abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 18 maart 2009 @ 11:59:59 #151
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_67165466
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 11:56 schreef Chielus het volgende:
[quote]Op dinsdag 17 maart 2009 23:17 schreef krakkemieke het volgende:
Volgens mij bestaat het uit laagjes meringue (eiwitschuim) met hazelnoten erdoor. En een laag ertussen.
Hier kennen we de turco, laagjes eiwit met hazelnoot en dan 2 laagjes moccacreme ertussen.
Ik heb 1 x progres taart gegeten, ik weet niet wat er verder inzat, maar volgens mij geen mocca......

Dit lijkt me wel een goeie....
http://www.compuserve.nl/lifestyle/culinair/gerecht.aspx?xml=3&stap1=4&stap2=brood_en_banket&stap3=71

Google......

Dat is het idd, maar er zijn wat verschillende interpretaties als ik het internet afstruin. Maar blijkbaar is het iets uit het zuiden des lands.

ik ga verder zoeken, heb nu dit al gevonden;
http://bakshoponline.nl/N_frame.html?http://bakshoponline.nl/_-PROGRES-TAART-N_xp_14.html
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  woensdag 18 maart 2009 @ 12:01:04 #152
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_67165510
dubbel
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_67177275
Nu wil ik echt weten wat de herkomst van die naam is!
  woensdag 18 maart 2009 @ 18:25:28 #154
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_67177520
Ik gok een katholliek feest..
pi_67177574
Het verschil tussen bakken en braden is dat je bij braden een deksel op de pan doet. (Toch?)

Kan je daarvoor een willekeurige deksel pakken (bijvoorbeeld een pannendeksel) en die op de koekenpan plaatsen of gaat dat niet? .
  donderdag 19 maart 2009 @ 14:58:23 #156
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67207737
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 18:26 schreef VoreG het volgende:
Het verschil tussen bakken en braden is dat je bij braden een deksel op de pan doet. (Toch?)
Braden kan ook in de oven
quote:
Kan je daarvoor een willekeurige deksel pakken (bijvoorbeeld een pannendeksel) en die op de koekenpan plaatsen of gaat dat niet? .
Ja als de deksel past, waarom niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 maart 2009 @ 15:03:35 #157
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67207882
quote:
Op woensdag 18 maart 2009 08:39 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Bovenstebeste Piet.

Ik heb sinds twee weken een ijsmachine. Na een aantal geslaagde (Nesquick-Kaneel, Malibu-Ananas) en wat minder geslaagde (Roomijs die naar omelet smaakte) vraag ik aan jou om mij te verbazen met een goed recept voor roomijs. Ik heb bij meerdere recepten waarin ei gebruikt wordt dat het teveel naar ei smaakt. Wat doe ik dan fout?
Heb een eenvoudig recept bedacht voor een lekker zacht en romig vanilleijs, waarmee iedereen kan werken, zonder koken of eieren.
Vanillestokje
125 cc slagroom
4 a 5 eetlepels suiker
halve liter volle (Boeren) vanillevla
Haal het merg uit een vanillestokje en doe deze bij de slagroom, doe de suiker in de slagroom en sla deze lobbig, stijf maar niet helemaal stijf,
Voeg de vla toe en roer het goed door elkaar.
Doe dit in de ijsmachine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67208425
Met vla? Mmm, lijkt me een beetje vreemd, maar ik zal eens kijken.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  donderdag 19 maart 2009 @ 15:25:12 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67208558
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 15:21 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Met vla? Mmm, lijkt me een beetje vreemd, maar ik zal eens kijken.
Heb het recept geschreven/bedacht met het volgende idee:
1. Moet erg romig zijn
2. Geen eieren
3. Simpel te doen voor de meest beginnende ijsmaker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67208934
Ja klopt, maar vla is al wat zalvig. Ik heb ook al een keer teveel slagroom gerbuit en dat was ook geen succes. Ik vraag me bovendien af hoe de structuur van het ijs wordt met vla. Met een mengsel van melk en slagroom lijkt het me een betere structuur krijgen.
Ik laat horen hoe het geworden is.

Als ik amandel fijn maal en vermeng met bruine basterd suiker, slagroom en melk vermeng zou je dan lekker ijs krijgen, of moet je daar nog een soort van smaakversterker bij voegen.
Ik wil er dan sowieso nog gecarameliseerde amandelen doorheen mengen.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  maandag 30 maart 2009 @ 18:07:36 #161
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67553278
quote:
Op donderdag 19 maart 2009 15:38 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
Ja klopt, maar vla is al wat zalvig. Ik heb ook al een keer teveel slagroom gerbuit en dat was ook geen succes. Ik vraag me bovendien af hoe de structuur van het ijs wordt met vla. Met een mengsel van melk en slagroom lijkt het me een betere structuur krijgen.
Ik laat horen hoe het geworden is.

Als ik amandel fijn maal en vermeng met bruine basterd suiker, slagroom en melk vermeng zou je dan lekker ijs krijgen, of moet je daar nog een soort van smaakversterker bij voegen.
Ik wil er dan sowieso nog gecarameliseerde amandelen doorheen mengen.
En?

Vraagje van mijn kant, ik wil graag dit gaan maken: [Fok!-kookboek] Vleesgerechten
Maar ik twijfel tussen pils, oud bruin of kanon... What to do, what to do?
  maandag 30 maart 2009 @ 18:10:10 #162
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67553349
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:07 schreef Erasmo het volgende:

[..]

En?

Vraagje van mijn kant, ik wil graag dit gaan maken: [Fok!-kookboek] Vleesgerechten
Maar ik twijfel tussen pils, oud bruin of kanon... What to do, what to do?
Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 30 maart 2009 @ 18:21:42 #163
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_67553587
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik zou een flesje kriek nemen, of een ander bier wat weinig bitter is.
Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomen Bedankt
  maandag 30 maart 2009 @ 18:25:08 #164
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67553665
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:21 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Kriek, daar was ik nou nooit zelf op gekomen Bedankt
Kriek is mijn favo kookbier,
Lekker ook om konijn in te stoven, konijndelen zouten en peperen, aanbraden in de boter en een fles kriek erbij, wat stukjes wortel, ui en knoflook en een lepel mosterd. Te pimpen met groene kruiden, smullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67554184
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
  maandag 30 maart 2009 @ 18:50:08 #166
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67554260
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67554323
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de diepvries bij de aldi hebben ze tam konijn geloof ik, mijn schoonzusje slacht haar eigen konijnen..
Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten. Ik heb ooit al eens mijn eigen Vlaamse reus klaargemaakt met rozemarijn en die was zó lekker. En ik vind het een prettig idee om zeker te weten dat het dier het goed heeft gehad. Tam konijn is goddelijk. Ik zal eens kijken bij de Lidl.
  maandag 30 maart 2009 @ 19:19:23 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_67554954
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:52 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat laatste heb ik ook wel eens bedacht, om gewoon een paar hokjes op het balkon te zetten. Ik heb ooit al eens mijn eigen Vlaamse reus klaargemaakt met rozemarijn en die was zó lekker. En ik vind het een prettig idee om zeker te weten dat het dier het goed heeft gehad. Tam konijn is goddelijk. Ik zal eens kijken bij de Lidl.
http://www.telegraaf.nl/b(...)inderen__.html?p=3,2
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_67555168
quote:
Tja, da's even slikken voor de kids. Mensen hier in het westen staan zo ver van hun eten af...
  dinsdag 31 maart 2009 @ 09:38:16 #170
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_67568954
Het vla ij was best oke. Maar het smaakte toch nog een beetje naar bevroren vla, Ja duh. dat is het ook!
Zelf verder experimenteren.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
  dinsdag 31 maart 2009 @ 12:23:13 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67574434
quote:
Op maandag 30 maart 2009 18:47 schreef Isegrim het volgende:
Konijn, dat moet ik echt weer eens eten. Alleen jammer dat de poelier dat alleen maar rond Kerst verkoopt (mijn poelier dan).
Hier ligt het ook gewoon bij appie. En de marokkaanse slager heeft ze volgens mij ook altijd wel liggen. Daar kwam mijn laatste konijn vandaan.
  dinsdag 31 maart 2009 @ 14:15:48 #172
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_67578038
Ik denk dat als je aan de poelier vraagt of hij een konijn voor je wil bestellen dat ie dat best graag doet..

Als je een pasje hebt van de Sligro dan kan je daar trouwens ook kijken, hebben ze nog veel meer lekker vlees trouwens, tournedootjes van divers pluimage bijvoorbeeld kangoeroe, krokodil, springbok, etc.
Wel allemaal diepgevroren..
  vrijdag 10 april 2009 @ 14:25:01 #173
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_67895874
Zeg Piet, je gaat toch wel gezellig meedoen met de soufllewedstrijd he?
(kijk, hiero: [CUL Wedstrijd] CUL in de keuken! - Soufflé! )
Ben namelijk erg benieuwd wat jij ervan bakt.
pi_68447515
Hoe maak je nu echt lekkere (pittige) gehaktballen, laatst geprobeerd maar dat was geen succes
Ik had wel het idee dat het (runder)gehakt erg vet was, maar het smaakte echt nergens na

Ik had een pond gehakt, 3 eitjes van de mini kippen die hier in de tuin lopen, wat paneermeel, een beetje (zoete) ketjap, wat sambal, wat chilisaus een fijn gesnipperd ui, en wat knoflook (geloof ik). Nu denk ik dat ketjap asin hier misschien al beter zou zijn, maar er zat echt weinig smaak aan en ze waren veeeeel te zompig. Misschien heb ik ze niet genoeg aangebraden voor de stevigheid, maar de smaak... (en ik vind die zakjes met mix gewoon niet leuk)
pi_68448906
Ik ben Piet niet, maar weet misschien wel de oplossing. In gehaktballen moet veel zout. Echt heel veel. En dat geldt eigenlijk ook voor alle andere ingrediënten. Wat wel een handig trucje is: maak het gehakt aan en doe een heel klein stukje in de magnetron. Dan kan je dat alvast proeven en kan je evt bijzouten/kruiden.
  dinsdag 28 april 2009 @ 08:38:16 #176
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_68448971
Ik ben benieuwd naar het recept van Spatzle, Piet.
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_68469115
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 08:33 schreef piepster het volgende:
Ik ben Piet niet, maar weet misschien wel de oplossing. In gehaktballen moet veel zout. Echt heel veel. En dat geldt eigenlijk ook voor alle andere ingrediënten. Wat wel een handig trucje is: maak het gehakt aan en doe een heel klein stukje in de magnetron. Dan kan je dat alvast proeven en kan je evt bijzouten/kruiden.
Piet zou het gewoon rauw proeven hoor.
  dinsdag 28 april 2009 @ 18:48:26 #178
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_68469680
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 28 april 2009 @ 19:09:39 #179
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_68470384
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
Ben benieuwd. Wil trouwens de Käsespätzle perfectioneren. De eerste stap lijkt me verse spätzle, maar je mag natuurlijk direct het Käse deel toevoegen! Dankje!
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
pi_68485271
Maar ipb ketjap medja, dus echt asin gebruiken? Maar heb je niet een basis recept? 9 van de 10 keer gaan mijn probeersels wel redelijk goed, maar dit was gewoon TE smerig :S
pi_68569752
TVP! Nu geen kokkerel zin maarr later vast wel!
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
  dinsdag 5 mei 2009 @ 11:56:21 #182
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_68686928
Ok ik heb een probleempje
Ik maak een recept met oa. gefrituurde kip in een jasje van rijstebloem en met daar overheen Hoi Sin saus.(recept zal ik straks wel toevoegen aan het Fok! kookboek)
Alleen ik heb geen rijstebloem en geen hoi sin saus in huis en bij de buurtsuper hebben ze het ook niet Wat zijn hiervoor geschikte alternatieven?
pi_68688944
Bij een aantal chinese gerechten waar kip ook wordt gefrituurd gebruiken ze maizena. Denk dat dat wel een goed alternatief is. Maak zelf vaak general tso's chicken en dat is altijd lekker.

Qua saus, tjah, wat heb je wel in huis? Je wil een beetje dat zoetige hebben dus denk dat als je donkere sojasaus een beetje inkookt met wat gember, suiker en knoflook je wel een beetje in de buurt komt. Of je gooit er een eetlepel maizena doorheen en gooit het dan over de kip waardoor het vanzelf dik wordt.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 5 mei 2009 @ 13:07:48 #184
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_68689290
Ik heb nog wel wat oestersaus staan, kan ik dat als basis gebruiken?

Maizena is gelukkig ook aanwezig
pi_68689630
Oestersaus lijkt me veel te zout om als vervanging voor hoi sin saus te gebruiken..

Toch nog ff geproefd en is niet al te zout, misschien verdunnen met wat bouillon en wat knof en gember toevoegen en evt. suiker toevoegen?
Life is too short not to have fun
  dinsdag 5 mei 2009 @ 14:00:33 #186
39559 Karrel_Laaglawaai
vnav on van vond
pi_68691181

Eerst zeggen dat het te zout is en vervolgens aanlengen met bouillon.
Ik zou gewoon water gebruiken.
Bij elke gelegenheid schreef fathank het volgende:
Ik ben toen op Lowlands halverwege 't optreden van Typhoon knock out gegaan.
pi_68691568
Water kan natuurlijk ook, gaf al aan dat het meevalt met de zoutheid van de oestersaus. Bij veel gerechten in de Chinese keuken wordt naast sojasaus (en oestersaus etc.) ook nog bouillon toegevoegd dus zo slecht kan het niet zijn.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 5 mei 2009 @ 16:31:26 #188
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_68696990
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 11:56 schreef Erasmo het volgende:
Ok ik heb een probleempje
Ik maak een recept met oa. gefrituurde kip in een jasje van rijstebloem en met daar overheen Hoi Sin saus.(recept zal ik straks wel toevoegen aan het Fok! kookboek)
Alleen ik heb geen rijstebloem en geen hoi sin saus in huis en bij de buurtsuper hebben ze het ook niet Wat zijn hiervoor geschikte alternatieven?
ik zou tempurabeslag nemen..dat geeft altijd een heerlijk krokant korstje (ook enorm lekker met citroensaus, meestal bij de toko te krijgen)
pi_68697919
Ik gok zo dat de buurtsuper geen tempurabeslag verkoopt.

Daarbij denk ik dat als je eerst je kip met tempurabeslag frituurt om het vervolgens in een pan met saus te gooien je een zompige boel krijgt.
Life is too short not to have fun
  dinsdag 5 mei 2009 @ 19:19:30 #190
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_68702782
Saus doe je er pas op je bord over..
En veel buurtsupers zijn gerund door turken of zoals hier irakezen, die hebben wel weer tempura.
Gewone supermarkten hebben het ook weleens.
pi_69052419
Is Knackebröd nou een goed alternatief voor een gewoon sneetje brood?
pi_69053882
quote:
Op dinsdag 5 mei 2009 19:19 schreef SiGNe het volgende:
Saus doe je er pas op je bord over..
En veel buurtsupers zijn gerund door turken of zoals hier irakezen, die hebben wel weer tempura.
Gewone supermarkten hebben het ook weleens.
Dat ligt helemaal aan je gerecht. Bij veel gerechten voeg je het in de pan toe en laat je het een beetje inkoken. Daarbij vroeg de vraagsteller om een alternatief voor rijstebloem en hoi-sin saus. Als ze dat al niet bij een buurtsuper hebben (wat buiten de randstad vaak een Spar of een Casper is) dan hebben ze ook geen tempurabeslag.
Life is too short not to have fun
  maandag 18 mei 2009 @ 10:23:03 #193
13546 XL
In de zin van Extra Lars
pi_69143067
quote:
Op dinsdag 28 april 2009 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Pittige Gehaktballen? Sambal er in doen, en Isegrim heeft gelijk, ik proef het rauw. Spatzle kom ik later op terug XL, zit nu ff krap in de tijd
Piet,

Wat ik me vooral afvraag. Wil je me zo'n Spatzle pers gaan aanbevelen? Of maak je het met een vork?
Die Scheiße bleibt gleich, nur die Fliegen ändern sich| Kurt Cobain sagte mir, Ich soll kommen wie ich bin
en de kikker zei: "Je moet me nog kussen!" en ik stak de kikker terug in mijn binnenzak en zei: "Nee, ik heb veel liever een babbelende kikker!"
  maandag 18 mei 2009 @ 18:27:08 #194
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69158891
quote:
Op maandag 18 mei 2009 10:23 schreef XL het volgende:

[..]

Piet,

Wat ik me vooral afvraag. Wil je me zo'n Spatzle pers gaan aanbevelen? Of maak je het met een vork?
Een spätzlepers is erg fijn, want behalve Spätzle kan je er ook aardappelpuree mee maken
:-)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 18 mei 2009 @ 18:43:41 #195
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_69159450
Wat een ontzettend tof woord trouwens, spätzle
pi_69160496
Spreek je het uit als Speetsle?
Ik weet het ook niet
  maandag 18 mei 2009 @ 19:22:36 #197
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69160601
quote:
Op maandag 18 mei 2009 19:18 schreef Dunckie het volgende:
Spreek je het uit als Speetsle?
Spaetsle
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_69352089
Piet, ik had voor een recept 8 eidooiers nodig met als gevolg dat ik nu 8 overtollige eiwitten heb. Wat zou ik daar -behalve merengue- mee kunnen doen?
  zondag 24 mei 2009 @ 15:27:50 #199
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_69352314
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik had voor een recept 8 eidooiers nodig met als gevolg dat ik nu 8 overtollige eiwitten heb. Wat zou ik daar -behalve merengue- mee kunnen doen?
Ik heet dan wel geen piet maar wat dacht je van dit? http://www.smulweb.nl/988(...)che-verwerking-eiwit
  zondag 24 mei 2009 @ 15:42:19 #200
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_69352610
quote:
Op zondag 24 mei 2009 15:19 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik had voor een recept 8 eidooiers nodig met als gevolg dat ik nu 8 overtollige eiwitten heb. Wat zou ik daar -behalve merengue- mee kunnen doen?
Wat te denken om ze verschrikkelijk stijf te slaan, aarbeienpuree te maken met suiker en daar een paar blaadjes gelatine in te smelten en de aarbeienprut door het eisneeuw te enveloperen (niet roeren, maar omslaan) en dit een paar uur op te laten stijven.
Of haagse bluf, een nederklassieker? 2 eiwitten stijfslaan met wat bessensap en suiker?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')