Ik maak optie 2 wel eens, maar dan met als kleine aanvulling een scheutje Ricardquote:Op donderdag 5 maart 2009 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb het een en ander nagelezen
1. Gebruik het in stoofschotels (Andre Simon, in zijn Concise Encyclopedia of Gastronomy)
2. Maak er een cremesoep van, schillen, in een krachtige runderbouillion kleinsnijden en gaarkoken, dan met de staafmixer er door, afmonteren met room en smaken met zout en peper
3. Gebruik ze in de hutspot ipv aardappels, dus gelijke delen ui, peen en pastinaak (klassiek engels)
4. Maak er pastinaak puree van, gaar koken, afgieten, stampen, melk en zachte boter en een eidooier erbij en even met de garde tot een cremige puree verwerken (lijkt me erg lekker bij wild en sudderlappen)
5. Jonge blaadjes in het voorjaar als warme groente (net als raapstelen, postelein of warmoes)
6. Rauw tot lucifers snijden of grof raspen en dan aanmaken als koolsla
7. Aan blokjes snijden en inleggen in het zuur
kijk ook hier
http://www.chefkoch.de/rs/s0/Pastinak/Rezepte.html
of als je moeite hebt met Duits
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=de&u=http%3A%2F%2Fwww.chefkoch.de%2Frs%2Fs0%2FPastinak%2FRezepte.html&sl=de&tl=nl
Ik vond het erg typerend dat toen ik hier in de omgeving bij een paar groenteboeren(ja echte groenteboeren) was langsgeweest voor Pastinaak en bij sommige werd aangekeken alsof ik over aliens praatte. Ze kende het gewoon niet of vaag en dat noemt zich groenteboer..quote:Op donderdag 5 maart 2009 19:12 schreef The_Hives het volgende:
Het is voor een te kleine groep klanten waardoor de winkels te weinig omzet behalen voor de ruimte die het inneemt. Omdat de meeste mensen het niet aan 'durven' om te kopen (wat de boer niet kent). Vandaar ook dat ik bijvoorbeeld op fora en dergelijke kijk voor dit soort ideeën als pastinaak.
Daarom is het ook erg jammer dat ik geen wekelijkse markt of goede groenteman in de buurt heb....
Wat zou dat voor een taart moeten zijn?quote:Op dinsdag 17 maart 2009 13:08 schreef Chielus het volgende:
Hé Piet, goed dat je terug bent, want ik heb je hulp nodig.
Ik heb met m'n stomme kop beloofd aan iemand dat ik een Progress-Taart (of hoe je het ook schrijft) ga maken/bakken. Nu ken ik redelijk de weg in de keuken, alleen de richting van de patisserie en banket is bij mij een weg die ik amper bewandel. Kun je me helpen? Is er een klassieke receptuur of moet ik gewoon maar aan de gang met wat eiwitten, slagroom en hazelnoten.
Thanx alvast.
Klinkt als een taart waar menig pattisier nog aan kan sneuvelen.quote:Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......
Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71
Google......![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |