Mijn lieffie is snipverkouden, dus ik heb me uit medelijden laten inspireren door zijn lievelingseten.
Beenhammetje in een ovenschaal gestopt met roomboter, olijfolie, honing, peper en een beetje zoete sojasaus (ketjap was op). Half uur op 180 graden, daarna nog drie kwartier op 100 graden, elke tien minuten bedropen met braadvocht.
Zooooo lekker, zooooo sappig, zooooo mooi roze. Ik ben geen fan van varkensvlees, maar het was toch wel erg smakelijk. Ik had er pepersaus bij, maar die is bijna onaangeroerd gebleven; lekkerder was het om de plakken ham in eigen sap te dopen.
Verder heel zachte aardappelpuree gemaakt, flink wat boter en knoflook erdoor en met wat paneermeel onder de grill voor een korstje. Daarbij spinazie uit een blikkie, met een beetje knoflook en zout geroerbakt.
Als toetje een flinke hoop chocolademousse.
Met een aai over de bol erbij zakte mijn lief spinnend en tevreden met een volle buik op de bank. Missie geslaagd.