Maar die werken met soepvlees. Ik wil dit graag weten omdat ik juli/augustus naar de VS ga emigreren en wil daar kroketten kunnen maken. (en soevlees zoals wij dat hier kennen heb ik daar nog nooit gezien).quote:Op vrijdag 5 maart 2004 10:01 schreef m-ruiter het volgende:
Als je een heel zwikkie wil aan recepten ->:
http://www.google.nl/sear(...)8&oe=UTF-8&hl=nl&lr=
Die hollands in de eerste links heb ik zelf al gemaakt vorige maand.
Errrruuug lekker.
Het is alleen een ******** klus om ze te maken
Je bent een echte hollander dus, in de VS gaan wonen maar nog wel kroketten kunnen eten. Als vlees kan je runderrib(lappen) gebruiken. Dat zullen ze daar vast wel verkopen. Even in blokjes snijden en daar de ragout van maken. Het gewone soepvlees dat wij hier kennen, is net als gehakt, afsnijdsels die de slagers overhoudenals het vlees wordt geportioneerd.quote:Op vrijdag 5 maart 2004 10:07 schreef Quintony het volgende:
[..]
Maar die werken met soepvlees. Ik wil dit graag weten omdat ik juli/augustus naar de VS ga emigreren en wil daar kroketten kunnen maken. (en soevlees zoals wij dat hier kennen heb ik daar nog nooit gezien).
Omdat we niet altijd zoveel tijd/zin hebben om zelf te maken: de Mora extra gevuld zijn niet onredelijk, je vindt er zelfs stukjes (!!!) vlees in. Of met een beetje geluk heb je een slager die ze zelf maakt.quote:Op vrijdag 5 maart 2004 11:20 schreef Pietverdriet het volgende:
Een goeie kroket is een dikke ragout met een korstje, vergeet de ellende van de snackbar, dat is een fabrieksmatig gedraaide pasta met een harde korst. Of het nu Dobbe is of beckers, merkloos of whatever, de korst is te hard en de vulling is smeerpasta.
Als je eenmaal een goeie zelfgemaakte kroket hebt gegeten dan weet je het verschil.
De eerste keren zal het best mislukken, maar als je eenmaal in de vingers heb goeie kroketten te draaien, dan is dat een ware traktatie.
Ik heb er in de VS nooit echt naar gezocht, maar ze zullen daar toch zeker ook zelf soep maken? Het lijkt me sterk dat ze daar geen soepvlees hebben. Is soepvlees trouwens niet gewoon runderlappen ofzo? (Of zeg ik nu iets heel doms?)quote:Op vrijdag 5 maart 2004 10:07 schreef Quintony het volgende:
[..]
Maar die werken met soepvlees. Ik wil dit graag weten omdat ik juli/augustus naar de VS ga emigreren en wil daar kroketten kunnen maken. (en soevlees zoals wij dat hier kennen heb ik daar nog nooit gezien).
Klinkt heerlijkquote:Op zondag 7 maart 2004 15:00 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb een roux gemaakt, 100 gram bloem, 100 gram boter, en daar een liter boullion mee gebonden. Toen ongeveer de zelfde hoeveelheid (volume) aan uitgeplozen soepvlees erdoor gedaan, en dat op smaak gebracht met foeli, peper, zout, peterselie.
Dit staat nu af te koelen en dan worden de kroketjes gedraait, door paneermeel gehaald, door een ei en dan nog een keer door paneermeel, dan gaan ze de koeling in voor een paar uur en dan,
frituren maar.
Misschien heb je dit beschreven in het: Hoe maak ik iets langzaam klaar topic, maar hoe maak je een krachtige bouillon? Zijn er richtlijnen voor? Of doe je altijd gewoon maar wat?quote:Op zaterdag 6 maart 2004 17:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Ben begonnen met zelf kroketten maken, vandaag kook ik een krachtige boullion, met runderschenkels (van die gezaagde plakken koeiepoot met veel vlees en een rond schijfje bot in het midden) en dit staat nu al een paar uur op en blijft pruttelen tot we ´naar bed gaan. Morgen maak ik dan een roux en draai ik de kroketten, die gaan dan de koelkast in om op te stijven, en dan worden morgenavond de kroketjes van gefriteerd.
Piet, ik ben benieuwd naar je " definitieve" recept!quote:Op maandag 8 maart 2004 09:59 schreef Pietverdriet het volgende:
dat heb ik inderdaad daar beschreven.
maar zal binnenkort even een definitief recept uitschrijven voor kroketten, als ik er zelf tevreden over ben.
Je moet je frietpan ook niet gebruiken.quote:Op maandag 8 maart 2004 10:36 schreef Tha_Ramsush het volgende:
het is tof om ze zelf te maken, maar je moet wel oppassen dat niet heel je frietpan er onder zit!!!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |