Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)quote:Op zondag 4 november 2018 13:24 schreef golfer het volgende:
Wanneer: 3-11-2018
Waar: Restaurant Petossi in Haarlem(https://www.petossi.nl/).
Wat:
Restaurant Petossi in Haarlem is gevestigd in het pand waarin voorheen visrestaurant Barend zat en nu ruim een jaar open. Petossi is van de allereerste winnaar van de Nederlandse Masterchefversie (2014), Bart van Berkel. Hij staat ook zelf in de keuken. De naam schijnt een afleiding te zijn van het Brabantse dialect voor een boerenkoolstamppot. Het geeft een beetje de richting van de keuken aan, namelijk gerechten van Nederlandse producten (met een twist).
Wij konden hier terecht via de Heerlijk 10-daagse, waarbij je een driegangenmenu van de chef voor 27,50 pp. krijgt.
We vonden het jammer dat er geen keuze uit voorgerechten was, maar gelukkig konden we wel bij het hoofdgerecht en het dessert kiezen tussen 2 opties.
We begonnen met een glas Italiaanse witte huiswijn en een fles bruisend water en na een tijdje wachten kwam er, nog voordat er brood uit de oven op tafel kwam, al een kleine amuse:
[ afbeelding ]
Een petossipoffertje van boerenkool met crème fraîche en kaviaar.
Voorgerecht:
[ afbeelding ]
Hollandse BBQ spitskool met sambai dressing, zoete uiencrème, mosterd-oude kaas kruim en vers geraspte mierikswortel.
Sommige delen van de spitskool waren nog keihard en ook de begeleidende smaken konden ons niet echt bekoren.
Wij zouden dit zelf als nooit hebben gekozen, maar helaas dus geen keuze. Wel vermeld en ons werd netjes een alternatief aangeboden, hetgeen we gezien de nog te volgen 2 gangen hebben afgewimpeld.
Hierna volgde een tweede (hoofdgerecht) amuse:
[ afbeelding ]
slechte kwaliteit foto door gebrek aan licht en omdat we niet willen flitsen in een restaurant.
Een puree van pastinaak met koffie, rode biet en een zilveruitje in bietensap. Leuke smaken.
Hoofdgerecht:
[ afbeelding ]
Dry aged Casconne staartstuk, chimmi churrie crème, Opperdoes aardappelen met Opperdoes schuim, geroosterde en zoetzure venkel en een jus met gerookte paprika.
Prima gebraden vlees met een heerlijke jus, lekkere aardappeltjes, maar de geroosterde venkel was nog bijna rauw en veel te hard.
We donken hierbij een rode wijn uit Puglia (Italië).
Dessert:
[ afbeelding ]
Diverse bereidingen van appel(goudrenet) en kaneel, dolce lecce, ijs met kardemom, speculaas en VOC-kruiden.
Erg lekker!
Hierbij dronken we een dessertwijn uit Chili.
Alles bij elkaar, inclusief water en wijnen, waren we 94,50 euro kwijt.
Conclusie:
Punt van aandacht: de akoestiek is slecht en vooral de verlichting verdient aandacht. De wanden van het restaurant zijn donker en er staan geen aparte spots gericht op de tafels, waardoor het soms nauwelijks zichtbaar was wat er werd voorgezet (2e amuse). We zagen elders in het restaurant zelfs gasten met de zaklamp van hun mobiele telefoon de menukaart bijlichten omdat die anders niet te lezen was.
Op een paar kleine kritiekpunten na, is de kwaliteit van het eten verder goed en de geroutineerde bediening is zeer vakkundig en vriendelijk.
7/10
Correct. Aangepast.quote:Op zondag 4 november 2018 13:35 schreef Kaatje1 het volgende:
Dat dssert klinkt heerlijk, maar eh Estee Stooker is de eerste winnaar van Masterchef (2010)
Ben een beetje trots op de mede Arnhemmer ;-) (en ze kookt verhipte lekker)quote:
Zalmeitjes, denk ik, bij de amuse?quote:
Dat is België en past prima in dit topic:quote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
Je bent van harte welkom in Rotterdam. Die wereldstad aan de Maas.quote:Op maandag 5 november 2018 18:26 schreef stavromulabeta het volgende:
Zoveel lijstjes, zoveel restaurants. Je zou het bijna een prestatie kunnen noemen dat de 4e stad van het land nergens in voorkomt.
Zou er bijna om gaan verhuizen.
Leuk voor in het topic dat golfer noemtquote:Op maandag 5 november 2018 16:52 schreef Sunshine1982 het volgende:
Ik dacht, misschien leuk om hier te posten.
https://m.hln.be/nieuws/b(...)n-de-buurt~acbb5d5d/
quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.quote:Op vrijdag 9 november 2018 10:13 schreef Gripper het volgende:
Potverdorie Ik google op "Daging Ljo" benieuwd naar het recept, en krijg als eerste hit een fok CUL topic uit 2016.
Had gewoon 1 op 1 de recensie van Golfer kunnen overnemen en mn eigen naam eronder zetten
CUL / Van sterrentent tot snackbar, waar heb jij gegeten? #21
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nogquote:Op vrijdag 9 november 2018 12:11 schreef golfer het volgende:
[..]
Haha. En intussen zijn we ook al bij de vestiging in Haarlem geweest en daar gaam we voor het einde van dit jaar nog een keer naartoe.
Imperium:CUL / CULinair nieuws #2quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:14 schreef Gripper het volgende:
Wist niet dat ze daar ook zaten. Een fastfoodketen wordt t nog
.
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.quote:Op vrijdag 9 november 2018 12:36 schreef DancingPhoebe het volgende:
Hahaha herkenbaar, die alcoholvrij struggle die uit eten minder leuk maakt
Voor echt goede restaurants maak ik een uitzondering als ik in een alcoholvrije periode zit, anders vind ik het echt zonde van het geld
"Voordeel" is dat ik hooguit 4x per jaar echt goed uit eten ga, dus dat is te overzien!
Ziet er heel erg goed uit.quote:Op vrijdag 9 november 2018 09:56 schreef Gripper het volgende:
Gisteren lekker gegeten bij een van de restaurants van het Ron Blaauw imperium
We hadden een concert in Amsterdam, en waren wel eens benieuwd naar de gastrobar Indonesia, in Ouderkerk. Omdat we ook weer niet alle tijd van de wereld hadden om uitgebreid te tafelen, waren we er vrij vroeg en kozen voor de eenvoudige variant: een rijsttafel met van alles wat. Alles tegelijk op tafel (wat maar net paste op dat kleine oppervlak) en we hebben wat leuke en lekkere nieuwe smaken ontdekt!
Op de foto:
[ afbeelding ]
bovenste rij:
DAGING RENDANG Langzaam gegaard rund op Sumatra wijze
IKAN KERRIE Gebakken kabeljauw in kerriesaus
BABI KETJAP Varkensvlees in ketjap en steranijs en ketoembar
SAMBAL GORENG TELOR Ei met kruidige kokossaus
SATE AYAM Saté van kippendij met pindasaus
Onderste rij:
UDANG PETEH Gebakken garnalen met petehbonen en kokossaus
DAGING LJO Gestoofd rundvlees met gekruide kokossaus
SAJOER LODEH Groenten in kokosbouillon met petehbonen
SATE KAMBING Saté van geit in ketjapsaus
PISANG GORENG Gebakken banaan met palmsuikersiroop
En dan nog wat losse dingen en garnituur erbij:
TAHOE KETOPRAK Taugé en tahoe in ketjapsaus
GADO GADO Groenten met pindasaus
ATJAR Zoet-zure komkommersalade
SAMBAL GORENG KENTANG Gekarameliseerde krokante aardappel
SEROENDENG Geroosterde kruidige kokosrasp
Rijst erbij, 3 soorten sambal van mild tot loeiheet, was allemaal erg smaakvol!
De marinade bij de geit was erg lekker, en ik had voorzover ik me kon herinneren nooit eerder geitenvlees gegeten. De beide rundvlees gerechten waren ook superzacht en goed gestoofd.
Ook daging Ljo kende ik nog niet, ik maak wel graag Rendang maar deze ga ik zeker ook eens proberen.
Toe nog wat koffie/thee en uiteraard spekkoek en daarna hup de stad in om lekker te dansen.
Omdat ze een vroege vogel korting geven aan mensen die tussen 17 en 19 uur eten, viel de prijs ook wel mee.
Aanrader! 8/10
Ok, bedankt voor deze tip.quote:Op vrijdag 9 november 2018 13:52 schreef Mariocash het volgende:
[..]
Let aub goed op jezelf. Het klinkt alsof je alcoholgebruik de spuigaten uit loopt.
quote:
Hij heeft wel gelijkquote:
M'n lever op dat plaatje.quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |