FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag, #84
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 18:22












Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 18:23
Oh gut, ik krijg onwijze honger van mijn eigen OP. Ik ga maar even wat halen. Ik wil vleesch.
UnderTheWingsOfLovevrijdag 7 december 2007 @ 18:23
quote:
[b]Op vrijdag 7 december 2007 18:23 schreef ik wil vleesch.
Ben jij die ene uit KLB ? Dat meisje?
minilotjevrijdag 7 december 2007 @ 18:24
<--- vorige topic
Daar was echt niks " " aan!
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 18:25
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:23 schreef UnderTheWingsOfLove het volgende:

[..]

Ben jij die ene uit KLB ? Dat meisje?
Huh? Waar heb je het over?
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 18:25
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:24 schreef minilotje het volgende:
<--- vorige topic
Daar was echt niks ":')" aan!
Welles! Negen chocoladeletters in drieënhalve dag is .
KiwiTjuHhvrijdag 7 december 2007 @ 18:35
Uitgebreid brood gegeten Met kroketje erbij!
Martijn_77vrijdag 7 december 2007 @ 19:15
Broodjes met surimi en zalm salade
fransbredavrijdag 7 december 2007 @ 19:20
Loempia, nasi babi pangang.

Pff kan alleen niet meer bewegen.
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 19:24
Twee speklapjes en spinazie à la crème met gekookte eitjes.

Valt me op dat er bij AH op veel vleessoorten staat dat het 'neutraal van smaak' is. Ik wil geen eten dat neutraal van smaak is.
DarkElfvrijdag 7 december 2007 @ 19:32
Nu een glas Argentijnse Chardonnay
boriszvrijdag 7 december 2007 @ 19:35
tortellini met tomatensaus
ColdFeetvrijdag 7 december 2007 @ 20:27
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 18:24 schreef minilotje het volgende:
<--- vorige topic
Daar was echt niks " " aan!
Haha, ik moet echt om je lachen, minilot Want ik eet ook twee dagen alleen, gisteren een restje beef vindaloo uit de vriezer, en vandaag heb ik gewoon geen zin om te koken en eet ik gewoon sinaasappelpudding met triple sec als avondeten
DarkElfvrijdag 7 december 2007 @ 20:33
quote:
Op vrijdag 7 december 2007 20:27 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Haha, ik moet echt om je lachen, minilot Want ik eet ook twee dagen alleen, gisteren een restje beef vindaloo uit de vriezer, en vandaag heb ik gewoon geen zin om te koken en eet ik gewoon sinaasappelpudding met triple sec als avondeten


Volgende week zal ik ook weer af en toe alleen eten, iig dinsdag maar wrs nog wel meer dagen (grote druk op werk ) en idd dan heb je soms helemaal geen zin om te koken of te eten...
Curiosityvrijdag 7 december 2007 @ 21:04
Cola en Cheese&Onion chips.

[ Bericht 7% gewijzigd door Curiosity op 07-12-2007 22:42:52 ]
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 21:24
Ik ben benieuwd wat ik de komende week te eten ga krijgen. Ik logeer vanaf zondag bij bekenden op hun boerderij (melkveehouderij) en het zijn echte boeren van de Hollandse pot.
ColdFeetvrijdag 7 december 2007 @ 22:34
Manlief is gearriveerd, tijd voor het door mij zorgvuldig samengestelde experimentele taartje, geinspireerd door ouwerwetse monchoutaart met kersen....

Een bodem van bastognekoekkruimels met gesmolten boter en een scheut kahlua (beetje alcoholisch geworden, die bodem ), met daarop een lekkere lepel mascarpone-met-triple-sec, afgetopt met sinaasappelpudding.
Prima combi.

Al met al maar wel èrg machtig.
Isegrimvrijdag 7 december 2007 @ 22:36
Jeutje. Dat klinkt wel heavy ja. Maar ook lekker.
Xenniavrijdag 7 december 2007 @ 23:51
Stokbroodje filet americain met ei en ui en veel peper
Isegrimzaterdag 8 december 2007 @ 08:26
Zometeen wittebrood met roomboter en hagelslag.
uniekhoornzaterdag 8 december 2007 @ 09:49
Net een broodje met komijnenkaas en een glas melk.
Zometeen naar moeders, ze is jarig. Daar gaan we denk ik allemaal hapjes krijgen.
shiNinG_staRzaterdag 8 december 2007 @ 12:46
Twee boterhammen met eiersalade en een gekookt eitje.. beetje ei-overkill nu .
DarkElfzaterdag 8 december 2007 @ 13:12
Vanavond een makkelijk spliterwtensoepje maken en wat broodjes met lekker beleg erbij
SHEzaterdag 8 december 2007 @ 13:48
Ik eet vooral veel ibuprofen nu

Vanavond het lievelingskostje van mijn teerbeminde; burgers + appelmoes + spicey wedges.
Morgen ben ik aan de beurt en dus ga ik vroeg uit de veren voor een dikke, vette pan roti
Tezzzaterdag 8 december 2007 @ 14:28
Vandaag een snelle italiaanse maaltijdsoep. Altijd lekker! (en makkelijk)
Mirjamzaterdag 8 december 2007 @ 14:29
stukje stokbrood met mix hagelslag, moet zo werken
golferzaterdag 8 december 2007 @ 15:03
Vanavond: kalfslever met spekjes en ui, aardappelpuree en sla.
dezenickiscoolzaterdag 8 december 2007 @ 15:05
vanmiddag hot pockets van Maggi ( de variant met bolognaise saus erin )

vanavond macaroni met veel leurige kaassaus , in een schotel , nog wat gratineerkaas erbovenop en 10 min onder de grill
tslhzaterdag 8 december 2007 @ 15:18
Vanavond: Thaise Biefstuksalade...! Hmmm, verheug me er nu al op!
(maar dat komt ook omdat ik 2 weken Modifast shakes heb gehad en dit het eerste echte voedsel is wat ik weer ga eten...)
theKiDzaterdag 8 december 2007 @ 15:55
Weet nog niet.. Misschien dat iemand me hier wat kan helpen?

Ik heb, knoflook, rode paprika, creme fraiche, pasta, rijst, runderhamburgers, waar ik evt ook nog makkelijk weer gehakt van kan maken,
zalmfilet in roomsaus, spinazi, gratineerkaas, een combimagnetron..

roept u maar.. Ben het ff kwijt
ColdFeetzaterdag 8 december 2007 @ 16:26
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 15:18 schreef tslh het volgende:
Vanavond: Thaise Biefstuksalade...! Hmmm, verheug me er nu al op!
(maar dat komt ook omdat ik 2 weken Modifast shakes heb gehad en dit het eerste echte voedsel is wat ik weer ga eten...)
Dat geloof ik wel, ja Lekker hoor, en ook best 'slank, toch?

SHE, beterschap. Net op de dag dat ik weer turks kook

Vanavond lahmacuns (deeg staat al te rijzen), met een simpele boerensalade en knoflooksaus, verder feta in een filodeegje en gevulde wijnbladeren (met rijst, gehakt en heel erg veel verse kruiden).

Ik at die dingen vroeger eens bij een turks vriendinnetje en vond ze zooo lekker! Maar tegen de tijd dat ik een beetje behoorlijk kon koken, waren het vriendinnetje en ik elkaar uit het oog verloren. Ik heb meer dan een jaar gezocht naar het perfecte recept, en uiteindelijk, uit verschillende varianten, dat samengesteld. Ik maak ze hooguit twee keer per jaar, want het is vreselijk veel werk, maar o zo lekker

Toe een mini-sinaasappel-mascarponetaartje.

En voor erbij heb ik een fles van een verrukkelijke chardonnay
KrnKjezaterdag 8 december 2007 @ 16:40
nu n hamkaastosti met honing en n kop aspergesoep
DarkElfzaterdag 8 december 2007 @ 16:50
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:26 schreef ColdFeet het volgende:
Men dat klinkt lekker!!!!!!!



Oh enne proost, DE heft een glas chardonnay

[ Bericht 8% gewijzigd door DarkElf op 08-12-2007 16:57:32 ]
SHEzaterdag 8 december 2007 @ 17:39
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:26 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel, ja Lekker hoor, en ook best 'slank, toch?

SHE, beterschap. Net op de dag dat ik weer turks kook

Vanavond lahmacuns (deeg staat al te rijzen), met een simpele boerensalade en knoflooksaus, verder feta in een filodeegje en gevulde wijnbladeren (met rijst, gehakt en heel erg veel verse kruiden).

Ik at die dingen vroeger eens bij een turks vriendinnetje en vond ze zooo lekker! Maar tegen de tijd dat ik een beetje behoorlijk kon koken, waren het vriendinnetje en ik elkaar uit het oog verloren. Ik heb meer dan een jaar gezocht naar het perfecte recept, en uiteindelijk, uit verschillende varianten, dat samengesteld. Ik maak ze hooguit twee keer per jaar, want het is vreselijk veel werk, maar o zo lekker

Toe een mini-sinaasappel-mascarponetaartje.

En voor erbij heb ik een fles van een verrukkelijke chardonnay
Naja, de intense, misselijkmakende hoofdpijn was ook een beetje mijn eigen schuld
Ik maak vaak de Roemeense variant van je dolma's, bij ons heten ze sarmale , sarma's for short.
Wij maken ze van gekookte koolbladeren, veel zoete tomaten, gehakt, rijst en verse kruiden.
Ik plemp het receptje morgen wel neer; echt heel lekker
Ook ik neem maar een paar keer per jaar de moeite; want ik ben er echt een dagdeel mee bezig en ze vliegen hier altijd de keuken uit ondanks dat ik toch echt een flinke pan maak. Vind ik altijd zo zonde!

Ik ga maar eens een rosado zoeken; vast heel goed voor mijn hoofdpijn
Muckzaterdag 8 december 2007 @ 17:44
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 16:26 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Dat geloof ik wel, ja Lekker hoor, en ook best 'slank, toch?

SHE, beterschap. Net op de dag dat ik weer turks kook

Vanavond lahmacuns (deeg staat al te rijzen), met een simpele boerensalade en knoflooksaus, verder feta in een filodeegje en gevulde wijnbladeren (met rijst, gehakt en heel erg veel verse kruiden).

Ik at die dingen vroeger eens bij een turks vriendinnetje en vond ze zooo lekker! Maar tegen de tijd dat ik een beetje behoorlijk kon koken, waren het vriendinnetje en ik elkaar uit het oog verloren. Ik heb meer dan een jaar gezocht naar het perfecte recept, en uiteindelijk, uit verschillende varianten, dat samengesteld. Ik maak ze hooguit twee keer per jaar, want het is vreselijk veel werk, maar o zo lekker

Toe een mini-sinaasappel-mascarponetaartje.

En voor erbij heb ik een fles van een verrukkelijke chardonnay
Damn, ik krijg honger van je post

normaal zou ik vragen om een receptje, maar nu maak ik er meervoud van
receptjes?

en inderdaad, beterschap SHE
Blueszaterdag 8 december 2007 @ 18:22
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 15:03 schreef golfer het volgende:
Vanavond: kalfslever met spekjes en ui, aardappelpuree en sla.
Kalfslever moet je dus van houden



Lahmacuns lekker CF!!
Raissazaterdag 8 december 2007 @ 18:35
Heb vanavond dit gemaakt:
KiwiTjuHhzaterdag 8 december 2007 @ 18:58
Wij hadden vandaag lekker zelfgemaakte groentesoep met lekker brood met kruidenboter
Muckzaterdag 8 december 2007 @ 19:26
Mijn broer heeft heerlijk gekookt

eerst een antipasto van landham met parmezaanse kaas
daarna omeletpuntjes met salami en aardappel
canneloni met ham en gehakt in een tomatensaus
en straciatella-ijs met slagroom na

HaverMoutKoekjezaterdag 8 december 2007 @ 19:29
Lekker gekookt: zalm uit de oven, met kerstomaatjes, zwarte olijven en ingemaakte citroen. Met sperziebonen voor de vitamientjes.
Stereotomyzaterdag 8 december 2007 @ 20:34
2 blikjes Dr. Pepper

Sinds ze van 11% suiker naar 7% suiker zijn gegaan vind ik die krengen zóó lekker
Curiosityzaterdag 8 december 2007 @ 21:03
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 20:34 schreef Stereotomy het volgende:
2 blikjes Dr. Pepper

Sinds ze van 11% suiker naar 7% suiker zijn gegaan vind ik die krengen zóó lekker
Goed plan, hier staan er ook nog 2 koud.
Isegrimzaterdag 8 december 2007 @ 23:19
Vandaag bij mijn ouders gegeten. Voorgerecht met paling, toen mosterdsoep, hoofdgerecht ossenhaas, geroerbakte zoete groente (met dadels, cashews en gembersiroop) en aardappelkroketjes. Als toetje crème brûlée. Mijn papa is een geweldige kok.
HaverMoutKoekjezaterdag 8 december 2007 @ 23:22
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 23:19 schreef Isegrim het volgende:
geroerbakte zoete groente (met dadels, cashews en gembersiroop) Mijn papa is een geweldige kok.
Sorry, klinkt toch heel vies
nVinciblezaterdag 8 december 2007 @ 23:41
Wraps met roomkaas, ijsbergsla en garnalen
ColdFeetzondag 9 december 2007 @ 00:46
Net een russian coffee op, en de chardonnay is ook al op...

Als kookwijntje vandaag had ik de Italiaanse landenwijn van 's lands grootste kruidenier, en tijdens het wijnbladeren vouwen heb ik een glaasje weggeslobberd: not bad at all

Ik denk dat ik nog wat stoofpeertjes ga pakken

Ik zal morgen trouwens even het recept van de gevulde wijnbladeren posten! Nu te lam om dat uit te tikken

[ Bericht 17% gewijzigd door ColdFeet op 09-12-2007 00:58:43 ]
Tezzzondag 9 december 2007 @ 01:01
quote:
Op zondag 9 december 2007 00:46 schreef ColdFeet het volgende:

Ik zal morgen trouwens even het recept van de gevulde wijnbladeren posten! Nu te lam om dat uit te tikken



Ik zit nog even een senseootje op te slurpen voordat ik mijn bedje op ga zoeken. De huiswijn van de AH viel behoorlijk zwaar, haha.
Blueszondag 9 december 2007 @ 01:13
Italiaanse paté, een chileentje en een whiskietje bij de nachtfilm

Als ik koffie drink voor ik naar bed ga, lig ik wakker, jullie niet?
Of was dat de bedoeling dames
MissHobjezondag 9 december 2007 @ 04:16
Bitterballen
Best ok rond dit tijdstip
Underdoggyzondag 9 december 2007 @ 09:24
Vanavond voor de 4e keer naar hetzelfde restaurant deze week. Een echte orginele Chinees, voor Koreaanse begrippen duur maar zooooo lekker!
Tezzzondag 9 december 2007 @ 09:46
Ik heb nu een italiaanse bol met een zachgekookt eitje met zeezout en grove peper. Lekker ontbijtje....
KiwiTjuHhzondag 9 december 2007 @ 11:18
Net een ciabatta gehad met een zachtgekookt eitje
D_Azondag 9 december 2007 @ 11:40
50% korting chocolade letters
Underdoggyzondag 9 december 2007 @ 11:56
quote:
Op zondag 9 december 2007 09:24 schreef Underdoggy het volgende:
Vanavond voor de 4e keer naar hetzelfde restaurant deze week. Een echte orginele Chinees, voor Koreaanse begrippen duur maar zooooo lekker!
De menukaart had weer matige vertaling helaas.
Assorted vegetables with Chinese bean sauce

Wat kreeg ik, schaal met mini octopussen in die juist, chineze saus

Afgezien van de overdaad aan octopus alsnog goed te eten
_Hestia_zondag 9 december 2007 @ 12:06
Knorr Mix Mediterraanse Spaghettischotel
minilotjezondag 9 december 2007 @ 12:11
Ik ben mijn van-Sinterklaas-gekregen springvormpjes met een doorsnede van 12 centimeter aan het uitproberen. Het is zondag, dus ik moet het doen met wat ik toevallig in huis heb..

Het worden tropische ananastaartjes met rum!

Standaard taartbodemdeeg van bloem, suiker, boter en ei ligt in een balletje te rusten in de koelkast.
Bekleed ik strakjes de springvormen mee, en dan met wat steunvulling bakken in de oven.
Dan vullen met fijngesneden ananas, in rum gewelde rozijnen en rietsuiker. Erbovenop een laag gezoet eiwitschuim waar ik wat rum doorheenroer, en tot slot nog even een bruin kleurtje laten krijgen in de oven.
Ik ben benieuwd. Foto's volgen.

O, en beterschap natuurlijk SHE!
SHEzondag 9 december 2007 @ 12:30
Ik heb heel enthousiast pannekoeken staan bakken voor het ontbijt. Saillant detail; zowel mijn vent als ikzelf houden niet zo van pannekoeken!
Hij heeft er 2 opgekregen, ik met veel moeite 1. Natuurlijk met kaas, spek en stroop.
Aangezien ik genoeg beslag had voor 5 van die dingen; heb ik de overigen dik besmeerd met praline met stukjes hazelnoot, opgerold en in rolletjes gesneden. Maak er wel een toetje van ofzo.

Vanavond ga ik volgens hem pekingeend maken. Ik ben benieuwd

Vwb die taartjes; lijkt me lekker in de zomer. Mijn schuim slaat alleen altijd dood als ik er drank doorheen roer!
Curiosityzondag 9 december 2007 @ 12:57
quote:
Op zondag 9 december 2007 12:30 schreef SHE het volgende:
Ik heb heel enthousiast pannekoeken staan bakken voor het ontbijt. Saillant detail; zowel mijn vent als ikzelf houden niet zo van pannekoeken!
Hij heeft er 2 opgekregen, ik met veel moeite 1. Natuurlijk met kaas, spek en stroop.
Aangezien ik genoeg beslag had voor 5 van die dingen; heb ik de overigen dik besmeerd met praline met stukjes hazelnoot, opgerold en in rolletjes gesneden. Maak er wel een toetje van ofzo.

Vanavond ga ik volgens hem pekingeend maken. Ik ben benieuwd

Vwb die taartjes; lijkt me lekker in de zomer. Mijn schuim slaat alleen altijd dood als ik er drank doorheen roer!
Ik mag dan aannemen dat die pekingeend voor morgen is.
SHEzondag 9 december 2007 @ 13:00
het beest staat al dagen te drogen met de glazuur; die kan vanavond prima in de oven.
D_Azondag 9 december 2007 @ 13:01
Ik heb ook wel zin om vanavond eens even lekker te koken. Maar goed waarschijnlijk zal dat dan zijn voor één persoon. iemand goede tips?
Curiosityzondag 9 december 2007 @ 13:02
quote:
Op zondag 9 december 2007 13:00 schreef SHE het volgende:
het beest staat al dagen te drogen met de glazuur; die kan vanavond prima in de oven.
Oh oke, je was al begonnen.
KrnKjezondag 9 december 2007 @ 13:21
net een omelet met gebakken tomaatjes, plakjes ham en kaas...

Vanavond ga ik bij wijze van experiment zelf frites bakken...
shiNinG_staRzondag 9 december 2007 @ 13:25
Vanavond mosselen !
Curiosityzondag 9 december 2007 @ 13:33
quote:
Op zondag 9 december 2007 13:00 schreef SHE het volgende:
het beest staat al dagen te drogen met de glazuur; die kan vanavond prima in de oven.
Kan je niet een paar foto's maken van het resultaat?, altijd leuk om te zien, heb je een verse of diepvries eend gebruikt.
En waar heb je de eend vandaan?.

Een recept zou ook leuk zijn, wil het zelf ook eens gaan maken.
Tezzzondag 9 december 2007 @ 13:35
quote:
Op zondag 9 december 2007 13:21 schreef KrnKje het volgende:
net een omelet met gebakken tomaatjes, plakjes ham en kaas...

Vanavond ga ik bij wijze van experiment zelf frites bakken...
Expiriment?? En je kan zo goed koken! Nog nooit zelf gedaan dan???

Ik heb net een lunch gehad van donker brood met serano ham en vanavond eten we het restje soep op van gisteren. Dat was een goed gevulde italiaanse maaltijdsoep dus dat is denk ik wel genoeg. En anders bak ik er nog wel wat stokbrood bij of zo...
coltje87zondag 9 december 2007 @ 14:05
M'n moeder is terug van de snackbar Broodje hamburger speciaal met curry, en een frikandel speciaal met curry en extra uitjes
SHEzondag 9 december 2007 @ 14:43
quote:
Op zondag 9 december 2007 13:33 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Kan je niet een paar foto's maken van het resultaat?, altijd leuk om te zien, heb je een verse of diepvries eend gebruikt.
En waar heb je de eend vandaan?.

Een recept zou ook leuk zijn, wil het zelf ook eens gaan maken.
Het is dodelijk simpel hoor;

loop naar je poelier; koop een eend. Voor 2 personen neem ik er meestal 1 van rond de 1,5kg.
nu kan je ze vers kopen, maar ik heb altijd diepvries. Ik heb namelijk een hekel aan plannen.
eend goed wassen als ie ontdooit is.
in grote bak doen; dan koken water erover; goed laten uitlekken en vooral droogfohnen.
Fohnen????
ja, fohnen

Zijn kont dichtnaaien en ophangen. Heb je een ventilator? koop er 1 als je die niet hebt, gewoon een cheapo ding. Je hebt bij de kijkshop ook van die tafelmodelletjes.
maak een drapje van honing, rijstwijn, rijstazijn en soja. En voor de slimme cheater onder ons ( ik dus )
koop bij je toko de pekingduck marinade en doe daar ook 2 eetlepels van bij. Dat maakt 'm donkerder en stroperiger.
Insmeren dus en voor de ventilator hangen tot het helemaal droog is.
Dit herhalen tot je marinade op is ( kan behoorlijk lang duren )
Dan in de oven ermee; borstkant boven anders blijft dat rauw.

En wil het helemaal op stijl doen; dan serveer je het in een pannekoekje met hoisin of pruimensaus
( je hebt duizend sausjes die er lekker bij zijn, maar volgens mij zijn dit wel de lekkerste )

Ik koop de pannekoekjes altijd kant en klaar, want ik ben een luie kok.
Je kunt ze ook zelf maken en stomen; ook lekker.

Als het beest eraan gaat; dan zal ik 'm natuurlijk op de kiek zetten voor je.
SHEzondag 9 december 2007 @ 15:01
oh ja, tip van flip. Als je nu een dikke eend hebt en hem niet opkrijgt ( bij mij altijd zo )
dan gebruik ik de restjes altijd voor een zelfverzonnen variatie op ku lu yuk; maar dan ku lu duck.
Je maakt de rode saus van tomatenpuree, suiker, beetje rijstwijn en een potje chinese sweet & sour ( dat doorzichtige dubieuze drapje )
Daarin gooi je wat verse pruimen, ananas en lychees, geroerbakte ui en paprika.Beetje doorwarmen. Als laatste de restjes pekingeend erbij en voila > volgende dag weer feest

Het is alles behalve kantonees en het heeft geen jota met pekingeend te maken, maar het is verdikkeme lekker.
Blueszondag 9 december 2007 @ 15:09
Rijkelijk gevulde lamsrackjes vandaag, van de slager
Erbij wat gekleurde macaroni.

SHE, die eend, wat een toestanden
KrnKjezondag 9 december 2007 @ 15:22
quote:
Op zondag 9 december 2007 13:35 schreef Tezz het volgende:

[..]

Expiriment?? En je kan zo goed koken! Nog nooit zelf gedaan dan???
Echt nog nooit nee...
M'n moeder bakt ze al m'n hele leven zelf en ben er zelf nooit aan begonnen, maar die 5kg aardappelen moeten wel op voor ze kast uit lopen
Curiosityzondag 9 december 2007 @ 15:53
@She, bedankt voor je recept, maar hoe lang moet die in de oven en op hoeveel graden.
SHEzondag 9 december 2007 @ 16:18
ik zet 'm een dik uur op 250 gr. en als ie gaar is nog even een poosje onder de grill.
Het hangt nogal af van de grootte van je beest.
Arizonazondag 9 december 2007 @ 16:31
Wij eten straks ovenschotel van gehakt met hacheekruiden, rode kool met appeltjes en aardappelpuree.
Het ruikt hier al heerlijk .
Blueszondag 9 december 2007 @ 16:37
De lamsrackjes vóór ze in de oven gaan

UnderTheWingsOfLovezondag 9 december 2007 @ 16:43
Pekingeend
nVinciblezondag 9 december 2007 @ 16:43
Zometeen een lekkere mozarella pizza <3
#ANONIEMzondag 9 december 2007 @ 17:07
Vanavond aardappelschijfjes+wedges, hollandse groenten en kalfsburgers, met een rood wijntje voor de zondagavond
uniekhoornzondag 9 december 2007 @ 17:36
quote:
Op zondag 9 december 2007 16:37 schreef Bluezz het volgende:
De lamsrackjes vóór ze in de oven gaan

[ afbeelding ]
Bluezz wil je met me trouwen??

Ik maak iets met rijst, groenten en kipfilet. Ik sneed de kipfilet enthousiast en ineens zit mijn duim ertussen... Tot op het bot Stomme kolere kutwijf dat ik soms ook ben
Beetje boos en het doet zeer
MissHobjezondag 9 december 2007 @ 17:49
Ik zit aan een oliebol als ontbijt
Blueszondag 9 december 2007 @ 17:53
Auw uniekhoorn, kusje drop (moet het niet gehecht? goed schoonspoelen hoor, de wond)

En ik ben al getrouwd bovendien moet ik je heeeeeel erg teleurstellen, golfers choice & bereiding qua rackjes en hij wil me niet delen
KiwiTjuHhzondag 9 december 2007 @ 18:13
Wij hadden kabeljauw met champignons/spekjes en brie erover gesmolten uit de oven. En aardappeltjes met kruiden En sla en zelfgemaakte appelmoes.
starlazondag 9 december 2007 @ 18:49
Zelfgemaakte Chili con Carne
HAL9000Szondag 9 december 2007 @ 18:55
Heerlijke lamsschenkel uit de oven
ColdFeetzondag 9 december 2007 @ 19:03
Kliekjeslunch vandaag met als toetje een stoofpeertjescrumble met ijs en portsiroop.

Ik ga zo even een snelle pasta maken voor mezelf, en nog wat experimenteren met kleine aubergines gevuld met gehakt, met geroosterde pinda's met dark soy, dat soort dingen.

Afijn, het recept voor de gevulde wijnbladeren:

225 gram langkorrelrijst
250 gram runder- of lamsgehakt (mengsel van beide is ook goed)
200 gram goede feta (dus niet van die zure uit een potje )
6 lenteuitjes, fijngehakt
3 eetlepels gehakte peterselie
3 eetlepels gehakte dille
2 eetlepels gehakte munt
2 theelepels oregano
Zout en versgemalen zwarte peper
1 a 2 eieren
Pot wijnbladeren (turk)

Citroensap, witte wijn

Rijst net niet gaar koken in weinig water.
(Evt gehakt rul bakken - het wordt wel gaar verderop in het proces maar als het erg 'plakkerig' is, is het handiger om het eerst te bakken).
Rijst, gehakt, kruiden en lente-ui in een kom doen, feta erdoor verkruimelen. Op smaak maken met peper en zout. Een of twee eieren toevoegen - het hoeft geen homogene massa te zijn, maar enige cohesie is wel zo makkelijk

Wijnbladeren uit het potje pulken. Als ze erg zout of zuur zijn even afspoelen en voorzichtig lostrekken. Kapotte bladeren gebruik je om de bodem van de pan te beleggen, zo blijven de rolletjes niet plakken.
Een lepel van het rijstmengsel strak in een blad rollen. Het moet echt goed hermetisch afsluiten en stevig aanvoelen. Stapel een laag op de bodem van een ruime pan, zet er een bord op en doe hier de volgende laag rolletjes op, enz. Eindig met een bord en verzwaar dit met bijv een met water gevulde kom.

Nu giet je er naar wens wijn en citroensap bij (ik doe halve liter wijn en twee citroenen) en je vult aan met water totdat het bovenste bord onderstaat.

Breng het aan de kook, en laat het 1-1,5 uur zacht pruttelen.
Succes met afgieten

Ze zijn vreselijk lekker, en niet moeilijk om te maken (reken op 10% verlies door loslatende en dientengevolge soppige rolletjes).
Wel vraag ik me elke keer weer af waarom het me in hemelsnaam een halve middag kost, alles bij elkaar. Kruiden hakken, prutje maken is niet extreem veel werk, maar het rollen wel....
Blueszondag 9 december 2007 @ 19:08
Tnxxx CF


Lammetje smaakte hoe een lammetje moet smaken



boriszzondag 9 december 2007 @ 19:09
Zuurkool met worst
Xenniazondag 9 december 2007 @ 19:13
Ziet er heerlijk uit Bluezz en ik houd niet eens van lam.

Ik eet risotto met groene asperges
Blueszondag 9 december 2007 @ 19:21
Ik ben ook niet heel erg dol op lam, maar dit smaakte echt heel lekker
golferzondag 9 december 2007 @ 19:24
quote:
Op zondag 9 december 2007 19:21 schreef Bluezz het volgende:
Ik ben ook niet heel erg dol op lam, maar dit smaakte echt heel lekker
De kok is blij dat het in goede aarde viel.
HAL9000Szondag 9 december 2007 @ 19:26
Hoe kun je nou niet dol zijn op lam? Ik moet zeggen dat ik lamsschenkel lekkerder vind dan zo'n rack of koteletten. Die heerlijke typerende lamssmaak is veel sterker
Xenniazondag 9 december 2007 @ 19:28
quote:
Op zondag 9 december 2007 19:26 schreef HAL9000S het volgende:
Hoe kun je nou niet dol zijn op lam? Ik moet zeggen dat ik lamsschenkel lekkerder vind dan zo'n rack of koteletten. Die heerlijke typerende lamssmaak is veel sterker
Vanwege diezelfde typerende lamssmaak dus.

OT: cherry coke
KrnKjezondag 9 december 2007 @ 19:30
quote:
Op zondag 9 december 2007 19:24 schreef golfer het volgende:

[..]

De kok is blij dat het in goede aarde viel.
waauw!

M'n zelfgemaakte frietjes waren echt super goed gelukt, perfect krokant, droog-kruimig aan de binnenkant, mooi goudbruin aan de buitenkant Ik moet m'n moeder mijn excuses aanbieden aldus Fabian; want mijn frietjes zijn nog lekkerder dan die van haar
Tezzzondag 9 december 2007 @ 19:50
@ CF: bedankt voor het recept! Mijn man vroeg meteen of ik het morgen wilde maken (ja duhhhhh ik moet tot zes uur werken).

@ Bluezz: in 1 woord: geweldig lekker ziet het er uit!

@Krnkje: nooooooooit meer frietjes uit de snackbar of uit de zak zeker!

En ik at vandaag het restje maaltijdsoep van gister. Rond een uurtje of vier viel er visite binnen. Die heb ik eerst wat lekkere hapjes voorgeschoteld (geitekaas met honing, crabsticks, brie met stokbrood, gevulde peppadews). En daarna voor de kids pannekoeken gebakken en de rest van de visite het restje italiaanse maaltijdsoep naar binnen geduwd. Geslaagde middag! Het bezoek ging met een tevreden glimlach en een volle buik naar huis, dus ik was weer blij!
KrnKjezondag 9 december 2007 @ 19:56
quote:
Op zondag 9 december 2007 19:50 schreef Tezz het volgende:
@Krnkje: nooooooooit meer frietjes uit de snackbar of uit de zak zeker!

En ik at vandaag het restje maaltijdsoep van gister. Rond een uurtje of vier viel er visite binnen. Die heb ik eerst wat lekkere hapjes voorgeschoteld (geitekaas met honing, crabsticks, brie met stokbrood, gevulde peppadews). En daarna voor de kids pannekoeken gebakken en de rest van de visite het restje italiaanse maaltijdsoep naar binnen geduwd. Geslaagde middag! Het bezoek ging met een tevreden glimlach en een volle buik naar huis, dus ik was weer blij!
De moeite die het kostte viel me reuze mee, dus wat mij betreft gewoon verse frietjes tegenwoordig

Ik denk dat er hier meer met mij zijn die graag eens op visite komen
uniekhoornzondag 9 december 2007 @ 19:57
quote:
Op zondag 9 december 2007 17:53 schreef Bluezz het volgende:
Auw uniekhoorn, kusje drop (moet het niet gehecht? goed schoonspoelen hoor, de wond)

En ik ben al getrouwd bovendien moet ik je heeeeeel erg teleurstellen, golfers choice & bereiding qua rackjes en hij wil me niet delen
Stomme Golfer
Het ziet er heelijk uit.
Mijn prut van kipfilet, paprika, ui, courgette, laos, djentin en weet ik veel wat, was ook te eten.

Hechten? Dat is toch iets met de dokter?? Neeeh... Ik ga lekker naar bed.
Heidi-zondag 9 december 2007 @ 20:18
wijntje
AKnynkezondag 9 december 2007 @ 20:29
Net risotto met selderij en zalm op. Erg lekker! Zometeen misschien een toetje...anders kopje thee..
KrnKjezondag 9 december 2007 @ 21:32
Kanon van Grolsch

Speciaalbier is zoveel beter dan n gewone pils
Mirjamzondag 9 december 2007 @ 21:39
na veel gekonkel over wat we wilden eten, zijn we maar uit eten gegaan
ennuikzondag 9 december 2007 @ 22:52
Wij hebben heerlijk Indiaans gehaald. Yum, yum, yum...
Nu met een volle buik wat chocolademunten en een kop kaneelthee.
-Mellow-zondag 9 december 2007 @ 22:58
quote:
Op zondag 9 december 2007 18:55 schreef HAL9000S het volgende:
Heerlijke lamsschenkel uit de oven
zelfgemaakt?
-Mellow-zondag 9 december 2007 @ 22:59
oh en ik heb vandaag een dubieus tomatensoepprutje met aardappels en dergelijken erin gegeten
nu @ bitterkoekjesvla
DarkElfmaandag 10 december 2007 @ 07:39
Dat lammetje ziet er echt heerlijk uit .

Nu: water en een kiwi.
KiwiTjuHhmaandag 10 december 2007 @ 08:29
Yoghurt met muesli en druiven.
Muckmaandag 10 december 2007 @ 08:42
Lampionbrood met kaas en sinaasappelsap
Kuukskemaandag 10 december 2007 @ 10:24
Vanavond ga ik andijviestamppot maken met een smakelijk biefstukje .
Zij-en-Hijmaandag 10 december 2007 @ 10:32
quote:
Op zaterdag 8 december 2007 15:18 schreef tslh het volgende:
omdat ik 2 weken Modifast shakes heb gehad
Heeft het je geholpen (zonder flauw te vallen van de honger)?
Was het goed te doen?

Mijn ontbijt van vandaag:

* snee bruinbrood
* philadelphia bieslook light

Lunch:

* weet ik nog niet

Diner:

* zuurkoolstamppot
* (magere) jus met uitjes
* tartaartje
#ANONIEMmaandag 10 december 2007 @ 10:59
Kopje koffie, vanavond iets makkelijks, ben voor de verandering alleen thuis.
KrnKjemaandag 10 december 2007 @ 12:57

Hoezo geen speciale koffie uit je senseo
#ANONIEMmaandag 10 december 2007 @ 13:09
Lunch was een kopje zwitserse kaassoep, een wit puntje met oude kaas, een indiaas hapje (deegpastei met groentevulling) en een flesje cola
Mirjammaandag 10 december 2007 @ 14:27
cola light
renamaandag 10 december 2007 @ 14:29
Kop melk en 2 harde bolletjes met parmaham
motorbloempjemaandag 10 december 2007 @ 14:56
net twee kleine broodjes op, en zo eens even richting Aldi voor boodschapjes
coltje87maandag 10 december 2007 @ 15:18
Koffie met een speculaasje.
DarkElfmaandag 10 december 2007 @ 15:21
magere melk
renamaandag 10 december 2007 @ 15:24
Red bull
#ANONIEMmaandag 10 december 2007 @ 15:24
Ik ga zo even koffie en thee halen voor m'n collega's en voor mezelf ook een thee
KiwiTjuHhmaandag 10 december 2007 @ 16:18
Wij eten straks boontjes, aardappels, zelfgemaakte appelmoes en krokante kipsnitsel
InktVipmaandag 10 december 2007 @ 16:31
kweet het nog niet... en zelfs nog geen ideeen hier op gedaan...
motorbloempjemaandag 10 december 2007 @ 16:32
pandanrijst met thaise currypasta, groente en kip, denk ik
Bluesmaandag 10 december 2007 @ 16:44
Vanavond biefstukreepjessalade geroerbakt van de appie
Tristessamaandag 10 december 2007 @ 17:52
Linzen met rijst en uien + een yoghurtknoflooksaus .
_Hestia_maandag 10 december 2007 @ 17:55
Japanse teriyaki
DarkElfmaandag 10 december 2007 @ 17:57
vanavond lekker makkelijk: slavink met worteltjes en puree
coltje87maandag 10 december 2007 @ 18:07
We hadden gekookte aardappelen met bloemkool en kipfilet. Kan beter.
ColdFeetmaandag 10 december 2007 @ 18:09
quote:
Op maandag 10 december 2007 17:52 schreef Tristessa het volgende:
Linzen met rijst en uien + een yoghurtknoflooksaus .
Linzen

Risotto en crumble vanaaf bij ons.
marcb1974maandag 10 december 2007 @ 18:09
Zalm, thaise wokgroenten, woknoedels en roerbaksaus en dus alles uit de wok
KrnKjemaandag 10 december 2007 @ 18:54
Net oosters gekookt, super snel en erg lekker:
Eiermie met gebakken verkenshaas-stukjes gewokt met paksoi en lente-ui (hmm, t is winter ) in een pittige zoete saus
Muckmaandag 10 december 2007 @ 19:21
lasagne
Tezzmaandag 10 december 2007 @ 20:49
Wij hadden geroerbakte spinazie, duits biefstukje en gebakken aardappels.
ennuikmaandag 10 december 2007 @ 20:58
Net lekker zalm sushi gegeten. Nu een kopje kaneelthee voor ik ga slapen !
Frautiemaandag 10 december 2007 @ 23:42
tonijn
ColdFeetdinsdag 11 december 2007 @ 00:13
Totaalscore van vanavond: courgettesoep met spekjes, spinazie-basilicumrisotto met pancetta, stoofpeertjescrumble met ijs en siroop, russian coffee en een cosmo.

*hips.
Bluesdinsdag 11 december 2007 @ 01:18
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 00:13 schreef ColdFeet het volgende:
spinazie-basilicumrisotto met pancetta
Hoe maak je dit

Ik giet er nog een wijntje in en dan morgen "kleine johannes" erwtensoep maken voor woensdag, ik kan me er nu al op verheugen
Xenniadinsdag 11 december 2007 @ 01:59
Vandaag spruitjes, aardappels en biefstuk.
Morgen pasta met pancetta, champignons en gorgonzola
dezenickiscooldinsdag 11 december 2007 @ 03:17
vanavond was het vol-au-vent

nu Oreo's
Koningindinsdag 11 december 2007 @ 09:08
Vanavond schnitzels, aardappels en broccoli.
ColdFeetdinsdag 11 december 2007 @ 09:18
Koffie. En kwarkyoghurt met muesli.

@Bluezz: Gewoon risotto met wat sap van spinazie voor een mooi groen kleurtje, en dan et voor het einde een paar handenvol verse spinazie erbij, en op het einde nog wat gescheurd basilicum.
renadinsdag 11 december 2007 @ 09:30
Chocolademelk
LaZZ_NLdinsdag 11 december 2007 @ 09:37
Vanavond Springbokfilet met de Rode wijn / cranberry excellent saus van de AH met gestoomde groentemix en wat gebakken aardappeltjes.
KiwiTjuHhdinsdag 11 december 2007 @ 10:05
Yoghurt met muesli en druiven
Curiositydinsdag 11 december 2007 @ 10:24
Ik ben nu toch wel nieuwsgierig naar de foto's van de pekingeend.
Raissadinsdag 11 december 2007 @ 10:57
Voor vanmiddag staat er nu een brood te rijzen, straks mag ie de oven in.

Vanavond heb ik terriyaki met rijst.
ColdFeetdinsdag 11 december 2007 @ 11:54
De laatste paar dolma's
DarkElfdinsdag 11 december 2007 @ 11:57
Eerst maar eens lunchen zometeen en dan eens bedenken wat ik vanavond eet...

kheb bakcamembert en cranberrie compote dus daar kan ik vast wel iets omheen verzinnen???
Stampurtjuhdinsdag 11 december 2007 @ 12:26
carpacio met kaas en pijnboom pitten
_Hestia_dinsdag 11 december 2007 @ 12:45
groentensoep
Tezzdinsdag 11 december 2007 @ 12:48
Ik heb net alvast een spruitjes-ovenschotel gemaakt voor vanavond en ik denk dat we er een gehaktballetje en gekookte aardappels (voor de verandering) bij eten.

Overigens: spruitjes ovenschotel: spekjes uitbakken met ui, spruitjes koken, tomaten ontvellen en in blokjes, alles in een ovenschaal en kaas er over. Alles is lekker met kaas....
ColdFeetdinsdag 11 december 2007 @ 12:55
Worteltjes, bleekselderij en komkommer met een knoflookdip als lunch. Best lekker
Stereotomydinsdag 11 december 2007 @ 12:56
Net drie eitjes op brood op. Soms superlekker met wat zout en peper.
DarkElfdinsdag 11 december 2007 @ 12:58
Oh lekker

Ik had gisteravond cherrytomaatjes met bieslookdipje voor de snack, gewoon achter de laptop uit het doosje... kom ik onderin het doosje zit er ineens wel een héél zacht tomaatje in .....

Gatver, ik kan zo slecht tegen dat soort dingen Meteen de rest weggegooid, brrr.
Stereotomydinsdag 11 december 2007 @ 13:05
Kom ik vaak tegen bij de AH. Druiven ook vaak.
DarkElfdinsdag 11 december 2007 @ 13:09
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 13:05 schreef Stereotomy het volgende:
Kom ik vaak tegen bij de AH. Druiven ook vaak.
ja vies he? Ik check dan meestal de doosjes ook heel goed maar blijkbaar niet goed genoeg dit keer...
PyThdinsdag 11 december 2007 @ 13:09
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 13:05 schreef Stereotomy het volgende:
Kom ik vaak tegen bij de AH. Druiven ook vaak.
Dat heb je met die 35% korting artikelen tomy
motorbloempjedinsdag 11 december 2007 @ 13:11
zo nog maar een bekertje melk en een boterhammetje eten... dan is 't wel weer genoeg geweest

is niet zo heel laat thuis vanavond als het goed is, dus eten we niet al te laat
Mirjamdinsdag 11 december 2007 @ 14:03
suikerbrood gegeten, ik heb niet zo'n trek de laatste 2 dagen
Bluesdinsdag 11 december 2007 @ 14:06
Vanavond hutspot.
Met de spekjes, aardappelpuree en worst die ik allemaal nog had liggen.
#ANONIEMdinsdag 11 december 2007 @ 16:43
Vanavond macaroni met gesmolten kaas uit de oven, en een schnitsel erbij
Mirjamdinsdag 11 december 2007 @ 16:44
straks eet ik iets makkelijks bij m'n zusje, daarna gaan we een workshop bonbons maken doen
DarkElfdinsdag 11 december 2007 @ 16:54
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 16:44 schreef MissyMirjaM het volgende:
straks eet ik iets makkelijks bij m'n zusje, daarna gaan we een workshop bonbons maken doen
Oh leuk zeg!

OT Voor het eerst sinds weet ik het hoelang een glas cola light...

Vanavond little gems, gebakken camembert, cranberriecompote, gebakken bacon, kleine partjes appel en honing... en een lekker glas wijn
ColdFeetdinsdag 11 december 2007 @ 16:57
Meneer CF gaat kikkererwtensoep maken.... Hoop ik. Als ie het kookboek kan vinden enzo. Lekker simpel na het sporten, met pita's en knoflookdip en geroosterde-paprikaprutje.

Maar zo eerst even een restje risotto van gisteren opwarmen in de magnetron
-Mellow-dinsdag 11 december 2007 @ 17:10
pasta met rivierkreeftjes, tomaten en basilicum staat nu lekker te pruttelen. ik ben benieuwd
Stereotomydinsdag 11 december 2007 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 13:09 schreef PyTh het volgende:

[..]

Dat heb je met die 35% korting artikelen tomy
Fruit koop ik never met 35% korting
uniekhoorndinsdag 11 december 2007 @ 17:52
Ik ga zometeen voor witlof ham/kaas uit de oven. Met krieltjes/rode ui/knoflook en een takje tijm, uit de oven.
#ANONIEMdinsdag 11 december 2007 @ 17:54
Vanmiddag weer een pan erwtensoep gemaakt, net even een kommetje op, smaakt weer erg lekker
minilotjedinsdag 11 december 2007 @ 18:05
Vandaag nog amper wat gegeten, dus veel trek!

In een aardewerken pot pruttelt een hete tomatensaus met rode peper. Erin twee kippenborsten en vier gekruide gehaktballen, een paar gehalveerde tomaten en een hand grof gesneden uien.
Erbij: gepofte knoflookaardappelen met zure room, botersla met pittige mosterddressing en een stuk cheddarkaas.

Moragh_DaughterofSunedinsdag 11 december 2007 @ 18:30
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 18:05 schreef minilotje het volgende:
Vandaag nog amper wat gegeten, dus veel trek!

In een aardewerken pot pruttelt een hete tomatensaus met rode peper. Erin twee kippenborsten en vier gekruide gehaktballen, een paar gehalveerde tomaten en een hand grof gesneden uien.
Erbij: gepofte knoflookaardappelen met zure room, botersla met pittige mosterddressing en een stuk cheddarkaas.

Oh wat klinkt dat heerlijk zeg

Bij mij word het gebakken krieltjes, komkommersalade en een vegaburger
marcb1974dinsdag 11 december 2007 @ 18:31
Bashmatirijst, rode curry en wat varkensvlees
coltje87dinsdag 11 december 2007 @ 18:35
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 18:05 schreef minilotje het volgende:
Vandaag nog amper wat gegeten, dus veel trek!

In een aardewerken pot pruttelt een hete tomatensaus met rode peper. Erin twee kippenborsten en vier gekruide gehaktballen, een paar gehalveerde tomaten en een hand grof gesneden uien.
Erbij: gepofte knoflookaardappelen met zure room, botersla met pittige mosterddressing en een stuk cheddarkaas.

Dat klinkt super!

Hm, ik had een bak gemengde sla, met tomaat, komkommer, pijboompitjes en kipfilet.
motorbloempjedinsdag 11 december 2007 @ 19:17
heb net de kip in een marinade gezet van ui, knoflook, pesto en wat olijfolie

de courgette en champignon gesneden

en kreeg net het sms-je dat onderweg is, dus ga zo maar eens beginnen met koken

pasta met wat saus van creme fraiche en pesto
KiwiTjuHhdinsdag 11 december 2007 @ 19:20
We hebben friet gehad met tartaar, champignons, ui en spekjes
BlaatschaaPdinsdag 11 december 2007 @ 19:24
Net lekkere chili con vegetarische kip . Met zelfgemaakte aardappelpuree. Heerlijk!
minilotjedinsdag 11 december 2007 @ 19:35
quote:
Op dinsdag 11 december 2007 18:05 schreef minilotje het volgende:
Vandaag nog amper wat gegeten, dus veel trek!

In een aardewerken pot pruttelt een hete tomatensaus met rode peper. Erin twee kippenborsten en vier gekruide gehaktballen, een paar gehalveerde tomaten en een hand grof gesneden uien.
Erbij: gepofte knoflookaardappelen met zure room, botersla met pittige mosterddressing en een stuk cheddarkaas.

Sjeeeeemig, wat zit ik vol! *burp*
Er kan geen toetje bij!
4EverBlackEyeddinsdag 11 december 2007 @ 20:51
Griekse yoghurt met honing
nVincibledinsdag 11 december 2007 @ 22:17
Broodje met schnitzel en veel te veel mayo + gekruide aardappelpartjes gebakken in schil
#ANONIEMdinsdag 11 december 2007 @ 23:06
Vanavond bami speciaal van de slager Nu Croky bolognese chips
Mirjamdinsdag 11 december 2007 @ 23:09
heel veel chocola gegeten, kan even geen chocola meer zien
golferwoensdag 12 december 2007 @ 00:07
Half uurtje geleden nog even een gefrituurde kippenpoot weggewerkt.
dezenickiscoolwoensdag 12 december 2007 @ 03:00
paar uur geleden een bolognaise pizza van dr oetker

nu Oreo's
KiwiTjuHhwoensdag 12 december 2007 @ 07:34
Yoghurt met muesli en druiven
Underdoggywoensdag 12 december 2007 @ 07:50
espresso die duidelijk niet goed gezet is in combinatie met chocolade donut.

[ Bericht 1% gewijzigd door Underdoggy op 12-12-2007 08:14:20 ]
Kuukskewoensdag 12 december 2007 @ 07:53
Momenteel yoghurt met cruesli. En een kop koffie.
Vanavond ben ik weer het slachtoffer van de catering .
ColdFeetwoensdag 12 december 2007 @ 09:48
Veul muesli als ontbijt gehad. Met cranberrysap om het eetbaar te maken

En een grootglas versgeperst grapefruitsap, dat was wel erg lekker.
LastRequestwoensdag 12 december 2007 @ 14:25
Ik heb nu vlinderpasta op staan en daar gaat zo wat bolognesesaus van gisteravond bij
Blueswoensdag 12 december 2007 @ 14:36
Kaneelkoffie verkeerd, yoghurt, kiwi, sappie.

Vanavond DE erwtensoep
#ANONIEMwoensdag 12 december 2007 @ 14:37
koffie
DarkElfwoensdag 12 december 2007 @ 14:42
Ga zo eens milde appelsap proberen.

Vanavond biefstukjes met gebakken champignons met wat "nog te verzinnen" groente...

uniekhoornwoensdag 12 december 2007 @ 15:14
quote:
Op woensdag 12 december 2007 14:42 schreef DarkElf het volgende:
Ga zo eens milde appelsap proberen.

Die vind ik wel lekker, zeer zeker minder zuur.

Wij eten vanavond shoarma/doner pizza

Morgen maar de provenciale kipschotel van Knorr, schijnt lekker te zijn las ik in Nieuwe producten, deel II
ColdFeetwoensdag 12 december 2007 @ 15:39
quote:
Op woensdag 12 december 2007 14:42 schreef DarkElf het volgende:
Ga zo eens milde appelsap proberen.

Vanavond biefstukjes met gebakken champignons met wat "nog te verzinnen" groente...

Zelfgemaakt appelsap

Had ik dat nu maar... Ik drink water.
Zo een kliekje kikkererwtensoep opwarmen. Lekker!

Vanaond spaghetti met een saus van restjes.... Geen tijd om boodschappen te doen Gelukkig heb ik veel lekkere dingen in huis.
DarkElfwoensdag 12 december 2007 @ 15:55
Zelfgemaakt appelsap, dat zal idd wel lekker zijn... Maar ik heb geen sapcentrifuge... mmmm

Maar door het zelfgemaakte heb ik nu wel zin in vers grapefruitsap dus ik ga ff wat rode grapefruits molesteren.
Tezzwoensdag 12 december 2007 @ 16:36
Ik heb al gegeten (jajaja erg vroeg, maar ik moet nog weg straks en we kwamen hongerig van de schaatsbaan af): een grote friet champignonsaus met mayo en een gehaktbal speciaal. Burp.
Arizonawoensdag 12 december 2007 @ 16:38
We eten bij mijn mam, lekker stamppot zuurkool met gekookt vlees en uitgebakken spekjes
marcb1974woensdag 12 december 2007 @ 16:51
Sushi nu
Terpentin07woensdag 12 december 2007 @ 16:53
Oreo's met witte chocolade omheen.
Muckwoensdag 12 december 2007 @ 16:56
boerenkool
shiNinG_staRwoensdag 12 december 2007 @ 16:57
Nu een wit wijntje . Zometeen fajitas, .
golferwoensdag 12 december 2007 @ 17:08
Nu: mijn nieuwe verslaving, tomatensap met worcestersaus en tabasco.
Straks even die amuses van AH uitproberen en daarna de door Bluezz gisteren zelfgemaakte erwtensoep.
_Hestia_woensdag 12 december 2007 @ 17:09
quote:
Op woensdag 12 december 2007 17:08 schreef golfer het volgende:
Nu: mijn nieuwe verslaving, tomatensap met worcestersaus en tabasco.
Straks even die amuses van AH uitproberen en daarna de door Bluezz gisteren zelfgemaakte erwtensoep.
ik hoor het de laatste tijd vaker, maar wat zijn amuses
golferwoensdag 12 december 2007 @ 17:12
quote:
Op woensdag 12 december 2007 17:09 schreef Sylvana het volgende:


ik hoor het de laatste tijd vaker, maar wat zijn amuses
Een amuse is de begroeting van een diner, het visitekaartje van de kok. Het is een snoeperig hapje, bedoeld om de eetlust op te wekken en de smaakpapillen te activeren. Meestal geserveerd op een amuse-lepel of in een klein glaasje.
_Hestia_woensdag 12 december 2007 @ 17:13
quote:
Op woensdag 12 december 2007 17:12 schreef golfer het volgende:

[..]

Een amuse is de begroeting van een diner, het visitekaartje van de kok. Het is een snoeperig hapje, bedoeld om de eetlust op te wekken en de smaakpapillen te activeren. Meestal geserveerd op een amuse-lepel of in een klein glaasje.
Aha oke thnx
Blueswoensdag 12 december 2007 @ 17:34
quote:
Op woensdag 12 december 2007 17:13 schreef Sylvana het volgende:


Aha oke thnx
Er is ook een topic over, kan je ff neuzen
[Amuse] Recepten & Lepels
koelewoensdag 12 december 2007 @ 17:40
op het menu vandaag:

tortelini van rivierkreeftjes met een tomatensausje met ansjovis en wel ja, nog wat rivierkreeftjes!
coltje87woensdag 12 december 2007 @ 17:59
Poffertjes met heel veel poedersuiker en nog veel meer boter
#ANONIEMwoensdag 12 december 2007 @ 18:21
steengrillen vanaaf
KiwiTjuHhwoensdag 12 december 2007 @ 18:33
We hebben vandaag boerenkool met een slavink gehad
Martijn_77woensdag 12 december 2007 @ 18:36
Nasi met sate Ajam
Mirjamwoensdag 12 december 2007 @ 20:35
een maaltijd van iglo, met doperwten, aardappeltjes, champignons, en zweedse balletjes.
was best lekker! alleen een beetje te weinig voor mijn reuzenhonger
zometeen tiramisu als toetje
PizzaSalamiwoensdag 12 december 2007 @ 21:25
Lekker voorafje met garnalen.

Hertenbiefstukjes met cranberrysaus, zuurkool met rozijntjes, nog wat dingen erbij.

Toe iets van de AH axcellent toetjes met pistache en chocola.

Was goed te doen .
AKnynkewoensdag 12 december 2007 @ 22:30
Na een hele dag studeren (van 8 AM tot 10 PM) vind ik dat ik nu wel een juupje verdiend heb!
Xenniawoensdag 12 december 2007 @ 22:45
Biefstuk, gepofte aardappel en salade
Kuukskedonderdag 13 december 2007 @ 08:41
Vanavond staan gebakken aardappeltjes, doperwten/worteltjes en stukjes varkenshaas op het menu van huize Kuukske. .
renadonderdag 13 december 2007 @ 08:42
Net 2 boterhammen met snijworst en een beker melk. En nu een red bull. Ik ben lichtelijk verslaafd ja, heel slecht.
Koningindonderdag 13 december 2007 @ 08:44
Gister maar weer eens friet gehad...!
Nu koffie, vanavond is nog een verrassing.
DarkElfdonderdag 13 december 2007 @ 09:01
Vanmorgen een kommetje brinta met magere melk, een glas water en twee kiwi's op
Tezzdonderdag 13 december 2007 @ 11:33
Lunch is boterhammen met pindakaas en als toetje een bakje daniokwark.

Vanavond nasi met kipstate van de grill. En een omeletje denk ik.
DarkElfdonderdag 13 december 2007 @ 11:54
lunch is vandaag een kopje kervelsoep (lekker) en little gem sla met carpaccio, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, zwarte olijven en kappertjes
Mini_rulezdonderdag 13 december 2007 @ 14:16
Vanavond een vergadering waar pizza's worden gehaald.

Nu als late lunch wat brood met snackjes, omdat het beleg op is.
Je bent student of je bent het niet.
KiwiTjuHhdonderdag 13 december 2007 @ 14:36
Vanavond halen we chinees
ColdFeetdonderdag 13 december 2007 @ 15:03
quote:
Op donderdag 13 december 2007 11:54 schreef DarkElf het volgende:
lunch is vandaag een kopje kervelsoep (lekker) en little gem sla met carpaccio, parmezaanse kaas, pijnboompitjes, zwarte olijven en kappertjes
Man, wat lunch jij lekker zeg! Allemaal zelfgemaakt?

Ik ga zo eens even een tosti bakken.
motorbloempjedonderdag 13 december 2007 @ 15:56
ik heb zin in iets ontzettend lekkers, eet alleen vanavond maar weet nog niet wat... zit te denken aan een biefstukje met veel champignons...
Bluesdonderdag 13 december 2007 @ 16:05
Cupasoeppie, brrrr wat zout.
AKnynkedonderdag 13 december 2007 @ 16:19
Vanavond wordt het een curry met paksoi, restje spinazie en kipfilet, met basmati rijst. Tot die tijd veel mandarijntjes!
motorbloempjedonderdag 13 december 2007 @ 16:47
ik dénk, dat ik lekker zelfgemaakte hamburger ga eten op een hard broodje

daar krijg ik ineens zo'n trek in
DarkElfdonderdag 13 december 2007 @ 16:54
quote:
Op donderdag 13 december 2007 15:03 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Man, wat lunch jij lekker zeg! Allemaal zelfgemaakt?

Ik ga zo eens even een tosti bakken.
alemaal zelf gekocht

Ik ga nog maar eens een glas appelsap inscheken, die appelsientje milde troep is best te doen
theKiDdonderdag 13 december 2007 @ 17:00
Iets met gehaktballen, champignons, paprika en iets van pasta. Lekker makkelijk
Chocolademouse na
Fastmattidonderdag 13 december 2007 @ 17:01
Drumsticks
Gebakken aardappelen
Doperwten uit blik (vraag me niet hoe ze hier in de kast zijn gekomen, maar ze moeten nu maar een keer op )
Mikkiedonderdag 13 december 2007 @ 18:23
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 74% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:15:04 ]
Mirjamdonderdag 13 december 2007 @ 18:42
goeiemorgen!
ik denk dat ik zo als ontbijt pannenkoeken met spek ga eten
zo maar even naar de supermarkt wandelen
renadonderdag 13 december 2007 @ 18:45
Boerenkool met worst zometeen
Martijn_77donderdag 13 december 2007 @ 19:02
Broodjes met surimi
Den_Haagdonderdag 13 december 2007 @ 19:37
tortelini gevuld met spinazie en kaas, verder rundergehakt en spitskool. Dit alles op smaak gebracht met pasta arabica
Stereotomydonderdag 13 december 2007 @ 19:41
een houtje
Tezzdonderdag 13 december 2007 @ 19:50
quote:
Op donderdag 13 december 2007 19:41 schreef Stereotomy het volgende:
een houtje



(kom je bij mij toetjes eten?? Ik heb nog daniokwark, danoontje, vanillekwark of van die afgrijselijke vanilleudding met van die nepslagroom er op)
minilotjedonderdag 13 december 2007 @ 20:00
Mijn lieffie is snipverkouden, dus ik heb me uit medelijden laten inspireren door zijn lievelingseten.

Beenhammetje in een ovenschaal gestopt met roomboter, olijfolie, honing, peper en een beetje zoete sojasaus (ketjap was op). Half uur op 180 graden, daarna nog drie kwartier op 100 graden, elke tien minuten bedropen met braadvocht.
Zooooo lekker, zooooo sappig, zooooo mooi roze. Ik ben geen fan van varkensvlees, maar het was toch wel erg smakelijk. Ik had er pepersaus bij, maar die is bijna onaangeroerd gebleven; lekkerder was het om de plakken ham in eigen sap te dopen.

Verder heel zachte aardappelpuree gemaakt, flink wat boter en knoflook erdoor en met wat paneermeel onder de grill voor een korstje. Daarbij spinazie uit een blikkie, met een beetje knoflook en zout geroerbakt.

Als toetje een flinke hoop chocolademousse.

Met een aai over de bol erbij zakte mijn lief spinnend en tevreden met een volle buik op de bank. Missie geslaagd.
minilotjedonderdag 13 december 2007 @ 20:02
quote:
Op donderdag 13 december 2007 19:41 schreef Stereotomy het volgende:
een houtje
Ik heb wat beenham over! Zal ik het opsturen?
minilotjedonderdag 13 december 2007 @ 20:03
quote:
Op donderdag 13 december 2007 19:37 schreef Den_Haag het volgende:
Dit alles op smaak gebracht met pasta arabica
En wat mag dat zijn?
ColdFeetdonderdag 13 december 2007 @ 22:40
quote:
Op donderdag 13 december 2007 20:03 schreef minilotje het volgende:

[..]

En wat mag dat zijn?
Wellicht bedoelt ie gewoon pasta arrabiata?

Ik heb gisteren een soort spaghetti puttanesca gemaakt met kliekjes uit de keuken, maar dan met pancetta ipv ansjovis

Vandaag lekker stamppot gegeten: gebakken witlof met gerookte zalm
Den_Haagdonderdag 13 december 2007 @ 22:48
quote:
Op donderdag 13 december 2007 20:03 schreef minilotje het volgende:

[..]

En wat mag dat zijn?


Italiaans kruidenmengsel. De stoom komt uit je oren.
#ANONIEMvrijdag 14 december 2007 @ 02:39
Thee met schijfje citroen
#ANONIEMvrijdag 14 december 2007 @ 02:57
oh sjips dit is de sc niet
MissHobjevrijdag 14 december 2007 @ 02:58
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 02:57 schreef SeaOfLove het volgende:
oh sjips dit is de sc niet
Idd !
Hups snel aan de thee met citroen jij
ff opgeruimd
#ANONIEMvrijdag 14 december 2007 @ 03:00
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 02:58 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Idd !
Hups snel aan de thee met citroen jij
ff opgeruimd
nog 1ntje dan, anders kan ik straks weer niet slapen omdat ik steeds naar de wc moet
PizzaSalamivrijdag 14 december 2007 @ 05:18
Paar biertjes.
Kuukskevrijdag 14 december 2007 @ 08:17
Vanmiddag een stel boterhammen, met jam en rookvlees. En vanavond zuurkool, aardappelen en een rundertartaartje .
DarkElfvrijdag 14 december 2007 @ 08:21
Ga zo brinta eten, twee kiwi's en een glas water drinken...

Vanavond eten we Prei-Stilton Soep en Visfricassee met kort gekookte broccoli
#ANONIEMvrijdag 14 december 2007 @ 08:33
We beginnen met een kopje koffie
KiwiTjuHhvrijdag 14 december 2007 @ 09:50
Yoghurt met muesli!
Terpentin07vrijdag 14 december 2007 @ 09:51
Linzensoep, Dama Bianca en een Heineken.
n0avrijdag 14 december 2007 @ 11:18
Gisteren japans, chirashi sushi en butafurai. Zo ongelofelijk lekker zeg!

Chirashi zag er ongeveer zo uit:



Zometeen chiabatta thaise kip.
Mini_rulezvrijdag 14 december 2007 @ 11:50
Ik maak vandaag aardappelpuree met prei en vega-kaasburgers. Waarschijnlijk al vanmiddag, want ik moet om 4 uur weg en krijg daarna geen kans meer om te eten, maar dat mag de pret niet drukken.
Tezzvrijdag 14 december 2007 @ 12:59
Gezien het feit dat ik eigenlijk weg moest vanmiddag en pas weer laat thuis zo komen, had ik voor mijn man en mij een maaltijdsalade meegenomen van de AH en voor kindlief een omeletje of soepie of zo. Maar........nu gaat mijn afspraak niet door en heb ik de hele middag de tijd om te kokkerelen.........hmm..............eens bedenken wat ik ga maken!
coltje87vrijdag 14 december 2007 @ 14:44
Zo, ik ga nu alvast m'n lasagne voorbereiden, dan hoeft het vanavond alleen nog maar de oven in.
AKnynkevrijdag 14 december 2007 @ 15:45
Vanavond laat na een vergadering een varkenshaasje op de grilpan, met een stokbroodje. Heerlijk!
KiwiTjuHhvrijdag 14 december 2007 @ 15:52
Wij eten stampot snijbonen
uniekhoornvrijdag 14 december 2007 @ 16:55
Kipfilet, gebakken champignons, sla, appelmoes en ovenfrietjes
D_Avrijdag 14 december 2007 @ 16:56
Pannenkoeken! En stroopwafelijs
Weird-vrijdag 14 december 2007 @ 18:05
Boerenkool met rookworst

En dan niet zo'n fabrieksworst van de hema, maar een goede van de slager
#ANONIEMvrijdag 14 december 2007 @ 18:15
Ik zou het nog niet weten
Bluesvrijdag 14 december 2007 @ 18:27
Rosti rondjes, stoomgroentes en een argentijns?biefstukkie
Nu een Chi wijntje

WEEKENDDDDDDDD
marcb1974vrijdag 14 december 2007 @ 18:31
Wat restjes van afgelopen week
Mirjamvrijdag 14 december 2007 @ 18:50
van anderhalve zak spruiten schoonmaken krijg je blaren op je klauwen
spruitjesschotel dus
met spekjes, ui, kaas, ei, melk, en de oven in
Martijn_77vrijdag 14 december 2007 @ 18:56
Tonijn pasta salade van de AH
Xenniavrijdag 14 december 2007 @ 22:00
Kaasuienstokbrood met daarop beefburgers, sla, komkommer en aioli
Mirjamvrijdag 14 december 2007 @ 22:14
blaren voor niks op m'n poten, zo'n succes was die schotel niet
Bluesvrijdag 14 december 2007 @ 22:24
MMM

Droge toastjes en een lekker wijntje.
Had net tomaten/groente sap, blèèèèh, wat is dat vies
Tezzvrijdag 14 december 2007 @ 22:46
Ik heb me vanavond tegoed gedaan aan een (halve) zak lays ribbelchips naturel met een knoflook dipsaus........HEERLIJK! Openhaard was aan, appelsap stond klaar (voor de mega dorst die je krijgt van de pittige knoflook) en Santa Claus zat in de dvd-speler.
Heerlijk avondje!
DarkElfvrijdag 14 december 2007 @ 22:56
Klinkt goed Tezz!

Ik heb nu een glaasje Ernst & Julio white zinfandel en we hebben net ovenhapjes op (geitenkaas met spek en zalmgedoe)

lekker hoor
ColdFeetvrijdag 14 december 2007 @ 23:12
Ik heb bij schoonmams rijst met een prutje gegeten, niet erg opwindend...

Nu iets van drank zoeken in de keuken. Ik heb geen limes, dus een cosmo kan ik schudden
Mirjamvrijdag 14 december 2007 @ 23:16
zelfgemaakt bonbonnetje
ColdFeetvrijdag 14 december 2007 @ 23:23
Vertel meer, MM...

Ik werd net verrast door mr CF met een glas versgeperst grapefruitsap
Mirjamvrijdag 14 december 2007 @ 23:24
dinsdag een bonbonworkshop gehad
nu m'n eerste bonbonnetje geproeft, en die was best lekker
ik had er 4 met ganache gemaakt, die moeten op, maar ik weet niet welke dat zijn
DarkElfvrijdag 14 december 2007 @ 23:30
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 23:12 schreef ColdFeet het volgende:
Ik heb bij schoonmams rijst met een prutje gegeten, niet erg opwindend...

Nu iets van drank zoeken in de keuken. Ik heb geen limes, dus een cosmo kan ik schudden
Vers grapefruitsap is ook Yummie!

staat nu een cosmo voor me te maken
Xenniavrijdag 14 december 2007 @ 23:44
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 23:24 schreef MissyMirjaM het volgende:
dinsdag een bonbonworkshop gehad
nu m'n eerste bonbonnetje geproeft, en die was best lekker
ik had er 4 met ganache gemaakt, die moeten op, maar ik weet niet welke dat zijn
Dinsdag al gemaakt en je hebt ze tot vandaag kunnen laten staan? Ik had ze allemaal diezelfde dag nog opgegeten

Nu drink ik een ijskoude cola
Mirjamvrijdag 14 december 2007 @ 23:45
quote:
Op vrijdag 14 december 2007 23:44 schreef Xennia het volgende:

[..]

Dinsdag al gemaakt en je hebt ze tot vandaag kunnen laten staan? Ik had ze allemaal diezelfde dag nog opgegeten

Nu drink ik een ijskoude cola
ik kon daarna echt geen chocola meer zien
heb aardig wat zitten snoepen en proeven
HaverMoutKoekjezaterdag 15 december 2007 @ 10:45
ik heb zin in soep, warm en pittig.
Ik heb een homp chorizo en twee rode paprika's gekocht die ik zo onder de grill ga gooien. De rest van het recept moet ik nog verzinnen
Tezzzaterdag 15 december 2007 @ 10:56
En ik ga een lekker broodje gezond maken!!!!! Met kaas, achterham, augurk, tomaat en ei (en mayo).
Den_Haagzaterdag 15 december 2007 @ 11:11
quote:
Op donderdag 13 december 2007 19:37 schreef Den_Haag het volgende:
tortelini gevuld met spinazie en kaas, verder rundergehakt en spitskool. Dit alles op smaak gebracht met pasta arabica
Vandaag dus mijn ontbijt
Terpentin07zaterdag 15 december 2007 @ 11:32
Chocoladecake Vanochtend zelf gebakken en hij smaakt heerlijk.
KiwiTjuHhzaterdag 15 december 2007 @ 12:40
Vanavond eten we zelfgemaakte kippensoep met een lekker brood met roomboter erbij
Mini_rulezzaterdag 15 december 2007 @ 13:33
Coca Cola light mét ijs.
Ik heb de afgelopen dagen alleen maar thee met honing lopen drinken voor m'n keel, en nu ben ik het zat.
KrnKjezaterdag 15 december 2007 @ 13:34
Zojuist boterham met kerst-gehakt van de appie... gehakt is lekker, maar de kerst-klok-vorm is echt niet beleg-technisch-verantwoord.
SHEzaterdag 15 december 2007 @ 13:52
Die heb ik zien liggen ja Ik vond de klokjes er maar smerig uitzien.

Wij gaan voor simpel hier vanavond; ik maak een rijkgevulde salade.
Heb bij de trattoria een paar prachtige grote versgebakken bollen gehaald, waar een vleug tomaat, knof en tijm doorheen zit.
Ik maak van kalkoenfilet een paar authentieke kleine schnitzels; daarbij maak ik een jachtsaus en die vul ik met spek en champs.
Schnitzel op de bol; jachtsaus eroverheen en daarbij de salade.
ColdFeetzaterdag 15 december 2007 @ 13:59
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 13:34 schreef KrnKje het volgende:
Zojuist boterham met kerst-gehakt van de appie... gehakt is lekker, maar de kerst-klok-vorm is echt niet beleg-technisch-verantwoord.
Ontzettend Wat een onzin

Ik ga zometeen noedels eten, denk ik. Voor vanavond maak ik wat simpele happen, gehaktballen met pindasaus enzo. Wel zelfgemaakt. En dan ga ik Mr CF eens lekker vetmesten

Ik heb vreselijk veel zin in van die uien-portprut, dat ga ik denk ik vanavond maken. Met goed brood en lekkere kaas
SHEzaterdag 15 december 2007 @ 14:02
Ho, stop.
Uien-port en prut? met brood. Sounds like a winner to me.
Spuug uit dat recept!
Mini_rulezzaterdag 15 december 2007 @ 14:02
Wat een goede ideeën allemaal...
* Mini_rulez wou dat ze ook een avondje thuis had, met lekkere hapjes.
ColdFeetzaterdag 15 december 2007 @ 14:13
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 14:02 schreef SHE het volgende:
Ho, stop.
Uien-port en prut? met brood. Sounds like a winner to me.
Spuug uit dat recept!
Fijngesneden uien, echt veel zeg maar, langzaam laten karameliseren. Dan een scheut port erbij, inkoken, port, inkoken enz. Lekker veel zeg maar.

Als overige smaakmakers had ik de vorige keer geloof ik laurier en tijm. Maar daar ga ik nu s mee varieren.

Echt FAN-fuckin'-tastic op een broodje kaas
Curiosityzaterdag 15 december 2007 @ 14:55
Vanavond kippensoep, vers gemaakt met een stokbrood met kruidenboter, rode en groene pesto.
Muckzaterdag 15 december 2007 @ 15:27
vanavond kipfilet gevuld met brie en omwikkeld met spek uit de oven
aardappel-smilies (diep in mijn hart zal ik nooit volwassen worden denk ik) , aardappel-dennenappeltjes en spercieboontjes (uit eigen tuin) met spek erbij
en als toetje gefrituurd ijs

ik heb er nu al zin in
uniekhoornzaterdag 15 december 2007 @ 15:49
Gekookte aardappelen, rode kool met appel en een sucadelapje.....
Of een maaltijdsalade.

Nu net lekker gesnackt: cherrytomaatjes gevuld met hollandse garnalen....
Doodkapjezaterdag 15 december 2007 @ 16:15
Straks een oosterse schotel maken naar eigen recept en intuïtie...

Tilapiafilet stukjes, gepaneerd met garam masala meel mix; even aanbakken. Uitjes, knoflook, gember, bosui, shii-take, paprika en bamboescheuten roerbakken met sojasaus, oestersaus en mirin... misschien nog wat sambal.. mengen met de Tilapia en serveren met rijst... ben benieuwd wat dat gaat worden...

EDIT: En Piña Colada's vanaaf

[ Bericht 11% gewijzigd door Doodkapje op 15-12-2007 16:21:00 ]
Miamzaterdag 15 december 2007 @ 16:48
Warme chocolademelk met slagroom.
Mirjamzaterdag 15 december 2007 @ 16:51
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 15:27 schreef Muck het volgende:
vanavond kipfilet gevuld met brie en omwikkeld met spek uit de oven
aardappel-smilies (diep in mijn hart zal ik nooit volwassen worden denk ik) , aardappel-dennenappeltjes en spercieboontjes (uit eigen tuin) met spek erbij
en als toetje gefrituurd ijs

ik heb er nu al zin in
wat leuk, gefrituurd ijs
vind je het erg om daar een fotostripje van te maken?
golferzaterdag 15 december 2007 @ 16:55
Straks: rijst, worteltjes en een heerlijk stuk gebakken kabeljauwhaas.
Stereotomyzaterdag 15 december 2007 @ 17:03
Broodje pindakaas
marcb1974zaterdag 15 december 2007 @ 17:54
Varkensvlees met zoetzure saus, thai style
Mikkiezaterdag 15 december 2007 @ 17:56
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 82% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 21:15:04 ]
PizzaSalamizaterdag 15 december 2007 @ 17:57
Zalmfondue straks.
SHEzaterdag 15 december 2007 @ 18:11
quote:
Op zaterdag 15 december 2007 14:13 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Fijngesneden uien, echt veel zeg maar, langzaam laten karameliseren. Dan een scheut port erbij, inkoken, port, inkoken enz. Lekker veel zeg maar.

Als overige smaakmakers had ik de vorige keer geloof ik laurier en tijm. Maar daar ga ik nu s mee varieren.

Echt FAN-fuckin'-tastic op een broodje kaas
Ik hoor je!
Wat Tezz heeft met kaas, heb ik dus met uien. Ik kan geen genoeg krijgen van uien
Helaas voor mij is mijn buik daar veel te gevoelig voor, dus echt vaak kan ik het niet eten zonder buikpijn te krijgen, maar als het aan mij lag gingen overal uien in>door>over>naast

Ik heb zo'n vermoeden dat ik je prutje na een avondje stappen ga maken om mezelf een heel groot plezier te doen.
Welke port gebruik jij?
boriszzaterdag 15 december 2007 @ 18:41
raspatat met een frikadel en een bamischijf
boriszzaterdag 15 december 2007 @ 18:45
bijna
boriszzaterdag 15 december 2007 @ 18:45
vol