abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 26 december 2007 @ 01:38:17 #101
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55543345
quote:
Op woensdag 26 december 2007 01:31 schreef SeaOfLove het volgende:
Keuk dat jullie die cranberrie's ook in de rode wijn hebben gekookt
Heel Keuk he, dat ik dat allemaal gedaan heb.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_55543376
quote:
Op woensdag 26 december 2007 01:38 schreef golfer het volgende:

[..]

Heel Keuk he, dat ik dat allemaal gedaan heb.
ik mot ook even tjekken eik voor ik op die invoeren-knupske klik
  woensdag 26 december 2007 @ 01:43:26 #103
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55543434
quote:
Op woensdag 26 december 2007 01:40 schreef SeaOfLove het volgende:


ik mot ook even tjekken eik voor ik op die invoeren-knupske klik
Ach, zolang je eigen knupske maar werkt, scheet.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  woensdag 26 december 2007 @ 01:48:27 #104
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55543540
Trouwens, dat schortje met Bluezz erop zal haar vast prima staan, ondanks dat ik het allemaal heb klaargemaakt, maar zij die mooie foto's heeft gemaakt.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_55543612
quote:
Op woensdag 26 december 2007 01:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Ach, zolang je eigen knupske maar werkt, scheet.
pi_55543636
quote:
Op woensdag 26 december 2007 01:48 schreef golfer het volgende:
Trouwens, dat schortje met Bluezz erop zal haar vast prima staan, ondanks dat ik het allemaal heb klaargemaakt, maar zij die mooie foto's heeft gemaakt.
Zijn 10 schorten te verdelen, dus ben benieuwd. Ik heb helaas geen uitgebreid foto-verslag
pi_55543703
quote:
Op zondag 23 december 2007 23:45 schreef motorbloempje het volgende:


Nagerecht: Bananen-chocolade-crumble
Hey, dat ga ik morgen later vandaag ook maken. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_55550883
Zo ook van mij dan een verslagje:

We zijn de middag begonnen met koffie en petit fours.

Voor bij de borrel hadden we een kaasplankje met een lekker glaasje port
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst001.jpg

Toen was het tijd om de tafel te dekken, ik hou van mooi gedekte tafels en met het wedgewood-servies en antiek zilveren bestek kun je toch wel een mooi plaatje maken
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst013.jpg

We hadden een amuse van cranberry-paté met dooroverheen een mousse van frambozen
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst014.jpg

Tussendoor een lekkere lichte knoflooksoep
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst015.jpg

Gevolgd door gerookte kipfilet op een bedje van koriander en ijsbergsla met een dressing van (verse) citroensap, olijfolie, grof gemalen peper en knoflook
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst021.jpg

Tijd voor het hoofdgerecht Dat bestond uit een hertenbiefstukje met cranberry-rodewijnsaus. De laatste zelfgemaakt natuurlijk, de cranberries hadden heerlijk liggen pruttelen in de rode wijn en veul suiker. Daarnaast aardappelpurree, wortels, broccoli en rode kool
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst022.jpg

De cranberry-rodewijnsaus apart geserveerd
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst023.jpg

Het dessert was ook meer dan verrukkelijk. Koude stoofpeertjes die zondagavond uren hebben geprutteld in veel port en voor de smaak kaneel en vanillestokjes erbij.
De chocoladesaus voor over de peertjes was Die had ik gemaakt door brokken pure chocolade au-bain-marie te smelten met een flinke scheut port en room.
Daarbij hadden we een kerstkransje, kletskoppen, druifjes en sinaasappel
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst024.jpg

De ubergeile chocolade-saus
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst025.jpg

We eindigden de avond met koffie en kahlua met een flinke dot slagroom

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:29:21 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
pi_55553821
SOL, ik ben smoorverliefd op je servies. En je stoofperen. En je cranberrysaus.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_55554602
Kerstdiner 2007

Ingredienten:

http://i5.tinypic.com/73pe45j.jpg

Voeg bloed, zweet en tranen toe om het volgende resultaat te krijgen:

http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpg

Serranoham met Cava

http://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpg

Gerookte eendenfilet met mango in rijstpapier

http://i3.tinypic.com/733jew9.jpg

Flensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucola

http://i15.tinypic.com/8fciyvn.jpg

Kalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjes

http://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpg

Kaasplateau met diverse kazen

http://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpg

Roomdessert met Bailey’s

Nu jullie alle gerechten hebben gezien willen jullie natuurlijk direct weten hoe je zelf ook zoiets geweldigs op tafel zet. Laat ik nou zo aardig zijn geweest om overal foto's van te hebben gemaakt.

De gerechten worden door mezelf beoordeeld op drie factoren: Smaakfactor, datefactor en Raas-Vloek-Scheld-Tier factor. De eerste spreekt voor zich, is het een beetje te eten? De tweede werkt anders, de datefactor is de kans in procenten dat je date met je naar bed wil nadat je dit hem/haar hebt voorgezet. De Raas-Vloek-Scheld-Tier factor is de hoeveelheid scheldworden die geuit zijn tijdens het maken van dit gerecht, vermenigvuldigd met een totaal subjectief en volledig variabel uit de duim gezogen getal.

Dan nu als eerst, Serranoham met Cava.

Men neme een Serranoham.

http://i3.tinypic.com/8b92p8y.jpg

Snij er kleine plakjes vanaf en schenk de glazen vol met Cava.
http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpg

Klaar!

Smaakfactor: 9 – Dit was geloof ik de lekkerste ham ooit. De Cava was er erg lekker bij.
Datefactor: 80% – Kleine hapjes en champagne. Werkt altijd.
RVST-factor: 7 – Probeer zelf maar eens mooie plakjes van zo’n ham af te snijden zonder te vloeken.

Gerookte eendenfilet met mango in rijstpapier

Men neme:

http://i7.tinypic.com/8fvrf9x.jpg

Rijstpapier, gerookte eendenfilet, wortels, ijsbergsla, komkommer, peper, sesamolie, sesamzaad en mango (niet op foto).

Neem de komkommer, de wortels, de sla en de mango en voeg er een mes aan toe.

http://i18.tinypic.com/6qc9b8g.jpg

Zorg ervoor dat je huisdier van de eend afblijft. Vul vervolgens een schaal met water en week een rijstpapiervel 10 seconden in het water.

http://i16.tinypic.com/86ee4g7.jpg

Zorg ervoor dat de schaal wat groter is dan degene op de foto. Haal je papier uit het water, leg het op een droog oppervlak en dep het een beetje af met een theedoek of keukenpapier om doorlekken te voorkomen. Leg vervolgens in deze volgorde op het papier: Komkommer, wortel, eendenfilet, mango, komkommer, koriander, sesamolie, sesamzaad, peper. Let erop dat alles ongeveer dezelfde lengte heeft zodat je vellen niet scheuren.

http://i12.tinypic.com/6wp7vc5.jpg

Vouw vervolgens het papier op tot een mooi pakketje. Zijkanten naar binnen, bovenkant naar binnen en dan het pakketje naar je toe rollen.

http://i4.tinypic.com/6kswrxu.jpg

Serveren met een paar druppels sojasaus, een blaadje koriander en wat sesamzaadjes.

http://i7.tinypic.com/8bqfltu.jpg

Het toevoegen van sesamzaadjes is een delicaat proces waarbij je best een moeilijke uitdrukking op je gezicht mag hebben.

http://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpg

Klaar!

Smaakfactor: 8 - – De mango was nog net niet helemaal rijp, maar de eendenfilet maakte veel goed.
Datefactor: 40% – Misschien dat je date het er een beetje vreemd uit vind zien. Voed in dat geval je date een beetje beter op.
RVST-factor: 10 – STERF RIJSTPAPIER STERF BLIJF NOU EENS HEEL NEE NIET WEER HELEMAAL OPKRULLEN AAAAAAAAAAARGH DIT NOOIT MEER

Flensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucola

http://i13.tinypic.com/6ptwvag.jpg

Neem bloem, boter, ei en melk en maak flensjesbeslag.

http://i12.tinypic.com/6sqvhw8.jpg

Bak er mooie flensjes van.

http://i12.tinypic.com/8ekv4ow.jpg

Leg de flensjes op een bedje rucola en smeer er een laagje zwarte bessencompote op.

http://i3.tinypic.com/733jew9.jpg

Leg plakjes geitenkaas onder de grill om ze even te smelten en leg ze daarna op de flensjes.

Klaar!

Smaakfactor: 8+ – De combinatie zwarte bessen met de geitenkaas en rucola was erg goed.
Datefactor: 75% – Een lekker voorgerecht waarin veel smaken worden gecombineerd. Je date zal je prijzen voor je originaliteit.
RSVT-ractor: 0 – Je kan maar heel weinig verprutsen aan dit gerecht. Het is vreselijk simpel.

Kalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjes

Voor de peultjes:

http://i15.tinypic.com/6yuh1js.jpg

Neem een zak peultjes. Voeg een mes toe en kook de peultjes tot ze naar jouw smaak lekker zijn.

http://i9.tinypic.com/6s63j1x.jpg

Klaar!

Voor de kalfsoesters:

Neem een kalfsoester en beklop hem een beetje met bloem en zout.

http://i15.tinypic.com/6p044th.jpg

Bakken!

http://i8.tinypic.com/814vker.jpg

Klaar! Houd ze warm in een voorverwarmde schaal.

Om de saus te maken: week van tevoren je eekhoorntjesbrood in water.

http://i1.tinypic.com/8g5ovbt.jpg

Snij ze vervolgens tot kleine stukjes.

http://i14.tinypic.com/8bnwokn.jpg

Blus de aanbaksels van je kalfsoesters af met port en voeg er crème fraiche en het eekhoorntjesbrood aan toe.

http://i12.tinypic.com/6x813ep.jpg

Roeren tot er een glad geheel ontstaat.

http://i15.tinypic.com/6jdpvur.jpg

Dien de kalfsoesters op met de peultjes, de saus en een paar stukjes stokbrood.

http://i17.tinypic.com/87cght1.jpg

Voor… en na.

http://i12.tinypic.com/71q2at1.jpg

Klaar!

Smaakfactor: 8,5 – De saus was erg lekker, alleen de kalfsoesters waren nét iets te lang gebakken. Over de peultjes was niks te klagen, die waren gewoon lekker.
Datefactor: 60% als je date een vrouw is, 80% voor mannen – Groot stuk vlees. Grom grom testosteron.
RSVT-factor: 2 – Ook hier valt weinig aan te verprutsen, kijk alleen uit dat je het vlees niet te lang in de pan houdt.

Kaasplateau

http://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpg

Van boven met de klok mee, roodschimmel van het huis, Fenegriekkaas, Sao Jorge, Tomme de Savoi cru.

Smaakfactor: ? – Kaas is natuurlijk volledig afhankelijk van persoonlijke smaak. Ik vond zelf de Sao Jorge gruwelijk lekker.
Datefactor: +10% – Als je een kaasplankje na het hoofdgerecht serveert wordt de kans op een leuke afloop sowieso met 10% vergroot.
RVST-factor: 5 – Van sommige kazen zijn maar heel moeilijk mooie stukjes te snijden.

Roomdessert met Bailey’s

Giet 150 ml Bailey’s bij 250 ml melk.

http://i4.tinypic.com/71gd6hc.jpg

Breng dit mengsel net niet aan de kook. Scheid 4 eieren en voeg het eigeel aan 60 gram poedersuiker toe.

http://i11.tinypic.com/82w6dqf.jpg

Roer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg het daarna toe aan het melkmengsel.

http://i17.tinypic.com/6phlj02.jpg

Blijven roeren, en zorg ervoor dat het niet kookt. Zet zes kleine bakjes in een schaal die in de oven kan. Giet het mengsel in de bakjes.

http://i18.tinypic.com/6p6frb7.jpg

Vul daarna de schaal zovol met water dat het waterpeil op de helft van de bakjes komt.

http://i9.tinypic.com/7332rnd.jpg

Stop het geheel 20 minuten in de over op 160 graden. Haal het eruit en laat het 30 minuten koelen.

http://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpg

Klaar!

Smaakfactor: 9 – Als je van Bailey’s houdt is dit echt vreselijk veel te lekker.
Datefactor: 90% – Knappe meid/gast die zich niet per direct over je heen schuift/hem er niet per direct instopt na dit dessert.
RVST-factor: 7/ – Er kan best wel veel misgaan met dit dessert, dus probeer het eerst een paar keer uit voordat je het iemand voorschotelt.

Eindig je diner met koffie en vreselijk artistieke massaproductiebonbons.

http://i5.tinypic.com/81s3v2a.jpg

Of als je liever wat sterkers wil, een selectie drankjes.

http://i15.tinypic.com/878zwbq.jpg

Bailey’s, kweeperenlikeur en bisongrasswodka.

Eindconclusie:

Jeetje, wat was dit allemaal gruwelijk lekker. Wel een stuk minder experimenteel dan vorig jaar, maar daarom niet minder leuk om te doen. Ik ga alleen nooit meer met rijstpapier werken, wat een vreselijk rotspul. Toch niet slecht… voor een jochie van 20.

Enjoy!

[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:36:25 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_55555919
Sodemieters jochie van 20, dit was een genietverslag
Dat jasje om die fles maakt het af en die kaassssss, ik voelde mijn testosteron kloppen (als vrouw)

@ SOL gezellig en lekker ziet dat er uit zeg! Vooral de amuses en de soep Mooi gestyled
pi_55561074
Complimenten hoor jochie van 20! Ziet er heerlijk uit en een leuk fotoverslag!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_55566257
Prachtig verslag En nu wil ik het ook proeven
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_55567373
Fleshwound!

Ik heb nog rijstpapier liggen, ik ga die rolletjes eens proberen. Gewoon koppig, ondanks de RVST

SoL, het recept van de knoflooksoep, alsjeblieft? Ik vind het er bij jou zo vreselijk prachtig uitzien!

* ColdFeet heeft dit jaar niet gekookt met kerst.
  donderdag 27 december 2007 @ 11:06:24 #115
195863 DJMB
DE JONGEN MET BONTMUTS
pi_55568067
Fleshwound had goed gekookt kan ik jullie zeggen!
  donderdag 27 december 2007 @ 11:42:05 #116
4177 Jojogirl
Curves in all the right places
pi_55568742
Ik zie nu de inzendtermijn pas. Dat wordt dus niets voor mij. Ben nu bij m'n ouders tot vrijdagochtend en alle foto's staan thuis op de PC.
  donderdag 27 december 2007 @ 11:50:15 #117
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55568895
quote:
Op donderdag 27 december 2007 11:42 schreef Jojogirl het volgende:
Ik zie nu de inzendtermijn pas. Dat wordt dus niets voor mij. Ben nu bij m'n ouders tot vrijdagochtend en alle foto's staan thuis op de PC.
zonde zeg!

jongens, denken jullie er wel aan dat te foto's niet te groot mogen zijn?
610 px is de maximale breedte die gebruikt mag worden
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_55569286
Amusante 2e Kerstdag

We zijn begonnen met:

- aardbei en papaya
- citroen met frambozenmousse
- peer met sinaasappel
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst031.jpg

- papaya-sap met witte rum en als garnering een stukje peer
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst032.jpg

- knoflooksoep
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst033.jpg

- garnalen met madeira en fijngesnipperde sjalot
- zalm met tuinkers
- aardbeien met munt in wodka
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst034.jpg

- olijfje en blokje feta
- cranberry-pate met frambozenmousse
- brie met honing
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst037.jpg

- dadels met feta
- rollade met koriander in citroensap, olijfolie en zeezout
- emmentaler met tomaat en balsamico
http://i166.photobucket.c(...)rst/2007kerst035.jpg

- glaasje koude stoofperensoep
http://i166.photobucket.com/albums/u103/sea0fl

[ Bericht 15% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:47:07 ]
  donderdag 27 december 2007 @ 13:58:42 #119
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55571688
Letten jullie op de sluiting datum

Post ze vóór vrijdagmorgen 28 december 0.01uur in dit topic of mail ze naar MissHobje@fok.nl
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  donderdag 27 december 2007 @ 14:32:38 #120
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_55572458
Tomaten-trio
Tussengerecht voor 6 personen


(v.l.n.r.: Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling, Kaviaar van tomatensoep-consommé, Gevuld trostomaatje met kruidige risotto)

Bereiding

Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling
Ingredienten:
250 ml tuinkruidenbouillon
1 theelepel agar agar poeder
3 trostomaatjes
peper

De ravioli




Breng de bouillon aan de kook en zeef deze eerst door een zeef-spatel en hierna door een koffiefilter om de vaste deeltjes eruit te filteren.


Kook de heldere bouillon opnieuw en voeg hier een kleine theelepel agar-agar poeder aan toe. Verwarm de bouillon tot het agar is opgelost.


Schenk de bouillon uit over een platte schaal/bord tot een dikte van ongeveer 1,5 à 2 mm. Zet dit minstens een kwartier in de koelkast om het op te laten stijven.

De vulling

Ontdoe de tomaten in kokend water van hun vel, verwijder de pitjes en snijd ze in kleine blokjes. Strooi er ruim peper overheen en bak ze kort in een droge koekepan aan.

De samenstelling
Helaas in 'the heat of the moment' hiervan geen foto's gemaakt.
Snijd de bouillon in plakjes van 2,5 à 3 cm bij 6 cm en plaats het bord 3 minuten in een oven van 75 graden om de plakjes om te warmen.
Leg op elk bord een plakje en leg hierop een flinke theelepel aangebakken tomaten. Vouw de plakjes op de tomaat.

Kaviaar van tomatensoep-consommé
Ingredienten:
175 ml water
1 (klein)blikje tomatenpuree
1 takje verse rozemarijn
2 takjes verse basilicum
2 takjes verse tijm
peper
1 blaadje gelatine
8 blaadjes basicilum


Breng de tomatenpuree samen met het water aan de kook en laat de gelatine weken in water.


Hak de kruiden fijn en laat deze enkele minuten meekoken in de tomatenpurree.


Los de geweekte gelatine op in het water en zeef de 'soep' in een rond diepvriesbakje.

8 uur later

Laat de bevroren soep in 24 uur ontdooien in de koelkast zodat er een heldere consommé onstaat. De overgebleven prut gooi je gewoon weg (hier zit een waterige slappe smaak aan).

Het maken van de parels



Meng met de staafmixer 2 gram alginaat door 200 ml oplossing in een verhouding van 2:1 (2 consommé en 1 water).
Laat dit minimaal twee uur staan om de belletjes op te laten trekken.


Door het te verwarmen verdwijnen de laatste belletjes (niet laten koken!).


Los 3 gram calciumlactaat op in 500ml water.


Druppel met een 'tool' waarmee je kleine druppels kunt maken in enkele porties 6 eetlepels aan druppels in het lactaat. Laat het hier 4 minuten in liggen, schep ze er met een zeef-spatel uit en laat ze in een bak met water schoonspoelen waarna je ze in een kommetje kunt bewaren.


Vul een kom met warm water (niet heet) en doe hierin de parels om ze op temperatuur te laten komen. Zeef ze hieruit en doe in elk blaadje basilicum twee theelepels parels.

Gevuld trostomaatje met kruidige risotto
Ingredienten:
100gr risottorijst
300ml tuinkruiden bouillon
30 gr boter
halve theelepel gedroogde rozemarijn
halve theelepel gedroogde tijm
6 trostomaatjes
1 klein uitje (of twee flinke plakken)


Snijd de bovenkanten van de tomaatjes af en schep met een theelepeltje de binnenkant uit de tomaatjes. Zet de holle tomaatjes 5 minuten in een oven van 180 graden.


Fruit in de pan de (intussen) gesnipperde ui aan in de boter en voeg hier de risotto aan toe. Blijf onder continu roeren beetje bij beetje de bouillon toevoegen waarbij het van belang is dat de rijst het vocht steeds volledig opneemt. Halverwege voeg je de kruiden toe en maak je de risotto af.

Vul nu elk tomaatje met risotto en dek af met het afgesneden kapje.

Enkele overgebleven foto's



En nogmaals het resultaat...


Naar mening van alle eters was het een erg geslaagd gerecht. Ik was vooral tevreden dat ik alles warm op tafel heb gekregen met drie gerechtjes tegelijk. Behoorlijk wat experimenteel gekookt, maar 'waauw'!
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_55579947
quote:
Op donderdag 27 december 2007 14:32 schreef KrnKje het volgende:
Tomaten-trio
Tussengerecht voor 6 personen

Doorzichtige ravioli met pittige tomatenvulling, Kaviaar van tomatensoep-consommé, Gevuld trostomaatje met kruidige risotto).
Zo, behoorlijk wat moeite gedaan!
Ik zou denk wel nog wat dressing om de hapjes heen hebben gedruppeld. Je borden zien er een toch een beetje kil uit zo.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_55581827
Práchtige gerechten en foto's krnkje
  donderdag 27 december 2007 @ 21:01:16 #123
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_55582587
We've got ourselfs a winner!!!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_55586967
Om een indruk te geven in stripfoto verhaal hoe X 2007 werd voorbereid en verorberd in huize AnneX:

's Morgens om 10 uur beginnen met voorbereiden wat mogelijk is :
De situatie vooraf: de eettafel com bureau : straks met 7 personen aan tafel.
De koelkast - veuls te klein - staat bol ; de vw kan weer eens leeg; een kop thee met checklist voor de voorbereidingen:



Vrij simpel en voor ons een (rode) traditie) : de cranberry compôte , met sinasappel en appel:



Ook niet moeilijk: een bijgerecht van tomaatplakjes en courgetteplakjes om en om - versgemalen peper en besprenkelen met olie + knof en
dan en dan : ruim poedersuiker erover en alvast 30 min in de oven. Vlak voor opdienen nog eens 15 min.
Dit is voldoende voor 1 grote en i kleine ovale schaal.
Het resultaat is later te zien:




Dat was nog makkelijk. Dan goed de handen wassen - knof hé ! - en voor het eerst tiramisu maken.
Gekozen voor het recept met 4 x eiwit - 250 slag - 500 mascarpone : overheerlijk en niet eens sóo machtig !
Een stuk op een bord staat later op de foto.

Dan voor het eerst iets nieuws: gevulde (kastanje) champigons met spinat - de steeltjes - knof - dille en walnoten (eigen oogst).



Omdat het Kerst is, creatief brood : sterren van diepvriesbladerdeeg - bestrijken met ei en bestrooien met amandelschaafsel.
De rest stukjes worden ook gebakken en kunnen bij het dessert, bij de koffie en ook 2e K errug lekker:



Dan de sinasappelsaus voor de worteltjes met sin.likeur en dragon voorbereid:

en de rode pepers gesneden - waaraan ik brandende vingers overhield. Volgend keer handschoenen aan ?


Dan weer een nieuw recept: courgetterolletjes met pesto en mozzarella met zwarte olijven:
De plakken insmeren - oprollen en een sokje erdoor. Vlak voor opdienen even 3 minuten in de pan wat aanbraden.



Tot zover de voorbereidingen. Dan nog tafeldekken, een beetje versieren, de kaarsen klaarzetten, en snel onder de douche om de knof uit mijn haren en poriën te spoelen.
Als iedereen binnen is, de K boom bewonderd etc. is er als verrassing een fles Moët om een bijzonder heugelijk feit luister bij te zetten !
Daarnaast is het smullen van de (gister) versgemaakte pesto rosso, genovese en tapenade met ciabatta.

Na de antipasto van courgetterol en gevulde hoed op een bergje rucola volgt Primo :
Op het bord : de worteltjes, tagliatelle met pesto en insalate di avocado e spinaci:
Ook is de kleurige schaal met courgette- en tomatenplakjes met poedersuiker te zien.

en op = op :


De gamba's zijn vrijwel ontdooid - een serie knof wordt grof gesneden - en kan met rode pepers de pan in terwijl de spaghetti staat te koken. Daarbij een salade verde.


Dolce : de tiramisu; gelukkig bleef er nog voldoende over voor 2e K en 3e K dag.


De tafel leeg - de gasten vertrokken - de voor ons doen bescheiden aantal lege flessen en de (hand) afwas.


Score : 2 bijzonder gelukkige schoonouders (90) , omdat kinderen en aanhang in pais en vree aan éen tafel zaten; en de 30 tenen knof.

Alle foto's zijn geresized met Photobucket (120x160) en toch komt het er ongelukkig uit, zie ik in de preview.
pi_55591472
Goed te volgen Anne, en een leuk verslag erbij
Wel weinig lege flessen hoor


We zijn nu over de datum van inzenden begrijp ik?
pi_55591542
sorry dat de foto's te groot waren, heb bij vriendlief geen paint of whatever waar ik mee bekend ben om foto's te verkleinen, maargoed jullie kunnen ze iig nog onder het linkje bekijken
pi_55591598
Pssst... SOL
pi_55591628
spannend
Ja doei.
pi_55591684
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 00:52 schreef Bluezz het volgende:
Pssst... SOL
*SOL zet dat linkje even bij favorieten. Nu de andere 2 computers nog bij HEM waar geen drol op zit
  vrijdag 28 december 2007 @ 01:00:53 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_55591831
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 00:53 schreef motorbloempje het volgende:
spannend
Welnee, er waren 10 schorten te vergeven en we zijn volgens mij onder de 10 inzenders gebleven, dus.... allemaal een schort gewonnen.

Ik wil trouwens liever mijn echte voornaam op het schort hebben dan mijn username.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_55591869
ik wil natuurlijk MoBlo erop
Ja doei.
pi_55591895
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 01:00 schreef golfer het volgende:

[..]

Welnee, er waren 10 schorten te vergeven en we zijn vlgens mij onder de 10 inzenders gebleven, dus.... allemaal een schort gewonnen.

Ik wil trouwens liever mijn echte voornaam op het schort hebben dan mijn username.
Dat bedacht ik ook al, ja

Ik had zo'n Honigschort, vroeger. Maar de lettertjes vielen eraf. En toe hebben mijn huisgenoten er met stiften op geschreven

Ik heb nu een prachtschort uit Zuid-Afrika

Of zal ik nog wat insturen?
  vrijdag 28 december 2007 @ 01:04:26 #133
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55591944
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 00:48 schreef Bluezz het volgende:


We zijn nu over de datum van inzenden begrijp ik?
Jups goed gezien

Enne het gaat even duren voor de uitslag er is..
Spannend, spannend, spannend

[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  vrijdag 28 december 2007 @ 12:07:18 #134
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_55597607
quote:
Op donderdag 27 december 2007 19:42 schreef Serendips het volgende:

[..]

Zo, behoorlijk wat moeite gedaan!
Ik zou denk wel nog wat dressing om de hapjes heen hebben gedruppeld. Je borden zien er een toch een beetje kil uit zo.
Heb je een goed punt.
Het liefste had ik het op rechthoekige borden geserveerd, maar die had ik geen 6 thuis (en helemaal niet bij m'n ouders)

Erg leuke dingen ingezonden allemaal
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
pi_55599542
quote:
Op vrijdag 28 december 2007 12:07 schreef KrnKje het volgende:
Heb je een goed punt.
Het liefste had ik het op rechthoekige borden geserveerd, maar die had ik geen 6 thuis (en helemaal niet bij m'n ouders)
Dat had ik eigenlijk eerst willen schrijven als commentaar, maar ik bedacht me dat niet iedereen rechthoekige borden heeft of die speciaal gaat aanschaffen. (Ik ook niet, trouwens).

Leuke blog heb je.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_55601787
Zouden ze FleshWound op een schort zetten?

Doe dan maar Kasper, mochten ze het niet doen.
all the women tear their blouses off
and the men they dance on the polka-dots
and it's partner found, it's partner lost
and it's hell to pay when the fiddler stops
pi_55605828
Goh, dan had ik toch meer mededingers verwacht ! sinds ik al langer meelurk in Cul .

De amusante 2e K van SOL ziet er heerlijk en verzorgd uit.
Weet je zeker dat het niet uit een boekje komt ? grrrapje !

En wat KrnKje heeft laten zien vind ik een hele prestatie van zo'n jonge knul !
Dat biedt heel wat potentie.

groet, AnneX
pi_55746701
en? en? en?
Ja doei.
pi_55747087
Ik wil jullie even een complimentje geven voor de fantastische fotoverslagen, de leuke schrijfsels en prachtige gerechten

Ik heb veel meegelezen en er erg van genoten!
  donderdag 3 januari 2008 @ 15:41:36 #140
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_55747235
Fleshwound krijgt wat mij betreft de succespremie voor jonge honden
Goede verhoudingen, redelijke uitvoering en bijzonder origineel. Ik krijg er echt trek van !

Krnkje laat iedereen natuurlijk stofhappen. Ok, het is gekut in de marge en je kunt niet controleren of de smaak net zo goed is als de presentatie.
Maar wie zo diep gaat in de keuken, mag van mij sowieso al in de hall of fame.

Een topic vol lekkers, en wat super cute dat iedereen met kerst zo zijn best doet.
  donderdag 3 januari 2008 @ 17:59:06 #141
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55750522
zo, alle inzendingen zijn binnen en wat zijn ze tof
hobje, isa en ik gaan nog even op de vuist en dan maken we deze week de uitslag bekend
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')