Noob, die kan je tegenwoordig ook in de AH kopenquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Goeie tip!quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
[..]
Tip: Neem mayonaise (Dus *geen* 'frietsaus'!) en voeg een heel klein beetje citroensap toe. Goed roeren en je hebt de fris-zurige Belgische mayo.
Eindelijk een helpende hand......dit zal ik de volgende keer proberen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:
[..]
Zorg voor goed vet en een goede capaciteit van jouw frituurpan.
Frituur moet heet genoeg worden (ik zet hem zelf toch altijd op 190C), gebruik een open frituur anders wordt het een vieze slappe hap, dit geldt ook wanneer het vet te koud is.
Dompel een portie (niet teveel in 1x!) eerst in het al hete vet en wacht tot het lampje weer aanschiet. Haal het nu er weer uit en wacht tot het vet weer 190C is. Doe daarna het mandje weer in het vet en schudt zo nu en dan de patat los van elkaar. Kijk bv na elke minuut hoe krokant de buitenkant is en of de binnenkant al goed is. Gewoon een vork in de frituur doen en een patatje eruit vissen.
Als je denkt dat het goed is, goed uitschudden!!! en niet boven het vet laten hangen. Gooi het in een bak of op je bord op bv wat keukenpapier om de restanten vet erin te laten trekken.
Voila patat zoals in de snackbar
ik denk dat het aan jezelf ligt.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 14:25 schreef Oldbie het volgende:
Ik had net aardig honger dus ik gooide een flinke handvol patat in mijn opgewarmde frituurpan.
Na een aantal minuten haalde ik het er weer uit, deed er wat zout overheen en gooide het op een bord. Met een flinke scheut mayo verorberde ik mijn zojuist gebakken patatjes.
Toch moest ik vaststellen dat patat uit de snackbar altijd lekkerder is dan als je het zelf bakt.
WAAROM?????
Waar ligt dat aan? Ik wil zelf snackbar lekker patat bakken. Wat doe ik fout?
Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:10 schreef Jarno het volgende:
Wat ook lekker is, is die echt ouderwetse mayo, die een beetje friszurig is. Hebben ze in Belgie nog wel eens. Vol, romig maar dan zuur. Iemand een idee waar je deze nog kunt halen? In Nederland kunnen we slecht tegen smaak dus komen we niet verder dan laffe Calve meuk lijkt het.
Soms vind ik je een lul, maar patat bakken kan je als de beste!quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:13 schreef M42 het volgende:
Voila patat zoals in de snackbar
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:24 schreef Bart_NL het volgende:
Waarom zijn er mensen dit friet toch altijd patat noemen? Het is gewoon FRIET!
Ja, maar dan zou je ook kunnen zeggen dat ze over die 942K resultaten 0.17 seconden doen, dus als je van die 0.04 ook 0.17 maakt, krijg je meer dan die 942k van patatquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:32 schreef HeatWave het volgende:
[..]
Resultaten 1 - 10 van circa 942.000 voor patat (0,17 seconden)
Resultaten 1 - 10 van circa 538.000 voor friet (0,04 seconden)
En google heeft altijd gelijk....
Wij gebruikten vroeger ook geen vloeibaar frituurvet en ook toen smaakte friet van de frietboer naar mijn mening lekkerder dan thuis.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:38 schreef ThinkTank het volgende:
Verschil tussen de gebruikte vetten? Thuis gebruikt men meestal olie (vloeibaar bij kamertemperatuur), in een frituur/snackbar vooral dierlijk verzadigd vet (vaste stof bij kamertemperatuur).
Dacht ik ...
HAHAquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Gewoon een tubetje Zaanse Mayo, bij iedere supermarkt te krijgen.
Dat is idd niet echt hetzelfde, nee.quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
WTFquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
belse mayo is bedorven mayo.. zo smaakt het in elk geval...quote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:43 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
HAHA!
Mensen die denken dat dat Belse mayo is
Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde isquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:51 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
WTF
Ben je blind? ZAAANSE Mayo...
Mensen die niet kunnen lezen
Kneuzen
De_Ananas
Ik impliceer niets. Ik suggereer. Ga nou maar buiten spelenquote:Op donderdag 2 augustus 2007 15:56 schreef De_Ananas het volgende:
[..]
Waarom impliceer je dan dat het hetzelfde is
Hij vraagt om Belse mayo, kom jij aan met Zaanse alsof dat hetzelfde is
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |