Het ligt niet aan mijn frituurvet. Echt nietquote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Martijn85 het volgende:
Je moet je vet vaker vernieuwen
Of je kan gewoon niet frituren
Oude frituurpan?quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:26 schreef Oldbie het volgende:
[..]
Het ligt niet aan mijn frituurvet. Echt niet
Twee keer?quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:26 schreef FJD het volgende:
Gewenning...heb je je frietjes wel 2x gebakken trouwens?
Ow bij zelfgebakken dacht ik aan zelfgemaaktequote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:27 schreef Oldbie het volgende:
Twee keer?
Dat doen ze in de snackbar ook niet.....en als je voorgebakken bedoelt....ja, ik heb voorgebakken patatjes
Ik ben geen belg. Patat dus.quote:
quote:friet (de ~, ~en)
1 patat
Zo, einde discussie over patat of friet.quote:pa·tat (de ~)
1 in reepjes gesneden en vervolgens in gesmolten vet of olie gebakken aardappels => friet, frieten, patates frites
2 (~ten) [Belg., inf.] aardappel
3 [Belg., inf.] klap, slag
ja maar niet goedquote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:34 schreef Oldbie het volgende:
[..]
[..]
En begin niet over 2x bakken: het is voorgebakken.
Het is ook van de Nederlandse taal.....niet van die achterlijke Belgen (en hun leen provincies)quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:36 schreef __Saviour__ het volgende:
de van dale is een nederlands complot.
Heb ikquote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:37 schreef loveli het volgende:
Volgende keer die van McCain kopen.
hahaha. daarom ben ik blij dat ik tussen de grote rivieren woon! mag je alles zeggen! mag je zelf bepalen of je gaat carnavallen. etc....quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:36 schreef vanderaalst het volgende:
Friet is voor zuid Nederland wat patat is boven de grote riolen
Jij kan gewoon geen patat bakken, prutser. Zelfgemaakte patat is altijd lekkerder dan die van de snackbar.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
En dat is niet zo gekquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:02 schreef tijjani85 het volgende:
je kan het nooit hetzelfe maken als in de snackbar dat vind ik niet alleen met patat maar met alles.
alles proeft anders van de snackbar,
Ik weet niet welke snackbar jij heengaat maar als er IETS is dat ingevroren patat heeft, dan is het de snackbar wel.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:05 schreef Jim-E het volgende:
Vraag aan de lokale snackbar of je een beetje ongebakken patat mag kopen en bak het zelf af.
De patat van de snackbar is als het goed is nog nooit ingevroren geweest. Een beetje vers dus. Verder hebben ze meestal goede pannen waardoor de olie niet te snel in temperatuur daalt.
quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:38 schreef -moppie- het volgende:
Vanavond ook lekker frietjes eten. Van de snackbar want die zijn inderdaad ALTIJD lekkerder.
Ook de mayo in de snackbar... ik heb bijna alles geprobeerd maar die kan ik niet vinden, en hij is zo lekker![]()
Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopenquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Goeie tip!quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Eindelijk een helpende hand......dit zal ik de volgende keer proberen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:
[..]
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.
Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.
Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.
Voila patat zoals in de snackbar
ik denk dat het aan jezelf ligt.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Soms vind ik je een lul, maar patat bakken kan je als de beste!quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:
Voila patat zoals in de snackbar
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:24 schreef Bart_NL het volgende:
Waarom zijn er mensen dit friet toch altijd patat noemen? Het is gewoon FRIET!
Ja, maar dan zou je ook kunnen zeggen dat ze over die 942K resultaten 0.17 seconden doen, dus als je van die 0.04 ook 0.17 maakt, krijg je meer dan die 942k van patatquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:32 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)
Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden)
En google heeft altijd gelijk....
Wij gebruikten vroeger ook geen vloeibaar frituurvet en ook toen smaakte friet van de frietboer naar mijn mening lekkerder dan thuis.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:38 schreef ThinkTank het volgende:
Verschil tussen de gebruikte vetten? Thuis gebruikt men meestal olie (vloeibaar bij kamertemperatuur), in een frituur/snackbar vooral dierlijk verzadigd vet (vaste stof bij kamertemperatuur).
Dacht ik ...
HAHAquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.
Dat is idd niet echt hetzelfde, nee.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
WTFquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
belse mayo is bedorven mayo.. zo smaakt het in elk geval...quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde isquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:51 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
WTF
Ben je blind? ZAAANSE Mayo...
Mensen die niet kunnen lezen
Kneuzen
De_Ananas
Ik impliceer niets. Ik suggereer. Ga nou maar buiten spelenquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:56 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde is
Hij vraagt om Belse mayo, kom jij aan met Zaanse alsof dat hetzelfde is
Bij de resultaten van patat zit ook de daadwerkelijke betekenis van dat woord, namelijk aardappel.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:32 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)
Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden)
En google heeft altijd gelijk....
Ik ken anders best wel snekbarren/-bars, waar ze dezelfde Aviko of McCainmeuk afbakken als ik thuis ook kan doen hoor....quote:
Die specifieke betekenis voor een stuk of 5 Belgen is te verwaarlozen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 17:42 schreef __Saviour__ het volgende:
[..]
Bij de resultaten van patat zit ook de daadwerkelijke betekenis van dat woord, namelijk aardappel.
Dus dat kun je niet zomaar vergelijken.
Die (leen)belgen zijn niet alleen dom maar ook koppig.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 18:56 schreef Juup© het volgende:
Friet is het.
broodjes falafel?quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef Mutsaers__78 het volgende:
[..]
Zit in broodjes falafel o.a.
Die is echt goed te doen jaquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:12 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopen!
Belse zalf bij de AH
Das friet lulquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 13:00 schreef Dr.Droxz het volgende:
Amsterdam bij "de dam" bij manneke pis .. beste patat van nederland!
Nog maar een keer dan:quote:
Het verwijst allemaal naar patat waar je ook een beter uitleg zal krijgenquote:friet (de ~, ~en)
1 patat
frie·ten (de ~ (mv.))
1 patat
friet·je (het ~, ~s)
1 stukje patat => patatje
2 portie patat => patatje
wij NOEMEN het friet, maar het IS patat. nou goedquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 14:16 schreef Oldbie het volgende:
[..]
Nog maar een keer dan:
[..]
Het verwijst allemaal naar patat waar je ook een beter uitleg zal krijgen
In Nederland heet het dus PATAT.
Dat jullie in Limbo en Brabo land zo eigenwijs zijn.....
Nee, het is een frituurpan. Daar kan je gerechten in frituren.quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 16:13 schreef rechtsz het volgende:
het is friet geen patat. het is toch ook geen patatpan
ja idd patat en friet zijn ook bijna dezelfde woordenquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 16:51 schreef Swiffer het volgende:
tomeetoo, tomaato.. whatever
quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 18:23 schreef M42 het volgende:
Friet is gewoon een verbastering van het Engels frites.
ik weet niet of het antwoord al is gegeven, maar snackbarfriet is verse patat. Geen houdbare diepvriesrommel dus. Dezelfde reden waarom je wel zelf "goede" kroketten en frikadellen kan bakken; snackbars gebruiken (over het algemeen) ook diepvriessnacks.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
frites, fries...quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 18:47 schreef Oldbie het volgende:
[..]
![]()
![]()
Moet je in Engeland om frites vragen
In amerika heet het: French fries. In Engeland is het simpelweg: chips
dat is echt flinke bullshit. Waarom zou een snackbar in vredesnaam ingevroren zooi willen gebruiken? Diepvriespatat is veel duurder (inkoop, elektriciteit voor de vriezer, frituurvet moet veelvaker ververst worden etc.), en veel minder lekker.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:07 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik weet niet welke snackbar jij heengaat maar als er IETS is dat ingevroren patat heeft, dan is het de snackbar wel.
Bram Ladage niet voor zover ik weet. Maar de gemiddelde snackbar heeft ingevroren zooi.
Precies.quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 16:51 schreef Juup© het volgende:
Friet is het.
quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 19:44 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
Patatespommes-frites toch , oftewel gefrituurde aardappel ofzoiets
Patatas Fritas komt dus uit het Spaans en de betekenis klopt. Daarom is de benaming friet dus ook gewoon fout als je het over de gefrituurde aardappel hebt.quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 19:44 schreef PaRoDiUzZ het volgende:
Patates-frites toch , oftewel gefrituurde aardappel ofzoiets
Dan moet je in een engels sprekend land maar om frites vragenquote:Op vrijdag 3 augustus 2007 19:22 schreef M42 het volgende:
[..]
frites, fries...
En ik zei verbastering van het Engels, niet uit Engeland![]()
quote:Op vrijdag 3 augustus 2007 18:23 schreef M42 het volgende:
Friet is gewoon een verbastering van het Engels frites.
Tuurlijk jong... ga nou maar fijn met je pik spelenquote:Op zaterdag 4 augustus 2007 02:01 schreef Oldbie het volgende:
[..]
Dan moet je in een engels sprekend land maar om frites vragen![]()
Probeer het nu niet recht te lullen. Je zat er gewoon heel erg naast of je zin klopt van geen kant:
[..]
![]()
![]()
Uitgeluld?quote:Op zaterdag 4 augustus 2007 02:14 schreef M42 het volgende:
[..]
Tuurlijk jong... ga nou maar fijn met je pik spelen![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |