Het finacieel systeem, het bankwezen en de hele economie van de VS hebben meermalen bewezen veel flexiebeler te zijn dan dat van andere landen of gebieden, daardoor zal men zich sneller kunnen herstellen.quote:Op zondag 23 september 2007 03:13 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
En waarom zou dat zo zijn, volgens jou?
China threatens 'nuclear option' of dollar sales - Telegraph.cu.ukquote:Op zondag 23 september 2007 01:06 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
China kan van alles willen maar ik ga er vanuit dat ze daar niet zo achterlijk zijn dat ze de bereidheid hebben om hun eigen economie om zeep te helpen puur om de VS te stangen.
Dat verhaal ken ik ja.quote:Op zondag 23 september 2007 03:28 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
China threatens 'nuclear option' of dollar sales - Telegraph.cu.uk
Het is een teken dat China begrijpt welke machtspositie ze hebben en ze er inmiddels niet voor schromen het te gebruiken. Jij zegt dat jij je niet kunt voorstellen dat ze zo gek zijn voor de "nucleaire optie" te gaan, maar de situatie is nu dat ze hoe dan ook klappen moeten incasseren.quote:Op zondag 23 september 2007 03:35 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Dat verhaal ken ik ja.
Landen bestoken elkaar wel vaker met tamelijk extreme uitspraken vaakt is het een soort noodmaatregel om de onderhandelingen over veel kleinere en minder belangrijke onderwerpen een beetje te bespoedigen.
Gewoon een vorm van diplomatie dus, niet er stijlvol, maar toch. (in het bovenstaande geval ging het geloof ik over een confictje over import heffingen).
![]()
Hoe betrouwbaar dit is kan ik niet inschatten, het geeft wel aan dat men zich afvraagt welk prijskaartje China er uiteindelijk aan zal hangen. En of de VS bereid is die te betalen, wat dan uiteindelijk zal bepalen hoe het verder gaat.quote:
So what is the end game? Well, there is now conjecture that China may willingly take the huge financial hit from the falling dollar… provided we don’t interfere with their claims to Taiwan.
Greg Zanetti’s weekly market report
Men houdt in de financiele wereld al tijden rekening met een koers van 1 euro = 1.50 dollar, als de dollar verder zakt dan dat schijnt er pas ECHT iets aan de hand te zijnquote:Op vrijdag 21 september 2007 11:14 schreef Swetsenegger het volgende:
De val van de dollar is nu ook weer niet echt iets om over te juichen als Europa
Denk ik ook. De EU zet de nieuwe eonomische regeltjes.quote:Op vrijdag 21 september 2007 19:40 schreef Jo3pM3lo3n het volgende:
[..]
Ik zie het toch wat minder somber in. De 'oude' economie, die waarin alles om olie draaide, loopt op z'n eind. Nieuwe ronde, nieuwe kansen, en de EU heeft daarin imho betere papieren dan de VS.
Ik heb zelf geen hekel aan de VS, maar je moet je ook niet koste wat het kost aan die natie blijven vastklampen. De EU moet vooruit, wat de VS doet moeten ze daar maar uitzoeken.
Onzin, de EU is intern nog steeds veel te veel te verdeeld om zelfs maar een poging te kunnen wagen. Bovendien heeft in met name Zuid-Europese landen (inclusief Frankrijk) de politiek nog steeds te veel controle over de banken.quote:Op zondag 23 september 2007 13:21 schreef Ulx het volgende:
[..]
Denk ik ook. De EU zet de nieuwe eonomische regeltjes.
Hier past een tamelijk korte reactie.quote:Op zondag 23 september 2007 04:05 schreef NorthernStar het volgende:
[..]
Het is een teken dat China begrijpt welke machtspositie ze hebben en ze er inmiddels niet voor schromen het te gebruiken. Jij zegt dat jij je niet kunt voorstellen dat ze zo gek zijn voor de "nucleaire optie" te gaan, maar de situatie is nu dat ze hoe dan ook klappen moeten incasseren.
Of ze blijven meehelpen de financiele val van de dollar te voorkomen (te vertragen) of ze stoppen ermee en droppen de hele zooi. Wat ze ook doen, het gaat ook ten koste van hunzelf.
Enerzijds zijn ze idd bereid gedeeltelijk voor de Amerikaanse overconsumptie op te draaien, aan de andere kant zijn ze al een tijdje stilletjes hun maatregelen aan het nemen.
China signals reserves switch away from dollar
China Set To Reduce Exposure To Dollar
Een trend die trouwens wereldwijd bezig is.
Als ze hoe dan ook zelf moeten bloeden, waarom dan de machtspositie van de VS helpen ondersteunen?
Uiteindelijk zullen ze er iets voor terug willen.
[..]
Hoe betrouwbaar dit is kan ik niet inschatten, het geeft wel aan dat men zich afvraagt welk prijskaartje China er uiteindelijk aan zal hangen. En of de VS bereid is die te betalen, wat dan uiteindelijk zal bepalen hoe het verder gaat.
Wederzijdse afhankelijkheid? Door de wederzijdse afhankelijkheid was begin vorige eeuw een nieuwe oorlog in Europa ook "ondenkbaar" dus daar zou ik niet teveel vertrouwen aan geven.
Goed stuk erover:
China's Threat to the Dollar is Real
The Chinese made no threats. To the contrary, one of the officials said, “China doesn’t want any undesirable phenomenon in the global financial order.” The Chinese message is different. The message is that Washington does not have hegemony over Chinese policy, and if matters go from push to shove, Washington can expect financial turmoil.
misschien is het daar wel tijd voor de dollar is gewoon tergend zwakquote:Op vrijdag 21 september 2007 11:16 schreef zoalshetis het volgende:
nu lijkt het een leuke streek van chaves. maar als iedereen zo denkt gaat de hele wereld fanancieel kapot.
maar waar hervormingen worden doorgevoerd en in duitsland al zijn doorgevoerd.quote:Op vrijdag 21 september 2007 22:40 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Het is ook geen Nederlands probleem. Hier zijn is het een kapitaalstelsel (net als in het VK) het overgrote deel van de pensioenen zijn gewoon gedekt (pensioenfondsen). Het gaat voornamelijk om de landen frankrijk, Italie en Duitsland waar ze nog een omslagstelsel hebben.
quote:Op zaterdag 22 september 2007 03:48 schreef indahnesia.com het volgende:
[..]
ik ben gelukkig nooit tegen geweest
Hervormingen in Frankrijk en Italie? Dat is nieuw voor me.quote:Op zondag 23 september 2007 16:26 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
maar waar hervormingen worden doorgevoerd en in duitsland al zijn doorgevoerd.
dat zie ik idd ook niet snel gebeurenquote:Op zondag 23 september 2007 16:58 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Hervormingen in Frankrijk en Italie? Dat is nieuw voor me.
Van Duitsland is inderdaad bekend dat ze gaan hervormen (al gaat dat erg traag)
Ongeveer een kwart van alle export van China gaat naar de VS, je snapt toch wel dat ze dat niet zomaar kwijt willen?quote:Op zondag 23 september 2007 04:05 schreef NorthernStar het volgende:
Wederzijdse afhankelijkheid? Door de wederzijdse afhankelijkheid was begin vorige eeuw een nieuwe oorlog in Europa ook "ondenkbaar" dus daar zou ik niet teveel vertrouwen aan geven.
Verder gaat er ook een flink deel naar Europa, dat zouden ze in het bovengenoemde scenario ook kwijtraken, nog meer reden om aan het realiteisgehalte van zulke ideeën te twijfelen.quote:Op zondag 23 september 2007 17:04 schreef Evil_Jur het volgende:
[..]
Ongeveer een kwart van alle export van China gaat naar de VS, je snapt toch wel dat ze dat niet zomaar kwijt willen?
De ECB hoeft geen poging te wagen. De markt doet dit al.quote:Op zondag 23 september 2007 14:10 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Onzin, de EU is intern nog steeds veel te veel te verdeeld om zelfs maar een poging te kunnen wagen. Bovendien heeft in met name Zuid-Europese landen (inclusief Frankrijk) de politiek nog steeds te veel controle over de banken.
Dat zou me enorm verbazen. Waar heb je dat gelezen?quote:Op zondag 23 september 2007 01:30 schreef Richie_Rich het volgende:
Neem even in ogenschouw dat Nederland per capita de hoogste schuld (prive dus) heeft ter wereld
Ik zal even een bron opzoeken, kom ik nog op terug. Maar de particuliere schuld is zo'n 100% van het BNP, met dank aan de HRA.quote:Op zondag 23 september 2007 23:44 schreef DiGuru het volgende:
[..]
Dat zou me enorm verbazen. Waar heb je dat gelezen?
Als jij tijdens Zeitgeist goed hebt opgelet dan heb je ook het citaat van een van de Rockefellers gehoord:quote:Op vrijdag 21 september 2007 13:10 schreef vero-legata het volgende:
[..]
als je de film zeitgeist hebt gezien denk ik dat we op heel korte termijn de instorting van Amerika als wereldmacht mogen aanschouwen.
Nou, dat belooft dan nog wat te worden dit najaarquote:Op dinsdag 25 september 2007 17:15 schreef brooklynzoo het volgende:
[..]
Als jij tijdens Zeitgeist goed hebt opgelet dan heb je ook het citaat van een van de Rockefellers gehoord:
(Elf maanden voor 9/11/2001)
"There's going to be an event you know. And after this event we're going to Afghanistan...we're going to Iraq...Venezuela..."
Wat is hier "TRU" aan?quote:Op dinsdag 25 september 2007 21:13 schreef Richie_Rich het volgende:
TRU is ergens anders
Sterker nog het is nogal funest voor Europese export. Het exporteren van Europese producten naar de Amerikaanse markt leid zwaar onder de lage dollar momenteel.quote:Op vrijdag 21 september 2007 11:14 schreef Swetsenegger het volgende:
De val van de dollar is nu ook weer niet echt iets om over te juichen als Europa
doe het dan gradueel.quote:Op zondag 23 september 2007 16:19 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
misschien is het daar wel tijd voor de dollar is gewoon tergend zwak
Het zou eens tijd worden dat Amerika uit z'n natte wereld dominantie droom ontwaakt. Daar heb ik wel een flinke economische crisis voor over.quote:Op donderdag 27 september 2007 20:06 schreef maartena het volgende:
[..]
Sterker nog het is nogal funest voor Europese export. Het exporteren van Europese producten naar de Amerikaanse markt leid zwaar onder de lage dollar momenteel.
Maar de meeste mensen snappen niet echt veel van macro-economie en zien alleen maar dat Amerika wellicht negatief wordt beïnvloed en dat is voor hen goed genoeg.
quote:Op vrijdag 28 september 2007 00:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Het zou eens tijd worden dat Amerika uit z'n natte wereld dominantie droom ontwaakt. Daar heb ik wel een flinke economische crisis voor over.
Waar twee honden vechten om een been.....quote:Op vrijdag 28 september 2007 00:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Het zou eens tijd worden dat Amerika uit z'n natte wereld dominantie droom ontwaakt. Daar heb ik wel een flinke economische crisis voor over.
Dat komt dan door je eigen luiheid en niet door de zogenaamd selectieve media.quote:Op donderdag 27 september 2007 13:19 schreef vero-legata het volgende:
Venezuela is helaas heftig mislukt voor hun. Inmiddels heeft venezuela heel Zuid-Amerika een stuk onafhankelijker van Amerika gemaakt door een eigen tv kanaal op te zetten en een eigen wereldbank te maken. Maar ik vind Amerika ook niet zo heel spannend meer om eerlijk te zijn. Ik snap niet waarom we niet veel meer over India, China en Rusland te horen krijgen. Altijd Amerika hier en daar, voor en na.... waarom. Zo boeiend zijn ze ook weer niet. Verder weet ik niet eens wie de baas is in India of China. En volgens mij ben ik daar niet de enige Nederlander in. Ik vind het jammer dat Nederland en de Nederlandse pers zo diep met hun hoofd in de aarsch van Amerika zitten. Ik ken Bush nu wel. Moet die man weten wat hij doet maar ik ben ook wel benieuwd naar de plannen van China en India. Nederland is in ieder geval cultuureel slaaf en substaatje van Amerika geworden. Erg jammer en daarnaast ook erg dom.
Je kan natuurlijk alles opgeven ten behoeve van de heilige economie, maar dan ben je verkeerd bezig. Ik vind een reechtvaardige wereld belangrijker dan winstmaximering. Laat die dollar maar vallen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 00:51 schreef maartena het volgende:
[..]
Waar twee honden vechten om een been.....
Hou er rekening mee dat die flinke economische crisis ook nogal een groot effect kan hebben op jouw pensioencentjes. Je kunt het allemaal leuk en aardig vinden dat Amerika eens een lesje krijgt, maar als je dat belangrijker vind dan de Europese economische stabiliteit, dan is er toch iets met je denkwijze mis.
Europa zou er meer bij baten als de Dollar in een evenwichtspositie blijft met de Dollar, dat is uiteindelijk voor beide kanten van de oceaan het voordeligst. En het houdt Azië enigszins in bedwang op die manier.
Het is voor Europa momenteel wel erg voordelig dat olie in Dollars wordt verhandeld, dat wel. Als meer landen de olie gaan verhandelen in Euro's dan zullen we dat in Nederland ook gaan merken aan de benzinepompen. Tot nu toe is het voornamelijk de regering geweest die met accijnsverhogingen de handjes ophield, maar olie handelen in Euro is toch minder voordelig voor bezitters van de Euro dan je denkt.
Als ik de politieke stabiliteit bekijk geef ik Europa minstens zo veel kans.quote:Op vrijdag 28 september 2007 00:22 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
En dat gaat nog wel gebeuren ook. Even een crisisje voor iedereen, waarna Azie de macht overneemt. Da's enkel een kwestie van tijd.
Een rechtvaardige wereld, das een wereld waar mensen het geld mogen houden waar ze voor gewerkt hebben,quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je kan natuurlijk alles opgeven ten behoeve van de heilige economie, maar dan ben je verkeerd bezig. Ik vind een reechtvaardige wereld belangrijker dan winstmaximering. Laat die dollar maar vallen.
jajaquote:Op vrijdag 28 september 2007 00:20 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het zou eens tijd worden dat Amerika uit z'n natte wereld dominantie droom ontwaakt. Daar heb ik wel een flinke economische crisis voor over.
Ben ik niet met je eens, elk landsbezoek van bush komt op het journaal. Net als de hele Amerikaanse verkiezingsstrijd. Van Japan hoor je alleen 2 minuten wie de nieuwe premier is geworden zonder ook maar enige achtergrond van die man.quote:Op vrijdag 28 september 2007 01:42 schreef Pony-Lover het volgende:
[..]
Dat komt dan door je eigen luiheid en niet door de zogenaamd selectieve media.![]()
![]()
Daar ben ik voor. Dat kan ook maar we moeten eerst af van deze economie van speculatie en luchkastelen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een rechtvaardige wereld, das een wereld waar mensen het geld mogen houden waar ze voor gewerkt hebben,
Je bent toch niet exclusief afhankelijk van het journaal voor je informatie?quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:17 schreef vero-legata het volgende:
[..]
Ben ik niet met je eens, elk landsbezoek van bush komt op het journaal. Net als de hele Amerikaanse verkiezingsstrijd. Van Japan hoor je alleen 2 minuten wie de nieuwe premier is geworden zonder ook maar enige achtergrond van die man.
Als je zegt dat de media in Nederland evenveel tijd besteed aan Amerika als aan China en India dan is dat simpelweg niet waar. Ga je journaaltijd maar eens timen.
![]()
Ik zou het wel tof vinden als ze dat meer zouden doen.
Wat is er mis met speculatie? Geen speculatie, geen investeringen.quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Daar ben ik voor. Dat kan ook maar we moeten eerst af van deze economie van speculatie en luchkastelen.
quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:24 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Daar ben ik voor. Dat kan ook maar we moeten eerst af van deze economie van speculatie en luchkastelen.
Dan word de economie op het moment blijkbaar slecht geleidt want het staat op instorten.quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat is er mis met speculatie? Geen speculatie, geen investeringen.
En als er één luchtkasteel is dan is het wel de geleide economie.
Nee gelukkig niet, ik geloof niet dat mijn punt hier helemaal helder doorkomt, het gaat erom dat onze media als journaal en kranten zich eigenlijk allleen maar op Amerika richten. En dat terwijl landen als India, China en Rusland meer bewoners tellen en naar mijn mening minimaal evenveel pers zouden verdienen. Ik beweer dat wij een amerikaanse colonie zijn geworden als ik onze gemiddelde berichtgeving hier in Nederland zie. En dat vind ik niet alleen jammer maar ook dom en gevaarlijk. Als wij onze economie en aandacht gelijk zouden verdelen over deze gebieden dan zouden wij veel minder kwetsbaar zijn bij een instorting van Amerika.quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:28 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je bent toch niet exclusief afhankelijk van het journaal voor je informatie?
sluit het een het ander dan uit of zo ?quote:Op vrijdag 28 september 2007 09:18 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je kan natuurlijk alles opgeven ten behoeve van de heilige economie, maar dan ben je verkeerd bezig. Ik vind een reechtvaardige wereld belangrijker dan winstmaximering. Laat die dollar maar vallen.
jaja, jouw kennis van de economie..quote:Op vrijdag 28 september 2007 19:57 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dan word de economie op het moment blijkbaar slecht geleidt want het staat op instorten.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |