is toch 10% DALING van de economie dit terwijl men al begint te huilen wanneer de economie maar met 2% GROEITquote:Op maandag 17 maart 2008 19:03 schreef Xith het volgende:
[..]
Ach, de export van EU land naar EU land is 10x de export van deze landen naar de USA.
klpot veel chinees en amerikaans staal is bv inferieur aan Europees staal omdat die veel nieuwere technieken gebruiken.quote:Op maandag 17 maart 2008 19:48 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Zolang er alleen in de financiele markten van de VS een krimp plaats zou vinden en de rest van de wereld niet zo getroffen wordt, dan zal de vraag naar reele producten door de rest van de wereld toch wel door kunnen blijven stijgen. Deze krimp van maar enkele sectoren hoeft toch niet meteen invloed te hebben op de basis industrieen.
Door de val van de dollar kan het toch ook nog zo zijn dat vooral basis materialen een nieuwe prijsstelling krijgen voor dollars, maar zolang de rest van de wisselkoersen zich daar aan aanpassen blijft voor die andere landen de inflatie beperkt.
En niet alle staal is zomaar alle staal, daarom zijn de nederlands hoogovens ook zo uniek omdat ze veel speciale dingen kunnen produceren. Toch laatst opgekocht door een indias staalcolgomoraat? Dan zien we al waar het geld op dit moment zit.
Dat is nu net mijn punt!quote:Op maandag 17 maart 2008 19:48 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Zolang er alleen in de financiele markten van de VS een krimp plaats zou vinden en de rest van de wereld niet zo getroffen wordt, dan zal de vraag naar reele producten door de rest van de wereld toch wel door kunnen blijven stijgen. Deze krimp van maar enkele sectoren hoeft toch niet meteen invloed te hebben op de basis industrieen.
Begin jaren '90 hadden we ook even een dip. Het toenmalige Hoogovens (toen ook al beter dan veel concurrenten) ging toen van ~100 gulden naar onder de 20. Ik herinner me dat goed want een vriend van mij had de aandelen en ik had putoptiesquote:Door de val van de dollar kan het toch ook nog zo zijn dat vooral basis materialen een nieuwe prijsstelling krijgen voor dollars, maar zolang de rest van de wisselkoersen zich daar aan aanpassen blijft voor die andere landen de inflatie beperkt.
En niet alle staal is zomaar alle staal, daarom zijn de nederlands hoogovens ook zo uniek omdat ze veel speciale dingen kunnen produceren. Toch laatst opgekocht door een indias staalcolgomoraat? Dan zien we al waar het geld op dit moment zit.
Ik zou frankrijk ook platbombarderen. Damn frogs.quote:Op maandag 17 maart 2008 20:52 schreef freud het volgende:
En als jullie je afvragen waarom de amerikanen niet massaal de straat op gaan:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
Hoe waren in 1929 de verhouding tussen financiele instellingen, en de basis industrieen? In de totale markt bestaat een bepaald percentage uit financials, als dit percentage op dit moment maar hoog genoeg is en we zouden in die branche in een grote krimp krijgen , dan zal het procentueel veel uitmaken natuurlijk.quote:Op maandag 17 maart 2008 20:12 schreef SeLang het volgende:
Dat is nu net mijn punt!
Enerzijds zie je overal horror verhalen over de grootste recessie sinds WO-II, anderzijds zie je dat mensen daar kennelijk niet in geloven en dat zij denken dat het beperkt blijft tot één sector. Die conclusie trek ik ook uit de k/w van aandelen. Daar zit nog steeds uitbundige groei ingeprijsd.
De discussies over wat er nu gebeurt stonden voorheen in TRU idd omdat het hier en elders werd weggehoond.quote:
Specifiek deze crisis? Dat weet ik niet. Dat is het probleem, je weet nooit of het een artificiele crisis is of niet. Dan wordt het inderdaad BNW. Maar als een kind kan bedenken wat er met een fiat currency gebeurt als je steeds weer grote hoeveelheden bijdrukt en in omloop brengt, dan wordt het wel moeilijker om niet in opzet te geloven. En dat is maar een voorbeeld.quote:Serieus: ik denk niet dat er een 'vooropgezet plan' is om dit zo uit te koken.
De financiele sector is nu veel groter dan toen (ook in verhouding).quote:Op maandag 17 maart 2008 21:09 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Hoe waren in 1929 de verhouding tussen financiele instellingen, en de basis industrieen? In de totale markt bestaat een bepaald percentage uit financials, als dit percentage op dit moment maar hoog genoeg is en we zouden in die branche in een grote krimp krijgen , dan zal het procentueel veel uitmaken natuurlijk.
Ja de export wordt natuurlijk gestimuleerd door de lagere $. Maar de economie daar draait vooral op binnenlandse bestedingen. De huidige hoge k/w zijn m.i. niet gerechtvaardigd. Althans, voor mij zijn ze nog veel te hoog om interessant te zijn.quote:Zou het ook niet zo kunnen zijn dat de VS op dit moment naar een ander prijspeil zakt wat beter past bij de huidige globale markten. Door het zwakker worden van de dollar neemt automagisch hun handelstekort af, of juist niet? Ze moeten natuurlijk meer voor hun import gaan betalen. maar door hun lager prijspeil zouden hun meer moeten gaan exporteren maar zoveel hebben ze niet meer. Worden de diensten in de VS dadelijk zo goedkoop dat de callcenters vanuit india naar de VS gaan?
En het alternatief voor een 'fiat currency' is? Goud?quote:Op maandag 17 maart 2008 21:18 schreef NorthernStar het volgende:
Specifiek deze crisis? Dat weet ik niet. Dat is het probleem, je weet nooit of het een artificiele crisis is of niet. Dan wordt het inderdaad BNW. Maar als een kind kan bedenken wat er met een fiat currency gebeurt als je steeds weer grote hoeveelheden bijdrukt
Inderdaad, ik kon het ook al niet meer vinden. Ik vind de dag dat de dollar valt wel een betere titelquote:Op maandag 17 maart 2008 21:41 schreef Sigmund_Freud het volgende:
mooi topic dit ! Was iedereen al kwijt
De volgende keer moet je ons maar even laten omroepenquote:Op maandag 17 maart 2008 21:41 schreef Sigmund_Freud het volgende:
mooi topic dit ! Was iedereen al kwijt
Tja, dit topic gaat niet alleen over de dollarquote:Op maandag 17 maart 2008 21:49 schreef Xenwolfie het volgende:
[..]
Inderdaad, ik kon het ook al niet meer vinden. Ik vind de dag dat de dollar valt wel een betere titel.
Ik denk dat 80% van de Amerikanen nog nooit van de kredietcrisis gehoord heeftquote:Op maandag 17 maart 2008 20:52 schreef freud het volgende:
En als jullie je afvragen waarom de amerikanen niet massaal de straat op gaan:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
Het alternatief begint bij het opblazen van alle private centrale banken.quote:Op maandag 17 maart 2008 21:45 schreef gronk het volgende:
[..]
En het alternatief voor een 'fiat currency' is? Goud?
Ah, fight clubquote:Op maandag 17 maart 2008 22:00 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Het alternatief begint bij het opblazen van alle private centrale banken.
disclaimer: figuurlijk dan, lettelijk mag ook maar hoeft niet per se.
Die denken dat er een KFC en Mac Donaldcrisis is.quote:Op maandag 17 maart 2008 21:52 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik denk dat 80% van de Amerikanen nog nooit van de kredietcrisis gehoord heeft.
quote:Op maandag 17 maart 2008 22:07 schreef henkway het volgende:
[..]
Die denken dat er een KFC en Mac Donaldcrisis is.
19:15. 100.quote:Op maandag 17 maart 2008 22:31 schreef pberends het volgende:
[..].
Ging de Fed nou morgen rates cutten?
of 250quote:Op maandag 17 maart 2008 22:34 schreef gronk het volgende:
Of 75, of 125.
Nee joh die kwartjes zijn wisselgeld. Daar maken ze zich echt niet druk om nu.quote:Op maandag 17 maart 2008 22:34 schreef gronk het volgende:
Of 75, of 125.
en negatieve rente dan weet je dat je je geld van de bank moet gaan halen want dan gaan er echte klappen vallenquote:Op maandag 17 maart 2008 22:48 schreef ItaloDancer het volgende:
Nu met iets betere (maar nog steeds matige) onderbouwing:
75: dan denken ze giiiiiiiierig en zakt de Dow 600 pnt.
125: dan denken ze wtf tis wel heel erg.
Bron: Wall Street Journalquote:March 17, 2008, 9:36 am
A Full-Point Cut Looks Likely Now
Posted by David Gaffen
The weekend’s events have changed the calculus for the Federal Reserve, many economists say. Numerous researchers on Wall Street have adjusted their expectations for the outcome of the Fed’s meeting tomorrow, and futures markets are now tilted in the direction of an interest-rate cut of a full percentage point.
March federal-funds futures traded on the Chicago Board of Trade trade with an implied yield of 2.57%. If the Fed were to cut rates by a full percentage point, the average market rate for the month would be about 2.55%, so the oddsmakers are putting a 96% chance on a full point cut, something economists believe has to happen.
“They’ve got to cut 100 — they need big bold moves, and rates have to go back to 1%,” says Joseph LaVorgna, chief U.S. economist at Deutsche Bank. “I wouldn’t be surprised if there weren’t conversations over the weekend among policymakers that included ‘What are we going to do at the meeting.’”
Several economists, including those at Goldman Sachs, BNP Paribas and IDEA Global changed their forecasts, believing the Fed will take more aggressive action. But not all were in agreement, as Wrightson ICAP wrote that the Fed’s liquidity-related actions — the establishment of a new facility allowing primary dealers to borrow from the discount window — “will allow the FOMC to take a somewhat more measured approach in cutting the funds rate target on Tuesday.”
But that view is a minority one, as Mr. LaVorgna says. “If they go 75 markets will react nevatively and push them to do more.”
quote:Lehman verliest tot 38% door liquiditeitszorgen in de markt
Amsterdam (BETTEN FINANCIAL NEWS) - Lehman Brothers staat maandag in de ochtendhandel op Wall Street 18,75% lager na zelfs ruim 37,6% lager te hebben genoteerd. Beleggers vrezen dat de zakenbank na Bear Stearns het volgende slachtoffer wordt van de kredietcrisis, al zei bestuursvoorzitter Richard Fuld dat liquiditeitszorgen van de baan zijn na de noodmaatregel van de Fed gisteren.
De Federal Reserve besloot gisteren in een noodzitting onder meer de discontovoet, het toptarief waartegen banken geld kunnen lenen van de Fed, te verlagen van 3,50% naar 3,25%. 'De beslissing van de Fed neemt in veegt in mijn optiek de liquiditeitskwestie voor de gehele industrie van tafel', zo zei Fuld in een verklaring.
Kredietbeoordelaar Moody's ging er desondanks toe over de outlook voor Lehman van 'positive' naar 'stable' bij te stellen. Het 'A1' oordeel werd wel bevestigd.
'De rating van vandaag bevestigt dat Lehman behoorlijk goed door de aanhoudend volatiele en uitdagende financiele markten heeft genavigeerd.' aldus Moody's. De omstandigheden maken wel dat van een opwaartse druk op het oordeel geen sprake meer is.
'Het toenemende gebrek aan liquiditeit op de financiele markten heeft geresulteerd in een concentratie van activa op de balans van Lehman die enigszins groter is dan optimaal zou zijn voor de onderneming,' aldus senior vice president Blaine Frantz van Moody's. Overigens stelt Moody's dat het liquiditeitsbeleid en de kaspositie 'robuust' blijven.
Vannacht werd bekend dat JP Morgan Chase de geplaagde Amerikaanse sectorgenoot Bear Stearns overneemt voor circa USD 2 per aandeel.
Omstreeks 15.55 uur noteert Lehman Brothers 18,75% lager op USD 31,90.
(c) BETTEN FINANCIAL NEWS (tel: +31 20 710 1756; fax: +31 20 710 1875)
1% is geen harde grens, maar het lijkt me positief als je een situatie zoals die in Japan niet wilt nastrevenquote:Op maandag 17 maart 2008 23:00 schreef pberends het volgende:
1 procent dus:
[..]
Bron: Wall Street Journal
Waarom cutten ze de rates eigenlijk nooit onder de 1%?
In Europa/Nederland net zo goedquote:Op maandag 17 maart 2008 21:52 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik denk dat 80% van de Amerikanen nog nooit van de kredietcrisis gehoord heeft.
Ja, die Amerikanen in dat filmpje zijn erg onwetende. Maar dit is wel een beetje flauw, want wie herinnert zich het programma de Vakantieman met Frits Bom? In zijn programma had hij een item waarbij vakantiegangers op een landkaart moesten aanwijzen in welk land ze waren. Heel vaak werd Spanje verwisseld met Frankrijk, Engeland met Griekenland of met Zuid-Afrika. Of nog erger bij de vraag: "Kunt u aanwijzen waar Nederland is?" Wezen onze mede-Nederlanders naar een blauwe vlek waarvan je zelf wist dat dat de Middellandse Zee is. Dus....: Nederlanders zijn echt dom!quote:Op maandag 17 maart 2008 20:52 schreef freud het volgende:
En als jullie je afvragen waarom de amerikanen niet massaal de straat op gaan:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
Ik denk dat een stuk meer het wel voelen, maar zoals gewoonlijk, blindelings de media geloven. Als ze geloven dat Saddam en Osama vriendjes waren, Irak nucleaire (nucular) wapens had, Iran ze nu ook heeft, de Taliban de vliegtuigen in het WTC vloog, Bush _echt_ het beste met ze voor heeft en de problemen met de economie over zijn, dan geloven ze hem nu ook welquote:Op maandag 17 maart 2008 21:52 schreef pberends het volgende:
[..]
Ik denk dat 80% van de Amerikanen nog nooit van de kredietcrisis gehoord heeft.
hier kan ik maar 1 ding op zeggen:quote:Op maandag 17 maart 2008 20:52 schreef freud het volgende:
En als jullie je afvragen waarom de amerikanen niet massaal de straat op gaan:
http://www.youtube.com/watch?v=fJuNgBkloFE
da's toch al een tijdje?quote:Op dinsdag 18 maart 2008 08:56 schreef Apache4U het volgende:
trouwens nog iets grappigs,
ik keek net even op xe.com , 1 Canadese dollar = 1 US dollar..
Het kan verkeren...:)
quote:Op dinsdag 18 maart 2008 09:39 schreef indahnesia.com het volgende:
De FED heeft al 250 miljard USD in het systeem gepompt. Dat geld moet natuurlijk wel gedrukt worden, evenals de ingrepen die nog gaan komen.
Welkom psychologische effecten! 'Ik weet niet wat er aan de hand is, of wat de effecten gaan zijn, maar ik weer wel alles met een $ teken erop'.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
Wat vreemd, dat soort risico's kun je toch gewoon verwerken in de wisselkoers die je vraagt?quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
Moet je wel weten wat de risico's zijnquote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:50 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Wat vreemd, dat soort risico's kun je toch gewoon verwerken in de wisselkoers die je vraagt?
Kan ik dan wel zibamwaanse ponden kopen bij de wisselkantorenquote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:50 schreef Hephaistos. het volgende:
[..]
Wat vreemd, dat soort risico's kun je toch gewoon verwerken in de wisselkoers die je vraagt?
Een koffer vol geld!quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:53 schreef Basp1 het volgende:
Kan ik dan wel zibamwaanse ponden kopen bij de wisselkantoren
Als je die twee gelijk stelt aan elkaar als wisselkantoor doe je toch iets fout lijkt me.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:53 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Kan ik dan wel zibamwaanse ponden kopen bij de wisselkantoren
quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
Zimbabwaanse praktijkenquote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:30 schreef Drugshond het volgende:
Mish noemde zoiets anders.... Zombification of banks
WTF?! Is dit een grap?quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
tja, je bent onwetend en doet gewoon mee met de kudde.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
quote:Street bearish on Lehman, Goldman Sachs' earnings
Bron : moneycontrol.com
By Varinder Bansal, CNBC-TV18
Lehman Brothers and Goldman Sachs are to report their quarterly earnings results today. But there is nothing is good about the results, which could come from the US side. But with Goldman Sachs, which is the bigger among two, most market analysts are expecting Q1 earnings to fall by around 50% and asset write-downs of nearly USD 3 billion, which will be a token. If at all, this will be the highest to be taken by any financial institute.
Most of the financial assets worldwide have dropped anywhere between 50-60%. In this case, Goldman has invested nearly USD 2.3 billion in Industrial and Commercial Bank of China Limited (ICBC). So the 5% stake in this company will be hit going ahead. There will be write-downs, which has been seen on the leveraged loan side and also in the private equity side of around USD 1.6 billion and around USD 1 billion respectively.
For Lehman Brothers too, the picture doesn’t seem to be different. The market is expecting the revenues to fall down by around 34% to around USD 3.35 billion. They are expecting that the profits will fall down by around 63% and expectations are that asset write-downs could be around USD 830 million.
Also there is a new credit line, which Lehman Brothers has taken up of around USD 2 billion and was hugely subscribed to, but instead, Lehman which is taking debts, the cost has jumped around 65-basis points.
So the cost escalation will put more pressure on Lehman Brothers. But the market isn't expecting too much good news. Hopefully, all bad news should be discounted in prices of both the banks and in the market movement.
quote:Op dinsdag 18 maart 2008 11:14 schreef SjonLok het volgende:
(Opmerkelijk dat veel zaken uit de doc. De Dag Dat De Dollar Valt waarheid worden, maar alleen in zo'n verraderlijk traag tempo dat het net iets minder erg lijkt dan het is)
Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat er positief zal worden gereageerd op wat Goldman en Lehman te melden hebben. Denk ik hoor, nog steeds 50% kansquote:Op dinsdag 18 maart 2008 11:24 schreef freud het volgende:
Beetje knullige grammaticale fouten in de tekst, maar ben benieuwd wat er gaat gebeuren met de bedrijven. Heb het gevoel dat het sentiment een beetje omslaat van 'alle nieuws is goed nieuws' naar 'alles is negatief uit te leggen'.
Daar blijf ik me dus over verbazen... Het is (primair?) een vertrouwens crisis. Juist de FED zou dan (zeg maar net als de ECB zich opstelt) een haven van vertrouwen moeten zijn, en het vertrouwen onderling weer herstellen. Maar de FED doet volop mee met paniekvoetbal (buitengewone renteverlagingen op zondag?!).quote:Op dinsdag 18 maart 2008 09:39 schreef indahnesia.com het volgende:
Ja, en een renteverlaging van meer dan .50 moet ook een teken aan de wand zijn voor de staat van de economie... daarboven gaat de rest van de wereld namelijk nog veel meer meebetalen door een steeds waardelozer wordend stuk papier met groen inkt.
De FED heeft al 250 miljard USD in het systeem gepompt. Dat geld moet natuurlijk wel gedrukt worden, evenals de ingrepen die nog gaan komen. Het is beter om af en toe een bank te laten klappen, want nu is de luchtbel overgekocht door een ander bedrijf, met nog eens 30 miljard USD steun toe die ooit eens terugbetaald mag worden, als die afspraak dan al niet weer veranderd is.
Niet goed, en toch hoopt men op een 1.00 rentedaling en later in begin april een extra stap.... Tja...
Mja, ik denk dat men nu wel steeds realistuischer begint te worden in de mainstream media. De kritische noot is het blog niveau in ieder geval ontstegen. Denk wel dat de amerkiaanse mainstream media het nog express technisch houden in hun berichtgeving, zodat de gemiddelde amerikaan de ernst niet snapt...quote:Op dinsdag 18 maart 2008 11:49 schreef ItaloDancer het volgende:
[..]
Ik denk het eerlijk gezegd niet. Ik denk dat er positief zal worden gereageerd op wat Goldman en Lehman te melden hebben. Denk ik hoor, nog steeds 50% kans
Precies die reden.. meedoen met de paniekvoetbal.. het zijn op dit moment net de stichters van het eerste relletje die uitmondt in een veldslag.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 11:53 schreef Xtreem het volgende:
[..]
Daar blijf ik me dus over verbazen... Het is (primair?) een vertrouwens crisis. Juist de FED zou dan (zeg maar net als de ECB zich opstelt) een haven van vertrouwen moeten zijn, en het vertrouwen onderling weer herstellen. Maar de FED doet volop mee met paniekvoetbal (buitengewone renteverlagingen op zondag?!).
Mijn stelling is dan ook dat de FED met haar enorme verlagingen de crisis alleen maar verdiept.
Altijd postieve verhalen de wereld in brengen.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:03 schreef tony_clifton- het volgende:
Gisteren op Kanaal Z de hoofdeconoom van ING horen zeggen dat de FED dankzij deze buitengewone maatregelen het ergste heeft afgewend oid. Beetje vreemd.
Zometeen dus op RTL7.quote:Professor Eijffinger over rentebesluit Fed
Vandaag komt de Fed bijeen om over een eventuele rentestap te beslissen. RTL Z blikt vooruit met prof Eijffinger en Maarten Leen van ING Wholesale Banking. Deze gesprekken zijn ook live via www.rtlz.nl te bekijken via de RTL Z livestream
Kredietcrisis
Algemeen wordt aangenomen dat de Fed de rente verder omlaag zal brengen. Het ziet ernaar uit dat de VS in een recesie is beland. Belangrijker nog is de grote onrust als gevolg van de kredietcrisis.
Bear Stearns
Recent bereikte de hypotheek- en kredietcrisis een voorlopig dieptepunt toen zakenbank Bear Stearns met steun van de Fed moest worden gered door JP Morgan Chase. De Fed verlaagde daarbij ook de discontorente.
Eijffinger en Maarten Leen
In de markt wordt nu gerekend op een verlaging met mogelijk een vol procentpunt. RTL Z bliktvooruit op het rentebesluit van de Fed.
Vooruitblikken
13:00 prof. dr. Sylvester Eijffinger, hoogleraar Europese Financiële Economie aan de Universiteit van Tilburg1
14:00 Maarten Leen, hoofdeconoom bij ING Wholesale Banking
dergelijke dingen gebeurde bij Enron ook, en die mensen hebben toch flinke celstraffen gekregen. Ben benieuwd hoe lang dat liegebeest van een CEO van Bear Stearns mag brommen uiteindelijk.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:38 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Altijd postieve verhalen de wereld in brengen.
Net zoals men van bears stern op maandag nog zei dat er niets aan de hand is en het donderdag einde oefening was.
quote:Op dinsdag 18 maart 2008 10:43 schreef Drugshond het volgende:
'Dollar niet meer welkom in Amsterdam'
Bron: AD
AMSTERDAM – Kleine wisselkantoren in Amsterdam weigeren Amerikaanse dollars om te wisselen. Dat zeggen verschillende toeristen uit de Verenigde Staten. Ze vinden Nederland daardoor minder aantrekkelijk als vakantieland. De wisselkantoren in de hoofdstad vrezen de lage dollarkoers. Ze zijn bang om daardoor verlies te lijden.
'Bush Recession' die term zag ik net op CNBC voorbij komen. Fragment kan ik niet bekijken met mijn supersnelle (*kuch*) verbinding hier.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:43 schreef Drugshond het volgende:
Zuckerman: Bush Recession barely begun. Will last years
Gelukkig heeft Nederland een manier gevonden om de huizenzeepbel hier in stand te houden: restrictief grondbeleid en de hypotheekrenteaftrekquote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:43 schreef Drugshond het volgende:
Zuckerman: Bush Recession barely begun. Will last years
Is die ratecut niet al in de dollarkoers verwerkt?quote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:54 schreef Drugshond het volgende:
1.582..... waar staan we vanavond.
Een stukje wel natuurlijk, maar een deel van de markt gokte op iets anders, of wacht af, en die club gaat nog activiteiten ondernemen tov de dollar.quote:Op dinsdag 18 maart 2008 12:54 schreef pberends het volgende:
[..]
Is die ratecut niet al in de dollarkoers verwerkt?
Die presentator is sowieso geweldig:quote:Op dinsdag 18 maart 2008 13:10 schreef pberends het volgende:
Countdown: Bushworld
Goed programma dit.
quote:Olbermann has repeatedly named Bill O'Reilly, host of the The O'Reilly Factor on the Fox News Channel as his “Worst Person in the World," naming him more than 60 times from June 2005 - August 2007.[
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |