abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 12 december 2007 @ 01:39:51 #41
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55208006
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:37 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Met kerst heb ik het schort nodig uiteraard.
Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 12 december 2007 @ 01:49:24 #42
42020 DJMarcel.nl
/care sedert 2002
pi_55208094
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:39 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dan heb je er kerst 2008 een mooi schort bij, mits jij je best doet en wint
Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
  woensdag 12 december 2007 @ 06:41:39 #43
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_55208714
Ik zou wel mee willen doen, maar ik betwijfel of mijn lokale chinees het goed vind als ik ff foto's kom maken maar verder geweldig leuk idee
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  woensdag 12 december 2007 @ 07:35:10 #44
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_55208854
Uitdaging! Maar...

Ik ga een buffet maken met de kinderen... Big fun, maar ik vraag me af in hoeverre dat culinair hoogstaand gaat worden
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_55208868
quote:
Op woensdag 12 december 2007 01:49 schreef DJMarcel.nl het volgende:

[..]

Volgend jaar ga ik niet meer mijn best doen tijdens de kerst.
Het is (helaas) eenmalig dat ik dit jaar een diner organiseer.

Ach ja, miisschien krijgt het schort met carnaval nog een goede bestemming.
dan hang je 'm in de boom!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_55209143
quote:
Op zaterdag 1 december 2007 21:10 schreef KrnKje het volgende:

[..]

Het grootste voordeel van agar vind ik dat het bij hogere temperaturen nog in vaste toestant blijft zonder dat het uit elkaar zakt...
Goed... dit topic zal nog leuke dingen opleveren verwacht ik
Voorlopig heb ik nog geen reet gezien! Behalve dan e.o.a. bacteriekwekend voedsel...
Nou hoef ik natuurlijk ook geen reet te zien maar liever een lekker gerecht zoals dit bijvoorbeeld:
pi_55209366
Amuse: In Tempura gebakken gamba geserveerd met een zoet zure saus
Voorgerecht: Nog niet over uit
Hoofdgerecht: Parelhoenfilet geserveerd met een pure van aardappel en bietjes, asperges en nog iets, dat weet ik nog niet!
Nagerecht: Laagjes gelatine gemaakt van verse frambozen.

Dat laatste word nog een behoorlijke klus, want ik wil het niet op de normale manier presenteren. Ik zit er over te denken om het in een rode wijn glas te presenteren en dan schuin de gelatine en frambozen op te laten stijven, zodat je een soort van ying-yang idee hebt. Maar aangezien de koelkast bij pa en ma niet zo groot is, hoop ik dat het koud is de 22e, dan kan ik het in de tuin zetten (goed afgedekt natuurlijk).
Hondenpis en kattenstront
Vind men beide op de grond
Vogelschijt dat is berucht
Want dat komt vallend uit de lucht
pi_55209652
ik ben er nog niet helemaal uit.. heb wel besloten dat we kerstavond-avond (23 december) culinair gaan doen thuis dus dan worden er zeker foto's gemaakt
Ja doei.
  woensdag 12 december 2007 @ 10:11:05 #49
44649 beelz
Maar dat is het punt niet
pi_55210828
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
Besef Regulier!
Trouble spelling diarrhoea? There's always the Ronseal standby of 'dire-rear'.
  woensdag 12 december 2007 @ 10:45:18 #50
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55211588
quote:
Op woensdag 12 december 2007 10:11 schreef beelz het volgende:
28 december is na kerst toch?
Anyway, dit is een tvp
natuurlijk is het na kerst zo heeft iedereen de kans om zijn met kerst gemaakte foto's nog een beetje te bewerken en van tekst te voorzien en whatever
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  woensdag 12 december 2007 @ 12:32:52 #51
3542 Gia
User under construction
pi_55214323
Als ik er aan denk zal ik foto's maken en een recept insturen van ons kerstkonijn voor kerstavond.

Als jullie dat tenminste niet al te zielig vinden?
  woensdag 12 december 2007 @ 13:15:04 #52
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_55215574
Iedereen eet maar gewoon wat ie wil eten.
Gewoon insturen en wij beoordelen je op alle punten zoals aangegeven.
Succes
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
  woensdag 12 december 2007 @ 16:11:14 #53
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_55219820
quote:
Op woensdag 12 december 2007 12:32 schreef Gia het volgende:
Als ik er aan denk zal ik foto's maken en een recept insturen van ons kerstkonijn voor kerstavond.

Als jullie dat tenminste niet al te zielig vinden?
nee hoor, al at je de moeder van bambi op
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_55219983
tvp. Niet dat ik mee ga doen Maar ik wil het wel volgen.
  woensdag 12 december 2007 @ 17:22:48 #55
3542 Gia
User under construction
pi_55221720
quote:
Op woensdag 12 december 2007 16:11 schreef Muck het volgende:

[..]

nee hoor, al at je de moeder van bambi op
Nee, da's zielig.
pi_55225413
CocoPopPie

Dit recept bestaat eigenlijk uit 4 onderdelen

- Cocopop taartbodem
- Chocolademouse vulling
- Witte Chocolade slagroom
- Decoratie glas

Cocopop taartbodem
Ingrediėnten:
- 150 g pure chocola
- 80 gram boter
- 100 gram Cocopops

Bereidingswijze
1. Probeer een ronde springvorm (23 cm) met huishoudfolie te bekleden (het hoeft niet perfect te zitten)
2. Smelt de chocolade en boter (in de magnetron)
3. Roer de Cocopops erdoor heen
4. Verdeel het mengsel over de springvorm. Zorg daarbij dat je ook een opstaande rand maakt. Probeer geen gaten te krijgen.
5. zet het in de koelkast om hard te worden

Chocolademouse vulling
Ingrediėnten:
- 5 x 45 gram marsrepen
- 25 ml melk
- 4 dl slagroom (al werkt het ook goed met klopklop)

Bereidingswijze
1. Smelt de marsrepen in de melk en roer daarbij geregeld zodat het goed mengt.
2. Klop de slagroom stijf
3. Ondertussen is het mars-melk mengsel afgekoeld, roer er nu een lepel slagroom door
4. voeg de rest van de slagroom toe maar roer niet te veel want dan haal je de lucht weer uit te slagroom
5. haal de Cocopop taartbodem uit de koelkast en giet het mengsel in de taartbodem. Dit ziet er als volgt uit:

.


Witte Chocolade slagroom
Ingrediėnten:
- 100 gram witte chocolade
- 3 dl slagroom (klopklop werkt ook)

Bereidingswijze
1. Smelt de witte chocolade
2. voeg ongeveer de helft van de slagroom toe aan de gesmolten chocolade
3. Klop de rest van de slagroom op
4. Als de chocolade is afgekoeld meng je dit met de rest van de slagroom
5. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit een versiering op de taart. Let wel op dat de taart ondertussen genoeg is afgekoeld/stijf is en dat de witte chocolade slagroom niet te zacht is om het te kunnen spuiten
6. zet het weer terug in de koelkast

Decoratie glas
Ingrediėnten:
- 1 blik fruit cocktail mix
- 115 gram suiker
- 4 eetlepels water

Bereidingswijze:
1. Laat het fruit goed uitlekken en leg het daarna op de taart



2. Leg op een bakblik een stuk bakpapier
3. Doe de suiker en het water in een pan met dikke bodem en blijf hierin roeren tot het goudkleurig is
4. Giet het mengsel op het bakpapier. Raak het niet aan, het is gloeiend heet
5. Laat het afkoelen
6. Als het is afgekoeld kun je het breken in soort van glasscherven
7. Steek deze in de taart
8. Lekker opeten

Fijne kers allemaal!




pi_55225463
Dat is voor smiddags bij de koffie op kerst
pi_55226873
* Petre likt zijn vingers nu al af
bye
  donderdag 13 december 2007 @ 00:18:43 #59
167941 hmmmz
Verlicht Despoot
pi_55233876
ziet er lekkah uit
Op vrijdag 12 juni 2015 21:03 schreef Danny het volgende:
Jup. Ben dan ook apetrots op je ;)
pi_55239301
Alvast het kerst menu:

1e kerst - schoonouders & Familie:
voorgerecht : zalmrolletjes (OsFa & vriendin)
hoofdgerecht: ? (de schoonouders & zus)
nagerecht: ? (de andere zus & man)

2e kerst - @ my place - mijn familie
amuses : ? (mijn ouders)
voorgerecht: ? (mijn broer & vriendin)
hoofdgerecht: (OsFa & snufje vriendin)
  • Provenēaalse Varkensrollade
  • Roergebakken spruitjes met walnoot
  • Haricot verts met spek & kruidenkaas
  • Aardappelgratin
  • iets anders met aardappels (nog geen definitieve beslissing)
    Niet iedereen houdt van spruitjes, daarom een tweede "groente" een basic back-up
    Het zelfde geld voor de aardappelen... de tweede wordt iets speciaal waarbij we niet zeker weten of iedereen dat lekker vind...
    nagerecht: Nogatine ijstaart (Main part vriendin & snufje OsFa)

    binnen kort (waarschijnlijk dit weekeind) gaan we een try-out weekeind houden, weten we tenminste hoe, wat, hoe lang en heb ik de mogelijkheid om mooie impressie foto's te maken (trust me bij kerst zelf wil ik alles op rolletjes hebben en om dan OOK nog foto's te gaan maken...nee

    maareh: wat vinden jullie van het diner opzet? lichtelijk klassiek maar??


    P.S. mocht je op een punt komen dat je kerst gaat vieren en iedereen kan koken dan is het leuk om van te voren lootjes te trekken. Ben je met 3 stelletjes(of personen) : voor-, hoofd- en nagerecht, 4 stelletjes(of personen): amuses, voor-, hoofd- en nagerecht etc etc je kan dit blijven uitbouwen (een officieel diner heeft geloof ik 13 gangen incl koffierondes met bonbons enzo)

    [ Bericht 0% gewijzigd door OsFa op 13-12-2007 11:06:13 ]
  • abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')