FOK!forum / Kaaskoppen in het Buitenland / Welk Nederlands voedsel kennen ze in jouw nieuwe land niet ?
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:08
Ik geloof dat drop iets echt Nederlands is. Net als de meeste dingen die we hier in een cafetaria kunnen kopen.

Hebben jullie voorbeelden van Nederlandse etenswaren die ze daar echt niet kennen ?

tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:10
Schiet me plots een scene uit Pulp Fiction te binnen. John Travolta vindt het maar raar dat we hier mayonaise over de frieten gooien. Dus zoiets mag het ook zijn

staticwoensdag 6 juni 2007 @ 18:22
Mayo in het buitenland is meer een soort zure sla-dressing, die kennen geen 'Nederlandse' mayo zoals wij gebruiken. Je krijgt bijna overal ketchup bij.
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 18:22
Is dit niet bijna hetzelfde als het "wat mis je aan nederlands voedsel"? Want als ze het niet kennen, mis je het
MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 18:28
Boerenkool kennen ze hier niet echt als iets dat je eet. Ze gebruken het hier als garnering. Was best wel grappig de eerste keer dat ik gewoon 2 bossen (een bos is 4-5 bladeren) boerenkool afrekende. Kassiere vroeg of ik een groot feest had dat ik zoveel borden moest garneren. Toen ik zei dat ik het ging opeten viel haar mond open van verbazing. Toen maar ff uitgelegd dat ik "Dutch" was en dat we het hier gewoon eten. Een andere keer toen ik boerenkool kocht vroeg de kassiere of mijn konijnen dat nou echt lekker vonden.
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 18:36
Hoe heet boerenkool eigenlijk in het Engels? Ik probeer steeds uit te leggen hoe de Nederlandse keuken in elkaar zit, maar ik kom niet verder dan sauerkraut mashed with potatoes. Andijvie, boerenkool etc.. geen idee hoe dat heet

Ik lust het trouwens niet, maar het leek me wel eens leuk om iets typisch Nederlands te maken voor een feestje.
Gaoxingwoensdag 6 juni 2007 @ 18:38
Volgens mij is het kale, wonderer.

[ Bericht 4% gewijzigd door Gaoxing op 06-06-2007 18:39:14 (typfouten... bedtijd....) ]
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 18:39
Whehe! Even gewiki't: Kale (also called Borecole) is a form of cabbage (Brassica oleracea Acephala Group), green in color, in which the central leaves do not form a head. It is considered to be closer to wild cabbage than most domesticated forms. The species Brassica oleracea contains a wide array of vegetables, including broccoli, cauliflower, and Brussels sprouts. The Cultivar Group Acephala also includes spring greens and collard greens, which are extremely similar genetically.

Boerenkool dus!

Wow. Het is ook hartstikke gezond. Geen wonder dat Nederlanders zo lang zijn. Jammer dat ik het niet te vreten vind
RooieRakkerwoensdag 6 juni 2007 @ 18:42
Ik neem meestal stroopwafels mee voor vrienden in het buitenland. Kennen ze ook niet.
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:46
Maar hoe zit het nou met drop. Kennen ze dat echt niet ?

staticwoensdag 6 juni 2007 @ 18:50
In Egypte iig wel. Daar hebben ze zelfs Haribo bij de Carrefour.
Gaoxingwoensdag 6 juni 2007 @ 18:50
In Azie kan ik daar kort over zijn: nee. In de VS bijvoorbeeld wel, maar vaak een veel zoetere variant dan in NL.

Oh en wonderer: ik had de indruk dat de Amerikaanse kale wat harder was dan de NL'se, en dus langer gekookt moest worden. Het wordt trouwens veel in 't zuiden gebruikt.
Gaoxingwoensdag 6 juni 2007 @ 18:51
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:50 schreef static het volgende:
In Egypte iig wel. Daar hebben ze zelfs Haribo bij de Carrefour.
Ja, hier hadden ze ook autodrop liggen. Maar dat wordt niet door de Thai gekocht, maar door Nederlanders.
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 18:51
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:46 schreef tong80 het volgende:
Maar hoe zit het nou met drop. Kennen ze dat echt niet ?

Bij de Target verkopen ze Australische drop. Maar dat is hetzelfde als Nederlandse, geloof ik (nooit geprobeerd, heb er niet zo'n behoefte aan).
MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 18:52
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:38 schreef Gaoxing het volgende:
Volgens mij is het kale, wonderer.
Klopt. Boerenkool is Kale in het engels.
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:54
En kroketten en frikandellen. Hoe zit het daar mee ?

Olewoensdag 6 juni 2007 @ 18:55
Ik mis in het buitenland vaak een goede volkorenboterham met kaas.

Melk (gepasteuriseerd) is er gelukkig wel steeds vaker.
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:56
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:55 schreef Ole het volgende:
Ik mis in het buitenland vaak een goede volkorenboterham met kaas.
Is het dan meestal witbrood of kennen ze geen kaas ?

MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 18:56
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:54 schreef tong80 het volgende:
En kroketten en frikandellen. Hoe zit het daar mee ?

Dat kennen ze hier (in de VS) totaal niet helaas. Ik maak mijn kroketten & bitterballen zelf en iedereen vind ze geweldig. Moet nog steeds een goed recept/methode vinden om frikadellen te maken. Heb al het halve internet afgezocht, maar nog steeds niet iets kunnen vinden dat werkt. Kaassoufle's zou ik ook wel een recept voor willen hebben trouwens.
Gaoxingwoensdag 6 juni 2007 @ 18:57
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:54 schreef tong80 het volgende:
En kroketten en frikandellen. Hoe zit het daar mee ?
Vanavond wel. En broodjes paling, en hutspot met gehaktballen, en heel veel Heineken

Maar nee, gewoonlijk niet. Maar goed, kroketten kun je zelf vrij makkelijk maken, en frikandellen.... .ach.....
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 18:57
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:56 schreef MrCyber het volgende:

[..]

Dat kennen ze hier (in de VS) totaal niet helaas. Ik maak mijn kroketten & bitterballen zelf en iedereen vind ze geweldig.
Gat in de markt dus.

staticwoensdag 6 juni 2007 @ 19:00
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:56 schreef tong80 het volgende:

[..]

Is het dan meestal witbrood of kennen ze geen kaas ?

Meestal witbrood (van die slappe sneetjes) en een soort van smeerkaas.
staticwoensdag 6 juni 2007 @ 19:01
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:57 schreef tong80 het volgende:

[..]

Gat in de markt dus.

Dat dacht Ratelband ook.

Of waren dat poffertjes die hij aan de man probeerde te brengen in de US/Canada?
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 19:03
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 19:01 schreef static het volgende:

[..]

Dat dacht Ratelband ook.

Of waren dat poffertjes die hij aan de man probeerde te brengen in de US/Canada?
Poffertjes idd.

MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 19:03
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:57 schreef tong80 het volgende:

[..]

Gat in de markt dus.

Ja zekers. Heb Mora al geschreven of ze hier niet ff al hun producten op de markt kunnen brengen. Helaas nooit antwoord gekregen
phileinewoensdag 6 juni 2007 @ 19:44
In Engeland voeren ze de boerenkool aan de varkens. Waar ik zat noemden ze het iets van curlycabbage (weet niet meer precies, in ieder geval iets met curly). Heb het wel eens voor de familie waar ik woonde klaargemaakt (worst uit NL op laten sturen) maar geloof niet dat ze het echt lekker vonden.

Hier in Spanje heb ik het trouwens nog helemaal niet gevonden. Zelfs niet als konijnenvoer
MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 19:54
Echte rookworst is hier (in de VS) helaas niet te krijgen, maar we hebben wel een goed alternatief gevonden.... smoked Turkey Sausage (ja ja.. kalkoen worst). Smaakt qua smaak redelijk dicht in de buurt van Unox rookworst, heeft een stuk minder vet dan de normale smoked sausage die je hier kan krijgen. Het is zelfs zo dat we de laatste keer wat rookworst uit NL meegesmokkelt hadden (ja je mag het officieel niet de VS invoeren omdat het een vleesproduct is) en we vonden het eigenlijk niet zo lekker meer (vooral te vet) nu we gewend zijn aan de turkey sausage.
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 20:05
kalkoenproducten vind ik sowieso te prefereren boven de vette rotzooi die je anders krijgt. Kielbasa, pepperoni, plakjes vlees voor op brood... allemaal kalkoen, een fractie van het vet dat je anders binnenkrijgt en hartstikke lekker

Ik mis trouwens wel bloedworst, bedenk ik me nu, met rode kool
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 20:19
Echte boerenkool met worst is hier niet echt bekend inderdaad. Rookworst ook niet echt, alhoewel je bij de German Deli hier wel iets kan krijgen wat er erg veel op lijkt!

Een broodje rauwe haring met uitjes is ook niet bekend. Drop wel, maar wat ze hier "Licorice" noemen is eigenlijk niet te vergelijken natuurlijk.....
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 20:21
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:05 schreef wonderer het volgende:
Ik mis trouwens wel bloedworst, bedenk ik me nu, met rode kool
Rode kool kun je natuurlijk overal krijgen.

Wat betreft bloedworst, zoek eens een German Deli op ergens.... ik weet niet of ze die in jouw buurt hebben natuurlijk, maar ik heb er toevallig eentje zitten op 5 minuten rijden. Daar verkopen ze gigantisch veel soorten worst, en toevallig ook blutwurst, uiteraard bratwurst en een soort gerookte worst die dus wel wat weg heeft van rookworst.
icecreamfarmer_NLwoensdag 6 juni 2007 @ 20:23
Zowieso veel frituur happen kennen ze niet volgens mij
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 20:31
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:23 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
Zowieso veel frituur happen kennen ze niet volgens mij
Nee, dat ook niet

De frituur wordt verder wel gebruikt (met name bij Mexicaans eten en Aziatisch eten) meer de "vette hap" die we in Nederland kennen, hebben ze hier niet.

Niemand in Mexico weet wat een "Mexicano" is trouwens. Althans, ze kennen het niet als de onderstaande snack:

tong80woensdag 6 juni 2007 @ 20:42
Alsof ze in China ons Chinees voedsel kennen.

Ik bestelde in Engeland ooit Babi Pagnang.

Nooit zulke ongare spaghettie-slierten op een bord gekregen.

Tobesterwoensdag 6 juni 2007 @ 20:55
Friet satesaus, shoarma. hollandse nasi...ik maak het allemaal zelf.
Laatste overlevingspakket uit nederland bevatte o.a.:
Conimex Ketjap Manis
AH Shoarma kruiden
Calve Pindakaas
tubes gouda's glorie mayo
Pim's orange
drop
en......de Donald Duck! (om te bewijzen dat DD 'the man' is in Holland ipv. Mickey fucking Mouse!)
phileinewoensdag 6 juni 2007 @ 20:56
Chinees eten in Nederland vind ik meestal smerig, hier in Spanje is het heerlijk en ook nog ontzettend goedkoop. Maar echt een volledig andere keuken dan wat je bij de Chinees in NL krijgt.
tong80woensdag 6 juni 2007 @ 21:02
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:55 schreef Tobester het volgende:

en......de Donald Duck! (om te bewijzen dat DD 'the man' is in Holland ipv. Mickey fucking Mouse!)


wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 21:22
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:31 schreef maartena het volgende:

[..]

Nee, dat ook niet

De frituur wordt verder wel gebruikt (met name bij Mexicaans eten en Aziatisch eten) meer de "vette hap" die we in Nederland kennen, hebben ze hier niet.

Niemand in Mexico weet wat een "Mexicano" is trouwens. Althans, ze kennen het niet als de onderstaande snack:

[afbeelding]
Nou, daar ben ik het niet helemaal mee eens. Snackbars heb ik ook niet gezien, maar je kunt hier zo'n beetje alles wel gefrituurd krijgen in restaurants. Gefrituurde kip, vis, schelp- en schaaldieren, patat en uienringen enzo... Bij TGI Friday's kun je gefrituurde groene bonen krijgen, en gefrituurde mac-n-cheese ballen.

Kroketten enzo hebben ze niet, maar zonder vette hap worden die Amerikanen natuurlijk nooit zo dik
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 21:27
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:55 schreef Tobester het volgende:
Friet satesaus, shoarma. hollandse nasi...ik maak het allemaal zelf.
Laatste overlevingspakket uit nederland bevatte o.a.:
Conimex Ketjap Manis
AH Shoarma kruiden
Calve Pindakaas
tubes gouda's glorie mayo
Pim's orange
drop
en......de Donald Duck! (om te bewijzen dat DD 'the man' is in Holland ipv. Mickey fucking Mouse!)
Waar in de VS woon jij? Ketjap en Pim's Orange (dat zijn toch die zachte koekjes met jam en chocola?) verkopen ze hier gewoon in de supermarkt
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 21:41
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:22 schreef wonderer het volgende:
Nou, daar ben ik het niet helemaal mee eens.
Ik zeg toch dat ze de frituur wel kennen!
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 21:44
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:56 schreef phileine het volgende:
Chinees eten in Nederland vind ik meestal smerig, hier in Spanje is het heerlijk en ook nog ontzettend goedkoop. Maar echt een volledig andere keuken dan wat je bij de Chinees in NL krijgt.
Het is ook een beetje een misvatting. Wat in Nederland als "Chinees" wordt gezien is eigenlijk "Indonesisch" eten. Het zelfde geldt in Engeland trouwens, als je daar naar een "Chinees" gaat zie je veel curries uit India op het menu. (Echte Indiase restaurants in Engeland zijn trouwens wel top! )

Chinees eten in de VS is ook anders dan in Nederland, ik moet echt een Indonesisch restaurant opzoeken om te krijgen wat ik in Nederland bij de "chinees" krijg. Je hebt in Nederland trouwens wel echte Chinese restaurants, ik ken in ieder geval 1 goede in Amsterdam waar je echt niet-Indonesisch Chinees eten kan krijgen.
ChrisJXwoensdag 6 juni 2007 @ 21:46
In Oostenrijk kennen ze geen shoarma Wel kebab, maar niet de andere snijwijze. Gevolg is dat ze ook geen broodjes shoarma kennen. In Nederland staat op pitabroodjesverpakkingen als serveertip vaak een broodje gevuld met vlees. In Oostenrijk alleen met groente.

Kroepoek kennen ze er ook bijna niet. Alleen in een heel grote supermarkt kun je misschien 1 soort garnalenkroepoek tegenkomen. Laat staan cassave.
Aoristuswoensdag 6 juni 2007 @ 21:48
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:31 schreef maartena het volgende:

[..]

Nee, dat ook niet

De frituur wordt verder wel gebruikt (met name bij Mexicaans eten en Aziatisch eten) meer de "vette hap" die we in Nederland kennen, hebben ze hier niet.

Niemand in Mexico weet wat een "Mexicano" is trouwens. Althans, ze kennen het niet als de onderstaande snack:

[afbeelding]
Daar heet het roadkill natuurlijk, kijk maar naar het profiel
MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 21:48
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 20:56 schreef phileine het volgende:
Chinees eten in Nederland vind ik meestal smerig, hier in Spanje is het heerlijk en ook nog ontzettend goedkoop. Maar echt een volledig andere keuken dan wat je bij de Chinees in NL krijgt.
Zoals maartena al zegt is chinees in NL meestal helemaal geen chinees. Ook het chinees hier in de VS (althans hier in Boise, ID) is niet echt chinees. Het is erg geamerikaniseerd hier. Ik ga zeer regelmatig voor mijn werk naar Shanghai en het echte chinese eten daar is gewoon geweldig (en super goedkoop). Heb tijdens mijn verblijven daar uitstekend gegeten en ook een aantal keer bij chinese collega's thuis een aantal gerechten leren koken. Chinezen in het buitenland passen over het algemeen hun gerechten aan aan wat het land waarin ze wonen lekker vind. Chinees in bv Italie heeft meer tomaat gebaseerde sauzen, etc.
Tobesterwoensdag 6 juni 2007 @ 21:54
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:27 schreef wonderer het volgende:

[..]

Waar in de VS woon jij? Ketjap en Pim's Orange (dat zijn toch die zachte koekjes met jam en chocola?) verkopen ze hier gewoon in de supermarkt
Ja ik zag die Pims later in de Superfresh,
Maar ketjap manis (de zoete) nog nergens gezien
Wegmans had wel sweet soy sauce maar dat was net dikke stroop (die je hier ook niet echt kan vinden trouwens)
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 21:58
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:41 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik zeg toch dat ze de frituur wel kennen!
Ja, mexicaans en aziatisch. Ik noemde de "Amerikaanse" keuken
wondererwoensdag 6 juni 2007 @ 22:00
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:54 schreef Tobester het volgende:

[..]

Ja ik zag die Pims later in de Superfresh,
Maar ketjap manis (de zoete) nog nergens gezien
Wegmans had wel sweet soy sauce maar dat was net dikke stroop (die je hier ook niet echt kan vinden trouwens)
Hebben ze in de supermarkt geen aziatisch stuk?
Tobesterwoensdag 6 juni 2007 @ 22:09
Jawel maar geen conimex...ik ben erg merkvast Zoals je weet hebben ze hier ook pindakaas van het dubieuze merk 'Jif' maar ik vind het niet te vreten. Of die gore koffie zoals Maxwell House en Folgers......
beefcakewoensdag 6 juni 2007 @ 22:09
Voor de mensen in het buitenland die de Nederlandse producten missen is er een bestelsite
http://www.holland-at-home.nl/
Tobesterwoensdag 6 juni 2007 @ 22:14
Die ken ik die is PEPERDUUR
Individualwoensdag 6 juni 2007 @ 22:14
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 19:44 schreef phileine het volgende:
Waar ik zat noemden ze het iets van curlycabbage (weet niet meer precies, in ieder geval iets met curly). Heb het wel eens voor de familie waar ik woonde klaargemaakt (worst uit NL op laten sturen) maar geloof niet dat ze het echt lekker vonden.
Curly leaf kale noemen ze het hier en ik kan ook gewoon rookworst krijgen (Mattesons smoked sausage). Heb wel eens boerenkool voor een stel Britten gemaakt en zij vonden het wel lekker.

Mijn pannekoeken gingen er ook prima in hoewel ze het wel raar vonden dat ik ham en kaas op zoete pannekoeken deed.

Chocomel vinden ze nu ook de beste chocolademelk van de wereld, evenals Calve pindakaas de beste pindakaas is.
beefcakewoensdag 6 juni 2007 @ 22:17
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:14 schreef Tobester het volgende:
Die ken ik die is PEPERDUUR
Ja dat zal best inderdaad, ik had nog niet eens naar de prijzen gekeken.
maartenawoensdag 6 juni 2007 @ 22:35
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:09 schreef Tobester het volgende:
Jawel maar geen conimex...ik ben erg merkvast Zoals je weet hebben ze hier ook pindakaas van het dubieuze merk 'Jif' maar ik vind het niet te vreten. Of die gore koffie zoals Maxwell House en Folgers......
Ik denk dat je ook gewoon eens andere merken moet proberen. Bij aziatische toko's kun je allerlei soorten "Soy Sauce" krijgen, en er zal best wel ergens eentje tussen zitten die erg op de zoete Ketjap lijkt. Ik kan trouwens wel Conimex producten krijgen bij een Nederlands/Indonesische winkel in de buurt.

Wat betreft pindakaas, probeer eens organische pindakaas. Ik koop het hier altijd bij "Trader Joe's", maar ik weet niet of ze die bij jou in de staat ook hebben. Organische pindakaas moet wel in de koelkast bewaard worden, maar die zijn in de VS toch groot genoeg. Ik vind de organische pindakaas lekkerder dan de Nederlandse Calve, en VEEL beter dan Skippy's of Jif.

Wat betreft koffie, probeer eens "Peet's" coffee. Starbucks heeft verder ook naast de "house blend" ook nog koffie's specifiek uit bepaalde werelddelen. Douwe Egberts is vooral Indonesische koffie, en je kunt dus ook een Starbucks krijgen die "Sumatra" heet, en deze is veel lekkerder dan de normale standaard koffie van Starbucks.
phileinewoensdag 6 juni 2007 @ 23:10
Foei tobester, totok die je er bent. Als dochter van een indo ben ik opgevoed met het idee dat conimex een soort vloeken is als je het over Aziatisch eten hebt. Ik moet het er nu mee doen, want dat is dus hier wel het enige dat ik kan krijgen, maar grote kans dat de merken die jij daar tegenkomt behoorlijk veel beter zijn.
staticwoensdag 6 juni 2007 @ 23:24
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:09 schreef beefcake het volgende:
Voor de mensen in het buitenland die de Nederlandse producten missen is er een bestelsite
http://www.holland-at-home.nl/
Volgens mij is Heineken in elk land ter wereld wel te vinden, beetje overbodig.
MrCyberwoensdag 6 juni 2007 @ 23:28
Voor koffie kun je tegenwoordig hier in de VS gewoon een Philips Senseo apparaat halen bij de Walmart ($40) en Douwe Egberts Senseo koffiepads kun je daar ook krijgen. De pads zijn wel duurder dan in NL, maar goed.. je hebt wel lekkere koffie.
Knoekiedonderdag 7 juni 2007 @ 00:13
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 23:28 schreef MrCyber het volgende:
Voor koffie kun je tegenwoordig hier in de VS gewoon een Philips Senseo apparaat halen bij de Walmart ($40) en Douwe Egberts Senseo koffiepads kun je daar ook krijgen. De pads zijn wel duurder dan in NL, maar goed.. je hebt wel lekkere koffie.
Senseo lekkere koffie?
SPOILER
Ik drink het wel elke ochtend hoor
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 01:05
Hutspot
boerenkool
bitterballen
kroketten
satehsaus zoals wij die kennen
Calvé pindakaas is hier ooit geweest, maar tegenwoordig van de markt
echte drop (niet die nepdrop van haribo )
lekkere pepermuntjes (niet van die harde)
gestampte muisjes
kokos voor op brood
hagelslag voor op brood (ja, wel voor gebak natuurlijk...) en ander strooisel
stroopwafels indd
pottertjes
belegen of oude komijnekaas (jonge komijnekaas wordt echter wél geďmporteerd)
enz enz enz
....

Stroopwafels, hagelslag en hutspot vallen erg bij Fransen in de smaak;
bitterballen, satehsaus en Hollandse pepermuntjes soms ook;
de rest vinden ze over het algemeen maar nix!

[ Bericht 6% gewijzigd door Bora-Bora op 07-06-2007 01:13:11 ]
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 01:10
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:35 schreef maartena het volgende:
Wat betreft pindakaas, probeer eens organische pindakaas. Ik koop het hier altijd bij "Trader Joe's", maar ik weet niet of ze die bij jou in de staat ook hebben. Organische pindakaas moet wel in de koelkast bewaard worden, maar die zijn in de VS toch groot genoeg. Ik vind de organische pindakaas lekkerder dan de Nederlandse Calve, en VEEL beter dan Skippy's of Jif.
Dat lijkt me best lekker: organische pindakaas. Dat is zeker ook gewoon lekker zonder suiker?

Skippy pindakaas is indd een pure kwelling en Jif, is dat niet een schoonmaakmiddel?

Hierzo zijn alleen maar pindakazen met suiker erin te vinden, en dat maakt het supersmerig...
du_kedonderdag 7 juni 2007 @ 01:14
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:50 schreef Gaoxing het volgende:

Oh en wonderer: ik had de indruk dat de Amerikaanse kale wat harder was dan de NL'se, en dus langer gekookt moest worden. Het wordt trouwens veel in 't zuiden gebruikt.
Eigenlijk moet dan ook eerst de vorst over de boerenkool heen .
du_kedonderdag 7 juni 2007 @ 01:17
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:10 schreef Bora-Bora het volgende:


Hierzo zijn alleen maar pindakazen met suiker erin te vinden, en dat maakt het supersmerig...
Heb hier (gewoon in NL) een pot calve met stukjes noot staan en daar zit ook dextrose doorheen zie ik net.
phileinedonderdag 7 juni 2007 @ 01:28
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:14 schreef du_ke het volgende:

[..]

Eigenlijk moet dan ook eerst de vorst over de boerenkool heen .
ach, leg je het toch gewoon even in de vriezer
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 01:30
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:17 schreef du_ke het volgende: Heb hier (gewoon in NL) een pot calve met stukjes noot staan en daar zit ook dextrose doorheen zie ik net.
Dan is dat dus een variant die ik niet koop. De klassieke heeft mijn voorkeur. Zelfs de light calvé pindakaas, daar hebben ze iets zoetigs ingedaan...

Kijk maar eens in de supermarkt op de etiketten van de verschillende varianten.
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 01:42
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 23:28 schreef MrCyber het volgende:
Voor koffie kun je tegenwoordig hier in de VS gewoon een Philips Senseo apparaat halen bij de Walmart ($40) en Douwe Egberts Senseo koffiepads kun je daar ook krijgen. De pads zijn wel duurder dan in NL, maar goed.. je hebt wel lekkere koffie.
Been there, done that (en ik lust niet eens koffie. Wederhelft wel ).

Rooibosthee is/was hier ook vrij lastig te verkrijgen trouwens en het is duurder dan in Nederland.
Buschettadonderdag 7 juni 2007 @ 01:48
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 00:13 schreef Knoekie het volgende:

[..]

Senseo lekkere koffie?
Hij woont in een land waar Starbucks populair is......
quote:
SPOILER
Ik drink het wel elke ochtend hoor
Ga je mond spoelen jij...

*loopt naar de piazza om bij z'n favoriete barista een ristrettootje te halen..

(en natuurlijk naar de grappen van de carabinieri te luisteren. Gasten zitten s'nachts alleen maar koffie te drinken)
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 02:08
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:10 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Dat lijkt me best lekker: organische pindakaas. Dat is zeker ook gewoon lekker zonder suiker?

Skippy pindakaas is indd een pure kwelling en Jif, is dat niet een schoonmaakmiddel?

Hierzo zijn alleen maar pindakazen met suiker erin te vinden, en dat maakt het supersmerig...
Skippy's natural vind ik wel lekker.. da's alleen pinda's, olie en zout. Lekker spul
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 02:09
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:28 schreef phileine het volgende:

[..]

ach, leg je het toch gewoon even in de vriezer
Stond ook op die wiki-site
Gaoxingdonderdag 7 juni 2007 @ 03:03
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:35 schreef maartena het volgende:

[..]

Ik denk dat je ook gewoon eens andere merken moet proberen. Bij aziatische toko's kun je allerlei soorten "Soy Sauce" krijgen, en er zal best wel ergens eentje tussen zitten die erg op de zoete Ketjap lijkt. Ik kan trouwens wel Conimex producten krijgen bij een Nederlands/Indonesische winkel in de buurt.
Als je Kikkoman light mengt met een klein beetje Thaise zoete sojasaus, kun je redelijk in de buurt komen van Conimex ketjap manis. Eventueel met een schepje suiker erbij, want de Thaise is erg sterk van smaak.
quote:
Wat betreft koffie, probeer eens "Peet's" coffee. Starbucks heeft verder ook naast de "house blend" ook nog koffie's specifiek uit bepaalde werelddelen. Douwe Egberts is vooral Indonesische koffie, en je kunt dus ook een Starbucks krijgen die "Sumatra" heet, en deze is veel lekkerder dan de normale standaard koffie van Starbucks.
De Sumatra vond ik niet zo waanzinnig, maar de Ethiopia Sudamo Sinds Sinterklaas hub een erg luxe koffiezetapparaat heeft gegeven dat ieder kopje vers maalt, zijn wij weer helemaal blij
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 03:34
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 02:08 schreef wonderer het volgende:
Skippy's natural vind ik wel lekker.. da's alleen pinda's, olie en zout. Lekker spul
Ja precies, dat bedoel ik!

En ik meende dat ooit op een skippy-pot te hebben gezien, maar kon dat noooooit meer terugvinden (hier in Europa). Dus ik dacht al dat ik me vergist had.
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 03:55
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 03:34 schreef Bora-Bora het volgende:

[..]

Ja precies, dat bedoel ik!

En ik meende dat ooit op een skippy-pot te hebben gezien, maar kon dat noooooit meer terugvinden (hier in Europa). Dus ik dacht al dat ik me vergist had.
Met het bruine deksel is dat Creamy en super chunky.
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 04:03
Hmmmmm, ik krijg al trek! ('t is hier dus 4u 's nachts hč.... )
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 04:15
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 04:03 schreef Bora-Bora het volgende:
Hmmmmm, ik krijg al trek! ('t is hier dus 4u 's nachts hč.... )
edit: laat ik dat ik het sc topic doen.
rene29donderdag 7 juni 2007 @ 06:49
FF denken:

Rookworst,
Drop
Haring (rauwe)
boerenkool
kroketten, bitterballen ed (zo'n beetje alle vette hap)
Shoarma

En vast nog een hoop dingen meer die ik niet mis omdat ik ze in Nederland al niet at.
Maar met een beetje creativiteit kom je een heel eind.

Oh ja, en de Eam en Goudse kaas komt hier uit Australie...
klessdonderdag 7 juni 2007 @ 07:02
Fatsoenlijk stukkie kaas... dat heb ik het meest gemist.
Lekker stukkie pure chocolade ... das nr 2.
Koffie is zelf wel op smaak te brengen.
SuperWeberdonderdag 7 juni 2007 @ 08:32
Drop en kaas kennen ze hier gelukkig ook, Finse kaas is totaal smakeloos is, maar gelukkig verkopen ze hier ook 'Gouda' en 'Edam' waar gelukkig wel smaak aan zit. Verder mis ik ongelovelijk frikandellen, bv. een McKroket, of andere gefrituurde zooi. Frituren is hier zo'n beetje een doodzonde, want dat is vet en ongezond . Gelukkig hebben ze hier een overheid die het beste met je gezondheid voor heeft en bv.alle lightproducten zijn maximaal net zo duur als het 'normale' product. Je ziet dus ook overal 0% vet of 0,5% vet enz. op staan (wat er dan verder allemaal nog in zit maakt niet uit, want vet is ongezond en alles zonder vet is dus automatisch gezond ). Als ik dan ook vertel dat je bij mij op de universiteit tenminste 'lekkere' gefrituurde zooi kan kopen voor lunch dan zie je ze eik ook walgen. Ook als ik aan het 'pesten' ben en vertel dat ik gefrituurde bagger wil, kijken ze me vol ongeloof aan
icecreamfarmer_NLdonderdag 7 juni 2007 @ 10:36
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 08:32 schreef SuperWeber het volgende:
Drop en kaas kennen ze hier gelukkig ook, Finse kaas is totaal smakeloos is, maar gelukkig verkopen ze hier ook 'Gouda' en 'Edam' waar gelukkig wel smaak aan zit. Verder mis ik ongelovelijk frikandellen, bv. een McKroket, of andere gefrituurde zooi. Frituren is hier zo'n beetje een doodzonde, want dat is vet en ongezond . Gelukkig hebben ze hier een overheid die het beste met je gezondheid voor heeft en bv.alle lightproducten zijn maximaal net zo duur als het 'normale' product. Je ziet dus ook overal 0% vet of 0,5% vet enz. op staan (wat er dan verder allemaal nog in zit maakt niet uit, want vet is ongezond en alles zonder vet is dus automatisch gezond ). Als ik dan ook vertel dat je bij mij op de universiteit tenminste 'lekkere' gefrituurde zooi kan kopen voor lunch dan zie je ze eik ook walgen. Ook als ik aan het 'pesten' ben en vertel dat ik gefrituurde bagger wil, kijken ze me vol ongeloof aan
bagger is altijd lekker

shoarma frikandellen mexicano allemaal afval vlees en toch eet je het
LangeTabbetjedonderdag 7 juni 2007 @ 13:50
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 18:10 schreef tong80 het volgende:
Schiet me plots een scene uit Pulp Fiction te binnen. John Travolta vindt het maar raar dat we hier mayonaise over de frieten gooien. Dus zoiets mag het ook zijn

Nou, je kan hier in Manila bij mijn stamkroeg wel extra mayo bij je patat bestellen. Als je daarnaast dus ook nog een sate besteld, kan ik weer een patatje oorlog samenstellen . Je hebt dan wel bekijks van het personeel, maar goed, dat neem ik wel voor lief
Bora-Boradonderdag 7 juni 2007 @ 14:02
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:48 schreef MrCyber het volgende:
Zoals maartena al zegt is chinees in NL meestal helemaal geen chinees. Ook het chinees hier in de VS (althans hier in Boise, ID) is niet echt chinees. Het is erg geamerikaniseerd hier. Ik ga zeer regelmatig voor mijn werk naar Shanghai en het echte chinese eten daar is gewoon geweldig (en super goedkoop). Heb tijdens mijn verblijven daar uitstekend gegeten en ook een aantal keer bij chinese collega's thuis een aantal gerechten leren koken. Chinezen in het buitenland passen over het algemeen hun gerechten aan aan wat het land waarin ze wonen lekker vind. Chinees in bv Italie heeft meer tomaat gebaseerde sauzen, etc.
Ja, dat is helemaal waar. In ieder land is "de" Chinees weer anders.

In Nederland is de Chinees (vaak) meer een verhollandste Indonesiër, zou je kunnen zeggen.

Ik mag ook graag in Frankrijk Chinees eten; daar zijn de gerechten allemaal wat fijner dan in NL, zeg maar. (qua smaak weer andere ex-koloniale invloeden ook)
Daffodil31LEdonderdag 7 juni 2007 @ 19:52
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 01:14 schreef du_ke het volgende:

[..]

Eigenlijk moet dan ook eerst de vorst over de boerenkool heen .
Ik zal een brief aan koning Albert sturen om het voor te stellen...
wondererdonderdag 7 juni 2007 @ 23:06
Ik zie net bovenaan de pagina in de banner staan dat het eerste vaatje haring is geveild. Nu wil ik Hollandsche Nieuwe!
kluutdonderdag 14 juni 2007 @ 01:55
Ik heb een paar dagen geleden stamppot boerenkool gemaakt. Mmmm, dat had ik al een jaar niet gehad ofzo. En het is tenslotte winter aan het worden . Mijn (Chinese) vrouw vond het ook best te eten.

Veel nederlands eten kennen ze niet en kan je hier niet zomaar kopen, maar als je echt wil valt bijna alles wel te vinden. Een supermarkt bij mij in de buurt heeft een nederlands afdelinkje, met beschuit, hagelslag, drop, appelmoes en nog wat koek/zoetspul. En dan is er in een verre buitenwijk van Sydney ook nog een hele nederlandse winkel. Naast veel etenswaren kan je daar ook je jaren-50 inboedel en cd's met levensliederen kopen. Ik neem aan door de nederlandse immigranten uit die tijd meegenomen (die inboedel dan). Ik ben slechts 1 keer in die winkel geweest omdat het zo'n pokkeeind rijden is, en heb daar dus m'n boerenkool bemachtigd.
Een nederlandse snackbar is hier ook, in het centrum. Ben er geen vaste klant, maar een enkele keer een kroket, of patat met echte mayonaise is wel lekker.

Over de Chinees: er zijn hier HEEL veel Chinezen. En ook veel chinese buurten. Ik kom in het kielzog van m'n vrouw regelmatig in restaurants waar ik de enige niet-chinees ben. Vaak is de engelse versie van het menu ook een stuk beperkter van de chinese versie, maar gelukkig weet mijn vrouw daar raad mee.

Maar zelfs de "nederlandse" chinees hoef je hier niet te missen. Op dutchfood.com.au kan je je mix voor fou yong hai of babi pangangsaus bestellen, mocht je dat willen.

kortom: als je echt verslaafd bent aan nederlands eten kan je rustig naar sydney komen.
ErwinRommeldonderdag 14 juni 2007 @ 02:50
Nu ja hier oa boerenkool, wortelstamp of andijviestamp
Wortelstamp is nog wel zelf te maken maar die andere twee word wat lastiger.

Goede rookworst hier is niet te krijgen en helaas ben ik reeds door mijn voorraad heen.

Drop, dat is leuk, ken je zien als martelwerktuig
Brazilianen aan wie ik dit gaf kregen kotsneigingen.
Ik denk dat qwertyX dat kan bevestigen. Enkele Brazilianen lusten het, maar tja, die zijn zeldzaam.

Wat ik mis is goede shag en pindakaas.
Buschettadonderdag 14 juni 2007 @ 13:18
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 22:14 schreef Individual het volgende:

[..]

Curly leaf kale noemen ze het hier en ik kan ook gewoon rookworst krijgen (Mattesons smoked sausage). Heb wel eens boerenkool voor een stel Britten gemaakt en zij vonden het wel lekker.

Mijn pannekoeken gingen er ook prima in hoewel ze het wel raar vonden dat ik ham en kaas op zoete pannekoeken deed.

Chocomel vinden ze nu ook de beste chocolademelk van de wereld, evenals Calve pindakaas de beste pindakaas is.
Chocomel wordt i.d.d door een hoop mensen gewaardeerd wereldwijd.

(alhoewel ik de Italiaanse chocolade drankjes erruggg lekker vind)
maartenadonderdag 14 juni 2007 @ 15:59
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 02:50 schreef ErwinRommel het volgende:
Drop, dat is leuk, ken je zien als martelwerktuig
Brazilianen aan wie ik dit gaf kregen kotsneigingen.
Maar dan wel de dubbelzoute.
popolondonderdag 14 juni 2007 @ 16:10
Thank heavens for The Dutch Store. Op een kwartiertje rijden van m'n huis dus ik ga er wel een paar keer per maand langs om kroketten, haring en mayo in te slaan.

Verder hebben veel supermarkten een zogenaamde 'Dutch section' met allerlei snoep, koek en andere toestanden. Ook zijn er daarnaast Zweeds, Ierse, Engelse, Aziatisch etc. secties.
ErwinRommeldonderdag 14 juni 2007 @ 16:13
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 15:59 schreef maartena het volgende:

[..]

Maar dan wel de dubbelzoute.
Nou, eigenlijk met alle soorten drop ;D
Nu bied ik Brazilianen wel eens een dropje aan en kijken wat vervreemd als ze het aannemen.
Dan zie je ze denken van "hmmmm raar, die kleur, zwart? toch maar proberen".
En dan doet men een klein stukje drop in de mond, en dan in z'n geheel. Hahahahhaa
dan zie je ze denken, nog eens denken, en aan hun gezicht te zien weet je al dat ze het walgelijk vinden en rennen snel naar de prullenbak en pakken een glas water ;D
Buschettadonderdag 14 juni 2007 @ 16:22
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 16:13 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Nou, eigenlijk met alle soorten drop ;D
Nu bied ik Brazilianen wel eens een dropje aan en kijken wat vervreemd als ze het aannemen.
Dan zie je ze denken van "hmmmm raar, die kleur, zwart? toch maar proberen".
En dan doet men een klein stukje drop in de mond, en dan in z'n geheel. Hahahahhaa
dan zie je ze denken, nog eens denken, en aan hun gezicht te zien weet je al dat ze het walgelijk vinden en rennen snel naar de prullenbak en pakken een glas water ;D
Dat heb ik met Italiaans laurier drop. Ik heb dat een keer aan m'n vriendin en vrienden gegeven en sindsdien als ik het tevoorschijn haal krijgt m'n vriendin een blik van afschuw in d'r ogen en vraagt ze of ik het nou echt lekker vind ...
werkeenddonderdag 14 juni 2007 @ 19:12
ghehehe drop was trouwens best populair toen ik nog in ierland zat, zowel de denen, zweden als duitsers vonden het wel te pruimen (wij hadden als nederlandse afdeling ook maar een kilo of 10 als er weer iemand in nederland was geweest )
wondererdonderdag 14 juni 2007 @ 19:35
Ik zag vandaag stroopwafels in de winkel! Inderdaad in het organische gedeelte, waar ik anders nooit kom (het was nu ook alleen maar de kortste weg naar de kassa. Heel verhaal op het doosje dat mensen nu niet meer naar Nederland hoefden te vliegen en op schiphol nog een pakje te kopen enzo

Heb ze niet meegenomen, maar wel grappig.
Shiradonderdag 14 juni 2007 @ 19:39
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 16:10 schreef popolon het volgende:
Thank heavens for The Dutch Store. Op een kwartiertje rijden van m'n huis dus ik ga er wel een paar keer per maand langs om kroketten, haring en mayo in te slaan.
Ok dat wordt dit weekend een roadtrip!
tong80vrijdag 15 juni 2007 @ 00:46
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 02:50 schreef ErwinRommel het volgende:

Wat ik mis is goede shag en pindakaas.
Ik was in Spanje en kon nergens shag kopen. Hoe is dat in andere landen ?

popolonvrijdag 15 juni 2007 @ 00:50
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 19:39 schreef Shira het volgende:

[..]

Ok dat wordt dit weekend een roadtrip!
Da's maar vijf uur rijden. Tenzij je met veerboot gaat maar ik weet niet of dat nou echt sneller is.

Neem wel een koelbox vol met ijs mee als je kroketten en haring wilt inslaan.
roburtzaterdag 16 juni 2007 @ 19:06
in landen waar ik ben geweest heb ik nog nooit normaal brood gezien.
in frankrijk is het helemaal erg, ik kan me iets herinneren als brood met American als naam ofzo, dat was echt niet te eten.
rene29dinsdag 19 juni 2007 @ 05:26
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 13:50 schreef LangeTabbetje het volgende:

[..]

Nou, je kan hier in Manila bij mijn stamkroeg wel extra mayo bij je patat bestellen. Als je daarnaast dus ook nog een sate besteld, kan ik weer een patatje oorlog samenstellen . Je hebt dan wel bekijks van het personeel, maar goed, dat neem ik wel voor lief
Is die stamkroeg toevallig Yuri's in Malate?
wondererdinsdag 19 juni 2007 @ 07:00
Brandnetelkaas mis ik ineens...
speknekdinsdag 19 juni 2007 @ 07:13
.

Brood, zijn ze in Japan toch niet zo goed in...

en koekjes, snoep (Japanners houden niet van zoetigheid), chips hebben ze alleen in vinegar en cream smaken, en het meeste frituurvoedsel is de Japanners ook vreemd (dat kennen ze wel, maar dan 'tempura'). Maar die dingen mis ik niet zo. Een bruin bammetje met kaas zou er toch wel ingaan.

Patat met mayo kennen ze dan trouwens weer wel..
tong80dinsdag 19 juni 2007 @ 20:08
Japanners frituren toch hun vis ?

qwerty_xdinsdag 19 juni 2007 @ 21:18
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 02:50 schreef ErwinRommel het volgende:
Nu ja hier oa boerenkool, wortelstamp of andijviestamp
Wortelstamp is nog wel zelf te maken maar die andere twee word wat lastiger.

Goede rookworst hier is niet te krijgen en helaas ben ik reeds door mijn voorraad heen.

Drop, dat is leuk, ken je zien als martelwerktuig
Brazilianen aan wie ik dit gaf kregen kotsneigingen.
Ik denk dat qwertyX dat kan bevestigen. Enkele Brazilianen lusten het, maar tja, die zijn zeldzaam.

Wat ik mis is goede shag en pindakaas.
drop-testende Brazilianen zijn inderdaad zeer lachwekkend

ErwinRommel, mocht je eens in de buurt van Campinas zijn: in Holambra zit een restaurant dat stampot etc. serveert
En er zit een winkeltje (naast "De Echte Bakker", met tompoezen, vlaai etc) waar je allerhande nederlandse produkten kan kopen, wel peperduur.

en shag verkopen ze gewoon in de meeste tabakswinkels

[ Bericht 6% gewijzigd door qwerty_x op 19-06-2007 21:24:39 ]
SuperWeberdinsdag 19 juni 2007 @ 21:20
quote:
Op donderdag 14 juni 2007 16:10 schreef popolon het volgende:
Thank heavens for The Dutch Store. Op een kwartiertje rijden van m'n huis dus ik ga er wel een paar keer per maand langs om kroketten, haring en mayo in te slaan.

Verder hebben veel supermarkten een zogenaamde 'Dutch section' met allerlei snoep, koek en andere toestanden. Ook zijn er daarnaast Zweeds, Ierse, Engelse, Aziatisch etc. secties.
Ik ben dus GVD gewoon jaloers op je hč
ErwinRommelwoensdag 20 juni 2007 @ 17:28
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 21:18 schreef qwerty_x het volgende:

[..]

drop-testende Brazilianen zijn inderdaad zeer lachwekkend

ErwinRommel, mocht je eens in de buurt van Campinas zijn: in Holambra zit een restaurant dat stampot etc. serveert
En er zit een winkeltje (naast "De Echte Bakker", met tompoezen, vlaai etc) waar je allerhande nederlandse produkten kan kopen, wel peperduur.

en shag verkopen ze gewoon in de meeste tabakswinkels
Ik ben eens in Holambra geweest, afgelopen jaar. We waren op pad naar familie van mijn vrouw in Araraquara. Even Holambra aangedaan en daar zat een winkel genaamd "Empório de Roode Leeuw".
Ik schrok van de prijzen. Pot Calvé Pindakaas 25 reais
Toch maar een pot gekocht want ik zat erom verlegen,
En ik meen dat die zaak voor tompoezen en vlaaien vlak naast die eerder door mij genoemde winkel zat.

Shag hebben ze hier wel, echter is dat een tabak van mindere kwaliteit, genaamd Trevo. Import hier hebben ze helaas niet. In Sampa vast wel. Maar hier nada.
Plaaswoensdag 20 juni 2007 @ 18:24
Ik woon in Belgie, Leuven. De Maatjesharing is hier wel bekend en ook te verkrijgen bij de speciaalzaak. Ik kocht daar dus een "zoute haring", "puur natuur", "aan het staartje opeten".
De verkoper knipperde wel met zn ogen maar de haring kwam terecht en genietend stapte ik de straat over, de haring boven mijn mond hangend.
Al gauw merkte ik op dat ik een soort attractie was, de ganse Mechelsestraat staarde me aan alsof ik iets buitengewoons deed. Nu was dat ook zo, want haring aan het staartje opeten, open en bloot op straat, is in Vlaanderen not done, wist een vriendin mij te vertellen.
Pfwuh, ze wennen er maar aan zeker!
Pietverdrietwoensdag 20 juni 2007 @ 18:27
Drop is hier in Duitsland gewoon te koop, net als vanillevla, chocoladevla, etc.
Wat je hier niet kan krijgen, en wat men vreselijk lekker vind als ik het voorzet is de gelderse rookworst.
Pietverdrietwoensdag 20 juni 2007 @ 18:29
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 07:13 schreef speknek het volgende:
[afbeelding].

Brood, zijn ze in Japan toch niet zo goed in...
Ben eens een japanse dame tegen het lijf gelopen die in Duitsland was om brood te leren bakken, ze volgde een leergang voor bakker, om dan in Japan een bakkerij te beginnen.
Pietverdrietwoensdag 20 juni 2007 @ 18:31
quote:
Op donderdag 7 juni 2007 08:32 schreef SuperWeber het volgende:
Drop en kaas kennen ze hier gelukkig ook, Finse kaas is totaal smakeloos is, maar gelukkig verkopen ze hier ook 'Gouda' en 'Edam' waar gelukkig wel smaak aan zit. Verder mis ik ongelovelijk frikandellen, bv. een McKroket, of andere gefrituurde zooi. Frituren is hier zo'n beetje een doodzonde, want dat is vet en ongezond . Gelukkig hebben ze hier een overheid die het beste met je gezondheid voor heeft en bv.alle lightproducten zijn maximaal net zo duur als het 'normale' product. Je ziet dus ook overal 0% vet of 0,5% vet enz. op staan (wat er dan verder allemaal nog in zit maakt niet uit, want vet is ongezond en alles zonder vet is dus automatisch gezond ). Als ik dan ook vertel dat je bij mij op de universiteit tenminste 'lekkere' gefrituurde zooi kan kopen voor lunch dan zie je ze eik ook walgen. Ook als ik aan het 'pesten' ben en vertel dat ik gefrituurde bagger wil, kijken ze me vol ongeloof aan
Nog een jaar of 10 en dan is men hier ook zo ver..
speknekdonderdag 21 juni 2007 @ 04:27
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 18:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben eens een japanse dame tegen het lijf gelopen die in Duitsland was om brood te leren bakken, ze volgde een leergang voor bakker, om dan in Japan een bakkerij te beginnen.
Ze hebben hier ook wel bakkerijen, het is niet allemaal kommer en kwel. Maar meestal zijn dat allemaal van die zoete broodjes, of brood wat de volgende dag niet meer houdbaar is, en allemaal wit. Geen volkoren dingen ofzo.
ioishdonderdag 21 juni 2007 @ 16:32
Als je drop al niet lusten, geef ze dan voor de gein eens snoep met salmiak erin. Ik heb mijn vrouw nog nooit zulke lelijke gezichten zien trekken. En dan helemaal als je ze verteld waarvan salmiak gemaakt is

MrCyber: Zou je me recepten voor bitterballen en kroketten kunnen geven? Ze hebben hier wel "Duitse" kroketten, maar dat lijkt meer op gefrituurd brood dan vlees...

Witte bonen in tomatensaus kennen ze hier niet
popolondonderdag 21 juni 2007 @ 17:04
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 16:32 schreef ioish het volgende:
Als je drop al niet lusten, geef ze dan voor de gein eens snoep met salmiak erin. Ik heb mijn vrouw nog nooit zulke lelijke gezichten zien trekken. En dan helemaal als je ze verteld waarvan salmiak gemaakt is

MrCyber: Zou je me recepten voor bitterballen en kroketten kunnen geven? Ze hebben hier wel "Duitse" kroketten, maar dat lijkt meer op gefrituurd brood dan vlees...

Witte bonen in tomatensaus kennen ze hier niet
Mocht je ooit gaan proberen kroketten of bitterballen te maken: Post dan een uitgebreide fotoreportage graag.

Dat wordt namelijk een enorme rotzooi denk ik.
ioishdonderdag 21 juni 2007 @ 17:42
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 17:04 schreef popolon het volgende:

[..]

Mocht je ooit gaan proberen kroketten of bitterballen te maken: Post dan een uitgebreide fotoreportage graag.

Dat wordt namelijk een enorme rotzooi denk ik.
Dat zal ik doen Ik kan vrij goed koken overigens, dus ik hoop dat het niet een al te erge bende wordt
ErwinRommeldonderdag 21 juni 2007 @ 18:01
Ok recept voor kroketten en bitterballen zoals ik ze maak

benodigdheden:
500 gram rundvlees
1 vleesbouillonblokje
flinke hand fijngesneden peterselie
4 laurierb;aadjes
Flinke scheut azijn
50 gram boter
50 gram bloem
zout, peper en nootmuskaat
2 eieren
Paneermeel

In een pan met 1 liter water met azijn, vlees boullionblokje laurier alles langzaam aan de kook brengen en het vlees in ca 2 uur gaar laten koken totdat je het gemakkelijk uit elkaar kan trekken.
Vlees afgieten en het vocht opvangen. Vlees fijn pluisen voor eenkroket met stukjes vlees erin, of in een blender doen als je een kroket wilt zonder grote stukjes vlees erin, een pasta zeg maar.

In een pan de boter smelten. De bloem erdoor roeren en ca 2 minuten zachtjes verwarmen.
Al roerend vocht van het vlees toevoegen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. Scheutje voor scheutje nog meer vocht toevoegen tot er een dikke pap ontstaat war de lepel vrijwel rechtop in kan staan.
Vlees en de peterselie toevoegen en roeren en 2 minuten zachtjes doorkoken.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Het geheel dan overdoen in een diepe schaal en minimaal 2 uur, beter is een etmaal, in de koelkast koud laten worden.

daarna:

In een diep bord 2 eireren met beetje water losklutsen.
1 bord met paneermeel en eentje met bloem klaarzetten.
Het vleesmengsel in porties verdelen qua kroket grootte of bitterbal grootte en dan door de bloem rollen.
dan door het eimengsel en dan door de paneermeel. De kroketten moeten goed bedekt zijn met deze 3 zaken, de bloem, het ei en paneermeel. Alle kanten moeten dus flink in deze 3 zitten.

Daarna weer minimaal 2 uur in de koelkast stoppen en daarna kun je ze of bakken of invriezen.

Eet smakelijk

Snert maak ik ook zelf btw en ook ik hou van koken.
wondererdonderdag 21 juni 2007 @ 18:32
Dat lijkt zo makkelijk dat ik het bijna wil proberen...

Kijken of ze hier ook ergens paardenvlees verkopen.
Buschettadonderdag 21 juni 2007 @ 18:34
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 18:32 schreef wonderer het volgende:
Dat lijkt zo makkelijk dat ik het bijna wil proberen...

Kijken of ze hier ook ergens paardenvlees verkopen.
Je zou bijna een Nederlandse snackbar beginnen, of niet ?
wondererdonderdag 21 juni 2007 @ 18:36
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 18:34 schreef Buschetta het volgende:

[..]

Je zou bijna een Nederlandse snackbar beginnen, of niet ?
Ik ben eigenlijk helemaal niet zo van de vette hap We hebben thuis niet eens een frituurpan. Het enige waar ik wel van kan genieten is een bakje raspatat met een flinke klodder echte mayo, en een kroket met paardenvlees (rundvleeskroketten vind ik niet zo lekker, geef mij de goedkope versie maar )

Dus nee. Daarnaast is een snackbar runnen veel te veel werk voor mij
ErwinRommeldonderdag 21 juni 2007 @ 18:37
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 18:32 schreef wonderer het volgende:
Dat lijkt zo makkelijk dat ik het bijna wil proberen...

Kijken of ze hier ook ergens paardenvlees verkopen.
het is op zich erg gemakkelijk. Zorg wel dat wanneer je de kroketten vormt in de bloem, ei en paneer, je om de 3 kroketten je handen wast en droogt. Want na 3 kroketten kleeft het nogal aan je handen en dat doet de vorm van de kroket geen goed.

recept voor snert nodig?
wondererdonderdag 21 juni 2007 @ 19:00
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 18:37 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

het is op zich erg gemakkelijk. Zorg wel dat wanneer je de kroketten vormt in de bloem, ei en paneer, je om de 3 kroketten je handen wast en droogt. Want na 3 kroketten kleeft het nogal aan je handen en dat doet de vorm van de kroket geen goed.

recept voor snert nodig?
Snert vind ik vies

En we moeten eerst een frituurpan kopen of zo...
P8donderdag 21 juni 2007 @ 19:07
van mijn periode in Nepal kan ik me herinneren dat er maar een paar dingen te krijgen die we ook in nederland kunnen krijgen. Chips, pizza, Mariebiscuitjes, aardig wat soorten fruit, een aantal groenten en rijst
Meer kan ik me nu niet bedenken. Zelfs de aardappels daar werden nooit gekookt. Partjes/schijfjes aardappel werden soms door de curry gegooid, en dan meegebakken.

Dus waar ik een tijd zat, was heeeel weinig Westers voedsel
icecreamfarmer_NLvrijdag 22 juni 2007 @ 13:20
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 16:32 schreef ioish het volgende:
Als je drop al niet lusten, geef ze dan voor de gein eens snoep met salmiak erin. Ik heb mijn vrouw nog nooit zulke lelijke gezichten zien trekken. En dan helemaal als je ze verteld waarvan salmiak gemaakt is

MrCyber: Zou je me recepten voor bitterballen en kroketten kunnen geven? Ze hebben hier wel "Duitse" kroketten, maar dat lijkt meer op gefrituurd brood dan vlees...

Witte bonen in tomatensaus kennen ze hier niet
waar is dat dan van gemaakt
zoethout dacht ik altijd
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 15:22
Salmiak? Da's een zout dat ontstaat als zoutzuur en ammoniak met elkaar reageren. Wij hebben het ooit tijdens scheikunde geprobeerd te maken, was best vet, moest in de zuurkast
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 15:28
Je kan trouwens gewoon frituren in een grote pan vet, alleen raadt ik je aan om dat op een electrisch gasstel te doen i.v.m vlam in pan. Ik frituur 2 keer per maand ofzo. Giet het vet af in een bakje en gebruik het de volgende keer weer Zo'n speciale electrische frituur is toch lastig als je hem zelden gebruikt. Ik had in een opwelling een proffesionele frituur (15 liter olie ) gekocht. Erg stom als je zo weinig frituurt. Na 2 dagen ook teruggebracht.
LangeTabbetjevrijdag 22 juni 2007 @ 15:42
Volkorenbrood van de warme bakker

Hier in Manila is er alleen wit, heel zoetig brood.
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 15:52
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 15:28 schreef Buschetta het volgende:
Je kan trouwens gewoon frituren in een grote pan vet, alleen raadt ik je aan om dat op een electrisch gasstel te doen i.v.m vlam in pan. Ik frituur 2 keer per maand ofzo. Giet het vet af in een bakje en gebruik het de volgende keer weer Zo'n speciale electrische frituur is toch lastig als je hem zelden gebruikt. Ik had in een opwelling een proffesionele frituur (15 liter olie ) gekocht. Erg stom als je zo weinig frituurt. Na 2 dagen ook teruggebracht.
True. We hebben een wok, dat werkt vast wel. Ik weet alleen niet hoe je weet of de olie heet genoeg is. En raad je nou aan om het wel of niet op gas te doen? (niet dat het uitmaakt, we hebben een elektrisch fornuis, maar het staat er een beetje raar ).
ErwinRommelvrijdag 22 juni 2007 @ 16:12
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 15:52 schreef wonderer het volgende:

[..]

True. We hebben een wok, dat werkt vast wel. Ik weet alleen niet hoe je weet of de olie heet genoeg is. En raad je nou aan om het wel of niet op gas te doen? (niet dat het uitmaakt, we hebben een elektrisch fornuis, maar het staat er een beetje raar ).
Wij hebben ook geen frituurpan en fituren ook gewoon in een normale pan en dan gieten wij ook altijd de olie weer in een grote pot of fles om dat een andere keer weer te gebruiken.

Hoe je weet of de olie heet genoeg is? gooi in de olie een lucifer en als die ontbrand is de olie heet genoeg voor frituren. Doe ik altijd en echt, je krijgt geen vlam in de pan.
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 16:15
Heh, wat een manier

Nou ja, als ik tijd heb ga ik het misschien wel eens proberen.

Wat voor soort rundvlees eigenlijk? Dat spul dat je ook voor sudderlapjes doet?
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 16:27
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 15:52 schreef wonderer het volgende:

[..]

True. We hebben een wok, dat werkt vast wel. Ik weet alleen niet hoe je weet of de olie heet genoeg is. En raad je nou aan om het wel of niet op gas te doen? (niet dat het uitmaakt, we hebben een elektrisch fornuis, maar het staat er een beetje raar ).
Ik zou die lucifer methode van Rommel maar negeren... lijkt me ook niet erg bevordelijk voor de smaak die zwavel en daarnaast is het giftig....

De koks methode is om een stukje brood in de olie te gooien. Als er lucht belletjes onstaan is de olie op temperatuur.

http://www.voedingscentru(...)ereiden/frituren.htm
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 16:30
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:27 schreef Buschetta het volgende:

[..]

Ik zou die lucifer methode van Rommel maar negeren... lijkt me ook niet erg bevordelijk voor de smaak die zwavel en daarnaast is het giftig....

De koks methode is om een stukje brood in de olie te gooien. Als er lucht belletjes onstaan is de olie op temperatuur.

http://www.voedingscentru(...)ereiden/frituren.htm
Hm. Geldt dat ook voor raar Amerikaans brood?
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 16:39
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:30 schreef wonderer het volgende:

[..]

Hm. Geldt dat ook voor raar Amerikaans brood?
Ja Ik heb het al eens gedaan. Denk al het op deegwaar gebaseerd voedsel moet kunnen.

http://www.hormel.com/templates/knowledge/knowledge.asp?catitemid=32&id=449
ErwinRommelvrijdag 22 juni 2007 @ 17:00
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:15 schreef wonderer het volgende:
Heh, wat een manier

Nou ja, als ik tijd heb ga ik het misschien wel eens proberen.

Wat voor soort rundvlees eigenlijk? Dat spul dat je ook voor sudderlapjes doet?
Voor kroketten bedoel je?
Zacht rundvlees, en er mag best een beetje vet aanzitten. Dus sudderlapjes komen prima tot hun recht
ErwinRommelvrijdag 22 juni 2007 @ 17:01
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 16:27 schreef Buschetta het volgende:

[..]

Ik zou die lucifer methode van Rommel maar negeren... lijkt me ook niet erg bevordelijk voor de smaak die zwavel en daarnaast is het giftig....

De koks methode is om een stukje brood in de olie te gooien. Als er lucht belletjes onstaan is de olie op temperatuur.

http://www.voedingscentru(...)ereiden/frituren.htm
Ik ben nog steeds niet dood hoor
Ik zweer bij de lucifer methode, en door de hoge tempeatuur blijven er geen schadelijke stoffen achter.
Ik gebruik deze methode al jaren en het werkt perfect.
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 17:10
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 17:01 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Ik ben nog steeds niet dood hoor
Ik zweer bij de lucifer methode, en door de hoge tempeatuur blijven er geen schadelijke stoffen achter.
Ik gebruik deze methode al jaren en het werkt perfect.
[nerd modus]
De ontstekings temperatuur van zwavel is 230 graden welke dus 50 graden te heet is voor de meeste frituur producten.

De gewenste temperaturen voor het frituurvet:

- Groenten 160-170 °C

- Aardappelen 140-180 °C

- Vleeskroketten en cromesquis 160°C

- Deeg-en beslagprodukten 160-170°C

[/nerd modus]
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 17:11
Misschien laten we wel een frituurpan inbouwen in de keuken, dat kan ook
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 17:14
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 17:11 schreef wonderer het volgende:
Misschien laten we wel een frituurpan inbouwen in de keuken, dat kan ook
Dan kan het zo zijn dat je er zo aan gewend raakt dat je alles gaat frituren... met alle gevolgen vandien.
ErwinRommelvrijdag 22 juni 2007 @ 17:20
hahahahaha, ok Buschetta
Je zal vast gelijk hebben, echter zweer ik bij die oude vertrouwde lucifer
wonderervrijdag 22 juni 2007 @ 17:21
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 17:14 schreef Buschetta het volgende:

[..]

Dan kan het zo zijn dat je er zo aan gewend raakt dat je alles gaat frituren... met alle gevolgen vandien.
Daar ben ik inderdaad ook bang voor. En we zijn juist zo goed op weg...

Nou ja, we zien wel. Ik heb voorlopig toch geen tijd om kroketten te maken.
Buschettavrijdag 22 juni 2007 @ 17:41
quote:
Op vrijdag 22 juni 2007 17:20 schreef ErwinRommel het volgende:
hahahahaha, ok Buschetta
Je zal vast gelijk hebben, echter zweer ik bij die oude vertrouwde lucifer
Ik ga het sowiezo een keer proberen... Ben n.l een beetje pyromaan. Als het misgaat dan stel ik jou verantwoordelijk
Tjahzidinsdag 26 juni 2007 @ 07:10
jah kaas, normale kaas! say no to cheddar!!!

En normale stukken worst, die salami hier is niet om te vreten, lijkt wel hondevoer ofzo.
En ze gooien het echt overal op pizza en weet ik veel. Wat is er mis met normale salami?
Pietverdrietdinsdag 26 juni 2007 @ 08:09
Lucifers bevatten al decennia geen zwavel meer.
RuttieQdinsdag 26 juni 2007 @ 15:49
In spanje slaan ze me dood voor Drop, Stroopwafels, de echte frietjes en Mayonese
icecreamfarmer_NLwoensdag 27 juni 2007 @ 12:01
quote:
Op dinsdag 26 juni 2007 15:49 schreef RuttieQ het volgende:
In spanje slaan ze me dood voor Drop, Stroopwafels, de echte frietjes en Mayonese
Omdat ze het lekker vinden of omdat ze je als ketter zien
Buschettawoensdag 27 juni 2007 @ 12:25
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 12:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Omdat ze het lekker vinden of omdat ze je als ketter zien
Denk dat je geen reply meer krijgt. Hij is tenslotte dood geslagen nu
DAMHwoensdag 27 juni 2007 @ 14:35
quote:
Op woensdag 27 juni 2007 12:01 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:

[..]

Omdat ze het lekker vinden of omdat ze je als ketter zien
Drop vinden ze hier, althans me familie ook lekker,, euhmm wat zijn echte frietjes? ennuh mayo hebben ze hier ook gewoon
Olewoensdag 27 juni 2007 @ 19:23
er moet ergens een kroketten topic zijn in CUL.. Met name voor / door mensen die in het buitenland wonen. Zal even zoeken
Zelf kroketten maken?
Xitamidonderdag 28 juni 2007 @ 08:24
Ik verkeer in de gelukkige positie dat er in Jakarta een erg nederlandse bar bestaat (BuGils), waar je rustig een frikandel speciaal en bitterballen naar binnen kan werken.

Erg handig
tong80donderdag 28 juni 2007 @ 18:19
Lijkt me zo cool. Duizenden kilometers van huis een frikandelletje speciaal eten

ioishdinsdag 18 september 2007 @ 05:59
quote:
Op donderdag 21 juni 2007 18:01 schreef ErwinRommel het volgende:
Ok recept voor kroketten en bitterballen zoals ik ze maak

benodigdheden:
500 gram rundvlees
1 vleesbouillonblokje
flinke hand fijngesneden peterselie
4 laurierb;aadjes
Flinke scheut azijn
50 gram boter
50 gram bloem
zout, peper en nootmuskaat
2 eieren
Paneermeel

In een pan met 1 liter water met azijn, vlees boullionblokje laurier alles langzaam aan de kook brengen en het vlees in ca 2 uur gaar laten koken totdat je het gemakkelijk uit elkaar kan trekken.
Vlees afgieten en het vocht opvangen. Vlees fijn pluisen voor eenkroket met stukjes vlees erin, of in een blender doen als je een kroket wilt zonder grote stukjes vlees erin, een pasta zeg maar.

In een pan de boter smelten. De bloem erdoor roeren en ca 2 minuten zachtjes verwarmen.
Al roerend vocht van het vlees toevoegen en blijven roeren tot er een gladde saus ontstaat. Scheutje voor scheutje nog meer vocht toevoegen tot er een dikke pap ontstaat war de lepel vrijwel rechtop in kan staan.
Vlees en de peterselie toevoegen en roeren en 2 minuten zachtjes doorkoken.
Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat.
Het geheel dan overdoen in een diepe schaal en minimaal 2 uur, beter is een etmaal, in de koelkast koud laten worden.

daarna:

In een diep bord 2 eireren met beetje water losklutsen.
1 bord met paneermeel en eentje met bloem klaarzetten.
Het vleesmengsel in porties verdelen qua kroket grootte of bitterbal grootte en dan door de bloem rollen.
dan door het eimengsel en dan door de paneermeel. De kroketten moeten goed bedekt zijn met deze 3 zaken, de bloem, het ei en paneermeel. Alle kanten moeten dus flink in deze 3 zitten.

Daarna weer minimaal 2 uur in de koelkast stoppen en daarna kun je ze of bakken of invriezen.

Eet smakelijk

Snert maak ik ook zelf btw en ook ik hou van koken.
Het idee is dat ik dit weekend het ga proberen. Ik zal foto's maken en wellicht een video (youtube?) als mijn vrouw verder niks te doen heeft. Welk type vlees gebruik je overigens? Alcatra? Uiteraard is iedereen welkom om te komen proeven, al is het zowat voor iedereen nogal ver weg...
jpjedidinsdag 18 september 2007 @ 06:19
wij hebben gelukkig een kookboek meegenomen met traditionele Nederlandse recepten maar met Engelse teksten.
ioishdinsdag 18 september 2007 @ 08:21
Het gaat niet zozeer om de taal maar om de ingrediënten die je
kunt krijgen in een bepaald land/stad. Het vinden van de juiste ingrediënten of dingen die er op lijken kan namelijk best moeilijk zijn. Vertalen kan je m.b.v. woordenboek en zelfs als je de taal vloeiend spreekt wil dat nog niet zeggen dat je overal aan kan komen Maar goed, dat is nou juist de uitdaging, niet waar?
DiegoArmandoMaradonadinsdag 18 september 2007 @ 08:23
Alles wat lekker is
jpjedidinsdag 18 september 2007 @ 13:11
In India kun je eigenlijk alles kopen..zelfs van de Nederlandse merken.
hbvdbdinsdag 2 oktober 2007 @ 21:32
In Oostenrijk heb ik nog geen drop gezien, en volgens mij is er ook niet veel behoefte aan drop, de kamergenoten van mijn vrienden (polen en een rus) vonden het niet te eten en wij nederlanders waren dan ook de enigen die onze meegebrachte voorraad opaten.

Hier bij de Mac hebben ze geen mckroket, maar wel een soort mccamenbert en wat betreft de groente hebben ze volgens mij hier het meeste wel.
maartenadinsdag 2 oktober 2007 @ 21:36
Ontbijtkoek!

Zoals die van Peijnenburg enzo....



Ik was al vergeten dat het bestond. En toen vond ik het bij mijn ouders tijdens mijn bezoek aan Nederland.....

Met roomboter erop!
Gaoxingwoensdag 3 oktober 2007 @ 02:53
quote:
Op dinsdag 18 september 2007 05:59 schreef ioish het volgende:
Het idee is dat ik dit weekend het ga proberen. Ik zal foto's maken en wellicht een video (youtube?) als mijn vrouw verder niks te doen heeft. Welk type vlees gebruik je overigens? Alcatra? Uiteraard is iedereen welkom om te komen proeven, al is het zowat voor iedereen nogal ver weg...
En, en, en?

Vrienden van ons in China maakten heel regelmatig kroketten en brouwden hun eigen bier. Ze waren erg populair
jpjedidonderdag 4 oktober 2007 @ 11:18
quote:
Op woensdag 3 oktober 2007 02:53 schreef Gaoxing het volgende:

[..]

En, en, en?

Vrienden van ons in China maakten heel regelmatig kroketten en brouwden hun eigen bier. Ze waren erg populair
Vrouwtje van de Nederlandse club hier in Bangalore is er ook erg populair mee!

Mijn moeder heeft het recept gemaild en zegt dat het erg eenvoudig is dus wij gaan het ook proberen.
lushfemkevrijdag 5 oktober 2007 @ 15:11
Pepernoten, andijve is ook moeilijk te vinden hier in de UK. Hagelslag, alleen als cake versiering. Broodje kroket.
A-coolerzondag 7 oktober 2007 @ 12:47
Weetje wat ik Mis Raket ijsjes en calippo

grappige is in turkije verkopen ze geen shoarma terwijl nl vol zit met turken die een shoarmatent runnen
icecreamfarmer_NLzondag 7 oktober 2007 @ 15:42
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:47 schreef A-cooler het volgende:
Weetje wat ik Mis Raket ijsjes en calippo

grappige is in turkije verkopen ze geen shoarma terwijl nl vol zit met turken die een shoarmatent runnen


hmm in de toeristische plekken toch wel
Overigens is kebab toch lekkerder
CANARISdinsdag 9 oktober 2007 @ 10:50
quote:
Op woensdag 6 juni 2007 21:46 schreef ChrisJX het volgende:
In Oostenrijk kennen ze geen shoarma Wel kebab, maar niet de andere snijwijze. Gevolg is dat ze ook geen broodjes shoarma kennen. In Nederland staat op pitabroodjesverpakkingen als serveertip vaak een broodje gevuld met vlees. In Oostenrijk alleen met groente.

Kroepoek kennen ze er ook bijna niet. Alleen in een heel grote supermarkt kun je misschien 1 soort garnalenkroepoek tegenkomen. Laat staan cassave.
In het Bermuda driehoek krijg je shoarma. Smaakt bijna als in Olland.
Hier krijg je nu bijna alles. Zelfs pindasauce. Het enige waar je de Oostenrijker niet aan krijgt is drop. Dat vinden ze allemaal zo ontiegelijk goor.

Wat je in mindere mate hier vind is verse groente. Postelein , verse andijvie , spitskool. etc etc.
Het is hier altij dmaar weer kiezen tussen worteleen witte of rode kool, lof en bloemkool.
Keksidinsdag 9 oktober 2007 @ 15:02
Volkoren brood.... Dat is iets wat hier nog erg in de kinderschoenen staat. Immers eet 99% van de Denen een rogge-brood variant die zo enorm zwaar is dat je echt moeite moet doen om het weg te kauwen.

In de grootste van de supermarkten hier vind je inmiddels een schap met aziatisch eten, en zowaar Go-Tan satetroep. Maar die is niet te vreten! Ik wil Conimex, net als Conimex kroepoek! Maar van de boemboes en de sajoers hebben ze nog niet gehoord.

Ontbijtkoek doet het goed bij mijn vriendin, die herkent het als 'honingkage' en vreet vervolgens een kwart pak op een dag op (nodeloos te vertellen wat er gebeurde met haar stoelgang... die werd wat stroever).

Alles wat frituur is kent men hier niet! Daarnaast zijn nootjes ook een nieuwigheid (en constant in de aanbieding aangezien niemand ze echt lekker vind (behalve Keksi )). Maar frikandellen, kroketten en een berehap ... neuh dat komt er niet in.

Stamppotten kent men hier ook niet echt, snert daarintegen wel die zelfs nog verdomde goed smaakt.
Oledinsdag 9 oktober 2007 @ 15:13
-edit-

[ Bericht 92% gewijzigd door Ole op 09-10-2007 15:36:22 ]
maartenadinsdag 9 oktober 2007 @ 15:47
quote:
Op zondag 7 oktober 2007 12:47 schreef A-cooler het volgende:
grappige is in turkije verkopen ze geen shoarma terwijl nl vol zit met turken die een shoarmatent runnen
Volgens mij zijn dat Marokkanen. Turken verkopen Döner
CANARISdonderdag 11 oktober 2007 @ 12:32
quote:
Op dinsdag 9 oktober 2007 15:47 schreef maartena het volgende:

[..]

Volgens mij zijn dat Marokkanen. Turken verkopen Döner
Shoarma is toch Israelisch-Palestijns?