quote:Op woensdag 18 maart 2009 11:56 schreef Chielus het volgende:
[quote]Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......
Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71
Google......![]()
Braden kan ook in de ovenquote:Op woensdag 18 maart 2009 18:26 schreef VoreG het volgende:
Het verschil tussen bakken en braden is dat je bij braden een deksel op de pan doet. (Toch?)
Ja als de deksel past, waarom niet?quote:Kan je daarvoor een willekeurige deksel pakken (bijvoorbeeld een pannendeksel) en die op de koekenpan plaatsen of gaat dat niet?.
Heb een eenvoudig recept bedacht voor een lekker zacht en romig vanilleijs, waarmee iedereen kan werken, zonder koken of eieren.quote:Op woensdag 18 maart 2009 08:39 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Bovenstebeste Piet.
Ik heb sinds twee weken een ijsmachine. Na een aantal geslaagde (Nesquick-Kaneel, Malibu-Ananas) en wat minder geslaagde (Roomijs die naar omelet smaakte) vraag ik aan jou om mij te verbazen met een goed recept voor roomijs. Ik heb bij meerdere recepten waarin ei gebruikt wordt dat het teveel naar ei smaakt. Wat doe ik dan fout?
Heb het recept geschreven/bedacht met het volgende idee:quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:21 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Met vla? Mmm, lijkt me een beetje vreemd, maar ik zal eens kijken.
En?quote:Op donderdag 19 maart 2009 15:38 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ja klopt, maar vla is al wat zalvig. Ik heb ook al een keer teveel slagroom gerbuit en dat was ook geen succes. Ik vraag me bovendien af hoe de structuur van het ijs wordt met vla. Met een mengsel van melk en slagroom lijkt het me een betere structuur krijgen.
Ik laat horen hoe het geworden is.
Als ik amandel fijn maal en vermeng met bruine basterd suiker, slagroom en melk vermeng zou je dan lekker ijs krijgen, of moet je daar nog een soort van smaakversterker bij voegen.
Ik wil er dan sowieso nog gecarameliseerde amandelen doorheen mengen.
Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:07 schreef Erasmo het volgende:
[..]
En?
Vraagje van mijn kant, ik wil graag dit gaan maken: [Fok!-kookboek] Vleesgerechten
Maar ik twijfel tussen pils, oud bruin of kanon... What to do, what to do?
Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomenquote:Op maandag 30 maart 2009 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.
Kriek is mijn favo kookbier,quote:Op maandag 30 maart 2009 18:21 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomenBedankt
In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..quote:Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..
http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2quote:Op maandag 30 maart 2009 18:52 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten.Ik heb ooit al eens mijn eigen Vlaamse reus klaargemaakt met rozemarijn en die was zó lekker. En ik vind het een prettig idee om zeker te weten dat het dier het goed heeft gehad. Tam konijn is goddelijk.
Ik zal eens kijken bij de Lidl.
quote:Op maandag 30 maart 2009 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2
![]()
![]()
![]()
![]()
Hier ligt het ook gewoon bij appie. En de marokkaanse slager heeft ze volgens mij ook altijd wel liggen. Daar kwam mijn laatste konijn vandaan.quote:Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
Piet zou het gewoon rauw proeven hoor.quote:Op dinsdag 28 april 2009 08:33 schreef piepster het volgende:
Ik ben Piet niet, maar weet misschien wel de oplossing. In gehaktballen moet veel zout. Echt heel veel. En dat geldt eigenlijk ook voor alle andere ingrediënten. Wat wel een handig trucje is: maak het gehakt aan en doe een heel klein stukje in de magnetron. Dan kan je dat alvast proeven en kan je evt bijzouten/kruiden.
Ben benieuwd. Wil trouwens de Käsespätzle perfectioneren. De eerste stap lijkt me verse spätzle, maar je mag natuurlijk direct het Käse deel toevoegen! Dankje!quote:Op dinsdag 28 april 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
ik zou tempurabeslag nemen..dat geeft altijd een heerlijk krokant korstje (ook enorm lekker met citroensaus, meestal bij de toko te krijgen)quote:Op dinsdag 5 mei 2009 11:56 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik heb een probleempje![]()
Ik maak een recept met oa. gefrituurde kip in een jasje van rijstebloem en met daar overheen Hoi Sin saus.(recept zal ik straks wel toevoegen aan het Fok! kookboek)
Alleen ik heb geen rijstebloem en geen hoi sin saus in huis en bij de buurtsuper hebben ze het ook nietWat zijn hiervoor geschikte alternatieven?
Dat ligt helemaal aan je gerecht. Bij veel gerechten voeg je het in de pan toe en laat je het een beetje inkoken. Daarbij vroeg de vraagsteller om een alternatief voor rijstebloem en hoi-sin saus. Als ze dat al niet bij een buurtsuper hebben (wat buiten de randstad vaak een Spar of een Casper is) dan hebben ze ook geen tempurabeslag.quote:Op dinsdag 5 mei 2009 19:19 schreef SiGNe het volgende:
Saus doe je er pas op je bord over..
En veel buurtsupers zijn gerund door turken of zoals hier irakezen, die hebben wel weer tempura.
Gewone supermarkten hebben het ook weleens.
Piet,quote:Op dinsdag 28 april 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
Een spätzlepers is erg fijn, want behalve Spätzle kan je er ook aardappelpuree mee makenquote:Op maandag 18 mei 2009 10:23 schreef XL het volgende:
[..]
Piet,
Wat ik me vooral afvraag. Wil je me zo'n Spatzle pers gaan aanbevelen? Of maak je het met een vork?
Ik heet dan wel geen piet maar wat dacht je van dit? http://www.smulweb.nl/988(...)che-verwerking-eiwitquote:Op zondag 24 mei 2009 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik had voor een recept 8 eidooiers nodig met als gevolg dat ik nu 8 overtollige eiwitten heb. Wat zou ik daar -behalve merengue- mee kunnen doen?
Wat te denken om ze verschrikkelijk stijf te slaan, aarbeienpuree te maken met suiker en daar een paar blaadjes gelatine in te smelten en de aarbeienprut door het eisneeuw te enveloperen (niet roeren, maar omslaan) en dit een paar uur op te laten stijven.quote:Op zondag 24 mei 2009 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik had voor een recept 8 eidooiers nodig met als gevolg dat ik nu 8 overtollige eiwitten heb. Wat zou ik daar -behalve merengue- mee kunnen doen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |