CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!quote:
en daar heb ik zo voor de rest gedaanquote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Bedanktquote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.quote:
Bij nuttige sites misschien ook:quote:Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sitesquote:Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Mijne ookquote:Op woensdag 13 december 2017 19:14 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sites
Oeh goeie tipquote:Op zondag 17 december 2017 15:04 schreef Farenji het volgende:
Je kan groentepannekoeken maken. Of als je een indiase toko in de buurt hebt: kant en klare diepvriesparatha's. Een paratha is gekruid plat brood gevuld met bijv aardappelen, bloemkool, kaas, uien of iets anders. Twee minuten in de pan opwarmen en klaar. Lekker met wat yoghurt en indiase pickles.
[ afbeelding ]
Je zou als je groente in je ontbijt wil verwerken kunnen googelen naar groene smoothies, daar zit bijna altijd wel groente in.quote:Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Ik vaak dit als ontbijtquote:Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Klinkt zeker lekker Wat serveer je erbij?quote:Op maandag 18 december 2017 15:26 schreef Farenji het volgende:
Wat gaan de vega's hier allemaal met kerst maken?
Ik mag dit jaar een van de hoofdgerechten maken (dan is er in ieder geval 1 vegetarisch hoofdgerecht want voor een groot deel van de familie is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd ) en ik ga voor de Pomcourpastie uit Koken met Van Boven. Heb hem al een keer als test gemaakt en het is qua werk goed te doen (makkelijker dan ik dacht, wel even goed passen en meten) en erg lekker. Ziet er ook fantastisch uit, mooi gelaagd met al die groente.
wat is precies de nuance dan?quote:Op woensdag 13 december 2017 14:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Bedankt
[..]
Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.
Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.quote:
Bijvoorbeeld als je je vlees van lokale bronnen betrekt waarvan je weet dat het vee degelijk wordt behandeld.quote:
Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?quote:Op vrijdag 29 december 2017 09:02 schreef minilot het volgende:
[..]
Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.
Het eventuele idealisme erachter mag je ergens anders droppen
Deelsquote:Op vrijdag 29 december 2017 09:12 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?
Ooh dit ga ik morgen maken Ken je de bieterballen? Lijkt het daar op? Die heb ik op Mañana Mañana (tof festival in de Achterhoek) gegeten en die vond ik heerlijk!quote:Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef Farenji het volgende:
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten?
Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.
Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel
Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie
Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado
Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.
De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.
Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus.
Nee, echt vers, ongekookt, met de aarde nog eraan bwvs.quote:Op vrijdag 29 december 2017 21:52 schreef Isabeau het volgende:
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
Het heeft even geduurd maar jullie OP is bijgewerktquote:Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:40 schreef Aphrodyte het volgende:
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.
Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 12:52 schreef Farenji het volgende:
[..]
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.
Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
I love Little Williesquote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Inderdaad erg lekker!quote:Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker!
Ja hij is echt vegan (Ik werk voor een vegan stichting en we hebben het gecheckt). Schijnt lekker te zijn, maar komt vooralsnog niet vast in t assortiment.quote:Op vrijdag 5 januari 2018 21:21 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )quote:Op vrijdag 5 januari 2018 20:37 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]
Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb .
quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:16 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik )
Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.
Ik bestel m bij www.vmarkt.nl en koop het ook geregeld op events.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:25 schreef zeer het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Deze? Waar haal je die?
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?quote:Op zaterdag 6 januari 2018 10:33 schreef zeer het volgende:
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.
[ afbeelding ]
Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.
De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).
Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is .
Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept?
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.quote:Op zaterdag 6 januari 2018 22:25 schreef Sjeen het volgende:
[..]
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.quote:Op zondag 7 januari 2018 23:31 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is
De was niet aan jou gericht hoor, maar aan AH en Jumbo die dieren in hun plantenmargarine stoppenquote:Op zondag 7 januari 2018 23:47 schreef Sjeen het volgende:
[..]
ow wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 09:56 schreef Bleie het volgende:
Met die broccoli kan ik wel proberen. Curry krijg ik er bij mijn eigen kinderen niet in, helaas, dingen met paddenstoelen ook niet.
Of misschien doe ik wel gewoon een pasta.
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:06 schreef Farenji het volgende:
[..]
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.
Veel pastasauzen zijn in wezen ook een curry, in de brede definitie.
voer je dochter dahlquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
Voor ontbijt moet de logé trouwens maar gewoon brood eten, heb ik bedacht, al hebben we weinig beleg dat echt veganistisch is. Ik haal wel humus, dat vindt ze lekker, en de vega-smeerworst die we altijd hebben ook.
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is thoquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
... of pindakaas!quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:
[..]
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?quote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:54 schreef zeer het volgende:
[..]
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is tho
snap het ook niet, is ook nergens voor nodig idd :’) maza baba ganoush kan ik ook niet meer vindenquote:Op zaterdag 13 januari 2018 10:59 schreef Farenji het volgende:
[..]
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?
Die van garden gourmet is wel vegan maar die kon ik inderdaad laatst ook niet meer vinden in de ah. Jammer want die is ook nog eens lekkerder dan die van maza, lekker beetje rokerig smaakje, zoals het hoort.
ligt aan het merk hagelslag, je hebt de meeste kans bij pure hagelslag en de meest goedkope troep waar het woord ‘chocolade’ niet op vernoemd staatquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:13 schreef Bleie het volgende:
Dank allemaal. Ik vind zelf veganistisch wel echt een stuk ingewikkelder dan vegetarisch moet ik zeggen, maar goed, We komen er wel uit hoor. We eten pasta met groente, en voor morgenochtend is er brood met humus, pindakaas, jam. Hagelslag lijkt me niet veganistsch trouwens, zit daar geen melkpoeder in?
vergeet het edelgist nietquote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:24 schreef Bleie het volgende:
Nee hoor, ik doe er cannelinibonen door voor proteïne, gaat prima. Maar die balletjes zijn wel erg lekker ja. Staan hier regelmatig op tafel.
Ik vind het niet meer dan normaal dat je rekening houdt met dieetwensen van gasten, maar ik merk dat ik veganistisch best lastig vind, juist omdat ik er helemaal niet op ingesteld ben. We eten wel een paar dagen in de week zonder vlees, maar dat vervang ik dan juist vrij vaak door ei of kaas. En dan gaat het hier ook nog om een kind - die zijn meestal lastiger met eten. Maar goed, het gaat goedkomen.quote:Op zaterdag 13 januari 2018 13:27 schreef zeer het volgende:
Wel tof dat je zo je best doet voor d’r! Probeer zelf altijd zo min mogelijk “tot last” te zijn als ik bij iemand anders eet die niet veganistisch eet.
Nee hoor, met gevarieerde groente, eiwitten uit noten, soja en/of peulvruchten, en wat dierlijk vet uit eieren of zuivel krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Alleen als je volledig veganistisch eet is het lastig om genoeg vitamine b12 en de juiste vetzuren binnen te krijgen dus dan is bijslikken aan te raden.quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Dat klinkt een stuk gezonder dan ik (ruim twintig jaar veggie, vaak richting vegan).quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Je kunt als de klachten aanhouden inderdaad even langs de huisarts (geen maanden mee wachten natuurlijk ) . VitB12 zou je in principe binnen moeten krijgen via zuivel/eieren, maar er zijn ook vegetariërs en mensen die vlees eten met tekorten hiervan. (Het wordt ook niet voor niets via supplementen (al dan niet door het veevoeder) aan zuivel/vlees toegevoegd.)quote:Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?
Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.
Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Ah ik vroeg me al af of ik gek werd en het logo van SS op een bezorgscooter zagquote:Op maandag 16 april 2018 15:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vanaf vandaag heeft New York Pizza 2 100% Vegan pizza's in het assortiment.
https://www.newyorkpizza.nl/bestellen/pizza/vegan
De shoarma-pizza bevat een aangepaste versie van de kipstukjes van de Vegetarische Slager.
http://foodclicks.nl/nieu(...)-pizza-bezorgen.html
Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.quote:Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.
Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?
Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen )
Goed bezig!quote:Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.
Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?
Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen )
Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.quote:Op zondag 22 april 2018 22:16 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.
Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.quote:Op maandag 23 april 2018 07:01 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Goed bezig!
Ik heb de veganchallenge gedaan. Het waren inderdaad nuttige tips en originele recepten.
Ik denk dat je met wat creativiteit wel om die linzen en kikkererwten heen komt hoor. Dan doe je er gewoon andere bonen in. Dat doe ik ook vaak genoeg als ik nog andere bonen heb liggen en geen kikkererwten meer. (Of probeer toch eens bereidingen die je nog niet kende. Lust je wel hummus? En heb je wel eens dahl gegeten? Rode linzen smaken bv ook anders dan groene of bruine.)
Ik heb inderdaad ook niet iedere dag van de challenge gekookt. Zou niet handig zijn, want dan zou ik iedere dag naar de winkel moetenquote:Op maandag 23 april 2018 14:19 schreef _Hestia_ het volgende:
[..]
Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.
[..]
Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.
Hummus lust ik ook niet, dahl heb ik nog nooit gegeten. En qua linzen wel de rode en de bruine, maar alleen in een soep eigenlijk. Dus misschien was dat het gewoon, dat ik het daarom niet lekker vond. Want champignonsoep ofzo lust ik ook niet, terwijl ik wel champignons lust
Dus misschien gewoon maar eens zelf een klein zakje linzen kopen en door een ander gerecht doen dan door soep.
Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de challenge, dus ik ben benieuwd
Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaadquote:Op maandag 23 april 2018 16:55 schreef LPFAN het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag bij een bijeenkomst waar ze een gratis lunchbuffet hadden met alleen vegetarisch en veganistisch eten. Ze hadden daar oa vegetarische kroketten en bitterballen, die waren echt lekker had ze nog nooit gehad. Ze hadden ook broodjes met veganistische kaas, was ook best lekker.
Zou goed kunnen idd. Ga ze zeker vaker halen iig! Heb je ook toevallig die van de Aldi ook geprobeerd?quote:Op maandag 23 april 2018 19:48 schreef Aphrodyte het volgende:
[..]
Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaad
Oeh die van jou heeft bosui, had die van mij niet maar lijkt me er wel heel goed bij passen! Wij hebben de BBQ en de Spicy geprobeerd, en de Spicy was toch wel favoriet. Lekker veel groente en vrij pittig. Ik vind de pizza's van NYP ook heel lekker hoor, maar die liggen wel wat zwaarder op de maag.quote:Op maandag 30 april 2018 19:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Vanaf vandaag heeft Domino's 3 vegan pizza's in het assortiment en is het deeg van alle pizza's vegan
Ik heb de BBQ Vegan uitgeprobeerd en die is erg lekker
Bodem is lekker luchtig maar knapperig en lekkere groenten en saus. Gewoon zoal een pizza hoort te smaken
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Oh, ik zie dat ze onder VeganNederland te vinden staan op Facebook. Het is van VeganCompass.quote:Op maandag 30 april 2018 17:26 schreef _Hestia_ het volgende:
Dankjulliewel voor alle tips en linkjes weer
Gisteren bij Café de Plak ook nog de tip gekregen voor de app Happy Cow, waar je restaurants/winkels kunt vinden.
Ik heb nou idd ook gewoon sojayoghurt van Alpro, de vanille en de gewone, maar die zijn idd wel aan de prijs. Ik kom verder nooit bij de Aldi maar er zit er wel 1 in de buurt. Dus als daar de sojayoghurt ook prima is dan gewoon daar maar halen, want Alpro is idd wel duur.
Edit: Als ik op VeganKompas/Vegan Kompas/ VeganKompas Nederland zoek op FB vind ik niks
Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen .quote:Op maandag 30 april 2018 21:13 schreef DeLuna het volgende:
Vraagje. Ik ga steeds meer richting volledig vegetarisch eten. Als het even snel moest kookten we nog wel met vlees maar hierbij gebruiken we tegenwoordig ook al vleesvervangers voor. Het enige waar ik zelf nog echt moeite mee heb is het sociale gebeuren. Als er bijv hapjes aangeboden worden en ik sla steeds af omdat het vlees bevat word je toch raar aangekeken. Soms is het makkelijk, want niemand zeurt als je voor een blokje kaas gaat ipv de worstjes, maar als er maar een keus is steeds valt het enorm op. Ik weet hoe de meeste denken in mijn sociale kring over vegetarisch eten dus ik heb weinig zin in die discussie steeds. Hoe doen jullie dat? Denk ik te veel na?
Ja ik kijk ook niet meer op van vegetariërs/veganisten maar een deel van mijn sociale kring zit toch echt vast in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime.quote:Op maandag 30 april 2018 21:56 schreef Candaasje het volgende:
[..]
Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen .
Mijn standaard antwoord op kritiek is tegenwoordig een rustige (!) 'Ik heb meer redenen om het niet te eten dan wel.' Als mensen meer willen weten wil ik het verder wel toelichten, en ik geef dan ook vaak aan dat ik een ander lekker moet eten en doen wat hij/zij zelf wil (natuurlijk denk ik er het wel het mijne van, maar ik wil niet prediken) maar dat ik zelf het zonder worstje echt helemaal prima vindt. Dat is vaak al voldoende.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |