Heb het een en ander nagelezenquote:Op woensdag 4 maart 2009 23:39 schreef MinderMutsig het volgende:
Piet wat doe jij met pastinaak? Grillen of in de oven roosteren ken ik wel maar ik vind het toch een beetje niksig. Hoe maak je pastinaak echt lekker?
Pastinaak met vanille is echt een goddelijke combinatie.quote:Op donderdag 5 maart 2009 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het een en ander nagelezen
1. Gebruik het in stoofschotels (Andre Simon, in zijn Concise Encyclopedia of Gastronomy)
2. Maak er een cremesoep van, schillen, in een krachtige runderbouillion kleinsnijden en gaarkoken, dan met de staafmixer er door, afmonteren met room en smaken met zout en peper
3. Gebruik ze in de hutspot ipv aardappels, dus gelijke delen ui, peen en pastinaak (klassiek engels)
4. Maak er pastinaak puree van, gaar koken, afgieten, stampen, melk en zachte boter en een eidooier erbij en even met de garde tot een cremige puree verwerken (lijkt me erg lekker bij wild en sudderlappen)
5. Jonge blaadjes in het voorjaar als warme groente (net als raapstelen, postelein of warmoes)
6. Rauw tot lucifers snijden of grof raspen en dan aanmaken als koolsla
7. Aan blokjes snijden en inleggen in het zuur
kijk ook hier
http://www.chefkoch.de/rs/s0/Pastinak/Rezepte.html
of als je moeite hebt met Duits
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=de&u=http%3A%2F%2Fwww.chefkoch.de%2Frs%2Fs0%2FPastinak%2FRezepte.html&sl=de&tl=nl
Ik maak optie 2 wel eens, maar dan met als kleine aanvulling een scheutje Ricardquote:Op donderdag 5 maart 2009 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het een en ander nagelezen
1. Gebruik het in stoofschotels (Andre Simon, in zijn Concise Encyclopedia of Gastronomy)
2. Maak er een cremesoep van, schillen, in een krachtige runderbouillion kleinsnijden en gaarkoken, dan met de staafmixer er door, afmonteren met room en smaken met zout en peper
3. Gebruik ze in de hutspot ipv aardappels, dus gelijke delen ui, peen en pastinaak (klassiek engels)
4. Maak er pastinaak puree van, gaar koken, afgieten, stampen, melk en zachte boter en een eidooier erbij en even met de garde tot een cremige puree verwerken (lijkt me erg lekker bij wild en sudderlappen)
5. Jonge blaadjes in het voorjaar als warme groente (net als raapstelen, postelein of warmoes)
6. Rauw tot lucifers snijden of grof raspen en dan aanmaken als koolsla
7. Aan blokjes snijden en inleggen in het zuur
kijk ook hier
http://www.chefkoch.de/rs/s0/Pastinak/Rezepte.html
of als je moeite hebt met Duits
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=de&u=http%3A%2F%2Fwww.chefkoch.de%2Frs%2Fs0%2FPastinak%2FRezepte.html&sl=de&tl=nl
Ik vond het erg typerend dat toen ik hier in de omgeving bij een paar groenteboeren(ja echte groenteboeren) was langsgeweest voor Pastinaak en bij sommige werd aangekeken alsof ik over aliens praatte. Ze kende het gewoon niet of vaag en dat noemt zich groenteboer..quote:Op donderdag 5 maart 2009 19:12 schreef The_Hives het volgende:
Het is voor een te kleine groep klanten waardoor de winkels te weinig omzet behalen voor de ruimte die het inneemt. Omdat de meeste mensen het niet aan 'durven' om te kopen (wat de boer niet kent). Vandaar ook dat ik bijvoorbeeld op fora en dergelijke kijk voor dit soort ideeën als pastinaak.
Daarom is het ook erg jammer dat ik geen wekelijkse markt of goede groenteman in de buurt heb....
Wat zou dat voor een taart moeten zijn?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 13:08 schreef Chielus het volgende:
Hé Piet, goed dat je terug bent, want ik heb je hulp nodig.
Ik heb met m'n stomme kop beloofd aan iemand dat ik een Progress-Taart (of hoe je het ook schrijft) ga maken/bakken. Nu ken ik redelijk de weg in de keuken, alleen de richting van de patisserie en banket is bij mij een weg die ik amper bewandel. Kun je me helpen? Is er een klassieke receptuur of moet ik gewoon maar aan de gang met wat eiwitten, slagroom en hazelnoten.
Thanx alvast.
Klinkt als een taart waar menig pattisier nog aan kan sneuvelen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......
Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71
Google......![]()
quote:Op woensdag 18 maart 2009 11:56 schreef Chielus het volgende:
[quote]Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......
Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71
Google......![]()
Braden kan ook in de ovenquote:Op woensdag 18 maart 2009 18:26 schreef VoreG het volgende:
Het verschil tussen bakken en braden is dat je bij braden een deksel op de pan doet. (Toch?)
Ja als de deksel past, waarom niet?quote:Kan je daarvoor een willekeurige deksel pakken (bijvoorbeeld een pannendeksel) en die op de koekenpan plaatsen of gaat dat niet?.
Heb een eenvoudig recept bedacht voor een lekker zacht en romig vanilleijs, waarmee iedereen kan werken, zonder koken of eieren.quote:Op woensdag 18 maart 2009 08:39 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Bovenstebeste Piet.
Ik heb sinds twee weken een ijsmachine. Na een aantal geslaagde (Nesquick-Kaneel, Malibu-Ananas) en wat minder geslaagde (Roomijs die naar omelet smaakte) vraag ik aan jou om mij te verbazen met een goed recept voor roomijs. Ik heb bij meerdere recepten waarin ei gebruikt wordt dat het teveel naar ei smaakt. Wat doe ik dan fout?
Heb het recept geschreven/bedacht met het volgende idee:quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:21 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Met vla? Mmm, lijkt me een beetje vreemd, maar ik zal eens kijken.
En?quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:38 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ja klopt, maar vla is al wat zalvig. Ik heb ook al een keer teveel slagroom gerbuit en dat was ook geen succes. Ik vraag me bovendien af hoe de structuur van het ijs wordt met vla. Met een mengsel van melk en slagroom lijkt het me een betere structuur krijgen.
Ik laat horen hoe het geworden is.
Als ik amandel fijn maal en vermeng met bruine basterd suiker, slagroom en melk vermeng zou je dan lekker ijs krijgen, of moet je daar nog een soort van smaakversterker bij voegen.
Ik wil er dan sowieso nog gecarameliseerde amandelen doorheen mengen.
Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En?
Vraagje van mijn kant, ik wil graag dit gaan maken: [Fok!-kookboek] Vleesgerechten
Maar ik twijfel tussen pils, oud bruin of kanon... What to do, what to do?
Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomenquote:Op maandag 30 maart 2009 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.
Kriek is mijn favo kookbier,quote:Op maandag 30 maart 2009 18:21 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomenBedankt
In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..quote:Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..
http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2quote:Op maandag 30 maart 2009 18:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten.Ik heb ooit al eens mijn eigen Vlaamse reus klaargemaakt met rozemarijn en die was zó lekker. En ik vind het een prettig idee om zeker te weten dat het dier het goed heeft gehad. Tam konijn is goddelijk.
Ik zal eens kijken bij de Lidl.
quote:Op maandag 30 maart 2009 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2
![]()
![]()
![]()
![]()
Hier ligt het ook gewoon bij appie. En de marokkaanse slager heeft ze volgens mij ook altijd wel liggen. Daar kwam mijn laatste konijn vandaan.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
Piet zou het gewoon rauw proeven hoor.quote:Op dinsdag 28 april 2009 08:33 schreef piepster het volgende:
Ik ben Piet niet, maar weet misschien wel de oplossing. In gehaktballen moet veel zout. Echt heel veel. En dat geldt eigenlijk ook voor alle andere ingrediënten. Wat wel een handig trucje is: maak het gehakt aan en doe een heel klein stukje in de magnetron. Dan kan je dat alvast proeven en kan je evt bijzouten/kruiden.
Ben benieuwd. Wil trouwens de Käsespätzle perfectioneren. De eerste stap lijkt me verse spätzle, maar je mag natuurlijk direct het Käse deel toevoegen! Dankje!quote:Op dinsdag 28 april 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |