Simsfan88 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:02 |
Oke, even een simpele vraag. Frikandellen speciaal van een frietzaak/snackbar zijn veeel lekkerder dan als je ze zelf maakt. Natuurlijk hebben ze andere frikandellen, mayonaise en curry, maar hoe maak je hem nu zelf zo lekker? Wat zijn de beste frikandellen en lekkerste mayo en curry om hem zelf zo lekker te maken en hem op de gemiddelde snackbar frikandel speciaal te laten lijken!? ![]() ![]() | |
W00fer | donderdag 12 juli 2007 @ 02:09 |
Niet die teringranzige uit zo'n kartonnen kutpak van de plaatselijke super. Of je moet die handgemaakte hebben. Van Staveren of zoiets, met zo'n rood logo. | |
Terpentin07 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:10 |
Dat vroeg ik me ook altijd af als frikandel speciaal liefhebber.Dus een tvp. | |
El_Rolando | donderdag 12 juli 2007 @ 02:11 |
T.V.P. ![]() | |
Fillipe | donderdag 12 juli 2007 @ 02:12 |
En bedankt voor dit opgewekte honger gevoel. Val deaud. | |
mike4141 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:13 |
quote:Ik lust in eene weer frikandellen geloof ik! ![]() | |
W00fer | donderdag 12 juli 2007 @ 02:14 |
Paardenvlees is duur, maar volgens mij best lekker. Struisvogel schijnt ook goed te doen te zijn. | |
mike4141 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:22 |
geen idee, maaruh een paard is een edel dier -> hou sowieso niet zo van vlees eten.... en dat eet ik dus gewoon liever helemaal niet (principe kwestie) maar ik dacht echt dat er allemaal slachtafval in zat.. | |
ikwilookwatzeggen | donderdag 12 juli 2007 @ 02:25 |
Potverdimme dat ziet er lekker uit! ![]() Haal een doos frikadellen bij de groothandel (misschien de Macro?) en niet bij de C1000. | |
Prowl | donderdag 12 juli 2007 @ 02:26 |
Beckers Frikadellen met Remia Curry en Mayo en een gesnipperde rode ui ![]() | |
Boe-man | donderdag 12 juli 2007 @ 02:28 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
mike4141 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:29 |
Beckers is echt een gaar kut merk, laatste 3 x dat ik produkten van hun heb gegeten ben ik daar ziek van geworden (verspreid over een jaar tijd fzo) die bami schijven,frikandellen, en magnetron loempia's .. weet niet wat ze er in stoppen.. maar ik ga liever ''gewoon'' dood | |
mike4141 | donderdag 12 juli 2007 @ 02:30 |
quote:Geboortedatum: 1987 ga's slapen kut kind ![]() | |
Boe-man | donderdag 12 juli 2007 @ 02:34 |
quote:bakkes nerdmans ![]() Wel een principe kwestie maken van paardenvlees eten, maar een frikandelletje speciaal gaat er wel in ![]() | |
mike4141 | donderdag 12 juli 2007 @ 03:15 |
quote:Er is niks mis met een staafje seperatorvlees. (van rund/kip) | |
Morwen | donderdag 12 juli 2007 @ 03:53 |
Beckers frikandellen ![]() ![]() ![]() | |
dvr | donderdag 12 juli 2007 @ 03:55 |
Grote frikandellentest van een stel overduidelijke kenners | |
teamlead | donderdag 12 juli 2007 @ 07:36 |
quote:ketchup op een frikandel speciaal ![]() ![]() ![]() | |
ThE_ED | donderdag 12 juli 2007 @ 07:38 |
quote:Volgens mij is paard niet meer zo duur omdat het toch bijna niet meer wordt gegeten en die paarden er nog wel zijn. ![]() | |
Vanyel | donderdag 12 juli 2007 @ 08:34 |
Ik vind ze juist zelfgemaakt vaak lekkerder de truc opensnijden vóór je ze frituurt lekkere mayo erin HELA curry gewurz erover en dan pas de uien perfecte frikandel speciaal | |
Gunner | donderdag 12 juli 2007 @ 08:37 |
quote: ![]() Heinz Ketchup FTW | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 08:47 |
quote: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | |
Coolfool | donderdag 12 juli 2007 @ 10:45 |
Ja lekker, lees ik dit topic om 10.45 uur heb ik gelijk trek in patat met frikandellen! ![]() | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 10:49 |
quote:Ik had hetzelfde maar dan om kwart voor 9 ![]() | |
mAst3rb33r | donderdag 12 juli 2007 @ 10:50 |
quote:En ze blijven het stug hebben over frikadellen, terwijl het toch echt frikaNdellen zijn. Frikadellen zijn een soort platte gahaktballen... | |
Kuno_van_Dijk | donderdag 12 juli 2007 @ 10:53 |
stelletje klootzakken... ik woon in Berlijn, en hier doen ze niet aan frikandellen! ![]() ![]() | |
CreativeMind | donderdag 12 juli 2007 @ 10:57 |
De echte frikandellen zijn van Van Oers ![]() | |
Mikkie | donderdag 12 juli 2007 @ 10:57 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 94% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:54 ] | |
Guncta | donderdag 12 juli 2007 @ 11:01 |
ik zal even andere puntjes toevoegen, aangezien smaak voor een heel groot gedeelte ook nog wordt bepaald door geur, geluid en tast: - Gebruik na het frituren directeen stuk keukenrol papieren om de frikandellen 'af te drogen'. Zo zijn ze minder vet en voelen ze steviger aan. - Doe de ui er als laatste op, aangezien dit een versproduct is en je graag ui wil ruiken en zien. - Frituur niet in dezelfde ruimte of gebruik een goede afzuigkap. Bij voorkeur door iemand anders laten maken die frikandellen. Serieus, scheelt een hele hoop. Mijn pa maakt ze precies hetzelfde als mij, zelfde tijd en manier van handelen. Alleen zijn de frikandellen die hij maakt een stuk lekkerder. Ik zelf heb ook het idee dat curry, mayo en dan uitjes beter smaken dan mayo curry en dan uitjes. Maar dat weet ik niet zeker. | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 11:07 |
Eerst curry dan mayo, dat doe ik ook altijd maar volgens mij maakt het niet zoveel verschil heb er wel al vaker op gelet maar niet echt een voorkeur, ik doe de curry gewoon als eerst omdat die er beter tussen loopt. | |
Guncta | donderdag 12 juli 2007 @ 11:09 |
quote:Idd, dat probleem heb ik vaak ook. Die curry die ik meestal gebruik heeft zo'n grote dop, dus dan kan je het altijd nog even uitstrijken voor je de mayo er op doet. | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 11:20 |
quote:Ik gebruik Hela curry over het algemeen, nu heb ik een frituur in de buurt die hebben curry die is nog donkerder en smaakt wat zoeter dan die van de Hela smaakt. Soms gaat mijn voorkeur uit naar hun curry, gewoonweg omdat ik er zin in heb. Ook zorg ik ervoor dat mijn curry lauw/warm is in plaats van ijskoud uit de koelkast. | |
Guncta | donderdag 12 juli 2007 @ 11:23 |
quote:Bij de Lidl (volgens mij) hebben ze curry die naar pepernoten smaakt. Die vond ik ook altijd appart+ een beetje vies. Alleen heb ik soms hetzelfde probleem, soms heb je gewoon zin in afwisseling en heb je meer trek in die pepernoten-curry. Dus meestal 2 verschillende curryflessen in huis. Al is die curry niet lekker bij een frikandel. Dan heb ik liever iets pittiger curry. | |
#ANONIEM | donderdag 12 juli 2007 @ 11:30 |
quote:Oh dus ik ben niet de enige die de curry van de Lidl naar pepernoten vind smaken ![]() De curry van de AH vind ik nog het lekkerste btw. | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 11:36 |
Ik blijf Hela het lekkerst vinden ![]() | |
Guncta | donderdag 12 juli 2007 @ 11:38 |
quote:Bij mij in de vriendengroep snappen ze ook niet hoe ik er bij kom. Dacht altijd dat ik de enige was die dat proefde, maar gelukkig, of er zijn nog meer rare mensen zoals ik, of het is echt een pepernotensmaak die er aan zit. ![]() Ik vind daardoor die curry ook naar alles behalve curry smaken. Zelfs ketchup zou dan nog dichter in de buurt zitten, omdat dat wat zoeter is, ook al proef je ook niet echt tomaat. Ik zou pepernoten ook nooit koppelen aan peper of spicy, maar door die curry nu wel een klein beetje. | |
rulerofdeath | donderdag 12 juli 2007 @ 11:43 |
quote:ik ook en de curry van de aldi op nr 2. de curry van gouda's glorie vind ik net ketchup. | |
appelsientje | donderdag 12 juli 2007 @ 11:45 |
1 van de lekkerste snacks die er bestaan ![]() | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 11:46 |
quote:Die van de Aldi is gewoon gewenning, heette dat niet Golden Wonder altijd? Serieus, mijn ma nam die altijd mee maar sinds ik op mezelf zit komt dat er dus niet meer in, vroeger at ik het nog wel als curry maar of smaak verandert of het valt gewoon niet onder die noemer ![]() | |
Kuno_van_Dijk | donderdag 12 juli 2007 @ 11:49 |
is het niet mogelijk om zelf curry te maken? | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 12:01 |
quote:Curry wordt niet gemaakt, curry is geschapen ![]() | |
Kuno_van_Dijk | donderdag 12 juli 2007 @ 12:03 |
quote:goed dan stel ik de vraag anders...! ![]() Kunnen we zelf niet curry schapen? (heb al even gezocht maar vind alleen maar indische curry voor bij rijst enzo..:! ![]() | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 12:16 |
2 eetlp. Bloem 1 blokje kippen bouillon 2 eetlp. Zoete sherry 1 sjalot 1 teentje look Blik kokosmelk (125g) 50 cc melk 3 eetlp. Curiepoeder (of 2 + 1 tumerinc voor zachte curry) 1 eetlp. Koriander 50 g fijngesnipperde gemberwortel (of poeder) Sjalot en look fijn snipperen. De wok met 2 X olie verhitten. Olijfolie toevoegen, verhitten en fijngesnipperde sjalot en look 1/2 min aanbakken. Blokje kippenbouillon pletten, mengen met gember, koriander, bloem en in de wok brengen. Blussen met sherry. Vuur verzachten, kokosmelk langzaam in roeren. Saus laten indikken en verdunnen met melk (of water). Saus even aan de kook brengen, en verder verdunnen naar smaak. Peper en zout toevoegen. | |
Kuno_van_Dijk | donderdag 12 juli 2007 @ 12:18 |
quote:is dit curry voor bij de frikandel speciaal.. ![]() | |
D-Devil | donderdag 12 juli 2007 @ 12:25 |
Je kan het proberen ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 12 juli 2007 @ 13:37 |
quote:Dat is de allerlekkerste combi voor je frikandel speciaal!!! ![]() Heb nu ook zin erin. Vanavond denk ik even frikandellen kopen enz ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 12 juli 2007 @ 14:05 |
quote:Ik had hetzelfde trouwens die periode met een paar andere producten, weet alleen niet meer welke. Dacht eerst dat ik zwanger was ofzo dat ik alles naar pepernoten vond smaken ![]() | |
rulerofdeath | donderdag 12 juli 2007 @ 15:16 |
quote:golden table heet de curry van de aldi ![]() | |
Simsfan88 | donderdag 12 juli 2007 @ 16:12 |
En welke mayonaise is nu het beste (of de meest op een snackbar lijkende)? Ik heb thuis een pot Calve mayonaise en een emmer Remia fritessaus, maar die smaken toch een stuk anders... ![]() | |
valek | donderdag 12 juli 2007 @ 16:18 |
quote:Ui moet er als eerste op man. Barbaar. ![]() | |
valek | donderdag 12 juli 2007 @ 16:20 |
De ui moet er eerst op, dan de mayonaise, lekkere vette natuurlijk en dan de Gewurz curry, weet niet hoe je het precies schrijft. En dan de frikandel zelf natuurlijk, maar welke het lekkerste is weet ik niet. | |
smurfzilla | donderdag 12 juli 2007 @ 17:40 |
en nu heb ik zin in een vette hap ![]() | |
geppie | donderdag 12 juli 2007 @ 17:43 |
Frikandel speciaal ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 12 juli 2007 @ 19:56 |
Straks kan ik happen in een frikandel speciaal ![]() Van de snackbar maar die van hun is onwijs lekker! | |
Tezz | donderdag 12 juli 2007 @ 20:42 |
goudfrikandellen jongens. GOUDFRIKANDELLEN. (te verkrijgen bij de betere diepvriesspeciaalzaak, zoals Van Reizingen enzo). | |
Simsfan88 | donderdag 12 juli 2007 @ 21:46 |
quote:Deze net bij de Albert Heijn gezien, ziet er erg goed uit! Zo'n pot is maar 39 cent, ben benieuwd! ![]() @Tezz: Wij hebben altijd frikandellen van van Rijsingen, vind ik niet super... maar goudfrikandellen? Welke zijn dat nu weer ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door Simsfan88 op 13-07-2007 00:43:29 ] | |
coltje87 | donderdag 12 juli 2007 @ 22:29 |
Godsamme, nou heb ik honger. | |
Mikkie | donderdag 12 juli 2007 @ 22:31 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:55 ] | |
Tezz | vrijdag 13 juli 2007 @ 08:34 |
quote:shit man, ik heb gezocht naar een afbeelding maar kan ze niet vinden! Misschien is het dan geen bepaald merk of zo maar een 'bijnaam' ofzo?? Vraag het eens bij Van Rijsingen. Het zijn echt, met afstand, de lekkerste frikandellen OOIT !!! | |
D-Devil | vrijdag 13 juli 2007 @ 09:19 |
quote:Tja er heeft in de consumentengids een keer een mayo test gestaan en daarin kwam deze heeeeeel goed uit de bus. | |
D-Devil | vrijdag 13 juli 2007 @ 09:21 |
Godverdomme kunnen we geen openingstijden voor topics aanvragen, nu zit ik weer met honger ![]() | |
Gripper | vrijdag 13 juli 2007 @ 09:26 |
quote:heb jij ooit een snackbar-uitbater de uitjes eerst in het open ruggetje zien strooien, om m daarna af te kitten met mayo en curry? Het moet precies andersom dus! ![]() | |
valek | vrijdag 13 juli 2007 @ 09:58 |
quote:Ja, doen ze allemaal bij ons. Is veel lekkerder. | |
Martijn_77 | vrijdag 13 juli 2007 @ 19:57 |
Moet wel Hela curry bij dat is echt lekker ![]() | |
Sjengdanny | vrijdag 13 juli 2007 @ 20:14 |
Heb der laatst 3 gemaakt ![]() Heerlijk! | |
densmee | vrijdag 13 juli 2007 @ 20:35 |
http://www.myspace.com/hoelenpapers | |
conleche | vrijdag 13 juli 2007 @ 21:54 |
zelf curry maken: ketchup, kerriepoeder, vloeibare zoetstof. (je kan ook poedersuiker gebruiken, maar geen gewone want dat knarst.) Doorroeren Das alles. Misschien niet zo lekker als de Hela, maar het komt in de buurt. Ik heb vroeger in een tent gewerkt waar ze ook frikandellen verkochten. De werkwijze: eerst opensnijden, dan frituren. Dan de Gouda's glorie fritessaus op KAMERTEMPERATUUR er in, dan de uien, die moeten heel fijn zijn gesneden, dat is de trick. En dan als laatste de curry, vanzelfsprekend ook op kamertemperatuur. | |
Simsfan88 | vrijdag 13 juli 2007 @ 22:39 |
Oke ik heb nu de Zaanse mayonaise en Hela Curry die eerder in dit topic vermeld zijn, nu enkel nog de frikandellen zelf. Welke zijn het beste? De één zegt van Mora, de andere Beckers... maar welke moet ik nu nemen? ![]() Btw, vet nummer van Sjef Hoelenpapers ![]() | |
Vanyel | zaterdag 14 juli 2007 @ 11:13 |
Als je ze maar van te voren opensnijdt, maakt het volgens mij niet zo heel veel uit welke je koopt. En idd, de uien heeel klein snijden. | |
valek | zaterdag 14 juli 2007 @ 12:45 |
quote:Die curry bedoel ik ook. ![]() | |
Saekerhett | zondag 15 juli 2007 @ 11:38 |
Hela curry is idd de lekkerste curry, die hebben wij ook sinds kort ![]() | |
TheFreshPrince | zondag 15 juli 2007 @ 11:46 |
Het is ook voor het eerst dat ik zit te kwijlen bij het lezen van een topic op Fok! TS... Wat doe je ons aan... | |
Pipo_de_Clown | zondag 15 juli 2007 @ 13:11 |
bleh tis net middag en heb er nu al zin in is gewoon een delicatesse! | |
Simsfan88 | zondag 15 juli 2007 @ 13:12 |
quote:Yay, een record! En nogmaals sorry ![]() ![]() | |
gerron23 | zondag 15 juli 2007 @ 19:28 |
quote:ja jij wel hè, vetzak. | |
MarkDeMagiër | maandag 16 juli 2007 @ 12:53 |
quote:Fritessaus is zielloze zoete patatdecoratie. Hulde aan de echte mayo! | |
conleche | maandag 16 juli 2007 @ 13:09 |
quote:TS vroeg hoe je een echte snackbar-frikandel kon maken, ik denk dat de meesten fritessaus gebruiken. Mijn of jouw persoonlijke voorkeur heeft daar niet zoveel mee te maken. | |
-Nielz- | maandag 16 juli 2007 @ 13:18 |
quote:Bedoel je de Goldfrik van Van Lieshout? | |
punchdrunk | maandag 16 juli 2007 @ 13:29 |
quote:en wie ben jij om uit te maken welk dier "edel" is en welk dier niet? wat een arrogantie. | |
Gunner | maandag 16 juli 2007 @ 15:44 |
quote: ![]() | |
Stansfield | maandag 16 juli 2007 @ 21:57 |
tering ik krijg echt zin in een frikandel speciaal. | |
Zij-en-Hij | dinsdag 17 juli 2007 @ 16:57 |
Ik heb alle ingrediënten in huis dus dat wordt vanaaf een lekkere dikke vette frikandel speciaal! ![]() | |
Simsfan88 | dinsdag 17 juli 2007 @ 20:46 |
Vergeten te zeggen, maar foto's van zelfgemaakte frikandellen speciaal zijn welkom ![]() ![]() | |
Zij-en-Hij | woensdag 18 juli 2007 @ 17:00 |
quote:Tis een dagje later geworden maar als lunchhapje smaakte hij meer dan lekker!!! ![]() Mét heinz ketchup! ![]() Geen curry.. ![]() | |
conleche | woensdag 18 juli 2007 @ 17:01 |
quote:Zie je ondertitel...... ![]() | |
hassanjassan | donderdag 19 juli 2007 @ 15:43 |
quote:Sinds wanneer is dan het overgebleven vlees ineens afval? Wat voor de 1 afval is, is voor de ander lekker? En frikandel is altijd wel lekkah... | |
hassanjassan | donderdag 19 juli 2007 @ 15:47 |
quote:ja maar daar hebben ze weer die zalige currywurst. Heerlijk vind ik dat !! | |
liefkleinmeisjuh | donderdag 19 juli 2007 @ 15:51 |
Ja van te voren opensnijden is echt een wereld van verschil qua smaak!!! Dan proeven ze net als bij de snackbar, jummie ![]() | |
SevenWonders | zondag 22 juli 2007 @ 21:37 |
quote:Ja gek he? Mayoniase of fritessaus zijkn ook twee heel verschillende dingen. Een mayonaise is over het algemeen veel vetter omdat er (meer) olie is in verwerkt.... | |
hello_moto1992 | zondag 22 juli 2007 @ 22:18 |
Sowieso de Curry van de Aldi ![]() | |
Broertie | dinsdag 22 juli 2008 @ 20:45 |
Tering!!! Heb nu ineens zin in een hamburger van Elite.... 3 dagen later ruik je nog dat je hem gegeten hebt, maar oh zo hemels lekker!!!! *rent naar de frituurpan* | |
Logitik | dinsdag 22 juli 2008 @ 21:00 |
quote:Wou ik ook zegge! Frikandel speciaal ![]() ![]() | |
Logitik | dinsdag 22 juli 2008 @ 21:01 |
Wat ik me zat te bedenken.. Als je bij de frietboer zo'n lekker staaf haalt, neem ik m altijd nog ergens mee naartoe. Misschien trekken de sausen er wat beter in dan, zodat de hele frikandel anders gaat smaken (en iets sappiger wordt). | |
Mikkie | dinsdag 22 juli 2008 @ 21:04 |
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. - [ Bericht 77% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 18:31:55 ] | |
rulerofdeath | dinsdag 22 juli 2008 @ 21:07 |
quote:succes ![]() ik wil nu ook iets uit de frituur ![]() | |
arj1o1 | dinsdag 22 juli 2008 @ 22:26 |
Gebruik Oliehoorn mayonaise en Oliehoorn curry, bij diverse snackbars in fles te koop (ook bij sommige supermarkten). Frikandellen bij de groothandel halen. | |
Beelzebufo | dinsdag 22 juli 2008 @ 22:40 |
quote:Zaanse. (en dat is een merk, geen type). Zo ongeveer de goedkoopste uit de winkel, onverantwoord gemaakt van legbattereieren. Maar lekker.... lekkah.... | |
Beelzebufo | dinsdag 22 juli 2008 @ 22:44 |
quote:Ik heb vandaag net een nieuwe frituurpan gekocht (de oude was onherstelbaar dood). Helaas nog geen vet er in (morgen bij de super halen).... | |
Red_85 | woensdag 23 juli 2008 @ 14:20 |
quote:Lekker boeiend, we staan toch aan de top van de voedselketen. We fokken alles voor ons plezier:P En idd, lekkerder dan welke fles dan ook. | |
Qwea | woensdag 23 juli 2008 @ 14:28 |
ik vind met curry ranzig. Mijn snackbar heeft eigengemaakte saus. En als ik het zelf maak, doe ik een lekker uitje, frikandelle saus van Oliehoorn en Mayo van oliehoorn ![]() | |
Raantje | woensdag 23 juli 2008 @ 17:02 |
Oh mén... Slecht idee om dit topic te gaan lezen, hónger ineens! Ben alleen nog niemand tegengekomen die gebakken uitjes (van conimex, uit een potje) in plaats van verse ui gebruikt, is echt zooooo lekker!! ![]() | |
Plastic_Power | woensdag 23 juli 2008 @ 17:27 |
Ik moet tot december wachten om er weer eens 1tje te kunnen verorberen ![]() ![]() ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 23 juli 2008 @ 18:09 |
quote:Dat is het dus ook. Alleen bruikbaar slachtafval, dus vlees wat op botten achterblijft een geen ogen of andere onzin. | |
arj1o1 | woensdag 23 juli 2008 @ 18:10 |
quote:Overal ter wereld verkopen ze frinandellen... | |
Plastic_Power | woensdag 23 juli 2008 @ 18:13 |
quote:Ja, maar ik wil een frikandel ![]() | |
Coolfool | woensdag 23 juli 2008 @ 21:58 |
Shit! En nou trek in frikandellen. Domme doos, ik ga nog kijken ook... | |
emil23 | vrijdag 25 juli 2008 @ 23:16 |
quote:De curry en de fritesaus van "De Oliehoorn" Dat is de allerbeste. ]http://www.oliehoorn.nl/ | |
W00fer | vrijdag 25 juli 2008 @ 23:48 |
Over smaak valt niet te twisten ofzoiets. | |
Troel | dinsdag 29 juli 2008 @ 07:06 |
Wij hebben hier altijd de frikadellen van de Plus. Die zijn echt gewoon lekkerder dan die van de Mora of de Beckers. Remia Curry en Fritessaus en een versgehakt uitje ![]() | |
kraakvandaal | dinsdag 29 juli 2008 @ 07:08 |
De echt goed gekruide zijn verdwenen helaas. | |
Mirjam | dinsdag 29 juli 2008 @ 07:16 |
ik vergeet altijd om ketchup te vragen in plaats van curry ![]() nouja, altijd, wanneer ik het bestel, 2 keer per jaar ofzo. maar toch is dat ![]() | |
TJDoornbos | dinsdag 29 juli 2008 @ 07:38 |
Hoelaat eten we? | |
Martijn_77 | dinsdag 29 juli 2008 @ 09:35 |
![]() Even ene plaatje om het topic op te vrolijken | |
Qwea | dinsdag 29 juli 2008 @ 15:52 |
quote:Na aanleiding van deze post ben ik zaterdag naar de snackbar gegaan en heb ik 1 met curry en 1 met ketchup besteld. Conclusie ; beide niet te vreten, maar de curry stukken beter dan de ketchup. Doe mij voortaan maar weer eigengemaakte saus van mn eigen snackbar ![]() | |
kraakvandaal | dinsdag 29 juli 2008 @ 15:55 |
quote:Wat maakt die dan voor saus? | |
arj1o1 | dinsdag 29 juli 2008 @ 16:31 |
quote:\ Honger! | |
Qwea | dinsdag 29 juli 2008 @ 16:34 |
quote:Ja dat weet ik dus niet. iig met mayo erdoor. Het is ook licht zalm roze van kleur. Het is ook stukken romiger ![]() | |
DarkerThanBlack | dinsdag 29 juli 2008 @ 16:57 |
quote:Wiskeysaus ![]() | |
Qwea | dinsdag 29 juli 2008 @ 17:04 |
quote:Nee, volgens mij niet. Ik ga zodra ik daar weer wat haal, het wel eventjes vragen | |
TJDoornbos | dinsdag 29 juli 2008 @ 19:15 |
Ik ken ook een tent die zelf een mix van curry en mayo maakt voor over de frikandel. Hoelaat serveert iemand hier eens wat ![]() | |
pleeborstel | vrijdag 1 augustus 2008 @ 11:16 |
Hier in Zwolle is een snackbar met eigengemaakte frikandellen. Die is gepaneerd en drijft in een soort mix van mayo, curry en uitjes. Echt heerlijk, maar smaakt eigenlijk heel anders dan een gewone frikandel speciaal. | |
arj1o1 | vrijdag 1 augustus 2008 @ 11:44 |
quote:Frikansaus? (zie oliehoorn) | |
Qwea | vrijdag 1 augustus 2008 @ 11:58 |
quote:Nou, ik denk wel dat er frikansaus doorzit. Maar het is niet enkel frikandellensaus. Want dat smaakt anders dan die eigen gemaakte saus ![]() Ze hebben het ook in een kom zitten, afgedekt met folie. | |
Qwea | vrijdag 1 augustus 2008 @ 11:59 |
quote: ![]() ![]() ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 1 augustus 2008 @ 12:02 |
Frikandellen speciaal zijn de heilige graal van de voedselketen. | |
pleeborstel | zaterdag 2 augustus 2008 @ 10:30 |
quote:Bij vd Kolk, zit niet in het centrum maar aan de Assendorperstraat ![]() | |
kawotski | dinsdag 5 augustus 2008 @ 21:38 |
ok, zit ik al uren te bedenken wat ik morgen ga eten, Fou Yong Hai, en zie ik in ene dit topic.. dat wordt dus patat, frikandel speciaal met Heinz Currysaus. | |
Logitik | dinsdag 5 augustus 2008 @ 22:56 |
quote:hongergevoel ![]() | |
Logitik | dinsdag 5 augustus 2008 @ 22:56 |
quote:Ik zou de patat achterwege laten, en vier special frikandel's nemen ![]() | |
Saekerhett | dinsdag 5 augustus 2008 @ 23:09 |
quote: ![]() Er is maar één curry die je over je frikandel speciaal moet gooien: HELA ![]() | |
Case-florida | zaterdag 13 november 2010 @ 04:48 |
het recept van mijn frikandellen die ik zelf maak hier in Florida USA, de smaak is heel erg dicht bij de fabrieks frikandellen die we in Nederland hebben, Het maken is echt niet zo moeilijk hoor:-)) Recept; 500 gram runder gehakt 250 gram kippen gehakt 2 eieren 5 eetlepels ketjap manis 2 eetlepels zout 5 of 6 eetlepels paneermeel 2 grote uien HET kruidenmengsel !! 3 theelepels zwarte peper 2 theelepels komijnpoeder 1 theelepel korianderpoeder 1/2 theelepel kruidnagelpoeder 2 theelepels geel mosterdpoeder 1/4 theelepel nootmuskaatpoeder 1/2 theelepel cayennepeper theelepel niet een te kleine nemen !! Voor het makel en mengen van alle ingredienten gebruik ik een keukenmachine die alles tot een "prut", "patee" ONHERKENBARE massa draait! Doe de runder gehakt en kippen gehakt, eieren, paneermeel, uien (fijn gemaakt), ketjap, zout en HET kruidenmengsel, ALLES dus, !! in de keukenmachine en laat het op hoge snelheid tot een "onherkenbare" massa draaien (dit duurt even) . Dan het "moeilijkste" he, lannge ronde frikandellen maken/draaien. :-)) Ik doe het zo; ik heb PVC buisjes op lengte afgezaagt (20 cm) met een buis binnen diameter van +/- 25 milimeter ( 1 inch.), de buisjes vul ik met het ONHERKENBARE massa, ( meestal neem ik het buisje in mijn hand en druk het buisje steeds naar beneden in de massa en daarmee vul ik het buisje zonder luchtbellen), als alle buisjes gevuld zijn gaan ze ongeveer 8 min. in kokend water, na die 8 min. uit het water halen even wat aflaten koelen , dan duw je heel eenvoudig de frikandellen uit het buisje, (kaars recht !!), en klaar zijn ze!! nu kan je ze invriezen of direkt frituren. veel plezier :-)) | |
PyTh | vrijdag 19 november 2010 @ 01:43 |
Nou ik heb weer honger nu, gvd!!![]() | |
Lo-Fi | vrijdag 19 november 2010 @ 01:48 |
Toch moet er allereerst een algemeen verbreid misverstand uit de wereld worden geholpen. Net zoals een patat speciaal, kan ook een frikandel speciaal zowel curry als ketchup bevatten. | |
kawotski | vrijdag 19 november 2010 @ 23:43 |
Dat klopt, toen die snackbarmedewerker per ongeluk ketchup op m'n frik speciaal deed en ik dat uiteraard niet accepteerde.. Ik ben er daarna ook nooit meer geweest, prutsers.. | |
loecje | zaterdag 20 november 2010 @ 12:58 |
![]() ![]() | |
Erosjuhhh | maandag 22 november 2010 @ 16:42 |
frietsaus is geen mayonaise allereerst | |
Vleyczejtur | maandag 22 november 2010 @ 17:06 |
In friedrichshain zit een nederlandse snackbar (ja echt!) waar ze ook frikandellen verkopen! | |
Kuno_van_Dijk | maandag 22 november 2010 @ 19:35 |
Adressen moeten we hebben! | |
Terpentin07 | maandag 22 november 2010 @ 19:57 |
http://www.demolen.de/ | |
PluisigNijntje | maandag 22 november 2010 @ 22:00 |
Heb alleen de eerste pagina gelezen maar mijn tips zijn; - bij de snackbar vragen welke saus ze hebben en die kopen - oud(er) frituurvet gebruiken (tsja, daar komt die smaak ook een beetje vandaan) - idd verschillende frikandellen uitproberen, kijken welke lijkt op die van jouw snackbar. | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:06 |
Ik zou juist niet proberen de snackbar zoveel mogelijk te imiteren. Aan een gemiddelde frikandel speciaal die je in een snackbar koopt, valt nog wel het 1 en ander te verbeteren. | |
PluisigNijntje | maandag 22 november 2010 @ 22:12 |
Dat kan wel zijn, ik beantwoord gewoon de vraag van TS: Oke, even een simpele vraag. Frikandellen speciaal van een frietzaak/snackbar zijn veeel lekkerder dan als je ze zelf maakt. Natuurlijk hebben ze andere frikandellen, mayonaise en curry, maar hoe maak je hem nu zelf zo lekker? | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:14 |
Dat kan wel zijn, maar ik reageerde ook niet op jou. Ik zie iig weinig reden om de buurtsnackbar te willen imiteren. | |
PluisigNijntje | maandag 22 november 2010 @ 22:17 |
Oh sorry. Hij leek logisch op mijn post maar idd ook op het hele topic/ts ![]() Ik vind zelf de gemiddelde frikandel speciaal bij de snackboer niet echt bijzonder, meestal ook veel te hard gebakken. Maar blijkbaar vindt ts ze lekker ![]() | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:19 |
Maar wat kwalijker is, is het feit dat TS er vanuit gaat dat er per se curry hoort op een frikandel speciaal. | |
BB-King | maandag 22 november 2010 @ 22:22 |
Mexicano pinda is ook prima te doen. Al moet ik zeggen dat ik elke zaterdag ook een frikandel speciaal erbij nuttig. | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:26 |
Dat zeker. Een vriend van mij heeft een tijdje terug iets vreselijks meegemaakt: ergens in Alkmaar haalde een medewerker van een snackbar het in z'n hoofd om over een mexicano standaard curry te doen. ![]() | |
rulerofdeath | maandag 22 november 2010 @ 22:27 |
jij smeert er ketchup op? ![]() | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:28 |
Nee en nooit gedaan ook. Ik eet sowieso geen frikandellen speciaal (meer). | |
rulerofdeath | maandag 22 november 2010 @ 22:31 |
maar wat hoort volgens jou op een frikandel speciaal dan? | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:33 |
Het kan zowel met curry als met ketchup. Zelfde geldt voor een patatje speciaal. | |
opastokvis | maandag 22 november 2010 @ 22:34 |
herkenbaar, kots me ook de tering van beckers. die van de aldi zijn goed te beren trouwens. ![]() ![]() | |
BB-King | maandag 22 november 2010 @ 22:47 |
Maar is een patatje speciaal nu hetzelfde als een patatje oorlog? | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 22:50 |
Nee. Voor zover ik gewend ben is een patatje oorlog met mayonaise en satésaus. | |
bl_henkie2 | maandag 22 november 2010 @ 22:56 |
Ik heb hier nooit bij stil gestaan. Wat een geweldige concept. Een snackbar die zijn eigen ballen en frikandellen draait! Helaas zijn de reviews de laatste tijd niet best, is het nog steeds te kanen? En kan iemand zo iets dergelijks aanbevelen in Amsterdam? En dan bedoel ik niet Van Dobben of yuppententen als de Burger Bar. | |
PluisigNijntje | maandag 22 november 2010 @ 23:06 |
En uitjes, bij onze snackboer tenminste. | |
Simsfan88 | maandag 22 november 2010 @ 23:06 |
Mijn topic, it's alive! Honger ![]() | |
Lo-Fi | maandag 22 november 2010 @ 23:13 |
Ja, dat zou kunnen. Over het algemeen worden maar weinig mensen het eens of er nu wel of geen uitjes op 'horen'. Persoonlijk hoef ik er geen uitjes op iig. |