abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_54773746
Leuk idee
Saartje
pi_54773864
quote:
Op woensdag 21 november 2007 22:10 schreef SeaOfLove het volgende:


Doe jij dan ook mee voor spek en bonen
Lijkt mij wel een lekker kerstgerecht: spek en bonen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_54775237
O, vandaar dat ik al in de kookboeken mocht gaan duiken .
bye
pi_54856977
Ik had dit hele topic nog niet gezien

Spek en bonen met kerst

Succes allemaal!
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:14:20 #30
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54974441



Een kleine preview
Vandaag geprobeerd of dit onderdeel van m'n te maken tussengerecht smakelijk te bereiden was. Nog wat verbeteringen in structuur van het omhulsel en het is perfect
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:18:28 #31
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54974556
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:14 schreef KrnKje het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Een kleine preview
Vandaag geprobeerd of dit onderdeel van m'n te maken tussengerecht smakelijk te bereiden was. Nog wat verbeteringen in structuur van het omhulsel en het is perfect
wat is het als ik vragen mag?
zalm snap ik nog... maar dat omhulsel?
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:25:48 #32
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54974758
Het omhulsel is sterke tuinkruidenbouillon gebonden met agar-agar. Het is temperatuur constant tot 80 graden, dus dit was bij 45 graden nog stevig en eetbaar.
Daarbinnen zijn kleine tomatenblokjes met basilicum en tijm, gebakken in klein beetje olijfolie met binnenin een paar druppels knoflookolie en buiten een druppeltje basilicumolie.
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:28:03 #33
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54974826
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:25 schreef KrnKje het volgende:
Het omhulsel is sterke tuinkruidenbouillon gebonden met agar-agar. Het is temperatuur constant tot 80 graden, dus dit was bij 45 graden nog stevig en eetbaar.
Daarbinnen zijn kleine tomatenblokjes met basilicum en tijm, gebakken in klein beetje olijfolie met binnenin een paar druppels knoflookolie en buiten een druppeltje basilicumolie.
ah okee
tja, agar is wat ik op school gebruik om bacterieën op te kweken, dus ik weet niet of ik het lekker ga vinden....
maar het ziet er wel mooi uit
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 1 december 2007 @ 20:59:04 #34
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54975729
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:28 schreef Muck het volgende:

[..]

ah okee
tja, agar is wat ik op school gebruik om bacterieën op te kweken, dus ik weet niet of ik het lekker ga vinden....
maar het ziet er wel mooi uit
Dat was precies wat m'n moeder zei over agar, maar het is regulier te verkrijgen als vervanger van gelatine...
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zaterdag 1 december 2007 @ 21:02:38 #35
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54975819
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 20:59 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Dat was precies wat m'n moeder zei over agar, maar het is regulier te verkrijgen als vervanger van gelatine...
ik weet het
alleen associeer ik de geur van agar (nare, overheersende geur vind ik het) met bacterieën en schimmels, dus ik blijf gewoon gelatine gebruiken
ik ben ook geen vegatariër, dus ik heb geen problemen met gelatine
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zaterdag 1 december 2007 @ 21:10:27 #36
5036 KrnKje
kleine typfout
pi_54976005
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:02 schreef Muck het volgende:

[..]

ik weet het
alleen associeer ik de geur van agar (nare, overheersende geur vind ik het) met bacterieën en schimmels, dus ik blijf gewoon gelatine gebruiken
ik ben ook geen vegatariër, dus ik heb geen problemen met gelatine
Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
Koken met Frank - Culinaire uitspattingen...
  zondag 2 december 2007 @ 11:31:18 #37
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_54985602
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:10 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
dat hoop ik wel ja
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  zondag 2 december 2007 @ 19:11:13 #38
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_54996582
Wat een leuke preview
Ziet er lekker uit!
Ik ben zo benieuwd naar de inzendingen van iedereen die mee doet.
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  maandag 3 december 2007 @ 10:10:02 #39
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55008526
quote:
Op zondag 2 december 2007 19:11 schreef MissHobje het volgende:
Ik ben zo benieuwd naar de inzendingen van iedereen die mee doet.
Ik ook!
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 12 december 2007 @ 01:37:52 #40
42020 DJMarcel.nl
/care sedert 2002
pi_55207986
quote:
Post ze vóór vrijdagmorgen 28 december 0.01uur in dit topic
Met kerst heb ik het schort nodig uiteraard.
  woensdag 12 december 2007 @ 01:39:51 #41
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55208006
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:37 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Met kerst heb ik het schort nodig uiteraard.
Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 12 december 2007 @ 01:49:24 #42
42020 DJMarcel.nl
/care sedert 2002
pi_55208094
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:39 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
  woensdag 12 december 2007 @ 06:41:39 #43
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_55208714
Ik zou wel mee willen doen, maar ik betwijfel of mijn lokale chinees het goed vind als ik ff foto's kom maken maar verder geweldig leuk idee
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  woensdag 12 december 2007 @ 07:35:10 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_55208854
Uitdaging! Maar...

Ik ga een buffet maken met de kinderen... Big fun, maar ik vraag me af in hoeverre dat culinair hoogstaand gaat worden
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_55208868
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:49 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
dan hang je 'm in de boom!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_55209143
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:10 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
Voorlopig heb ik nog geen reet gezien! Behalve dan e.o.a. bacteriekwekend voedsel...
Nou hoef ik natuurlijk ook geen reet te zien maar liever een lekker gerecht zoals dit bijvoorbeeld:
pi_55209366
Amuse: In Tempura gebakken gamba geserveerd met een zoet zure saus
Voorgerecht: Nog niet over uit
Hoofdgerecht: Parelhoenfilet geserveerd met een pure van aardappel en bietjes, asperges en nog iets, dat weet ik nog niet!
Nagerecht: Laagjes gelatine gemaakt van verse frambozen.

Dat laatste word nog een behoorlijke klus, want ik wil het niet op de normale manier presenteren. Ik zit er over te denken om het in een rode wijn glas te presenteren en dan schuin de gelatine en frambozen op te laten stijven, zodat je een soort van ying-yang idee hebt. Maar aangezien de koelkast bij pa en ma niet zo groot is, hoop ik dat het koud is de 22e, dan kan ik het in de tuin zetten (goed afgedekt natuurlijk).
Hondenpis en kattenstront
Vind men beide op de grond
Vogelschijt dat is berucht
Want dat komt vallend uit de lucht
pi_55209652
ik ben er nog niet helemaal uit.. heb wel besloten dat we kerstavond-avond (23 december) culinair gaan doen thuis dus dan worden er zeker foto's gemaakt
Ja doei.
  woensdag 12 december 2007 @ 10:11:05 #49
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_55210828
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  woensdag 12 december 2007 @ 10:45:18 #50
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55211588
quote:
Op woensdag 12 december 2007 10:11 schreef beelz het volgende:
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
natuurlijk is het na kerst zo heeft iedereen de kans om zijn met kerst gemaakte foto's nog een beetje te bewerken en van tekst te voorzien en whatever
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')