Ja en als aandelen stijgen word mijn geld minder aandelen waard.quote:Op woensdag 26 mei 2010 17:46 schreef Salvad0R het volgende:
Goud wordt niet meer geld waard, je geld wordt minder goud waard.
Als aandelen stijgen kun je toch minder aandelen kopen voor geld.quote:Op woensdag 26 mei 2010 21:31 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Ja en als aandelen stijgen word mijn geld minder aandelen waard.
Natuurlijk is dat absurd, net zo absurd als de goudprijs (fundamenteel gezien). Die behoord dan naar mijn mening ook tot de bubble. De waarde van geld daarentegen word bepaald door de producten/diensten die je ermee kunt kopen en niet hoeveel goud of aandelen je ermee kunt kopen.quote:Op woensdag 26 mei 2010 22:25 schreef arjanus het volgende:
Als aandelen stijgen kun je toch minder aandelen kopen voor geld.
Maar ik mag aannemen dat je geen aandelen meer hebt. Aandelen is juist waar al die inflatie (lees: vergroten van de geldhoeveelheid) de afgelopen 10 jaar is terechtgekomen. P/E ratio's van 30 of 40, zonder noemenswaardig dividend, dat is toch waanzin? Nu mensen geen vertrouwen meer in die bedrijven hebben, en ook steeds minder in obligaties, is het logisch dat mensen in goud gaan zitten? Er komt nog een tijd dat een troy ounce goud evenveel waard is dan de dow jones.
Nou ja de FED zelf heeft gouden jaren (elk jaar hebben zijn gouden jaren eigenlijk) zij zullen niet bankroet gaan "Fed profits: $52 billion in 2009" ter vergelijking, het meest winstgevende bedrijf ter wereld momenteel "Exxon Mobil profits: $19.3 billion in 2009". Dan doet Bernanke het toch nog goed met zijn geld QEquote:Op zondag 3 oktober 2010 14:19 schreef Digi2 het volgende:
Goudprijs staat weer op een recordhoogte meer dan $1300 per ounce. Aangezwengeld door uitlateningen van FED officials en toegenomen risico's mbt mogelijk bankroet van landen.
Tja. Als je dat graag wil denken.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:17 schreef piepeloi55 het volgende:
Ja, hopelijk tikt goud even een enorm hoogtepunt aan hebben we die hype ook weer gehad. Ik verheug me al op de verhalen over misinvesteren. Deja vu van de dot-com crash.
Hoe de grafiek van de goudprijs er nu uitziet lijkt het erop dat de goudprijs gaat exploderen (in dollars dan). Geniet er dus nog maar even van.quote:
Jep.quote:Op dinsdag 5 oktober 2010 23:21 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Hoe de grafiek van de goudprijs er nu uitziet lijkt het erop dat de goudprijs gaat exploderen (in dollars dan). Geniet er dus nog maar even van.
Goud is inderdaad niets waard, want de dollar staat gelijk aan niets tegenwoordig.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 01:34 schreef BattleCow het volgende:
George Soros gaat gelijk krijgen. Topbeleggers proberen de kleine beleggers gigantisch te misleiden door te stellen dat zij zich voor kunnen bereiden op komende crisis door goud in te kopen. Zij gebruiken misleidende verkooptechnieken;
-Zogenaamd al eeuwen betrouwbaar
-Waardevol om te hebben.
Buiten de technologische industrie is er totaal geen waarde aan goud. Topbeleggers proberen een goldrush te veroorzaken, terwijl zij er niet erbij vertellen hoeveel kilo's goud zij zelf in hebben gekocht 20 jaar geleden voor een habbekrats. Zij weten dondersgoed dat goud eigenljik niets waard is. Honderden jaren geleden werden er duizenden mensen vermoord voor goud, omdat het van god zou zijn, of omdat het zo mooi glimt. Greed is good. Dat is de enige reden waarom beleggers dat aangrijpen om het te verkopen als 'eeuwen betrouwbaar'. De echte waarde van goud zit nog op de 600 dollar, diegene die nu nog denken een graantje mee te zullen pakken aan de bubble, door te kopen, zullen bedrogen thuiskomen. De crash zal sneller komen dan verwacht. En de topbeleggers die mensen de afgelopen 2 jaar erin hebben gelokt? die lachen erom. De massa is zo makkelijk te manipuleren.
Ooit las ik een ruil-verhaal van iemand die begon met een paperclip te verruilen, en na tig jaar een villa tot zijn beschikking had. Hetzelfde is nu met goud aan de hand; het is maar net hoeveel de gek ervoor geeft, terwijl er GEEN waarde aan zit zolang het niet onder de definitie geld valt : Elk algemeen aanvaard ruilmiddel. Teruggaan naar goud is zinloos omdat we daar een korte tijd geleden vandaan zijn gekomen![]()
Amen. George Soros zit overigens zelf voor een redelijk groot deel in goud, maar niet omdat het zo´n goede belegging is. Hij zit erin om mee te liften op de bubble. Dat zouden we allemaal kunnen doen, mits dat in je beleggingsstrategie past. Bij mij is dat niet het geval. Persoonlijk denk ik dat de goudbubble pas gaat barsten op het moment dat de gehele wereldwijde bubble barst. Goud is namelijk een onderdeel van die wereldwijde bubble en niet een bubble an sich.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 01:34 schreef BattleCow het volgende:
George Soros gaat gelijk krijgen. .....zijn gekomen![]()
De Deutsche Bank zegt dat goud helemaal geen verschijnselen van een bubble vertoont.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 07:14 schreef iamcj het volgende:
[..]
Goud is inderdaad niets waard, want de dollar staat gelijk aan niets tegenwoordig.
Goud is een bubble, maar die is nog niet voorbij, simpelweg omdat de problemen nog niet voorbij zijn.
Diverse landen zitten in de problemen.
US Banken hebben allemaal huizen op de balans staat tegen een onjuiste waardering en blijken niet eens in staat om de huizen op te eisen en niet in staat om ze te verkopen.
QE rules.
Je zou 'still some way from displaying the ..' ook kunnen interpreteren als dat de gedachte dat gold toch wel wat laat zien van een bubble maar nog niet genoeg.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 18:24 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
De Deutsche Bank zegt dat goud helemaal geen verschijnselen van een bubble vertoont.
In a thoughtful research note, Deutsche Bank argues that “the gold market is still some way from displaying the characteristics of a bubble” (Commodities Quarterly, Sep 28).
http://blogs.reuters.com/(...)the-ultimate-bubble/
Is dit niet een eigenschap van een bubble: Namelijk zeggen dat het geen bubble isquote:Op woensdag 6 oktober 2010 18:24 schreef Salvad0R het volgende:
[..]
De Deutsche Bank zegt dat goud helemaal geen verschijnselen van een bubble vertoont.
In a thoughtful research note, Deutsche Bank argues that “the gold market is still some way from displaying the characteristics of a bubble” (Commodities Quarterly, Sep 28).
http://blogs.reuters.com/(...)the-ultimate-bubble/
Het enige wat ik echt als waardevol zie, is beleggingen in voedsel. Wereldbevolking neemt nog een jaar of 40 toe, en dus ook de voedselproblemen.quote:Op woensdag 6 oktober 2010 10:58 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Amen. George Soros zit overigens zelf voor een redelijk groot deel in goud, maar niet omdat het zo´n goede belegging is. Hij zit erin om mee te liften op de bubble. Dat zouden we allemaal kunnen doen, mits dat in je beleggingsstrategie past. Bij mij is dat niet het geval. Persoonlijk denk ik dat de goudbubble pas gaat barsten op het moment dat de gehele wereldwijde bubble barst. Goud is namelijk een onderdeel van die wereldwijde bubble en niet een bubble an sich.
Overigens krijg ik wel altijd medelijden met goldbugs die zich veel laten wijsmaken door je genoemde ´topbeleggers´. Bovenstaande poster met een plaatje van de FED balance sheet is daar weer een prachtig voorbeeld van, als je begrijpt wat hij insinueerd. Een groot gebrek aan waarheidsvinding.
Bij nader inzien. Het was echt niet zo moeilijk om te voorspellen dat dit gigantisch mis zou gaan.. Zogenaamde topbeleggers of mensen die door die voorspellingen beroemd zijn geworden, proberen nu mensen massaal op te lichten door te stellen dat goud al eeuwen betrouwbaar is (immers, de spanjaarden hebben duizendenliters bloed vergoten omdat het edelemetaal van god zou zijn en ze het persee wouden bemachtigenquote:Op woensdag 6 oktober 2010 07:14 schreef iamcj het volgende:
[..]
Goud is inderdaad niets waard, want de dollar staat gelijk aan niets tegenwoordig.
Goud is een bubble, maar die is nog niet voorbij, simpelweg omdat de problemen nog niet voorbij zijn.
Diverse landen zitten in de problemen.
US Banken hebben allemaal huizen op de balans staat tegen een onjuiste waardering en blijken niet eens in staat om de huizen op te eisen en niet in staat om ze te verkopen.
QE rules.
ken ik ff wisselen ?quote:Op woensdag 17 oktober 2007 23:29 schreef digitaLL het volgende:
100 Kg zware 1 miljoen $ munt
[ afbeelding ]
[..]
Bron
Is de hele economie niet gebaseerd op hypes? Ik zou toch graag willen dat ik 2 jaar geleden wat in goud geïnvesteerd hadquote:
Zo denk ik er ook over. Wat wel lachen is dat die goldbugs meteen in paniek raken als goud een tijdje daalt of zelfs maar gelijk blijft. Wat de hype en de bubble weer bevestigdquote:Op vrijdag 5 november 2010 15:11 schreef pberends het volgende:
Goud is een hype, maar zou best nog een stuk hoger kunnen. Hoewel aardige correcties ook niet uit te sluiten zijn natuurlijk.
RTLZquote:Wereldbank wil goudstandaard weer invoeren
Leidende economiën in de wereld moeten overwegen een soort goudstandaard weer in te voeren, dit om valuabewegingen in goede banen te leiden.
Bretton Woods
Dat zegt president Robert Zoellick van de Wereldbank in de Financial Times. Volgens hem is een opvolger nodig voor wat hij het Bretton Woods II systeem noemt. Dit is de huidige situatie van schommelende wisselkoersen. Dit was de opvolger van het Bretton Woods systeem uit 1944, waarin sprake was van vaste wisselkoersen.
De dollar en goud
Het Bretton-Woodssysteem bestond er onder andere uit dat de waarde van alle nationale valuta gekoppeld werd aan die van de dollar, en de dollar op zijn beurt gekoppeld werd aan het goud tegen een vaste pariteit (35 dollar per ounce). Hiermee werd de dollar dan nu ook officieel de belangrijkste munt ter wereld. Onder Bretton Woods konden landen hun dollarvoorraden omwisselen in goud. Toen de VS ten tijde van de Vietnamoorlog dollars ging bijdrukken werd het vertrouwen in de dollar ondermijnd. Veel landen gingen hun dollars omruilen voor goud, zodat de goudvoorraad van de VS kromp. In 1971 zag president Nixon dit systeem noodgedwongen loslaten.
Yuan
Volgens Zoellick moet het nieuwe systeem zowel de dollar als de euro, de yen, het pond en de Chinese yuan omvatten. De Chinezen zouden dan wel de koers van de yuan vrij moeten laten. Het systeem zou ook goud moeten omvatten, als 'internationaal referentiepunt van marktverwachtingen over infaltie, deflatie en toekomstige wisselkoersen'.
China
China houdt nu nog zijn yuan vastgeklonken in een bepaalde bandbreedte met de Amerikaanse dollar. De VS verwijt China dat dit bijdraagt aan de tekorten op de handelsbalans (en dus overschottten voor China). Op de G20 congres deze week zullen valutakoersen zeer waarschijnlijk weer te sprake komen.
Duitse kritiek op beleid VS
Onlangs gooide de Duitse minister van financiën Schäuble olie op het vuur door het economische model in de VS te omschrijven als 'in een diepe crisis'. Hij bekritiseerde de beslissing van de Fed om nog eens $600 miljard in de economie te pompen. Hij verwijt de Amerikanen dat zij nu hetzelfde doen als de Chinezen, met hun beleid te koers van de yuan laag te houden.
Goudstandaard
Er zijn geregeld pleidooien voor een terugkeer naar de goudstandaard, maar de meeste beleidsmakers en economen denken dat het zal leiden tot een te strak monetaiar beleid dat zal leiden tot lagere groei en hogere werkloosheid.
Ware het niet dat geld zomaar bijgedrukt wordt, en dat zal niet tot een bubble leiden?quote:Op woensdag 26 mei 2010 22:40 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Natuurlijk is dat absurd, net zo absurd als de goudprijs (fundamenteel gezien). Die behoord dan naar mijn mening ook tot de bubble. De waarde van geld daarentegen word bepaald door de producten/diensten die je ermee kunt kopen en niet hoeveel goud of aandelen je ermee kunt kopen.
Onder andere dat is de oorzaak van de bubble. Maar wat is je punt?quote:Op maandag 8 november 2010 15:34 schreef raptorix het volgende:
Ware het niet dat geld zomaar bijgedrukt wordt, en dat zal niet tot een bubble leiden?
Dat goud ondanks de huidige hoge prijs alsnog altijd een flinke basiswaarde zal vertegenwoordigen, dit in tegenstelling tot valuta.quote:Op maandag 8 november 2010 20:45 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Onder andere dat is de oorzaak van de bubble. Maar wat is je punt?
Users op zerohedge spreken er al langer over en ook dvr heeft het nodige over gerept over de nodige zilvertekorten op de markt. Het punt blijft dat ook zilver gewoon een metaal is met niet bijzonder veel eigenschappen en al die prijsstijgingen wederom een gevalletje greater fool zijn. En dan is er natuurlijk niets mis mee om een fool te zijn zolang je maar niet the greatest fool wordt.quote:Op maandag 8 november 2010 22:19 schreef pberends het volgende:
Explosie zilverprijs, goud door $1400
Tja, een nieuwe mijn openen kan wel 10 jaar duren. Er hoeven maar even tekorten te zijn en dan zit je.quote:Op maandag 8 november 2010 22:25 schreef Mendeljev het volgende:
[..]
Users op zerohedge spreken er al langer over en ook dvr heeft het nodige over gerept over de nodige zilvertekorten op de markt. Het punt blijft dat ook zilver gewoon een metaal is met niet bijzonder veel eigenschappen en al die prijsstijgingen wederom een gevalletje greater fool zijn. En dan is er natuurlijk niets mis mee om een fool te zijn zolang je maar niet the greatest fool wordt.
Onzin. Vergeleken met valuta en afgeleiden is de edelmetaal-markt miniscuul. Zo is alleen de VS bond market al 35 triljard dollar groot.quote:Op maandag 8 november 2010 22:04 schreef raptorix het volgende:
Dat goud ondanks de huidige hoge prijs alsnog altijd een flinke basiswaarde zal vertegenwoordigen, dit in tegenstelling tot valuta.
Ja en? De handel in Rembrands is ook miniscuul in vergelijking tot de rest, neemt niet weg dat ze een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Beste freund, je mist elke vorm van kennis over een monetair systeem, de waarde van geld is gebaseerd op tegenwaarde, zolang deze scheef loopt verwatert de waarde van geld, dat heeft niks met quantiteit te maken, maar met qualiteit.quote:Op maandag 8 november 2010 23:16 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Onzin. Vergeleken met valuta en afgeleiden is de edelmetaal-markt miniscuul. Zo is alleen de VS bond market al 35 triljard dollar groot.
Jij hebt je definities niet paraat. Je stelt namelijk dat het printen van geld tot een bubble leidt. Daarmee stel je eigenlijk dat valuta overgewaardeerd worden wat gewoon niet zo is omdat de markt dat meteen corrigeert voor alle assetprijzen. Daarnaast stelt de handel in edelmetalen inderdaad niets voor wat van betekenis kan zijn voor een algehele bubble in de markt. Dat we het gebruiken als een indicator is een heel ander verhaal aangezien edelmetalen geen monetaire functie vervullen maar wel wordt gezien als een middel met monetaire potentie. Het is allemaal speculatief dus.quote:Op dinsdag 9 november 2010 00:07 schreef raptorix het volgende:
[..]
Ja en? De handel in Rembrands is ook miniscuul in vergelijking tot de rest, neemt niet weg dat ze een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Beste freund, je mist elke vorm van kennis over een monetair systeem, de waarde van geld is gebaseerd op tegenwaarde, zolang deze scheef loopt verwatert de waarde van geld, dat heeft niks met quantiteit te maken, maar met qualiteit.
Bij zilver is het nog veel leuker: er zijn nauwelijks zilvermijnen! De overgrote meerderheid van de zilverproductie komt als 'bijvangst' uit andere mijnen, die niet hun productie gaan opvoeren alleen maar omdat dat kleine beetje zilver dat ze aantreffen meer waard is geworden. Verder is de recycling van zilver minimaal (de enige industrie die dat voortvarend deed was de analoge fotografie, die steeds onbeduidender wordt). De aanvoer van zilver kan zodoende nauwelijks op de stijgende zilverprijs reageren.quote:Op maandag 8 november 2010 22:31 schreef pberends het volgende:
Tja, een nieuwe mijn openen kan wel 10 jaar duren. Er hoeven maar even tekorten te zijn en dan zit je.
Ik weet dat je niet verder hebt gereageerd op mijn vorige vraag maar ik boer behoorlijk op mijn goud en zilver en dat heb ik toch echt mede aan jou te dankenquote:Op dinsdag 9 november 2010 00:48 schreef dvr het volgende:
[..]
Bij zilver is het nog veel leuker: er zijn nauwelijks zilvermijnen! De overgrote meerderheid van de zilverproductie komt als 'bijvangst' uit andere mijnen, die niet hun productie gaan opvoeren alleen maar omdat dat kleine beetje zilver dat ze aantreffen meer waard is geworden. Verder is de recycling van zilver minimaal (de enige industrie die dat voortvarend deed was de analoge fotografie, die steeds onbeduidender wordt). De aanvoer van zilver kan zodoende nauwelijks op de stijgende zilverprijs reageren.
De industriële vraag is stijgende door toepassing in zonnecellen, chips (oa RFID) en abiotische producten (de antibacteriële werking is herontdekt, toepassing o.a. in deodorant, medisch textiel, sportsokken, pleisters, reinigingsmiddelen, etc), de beleggingsvraag als alternatief voor duur goud neemt toe, en de beschikbare hoeveelheid is in verhouding tot de vraag nog veel krapper dan bij goud. Het opwaartse potentieel is daardoor enorm - met dien verstande dat het mogelijk gevoeliger zal zijn voor economische contractie, waar goud dan nog profiteert van zijn monetaire rol en status als financiële vluchtroute.
Als je op de paar pm's doelde die we hebben uitgewisseld: je mailbox zat vol toen ik wilde reageren!quote:Op dinsdag 9 november 2010 01:16 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik weet dat je niet verder hebt gereageerd op mijn vorige vraag
Voor bijna alle genoemde toepassingen zijn er ook alternatieven mocht de zilverprijs echt te hoog worden. Er is dus een bovengrens aan dat rooskleurige verhaal. Het neemt overigens niet weg dat zilver mogelijkerwijs wel een intrinsieke waarde heeft die de beurswaarde nauw volgt aangezien er inderdaad veel industriele toepassingen zijn. Wat dat betreft wil ik je dus niet neerzetten als een zilverbugquote:Op dinsdag 9 november 2010 00:48 schreef dvr het volgende:
De industriële vraag is stijgende door toepassing in zonnecellen, chips (oa RFID) en abiotische producten (de antibacteriële werking is herontdekt, toepassing o.a. in deodorant, medisch textiel, sportsokken, pleisters, reinigingsmiddelen, etc), de beleggingsvraag als alternatief voor duur goud neemt toe, en de beschikbare hoeveelheid is in verhouding tot de vraag nog veel krapper dan bij goud. Het opwaartse potentieel is daardoor enorm - met dien verstande dat het mogelijk gevoeliger zal zijn voor economische contractie, waar goud dan nog profiteert van zijn monetaire rol en status als financiële vluchtroute.
Oe, excuses. Ik had niet door dat mijn PM box vol zatquote:Op dinsdag 9 november 2010 01:26 schreef dvr het volgende:
[..]
Als je op de paar pm's doelde die we hebben uitgewisseld: je mailbox zat vol toen ik wilde reageren!Als ik iets anders heb laten liggen, laat het weten. Ik ben blij te horen dat het goed is afgelopen, want er staat me bij dat je met gevaarlijk krappe stoplosses werkte en de koersen maken geregeld heel stijle bewegingen. Ben je nog lang de afgrond gezeild of waren er de afgelopen weken gewoon geen al te diepe dalen? Voor mijzelf maken die bewegingen niets uit, ik heb zonder enige leverage een voorraadje goud voor de lange termijn. Ik heb er wel spijt van dat ik geen zilver gekocht heb toen ik een tijdje geleden riep dat het er erg goed uitzag. Sindsdien zo'n 25% hoger schat ik.
In ieder gevla niet voor de antibiotische toepassingen, voor toepassing in halfgeleiders en zonnecellen weet ik het niet.. zilver is de beste geleider en laat zich gemakkelijk verwerken. Met alle nadruk die op miniaturisering gelegd wordt betwijfel ik of bv koper daar een alternatief is.quote:Op dinsdag 9 november 2010 01:34 schreef Mendeljev het volgende:
Voor bijna alle genoemde toepassingen zijn er ook alternatieven mocht de zilverprijs echt te hoog worden.
Dat zou ook teveel eer zijn, want afgezien van een oude rijksdaalder bezit ik geen spatje zilver. Ik word wel eens voor goldbug, versleten maar daar prefereer ik de titel "bullionaire". Mocht ik alsnog in zilver stappen dan lijkt 'zillionaire' me daar wel aardig..quote:Wat dat betreft wil ik je dus niet neerzetten als een zilverbug
Ja, vooral met zilver ben je waarschijnlijk precies op tijd ingestapt om de spectaculaire stijging van de laatste paar weken mee te pakken! Maar hou toch maar in het achterhoofd dat zilver zomogelijk nóg volatieler is dan goud. Let verder op de dollar, de laatste dagen was er weer wat optimistisch Amerikaans nieuws en kritiek op Europa (Ierland m.n.) en de daaruit volgende valutaschommelingen vertalen zich meteen in de zilver- en goudprijzen.quote:Op dinsdag 9 november 2010 01:39 schreef sitting_elfling het volgende:
En mijn portie zilver boert beter dan het goud wat ik heb dus dat was echt een goede keus
Beste Freund, volgens mij snap je er zelf weinig van. We leven in een monetaire wereld waar geld schuld vertegenwoordigt en waar geld in feite dus schuld is. In een tijd dat er sprake is van deleveriging word geld dan logischerwijs meer waard. Het maakt dan amper uit wat centrale banken printen zolang dat niet via krediet massaal in de werkelijke economie terecht komt en dat zal niet gebeuren door veranderde perceptie tenopzichte van schuld.quote:Op dinsdag 9 november 2010 00:07 schreef raptorix het volgende:
Ja en? De handel in Rembrands is ook miniscuul in vergelijking tot de rest, neemt niet weg dat ze een behoorlijke waarde vertegenwoordigen. Beste freund, je mist elke vorm van kennis over een monetair systeem, de waarde van geld is gebaseerd op tegenwaarde, zolang deze scheef loopt verwatert de waarde van geld, dat heeft niks met quantiteit te maken, maar met qualiteit.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |