Kerstdiner 2007Ingredienten:
http://i5.tinypic.com/73pe45j.jpgVoeg bloed, zweet en tranen toe om het volgende resultaat te krijgen:
http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpgSerranoham met Cavahttp://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpgGerookte eendenfilet met mango in rijstpapierhttp://i3.tinypic.com/733jew9.jpgFlensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucolahttp://i15.tinypic.com/8fciyvn.jpgKalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjeshttp://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpgKaasplateau met diverse kazenhttp://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpgRoomdessert met Bailey’sNu jullie alle gerechten hebben gezien willen jullie natuurlijk direct weten hoe je zelf ook zoiets geweldigs op tafel zet. Laat ik nou zo aardig zijn geweest om overal foto's van te hebben gemaakt.
De gerechten worden door mezelf beoordeeld op drie factoren: Smaakfactor, datefactor en Raas-Vloek-Scheld-Tier factor. De eerste spreekt voor zich, is het een beetje te eten? De tweede werkt anders, de datefactor is de kans in procenten dat je date met je naar bed wil nadat je dit hem/haar hebt voorgezet. De Raas-Vloek-Scheld-Tier factor is de hoeveelheid scheldworden die geuit zijn tijdens het maken van dit gerecht, vermenigvuldigd met een totaal subjectief en volledig variabel uit de duim gezogen getal.
Dan nu als eerst,
Serranoham met Cava.
Men neme een Serranoham.
http://i3.tinypic.com/8b92p8y.jpgSnij er kleine plakjes vanaf en schenk de glazen vol met Cava.
http://i4.tinypic.com/6ug3x4y.jpgKlaar!
Smaakfactor: 9 – Dit was geloof ik de lekkerste ham ooit. De Cava was er erg lekker bij.
Datefactor: 80% – Kleine hapjes en champagne. Werkt altijd.
RVST-factor: 7 – Probeer zelf maar eens mooie plakjes van zo’n ham af te snijden zonder te vloeken.
Gerookte eendenfilet met mango in rijstpapierMen neme:
http://i7.tinypic.com/8fvrf9x.jpgRijstpapier, gerookte eendenfilet, wortels, ijsbergsla, komkommer, peper, sesamolie, sesamzaad en mango (niet op foto).
Neem de komkommer, de wortels, de sla en de mango en voeg er een mes aan toe.
http://i18.tinypic.com/6qc9b8g.jpgZorg ervoor dat je huisdier van de eend afblijft. Vul vervolgens een schaal met water en week een rijstpapiervel 10 seconden in het water.
http://i16.tinypic.com/86ee4g7.jpgZorg ervoor dat de schaal wat groter is dan degene op de foto. Haal je papier uit het water, leg het op een
droog oppervlak en dep het een beetje af met een theedoek of keukenpapier om doorlekken te voorkomen. Leg vervolgens in deze volgorde op het papier: Komkommer, wortel, eendenfilet, mango, komkommer, koriander, sesamolie, sesamzaad, peper. Let erop dat alles ongeveer dezelfde lengte heeft zodat je vellen niet scheuren.
http://i12.tinypic.com/6wp7vc5.jpgVouw vervolgens het papier op tot een mooi pakketje. Zijkanten naar binnen, bovenkant naar binnen en dan het pakketje naar je toe rollen.
http://i4.tinypic.com/6kswrxu.jpgServeren met een paar druppels sojasaus, een blaadje koriander en wat sesamzaadjes.
http://i7.tinypic.com/8bqfltu.jpgHet toevoegen van sesamzaadjes is een delicaat proces waarbij je best een moeilijke uitdrukking op je gezicht mag hebben.
http://i2.tinypic.com/8ftxr0o.jpgKlaar!
Smaakfactor: 8 - – De mango was nog net niet helemaal rijp, maar de eendenfilet maakte veel goed.
Datefactor: 40% – Misschien dat je date het er een beetje vreemd uit vind zien. Voed in dat geval je date een beetje beter op.
RVST-factor: 10 – STERF RIJSTPAPIER STERF BLIJF NOU EENS HEEL NEE NIET WEER HELEMAAL OPKRULLEN AAAAAAAAAAARGH DIT NOOIT MEER
Flensjes met zwarte bessencompote en geitenkaas op rucolahttp://i13.tinypic.com/6ptwvag.jpgNeem bloem, boter, ei en melk en maak flensjesbeslag.
http://i12.tinypic.com/6sqvhw8.jpgBak er mooie flensjes van.
http://i12.tinypic.com/8ekv4ow.jpgLeg de flensjes op een bedje rucola en smeer er een laagje zwarte bessencompote op.
http://i3.tinypic.com/733jew9.jpgLeg plakjes geitenkaas onder de grill om ze even te smelten en leg ze daarna op de flensjes.
Klaar!
Smaakfactor: 8+ – De combinatie zwarte bessen met de geitenkaas en rucola was erg goed.
Datefactor: 75% – Een lekker voorgerecht waarin veel smaken worden gecombineerd. Je date zal je prijzen voor je originaliteit.
RSVT-ractor: 0 – Je kan maar heel weinig verprutsen aan dit gerecht. Het is vreselijk simpel.
Kalfsoesters met eekhoorntjesbrood/portsaus en peultjesVoor de peultjes:
http://i15.tinypic.com/6yuh1js.jpgNeem een zak peultjes. Voeg een mes toe en kook de peultjes tot ze naar jouw smaak lekker zijn.
http://i9.tinypic.com/6s63j1x.jpgKlaar!
Voor de kalfsoesters:
Neem een kalfsoester en beklop hem een beetje met bloem en zout.
http://i15.tinypic.com/6p044th.jpgBakken!
http://i8.tinypic.com/814vker.jpgKlaar! Houd ze warm in een voorverwarmde schaal.
Om de saus te maken: week van tevoren je eekhoorntjesbrood in water.
http://i1.tinypic.com/8g5ovbt.jpgSnij ze vervolgens tot kleine stukjes.
http://i14.tinypic.com/8bnwokn.jpgBlus de aanbaksels van je kalfsoesters af met port en voeg er crème fraiche en het eekhoorntjesbrood aan toe.
http://i12.tinypic.com/6x813ep.jpgRoeren tot er een glad geheel ontstaat.
http://i15.tinypic.com/6jdpvur.jpgDien de kalfsoesters op met de peultjes, de saus en een paar stukjes stokbrood.
http://i17.tinypic.com/87cght1.jpgVoor… en na.
http://i12.tinypic.com/71q2at1.jpgKlaar!
Smaakfactor: 8,5 – De saus was erg lekker, alleen de kalfsoesters waren nét iets te lang gebakken. Over de peultjes was niks te klagen, die waren gewoon lekker.
Datefactor: 60% als je date een vrouw is, 80% voor mannen – Groot stuk vlees. Grom grom testosteron.
RSVT-factor: 2 – Ook hier valt weinig aan te verprutsen, kijk alleen uit dat je het vlees niet te lang in de pan houdt.
Kaasplateauhttp://i2.tinypic.com/6uj9gec.jpgVan boven met de klok mee, roodschimmel van het huis, Fenegriekkaas, Sao Jorge, Tomme de Savoi cru.
Smaakfactor: ? – Kaas is natuurlijk volledig afhankelijk van persoonlijke smaak. Ik vond zelf de Sao Jorge gruwelijk lekker.
Datefactor: +10% – Als je een kaasplankje na het hoofdgerecht serveert wordt de kans op een leuke afloop sowieso met 10% vergroot.
RVST-factor: 5 – Van sommige kazen zijn maar heel moeilijk mooie stukjes te snijden.
Roomdessert met Bailey’sGiet 150 ml Bailey’s bij 250 ml melk.
http://i4.tinypic.com/71gd6hc.jpgBreng dit mengsel net niet aan de kook. Scheid 4 eieren en voeg het eigeel aan 60 gram poedersuiker toe.
http://i11.tinypic.com/82w6dqf.jpgRoer tot er een glad mengsel ontstaat. Voeg het daarna toe aan het melkmengsel.
http://i17.tinypic.com/6phlj02.jpgBlijven roeren, en zorg ervoor dat het niet kookt. Zet zes kleine bakjes in een schaal die in de oven kan. Giet het mengsel in de bakjes.
http://i18.tinypic.com/6p6frb7.jpgVul daarna de schaal zovol met water dat het waterpeil op de helft van de bakjes komt.
http://i9.tinypic.com/7332rnd.jpgStop het geheel 20 minuten in de over op 160 graden. Haal het eruit en laat het 30 minuten koelen.
http://i4.tinypic.com/6lay9gx.jpgKlaar!
Smaakfactor: 9 – Als je van Bailey’s houdt is dit echt vreselijk veel te lekker.
Datefactor: 90% – Knappe meid/gast die zich niet per direct over je heen schuift/hem er niet per direct instopt na dit dessert.
RVST-factor: 7/ – Er kan best wel veel misgaan met dit dessert, dus probeer het eerst een paar keer uit voordat je het iemand voorschotelt.
Eindig je diner met koffie en vreselijk artistieke massaproductiebonbons.
http://i5.tinypic.com/81s3v2a.jpgOf als je liever wat sterkers wil, een selectie drankjes.
http://i15.tinypic.com/878zwbq.jpgBailey’s, kweeperenlikeur en bisongrasswodka.
Eindconclusie:Jeetje, wat was dit allemaal gruwelijk lekker. Wel een stuk minder experimenteel dan vorig jaar, maar daarom niet minder leuk om te doen. Ik ga alleen nooit meer met rijstpapier werken, wat een vreselijk rotspul. Toch niet slecht… voor een jochie van 20.
Enjoy!
[ Bericht 5% gewijzigd door Muck op 27-12-2007 16:36:25 (foto's verkleinen naar 610 px AUB) ]