
			
			
			 
  
   
  
  
			 
			
			
			das ook een hele goeie!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:18 schreef Oblivion het volgende:
Neen, nein...
Hij wil heel graag kibbeling...zitten geen graten in, hij is panisch voor graten...
Weet je wat het is, is eigenlijk best sneu, nu hij dus zelf kibbeling kan gaan halen kan het dus niet meer...
Hij was er zo trots op dat hij het helemaal alleen kon halen.
Ik zat te denken, het kan natuurlijk ook aan de saus liggen!
Dat ik daar nu pas achter kom...
Goed, dan gaan we vanmiddag voor ronde twee...
Maar nu met zelf gemaakt remoulade saus!
*zoeken gaat...
 
			 
			
			
			quote:Remouladesaus
2 dl. mayonaise, 1 fijngehakte hard gekookt ei, 1 dl. kwark of yoghurt, 1 eetlepel fijngesneden bieslook, 1 eetlepel fijngehakte peterselie, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel kappertjes, 1 eetlepel augurk, mespuntje zacht mosterd.
 
			 
			
			
			Ja!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:21 schreef Muck het volgende:
[..]
das ook een hele goeie!
in de bakjes saus zit volgens mij o.a. suiker en censerveermiddel!
 
  
			 
			
			
			 
   Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh
  Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh   
  
											 
			 
			
			
			ik ook niet!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:22 schreef Oblivion het volgende:
Zou dit wat zijn?
[..]
Nooit geweten dat er een ei in remouladesaus zit...

ik hoop met je meequote:Op woensdag 9 april 2008 12:24 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Ja!
En als je ziet hoeveel saus meneer nuttigt...
Nu maar hopen dat het de saus is.....
 
  
			 
			
			
			quote:Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen
Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
 
   
  
											 
			 
			
			
			Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?quote:Op woensdag 9 april 2008 12:31 schreef debuurvrouw het volgende:
Ik heb net bij Albert heyn al de achterkant van het doosje kibbeling staan bestuderen
Behalve een e nummer waarvan ik denk dat het vetsin is, heb ik knoflookpoeder en paprikapoeder onthouden. some help huh

Hopelijk ligt het aan de saus, dat zou echt enorm helpen.
 
			 
			
			
			wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat etenquote:Op woensdag 9 april 2008 12:40 schreef Oblivion het volgende:
En Muck, kappertje lust hij wel, hij eet (vreet) immers toch ook die saus van de visboer?
Vind alleen dat ei niet kloppen in het verhaal...

 
			 
			
			
			quote:RAVIGOTTESAUS en REMOULADESAUS. Wie het exacte verschil weet tussen deze drie mag het mij zeggen. De benamingen worden vaak door elkaar gebruikt als het gaat om een mayonaise-achtige saus die bijvoorbeeld bij gebakken vis en schaaldieren wordt geserveerd. Etymologisch ook interessant is de vraag: wat is een ravigotte? Bij Tartaarsaus wordt nog wel eens een geprakt hardgekookt eitje door de saus gemengd (hé bah), terwijl bij remouladesaus kappertjes gewenst zijn. Wat wij kunnen maken is een multiculti mix van deze drie: rasp een sjalotje (niet te klein) heel fijn en meng dit door het (verdunde) mayonaisemengsel. Voeg er vervolgens heel fijn gesneden augurk, een beetje 'nat' uit de pot augurken, wat kappertjes (+ 'nat'), en fijngesneden kervel aan toe. Voor de extremen onder ons mag dan ook dat geprakte eitje er nog wel doorheen. Geraffineerd wordt het als er een vleugje anijs door gaat: dit kan in de vorm van anijszaad, fijngesneden venkelblad, gestampte muisjes van De Ruyter, of een scheutje Pernod.
 
											 
			 
			
			
			Ik weet niet of hij ze zo uit het potje eet hoor...!quote:Op woensdag 9 april 2008 12:43 schreef Muck het volgende:
[..]
wat goed! Ik ken echt maar weinig kinderen die dat eten
en van ei in remouladesaus heb ik ook nog nooit gehoord, eens kijken of ik hier geen mooi recept meer heb...
 
			 
			
			
			Op het pakje kibbeling. Daar staat dus ook op uit welke kruiden de mix is opgebouwd. Op zich wel duidelijk, je hoeft het alleen maar te onthoudenquote:Op woensdag 9 april 2008 12:41 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Maar heb je op een pakje kibbeling gekeken of alleen het pakje kruiden voor kibbeling?
Moet vanmiddag toch even naar de supermarkt, ik ga wel even checken!
 
											 
			 
			
			
			 
  
  (door alle sapjes van augurken en zo..)
  (door alle sapjes van augurken en zo..)  
  
  
			 
			
			
			 bah!
 bah! 
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			quote:Op woensdag 9 april 2008 14:21 schreef Oblivion het volgende:
Zal wel een hele reut zijn geweest, ik onthoud dat soort dingen ook niet echt.
Zo, remouladesaus gemaakt...
Is best te naggelen, alleen vind ik 'm te dun.(door alle sapjes van augurken en zo..)
Kwark erbij gedaan voor het gezonde effect...
Hoeft meneer het niet, zit ui in...
*handen in de lucht gooit...
 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			
 
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
  
			 
			
			
			 
  
  
  
  
			 
			
			
			 
  
											 
			 
			
			
			
 (kort gepruttelde tomatensaus is vies)
 (kort gepruttelde tomatensaus is vies) 
  Zelf vond ik het ook heerlijk
 Zelf vond ik het ook heerlijk   ... Ben benieuwd hoe het dan na vele uren pruttelen of de volgende dag smaakt.. Zeker voor herhaling vatbaar!!!
 ... Ben benieuwd hoe het dan na vele uren pruttelen of de volgende dag smaakt.. Zeker voor herhaling vatbaar!!!
											 
			 
			
			
			 Pepijn! Killer!
 Pepijn! Killer!  
			 
			
			
			 
			 
			
			
			 
											 
			 
			
			
			 Ik heb echt een geheugen als een zeef.
 Ik heb echt een geheugen als een zeef. 
											 
			 
			
			
			 
			 
			
			
			Een eitje opkloppen, peper en oude kaas (of een kaas waar zoonlief tegen kan) er door heen en over de taart gieten.quote:Op woensdag 9 april 2008 22:03 schreef Brighteyes het volgende:
Alleen voor het korstje bovenop zou het lastig kunnen zijn. Maar daar verzin je vast iets heel moois op.
 
											 
			 
			
			
			 
  
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |