FOK!forum / Culinesse à gogo / CUL-Kerstwedstrijd!
Muckzondag 18 november 2007 @ 14:27
Zoals de TT al zegt: We gaan een kerstwedstrijd houden

Het is de bedoeling dat jullie foto-strips gaan maken van jullie favoriete kerst-recept.
Post ze vóór vrijdagmorgen 28 december 0.01uur in dit topic of mail ze naar MissHobje@fok.nl als je nog niet wilt dat de rest je werkstuk ziet. De inzendingen zullen beoordeeld worden door MissHobje, Isabeau en Muck. De uitslag zal in de eerste week vna januari bekend gemaakt worden.
De 10 leukste inzendingen worden beloond met een oranje schort met je username erop!
*

De regeltjes :
- Maximaal 1 inzending per persoon
- Klonen wordt niet op prijs gesteld. Doe je het toch, dan ben je én eigen inzending én die van je kloon kwijt.
- Zorg ervoor dat je plaatjes niet breder zijn dan 610 pixels


Voor een voorbeeld van hoe zo'n fotostrip eruit kan zien, klik hier


Met dank aan Honig en Marsepein

[ Bericht 3% gewijzigd door Muck op 03-12-2007 19:10:12 ]
SCHzondag 18 november 2007 @ 17:20
Heb ik me gisteren staan uitsloven en geen foto's gemaakt

Maar leuke wedstrijd, komt nog wel een keer de komende weken.
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 17:44
wha, doet mee
golferzondag 18 november 2007 @ 19:13
We gaan er iets moois van maken.
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 20:22
ja, dan maak ik al geen kans meer natuurlijk
Muckzondag 18 november 2007 @ 20:54
tuurlijk wel!
origaniliteit wordt ook beloond
als jij een geweldige fotostrip van een gebakken ei kunt maken (nou vooruit, voor kerst moet er dan nog wel een takje hulst bij liggen) kun je net zo goed een schort winnen als iemand die een heel exclusief gerecht klaarmaakt
motorbloempjezondag 18 november 2007 @ 20:57
dan gooi ik wel een kerstmuts op mijn poezelige hoofdje
Mirjamzondag 18 november 2007 @ 21:05
maar 1 inzending p.p. neem ik aan?

open ook ff een sticky wedstrijdtopic, dat bijft dan bovenaan hangen, houdt iedereen fris
Muckzondag 18 november 2007 @ 21:30
quote:
Op zondag 18 november 2007 21:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
maar 1 inzending p.p. neem ik aan?
dat staat er ja
Vivizondag 18 november 2007 @ 21:32
Leuk!
DarkShinezondag 18 november 2007 @ 22:43
Ik weet nog niet wat de bedoeling is met kerst, maar indien er hier gekookt gaat worden volgen er nog foto's!
MissHobjezondag 18 november 2007 @ 23:17
quote:
Op zondag 18 november 2007 21:05 schreef MissyMirjaM het volgende:
maar 1 inzending p.p. neem ik aan?

open ook ff een sticky wedstrijdtopic, dat bijft dan bovenaan hangen, houdt iedereen fris
[CUL] kerstwedstrijd reminder topic!! tedeeeeee mooie reminder
Muckzondag 18 november 2007 @ 23:24
quote:
Op zondag 18 november 2007 23:17 schreef MissHobje het volgende:

[..]

[CUL] kerstwedstrijd reminder topic!! tedeeeeee mooie reminder
hobje FTW
Zij-en-Hijmaandag 19 november 2007 @ 09:13
Wat een leuk idee!
BrandXmaandag 19 november 2007 @ 09:15
misschien dat ik eens een poging ga wagen... In ieder geval heel leuk en origineel idee!
#ANONIEMwoensdag 21 november 2007 @ 09:50
Leuk!!!
detulp050woensdag 21 november 2007 @ 13:00
Ik ga zeker inzenden, of mag ik niet meedoen als zijnde een soort PR'er?
Muckwoensdag 21 november 2007 @ 14:45
quote:
Op woensdag 21 november 2007 13:00 schreef detulp050 het volgende:
Ik ga zeker inzenden, of mag ik niet meedoen als zijnde een soort PR'er?
dat neem ik even mee naar achter
Mirjamwoensdag 21 november 2007 @ 14:51
quote:
Op woensdag 21 november 2007 14:45 schreef Muck het volgende:

[..]

dat neem ik even mee naar achter
tuurlijk mag detulp meedoen!

we gaan pas rellen als hij wint
Muckwoensdag 21 november 2007 @ 17:19
Nou tulp, we hebben het even overlegd (normaal gaat dat met de PR, maar ja, dt ben je zelf ) en de regels zijn heel duidelijk:
Crew mag NIET meedoen aan wedstrijden. Behalve aan FOT-wedstrijden vnawege hun open karakter.

Dus sorry....
Petrewoensdag 21 november 2007 @ 22:03
quote:
Op woensdag 21 november 2007 17:19 schreef Muck het volgende:
Nou tulp, we hebben het even overlegd (normaal gaat dat met de PR, maar ja, dt ben je zelf ) en de regels zijn heel duidelijk:
Crew mag NIET meedoen aan wedstrijden. Behalve aan FOT-wedstrijden vnawege hun open karakter.

Dus sorry....
Volgens mij wel meedoen, maar alleen voor spek en bonen, als in: geen recht op prijzen , zo was het tenminste..
#ANONIEMwoensdag 21 november 2007 @ 22:10
quote:
Op woensdag 21 november 2007 22:03 schreef Petre het volgende:

[..]

Volgens mij wel meedoen, maar alleen voor spek en bonen, als in: geen recht op prijzen , zo was het tenminste..
Doe jij dan ook mee voor spek en bonen
Muckwoensdag 21 november 2007 @ 22:27
quote:
Op woensdag 21 november 2007 22:03 schreef Petre het volgende:

[..]

Volgens mij wel meedoen, maar alleen voor spek en bonen, als in: geen recht op prijzen , zo was het tenminste..
ja okee, van mij mag ie voor spek en bonen meedoen, maar lijkt me zo ontzettend niet leuk he! ik zou het zelf nooit doen iig.
maar tulp en petre, als jullie mee willen doen voor spek en bonen vind ik het prima hoor, hartstikke leuk
wizarddragonwoensdag 21 november 2007 @ 22:55
Petre gaat voor mij koken!!!
Muckwoensdag 21 november 2007 @ 22:57
quote:
Op woensdag 21 november 2007 22:55 schreef wizarddragon het volgende:
Petre gaat voor mij koken!!!
dan kun jij er een fotoverslag van maken
Maneki.Nekodonderdag 22 november 2007 @ 00:04
Leuk idee
golferdonderdag 22 november 2007 @ 00:09
quote:
Op woensdag 21 november 2007 22:10 schreef SeaOfLove het volgende:


Doe jij dan ook mee voor spek en bonen
Lijkt mij wel een lekker kerstgerecht: spek en bonen.
Petredonderdag 22 november 2007 @ 01:43
O, vandaar dat ik al in de kookboeken mocht gaan duiken .
Marsepeinmaandag 26 november 2007 @ 22:15
Ik had dit hele topic nog niet gezien

Spek en bonen met kerst

Succes allemaal!
KrnKjezaterdag 1 december 2007 @ 20:14



Een kleine preview
Vandaag geprobeerd of dit onderdeel van m'n te maken tussengerecht smakelijk te bereiden was. Nog wat verbeteringen in structuur van het omhulsel en het is perfect
Muckzaterdag 1 december 2007 @ 20:18
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:14 schreef KrnKje het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een kleine preview
Vandaag geprobeerd of dit onderdeel van m'n te maken tussengerecht smakelijk te bereiden was. Nog wat verbeteringen in structuur van het omhulsel en het is perfect
wat is het als ik vragen mag?
zalm snap ik nog... maar dat omhulsel?
KrnKjezaterdag 1 december 2007 @ 20:25
Het omhulsel is sterke tuinkruidenbouillon gebonden met agar-agar. Het is temperatuur constant tot 80 graden, dus dit was bij 45 graden nog stevig en eetbaar.
Daarbinnen zijn kleine tomatenblokjes met basilicum en tijm, gebakken in klein beetje olijfolie met binnenin een paar druppels knoflookolie en buiten een druppeltje basilicumolie.
Muckzaterdag 1 december 2007 @ 20:28
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:25 schreef KrnKje het volgende:
Het omhulsel is sterke tuinkruidenbouillon gebonden met agar-agar. Het is temperatuur constant tot 80 graden, dus dit was bij 45 graden nog stevig en eetbaar.
Daarbinnen zijn kleine tomatenblokjes met basilicum en tijm, gebakken in klein beetje olijfolie met binnenin een paar druppels knoflookolie en buiten een druppeltje basilicumolie.
ah okee
tja, agar is wat ik op school gebruik om bacterieën op te kweken, dus ik weet niet of ik het lekker ga vinden....
maar het ziet er wel mooi uit
KrnKjezaterdag 1 december 2007 @ 20:59
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:28 schreef Muck het volgende:

[..]

ah okee
tja, agar is wat ik op school gebruik om bacterieën op te kweken, dus ik weet niet of ik het lekker ga vinden....
maar het ziet er wel mooi uit
Dat was precies wat m'n moeder zei over agar, maar het is regulier te verkrijgen als vervanger van gelatine...
Muckzaterdag 1 december 2007 @ 21:02
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:59 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Dat was precies wat m'n moeder zei over agar, maar het is regulier te verkrijgen als vervanger van gelatine...
ik weet het
alleen associeer ik de geur van agar (nare, overheersende geur vind ik het) met bacterieën en schimmels, dus ik blijf gewoon gelatine gebruiken
ik ben ook geen vegatariër, dus ik heb geen problemen met gelatine
KrnKjezaterdag 1 december 2007 @ 21:10
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:02 schreef Muck het volgende:

[..]

ik weet het
alleen associeer ik de geur van agar (nare, overheersende geur vind ik het) met bacterieën en schimmels, dus ik blijf gewoon gelatine gebruiken
ik ben ook geen vegatariër, dus ik heb geen problemen met gelatine
Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
Muckzondag 2 december 2007 @ 11:31
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:10 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
dat hoop ik wel ja
MissHobjezondag 2 december 2007 @ 19:11
Wat een leuke preview
Ziet er lekker uit!
Ik ben zo benieuwd naar de inzendingen van iedereen die mee doet.
Muckmaandag 3 december 2007 @ 10:10
quote:
Op zondag 2 december 2007 19:11 schreef MissHobje het volgende:
Ik ben zo benieuwd naar de inzendingen van iedereen die mee doet.
Ik ook!
DJMarcel.nlwoensdag 12 december 2007 @ 01:37
quote:
Post ze vóór vrijdagmorgen 28 december 0.01uur in dit topic
Met kerst heb ik het schort nodig uiteraard.
MissHobjewoensdag 12 december 2007 @ 01:39
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:37 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Met kerst heb ik het schort nodig uiteraard.
Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
DJMarcel.nlwoensdag 12 december 2007 @ 01:49
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:39 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
Klonkwoensdag 12 december 2007 @ 06:41
Ik zou wel mee willen doen, maar ik betwijfel of mijn lokale chinees het goed vind als ik ff foto's kom maken maar verder geweldig leuk idee
dutch-mammawoensdag 12 december 2007 @ 07:35
Uitdaging! Maar...

Ik ga een buffet maken met de kinderen... Big fun, maar ik vraag me af in hoeverre dat culinair hoogstaand gaat worden
Mirjamwoensdag 12 december 2007 @ 07:37
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:49 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
dan hang je 'm in de boom!
roffelpantoffelwoensdag 12 december 2007 @ 08:16
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:10 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
Voorlopig heb ik nog geen reet gezien! Behalve dan e.o.a. bacteriekwekend voedsel...
Nou hoef ik natuurlijk ook geen reet te zien maar liever een lekker gerecht zoals dit bijvoorbeeld:
Appelperenstroopwoensdag 12 december 2007 @ 08:42
Amuse: In Tempura gebakken gamba geserveerd met een zoet zure saus
Voorgerecht: Nog niet over uit
Hoofdgerecht: Parelhoenfilet geserveerd met een pure van aardappel en bietjes, asperges en nog iets, dat weet ik nog niet!
Nagerecht: Laagjes gelatine gemaakt van verse frambozen.

Dat laatste word nog een behoorlijke klus, want ik wil het niet op de normale manier presenteren. Ik zit er over te denken om het in een rode wijn glas te presenteren en dan schuin de gelatine en frambozen op te laten stijven, zodat je een soort van ying-yang idee hebt. Maar aangezien de koelkast bij pa en ma niet zo groot is, hoop ik dat het koud is de 22e, dan kan ik het in de tuin zetten (goed afgedekt natuurlijk).
motorbloempjewoensdag 12 december 2007 @ 09:07
ik ben er nog niet helemaal uit.. heb wel besloten dat we kerstavond-avond (23 december) culinair gaan doen thuis dus dan worden er zeker foto's gemaakt
beelzwoensdag 12 december 2007 @ 10:11
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
Muckwoensdag 12 december 2007 @ 10:45
quote:
Op woensdag 12 december 2007 10:11 schreef beelz het volgende:
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
natuurlijk is het na kerst zo heeft iedereen de kans om zijn met kerst gemaakte foto's nog een beetje te bewerken en van tekst te voorzien en whatever
Giawoensdag 12 december 2007 @ 12:32
Als ik er aan denk zal ik foto's maken en een recept insturen van ons kerstkonijn voor kerstavond.

Als jullie dat tenminste niet al te zielig vinden?
MissHobjewoensdag 12 december 2007 @ 13:15
Iedereen eet maar gewoon wat ie wil eten.
Gewoon insturen en wij beoordelen je op alle punten zoals aangegeven.
Succes
Muckwoensdag 12 december 2007 @ 16:11
quote:
Op woensdag 12 december 2007 12:32 schreef Gia het volgende:
Als ik er aan denk zal ik foto's maken en een recept insturen van ons kerstkonijn voor kerstavond.

Als jullie dat tenminste niet al te zielig vinden?
nee hoor, al at je de moeder van bambi op
Annewoensdag 12 december 2007 @ 16:16
tvp. Niet dat ik mee ga doen Maar ik wil het wel volgen.
Giawoensdag 12 december 2007 @ 17:22
quote:
Op woensdag 12 december 2007 16:11 schreef Muck het volgende:

[..]

nee hoor, al at je de moeder van bambi op
Nee, da's zielig.
de_solangewoensdag 12 december 2007 @ 19:40
CocoPopPie

Dit recept bestaat eigenlijk uit 4 onderdelen

- Cocopop taartbodem
- Chocolademouse vulling
- Witte Chocolade slagroom
- Decoratie glas

Cocopop taartbodem
Ingrediënten:
- 150 g pure chocola
- 80 gram boter
- 100 gram Cocopops

Bereidingswijze
1. Probeer een ronde springvorm (23 cm) met huishoudfolie te bekleden (het hoeft niet perfect te zitten)
2. Smelt de chocolade en boter (in de magnetron)
3. Roer de Cocopops erdoor heen
4. Verdeel het mengsel over de springvorm. Zorg daarbij dat je ook een opstaande rand maakt. Probeer geen gaten te krijgen.
5. zet het in de koelkast om hard te worden

Chocolademouse vulling
Ingrediënten:
- 5 x 45 gram marsrepen
- 25 ml melk
- 4 dl slagroom (al werkt het ook goed met klopklop)

Bereidingswijze
1. Smelt de marsrepen in de melk en roer daarbij geregeld zodat het goed mengt.
2. Klop de slagroom stijf
3. Ondertussen is het mars-melk mengsel afgekoeld, roer er nu een lepel slagroom door
4. voeg de rest van de slagroom toe maar roer niet te veel want dan haal je de lucht weer uit te slagroom
5. haal de Cocopop taartbodem uit de koelkast en giet het mengsel in de taartbodem. Dit ziet er als volgt uit:

.


Witte Chocolade slagroom
Ingrediënten:
- 100 gram witte chocolade
- 3 dl slagroom (klopklop werkt ook)

Bereidingswijze
1. Smelt de witte chocolade
2. voeg ongeveer de helft van de slagroom toe aan de gesmolten chocolade
3. Klop de rest van de slagroom op
4. Als de chocolade is afgekoeld meng je dit met de rest van de slagroom
5. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een versiering op de taart. Let wel op dat de taart ondertussen genoeg is afgekoeld/stijf is en dat de witte chocolade slagroom niet te zacht is om het te kunnen spuiten
6. zet het weer terug in de koelkast

Decoratie glas
Ingrediënten:
- 1 blik fruit cocktail mix
- 115 gram suiker
- 4 eetlepels water

Bereidingswijze:
1. Laat het fruit goed uitlekken en leg het daarna op de taart



2. Leg op een bakblik een stuk bakpapier
3. Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en blijf hierin roeren tot het goudkleurig is
4. Giet het mengsel op het bakpapier. Raak het niet aan, het is gloeiend heet
5. Laat het afkoelen
6. Als het is afgekoeld kun je het breken in soort van glasscherven
7. Steek deze in de taart
8. Lekker opeten

Fijne kers allemaal!




de_solangewoensdag 12 december 2007 @ 19:42
Dat is voor smiddags bij de koffie op kerst
Petrewoensdag 12 december 2007 @ 20:33
* Petre likt zijn vingers nu al af
hmmmzdonderdag 13 december 2007 @ 00:18
ziet er lekkah uit
OsFadonderdag 13 december 2007 @ 11:00
Alvast het kerst menu:

1e kerst - schoonouders & Familie:
voorgerecht : zalmrolletjes (OsFa & vriendin)
hoofdgerecht: ? (de schoonouders & zus)
nagerecht: ? (de andere zus & man)

2e kerst - @ my place - mijn familie
amuses : ? (mijn ouders)
voorgerecht: ? (mijn broer & vriendin)
hoofdgerecht: (OsFa & snufje vriendin)
  • Provençaalse Varkensrollade
  • Roergebakken spruitjes met walnoot
  • Haricot verts met spek & kruidenkaas
  • Aardappelgratin
  • iets anders met aardappels (nog geen definitieve beslissing)
    Niet iedereen houdt van spruitjes, daarom een tweede "groente" een basic back-up
    Het zelfde geld voor de aardappelen... de tweede wordt iets speciaal waarbij we niet zeker weten of iedereen dat lekker vind...
    nagerecht: Nogatine ijstaart (Main part vriendin & snufje OsFa)

    binnen kort (waarschijnlijk dit weekeind) gaan we een try-out weekeind houden, weten we tenminste hoe, wat, hoe lang en heb ik de mogelijkheid om mooie impressie foto's te maken (trust me bij kerst zelf wil ik alles op rolletjes hebben en om dan OOK nog foto's te gaan maken...nee

    maareh: wat vinden jullie van het diner opzet? lichtelijk klassiek maar??


    P.S. mocht je op een punt komen dat je kerst gaat vieren en iedereen kan koken dan is het leuk om van te voren lootjes te trekken. Ben je met 3 stelletjes(of personen) : voor-, hoofd- en nagerecht, 4 stelletjes(of personen): amuses, voor-, hoofd- en nagerecht etc etc je kan dit blijven uitbouwen (een officieel diner heeft geloof ik 13 gangen incl koffierondes met bonbons enzo)

    [ Bericht 0% gewijzigd door OsFa op 13-12-2007 11:06:13 ]
  • OsFavrijdag 14 december 2007 @ 16:21
    zo slecht was mijn menu nou toch ook niet
    golfervrijdag 14 december 2007 @ 21:51
    quote:
    Op vrijdag 14 december 2007 16:21 schreef OsFa het volgende:
    zo slecht was mijn menu nou toch ook niet
    Nee hoor, maar als je de OP had gelezen, had je misschien kunnen zien dat het hier om een fotostripwedstrijd gaat.
    Muckzaterdag 15 december 2007 @ 13:24
    quote:
    Op vrijdag 14 december 2007 16:21 schreef OsFa het volgende:
    zo slecht was mijn menu nou toch ook niet
    helemaal niet, maar ik denk dat je de bedoeling van het topic even gemist hebt
    OsFamaandag 17 december 2007 @ 08:56
    hmmmm ff terug gelezen, vorige keer idd te snel geweest.... gelukkkig dat er meerdere al aangegeven hadden WAT ze gingen koken, dus ook maar gedaan... van het weekeind eerste foto's gemaakt... t.b.c.
    Jojogirlmaandag 17 december 2007 @ 09:14
    Misschien ga ik woensdagavond wel foto's maken van de cranberry cheesecake die ik voor de kerstlunch op m'n werk ga maken. TVP dus.
    Athalon1951zaterdag 22 december 2007 @ 00:35
    Wat zijn in hemelsnaam cocopops
    Athalon1951zaterdag 22 december 2007 @ 00:37
    quote:
    Op maandag 17 december 2007 09:14 schreef Jojogirl het volgende:
    Misschien ga ik woensdagavond wel foto's maken van de cranberry cheesecake die ik voor de kerstlunch op m'n werk ga maken. TVP dus.
    I Want cranberry cheesecake
    LeeHarveyOswaldzaterdag 22 december 2007 @ 02:47
    quote:
    Op woensdag 21 november 2007 17:19 schreef Muck het volgende:
    Nou tulp, we hebben het even overlegd (normaal gaat dat met de PR, maar ja, dt ben je zelf ) en de regels zijn heel duidelijk:
    Crew mag NIET meedoen aan wedstrijden. Behalve aan FOT-wedstrijden vnawege hun open karakter.

    Dus sorry....
    En dáár wilde ik even naar verwijzen

    Want de stemmethode van FOT werkt erg goed, prettig, fijn, eerlijk, helder, .....

    Waarom die manier niet hier?
    beelzzondag 23 december 2007 @ 01:10
    Mijn vriendin heeft ook een account op Fok!... We doen dan ook meerdere gangen en willen allebei meedoen met deze wedstrijd, we posten vanaf dezelfde computer... Hoe wordt dit opgelost zonder dat er gedacht wordt dat 1 van ons onder een kloon post?
    Blueszondag 23 december 2007 @ 02:02
    Als de user beelz een gang post en mevrouw beelz (wat is haar naam) ook, is er toch geen probleem?
    MissHobjezondag 23 december 2007 @ 02:17
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 02:02 schreef Bluezz het volgende:
    Als de user beelz een gang post en mevrouw beelz (wat is haar naam) ook, is er toch geen probleem?
    Precies zoals dat
    Hups posten dus!
    beelzzondag 23 december 2007 @ 11:14
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 02:17 schreef MissHobje het volgende:

    [..]

    Precies zoals dat
    Hups posten dus!
    Posten doen we pas na kerst. Maar het nagerecht is iig donders puik chocoladeachtig...
    SCHzondag 23 december 2007 @ 12:55
    Dus ik moet een foto maken van de kant en klaren rosbief van de AH, dan een foto van dat ie in de oven staat en dan een foto van dat ie op tafel staat?
    Blueszondag 23 december 2007 @ 14:39
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 12:55 schreef SCH het volgende:
    Dus ik moet een foto maken van de kant en klaren rosbief van de AH, dan een foto van dat ie in de oven staat en dan een foto van dat ie op tafel staat?
    Je moet wel groentes eten, anders wordt je nooit een grote sch.
    motorbloempjezondag 23 december 2007 @ 17:24
    * motorbloempje ziet SCH er dan een worteltje bij leggen 'zodat Tante Bloes ook weer gelukkig is'
    SCHzondag 23 december 2007 @ 17:30
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 17:24 schreef motorbloempje het volgende:
    * motorbloempje ziet SCH er dan een worteltje bij leggen 'zodat Tante Bloes ook weer gelukkig is'
    Er zit groente in het kant en klaar pakket van de AH ;')

    * SCH heeft het morgen nog retedruk op zijn werk en zet de eters lekker wat gemakkelijks voor op kerstavond - ook de farmbozenbavarois is kant en klaar van de AH - sue me
    golferzondag 23 december 2007 @ 22:54
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 12:55 schreef SCH het volgende:
    Dus ik moet een foto maken van de kant en klaren rosbief van de AH, dan een foto van dat ie in de oven staat en dan een foto van dat ie op tafel staat?
    Precies:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/rosbief.jpg

    [ Bericht 7% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 15:14:38 (foto verkleinen naar 610 px AUB) ]
    SCHzondag 23 december 2007 @ 22:57
    Was ie lekker, die ga ik morgen eten?
    Euc-zondag 23 december 2007 @ 22:58
    Es kijken of ik wat met de ravioli's kan morgen.
    motorbloempjezondag 23 december 2007 @ 23:45
    Ok, gaatie dan:

    MoBlo's Kerstavond-avond-diner

    =======================================================================================
    Voorgerecht:

    Rucola met geitenkaas, pijnboompitten en een dressing van azijn, honing en een sufje peper

    Eerst de rucola in de schaal doen, geitenkaas in kleine stukjes snijden en eroverheen gooien, idem met pijnboompitten.

    Voor de dressing naar smaak wat azijn toevoegen aan 4 toetjeslepels honing voor een zoetig-zure smaak

    http://www.faithy.nl/images/kerst/31.JPG
    Klaar om te serveren

    =======================================================================================

    Hoofdgerecht: Sushi

    http://www.faithy.nl/images/kerst/14.JPG
    De spulletjes staan klaar

    http://www.faithy.nl/images/kerst/16.JPG
    In reepjes gesneden komkommer, surimi (krabsticks) en omelet

    http://www.faithy.nl/images/kerst/17.JPG
    De zalm snijden

    http://www.faithy.nl/images/kerst/18.JPG
    Spinazie blancheren

    http://www.faithy.nl/images/kerst/19.JPG
    Rijst gekookt mengen met azijn (su), suiker en zout

    http://www.faithy.nl/images/kerst/21.JPG
    Nu staat écht alles klaar...

    http://www.faithy.nl/images/kerst/22.JPG
    Mijn vriend begint met het eerste norivel te bekleden..

    http://www.faithy.nl/images/kerst/25.JPG
    Crea-bea met kleurtjes

    http://www.faithy.nl/images/kerst/26.JPG
    Rollen maar!

    http://www.faithy.nl/images/kerst/27.JPG
    En klaar...

    http://www.faithy.nl/images/kerst/30.JPG
    Ook nog wat Nigiri-Sushi

    =======================================================================================

    Nagerecht: Bananen-chocolade-crumble

    http://www.faithy.nl/images/kerst/01.JPG
    De ingredienten

    http://www.faithy.nl/images/kerst/02.JPG
    Volkorenkoekjes kruimelen

    http://www.faithy.nl/images/kerst/04.JPG
    Banaan in stukjes snijden

    http://www.faithy.nl/images/kerst/05.JPG
    En in een (pint)glas doen

    http://www.faithy.nl/images/kerst/06.JPG
    Boter smelten

    http://www.faithy.nl/images/kerst/07.JPG
    Wat basterdsuiker en de volkorenkruimels erbij

    http://www.faithy.nl/images/kerst/08.JPG
    Choooocoooolaaaadeeeee

    http://www.faithy.nl/images/kerst/09.JPG
    kruimel-boter-suiker-mengsel bovenop de banaantjes

    http://www.faithy.nl/images/kerst/10.JPG
    slagroom verwarmen

    http://www.faithy.nl/images/kerst/11.JPG
    chocolade erbij doen en doorroeren

    http://www.faithy.nl/images/kerst/12.JPG
    tot het bruin is

    http://www.faithy.nl/images/kerst/13.JPG
    Ook dit mengsel bovenop de bananen en kruimels doen en laten rusten bij kamertemperatuur..

    ========================================================================================

    Dit was het kookgedeelte... dan nu de dinerfoto's:

    Salade
    http://www.faithy.nl/images/kerst/34.JPG

    Sushi
    http://www.faithy.nl/images/kerst/36.JPG
    meeer dan genoeg...

    http://www.faithy.nl/images/kerst/37.JPG
    nigiri sushi

    Banaan-chocolade-crumble

    http://www.faithy.nl/images/kerst/38.JPG
    met wat slagroom en chocoladeraspsel

    http://www.faithy.nl/images/kerst/39.JPG


    =======================================================================================

    [ Bericht 15% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 15:19:20 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
    Bluesmaandag 24 december 2007 @ 00:42
    FleshWoundmaandag 24 december 2007 @ 21:02
    Preview!

    http://i14.tinypic.com/72sb56x.jpg

    [ Bericht 29% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:19:08 (foto verkleinen naar 610 px AUB) ]
    golfermaandag 24 december 2007 @ 21:20
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 21:02 schreef FleshWound het volgende:
    Preview!

    [ afbeelding ]
    Wat is dat voor stuk vlees? Een ham ofzo?
    FleshWoundmaandag 24 december 2007 @ 21:25
    7 kilo Serranoham
    Bluesdinsdag 25 december 2007 @ 00:52
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 21:25 schreef FleshWound het volgende:
    7 kilo Serranoham
    Woooowwww, mogen mijn dadeltjes daarin gerold worden!
    KrnKjedinsdag 25 december 2007 @ 10:57
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 23:45 schreef motorbloempje het volgende:
    Ok, gaatie dan:

    MoBlo's Kerstavond-avond-diner

    =======================================================================================
    Netjes... ik begin concurentie te voelen
    FleshWounddinsdag 25 december 2007 @ 12:26
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:

    [..]

    Woooowwww, mogen mijn dadeltjes daarin gerold worden!
    Jij mag best je dadeltjes in mijn vleesje rollen hoor
    DJMBdinsdag 25 december 2007 @ 15:13
    quote:
    Op maandag 24 december 2007 21:02 schreef FleshWound het volgende:
    Preview!

    [ afbeelding ]
    Ik had dit niet eens gezien, ik zou toch maar eens wat vaker naar beneden toe moeten komen.

    FleshWounddinsdag 25 december 2007 @ 15:36
    Ik vond je oude nickname leuker.

    Ontopic, de eendenfiletrolletjes met mango zijn klaar. Takkewerk.
    Bluesdinsdag 25 december 2007 @ 15:46
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 15:36 schreef FleshWound het volgende:
    Ik vond je oude nickname leuker.

    Ontopic, de eendenfiletrolletjes met mango zijn klaar. Takkewerk.
    Fotoows Wij hebben al heel veel foto's, maar tis nog allemaal niet klaar
    DJMBdinsdag 25 december 2007 @ 16:44
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 15:36 schreef FleshWound het volgende:
    Ik vond je oude nickname leuker.

    Ontopic, de eendenfiletrolletjes met mango zijn klaar. Takkewerk.
    Euhm, nee. Deze is toch beter in combinatie met mijn komende avatar.

    Ik zal wel wat foto's maken met de D200 inplaats van dat andere ding.


    Nogmeer ontopic:

    Die Rucola met geitenkaas, pijnboompitten en een dressing van azijn, honing en een sufje peper lijkt me echt goddelijk.
    FleshWounddinsdag 25 december 2007 @ 16:44
    Goed dan, laatste preview. De amuse.

    http://i11.tinypic.com/869qqf7.jpg

    Gerookte eendenfilet met komkommer, wortel, sla en mango, koriander, sesamolie en sesamzaad, gerold in rijstpapier. Ik ga overigens nooit meer met rijstpapier werken, het blijft maar scheuren.

    En zit mijn menu niet te verraden

    [ Bericht 15% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:21:33 (foto verkleinen naar 610 px AUB) ]
    DJMBdinsdag 25 december 2007 @ 16:47
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 16:44 schreef FleshWound het volgende:
    Goed dan, laatste preview. De amuse.

    [ afbeelding ]

    Gerookte eendenfilet met komkommer, wortel, sla en mango, koriander, sesamolie en sesamzaad.
    DJMBdinsdag 25 december 2007 @ 16:49
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 16:44 schreef FleshWound het volgende:
    En zit mijn menu niet te verraden
    Vertel mij eens wat ik verraden heb?
    golferdinsdag 25 december 2007 @ 17:04
    Het eerste gerecht. Pastis/Safraansoep

    De ingrediënten klaarzetten:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/allesklaar.jpg

    Uien snipperen:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/1.jpg

    Knoflook fijnhakken:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/2.jpg

    Olijfolie in de pan:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/3.jpg

    Uien en knoflook lichtjes aanfruiten:

    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/4.jpg

    Sinaasappelschil raspen en sinaasappel uitpersen:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/5.jpg
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/6.jpg
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/7.jpg

    Mengsel maken van risottorijst met paprikapoeder en safraan:

    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/8.jpg

    Het risottomengsel de pan in en Pastis toevoegen:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/10.jpg

    Visfond en nog een beetje safraan toevoegen:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/11.jpg
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/12.jpg

    20 minuten laten koken:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/13.jpg

    Cocquilles st. Jacques bestrooien met zout en peper en in de pan braden:
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/17.jpg
    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/18.jpg

    Soepje nog even met de staafmixer bewerken:

    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/14.jpg

    Ongeduldig wachten op de soep:

    http://img.photobucket.co(...)/wachtenopdesoep.jpg

    Soep in kom doen samen met de Cocquilles en een beetje platte perselie en opdienen:

    http://img.photobucket.com/albums/v241/paulgolfer/soepie.jpg

    Het was een heel apart en lekker soepje.

    [ Bericht 22% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:24:20 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
    Bluesdinsdag 25 december 2007 @ 18:40
    Hertenbiefstukjes, risotto en cranberriecompote

    Ingrediënten voor de cranberriecompote :


    Koken in de rode wijn met suiker...


    Inkoken...


    Het maken van de risotto..


    Bambi, nog niet gaar....


    Bambi, gesneden.. klaar voor bereiden..


    Om op te vreten, zo mooi/lekker!
    Den_Haagdinsdag 25 december 2007 @ 19:39
    Bluezz, wanneer mag ik bij jou komen eten?
    golferdinsdag 25 december 2007 @ 19:45
    quote:
    Op dinsdag 25 december 2007 19:39 schreef Den_Haag het volgende:
    Bluezz, wanneer mag ik bij jou komen eten?
    de foto's zijn het werk van B., het eten is allemaal door mij gemaakt.
    SCHwoensdag 26 december 2007 @ 00:39
    Bambi
    #ANONIEMwoensdag 26 december 2007 @ 01:31
    Keuk dat jullie die cranberrie's ook in de rode wijn hebben gekookt

    Ziet er allemaal erg lekker uit heur
    golferwoensdag 26 december 2007 @ 01:38
    quote:
    Op woensdag 26 december 2007 01:31 schreef SeaOfLove het volgende:
    Keuk dat jullie die cranberrie's ook in de rode wijn hebben gekookt
    Heel Keuk he, dat ik dat allemaal gedaan heb.
    #ANONIEMwoensdag 26 december 2007 @ 01:40
    quote:
    Op woensdag 26 december 2007 01:38 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Heel Keuk he, dat ik dat allemaal gedaan heb.
    ik mot ook even tjekken eik voor ik op die invoeren-knupske klik
    golferwoensdag 26 december 2007 @ 01:43
    quote:
    Op woensdag 26 december 2007 01:40 schreef SeaOfLove het volgende:


    ik mot ook even tjekken eik voor ik op die invoeren-knupske klik
    Ach, zolang je eigen knupske maar werkt, scheet.
    golferwoensdag 26 december 2007 @ 01:48
    Trouwens, dat schortje met Bluezz erop zal haar vast prima staan, ondanks dat ik het allemaal heb klaargemaakt, maar zij die mooie foto's heeft gemaakt.
    #ANONIEMwoensdag 26 december 2007 @ 01:51
    quote:
    Op woensdag 26 december 2007 01:43 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Ach, zolang je eigen knupske maar werkt, scheet.
    #ANONIEMwoensdag 26 december 2007 @ 01:53
    quote:
    Op woensdag 26 december 2007 01:48 schreef golfer het volgende:
    Trouwens, dat schortje met Bluezz erop zal haar vast prima staan, ondanks dat ik het allemaal heb klaargemaakt, maar zij die mooie foto's heeft gemaakt.
    Zijn 10 schorten te verdelen, dus ben benieuwd. Ik heb helaas geen uitgebreid foto-verslag
    MUUSwoensdag 26 december 2007 @ 01:56
    quote:
    Op zondag 23 december 2007 23:45 schreef motorbloempje het volgende:


    Nagerecht: Bananen-chocolade-crumble
    Hey, dat ga ik morgen later vandaag ook maken. .
    #ANONIEMwoensdag 26 december 2007 @ 14:18
    Zo ook van mij dan een verslagje:

    We zijn de middag begonnen met koffie en petit fours.

    Voor bij de borrel hadden we een kaasplankje met een lekker glaasje port
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst001.jpg

    Toen was het tijd om de tafel te dekken, ik hou van mooi gedekte tafels en met het wedgewood-servies en antiek zilveren bestek kun je toch wel een mooi plaatje maken
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst013.jpg

    We hadden een amuse van cranberry-paté met dooroverheen een mousse van frambozen
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst014.jpg

    Tussendoor een lekkere lichte knoflooksoep
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst015.jpg

    Gevolgd door gerookte kipfilet op een bedje van koriander en ijsbergsla met een dressing van (verse) citroensap, olijfolie, grof gemalen peper en knoflook
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst021.jpg

    Tijd voor het hoofdgerecht Dat bestond uit een hertenbiefstukje met cranberry-rodewijnsaus. De laatste zelfgemaakt natuurlijk, de cranberries hadden heerlijk liggen pruttelen in de rode wijn en veul suiker. Daarnaast aardappelpurree, wortels, broccoli en rode kool
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst022.jpg

    De cranberry-rodewijnsaus apart geserveerd
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst023.jpg

    Het dessert was ook meer dan verrukkelijk. Koude stoofpeertjes die zondagavond uren hebben geprutteld in veel port en voor de smaak kaneel en vanillestokjes erbij.
    De chocoladesaus voor over de peertjes was Die had ik gemaakt door brokken pure chocolade au-bain-marie te smelten met een flinke scheut port en room.
    Daarbij hadden we een kerstkransje, kletskoppen, druifjes en sinaasappel
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst024.jpg

    De ubergeile chocolade-saus
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst025.jpg

    We eindigden de avond met koffie en kahlua met een flinke dot slagroom

    [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:29:21 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
    FleshWoundwoensdag 26 december 2007 @ 16:11
    SOL, ik ben smoorverliefd op je servies. En je stoofperen. En je cranberrysaus.
    FleshWoundwoensdag 26 december 2007 @ 16:41
    Kerstdiner 2007

    Ingredienten:

    http://i5.tinypic.com/73pe45j.jpg

    Voeg bloed, zweet en tranen toe om het volgende resultaat te krijgen:

    http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpg

    Serranoham met Cava

    http://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpg

    Gerookte eendenfilet met mango in rijstpapier

    http://i3.tinypic.com/733jew9.jpg

    Flensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucola

    http://i15.tinypic.com/8fciyvn.jpg

    Kalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjes

    http://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpg

    Kaasplateau met diverse kazen

    http://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpg

    Roomdessert met Bailey’s

    Nu jullie alle gerechten hebben gezien willen jullie natuurlijk direct weten hoe je zelf ook zoiets geweldigs op tafel zet. Laat ik nou zo aardig zijn geweest om overal foto's van te hebben gemaakt.

    De gerechten worden door mezelf beoordeeld op drie factoren: Smaakfactor, datefactor en Raas-Vloek-Scheld-Tier factor. De eerste spreekt voor zich, is het een beetje te eten? De tweede werkt anders, de datefactor is de kans in procenten dat je date met je naar bed wil nadat je dit hem/haar hebt voorgezet. De Raas-Vloek-Scheld-Tier factor is de hoeveelheid scheldworden die geuit zijn tijdens het maken van dit gerecht, vermenigvuldigd met een totaal subjectief en volledig variabel uit de duim gezogen getal.

    Dan nu als eerst, Serranoham met Cava.

    Men neme een Serranoham.

    http://i3.tinypic.com/8b92p8y.jpg

    Snij er kleine plakjes vanaf en schenk de glazen vol met Cava.
    http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpg

    Klaar!

    Smaakfactor: 9 – Dit was geloof ik de lekkerste ham ooit. De Cava was er erg lekker bij.
    Datefactor: 80% – Kleine hapjes en champagne. Werkt altijd.
    RVST-factor: 7 – Probeer zelf maar eens mooie plakjes van zo’n ham af te snijden zonder te vloeken.

    Gerookte eendenfilet met mango in rijstpapier

    Men neme:

    http://i7.tinypic.com/8fvrf9x.jpg

    Rijstpapier, gerookte eendenfilet, wortels, ijsbergsla, komkommer, peper, sesamolie, sesamzaad en mango (niet op foto).

    Neem de komkommer, de wortels, de sla en de mango en voeg er een mes aan toe.

    http://i18.tinypic.com/6qc9b8g.jpg

    Zorg ervoor dat je huisdier van de eend afblijft. Vul vervolgens een schaal met water en week een rijstpapiervel 10 seconden in het water.

    http://i16.tinypic.com/86ee4g7.jpg

    Zorg ervoor dat de schaal wat groter is dan degene op de foto. Haal je papier uit het water, leg het op een droog oppervlak en dep het een beetje af met een theedoek of keukenpapier om doorlekken te voorkomen. Leg vervolgens in deze volgorde op het papier: Komkommer, wortel, eendenfilet, mango, komkommer, koriander, sesamolie, sesamzaad, peper. Let erop dat alles ongeveer dezelfde lengte heeft zodat je vellen niet scheuren.

    http://i12.tinypic.com/6wp7vc5.jpg

    Vouw vervolgens het papier op tot een mooi pakketje. Zijkanten naar binnen, bovenkant naar binnen en dan het pakketje naar je toe rollen.

    http://i4.tinypic.com/6kswrxu.jpg

    Serveren met een paar druppels sojasaus, een blaadje koriander en wat sesamzaadjes.

    http://i7.tinypic.com/8bqfltu.jpg

    Het toevoegen van sesamzaadjes is een delicaat proces waarbij je best een moeilijke uitdrukking op je gezicht mag hebben.

    http://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpg

    Klaar!

    Smaakfactor: 8 - – De mango was nog net niet helemaal rijp, maar de eendenfilet maakte veel goed.
    Datefactor: 40% – Misschien dat je date het er een beetje vreemd uit vind zien. Voed in dat geval je date een beetje beter op.
    RVST-factor: 10 – STERF RIJSTPAPIER STERF BLIJF NOU EENS HEEL NEE NIET WEER HELEMAAL OPKRULLEN AAAAAAAAAAARGH DIT NOOIT MEER

    Flensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucola

    http://i13.tinypic.com/6ptwvag.jpg

    Neem bloem, boter, ei en melk en maak flensjesbeslag.

    http://i12.tinypic.com/6sqvhw8.jpg

    Bak er mooie flensjes van.

    http://i12.tinypic.com/8ekv4ow.jpg

    Leg de flensjes op een bedje rucola en smeer er een laagje zwarte bessencompote op.

    http://i3.tinypic.com/733jew9.jpg

    Leg plakjes geitenkaas onder de grill om ze even te smelten en leg ze daarna op de flensjes.

    Klaar!

    Smaakfactor: 8+ – De combinatie zwarte bessen met de geitenkaas en rucola was erg goed.
    Datefactor: 75% – Een lekker voorgerecht waarin veel smaken worden gecombineerd. Je date zal je prijzen voor je originaliteit.
    RSVT-ractor: 0 – Je kan maar heel weinig verprutsen aan dit gerecht. Het is vreselijk simpel.

    Kalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjes

    Voor de peultjes:

    http://i15.tinypic.com/6yuh1js.jpg

    Neem een zak peultjes. Voeg een mes toe en kook de peultjes tot ze naar jouw smaak lekker zijn.

    http://i9.tinypic.com/6s63j1x.jpg

    Klaar!

    Voor de kalfsoesters:

    Neem een kalfsoester en beklop hem een beetje met bloem en zout.

    http://i15.tinypic.com/6p044th.jpg

    Bakken!

    http://i8.tinypic.com/814vker.jpg

    Klaar! Houd ze warm in een voorverwarmde schaal.

    Om de saus te maken: week van tevoren je eekhoorntjesbrood in water.

    http://i1.tinypic.com/8g5ovbt.jpg

    Snij ze vervolgens tot kleine stukjes.

    http://i14.tinypic.com/8bnwokn.jpg

    Blus de aanbaksels van je kalfsoesters af met port en voeg er crème fraiche en het eekhoorntjesbrood aan toe.

    http://i12.tinypic.com/6x813ep.jpg

    Roeren tot er een glad geheel ontstaat.

    http://i15.tinypic.com/6jdpvur.jpg

    Dien de kalfsoesters op met de peultjes, de saus en een paar stukjes stokbrood.

    http://i17.tinypic.com/87cght1.jpg

    Voor… en na.

    http://i12.tinypic.com/71q2at1.jpg

    Klaar!

    Smaakfactor: 8,5 – De saus was erg lekker, alleen de kalfsoesters waren nét iets te lang gebakken. Over de peultjes was niks te klagen, die waren gewoon lekker.
    Datefactor: 60% als je date een vrouw is, 80% voor mannen – Groot stuk vlees. Grom grom testosteron.
    RSVT-factor: 2 – Ook hier valt weinig aan te verprutsen, kijk alleen uit dat je het vlees niet te lang in de pan houdt.

    Kaasplateau

    http://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpg

    Van boven met de klok mee, roodschimmel van het huis, Fenegriekkaas, Sao Jorge, Tomme de Savoi cru.

    Smaakfactor: ? – Kaas is natuurlijk volledig afhankelijk van persoonlijke smaak. Ik vond zelf de Sao Jorge gruwelijk lekker.
    Datefactor: +10% – Als je een kaasplankje na het hoofdgerecht serveert wordt de kans op een leuke afloop sowieso met 10% vergroot.
    RVST-factor: 5 – Van sommige kazen zijn maar heel moeilijk mooie stukjes te snijden.

    Roomdessert met Bailey’s

    Giet 150 ml Bailey’s bij 250 ml melk.

    http://i4.tinypic.com/71gd6hc.jpg

    Breng dit mengsel net niet aan de kook. Scheid 4 eieren en voeg het eigeel aan 60 gram poedersuiker toe.

    http://i11.tinypic.com/82w6dqf.jpg

    Roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg het daarna toe aan het melkmengsel.

    http://i17.tinypic.com/6phlj02.jpg

    Blijven roeren, en zorg ervoor dat het niet kookt. Zet zes kleine bakjes in een schaal die in de oven kan. Giet het mengsel in de bakjes.

    http://i18.tinypic.com/6p6frb7.jpg

    Vul daarna de schaal zovol met water dat het waterpeil op de helft van de bakjes komt.

    http://i9.tinypic.com/7332rnd.jpg

    Stop het geheel 20 minuten in de over op 160 graden. Haal het eruit en laat het 30 minuten koelen.

    http://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpg

    Klaar!

    Smaakfactor: 9 – Als je van Bailey’s houdt is dit echt vreselijk veel te lekker.
    Datefactor: 90% – Knappe meid/gast die zich niet per direct over je heen schuift/hem er niet per direct instopt na dit dessert.
    RVST-factor: 7/ – Er kan best wel veel misgaan met dit dessert, dus probeer het eerst een paar keer uit voordat je het iemand voorschotelt.

    Eindig je diner met koffie en vreselijk artistieke massaproductiebonbons.

    http://i5.tinypic.com/81s3v2a.jpg

    Of als je liever wat sterkers wil, een selectie drankjes.

    http://i15.tinypic.com/878zwbq.jpg

    Bailey’s, kweeperenlikeur en bisongrasswodka.

    Eindconclusie:

    Jeetje, wat was dit allemaal gruwelijk lekker. Wel een stuk minder experimenteel dan vorig jaar, maar daarom niet minder leuk om te doen. Ik ga alleen nooit meer met rijstpapier werken, wat een vreselijk rotspul. Toch niet slecht… voor een jochie van 20.

    Enjoy!

    [ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:36:25 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
    Blueswoensdag 26 december 2007 @ 17:37
    Sodemieters jochie van 20, dit was een genietverslag
    Dat jasje om die fles maakt het af en die kaassssss, ik voelde mijn testosteron kloppen (als vrouw)

    @ SOL gezellig en lekker ziet dat er uit zeg! Vooral de amuses en de soep Mooi gestyled
    Tezzwoensdag 26 december 2007 @ 22:40
    Complimenten hoor jochie van 20! Ziet er heerlijk uit en een leuk fotoverslag!
    Isabeaudonderdag 27 december 2007 @ 05:07
    Prachtig verslag En nu wil ik het ook proeven
    ColdFeetdonderdag 27 december 2007 @ 10:20
    Fleshwound!

    Ik heb nog rijstpapier liggen, ik ga die rolletjes eens proberen. Gewoon koppig, ondanks de RVST

    SoL, het recept van de knoflooksoep, alsjeblieft? Ik vind het er bij jou zo vreselijk prachtig uitzien!

    * ColdFeet heeft dit jaar niet gekookt met kerst.
    DJMBdonderdag 27 december 2007 @ 11:06
    Fleshwound had goed gekookt kan ik jullie zeggen!
    Jojogirldonderdag 27 december 2007 @ 11:42
    Ik zie nu de inzendtermijn pas. Dat wordt dus niets voor mij. Ben nu bij m'n ouders tot vrijdagochtend en alle foto's staan thuis op de PC.
    Muckdonderdag 27 december 2007 @ 11:50
    quote:
    Op donderdag 27 december 2007 11:42 schreef Jojogirl het volgende:
    Ik zie nu de inzendtermijn pas. Dat wordt dus niets voor mij. Ben nu bij m'n ouders tot vrijdagochtend en alle foto's staan thuis op de PC.
    zonde zeg!

    jongens, denken jullie er wel aan dat te foto's niet te groot mogen zijn?
    610 px is de maximale breedte die gebruikt mag worden
    #ANONIEMdonderdag 27 december 2007 @ 12:09
    Amusante 2e Kerstdag

    We zijn begonnen met:

    - aardbei en papaya
    - citroen met frambozenmousse
    - peer met sinaasappel
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst031.jpg

    - papaya-sap met witte rum en als garnering een stukje peer
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst032.jpg

    - knoflooksoep
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst033.jpg

    - garnalen met madeira en fijngesnipperde sjalot
    - zalm met tuinkers
    - aardbeien met munt in wodka
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst034.jpg

    - olijfje en blokje feta
    - cranberry-pate met frambozenmousse
    - brie met honing
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst037.jpg

    - dadels met feta
    - rollade met koriander in citroensap, olijfolie en zeezout
    - emmentaler met tomaat en balsamico
    http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst035.jpg

    - glaasje koude stoofperensoep
    http://i166.photobucket.com/albums/u103/sea0fl

    [ Bericht 15% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:47:07 ]
    MissHobjedonderdag 27 december 2007 @ 13:58
    Letten jullie op de sluiting datum

    Post ze vóór vrijdagmorgen 28 december 0.01uur in dit topic of mail ze naar MissHobje@fok.nl
    KrnKjedonderdag 27 december 2007 @ 14:32
    Tomaten-trio
    Tussengerecht voor 6 personen


    (v.l.n.r.: Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling, Kaviaar van tomatensoep-consommé, Gevuld trostomaatje met kruidige risotto)

    Bereiding

    Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling
    Ingredienten:
    250 ml tuinkruidenbouillon
    1 theelepel agar agar poeder
    3 trostomaatjes
    peper

    De ravioli




    Breng de bouillon aan de kook en zeef deze eerst door een zeef-spatel en hierna door een koffiefilter om de vaste deeltjes eruit te filteren.


    Kook de heldere bouillon opnieuw en voeg hier een kleine theelepel agar-agar poeder aan toe. Verwarm de bouillon tot het agar is opgelost.


    Schenk de bouillon uit over een platte schaal/bord tot een dikte van ongeveer 1,5 à 2 mm. Zet dit minstens een kwartier in de koelkast om het op te laten stijven.

    De vulling

    Ontdoe de tomaten in kokend water van hun vel, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes. Strooi er ruim peper overheen en bak ze kort in een droge koekepan aan.

    De samenstelling
    Helaas in 'the heat of the moment' hiervan geen foto's gemaakt.
    Snijd de bouillon in plakjes van 2,5 à 3 cm bij 6 cm en plaats het bord 3 minuten in een oven van 75 graden om de plakjes om te warmen.
    Leg op elk bord een plakje en leg hierop een flinke theelepel aangebakken tomaten. Vouw de plakjes op de tomaat.

    Kaviaar van tomatensoep-consommé
    Ingredienten:
    175 ml water
    1 (klein)blikje tomatenpuree
    1 takje verse rozemarijn
    2 takjes verse basilicum
    2 takjes verse tijm
    peper
    1 blaadje gelatine
    8 blaadjes basicilum


    Breng de tomatenpuree samen met het water aan de kook en laat de gelatine weken in water.


    Hak de kruiden fijn en laat deze enkele minuten meekoken in de tomatenpurree.


    Los de geweekte gelatine op in het water en zeef de 'soep' in een rond diepvriesbakje.

    8 uur later

    Laat de bevroren soep in 24 uur ontdooien in de koelkast zodat er een heldere consommé onstaat. De overgebleven prut gooi je gewoon weg (hier zit een waterige slappe smaak aan).

    Het maken van de parels



    Meng met de staafmixer 2 gram alginaat door 200 ml oplossing in een verhouding van 2:1 (2 consommé en 1 water).
    Laat dit minimaal twee uur staan om de belletjes op te laten trekken.


    Door het te verwarmen verdwijnen de laatste belletjes (niet laten koken!).


    Los 3 gram calciumlactaat op in 500ml water.


    Druppel met een 'tool' waarmee je kleine druppels kunt maken in enkele porties 6 eetlepels aan druppels in het lactaat. Laat het hier 4 minuten in liggen, schep ze er met een zeef-spatel uit en laat ze in een bak met water schoonspoelen waarna je ze in een kommetje kunt bewaren.


    Vul een kom met warm water (niet heet) en doe hierin de parels om ze op temperatuur te laten komen. Zeef ze hieruit en doe in elk blaadje basilicum twee theelepels parels.

    Gevuld trostomaatje met kruidige risotto
    Ingredienten:
    100gr risottorijst
    300ml tuinkruiden bouillon
    30 gr boter
    halve theelepel gedroogde rozemarijn
    halve theelepel gedroogde tijm
    6 trostomaatjes
    1 klein uitje (of twee flinke plakken)


    Snijd de bovenkanten van de tomaatjes af en schep met een theelepeltje de binnenkant uit de tomaatjes. Zet de holle tomaatjes 5 minuten in een oven van 180 graden.


    Fruit in de pan de (intussen) gesnipperde ui aan in de boter en voeg hier de risotto aan toe. Blijf onder continu roeren beetje bij beetje de bouillon toevoegen waarbij het van belang is dat de rijst het vocht steeds volledig opneemt. Halverwege voeg je de kruiden toe en maak je de risotto af.

    Vul nu elk tomaatje met risotto en dek af met het afgesneden kapje.

    Enkele overgebleven foto's



    En nogmaals het resultaat...


    Naar mening van alle eters was het een erg geslaagd gerecht. Ik was vooral tevreden dat ik alles warm op tafel heb gekregen met drie gerechtjes tegelijk. Behoorlijk wat experimenteel gekookt, maar 'waauw'!
    Serendipsdonderdag 27 december 2007 @ 19:42
    quote:
    Op donderdag 27 december 2007 14:32 schreef KrnKje het volgende:
    Tomaten-trio
    Tussengerecht voor 6 personen

    Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling, Kaviaar van tomatensoep-consommé, Gevuld trostomaatje met kruidige risotto).
    Zo, behoorlijk wat moeite gedaan!
    Ik zou denk wel nog wat dressing om de hapjes heen hebben gedruppeld. Je borden zien er een toch een beetje kil uit zo.
    Bluesdonderdag 27 december 2007 @ 20:39
    Práchtige gerechten en foto's krnkje
    Euc-donderdag 27 december 2007 @ 21:01
    We've got ourselfs a winner!!!
    AnneXdonderdag 27 december 2007 @ 22:51
    Om een indruk te geven in stripfoto verhaal hoe X 2007 werd voorbereid en verorberd in huize AnneX:

    's Morgens om 10 uur beginnen met voorbereiden wat mogelijk is :
    De situatie vooraf: de eettafel com bureau : straks met 7 personen aan tafel.
    De koelkast - veuls te klein - staat bol ; de vw kan weer eens leeg; een kop thee met checklist voor de voorbereidingen:



    Vrij simpel en voor ons een (rode) traditie) : de cranberry compôte , met sinasappel en appel:



    Ook niet moeilijk: een bijgerecht van tomaatplakjes en courgetteplakjes om en om - versgemalen peper en besprenkelen met olie + knof en
    dan en dan : ruim poedersuiker erover en alvast 30 min in de oven. Vlak voor opdienen nog eens 15 min.
    Dit is voldoende voor 1 grote en i kleine ovale schaal.
    Het resultaat is later te zien:




    Dat was nog makkelijk. Dan goed de handen wassen - knof hé ! - en voor het eerst tiramisu maken.
    Gekozen voor het recept met 4 x eiwit - 250 slag - 500 mascarpone : overheerlijk en niet eens sóo machtig !
    Een stuk op een bord staat later op de foto.

    Dan voor het eerst iets nieuws: gevulde (kastanje) champigons met spinat - de steeltjes - knof - dille en walnoten (eigen oogst).



    Omdat het Kerst is, creatief brood : sterren van diepvriesbladerdeeg - bestrijken met ei en bestrooien met amandelschaafsel.
    De rest stukjes worden ook gebakken en kunnen bij het dessert, bij de koffie en ook 2e K errug lekker:



    Dan de sinasappelsaus voor de worteltjes met sin.likeur en dragon voorbereid:

    en de rode pepers gesneden - waaraan ik brandende vingers overhield. Volgend keer handschoenen aan ?


    Dan weer een nieuw recept: courgetterolletjes met pesto en mozzarella met zwarte olijven:
    De plakken insmeren - oprollen en een sokje erdoor. Vlak voor opdienen even 3 minuten in de pan wat aanbraden.



    Tot zover de voorbereidingen. Dan nog tafeldekken, een beetje versieren, de kaarsen klaarzetten, en snel onder de douche om de knof uit mijn haren en poriën te spoelen.
    Als iedereen binnen is, de K boom bewonderd etc. is er als verrassing een fles Moët om een bijzonder heugelijk feit luister bij te zetten !
    Daarnaast is het smullen van de (gister) versgemaakte pesto rosso, genovese en tapenade met ciabatta.

    Na de antipasto van courgetterol en gevulde hoed op een bergje rucola volgt Primo :
    Op het bord : de worteltjes, tagliatelle met pesto en insalate di avocado e spinaci:
    Ook is de kleurige schaal met courgette- en tomatenplakjes met poedersuiker te zien.

    en op = op :


    De gamba's zijn vrijwel ontdooid - een serie knof wordt grof gesneden - en kan met rode pepers de pan in terwijl de spaghetti staat te koken. Daarbij een salade verde.


    Dolce : de tiramisu; gelukkig bleef er nog voldoende over voor 2e K en 3e K dag.


    De tafel leeg - de gasten vertrokken - de voor ons doen bescheiden aantal lege flessen en de (hand) afwas.


    Score : 2 bijzonder gelukkige schoonouders (90) , omdat kinderen en aanhang in pais en vree aan éen tafel zaten; en de 30 tenen knof.

    Alle foto's zijn geresized met Photobucket (120x160) en toch komt het er ongelukkig uit, zie ik in de preview.
    Bluesvrijdag 28 december 2007 @ 00:48
    Goed te volgen Anne, en een leuk verslag erbij
    Wel weinig lege flessen hoor


    We zijn nu over de datum van inzenden begrijp ik?
    #ANONIEMvrijdag 28 december 2007 @ 00:50
    sorry dat de foto's te groot waren, heb bij vriendlief geen paint of whatever waar ik mee bekend ben om foto's te verkleinen, maargoed jullie kunnen ze iig nog onder het linkje bekijken
    Bluesvrijdag 28 december 2007 @ 00:52
    Pssst... SOL
    motorbloempjevrijdag 28 december 2007 @ 00:53
    spannend
    #ANONIEMvrijdag 28 december 2007 @ 00:55
    quote:
    Op vrijdag 28 december 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:
    Pssst... SOL
    *SOL zet dat linkje even bij favorieten. Nu de andere 2 computers nog bij HEM waar geen drol op zit
    golfervrijdag 28 december 2007 @ 01:00
    quote:
    Op vrijdag 28 december 2007 00:53 schreef motorbloempje het volgende:
    spannend
    Welnee, er waren 10 schorten te vergeven en we zijn volgens mij onder de 10 inzenders gebleven, dus.... allemaal een schort gewonnen.

    Ik wil trouwens liever mijn echte voornaam op het schort hebben dan mijn username.
    motorbloempjevrijdag 28 december 2007 @ 01:02
    ik wil natuurlijk MoBlo erop
    ColdFeetvrijdag 28 december 2007 @ 01:03
    quote:
    Op vrijdag 28 december 2007 01:00 schreef golfer het volgende:

    [..]

    Welnee, er waren 10 schorten te vergeven en we zijn vlgens mij onder de 10 inzenders gebleven, dus.... allemaal een schort gewonnen.

    Ik wil trouwens liever mijn echte voornaam op het schort hebben dan mijn username.
    Dat bedacht ik ook al, ja

    Ik had zo'n Honigschort, vroeger. Maar de lettertjes vielen eraf. En toe hebben mijn huisgenoten er met stiften op geschreven

    Ik heb nu een prachtschort uit Zuid-Afrika

    Of zal ik nog wat insturen?
    MissHobjevrijdag 28 december 2007 @ 01:04
    quote:
    Op vrijdag 28 december 2007 00:48 schreef Bluezz het volgende:


    We zijn nu over de datum van inzenden begrijp ik?
    Jups goed gezien

    Enne het gaat even duren voor de uitslag er is..
    Spannend, spannend, spannend

    KrnKjevrijdag 28 december 2007 @ 12:07
    quote:
    Op donderdag 27 december 2007 19:42 schreef Serendips het volgende:

    [..]

    Zo, behoorlijk wat moeite gedaan!
    Ik zou denk wel nog wat dressing om de hapjes heen hebben gedruppeld. Je borden zien er een toch een beetje kil uit zo.
    Heb je een goed punt.
    Het liefste had ik het op rechthoekige borden geserveerd, maar die had ik geen 6 thuis (en helemaal niet bij m'n ouders)

    Erg leuke dingen ingezonden allemaal
    Serendipsvrijdag 28 december 2007 @ 13:31
    quote:
    Op vrijdag 28 december 2007 12:07 schreef KrnKje het volgende:
    Heb je een goed punt.
    Het liefste had ik het op rechthoekige borden geserveerd, maar die had ik geen 6 thuis (en helemaal niet bij m'n ouders)
    Dat had ik eigenlijk eerst willen schrijven als commentaar, maar ik bedacht me dat niet iedereen rechthoekige borden heeft of die speciaal gaat aanschaffen. (Ik ook niet, trouwens).

    Leuke blog heb je.
    FleshWoundvrijdag 28 december 2007 @ 15:07
    Zouden ze FleshWound op een schort zetten?

    Doe dan maar Kasper, mochten ze het niet doen.
    AnneXvrijdag 28 december 2007 @ 18:14
    Goh, dan had ik toch meer mededingers verwacht ! sinds ik al langer meelurk in Cul .

    De amusante 2e K van SOL ziet er heerlijk en verzorgd uit.
    Weet je zeker dat het niet uit een boekje komt ? grrrapje !

    En wat KrnKje heeft laten zien vind ik een hele prestatie van zo'n jonge knul !
    Dat biedt heel wat potentie.

    groet, AnneX
    motorbloempjedonderdag 3 januari 2008 @ 15:20
    en? en? en?
    Marsepeindonderdag 3 januari 2008 @ 15:36
    Ik wil jullie even een complimentje geven voor de fantastische fotoverslagen, de leuke schrijfsels en prachtige gerechten

    Ik heb veel meegelezen en er erg van genoten!
    SHEdonderdag 3 januari 2008 @ 15:41
    Fleshwound krijgt wat mij betreft de succespremie voor jonge honden
    Goede verhoudingen, redelijke uitvoering en bijzonder origineel. Ik krijg er echt trek van !

    Krnkje laat iedereen natuurlijk stofhappen. Ok, het is gekut in de marge en je kunt niet controleren of de smaak net zo goed is als de presentatie.
    Maar wie zo diep gaat in de keuken, mag van mij sowieso al in de hall of fame.

    Een topic vol lekkers, en wat super cute dat iedereen met kerst zo zijn best doet.
    Muckdonderdag 3 januari 2008 @ 17:59
    zo, alle inzendingen zijn binnen en wat zijn ze tof
    hobje, isa en ik gaan nog even op de vuist en dan maken we deze week de uitslag bekend