FOK!forum / Culinesse à gogo / Frikandel speciaal
Simsfan88donderdag 12 juli 2007 @ 02:02
Oke, even een simpele vraag. Frikandellen speciaal van een frietzaak/snackbar zijn veeel lekkerder dan als je ze zelf maakt. Natuurlijk hebben ze andere frikandellen, mayonaise en curry, maar hoe maak je hem nu zelf zo lekker?

Wat zijn de beste frikandellen en lekkerste mayo en curry om hem zelf zo lekker te maken en hem op de gemiddelde snackbar frikandel speciaal te laten lijken!?

W00ferdonderdag 12 juli 2007 @ 02:09
Niet die teringranzige uit zo'n kartonnen kutpak van de plaatselijke super. Of je moet die handgemaakte hebben. Van Staveren of zoiets, met zo'n rood logo.
Terpentin07donderdag 12 juli 2007 @ 02:10
Dat vroeg ik me ook altijd af als frikandel speciaal liefhebber.Dus een tvp.
El_Rolandodonderdag 12 juli 2007 @ 02:11
T.V.P.
Fillipedonderdag 12 juli 2007 @ 02:12
En bedankt voor dit opgewekte honger gevoel. Val deaud.
mike4141donderdag 12 juli 2007 @ 02:13
quote:
Ingrediënten

Er werd wel eens gesuggereerd dat er van alles en nog wat in een frikandel zou zitten: slachtafval, uiers, koeienogen en vet. Industriële producenten moeten daar echter niets van weten. In de moderne frikandel vind je kippenvlees dat achterbleef op het karkas na het fileren (40 %), ook wel separatorvlees genoemd, een kwart is varkensvlees; sommige producenten voegen voor de smaak nog circa 5% paardenvlees toe. De rest is water, paneermeel, bindmiddel, kruiden, uien en smaakversterkers. Ook bestaan speciale kipfrikandellen die tot wel 80% kippenvlees en geen varkensvlees bevatten.
Ik lust in eene weer frikandellen geloof ik! (zonder paardenvlees dan)
W00ferdonderdag 12 juli 2007 @ 02:14
Paardenvlees is duur, maar volgens mij best lekker. Struisvogel schijnt ook goed te doen te zijn.
mike4141donderdag 12 juli 2007 @ 02:22
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten....
en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat..
ikwilookwatzeggendonderdag 12 juli 2007 @ 02:25
Potverdimme dat ziet er lekker uit!

Haal een doos frikadellen bij de groothandel (misschien de Macro?) en niet bij de C1000.
Prowldonderdag 12 juli 2007 @ 02:26
Beckers Frikadellen met Remia Curry en Mayo en een gesnipperde rode ui
Boe-mandonderdag 12 juli 2007 @ 02:28
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:22 schreef mike4141 het volgende:
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten....
en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat..
mike4141donderdag 12 juli 2007 @ 02:29
Beckers is echt een gaar kut merk, laatste 3 x dat ik produkten van hun heb gegeten ben ik daar ziek van geworden (verspreid over een jaar tijd fzo)

die bami schijven,frikandellen, en magnetron loempia's .. weet niet wat ze er in stoppen..
maar ik ga liever ''gewoon'' dood
mike4141donderdag 12 juli 2007 @ 02:30
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:28 schreef Boe-man het volgende:

[..]

Geboortedatum: 1987

ga's slapen kut kind
Boe-mandonderdag 12 juli 2007 @ 02:34
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:30 schreef mike4141 het volgende:

[..]

Geboortedatum: 1987

ga's slapen kut kind
bakkes nerdmans

Wel een principe kwestie maken van paardenvlees eten, maar een frikandelletje speciaal gaat er wel in
mike4141donderdag 12 juli 2007 @ 03:15
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:34 schreef Boe-man het volgende:

[..]

bakkes nerdmans

Wel een principe kwestie maken van paardenvlees eten, maar een frikandelletje speciaal gaat er wel in
Er is niks mis met een staafje seperatorvlees. (van rund/kip)
Morwendonderdag 12 juli 2007 @ 03:53
Beckers frikandellen En met ketchup natuurlijk, Curry-idioten Ow, en ECHTE mayo, niet die zoete gefrabriceerde Fritessaus
dvrdonderdag 12 juli 2007 @ 03:55
Grote frikandellentest van een stel overduidelijke kenners
teamleaddonderdag 12 juli 2007 @ 07:36
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 03:53 schreef Morwen het volgende:
Beckers frikandellen En met ketchup natuurlijk, Curry-idioten Ow, en ECHTE mayo, niet die zoete gefrabriceerde Fritessaus
ketchup op een frikandel speciaal

gatver! Barbaar
ThE_EDdonderdag 12 juli 2007 @ 07:38
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:14 schreef W00fer het volgende:
Paardenvlees is duur, maar volgens mij best lekker. Struisvogel schijnt ook goed te doen te zijn.
Volgens mij is paard niet meer zo duur omdat het toch bijna niet meer wordt gegeten en die paarden er nog wel zijn.
Vanyeldonderdag 12 juli 2007 @ 08:34
Ik vind ze juist zelfgemaakt vaak lekkerder
de truc

opensnijden vóór je ze frituurt
lekkere mayo erin
HELA curry gewurz erover
en dan pas de uien

perfecte frikandel speciaal
Gunnerdonderdag 12 juli 2007 @ 08:37
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 07:36 schreef teamlead het volgende:

[..]

ketchup op een frikandel speciaal

gatver! Barbaar


Heinz Ketchup FTW
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 08:47
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 08:34 schreef Vanyel het volgende:
Ik vind ze juist zelfgemaakt vaak lekkerder
de truc

opensnijden vóór je ze frituurt
lekkere mayo erin
HELA curry gewurz erover
en dan pas de uien

perfecte frikandel speciaal
+ + +

.
Coolfooldonderdag 12 juli 2007 @ 10:45
Ja lekker, lees ik dit topic om 10.45 uur heb ik gelijk trek in patat met frikandellen! Bedankt zeg!
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 10:49
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 10:45 schreef Coolfool het volgende:
Ja lekker, lees ik dit topic om 10.45 uur heb ik gelijk trek in patat met frikandellen! Bedankt zeg!
Ik had hetzelfde maar dan om kwart voor 9 .
mAst3rb33rdonderdag 12 juli 2007 @ 10:50
quote:
En ze blijven het stug hebben over frikadellen, terwijl het toch echt frikaNdellen zijn. Frikadellen zijn een soort platte gahaktballen...
Kuno_van_Dijkdonderdag 12 juli 2007 @ 10:53
stelletje klootzakken... ik woon in Berlijn, en hier doen ze niet aan frikandellen! als ik nu weer op vakantie ben in Nederland eet ik alleen maar frikandel speciaal... weet het nu wel weer...!
CreativeMinddonderdag 12 juli 2007 @ 10:57
De echte frikandellen zijn van Van Oers
Mikkiedonderdag 12 juli 2007 @ 10:57
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 94% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:54 ]
Gunctadonderdag 12 juli 2007 @ 11:01
ik zal even andere puntjes toevoegen, aangezien smaak voor een heel groot gedeelte ook nog wordt bepaald door geur, geluid en tast:

- Gebruik na het frituren directeen stuk keukenrol papieren om de frikandellen 'af te drogen'. Zo zijn ze minder vet en voelen ze steviger aan.
- Doe de ui er als laatste op, aangezien dit een versproduct is en je graag ui wil ruiken en zien.
- Frituur niet in dezelfde ruimte of gebruik een goede afzuigkap. Bij voorkeur door iemand anders laten maken die frikandellen. Serieus, scheelt een hele hoop. Mijn pa maakt ze precies hetzelfde als mij, zelfde tijd en manier van handelen. Alleen zijn de frikandellen die hij maakt een stuk lekkerder.

Ik zelf heb ook het idee dat curry, mayo en dan uitjes beter smaken dan mayo curry en dan uitjes. Maar dat weet ik niet zeker.
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 11:07
Eerst curry dan mayo, dat doe ik ook altijd maar volgens mij maakt het niet zoveel verschil heb er wel al vaker op gelet maar niet echt een voorkeur, ik doe de curry gewoon als eerst omdat die er beter tussen loopt.
Gunctadonderdag 12 juli 2007 @ 11:09
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:07 schreef D-Devil het volgende:
Eerst curry dan mayo, dat doe ik ook altijd maar volgens mij maakt het niet zoveel verschil heb er wel al vaker op gelet maar niet echt een voorkeur, ik doe de curry gewoon als eerst omdat die er beter tussen loopt.
Idd, dat probleem heb ik vaak ook. Die curry die ik meestal gebruik heeft zo'n grote dop, dus dan kan je het altijd nog even uitstrijken voor je de mayo er op doet.
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 11:20
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:09 schreef Guncta het volgende:

[..]

Idd, dat probleem heb ik vaak ook. Die curry die ik meestal gebruik heeft zo'n grote dop, dus dan kan je het altijd nog even uitstrijken voor je de mayo er op doet.
Ik gebruik Hela curry over het algemeen, nu heb ik een frituur in de buurt die hebben curry die is nog donkerder en smaakt wat zoeter dan die van de Hela smaakt. Soms gaat mijn voorkeur uit naar hun curry, gewoonweg omdat ik er zin in heb. Ook zorg ik ervoor dat mijn curry lauw/warm is in plaats van ijskoud uit de koelkast.
Gunctadonderdag 12 juli 2007 @ 11:23
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:20 schreef D-Devil het volgende:

[..]

Ik gebruik Hela curry over het algemeen, nu heb ik een frituur in de buurt die hebben curry die is nog donkerder en smaakt wat zoeter dan die van de Hela smaakt. Soms gaat mijn voorkeur uit naar hun curry, gewoonweg omdat ik er zin in heb. Ook zorg ik ervoor dat mijn curry lauw/warm is in plaats van ijskoud uit de koelkast.
Bij de Lidl (volgens mij) hebben ze curry die naar pepernoten smaakt. Die vond ik ook altijd appart+ een beetje vies. Alleen heb ik soms hetzelfde probleem, soms heb je gewoon zin in afwisseling en heb je meer trek in die pepernoten-curry. Dus meestal 2 verschillende curryflessen in huis. Al is die curry niet lekker bij een frikandel. Dan heb ik liever iets pittiger curry.
#ANONIEMdonderdag 12 juli 2007 @ 11:30
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:23 schreef Guncta het volgende:

[..]

Bij de Lidl (volgens mij) hebben ze curry die naar pepernoten smaakt. Die vond ik ook altijd appart+ een beetje vies. Alleen heb ik soms hetzelfde probleem, soms heb je gewoon zin in afwisseling en heb je meer trek in die pepernoten-curry. Dus meestal 2 verschillende curryflessen in huis. Al is die curry niet lekker bij een frikandel. Dan heb ik liever iets pittiger curry.
Oh dus ik ben niet de enige die de curry van de Lidl naar pepernoten vind smaken

De curry van de AH vind ik nog het lekkerste btw.
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 11:36
Ik blijf Hela het lekkerst vinden .
Gunctadonderdag 12 juli 2007 @ 11:38
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:30 schreef SeaOfLove het volgende:

[..]

Oh dus ik ben niet de enige die de curry van de Lidl naar pepernoten vind smaken

De curry van de AH vind ik nog het lekkerste btw.
Bij mij in de vriendengroep snappen ze ook niet hoe ik er bij kom. Dacht altijd dat ik de enige was die dat proefde, maar gelukkig, of er zijn nog meer rare mensen zoals ik, of het is echt een pepernotensmaak die er aan zit.

Ik vind daardoor die curry ook naar alles behalve curry smaken. Zelfs ketchup zou dan nog dichter in de buurt zitten, omdat dat wat zoeter is, ook al proef je ook niet echt tomaat.

Ik zou pepernoten ook nooit koppelen aan peper of spicy, maar door die curry nu wel een klein beetje.
rulerofdeathdonderdag 12 juli 2007 @ 11:43
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:36 schreef D-Devil het volgende:
Ik blijf Hela het lekkerst vinden .
ik ook

en de curry van de aldi op nr 2.

de curry van gouda's glorie vind ik net ketchup.
appelsientjedonderdag 12 juli 2007 @ 11:45
1 van de lekkerste snacks die er bestaan
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 11:46
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:43 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]

ik ook

en de curry van de aldi op nr 2.

de curry van gouda's glorie vind ik net ketchup.
Die van de Aldi is gewoon gewenning, heette dat niet Golden Wonder altijd? Serieus, mijn ma nam die altijd mee maar sinds ik op mezelf zit komt dat er dus niet meer in, vroeger at ik het nog wel als curry maar of smaak verandert of het valt gewoon niet onder die noemer .
Kuno_van_Dijkdonderdag 12 juli 2007 @ 11:49
is het niet mogelijk om zelf curry te maken?
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 12:01
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:49 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
is het niet mogelijk om zelf curry te maken?
Curry wordt niet gemaakt, curry is geschapen .
Kuno_van_Dijkdonderdag 12 juli 2007 @ 12:03
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 12:01 schreef D-Devil het volgende:

[..]

Curry wordt niet gemaakt, curry is geschapen .
goed dan stel ik de vraag anders...!

Kunnen we zelf niet curry schapen?

(heb al even gezocht maar vind alleen maar indische curry voor bij rijst enzo..:!
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 12:16
2 eetlp. Bloem
1 blokje kippen bouillon
2 eetlp. Zoete sherry
1 sjalot
1 teentje look
Blik kokosmelk (125g)
50 cc melk
3 eetlp. Curiepoeder (of 2 + 1 tumerinc voor zachte curry)
1 eetlp. Koriander
50 g fijngesnipperde gemberwortel (of poeder)

Sjalot en look fijn snipperen.
De wok met 2 X olie verhitten. Olijfolie toevoegen, verhitten en fijngesnipperde sjalot en look 1/2 min aanbakken. Blokje kippenbouillon pletten, mengen met gember, koriander, bloem en in de wok brengen. Blussen met sherry. Vuur verzachten, kokosmelk langzaam in roeren. Saus laten indikken en verdunnen met melk (of water). Saus even aan de kook brengen, en verder verdunnen naar smaak. Peper en zout toevoegen.
Kuno_van_Dijkdonderdag 12 juli 2007 @ 12:18
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 12:16 schreef D-Devil het volgende:
2 eetlp. Bloem
1 blokje kippen bouillon
2 eetlp. Zoete sherry
1 sjalot
1 teentje look
Blik kokosmelk (125g)
50 cc melk
3 eetlp. Curiepoeder (of 2 + 1 tumerinc voor zachte curry)
1 eetlp. Koriander
50 g fijngesnipperde gemberwortel (of poeder)

Sjalot en look fijn snipperen.
De wok met 2 X olie verhitten. Olijfolie toevoegen, verhitten en fijngesnipperde sjalot en look 1/2 min aanbakken. Blokje kippenbouillon pletten, mengen met gember, koriander, bloem en in de wok brengen. Blussen met sherry. Vuur verzachten, kokosmelk langzaam in roeren. Saus laten indikken en verdunnen met melk (of water). Saus even aan de kook brengen, en verder verdunnen naar smaak. Peper en zout toevoegen.
is dit curry voor bij de frikandel speciaal..
D-Devildonderdag 12 juli 2007 @ 12:25
Je kan het proberen . Ik denk serieus niet dat er zoiets is als Curry maken, net zoals je mayo zelf maakt.
#ANONIEMdonderdag 12 juli 2007 @ 13:37
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 08:47 schreef D-Devil het volgende:

[..]

[afbeelding] + [afbeelding] + [afbeelding] + [afbeelding]

.
Dat is de allerlekkerste combi voor je frikandel speciaal!!!
Heb nu ook zin erin. Vanavond denk ik even frikandellen kopen enz
#ANONIEMdonderdag 12 juli 2007 @ 14:05
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:38 schreef Guncta het volgende:

[..]

Bij mij in de vriendengroep snappen ze ook niet hoe ik er bij kom. Dacht altijd dat ik de enige was die dat proefde, maar gelukkig, of er zijn nog meer rare mensen zoals ik, of het is echt een pepernotensmaak die er aan zit.

Ik vind daardoor die curry ook naar alles behalve curry smaken. Zelfs ketchup zou dan nog dichter in de buurt zitten, omdat dat wat zoeter is, ook al proef je ook niet echt tomaat.

Ik zou pepernoten ook nooit koppelen aan peper of spicy, maar door die curry nu wel een klein beetje.
Ik had hetzelfde trouwens die periode met een paar andere producten, weet alleen niet meer welke. Dacht eerst dat ik zwanger was ofzo dat ik alles naar pepernoten vond smaken
rulerofdeathdonderdag 12 juli 2007 @ 15:16
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:46 schreef D-Devil het volgende:

[..]

Die van de Aldi is gewoon gewenning, heette dat niet Golden Wonder altijd? Serieus, mijn ma nam die altijd mee maar sinds ik op mezelf zit komt dat er dus niet meer in, vroeger at ik het nog wel als curry maar of smaak verandert of het valt gewoon niet onder die noemer .
golden table heet de curry van de aldi
Simsfan88donderdag 12 juli 2007 @ 16:12
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders...
valekdonderdag 12 juli 2007 @ 16:18
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 11:01 schreef Guncta het volgende:
ik zal even andere puntjes toevoegen, aangezien smaak voor een heel groot gedeelte ook nog wordt bepaald door geur, geluid en tast:

- Gebruik na het frituren directeen stuk keukenrol papieren om de frikandellen 'af te drogen'. Zo zijn ze minder vet en voelen ze steviger aan.
- Doe de ui er als laatste op, aangezien dit een versproduct is en je graag ui wil ruiken en zien.
- Frituur niet in dezelfde ruimte of gebruik een goede afzuigkap. Bij voorkeur door iemand anders laten maken die frikandellen. Serieus, scheelt een hele hoop. Mijn pa maakt ze precies hetzelfde als mij, zelfde tijd en manier van handelen. Alleen zijn de frikandellen die hij maakt een stuk lekkerder.

Ik zelf heb ook het idee dat curry, mayo en dan uitjes beter smaken dan mayo curry en dan uitjes. Maar dat weet ik niet zeker.
Ui moet er als eerste op man. Barbaar.
valekdonderdag 12 juli 2007 @ 16:20
De ui moet er eerst op, dan de mayonaise, lekkere vette natuurlijk en dan de Gewurz curry, weet niet hoe je het precies schrijft. En dan de frikandel zelf natuurlijk, maar welke het lekkerste is weet ik niet.
smurfzilladonderdag 12 juli 2007 @ 17:40
en nu heb ik zin in een vette hap
geppiedonderdag 12 juli 2007 @ 17:43
Frikandel speciaal
#ANONIEMdonderdag 12 juli 2007 @ 19:56
Straks kan ik happen in een frikandel speciaal
Van de snackbar maar die van hun is onwijs lekker!
Tezzdonderdag 12 juli 2007 @ 20:42
goudfrikandellen jongens.
GOUDFRIKANDELLEN.


(te verkrijgen bij de betere diepvriesspeciaalzaak, zoals Van Reizingen enzo).
Simsfan88donderdag 12 juli 2007 @ 21:46
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 08:47 schreef D-Devil het volgende:

[..]

afbeelding
Deze net bij de Albert Heijn gezien, ziet er erg goed uit! Zo'n pot is maar 39 cent, ben benieuwd!

@Tezz: Wij hebben altijd frikandellen van van Rijsingen, vind ik niet super... maar goudfrikandellen? Welke zijn dat nu weer

[ Bericht 18% gewijzigd door Simsfan88 op 13-07-2007 00:43:29 ]
coltje87donderdag 12 juli 2007 @ 22:29
Godsamme, nou heb ik honger.
Mikkiedonderdag 12 juli 2007 @ 22:31
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:55 ]
Tezzvrijdag 13 juli 2007 @ 08:34
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 21:46 schreef Simsfan88 het volgende:

[..]
@Tezz: Wij hebben altijd frikandellen van van Rijsingen, vind ik niet super... maar goudfrikandellen? Welke zijn dat nu weer
shit man, ik heb gezocht naar een afbeelding maar kan ze niet vinden! Misschien is het dan geen bepaald merk of zo maar een 'bijnaam' ofzo?? Vraag het eens bij Van Rijsingen. Het zijn echt, met afstand, de lekkerste frikandellen OOIT !!!
D-Devilvrijdag 13 juli 2007 @ 09:19
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 21:46 schreef Simsfan88 het volgende:

[..]

Deze net bij de Albert Heijn gezien, ziet er erg goed uit! Zo'n pot is maar 39 cent, ben benieuwd!

@Tezz: Wij hebben altijd frikandellen van van Rijsingen, vind ik niet super... maar goudfrikandellen? Welke zijn dat nu weer
Tja er heeft in de consumentengids een keer een mayo test gestaan en daarin kwam deze heeeeeel goed uit de bus.
D-Devilvrijdag 13 juli 2007 @ 09:21
Godverdomme kunnen we geen openingstijden voor topics aanvragen, nu zit ik weer met honger .
Grippervrijdag 13 juli 2007 @ 09:26
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:20 schreef valek het volgende:
De ui moet er eerst op, dan de mayonaise, lekkere vette natuurlijk en dan de Gewurz curry, weet niet hoe je het precies schrijft. En dan de frikandel zelf natuurlijk, maar welke het lekkerste is weet ik niet.
heb jij ooit een snackbar-uitbater de uitjes eerst in het open ruggetje zien strooien, om m daarna af te kitten met mayo en curry?
Het moet precies andersom dus!
valekvrijdag 13 juli 2007 @ 09:58
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 09:26 schreef Gripper het volgende:

[..]

heb jij ooit een snackbar-uitbater de uitjes eerst in het open ruggetje zien strooien, om m daarna af te kitten met mayo en curry?
Het moet precies andersom dus!
Ja, doen ze allemaal bij ons. Is veel lekkerder.
Martijn_77vrijdag 13 juli 2007 @ 19:57
Moet wel Hela curry bij dat is echt lekker
Sjengdannyvrijdag 13 juli 2007 @ 20:14
Heb der laatst 3 gemaakt

Heerlijk!
densmeevrijdag 13 juli 2007 @ 20:35
http://www.myspace.com/hoelenpapers
conlechevrijdag 13 juli 2007 @ 21:54
zelf curry maken:

ketchup, kerriepoeder, vloeibare zoetstof. (je kan ook poedersuiker gebruiken, maar geen gewone want dat knarst.) Doorroeren

Das alles. Misschien niet zo lekker als de Hela, maar het komt in de buurt.

Ik heb vroeger in een tent gewerkt waar ze ook frikandellen verkochten. De werkwijze: eerst opensnijden, dan frituren. Dan de Gouda's glorie fritessaus op KAMERTEMPERATUUR er in, dan de uien, die moeten heel fijn zijn gesneden, dat is de trick. En dan als laatste de curry, vanzelfsprekend ook op kamertemperatuur.
Simsfan88vrijdag 13 juli 2007 @ 22:39
Oke ik heb nu de Zaanse mayonaise en Hela Curry die eerder in dit topic vermeld zijn, nu enkel nog de frikandellen zelf. Welke zijn het beste? De één zegt van Mora, de andere Beckers... maar welke moet ik nu nemen?

Btw, vet nummer van Sjef Hoelenpapers
Vanyelzaterdag 14 juli 2007 @ 11:13
Als je ze maar van te voren opensnijdt, maakt het volgens mij niet zo heel veel uit welke je koopt.

En idd, de uien heeel klein snijden.
valekzaterdag 14 juli 2007 @ 12:45
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 19:57 schreef Martijn_77 het volgende:
Moet wel Hela curry bij dat is echt lekker
Die curry bedoel ik ook.
Saekerhettzondag 15 juli 2007 @ 11:38
Hela curry is idd de lekkerste curry, die hebben wij ook sinds kort
TheFreshPrincezondag 15 juli 2007 @ 11:46
Het is ook voor het eerst dat ik zit te kwijlen bij het lezen van een topic op Fok!
TS... Wat doe je ons aan...
Pipo_de_Clownzondag 15 juli 2007 @ 13:11
bleh tis net middag en heb er nu al zin in

is gewoon een delicatesse!
Simsfan88zondag 15 juli 2007 @ 13:12
quote:
Op zondag 15 juli 2007 11:46 schreef MaGNeT het volgende:
Het is ook voor het eerst dat ik zit te kwijlen bij het lezen van een topic op Fok!
TS... Wat doe je ons aan...
Yay, een record! En nogmaals sorry
gerron23zondag 15 juli 2007 @ 19:28
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 10:57 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Same here
ja jij wel hè, vetzak.
MarkDeMagiërmaandag 16 juli 2007 @ 12:53
quote:
Op vrijdag 13 juli 2007 21:54 schreef conleche het volgende:
zelf curry maken:

ketchup, kerriepoeder, vloeibare zoetstof. (je kan ook poedersuiker gebruiken, maar geen gewone want dat knarst.) Doorroeren

Das alles. Misschien niet zo lekker als de Hela, maar het komt in de buurt.

Ik heb vroeger in een tent gewerkt waar ze ook frikandellen verkochten. De werkwijze: eerst opensnijden, dan frituren. Dan de Gouda's glorie fritessaus op KAMERTEMPERATUUR er in, dan de uien, die moeten heel fijn zijn gesneden, dat is de trick. En dan als laatste de curry, vanzelfsprekend ook op kamertemperatuur.
Fritessaus is zielloze zoete patatdecoratie. Hulde aan de echte mayo!
conlechemaandag 16 juli 2007 @ 13:09
quote:
Op maandag 16 juli 2007 12:53 schreef MarkDeMagiër het volgende:

[..]

Fritessaus is zielloze zoete patatdecoratie. Hulde aan de echte mayo!
TS vroeg hoe je een echte snackbar-frikandel kon maken, ik denk dat de meesten fritessaus gebruiken. Mijn of jouw persoonlijke voorkeur heeft daar niet zoveel mee te maken.
-Nielz-maandag 16 juli 2007 @ 13:18
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 20:42 schreef Tezz het volgende:
goudfrikandellen jongens.
GOUDFRIKANDELLEN.


(te verkrijgen bij de betere diepvriesspeciaalzaak, zoals Van Reizingen enzo).
Bedoel je de Goldfrik van Van Lieshout?
punchdrunkmaandag 16 juli 2007 @ 13:29
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:22 schreef mike4141 het volgende:
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten....
en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat..
en wie ben jij om uit te maken welk dier "edel" is en welk dier niet? wat een arrogantie.
Gunnermaandag 16 juli 2007 @ 15:44
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:12 schreef Simsfan88 het volgende:
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders...
Stansfieldmaandag 16 juli 2007 @ 21:57
tering ik krijg echt zin in een frikandel speciaal.
Zij-en-Hijdinsdag 17 juli 2007 @ 16:57
Ik heb alle ingrediënten in huis dus dat wordt vanaaf een lekkere dikke vette frikandel speciaal!
Simsfan88dinsdag 17 juli 2007 @ 20:46
Vergeten te zeggen, maar foto's van zelfgemaakte frikandellen speciaal zijn welkom
Zij-en-Hijwoensdag 18 juli 2007 @ 17:00
quote:
Op dinsdag 17 juli 2007 16:57 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Ik heb alle ingrediënten in huis dus dat wordt vanaaf een lekkere dikke vette frikandel speciaal!
Tis een dagje later geworden maar als lunchhapje smaakte hij meer dan lekker!!!
Mét heinz ketchup!
Geen curry..
conlechewoensdag 18 juli 2007 @ 17:01
quote:
Op woensdag 18 juli 2007 17:00 schreef Zij-en-Hij het volgende:

[..]

Tis een dagje later geworden maar als lunchhapje smaakte hij meer dan lekker!!!
Mét heinz ketchup!
Geen curry..
Zie je ondertitel......
hassanjassandonderdag 19 juli 2007 @ 15:43
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:22 schreef mike4141 het volgende:
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten....
en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat..
Sinds wanneer is dan het overgebleven vlees ineens afval? Wat voor de 1 afval is, is voor de ander lekker? En frikandel is altijd wel lekkah...
hassanjassandonderdag 19 juli 2007 @ 15:47
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 10:53 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
stelletje klootzakken... ik woon in Berlijn, en hier doen ze niet aan frikandellen! als ik nu weer op vakantie ben in Nederland eet ik alleen maar frikandel speciaal... weet het nu wel weer...!
ja maar daar hebben ze weer die zalige currywurst. Heerlijk vind ik dat !!
liefkleinmeisjuhdonderdag 19 juli 2007 @ 15:51
Ja van te voren opensnijden is echt een wereld van verschil qua smaak!!!
Dan proeven ze net als bij de snackbar, jummie
SevenWonderszondag 22 juli 2007 @ 21:37
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:12 schreef Simsfan88 het volgende:
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders...
Ja gek he? Mayoniase of fritessaus zijkn ook twee heel verschillende dingen. Een mayonaise is over het algemeen veel vetter omdat er (meer) olie is in verwerkt....
hello_moto1992zondag 22 juli 2007 @ 22:18
Sowieso de Curry van de Aldi . Ik vind op de één of andere manier die veel lekkerder dan de andere soorten.
Broertiedinsdag 22 juli 2008 @ 20:45
Tering!!! Heb nu ineens zin in een hamburger van Elite.... 3 dagen later ruik je nog dat je hem gegeten hebt, maar oh zo hemels lekker!!!! *rent naar de frituurpan*
Logitikdinsdag 22 juli 2008 @ 21:00
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:12 schreef Fillipe het volgende:
En bedankt voor dit opgewekte honger gevoel. Val deaud.
Wou ik ook zegge! Frikandel speciaal
Logitikdinsdag 22 juli 2008 @ 21:01
Wat ik me zat te bedenken..

Als je bij de frietboer zo'n lekker staaf haalt, neem ik m altijd nog ergens mee naartoe. Misschien trekken de sausen er wat beter in dan, zodat de hele frikandel anders gaat smaken (en iets sappiger wordt).
Mikkiedinsdag 22 juli 2008 @ 21:04
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 77% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:55 ]
rulerofdeathdinsdag 22 juli 2008 @ 21:07
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 21:04 schreef Mikkie het volgende:
Bedankt voor het kicken van dit topic. Ik stond immers op het punt om nog te gaan koken, maar ben nu 10.000 redenen aan het verzinnen om dat niet meer te doen en friet te halen.
succes

ik wil nu ook iets uit de frituur
arj1o1dinsdag 22 juli 2008 @ 22:26
Gebruik Oliehoorn mayonaise en Oliehoorn curry, bij diverse snackbars in fles te koop (ook bij sommige supermarkten). Frikandellen bij de groothandel halen.
Beelzebufodinsdag 22 juli 2008 @ 22:40
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:12 schreef Simsfan88 het volgende:
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders...
Zaanse. (en dat is een merk, geen type). Zo ongeveer de goedkoopste uit de winkel, onverantwoord gemaakt van legbattereieren. Maar lekker.... lekkah....
Beelzebufodinsdag 22 juli 2008 @ 22:44
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 21:07 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]

succes

ik wil nu ook iets uit de frituur
Ik heb vandaag net een nieuwe frituurpan gekocht (de oude was onherstelbaar dood). Helaas nog geen vet er in (morgen bij de super halen)....
Red_85woensdag 23 juli 2008 @ 14:20
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 22:40 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Zaanse. (en dat is een merk, geen type). Zo ongeveer de goedkoopste uit de winkel, onverantwoord gemaakt van legbattereieren. Maar lekker.... lekkah....
Lekker boeiend, we staan toch aan de top van de voedselketen. We fokken alles voor ons plezier:P
En idd, lekkerder dan welke fles dan ook.
Qweawoensdag 23 juli 2008 @ 14:28
ik vind met curry ranzig. Mijn snackbar heeft eigengemaakte saus. En als ik het zelf maak, doe ik een lekker uitje, frikandelle saus van Oliehoorn en Mayo van oliehoorn
Raantjewoensdag 23 juli 2008 @ 17:02
Oh mén... Slecht idee om dit topic te gaan lezen, hónger ineens!
Ben alleen nog niemand tegengekomen die gebakken uitjes (van conimex, uit een potje) in plaats van verse ui gebruikt, is echt zooooo lekker!!
Plastic_Powerwoensdag 23 juli 2008 @ 17:27
Ik moet tot december wachten om er weer eens 1tje te kunnen verorberen
LeeHarveyOswaldwoensdag 23 juli 2008 @ 18:09
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 02:22 schreef mike4141 het volgende:
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten....
en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat..
Dat is het dus ook. Alleen bruikbaar slachtafval, dus vlees wat op botten achterblijft een geen ogen of andere onzin.
arj1o1woensdag 23 juli 2008 @ 18:10
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 17:27 schreef Plastic_Power het volgende:
Ik moet tot december wachten om er weer eens 1tje te kunnen verorberen
Overal ter wereld verkopen ze frinandellen...
Plastic_Powerwoensdag 23 juli 2008 @ 18:13
quote:
Op woensdag 23 juli 2008 18:10 schreef arj1o1 het volgende:

[..]

Overal ter wereld verkopen ze frinandellen...
Ja, maar ik wil een frikandel
Coolfoolwoensdag 23 juli 2008 @ 21:58
Shit! En nou trek in frikandellen. Domme doos, ik ga nog kijken ook...
emil23vrijdag 25 juli 2008 @ 23:16
quote:
Op donderdag 12 juli 2007 16:12 schreef Simsfan88 het volgende:
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders...
De curry en de fritesaus van "De Oliehoorn" Dat is de allerbeste.
]http://www.oliehoorn.nl/
W00fervrijdag 25 juli 2008 @ 23:48
Over smaak valt niet te twisten ofzoiets.
Troeldinsdag 29 juli 2008 @ 07:06
Wij hebben hier altijd de frikadellen van de Plus. Die zijn echt gewoon lekkerder dan die van de Mora of de Beckers.
Remia Curry en Fritessaus en een versgehakt uitje
kraakvandaaldinsdag 29 juli 2008 @ 07:08
De echt goed gekruide zijn verdwenen helaas.
Mirjamdinsdag 29 juli 2008 @ 07:16
ik vergeet altijd om ketchup te vragen in plaats van curry
nouja, altijd, wanneer ik het bestel, 2 keer per jaar ofzo.
maar toch is dat
TJDoornbosdinsdag 29 juli 2008 @ 07:38
Hoelaat eten we?
Martijn_77dinsdag 29 juli 2008 @ 09:35


Even ene plaatje om het topic op te vrolijken
Qweadinsdag 29 juli 2008 @ 15:52
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 07:16 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik vergeet altijd om ketchup te vragen in plaats van curry
nouja, altijd, wanneer ik het bestel, 2 keer per jaar ofzo.
maar toch is dat
Na aanleiding van deze post ben ik zaterdag naar de snackbar gegaan en heb ik 1 met curry en 1 met ketchup besteld.

Conclusie ; beide niet te vreten, maar de curry stukken beter dan de ketchup.

Doe mij voortaan maar weer eigengemaakte saus van mn eigen snackbar
kraakvandaaldinsdag 29 juli 2008 @ 15:55
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 15:52 schreef Qwea het volgende:


Doe mij voortaan maar weer eigengemaakte saus van mn eigen snackbar
Wat maakt die dan voor saus?
arj1o1dinsdag 29 juli 2008 @ 16:31
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 09:35 schreef Martijn_77 het volgende:
[ afbeelding ]

Even ene plaatje om het topic op te vrolijken
\

Honger!
Qweadinsdag 29 juli 2008 @ 16:34
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 15:55 schreef kraakvandaal het volgende:

[..]

Wat maakt die dan voor saus?
Ja dat weet ik dus niet. iig met mayo erdoor. Het is ook licht zalm roze van kleur. Het is ook stukken romiger
DarkerThanBlackdinsdag 29 juli 2008 @ 16:57
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 16:34 schreef Qwea het volgende:

[..]

Ja dat weet ik dus niet. iig met mayo erdoor. Het is ook licht zalm roze van kleur. Het is ook stukken romiger
Wiskeysaus
Qweadinsdag 29 juli 2008 @ 17:04
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 16:57 schreef DarkerThanBlack het volgende:

[..]

Wiskeysaus
Nee, volgens mij niet.

Ik ga zodra ik daar weer wat haal, het wel eventjes vragen
TJDoornbosdinsdag 29 juli 2008 @ 19:15
Ik ken ook een tent die zelf een mix van curry en mayo maakt voor over de frikandel.

Hoelaat serveert iemand hier eens wat
pleeborstelvrijdag 1 augustus 2008 @ 11:16
Hier in Zwolle is een snackbar met eigengemaakte frikandellen. Die is gepaneerd en drijft in een soort mix van mayo, curry en uitjes. Echt heerlijk, maar smaakt eigenlijk heel anders dan een gewone frikandel speciaal.
arj1o1vrijdag 1 augustus 2008 @ 11:44
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 17:04 schreef Qwea het volgende:

[..]

Nee, volgens mij niet.

Ik ga zodra ik daar weer wat haal, het wel eventjes vragen
Frikansaus? (zie oliehoorn)
Qweavrijdag 1 augustus 2008 @ 11:58
quote:
Op vrijdag 1 augustus 2008 11:44 schreef arj1o1 het volgende:

[..]

Frikansaus? (zie oliehoorn)
Nou, ik denk wel dat er frikansaus doorzit. Maar het is niet enkel frikandellensaus. Want dat smaakt anders dan die eigen gemaakte saus

Ze hebben het ook in een kom zitten, afgedekt met folie.
Qweavrijdag 1 augustus 2008 @ 11:59
quote:
Op vrijdag 1 augustus 2008 11:16 schreef pleeborstel het volgende:
Hier in Zwolle is een snackbar met eigengemaakte frikandellen. Die is gepaneerd en drijft in een soort mix van mayo, curry en uitjes. Echt heerlijk, maar smaakt eigenlijk heel anders dan een gewone frikandel speciaal.
welke snackbar. Ik elke week wel een paar keer in zwolle (school he ) en die wil ik wel es proberen
#ANONIEMvrijdag 1 augustus 2008 @ 12:02
Frikandellen speciaal zijn de heilige graal van de voedselketen.
pleeborstelzaterdag 2 augustus 2008 @ 10:30
quote:
Op vrijdag 1 augustus 2008 11:59 schreef Qwea het volgende:

[..]

welke snackbar. Ik elke week wel een paar keer in zwolle (school he ) en die wil ik wel es proberen
Bij vd Kolk, zit niet in het centrum maar aan de Assendorperstraat
kawotskidinsdag 5 augustus 2008 @ 21:38
ok, zit ik al uren te bedenken wat ik morgen ga eten, Fou Yong Hai, en zie ik in ene dit topic.. dat wordt dus patat, frikandel speciaal met Heinz Currysaus.
Logitikdinsdag 5 augustus 2008 @ 22:56
quote:
Op dinsdag 29 juli 2008 09:35 schreef Martijn_77 het volgende:
[ afbeelding ]

Even ene plaatje om het topic op te vrolijken
hongergevoel
Logitikdinsdag 5 augustus 2008 @ 22:56
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 21:38 schreef kawotski het volgende:
ok, zit ik al uren te bedenken wat ik morgen ga eten, Fou Yong Hai, en zie ik in ene dit topic.. dat wordt dus patat, frikandel speciaal met Heinz Currysaus.
Ik zou de patat achterwege laten, en vier special frikandel's nemen
Saekerhettdinsdag 5 augustus 2008 @ 23:09
quote:
Op dinsdag 5 augustus 2008 21:38 schreef kawotski het volgende:
Heinz Currysaus.


Er is maar één curry die je over je frikandel speciaal moet gooien:

HELA

Case-floridazaterdag 13 november 2010 @ 04:48
het recept van mijn frikandellen die ik zelf maak hier in Florida USA, de smaak is heel erg dicht bij de fabrieks frikandellen die we in Nederland hebben,

Het maken is echt niet zo moeilijk hoor:-))

Recept;

500 gram runder gehakt
250 gram kippen gehakt
2 eieren
5 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zout
5 of 6 eetlepels paneermeel
2 grote uien

HET kruidenmengsel !!

3 theelepels zwarte peper
2 theelepels komijnpoeder
1 theelepel korianderpoeder
1/2 theelepel kruidnagelpoeder
2 theelepels geel mosterdpoeder
1/4 theelepel nootmuskaatpoeder
1/2 theelepel cayennepeper

theelepel niet een te kleine nemen !!

Voor het makel en mengen van alle ingredienten gebruik ik een keukenmachine die alles tot een "prut", "patee" ONHERKENBARE massa draait!

Doe de runder gehakt en kippen gehakt, eieren, paneermeel, uien (fijn gemaakt), ketjap, zout en HET kruidenmengsel, ALLES dus, !! in de keukenmachine en laat het op hoge snelheid tot een "onherkenbare" massa draaien (dit duurt even) .

Dan het "moeilijkste" he, lannge ronde frikandellen maken/draaien. :-))

Ik doe het zo;

ik heb PVC buisjes op lengte afgezaagt (20 cm) met een buis binnen diameter van +/- 25 milimeter ( 1 inch.), de buisjes vul ik met het ONHERKENBARE massa, ( meestal neem ik het buisje in mijn hand en druk het buisje steeds naar beneden in de massa en daarmee vul ik het buisje zonder luchtbellen), als alle buisjes gevuld zijn gaan ze ongeveer 8 min. in kokend water,

na die 8 min. uit het water halen even wat aflaten koelen , dan duw je heel eenvoudig de frikandellen uit het buisje, (kaars recht !!), en klaar zijn ze!!

nu kan je ze invriezen of direkt frituren.

veel plezier :-))
PyThvrijdag 19 november 2010 @ 01:43
Nou ik heb weer honger nu, gvd!!

frikandel-speciaal.jpg
Lo-Fivrijdag 19 november 2010 @ 01:48
Toch moet er allereerst een algemeen verbreid misverstand uit de wereld worden geholpen. Net zoals een patat speciaal, kan ook een frikandel speciaal zowel curry als ketchup bevatten.
kawotskivrijdag 19 november 2010 @ 23:43
quote:
Op vrijdag 19 november 2010 01:48 schreef Lo-Fi het volgende:
Toch moet er allereerst een algemeen verbreid misverstand uit de wereld worden geholpen. Net zoals een patat speciaal, kan ook een frikandel speciaal zowel curry als ketchup bevatten.

Dat klopt, toen die snackbarmedewerker per ongeluk ketchup op m'n frik speciaal deed en ik dat uiteraard niet accepteerde.. Ik ben er daarna ook nooit meer geweest, prutsers..
loecjezaterdag 20 november 2010 @ 12:58
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2008 10:30 schreef pleeborstel het volgende:

[..]

Bij vd Kolk, zit niet in het centrum maar aan de Assendorperstraat :9
:Y :Y)
Erosjuhhhmaandag 22 november 2010 @ 16:42
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2007 16:12 schreef Simsfan88 het volgende:
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders... :)
frietsaus is geen mayonaise allereerst
Vleyczejturmaandag 22 november 2010 @ 17:06
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2007 10:53 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:
stelletje klootzakken... ik woon in Berlijn, en hier doen ze niet aan frikandellen! :( als ik nu weer op vakantie ben in Nederland eet ik alleen maar frikandel speciaal... weet het nu wel weer...! ;(
In friedrichshain zit een nederlandse snackbar (ja echt!) waar ze ook frikandellen verkopen!
Kuno_van_Dijkmaandag 22 november 2010 @ 19:35
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 17:06 schreef Vleyczejtur het volgende:

[..]

In friedrichshain zit een nederlandse snackbar (ja echt!) waar ze ook frikandellen verkopen!
Adressen moeten we hebben!
Terpentin07maandag 22 november 2010 @ 19:57
quote:
99s.gif Op maandag 22 november 2010 19:35 schreef Kuno_van_Dijk het volgende:

[..]



Adressen moeten we hebben!
http://www.demolen.de/
PluisigNijntjemaandag 22 november 2010 @ 22:00
Heb alleen de eerste pagina gelezen maar mijn tips zijn;

- bij de snackbar vragen welke saus ze hebben en die kopen
- oud(er) frituurvet gebruiken (tsja, daar komt die smaak ook een beetje vandaan)
- idd verschillende frikandellen uitproberen, kijken welke lijkt op die van jouw snackbar.
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:06
Ik zou juist niet proberen de snackbar zoveel mogelijk te imiteren. Aan een gemiddelde frikandel speciaal die je in een snackbar koopt, valt nog wel het 1 en ander te verbeteren.
PluisigNijntjemaandag 22 november 2010 @ 22:12
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:06 schreef Lo-Fi het volgende:
Ik zou juist niet proberen de snackbar zoveel mogelijk te imiteren. Aan een gemiddelde frikandel speciaal die je in een snackbar koopt, valt nog wel het 1 en ander te verbeteren.

Dat kan wel zijn, ik beantwoord gewoon de vraag van TS:
Oke, even een simpele vraag. Frikandellen speciaal van een frietzaak/snackbar zijn veeel lekkerder dan als je ze zelf maakt. Natuurlijk hebben ze andere frikandellen, mayonaise en curry, maar hoe maak je hem nu zelf zo lekker?
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:14
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:12 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]


Dat kan wel zijn, ik beantwoord gewoon de vraag van TS:
Oke, even een simpele vraag. Frikandellen speciaal van een frietzaak/snackbar zijn veeel lekkerder dan als je ze zelf maakt. Natuurlijk hebben ze andere frikandellen, mayonaise en curry, maar hoe maak je hem nu zelf zo lekker?
Dat kan wel zijn, maar ik reageerde ook niet op jou.

Ik zie iig weinig reden om de buurtsnackbar te willen imiteren.
PluisigNijntjemaandag 22 november 2010 @ 22:17
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:14 schreef Lo-Fi het volgende:

[..]


Dat kan wel zijn, maar ik reageerde ook niet op jou.

Ik zie iig weinig reden om de buurtsnackbar te willen imiteren.
Oh sorry. Hij leek logisch op mijn post maar idd ook op het hele topic/ts :P

Ik vind zelf de gemiddelde frikandel speciaal bij de snackboer niet echt bijzonder, meestal ook veel te hard gebakken. Maar blijkbaar vindt ts ze lekker :P
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:19
Maar wat kwalijker is, is het feit dat TS er vanuit gaat dat er per se curry hoort op een frikandel speciaal.
BB-Kingmaandag 22 november 2010 @ 22:22
Mexicano pinda is ook prima te doen.

Al moet ik zeggen dat ik elke zaterdag ook een frikandel speciaal erbij nuttig.
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:26
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:22 schreef BB-King het volgende:
Mexicano pinda is ook prima te doen.
Dat zeker. Een vriend van mij heeft een tijdje terug iets vreselijks meegemaakt: ergens in Alkmaar haalde een medewerker van een snackbar het in z'n hoofd om over een mexicano standaard curry te doen. :')
rulerofdeathmaandag 22 november 2010 @ 22:27
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:19 schreef Lo-Fi het volgende:
Maar wat kwalijker is, is het feit dat TS er vanuit gaat dat er per se curry hoort op een frikandel speciaal.
jij smeert er ketchup op? :r
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:28
quote:
15s.gif Op maandag 22 november 2010 22:27 schreef rulerofdeath het volgende:

[..]


jij smeert er ketchup op? :r
Nee en nooit gedaan ook. Ik eet sowieso geen frikandellen speciaal (meer).
rulerofdeathmaandag 22 november 2010 @ 22:31
maar wat hoort volgens jou op een frikandel speciaal dan?
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:33
quote:
5s.gif Op maandag 22 november 2010 22:31 schreef rulerofdeath het volgende:
maar wat hoort volgens jou op een frikandel speciaal dan?
Het kan zowel met curry als met ketchup. Zelfde geldt voor een patatje speciaal.
opastokvismaandag 22 november 2010 @ 22:34
quote:
1s.gif Op donderdag 12 juli 2007 02:29 schreef mike4141 het volgende:
Beckers is echt een gaar kut merk, laatste 3 x dat ik produkten van hun heb gegeten ben ik daar ziek van geworden (verspreid over een jaar tijd fzo)

die bami schijven,frikandellen, en magnetron loempia's .. weet niet wat ze er in stoppen..
maar ik ga liever ''gewoon'' dood
herkenbaar, kots me ook de tering van beckers.

die van de aldi zijn goed te beren trouwens. ^O^ :9~
BB-Kingmaandag 22 november 2010 @ 22:47
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:33 schreef Lo-Fi het volgende:

[..]


Het kan zowel met curry als met ketchup. Zelfde geldt voor een patatje speciaal.
Maar is een patatje speciaal nu hetzelfde als een patatje oorlog?
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 22:50
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:47 schreef BB-King het volgende:

[..]



Maar is een patatje speciaal nu hetzelfde als een patatje oorlog?
Nee. Voor zover ik gewend ben is een patatje oorlog met mayonaise en satésaus.
bl_henkie2maandag 22 november 2010 @ 22:56
quote:
1s.gif Op zaterdag 2 augustus 2008 10:30 schreef pleeborstel het volgende:

[..]

Bij vd Kolk, zit niet in het centrum maar aan de Assendorperstraat :9
Ik heb hier nooit bij stil gestaan.
Wat een geweldige concept. Een snackbar die zijn eigen ballen en frikandellen draait!
Helaas zijn de reviews de laatste tijd niet best, is het nog steeds te kanen?

En kan iemand zo iets dergelijks aanbevelen in Amsterdam?
En dan bedoel ik niet Van Dobben of yuppententen als de Burger Bar.
PluisigNijntjemaandag 22 november 2010 @ 23:06
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 22:50 schreef Lo-Fi het volgende:

[..]


Nee. Voor zover ik gewend ben is een patatje oorlog met mayonaise en satésaus.
En uitjes, bij onze snackboer tenminste.
Simsfan88maandag 22 november 2010 @ 23:06
Mijn topic, it's alive! Honger :P
Lo-Fimaandag 22 november 2010 @ 23:13
quote:
1s.gif Op maandag 22 november 2010 23:06 schreef PluisigNijntje het volgende:

[..]


En uitjes, bij onze snackboer tenminste.
Ja, dat zou kunnen. Over het algemeen worden maar weinig mensen het eens of er nu wel of geen uitjes op 'horen'. Persoonlijk hoef ik er geen uitjes op iig.