Volkoren brood.... Dat is iets wat hier nog erg in de kinderschoenen staat. Immers eet 99% van de Denen een rogge-brood variant die zo enorm zwaar is dat je echt moeite moet doen om het weg te kauwen.
In de grootste van de supermarkten hier vind je inmiddels een schap met aziatisch eten, en zowaar Go-Tan satetroep. Maar die is niet te vreten! Ik wil Conimex, net als Conimex kroepoek! Maar van de boemboes en de sajoers hebben ze nog niet gehoord.
Ontbijtkoek doet het goed bij mijn vriendin, die herkent het als 'honingkage' en vreet vervolgens een kwart pak op een dag op (nodeloos te vertellen wat er gebeurde met haar stoelgang... die werd wat stroever).
Alles wat frituur is kent men hier niet! Daarnaast zijn nootjes ook een nieuwigheid (en constant in de aanbieding aangezien niemand ze echt lekker vind (behalve Keksi
![]()
)). Maar frikandellen, kroketten en een berehap ... neuh dat komt er niet in.
Stamppotten kent men hier ook niet echt, snert daarintegen wel die zelfs nog verdomde goed smaakt.