abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36722447
Via marktplaats hebben we deze lepeltjes besteld, binnen enkele dagen kunnen we ze verwachten!

Lijkt ons erg leuk om na een lekker drankje, onze eters te trakteren op iets lekkers op deze lepeltjes



Hebben jullie ze ook, en wát is er allemaal leuk, mooi en lekker op !

Ze zijn er ook in bladerdeeg lees ik
quote:
De nadruk bij amuse ligt op klein. Dit hapje wordt geserveerd op een lepeltje of een klein schoteltje. De functie van het aanbieden van een amuse is om een accent te leggen op de gastvrijheid, een groetje uit de keuken, het is een visitekaartje van het bedrijf. De belangrijkste functie van de amuse is het opwekken van de eetlust, het prikkelen van de smaakpapillen, en het moet er oogstrelend uitzien.
Er zijn kleine lepeltjes te koop die gemaakt zijn van bladerdeeg waarop rechtstreeks de amuse kan worden geschikt.


[ Bericht 45% gewijzigd door Blues op 06-04-2006 22:03:34 ]
pi_36722649
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
pi_36722674
Jaaah, da's leuk! Tijd niet gebruikt (ivm verbouwing), maar kun je idd hele leuke lekkere dingen mee doen.

Ik doe wel eens gebakken kippelever met mangochutney erop, en twee takjes bieslook ter garnering. (kan koud of warm). En als je niet van lever houdt kun je ook kip of een stukje biefstuk nemen
pi_36722679
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
pi_36722687
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:03 schreef nicomart het volgende:
die kan je toch zelf ook wel maken van oude lepels
Geprobeerd, maar dat breekt.
Next
  donderdag 6 april 2006 @ 22:05:05 #6
30560 2Mini
Official Logo
pi_36722702
Ik heb ze niet, maar wat dacht je van een bolletje straciatella met een vleugje cognac (opgewarmd in de magnetron voor een paar seconde) en een klein bisquitje
Camera 1... 1!
pi_36722903
gewoon een theelepel verwarmen en buigen moet makkelijk kunnen toch?
pi_36723174
Lijkt me erg lekker met vis

  donderdag 6 april 2006 @ 22:18:30 #9
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36723193
quote:
Op donderdag 6 april 2006 22:04 schreef kabouter.muts het volgende:
Fijn gesneden tonijnsashimi met lekker sausje en sesamzaadjes.

Heel lekker aardappeltje lichtjes gebakken in lekkere olie en die klein snijden, lepeltje cremefrais erop en een beetje (nep) kaviaar.

Hapje met gerookte forel een druifje (gehalveerd) blaadje rucola en drupje lekker zelfgemaakt coctailsausje. Pietsje peper erover.

Tsja erg lekker allemaal.
Kan nu even zosnel niet nog meer bedenken.
Klinkt lekker.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36728572
Stukjes geroosterd brood uitsteken op de maat van de lepel.
Stukje gebakken spek op maat snijden.
Spek op brood op de lepel leggen. Gebakken kwarteleitje erop en klaar!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_36730269
Hey, ik heb ze ook, alleen die van ons kan je aan het bord hangen...
Ik heb ze met tierlantijntjes....
Zijn echt leuk, heb toen voor Kerstmis amuse gemaakt met grote garnalen...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 7 april 2006 @ 09:17:55 #12
137776 boem-dikkie
Jedi Mind Baby!
pi_36730284
gewoon een bak pinda's op de tafel flikkeren en iederen zo'n lepel geven
Ik weet niks van Hindoes. Wel van Samoerai en andere dingen.
pi_36730325
Stukje wildpaté met cranberrysaus... mjammie.
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  vrijdag 7 april 2006 @ 10:20:47 #14
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_36731659
Ingredienten: Voor 8 stuks: 1 bolletje mozzarella, in 8 stukken- 4 plakjes parmaham, gehalveerd - olijfolie - beetje basilicum, fijngesneden - 8 takjes rucola

Voorbereiding: Meng de olie met de basilicum en marineer de mozzarella er 30 minuten in.
Bereidingswijze: Haal de stukken kaas uit de marinade en bestrooi ze met zout en peper. Leg een takje rucola op elk stuk en omwikkel het met parmaham. Serveer op amuselepels

mmmmmmmmm
pi_36732837
Oh jongens wat een goeie ideeën al
  vrijdag 7 april 2006 @ 11:17:22 #16
12005 Acathla
Go Your Own Way
pi_36732985
Gerookte paling is ook een optie. Garneren met een beetje rode ui. Of gerookte zalmrolletjes met (bewerkte) mascarpone.
Love will be my strongest weapon
  zaterdag 8 april 2006 @ 00:51:49 #17
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36756484
Wat dacht je van een vismouse mooi opgemaakt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:23:16 #18
8638 Ashram
World Wide Webslinger
pi_36768171
Ik wou ze ook proberen, maar toch bedacht ik me dat ik ze met een mogelijkheid kan opbergen in mijn keuken.
Dezelfde categorie als een meloenballer...leuk en aardig, maar verder geen praktisch nut.
Hetzelfde als die wijnglazen zonder voet, maar met steel. Allemaal in een soort emmer.
De keuken wordt te klein nou.

De recepten zijn wel leuk!
Everyone's got a bit of sadism and masochism in them, but not me, I'm 100% sadistic.
I'm going to burn in hell anyway, so why can't I ???
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:27:22 #19
53708 ondeugend
Lost in Sound
pi_36768283
Erg leuk inderdaad.
Helaas kan ik er pas van snoepen als het materiaal geen nikkel bevat.

Voor de feestjes waar ze amuse op zilverbestek presenteren word ik niet uitgenodigd.
And everything under the sun is in tune
But the sun is eclipsed by the moon.
And Prince is still here!
  zaterdag 8 april 2006 @ 16:50:26 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36768899
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36770616
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_36772641
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 16:50 schreef Pietverdriet het volgende:
amuses op lepels
Ik vind dat zo iets van truttig.
Oh Piet, dan hou je helemaal van deze....

Op en top truttigheid, de mijne:





Goed fout!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 8 april 2006 @ 19:12:30 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36772760
quote:
Op zaterdag 8 april 2006 17:54 schreef Isabeau het volgende:
Ik vind het geweldig

Een restaurant heeft bij mij al snel een streepje voor als ze amuses serveren.

En ik denk dat ik ook een setje ga halen, zag ze een tijdje terug bij een alleraardigst kookwinkeltje.
Lekkere hapjes vooraf is geweldig, maar het serveren ervan op een lepel, dat vind ik zooo Hyacint Bucket..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36772782
Voor de liefhebbers van amuselepels met veel Airmiles: je kunt ze met Airmiles ook bestellen.
  zaterdag 8 april 2006 @ 20:53:35 #25
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_36775680
Ik heb een keer een heel klein rolletje van haring en wittebrood als amuse gehad, dat was ook heel lekker. Daar kregen we drie amuses, omdat niet iedereen van vis hield, zeiden ze.

Dat was in het Prentenkabinet in Leiden, sowieso een aanrader.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')