abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:00:14 #126
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66737553
tvp ivm pastinaak. Kom het vaak tegen maar gebrek aan kennis weerhield me het om het te kopen
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:06:47 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66737781
Oude groentes worden ondergewaardeerd, ik vind het om te huilen dat er in de supermarkt vaak zo weinig keuze aan groentes is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:12:48 #128
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_66738001
Het is voor een te kleine groep klanten waardoor de winkels te weinig omzet behalen voor de ruimte die het inneemt. Omdat de meeste mensen het niet aan 'durven' om te kopen (wat de boer niet kent). Vandaar ook dat ik bijvoorbeeld op fora en dergelijke kijk voor dit soort ideeën als pastinaak.

Daarom is het ook erg jammer dat ik geen wekelijkse markt of goede groenteman in de buurt heb....
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  donderdag 5 maart 2009 @ 19:27:50 #129
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_66738556
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 12:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb het een en ander nagelezen
1. Gebruik het in stoofschotels (Andre Simon, in zijn Concise Encyclopedia of Gastronomy)
2. Maak er een cremesoep van, schillen, in een krachtige runderbouillion kleinsnijden en gaarkoken, dan met de staafmixer er door, afmonteren met room en smaken met zout en peper
3. Gebruik ze in de hutspot ipv aardappels, dus gelijke delen ui, peen en pastinaak (klassiek engels)
4. Maak er pastinaak puree van, gaar koken, afgieten, stampen, melk en zachte boter en een eidooier erbij en even met de garde tot een cremige puree verwerken (lijkt me erg lekker bij wild en sudderlappen)
5. Jonge blaadjes in het voorjaar als warme groente (net als raapstelen, postelein of warmoes)
6. Rauw tot lucifers snijden of grof raspen en dan aanmaken als koolsla
7. Aan blokjes snijden en inleggen in het zuur
kijk ook hier
http://www.chefkoch.de/rs/s0/Pastinak/Rezepte.html
of als je moeite hebt met Duits
http://translate.google.com/translate?prev=hp&hl=de&u=http%3A%2F%2Fwww.chefkoch.de%2Frs%2Fs0%2FPastinak%2FRezepte.html&sl=de&tl=nl
Ik maak optie 2 wel eens, maar dan met als kleine aanvulling een scheutje Ricard

Enige nadeel is alleen wel dat je de volgende dag constant loopt te ruften als je Pastinaak gegeten hebt
pi_66744218
quote:
Op donderdag 5 maart 2009 19:12 schreef The_Hives het volgende:
Het is voor een te kleine groep klanten waardoor de winkels te weinig omzet behalen voor de ruimte die het inneemt. Omdat de meeste mensen het niet aan 'durven' om te kopen (wat de boer niet kent). Vandaar ook dat ik bijvoorbeeld op fora en dergelijke kijk voor dit soort ideeën als pastinaak.

Daarom is het ook erg jammer dat ik geen wekelijkse markt of goede groenteman in de buurt heb....
Ik vond het erg typerend dat toen ik hier in de omgeving bij een paar groenteboeren(ja echte groenteboeren) was langsgeweest voor Pastinaak en bij sommige werd aangekeken alsof ik over aliens praatte. Ze kende het gewoon niet of vaag en dat noemt zich groenteboer..
Totdat ik ze bij de Lidle gewoon opeens vond .. (ook niet bij andere supermarkten kunnen vinden)
  donderdag 5 maart 2009 @ 21:58:23 #131
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66745094


Lekkerste vind ik nog altijd gecarameliseerd in de oven met maple syrup.
Recept van Nigella Lawson: http://www.bbc.co.uk/food(...)parsnips_84758.shtml
Gewoon met aardappelpartjes, ook uit de oven en een simpel in teriyaki en knoflook gemarineerd varkensfiletje.
pi_66753291
Pastinaak voert de dekamarkt iig in principe wel. Echter is er zo weinig vraag naar dat het geregeld niet besteld wordt. Je moet ze geloof ik per 6 bestellen, en als er 5 weggegooid moeten worden mag je blij zijn.
Dit is dus simpelweg niet rendabel, jammer is het wel, maar ook begrijpelijk.
pi_66753859
Op de markt en bij de Turk hebben ze ze altijd wel hoor.
  vrijdag 6 maart 2009 @ 11:25:51 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66759573
Bij mijn turk echt nog noooooit pastinaak gezien.
pi_66760653
Natuurwinkels hebben vaak wel pastinaken in het assortiment. Daar kocht ik ze altijd.
pi_66901353
Beste Piet,

Nou wil ik vanavond uiensoep maken. Normaal gaat hier sherry doorheen, maar dat heb ik op het moment niet. Nou heb ik wel droge witte wijn en Chinese rijstwijn (29%). Nou lees je vaak in Chinese recepten dat sherry een alternatief is voor rijstwijn. Dus, gooi ik er een beetje rijstwijn bij of kan ik toch beter voor de droge witte gaan?
Life is too short not to have fun
pi_66902235
Hmm heb even wat gegoogled en blijkbaar ben jij geen fan van sherry in de uiensoep . Ik denk het een drank-loze uiensoep wordt dan, want denk zelf niet dat de wijn wat zal toevoegen en de rijstwijn lijkt me iets te exotisch. Maar ben toch benieuwd naar je mening!
Life is too short not to have fun
pi_66902274
Heb je geen port, vaagsel? Veel lekkerder dan sherry (in de uiensoep althans).
pi_66902542
Nee, op dit moment alleen rijstwijn, droge witte, rode wijn en een fles cachaca in huis.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 10 maart 2009 @ 17:11:26 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_66902693
Sherry ken ik wel in de champigonsoep, dan smaakt ie echt nog champiger
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 10 maart 2009 @ 18:26:21 #141
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_66905289
Je kunt toch eerst even proeven? Klein koffiekopje soep pakken, beetje shaoxing en hup, je weet meteen of het lekker is. Ik zou niet weten waarom niet. Ik heb nooit sherry in huis en gebruik altijd shaoxing.
  dinsdag 17 maart 2009 @ 13:08:53 #142
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_67134015
Hé Piet, goed dat je terug bent, want ik heb je hulp nodig.

Ik heb met m'n stomme kop beloofd aan iemand dat ik een Progress-Taart (of hoe je het ook schrijft) ga maken/bakken. Nu ken ik redelijk de weg in de keuken, alleen de richting van de patisserie en banket is bij mij een weg die ik amper bewandel. Kun je me helpen? Is er een klassieke receptuur of moet ik gewoon maar aan de gang met wat eiwitten, slagroom en hazelnoten.

Thanx alvast.

[ Bericht 0% gewijzigd door Chielus op 17-03-2009 13:15:32 ]
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 17 maart 2009 @ 18:46:56 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67144701
quote:
Op dinsdag 17 maart 2009 13:08 schreef Chielus het volgende:
Hé Piet, goed dat je terug bent, want ik heb je hulp nodig.

Ik heb met m'n stomme kop beloofd aan iemand dat ik een Progress-Taart (of hoe je het ook schrijft) ga maken/bakken. Nu ken ik redelijk de weg in de keuken, alleen de richting van de patisserie en banket is bij mij een weg die ik amper bewandel. Kun je me helpen? Is er een klassieke receptuur of moet ik gewoon maar aan de gang met wat eiwitten, slagroom en hazelnoten.

Thanx alvast.
Wat zou dat voor een taart moeten zijn?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67149017
Gezien de ingrediënten klinkt het als hazelnootschuimtaart. Maarreh 'Progress-Taart'?
  dinsdag 17 maart 2009 @ 21:01:59 #145
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_67149863
He Piet weer terug?

Hoe is ie?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_67151238
Ik zou ook niet weten hoeje het schrijft, maar zo wordt het in Noord Limburg bij mijn ouders ook genoemd. Meer schuim dan hazelnoot, lekker en ongezond.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_67155041
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......

Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71

Google......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 18 maart 2009 @ 06:02:43 #148
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67158845
quote:
Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......

Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71

Google......


Klinkt als een taart waar menig pattisier nog aan kan sneuvelen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67159796
Bovenstebeste Piet.

Ik heb sinds twee weken een ijsmachine. Na een aantal geslaagde (Nesquick-Kaneel, Malibu-Ananas) en wat minder geslaagde (Roomijs die naar omelet smaakte) vraag ik aan jou om mij te verbazen met een goed recept voor roomijs. Ik heb bij meerdere recepten waarin ei gebruikt wordt dat het teveel naar ei smaakt. Wat doe ik dan fout?
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  woensdag 18 maart 2009 @ 11:56:46 #150
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_67165344
dubbel

[ Bericht 99% gewijzigd door Chielus op 18-03-2009 12:02:02 ]
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')