abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_52046245
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
pi_52046280
Doe ze gewoon wat langer/korter in de frituurpan
Op zondag 8 maart 2009 21:38 schreef Danny het volgende:
fuck de policy. posten die hap!
pi_52046297
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopen !

Belse zalf bij de AH
pi_52046322
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Why women still aren't funny.
Q.E.D: Religion replaces ignorance with stupidity.
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:13:43 #45
121890 M42
I Love Techno!
pi_52046334
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.

Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.

WAAROM?????

Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.

Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.

Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.

Voila patat zoals in de snackbar
De wijzen maken spreuken en de dwazen herhalen ze
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:15:58 #46
94451 SillyWalks
Ministry of Silly Walks
pi_52046384
De frietsaus van Remia doet het bij mij erg goed op de zelf gefrituurde patat.
Minister: lt's not particularly silly, is it? I mean, the right leg isn't silly at all and the left leg merely does a forward aerial half turn every alternate step.
Mr Pudey: Yes, but I think that with Government backing I could make it very silly.
pi_52046399
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:

[..]

Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Goeie tip!
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18:26 #48
167671 Hijacking
wat is je probleem ?
pi_52046436
jonge de kunst van frituren is helaas iets wat niet iedereen beheerst bewijst dit maar weer
happen naar de baas
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:18:41 #49
65997 Oldbie
Proud to be South African!
pi_52046441
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:

[..]

Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.

Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.

Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.

Voila patat zoals in de snackbar
Eindelijk een helpende hand......dit zal ik de volgende keer proberen.
Danku
pi_52046443
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.

Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.

WAAROM?????

Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
ik denk dat het aan jezelf ligt.
of het ligt aan de friet, hebben ze bij de vetkraam andere friet...

ik vind zelfgebakken friet lekkerder dan die van de vetkraam
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:20:46 #51
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52046493
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_52046519
Ras FTW
Rookworst zonder "R" is ookworst!
pi_52046603
Waarom zijn er mensen dit friet toch altijd patat noemen? Het is gewoon FRIET!
pi_52046665
PATAT
Oh, and that's a bad miss!
pi_52046671


[ Bericht 50% gewijzigd door Brentmeister op 02-08-2007 15:33:19 ]
Oh, and that's a bad miss!
pi_52046675
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:
Voila patat zoals in de snackbar
Soms vind ik je een lul, maar patat bakken kan je als de beste!
pi_52046740
patat
friet
pi_52046762
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:29 schreef Kikker_kermit het volgende:
patat
friet
Kikkererwten
pi_52046834
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:24 schreef Bart_NL het volgende:
Waarom zijn er mensen dit friet toch altijd patat noemen? Het is gewoon FRIET!
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)

Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden)

En google heeft altijd gelijk....
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
pi_52046900
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:30 schreef Mutsaers__78 het volgende:

[..]

Kikkererwten
Ken ik niet ?
pi_52046919
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:32 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)

Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden)

En google heeft altijd gelijk....
Ja, maar dan zou je ook kunnen zeggen dat ze over die 942K resultaten 0.17 seconden doen, dus als je van die 0.04 ook 0.17 maakt, krijg je meer dan die 942k van patat

Toch ?
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:38:05 #62
126305 ThinkTank
account opgedoekt
pi_52046984
Verschil tussen de gebruikte vetten? Thuis gebruikt men meestal olie (vloeibaar bij kamertemperatuur), in een frituur/snackbar vooral dierlijk verzadigd vet (vaste stof bij kamertemperatuur).

Dacht ik ...
Te veel onzin gepost. Tijd voor een schone lei.
pi_52047002
Dus meer mensen weten niet wat patat is en moeten daar op Internet vragen over stellen. Friet kent iedereen.
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:38 schreef ThinkTank het volgende:
Verschil tussen de gebruikte vetten? Thuis gebruikt men meestal olie (vloeibaar bij kamertemperatuur), in een frituur/snackbar vooral dierlijk verzadigd vet (vaste stof bij kamertemperatuur).

Dacht ik ...
Wij gebruikten vroeger ook geen vloeibaar frituurvet en ook toen smaakte friet van de frietboer naar mijn mening lekkerder dan thuis.
pi_52047064
Wat ook helpt is de patat eerst op kamertemp. te laten komen.
Hierdoor daalt de temp. van de olie/vet minder snel en blijft de olie ook langer goed.
Gelukkig geen eigenaar van RSI ledematen
pi_52047111
Ik lust alleen patat uit de cafetaria
pi_52047141
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:35 schreef Kikker_kermit het volgende:
Ken ik niet ?
Zit in broodjes falafel o.a.
pi_52047150
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:20 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.
HAHA !

Mensen die denken dat dat Belse mayo is
pi_52047341
Giem blij is met zijn groothandel pasje, en de friet/patat thuis smaakt als bij de snackbar
pi_52047362
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

HAHA !

Mensen die denken dat dat Belse mayo is
Dat is idd niet echt hetzelfde, nee.
"I'm interested in anything about revolt, disorder, chaos, especially activity that appears to have no meaning.
It seems to me to be the road toward freedom. - Jim Morrison"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:51:28 #70
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52047408
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

HAHA !

Mensen die denken dat dat Belse mayo is
WTF

Ben je blind? ZAAANSE Mayo...


Mensen die niet kunnen lezen
Kneuzen
De_Ananas
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:52:00 #71
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_52047420
geheimpje: het ligt wel aan je frituurvet
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:52:38 #72
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_52047441
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

HAHA !

Mensen die denken dat dat Belse mayo is
belse mayo is bedorven mayo.. zo smaakt het in elk geval...
pi_52047550
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:51 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

WTF

Ben je blind? ZAAANSE Mayo...


Mensen die niet kunnen lezen
Kneuzen
De_Ananas
Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde is

Hij vraagt om Belse mayo, kom jij aan met Zaanse alsof dat hetzelfde is
  donderdag 2 augustus 2007 @ 15:58:16 #74
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_52047581
quote:
Op donderdag 2 augustus 2007 15:56 schreef De_Ananas het volgende:

[..]

Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde is

Hij vraagt om Belse mayo, kom jij aan met Zaanse alsof dat hetzelfde is
Ik impliceer niets. Ik suggereer. Ga nou maar buiten spelen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 2 augustus 2007 @ 16:07:46 #75
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_52047853
Friet gebakken in Ossenwit
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
  donderdag 2 augustus 2007 @ 16:19:58 #76
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_52048182
TS heeft gelijk. Thuisbakken kan niet in de verste verte tippen aan de patat cq. friet van de snackbar.

En het is dus niet zo dat onze lokale snackbarhouder hele speciale dingen doet met de friet, die komen gewoon uit een voorverpakte zak van de groothandel.

Alhoewel, je weet het maar nooit met die Chinezen
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_52048398
Van welk merk is de mayo uit de friettent?
  donderdag 2 augustus 2007 @ 16:29:37 #78
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_52048453
remia ja
  donderdag 2 augustus 2007 @ 16:29:49 #79
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_52048456
of goudas glorie
  donderdag 2 augustus 2007 @ 16:30:03 #80
181399 Swiffer
Opgeruimd staat netjes.
pi_52048469
maar joppiesaus roelt!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')