abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 9 december 2017 @ 17:48:22 #1
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175616257
Goeie op.
  zondag 10 december 2017 @ 22:05:36 #3
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175633098
quote:
9s.gif Op zondag 10 december 2017 10:56 schreef Farenji het volgende:
Goeie op.
CUL / [FB] Voor alle opmerkingen, tips en klachten!

Ik heb de vorige niet op slot gedaan maar na een paar dagen vond ik het wel mooi.
pi_175645731
Lekker met dit weer, en kan ook zonder eieren: https://www.ah.nl/allerha(...)one-met-bruine-bonen

Simpel en makkelijk, zeker als je de ballen vervangt door kant en klare vegaballetjes: https://www.ah.nl/allerha(...)tballetjes-en-hummus

Oosters én mediterraans tegelijk: https://www.ah.nl/allerha(...)t-spinazie-en-venkel
pi_175650055
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Spoilers!
pi_175651850
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
en daar heb ik zo voor de rest gedaan :+
  woensdag 13 december 2017 @ 14:08:36 #7
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175693765
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Bedankt :)

quote:
Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.
pi_175701042
quote:
0s.gif Op maandag 11 december 2017 17:41 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb jullie OP even teruggezet. Als daar iets aan moet veranderen, lees ik het wel.
Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
pi_175701147
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sites O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175705427
quote:
14s.gif Op woensdag 13 december 2017 19:14 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Ja dat zijn mijn favoriete Nederlandse vegan sites O+
Mijne ook :)
En voor vegetarisch/veganistisch met veel kookboekenrecensies:
lauriekoek.nl

En niet alle sites in het huidige lijstje doen het nog. Die van mamwatetenwevandaag iig niet :(
  zondag 17 december 2017 @ 12:37:18 #11
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_175780766
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
  zondag 17 december 2017 @ 12:56:54 #12
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_175781216
Havermout.
pi_175781334
Waarom per se groente? Ik ontbijt meestal met kwark met vers fruit. En anders havermout, en heel soms cruesli.
pi_175784760
Je kan groentepannekoeken maken. Of als je een indiase toko in de buurt hebt: kant en klare diepvriesparatha's. Een paratha is gekruid plat brood gevuld met bijv aardappelen, bloemkool, kaas, uien of iets anders. Twee minuten in de pan opwarmen en klaar. Lekker met wat yoghurt en indiase pickles.

pi_175790568
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 15:04 schreef Farenji het volgende:
Je kan groentepannekoeken maken. Of als je een indiase toko in de buurt hebt: kant en klare diepvriesparatha's. Een paratha is gekruid plat brood gevuld met bijv aardappelen, bloemkool, kaas, uien of iets anders. Twee minuten in de pan opwarmen en klaar. Lekker met wat yoghurt en indiase pickles.

[ afbeelding ]
Oeh goeie tip :9
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175790615
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Je zou als je groente in je ontbijt wil verwerken kunnen googelen naar groene smoothies, daar zit bijna altijd wel groente in.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175811576
Wat gaan de vega's hier allemaal met kerst maken?

Ik mag dit jaar een van de hoofdgerechten maken (dan is er in ieder geval 1 vegetarisch hoofdgerecht want voor een groot deel van de familie is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd :')) en ik ga voor de Pomcourpastie uit Koken met Van Boven. Heb hem al een keer als test gemaakt en het is qua werk goed te doen (makkelijker dan ik dacht, wel even goed passen en meten) en erg lekker. Ziet er ook fantastisch uit, mooi gelaagd met al die groente.
pi_175897907
quote:
0s.gif Op zondag 17 december 2017 12:37 schreef Jinkx het volgende:
Ik wil meer overstappen op meer plantaardig en groen eten: met elke maaltijd groente. Ik vind het lastig om voor het ontbijt wat te verzinnen, met name voor werk. En ik ben niet zo van de smoothies. Iemand inspiratie?
Ik vaak dit als ontbijt



Aardbeien, blauwe bessen, geprakte banaan en een beetje yogurt.

Je kan gewone yogurt in doen of gewone yogurt.
pi_175900183
quote:
7s.gif Op maandag 18 december 2017 15:26 schreef Farenji het volgende:
Wat gaan de vega's hier allemaal met kerst maken?

Ik mag dit jaar een van de hoofdgerechten maken (dan is er in ieder geval 1 vegetarisch hoofdgerecht want voor een groot deel van de familie is een maaltijd zonder vlees geen maaltijd :')) en ik ga voor de Pomcourpastie uit Koken met Van Boven. Heb hem al een keer als test gemaakt en het is qua werk goed te doen (makkelijker dan ik dacht, wel even goed passen en meten) en erg lekker. Ziet er ook fantastisch uit, mooi gelaagd met al die groente.
Klinkt zeker lekker :) Wat serveer je erbij?

Ik maak 1e kerstdag een Mexicaans getint menu voor mij en mijn moeder, het is dit jaar niet iets wat we groots vieren.

Als voorgerecht maak ik zelf tortillachips met guacamole en salsa, daarna hebben we chilli sin carne met rijst. En toe gebakken appel met kaneel en een bol Grunschnabel vanille ijs.

Tweede kerstdag kook ik voor mezelf en eet ik als voorgerecht wat loempia's met chillisaus, en daarna een sushi bowl met avocado en mango.
Toe denk ik gewoon kerststol.

Toch heb ik er best zin in :-)
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_175900865
Vorig jaar had AH een fantastische 'nut loaf' rond kerst. Nu geen speciale kerstvegodingen te vinden. Of zijn er andere supermarkten die iets hebben dat de moeite waard is?
Mon 'en!
  vrijdag 29 december 2017 @ 07:28:09 #21
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176099425
quote:
0s.gif Op woensdag 13 december 2017 14:08 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Bedankt :)

[..]

Jammer weer dit, de boodschap hiervan is of je eet veganistisch of je bent gelijk een schoft die alleen maar bio-industrie eet. Enige nuance ontbreekt toch wel.
wat is precies de nuance dan?
pi_176100265
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 07:28 schreef zeer het volgende:

[..]

wat is precies de nuance dan?
Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.
Het eventuele idealisme erachter mag je ergens anders droppen :) ^O^
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 29 december 2017 @ 09:12:52 #23
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176100428
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 07:28 schreef zeer het volgende:

[..]

wat is precies de nuance dan?
Bijvoorbeeld als je je vlees van lokale bronnen betrekt waarvan je weet dat het vee degelijk wordt behandeld.

quote:
1s.gif Op vrijdag 29 december 2017 09:02 schreef minilot het volgende:

[..]

Yo, het gaat hier binnen CUL primair over de culinaire aspecten van vegetarisme en veganisme.
Het eventuele idealisme erachter mag je ergens anders droppen :) ^O^
Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?
pi_176100529
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 09:12 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Waar je eten vandaan komt hoort hier toch ook wel thuis?
Deels :)
Maar prima zo! ^O^
Let me see you stripped down to the bone
pi_176101820
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten? :Y)

Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.

Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel

Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie

Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado

Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.

De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.

Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus. :9
  vrijdag 29 december 2017 @ 20:02:28 #26
129638 Lov1
Bring it on :)
pi_176122584
quote:
7s.gif Op vrijdag 29 december 2017 10:17 schreef Farenji het volgende:
Ja, zullen we weer gewoon lekkere recepten posten? :Y)

Laatst heb ik weer eens bietenburgers gemaakt. Die lijken echt totaal niet op vlees en dat is ook de bedoeling. Wel heel erg lekker.

Voor zo'n 6 burgers:
- 2-3 verse bieten
- kopje havermout
- 1 klein uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
- 1 ei
- ongeveer 100 gram feta kaas, verkruimeld
- peper
- garam masala kruidenmengsel

Yoghurt-bieslook saus:
- stevige volle yoghurt (bijv griekse)
- paar lepels mayonaise
- 1 of 2 knoflookteentjes, ongeschild in hun velletje
- bieslook, gehakt
- peper en zout
- beetje olijfolie

Voor erbij:
- paar sneetjes lekker (zuurdesem)brood
- avocado

Schil en rasp de bieten fijn. Vermeng ze met de havermout, gesnipperde ui, het ei en de feta. Doe er peper bij en wat garam masala. Meng alles goed en laat het even een half uurtje minimaal staan in de koelkast. Maak er dan burgertjes van. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verpak de knoflookteentjes ongeschild met wat olijfolie in een stukje alu-folie. Leg de burgers op een bakplaat met bakpapier, samen met het knoflookpakketje. Bak in 30-40 minuten gaar; de knoflook kun je er na zo'n 20 min wel uit halen.

De knoflook is als het goed is lekker zacht gepoft. Haal het uit het schilletje en vermeng met de yoghurt, mayo, gehakte bieslook, peper en zout en roer goed door elkaar.

Toast in een pan (of in de oven) het brood. Beleg met avocado, burger en lekker veel saus. :9
Ooh dit ga ik morgen maken O+ Ken je de bieterballen? Lijkt het daar op? Die heb ik op Mañana Mañana (tof festival in de Achterhoek) gegeten en die vond ik heerlijk!
Music gives soul to the universe, wings to the mind and life to everything
pi_176127769
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_176154354
quote:
0s.gif Op vrijdag 29 december 2017 21:52 schreef Isabeau het volgende:
Die verse bietjes, is dat vers vers rauw of vers uit de koeling voorgekookt?
Nee, echt vers, ongekookt, met de aarde nog eraan bwvs.
pi_176232551
quote:
1s.gif Op woensdag 13 december 2017 19:12 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Bij nuttige sites misschien ook:
vegetus.nl
gewoonvegan.nl
Een site met heel erg veel goede kwaliteit recepten, en van dezelfde maakster een site met vegan producten in de Nederlandse supermarkt (je zult je verbazen over wat er toch wel of juist niet vegan is).
Het heeft even geduurd maar jullie OP is bijgewerkt :)
Spoilers!
pi_176299442
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.

Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_176299624
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:40 schreef Aphrodyte het volgende:
De vegetarische slager heeft 3 nieuwe kant en klaar maaltijden, 2 vega en 1 vegan.

Heeft een van jullie die al geprobeerd?
Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.

Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
pi_176300574
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 12:52 schreef Farenji het volgende:

[..]

Ik ga vanavond die kleine worstjes proberen, heb ik gisteren gekocht. Volgens mij zijn die ook nieuw, de "braadworst" heb ik al een paar keer gegeten, vind ik best lekker.

Ik eet er lekker rodekool met appel bij, en kruimige pieperts. Het klassieke "aardappelen groente jus" is op z'n tijd ook wel eens lekker, alleen die jus mis ik dus nog. Ik ga wat proberen met langzaam gekaramelliseerde uien, wat bouillon, sojasaus, misschien wat tomatenpuree ofzo, kijken of dat lekker wordt.
Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
Mon 'en!
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:37:30 #33
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176309966


Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb _O_ .
  vrijdag 5 januari 2018 @ 20:38:45 #34
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176309999
Hun cheddar kaas in plakjes is overigens niet te vreten. De creme fresh ben ik nog nooit tegengekomen tho.
pi_176311198
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
pi_176314231
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
I love Little Willies :9
pi_176314514
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 13:43 schreef bloempjuh het volgende:

[..]

Little Willies zijn niet nieuw, maar wel lekker! ^O^
Inderdaad erg lekker!

De jus is ook erg goed gelukt maar dat kostte (zoals verwacht) wel veel tijd. Met uien goed karamelliseren ben je wel een uurtje kwijt, daarna heb ik er boter en bloem bijgedaan zodat ik een soort van roux kreeg en daarna (eigengemaakte) groentebouillon erbij, beetje inkoken en op smaak (en kleur) gebracht met wat donkere sojasaus en beetje peper. That's all. Smaakte verdomde lekker met de rodekool en aardappelen, beter dan veel vleesjus misschien wel, en zeker veel beter dan zooi van poeders uit zakjes. Denk dat je het ook wel veganistisch kan maken (met olie/margarine ipv boter) maar die boter vind ik toch wel wat toevoegen.
pi_176318703
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 21:21 schreef Hupje het volgende:
Heeft iemand de vegan pizza gezien die Lidl nu in de aanbieding heeft? Is die echt vegan? Het vak is in mijn filiaal steeds leeg als ik er kom.
Ja hij is echt vegan (Ik werk voor een vegan stichting en we hebben het gecheckt). Schijnt lekker te zijn, maar komt vooralsnog niet vast in t assortiment.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_176318715
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 januari 2018 20:37 schreef zeer het volgende:
[ afbeelding ]

Zijn jullie bekend met dit product? Ik eet nu de garlic en herbs variant redelijk vaak en moet zeggen dat ik het een van de lekkerste "kaas"spreads vind die ik tot nu toe gegeten heb _O_ .
De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik :P)

Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  zaterdag 6 januari 2018 @ 10:25:25 #40
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176318817
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:16 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

De kruidenvariant is idd lekker, maar de naturel variant smaakt zoals behangpasta ruikt (vind ik :P)

Mijn favoriete vegan smeerkaas is Wilmersburger kruiden.


Deze? Waar haal je die?
  zaterdag 6 januari 2018 @ 10:33:55 #41
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176318921
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.



Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.

De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).

Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is ;( .

Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept? :@
pi_176329181
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:25 schreef zeer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Deze? Waar haal je die?
Ik bestel m bij www.vmarkt.nl en koop het ook geregeld op events.
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
  Licht Ontvlambaar zaterdag 6 januari 2018 @ 22:25:40 #43
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176333768
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 10:33 schreef zeer het volgende:
Tijdje terug chocolade taart gemaakt met karamel vulling.

[ afbeelding ]

Had m'n standaard "puffy" korstdeeg gebruikt (1,5 cup bloem, 2 donkere suiker, 1/4 theelepel zout,
1/3 kop olie, 1/2 theelepel vanille-extract, 4 eetlepels koud water) en als vulling zijde tofu met gesmolten chocolade.

De karamel saus/vulling had ik van anarchist kitchen afgekeken met kokosmelk uit blik en een shitload donkere suiker. Met dat recept lukte het me echter niet om een mooie stevige karamel te krijgen, deels omdat je door de donkere suiker al geen idee meer hebt wat de temperatuur van de suiker is (heb geen thermometer).

Daarna zelf geprobeerd door gewoon kristalsuiker te smelten en daar het vet van een blik kokosmelk bij te mikken. Werd wel iets beter van consistentie maar ook weer niet karamel vulling a like. Daarom zie je ook op de foto dat de karamelsaus er grotendeels uitgelopen is ;( .

Heeft een van jullie het gouden karamelsausvulling recept? :@
AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176357315
quote:
1s.gif Op zaterdag 6 januari 2018 22:25 schreef Sjeen het volgende:

[..]

AH heeft plantenmargarine, misschien dat het daarmee kan?
Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is :')
  Licht Ontvlambaar zondag 7 januari 2018 @ 23:47:08 #45
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_176357631
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 23:31 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Een andere vorm van vet gebruiken lijkt me idd een goede tip.
Maar de AH huismerk plantenmargarine is, net zoals Wajang margarine van bij Jumbo, niet veganistisch door dierlijke vitamine D die toegevoegd is :')
ow :@ wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_176383190
quote:
1s.gif Op zondag 7 januari 2018 23:47 schreef Sjeen het volgende:

[..]

ow :@ wist ik niet, sorry... ik gebruik het alleen als ik eters krijg die geen koemelk mogen.
Kokosolie dan misschien?
De :') was niet aan jou gericht hoor, maar aan AH en Jumbo die dieren in hun plantenmargarine stoppen :P
Voor koemelkallergie en lactoseintolerantie is het helemaal prima inderdaad (gelukkig)
pi_176384147
Ik heb gisteren bonen/champignon-burgers gemaakt, het was een eigen verzinsel maar het was best lekker, dus ik deel het recept even. Het lukt me zelf niet goed zonder ei, wel geprobeerd maar dan pakt het niet goed en valt de boel snel uit elkaar, dus dit is niet veganistisch.

Voor 4 burgers:

1 blikje bonenmix (bonduelle, 130 gram)
1 blikje tuinbonen (bonduelle, 130 gram)
1 fijn gesnipperd uitje
2-3 teentjes knoflook, gehakt
half bakje champignons, gehakt
1 biologisch 3-sterren ei
panko (japans paneermeel, gewoon paneermeel kan ook)
komijnpoeder
gemalen korianderzaad
gerookt paprikapoeder
wat olijfolie
zout, peper

Vermaal de bonen in een keukenmachine of blender, er mogen best wat grove stukjes in blijven.

Bak het uitje zachtjes aan in paar minuten, doe de knoflook erbij, daarna de champignons, peper erbij, en bak aan totdat het lichtbruin is. Laat een beetje afkoelen.

Doe de uien en champignons bij de vermalen bonen, samen met de kruiden en het ei, en wat olie om het smeuiger te maken. Je kan er evt ook mayo of ketchup bijdoen voor extra smaak/smeuigheid. Met kaas (bijv cheddar, feta) is ook best lekker denk ik. Kneed door elkaar en doe er steeds wat panko bij totdat je een "deeg" hebt dat enigszins stevig is. Niet te veel want dan wordt het weer te droog.

Leg het een half uur in de koelkast om op te stijven. Maak er platte burgers van, bestrooi ze evt met wat bloem, en bak ze langzaam bruin in een koekenpan.

Ik at er gebakken aardappelen en wat gekruide/gefermenteerde wortel bij.
pi_176470124
Hmm, we krijgen vanavond een veganistische meisje te logeren. Iemand ideetjes voor het avondeten en ontbijt morgen? Geen rijst.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 09:19:42 #49
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176470605
Havermout voor het ontbijt.
pi_176470873
Maak een gevarieerde groentecurry in tomatensaus of kokosmelk en bak er chapati bij.
Of gestoomde broccoli, in de oven gebakken friet van zoete aardappelen, gefrituurde tempeh en pindasaus.
Gebakken tofu met shiitake, uien, groene paprika in teriyaki saus met noedels.
Of een boterham met pindakaas.
pi_176470941
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 09:19 schreef Erasmo het volgende:
Havermout voor het ontbijt.
Met water?
pi_176470954
Met die broccoli kan ik wel proberen. Curry krijg ik er bij mijn eigen kinderen niet in, helaas, dingen met paddenstoelen ook niet.

Of misschien doe ik wel gewoon een pasta.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 09:56:47 #53
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_176470955
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 09:55 schreef Farenji het volgende:

[..]

Met water?
Oh kut ja, dan maar met die soja bende.
pi_176471087
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 09:56 schreef Bleie het volgende:
Met die broccoli kan ik wel proberen. Curry krijg ik er bij mijn eigen kinderen niet in, helaas, dingen met paddenstoelen ook niet.

Of misschien doe ik wel gewoon een pasta.
Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.

Veel pastasauzen zijn in wezen ook een curry, in de brede definitie. :)
pi_176471442
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:06 schreef Farenji het volgende:

[..]

Curry is eigenlijk een verzamelnaam van ingrediënten (groente, peulvruchten of vlees) bereid in een basis van langzaam gebruinde uien in een of andere saus. Die kun je natuurlijk op miljard manieren maken en laten smaken zoals je wil, met veel of juist heel weinig kruiden, pittig of juist helemaal niet, verschillende sauzen obv tomaat, kokos, room, bouillon of gemalen cashews bijv. Ik kan niet geloven dat iemand geen enkele curry lust.

Veel pastasauzen zijn in wezen ook een curry, in de brede definitie. :)
Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.

Voor ontbijt moet de logé trouwens maar gewoon brood eten, heb ik bedacht, al hebben we weinig beleg dat echt veganistisch is. Ik haal wel humus, dat vindt ze lekker, en de vega-smeerworst die we altijd hebben ook.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 10:37:45 #56
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176471566
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:

Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.
voer je dochter dahl
  zaterdag 13 januari 2018 @ 10:39:38 #57
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176471603
gebruikt een van jullie plantaardig eiwit poeder?
pi_176471646
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:30 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nou ja, zo uitgebreid is mijn arsenaal niet. Maar met name mijn dochter is helaas een moeilijke eter, die weinig lekker vindt, en de curry's die ik geprobeerd heb in elk geval niet.

Voor ontbijt moet de logé trouwens maar gewoon brood eten, heb ik bedacht, al hebben we weinig beleg dat echt veganistisch is. Ik haal wel humus, dat vindt ze lekker, en de vega-smeerworst die we altijd hebben ook.
Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 10:54:32 #59
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176471865
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is tho
de muhammara van maza is wel vegan

Verder zijn tartex producten (de lage kuipjes obv zonnebloempitten, niet de hoge, dat is bijna 90% palmvet :') :r ) , notenpasta's, smeersels op basis van soja/tofu best wel fijne ontbijt producten. Ik eet ook vaak havermout met gewoon water en een zo-min-mogelijk-geraffineerde suiker en kaneel met appel en rozijnen of cruesli met amandelmelk.
pi_176471948
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:41 schreef Farenji het volgende:

[..]

Humus is altijd lekker idd. Ook lekker als beleg: baba ganoush (soms heet het baba anoush), of muhammara, in zowat elke super wel te koop. En jam, appelstroop of hagelslag is natuurlijk ook veganistisch.
... of pindakaas!

Vegan eten is niet zo moeilijk hoor, ManLief en ik eten keivaak 'per ongeluk veganistisch'.

Pasta met alleen groenten. Chilli zonder gehakt maar alle andere ingrediënten. Gado Gado (zie onder). CousCous.

Succes ;)

https://www.ah.nl/product(...)peciaal#ingredienten
Mon 'en!
pi_176471973
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:54 schreef zeer het volgende:

[..]

de meeste supermarkten verkopen geen baba ganoush meer die veganistisch is tho
Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?
Die van garden gourmet is wel vegan maar die kon ik inderdaad laatst ook niet meer vinden in de ah. Jammer want die is ook nog eens lekkerder dan die van maza, lekker beetje rokerig smaakje, zoals het hoort.
pi_176472232
Zonnatura groentespread tomaat
https://goo.gl/images/WpEcfN

Deze vind ik erg lekker, en ìs Vegan.

Ingrediënten / Samenstelling
In­gre­di­ën­ten: To­ma­ten* 42%, zon­ne­bloem­pit­ten*, wor­tel* 10%, zon­ne­bloem­olie*, prei* 8%, to­ma­ten­pu­ree* 5%, aga­ve­s­i­roop*, aard­ap­pel­zet­meel*, zon­ge­droog­de to­ma­ten* 2%, knof­look*, ge­con­cen­treerd ci­troen­sap*, zee­zout, uip­oe­der*, chi­li­poe­der*, ver­dik­kings­mid­del: jo­han­nes­brood­pit­meel*, *in­gre­di­ënt van bi­o­lo­gi­sche teelt.
And the druids turn to stone...
  zaterdag 13 januari 2018 @ 12:22:02 #63
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176473150
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 10:59 schreef Farenji het volgende:

[..]

Damn, die van maza bevat idd kippenei, dat wist ik niet. Waarom zou je in hemelsnaam kippenei in baba ganoush stoppen?
Die van garden gourmet is wel vegan maar die kon ik inderdaad laatst ook niet meer vinden in de ah. Jammer want die is ook nog eens lekkerder dan die van maza, lekker beetje rokerig smaakje, zoals het hoort.
snap het ook niet, is ook nergens voor nodig idd :’) maza baba ganoush kan ik ook niet meer vinden

Maar: Turkse supermarkten hebben vaak potjes met gegrild aubergine vruchtvlees die je perfect kan gebruiken als basis voor baba ganoush! Same voor kikkerewrtenpuree uit blik, water en evt olie en dingen er in die je lekker vindt en je hebt makkelijk je eigen humus!
pi_176473944
Dank allemaal. Ik vind zelf veganistisch wel echt een stuk ingewikkelder dan vegetarisch moet ik zeggen, maar goed, We komen er wel uit hoor. We eten pasta met groente, en voor morgenochtend is er brood met humus, pindakaas, jam. Hagelslag lijkt me niet veganistsch trouwens, zit daar geen melkpoeder in?
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:16:21 #65
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176474000
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:13 schreef Bleie het volgende:
Dank allemaal. Ik vind zelf veganistisch wel echt een stuk ingewikkelder dan vegetarisch moet ik zeggen, maar goed, We komen er wel uit hoor. We eten pasta met groente, en voor morgenochtend is er brood met humus, pindakaas, jam. Hagelslag lijkt me niet veganistsch trouwens, zit daar geen melkpoeder in?
ligt aan het merk hagelslag, je hebt de meeste kans bij pure hagelslag en de meest goedkope troep waar het woord ‘chocolade’ niet op vernoemd staat

Als je graag iets vlees a like bij de pasta wilt hebben: de vega “gehakt”balletjes van de ah in de zwarte verpakking zijn vegan en lekker.
pi_176474109
Nee hoor, ik doe er cannelinibonen door voor proteïne, gaat prima. Maar die balletjes zijn wel erg lekker ja. Staan hier regelmatig op tafel.
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:26:08 #67
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176474145
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:24 schreef Bleie het volgende:
Nee hoor, ik doe er cannelinibonen door voor proteïne, gaat prima. Maar die balletjes zijn wel erg lekker ja. Staan hier regelmatig op tafel.
vergeet het edelgist niet
  zaterdag 13 januari 2018 @ 13:27:58 #68
438758 zeer
Opritsjniki
pi_176474186
Wel tof dat je zo je best doet voor d’r! Probeer zelf altijd zo min mogelijk “tot last” te zijn als ik bij iemand anders eet die niet veganistisch eet.
pi_176476271
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 januari 2018 13:27 schreef zeer het volgende:
Wel tof dat je zo je best doet voor d’r! Probeer zelf altijd zo min mogelijk “tot last” te zijn als ik bij iemand anders eet die niet veganistisch eet.
Ik vind het niet meer dan normaal dat je rekening houdt met dieetwensen van gasten, maar ik merk dat ik veganistisch best lastig vind, juist omdat ik er helemaal niet op ingesteld ben. We eten wel een paar dagen in de week zonder vlees, maar dat vervang ik dan juist vrij vaak door ei of kaas. En dan gaat het hier ook nog om een kind - die zijn meestal lastiger met eten. Maar goed, het gaat goedkomen.
  donderdag 25 januari 2018 @ 12:17:31 #70
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_176735610
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?

Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.

Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.

[ Bericht 1% gewijzigd door morgane op 25-01-2018 12:29:18 ]
pi_176736047
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?

Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.

Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Nee hoor, met gevarieerde groente, eiwitten uit noten, soja en/of peulvruchten, en wat dierlijk vet uit eieren of zuivel krijg je alles binnen wat je nodig hebt. Alleen als je volledig veganistisch eet is het lastig om genoeg vitamine b12 en de juiste vetzuren binnen te krijgen dus dan is bijslikken aan te raden.
pi_176736166
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?

Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.

Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Dat klinkt een stuk gezonder dan ik (ruim twintig jaar veggie, vaak richting vegan). :D

Nah, je lijf moet gewoon even wennen. Je zou een keertje langs de huisarts kunnen om je bloedwaardes te laten checken, als je je er druk om maakt. ^O^
Mon 'en!
  dinsdag 3 april 2018 @ 23:03:54 #73
456593 Jinkx
It's Monsoon season!
pi_178291764
Vegetarische kipstuckjes :9
pi_178295090
quote:
0s.gif Op donderdag 25 januari 2018 12:17 schreef morgane het volgende:
Ik eet sinds ong. oktober vrijwel geheel vegetarisch; alleen als ik uit eten ga of bij iemand anders eet, neem ik soms vlees of vis. Maar dit is sporadisch. Moet ik nu eigenlijk nog vitaminen bijslikken?

Ik eet redelijk veel groente (elke dag bij het avondeten en vaak ook als snack tussendoor) en fruit (2 stuks per dag is het streven) en regelmatig yoghurt, noten en eieren. In plaats van vlees eet ik bonen, een vleesvervanger of soms tofu.

Ik vraag het hier even omdat ik best moe ben de laatste tijd en veel tegenstrijdige berichten tegenkom op internet.
Je kunt als de klachten aanhouden inderdaad even langs de huisarts (geen maanden mee wachten natuurlijk ;) ) . VitB12 zou je in principe binnen moeten krijgen via zuivel/eieren, maar er zijn ook vegetariërs en mensen die vlees eten met tekorten hiervan. (Het wordt ook niet voor niets via supplementen (al dan niet door het veevoeder) aan zuivel/vlees toegevoegd.)

Vit.D zou je ook nog naar kunnen kijken; eigenlijk zou iedereen (vegetariër, veganist of niet) dit moeten slikken. Heeft nl niks met geen vlees eten te maken, wel met zonlicht en dat komen we nu eenmaal vaak tekort door ons leven/werk binnenshuis en het aantal uren daglicht. Kun je ook heel erg moe van worden.
  donderdag 5 april 2018 @ 10:09:17 #75
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_178318978
Dankjewel! :)
pi_178555498
Vanaf vandaag heeft New York Pizza 2 100% Vegan pizza's in het assortiment. :o

https://www.newyorkpizza.nl/bestellen/pizza/vegan

De shoarma-pizza bevat een aangepaste versie van de kipstukjes van de Vegetarische Slager.
http://foodclicks.nl/nieu(...)-pizza-bezorgen.html
pi_178683189
:W

Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.

Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?

Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ^O^ ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen :) )
  zondag 22 april 2018 @ 22:16:34 #78
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_178683335
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2018 15:39 schreef Tourniquet het volgende:
Vanaf vandaag heeft New York Pizza 2 100% Vegan pizza's in het assortiment. :o

https://www.newyorkpizza.nl/bestellen/pizza/vegan

De shoarma-pizza bevat een aangepaste versie van de kipstukjes van de Vegetarische Slager.
http://foodclicks.nl/nieu(...)-pizza-bezorgen.html
Ah ik vroeg me al af of ik gek werd en het logo van SS op een bezorgscooter zag :')

quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
:W

Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.

Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?

Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ^O^ ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen :) )
Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.
pi_178686788
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 22:06 schreef _Hestia_ het volgende:
:W

Ik ben nu flexitariër en eet al vaak vegetarisch en probeer het gebruik van zuivel en eieren etc al te beperken. Ik eet niet van die vleesvervangers van de Vivera/Vegetarische Slager ofzo, maar ik eet nu vooral veel bonen en peulvruchten, champignons, noten etc. Dus bijvoorbeeld een pasta met lekker veel groenten, of een curry of een quinoa/couscoussalade.

Maar ik wil toch gaan proberen of ik helemaal vegetariër kan worden. Nu zit ik erover te denken om mee te doen aan die vegachallenge van 30 dagen die in de OP staat. Dan krijg je elke dag een mailtje met tips en recepten. Dat lijkt me wel wat. Op internet is er natuurlijk superveel te vinden, maar dan zie ik soms door de bomen het bos niet meer. Zijn er hier mensen die die challenge gedaan hebben en hoe beviel dat?

Wat ik wel lastig vind bijvoorbeeld is dat ik echt niet van kikkererwten of linzen houd, en dat wordt juist zoveel gebruikt in de vegetarische varianten. Dus hopelijk valt dat in die recepten van de challenge mee?
En andere tips zijn natuurlijk ook altijd welkom ^O^ ( en zal ook deze topics eens een beetje teruglezen :) )
Goed bezig!
Ik heb de veganchallenge gedaan. Het waren inderdaad nuttige tips en originele recepten.
Ik denk dat je met wat creativiteit wel om die linzen en kikkererwten heen komt hoor. Dan doe je er gewoon andere bonen in. Dat doe ik ook vaak genoeg als ik nog andere bonen heb liggen en geen kikkererwten meer. (Of probeer toch eens bereidingen die je nog niet kende. Lust je wel hummus? En heb je wel eens dahl gegeten? Rode linzen smaken bv ook anders dan groene of bruine.)
pi_178692482
quote:
0s.gif Op zondag 22 april 2018 22:16 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Kikkererwten en linzen ga je denk ik wel vaak zien in vegetarische recepten.
Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.

quote:
1s.gif Op maandag 23 april 2018 07:01 schreef Tele6 het volgende:

[..]

Goed bezig!
Ik heb de veganchallenge gedaan. Het waren inderdaad nuttige tips en originele recepten.
Ik denk dat je met wat creativiteit wel om die linzen en kikkererwten heen komt hoor. Dan doe je er gewoon andere bonen in. Dat doe ik ook vaak genoeg als ik nog andere bonen heb liggen en geen kikkererwten meer. (Of probeer toch eens bereidingen die je nog niet kende. Lust je wel hummus? En heb je wel eens dahl gegeten? Rode linzen smaken bv ook anders dan groene of bruine.)
Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.
Hummus lust ik ook niet, dahl heb ik nog nooit gegeten. En qua linzen wel de rode en de bruine, maar alleen in een soep eigenlijk. Dus misschien was dat het gewoon, dat ik het daarom niet lekker vond. Want champignonsoep ofzo lust ik ook niet, terwijl ik wel champignons lust ;)
Dus misschien gewoon maar eens zelf een klein zakje linzen kopen en door een ander gerecht doen dan door soep.
Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de challenge, dus ik ben benieuwd ^O^
pi_178694915
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2018 14:19 schreef _Hestia_ het volgende:

[..]

Ja dat denk ik dus ook wel, maar goed, misschien dat ik er idd een eigen draai nog aan kan geven dan zoals Tele6 ook al aangeeft.

[..]

Dankjewel! Ja dat is ook een idee idd om er een eigen draai aan te geven. Of gewoon een ander recept eten op die dag. Dat ik die dingen van de challenge gewoon als inspiratie aanhoud, maar toch ook wel gewoon eigen recepten gebruik.
Hummus lust ik ook niet, dahl heb ik nog nooit gegeten. En qua linzen wel de rode en de bruine, maar alleen in een soep eigenlijk. Dus misschien was dat het gewoon, dat ik het daarom niet lekker vond. Want champignonsoep ofzo lust ik ook niet, terwijl ik wel champignons lust ;)
Dus misschien gewoon maar eens zelf een klein zakje linzen kopen en door een ander gerecht doen dan door soep.
Inmiddels heb ik me ingeschreven voor de challenge, dus ik ben benieuwd ^O^
Ik heb inderdaad ook niet iedere dag van de challenge gekookt. Zou niet handig zijn, want dan zou ik iedere dag naar de winkel moeten ;)

Je hebt nog genoeg uit te proberen dus! Linzensalade, of een stoofpotje O+ er zijn zat recepten te vinden. Ik vind het ook lekker om rode linzen mee te koken met een saus (tomaten/kokosmelk) tot ze uit elkaar vallen, dat bindt de saus en maakt 'm extra romig :)
  maandag 23 april 2018 @ 16:55:55 #82
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_178695195
Ik was afgelopen zaterdag bij een bijeenkomst waar ze een gratis lunchbuffet hadden met alleen vegetarisch en veganistisch eten. Ze hadden daar oa vegetarische kroketten en bitterballen, die waren echt lekker :o had ze nog nooit gehad. Ze hadden ook broodjes met veganistische kaas, was ook best lekker.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_178698719
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2018 16:55 schreef LPFAN het volgende:
Ik was afgelopen zaterdag bij een bijeenkomst waar ze een gratis lunchbuffet hadden met alleen vegetarisch en veganistisch eten. Ze hadden daar oa vegetarische kroketten en bitterballen, die waren echt lekker :o had ze nog nooit gehad. Ze hadden ook broodjes met veganistische kaas, was ook best lekker.
Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaad O+
Leftist Vegan Long Haired Witch
Revolutionary Anarchist
No material girl, No extremist, Critical Thinker.
XXX Straight Edge XXX
pi_178698807
Hestia, ik heb een paar jaar geleden meegedaan met de Vegan Challenge. Ik vond het prima te doen (zelfs als gewoon vleeseter toen). Er staan steeds meer recepten op de site, dus bevalt iets niet, dan kies je gewoon een ander recept.
  maandag 23 april 2018 @ 20:17:01 #85
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_178699623
quote:
0s.gif Op maandag 23 april 2018 19:48 schreef Aphrodyte het volgende:

[..]

Die veganistische bitterballen en kroketten zijn waarschijnlijk van de Vegetarische Slager. Enorm goed te eten inderdaad O+
Zou goed kunnen idd. Ga ze zeker vaker halen iig! Heb je ook toevallig die van de Aldi ook geprobeerd?
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_178832770
Dankjulliewel nog Tele6 en Hupje. Inmiddels zit de eerste week van de veggiechallenge erop en komt het er eigenlijk op neer dat ik zelfs veganistisch eet ipv vegetarisch wat eerst de bedoeling was.

Gisteren ging ik een dagje naar Nijmegen en van te voren op internet gezocht waar je vegetarisch/veganistisch kunt eten. Kwam uit bij Café de Plak waar ze echt veel keus hebben qua vegetarisch/veganistisch eten. Ik heb gekozen voor de vegan cheeseballs waar salade en warme groenten bij zat en had er nog krieltjes met vegan mayo bij. Was echt super lekker! :9



Ik heb ook het boek de Vegarevolutie gekocht en wel fijn ook om alle informatie op 1 plek te hebben ipv alles verspreid over internet. Qua recepten die erin staan zitten er een paar bij die me wel lekker lijken, maar veel ook niet. Maar ik heb al een hele map met recepten van internet verzameld, dus voorlopig kan ik nog wel even vooruit ^O^

Ik moet alleen wel een beetje opletten met boodschappen doen, want bij de Lidl hebben ze niet zoveel keus. Dus van de week toch ook naar de Jumbo en AH geweest. Dat is dan weer een nadeel voor mn portemonnee ;) Maar komt misschien ook wel omdat ik nu natuurlijk veel basisdingen gekocht hebt, wat niet elke week hoeft.
pi_178833297
Goed bezig! :D
Ja boodschappen doen is inderdaad een beetje uitvogelen wat waar te koop is. Hier fiets ik ook tussen de Jumbo's, de AH, de Plus en een toko-achtig-winkeltje en Ekoplaza een plaats verderop. Bij die toko haal ik nog wel eens koriander; 3 grote bossen voor 1 euro (of gemixt met bijvoorbeeld een bos munt en dille), dat scheelt zoveel geld met de supermarkten.

Wij gebruiken ook veel recepten van internet, doen ook veel inspiratie op in de FBgroep van Vegankompas Nederland.
'Lisa Goes Vegan' vind ik wel een fijne site, en de recepten van The Happy Pear (2 vrolijke jongemannen met een restaurant, een youtubekanaal (handig!) en hun website https://thehappypear.ie/recipe/ ) vallen ook vaak erg goed in de smaak. Ook bij niet-vegans.Oh! En vegetus heeft ook heel fijne recepten voor gebak, met goede vervangingen voor ei e.d.
pi_178834015
Boodschappen doen is inderdaad even uitzoeken waar je wat kunt halen. Maar voor sommige producten ben ik bij onze Jumbo echt goedkoper uit dan bij Lidl.
pi_178839364
Café de Plak is inderdaad een heel leuke plek! :)
Fijn dat het zo goed gaat. Qua boodschappen: ik ga ook wel eens naar de Aldi, want daar hebben ze lekkere vegan broodsmeersels op basis van zonnebloempitten en goedkope sojayoghurt :)
pi_178839808
Is die sojayoghurt van de Aldi een beetje te eten? Ik vond die van de AH heel vies, waterig bijna. Heb nu Alpro, gewoon de ongezoete, die is lekker, maar weer vrij aan de prijs.
Gimme whiskey, give me bourbon, gimme gin..
'Cause it don't matter what I'm drinkin', Lord, as long as it drowns this sorrow I'm in.
pi_178840138
Dankjulliewel voor alle tips en linkjes weer ^O^
Gisteren bij Café de Plak ook nog de tip gekregen voor de app Happy Cow, waar je restaurants/winkels kunt vinden.
Ik heb nou idd ook gewoon sojayoghurt van Alpro, de vanille en de gewone, maar die zijn idd wel aan de prijs. Ik kom verder nooit bij de Aldi maar er zit er wel 1 in de buurt. Dus als daar de sojayoghurt ook prima is dan gewoon daar maar halen, want Alpro is idd wel duur.

Edit: Als ik op VeganKompas/Vegan Kompas/ VeganKompas Nederland zoek op FB vind ik niks :?
pi_178842941
Vanaf vandaag heeft Domino's 3 vegan pizza's in het assortiment en is het deeg van alle pizza's vegan ^O^
Ik heb de BBQ Vegan uitgeprobeerd en die is erg lekker ^O^
Bodem is lekker luchtig maar knapperig en lekkere groenten en saus. Gewoon zoal een pizza hoort te smaken :9



pi_178846567
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 19:11 schreef _Hestia_ het volgende:
Vanaf vandaag heeft Domino's 3 vegan pizza's in het assortiment en is het deeg van alle pizza's vegan ^O^
Ik heb de BBQ Vegan uitgeprobeerd en die is erg lekker ^O^
Bodem is lekker luchtig maar knapperig en lekkere groenten en saus. Gewoon zoal een pizza hoort te smaken :9

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Oeh die van jou heeft bosui, had die van mij niet maar lijkt me er wel heel goed bij passen! Wij hebben de BBQ en de Spicy geprobeerd, en de Spicy was toch wel favoriet. Lekker veel groente en vrij pittig. :) Ik vind de pizza's van NYP ook heel lekker hoor, maar die liggen wel wat zwaarder op de maag.

Echt super dat er nu bij 2 zulke grote bezorgrestaurants vegan pizza's verkrijgbaar zijn. *O*
&lt;a href="http://www.last.fm/user/Lotteh" target="_blank" rel="nofollow norererer noopener" &gt;Last.fm&lt;/a&gt;
  Redactie Sport maandag 30 april 2018 @ 21:13:03 #94
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_178847126
Vraagje. Ik ga steeds meer richting volledig vegetarisch eten. Als het even snel moest kookten we nog wel met vlees maar hierbij gebruiken we tegenwoordig ook al vleesvervangers voor. Het enige waar ik zelf nog echt moeite mee heb is het sociale gebeuren. Als er bijv hapjes aangeboden worden en ik sla steeds af omdat het vlees bevat word je toch raar aangekeken. Soms is het makkelijk, want niemand zeurt als je voor een blokje kaas gaat ipv de worstjes, maar als er maar een keus is steeds valt het enorm op. Ik weet hoe de meeste denken in mijn sociale kring over vegetarisch eten dus ik heb weinig zin in die discussie steeds. Hoe doen jullie dat? Denk ik te veel na? :D
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
pi_178847486
Als je geen zin hebt in die discussie voer je hem toch niet? Je hoeft je niet te verantwoorden. En al die andere mensen hebben ook hopelijk wel belangrijkere zaken aan hun hoofd dan het feit dat jij de vleeshapjes afslaat.
  maandag 30 april 2018 @ 21:41:50 #96
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_178848075
Ik zou er niks van aantrekken idd.
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
pi_178848474
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 17:26 schreef _Hestia_ het volgende:
Dankjulliewel voor alle tips en linkjes weer ^O^
Gisteren bij Café de Plak ook nog de tip gekregen voor de app Happy Cow, waar je restaurants/winkels kunt vinden.
Ik heb nou idd ook gewoon sojayoghurt van Alpro, de vanille en de gewone, maar die zijn idd wel aan de prijs. Ik kom verder nooit bij de Aldi maar er zit er wel 1 in de buurt. Dus als daar de sojayoghurt ook prima is dan gewoon daar maar halen, want Alpro is idd wel duur.

Edit: Als ik op VeganKompas/Vegan Kompas/ VeganKompas Nederland zoek op FB vind ik niks :?
Oh, ik zie dat ze onder VeganNederland te vinden staan op Facebook. Het is van VeganCompass.
Schrik trouwens niet van de een paar fanatiekelingen. Ik ben volgens hun richtlijnen maar een vegan van likmevestje (ik ben een beginner :+ ) maar er zitten gelukkig ook nog een hoop niet al te radicale moraalridders tussen, en je kunt altijd om tips in de omgeving voor leuke/lekkere restaurantjes vragen. (Happy Cow geeft niet altijd alles aan, maar het is wel een heel handige app)

En die pizza's moet ik ook maar eens proberen dus!
pi_178848652
quote:
17s.gif Op maandag 30 april 2018 21:13 schreef DeLuna het volgende:
Vraagje. Ik ga steeds meer richting volledig vegetarisch eten. Als het even snel moest kookten we nog wel met vlees maar hierbij gebruiken we tegenwoordig ook al vleesvervangers voor. Het enige waar ik zelf nog echt moeite mee heb is het sociale gebeuren. Als er bijv hapjes aangeboden worden en ik sla steeds af omdat het vlees bevat word je toch raar aangekeken. Soms is het makkelijk, want niemand zeurt als je voor een blokje kaas gaat ipv de worstjes, maar als er maar een keus is steeds valt het enorm op. Ik weet hoe de meeste denken in mijn sociale kring over vegetarisch eten dus ik heb weinig zin in die discussie steeds. Hoe doen jullie dat? Denk ik te veel na? :D
Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen :6 .
Mijn standaard antwoord op kritiek is tegenwoordig een rustige (!) 'Ik heb meer redenen om het niet te eten dan wel.' Als mensen meer willen weten wil ik het verder wel toelichten, en ik geef dan ook vaak aan dat ik een ander lekker moet eten en doen wat hij/zij zelf wil (natuurlijk denk ik er het wel het mijne van, maar ik wil niet prediken) maar dat ik zelf het zonder worstje echt helemaal prima vindt. Dat is vaak al voldoende. :)
  maandag 30 april 2018 @ 22:02:20 #99
233495 LPFAN
<3 Linkin Park
pi_178848887
Ik eet voornamelijk (niet compleet omdat dat niet goed is voor mijn gezondheid) vegetarisch omdat het veiliger is. Meeste mensen zijn dan ook begripvol maar zelf sommige dan niet maar trek me er niks van aan :P
Kom een kijkje nemen op onze facebookpagina van Stichting Queri.
https://www.facebook.com/thuiszorgvoordieren/
  Redactie Sport maandag 30 april 2018 @ 22:59:32 #100
260853 crew  DeLuna
Luna van Pino O+
pi_178850788
quote:
0s.gif Op maandag 30 april 2018 21:56 schreef Candaasje het volgende:

[..]

Ik heb gemerkt dat de meeste mensen vegetariërs inmiddels helemaal niet zo lastig of vreemd meer vinden. Het wordt steeds gangbaarder. Dus daar moeten ze maar gewoon aan wennen :6 .
Mijn standaard antwoord op kritiek is tegenwoordig een rustige (!) 'Ik heb meer redenen om het niet te eten dan wel.' Als mensen meer willen weten wil ik het verder wel toelichten, en ik geef dan ook vaak aan dat ik een ander lekker moet eten en doen wat hij/zij zelf wil (natuurlijk denk ik er het wel het mijne van, maar ik wil niet prediken) maar dat ik zelf het zonder worstje echt helemaal prima vindt. Dat is vaak al voldoende. :)
Ja ik kijk ook niet meer op van vegetariërs/veganisten maar een deel van mijn sociale kring zit toch echt vast in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime.

Dat vind ik wel een goed antwoord in ieder geval, die ga ik onthouden. :)
❤ Pino112 ❤ | FeanFan | heywoodugod _O_
  maandag 30 april 2018 @ 23:06:55 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_178851031
"Vastzitten in het '7 dagen per week vlees anders is het niet goed' regime", klinkt toch niet heel erg als dat je accepteert dat andere mensen andere keuzes maken.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')