Als je dat gaat doen, dan is dit recept een aanrader:quote:
Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!quote:
Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwensquote:Op maandag 31 juli 2017 21:38 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Als je dat gaat doen, dan is dit recept een aanrader:
http://hostthetoast.com/b(...)-and-potato-pierogi/
en nee, die bacon hoort er van origine niet bij, maar het past zo onvoorstelbaar goed dat ik echt nooit van m'n leven pierogi zonder bacon zal eten.
Verder is het echt enorm leuk om een keer te maken, en lekker...maar na 1 of 2 keer zelf maken, zou ik eens googelen waar de dichtstbijzijnde Poolse supermarkt zit, bij mij bleek dat op 10 minuten fietsafstand. Die hebben bakken in de vriezer, maar ook mooie verse die echt niet onderdoen voor zelfgemaakte)
Ik wil 't dan wel testen ;-)quote:
Kan je dat zelf? Dat lijkt me nou net iets waar je heel veel ingredienten nodig hebt die je nooit meer gebruikt. Maar ik ga eens kijken (ben totaal niet dol op drop maar maken lijkt me wel gaaf)quote:
Piet had het toch geprobeerd?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 11:23 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Kan je dat zelf? Dat lijkt me nou net iets waar je heel veel ingredienten nodig hebt die je nooit meer gebruikt. Maar ik ga eens kijken (ben totaal niet dol op drop maar maken lijkt me wel gaaf)
Net eens even op google gekeken en het lijkt redelijk makkelijk. Stuur het recept even naar mijn australische familie, die zijn dol op drop maar er is lastig aan te komen waar zij wonen.quote:
Oja, die wil ik ook weer eens maken, maar dan met Hollandse garnalen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 15:01 schreef ASSpirine het volgende:
Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld.
Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken )
Een gehaktbal? Of wat bedoel je precies.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Myraela het volgende:
Ik maak altijd op honderdmiljoen plekken lijstjes met dingen die ik nog wil maken, die raak ik vervolgens kwijt en ik verzin gewoon weer nieuwe lijstjes.
Iets wat er al heel lang op staat is een berenhap. Dat heb ik nog nooit gegeten en wil ik graag een keer zelf maken, maar komt er elke keer maar niet van.
Lezen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:07 schreef nogeenoudebekende het volgende:
Dulce de Leche op een bucketlist?
Dat is een blik gecondenseerde melk in een pan kokend water flikkeren en wachten.
Gewoon naar de snackbar gaan?quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:23 schreef Myraela het volgende:
Ik maak altijd op honderdmiljoen plekken lijstjes met dingen die ik nog wil maken, die raak ik vervolgens kwijt en ik verzin gewoon weer nieuwe lijstjes.
Iets wat er al heel lang op staat is een berenhap. Dat heb ik nog nooit gegeten en wil ik graag een keer zelf maken, maar komt er elke keer maar niet van.
Dat stond ook ooit op mijn kooklist. Ik mijn best doen, varkenspoten en al.quote:
Ik had er gemaakt met meer dan rijstbloem, ook tarwemeel en tapioca poeder en dergelijke.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:02 schreef realAIVD het volgende:
Rice noodle rolls zijn by far m'n favoriete dimsum....maar dan gevuld met char siew
Dit al eens geprobeerd?
http://www.notquitenigell(...)un-nqns-mums-recipe/
werkt aardig, al moet ik zeggen dat ik dit zelf meestal als goede reden heb om gewoon bij de chinees te dimsummen...met kannetjes witte wijn en allerhande andere hapjes
hmmm, meteen zin in!
Dus je wil een gehakt al met uienringen maken? Gewoon een gefrituurde gehaktbal? Of echt een structuurloze bal zoals in de snackbar?quote:
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:57 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dus je wil een gehakt al met uienringen maken? Gewoon een gefrituurde gehaktbal? Of echt een structuurloze bal zoals in de snackbar?
quote:Op woensdag 2 augustus 2017 14:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.
Dat wil ik ook eens maken, echt heerlijk.quote:
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 14:00 schreef Myraela het volgende:
[..]
Gewoon een berenhap. Wat is daar zo lastig aan? Een gehaktbal met ui en pindasaus.
herkenbaar, maar ik heb tig afnemers om dat ze mijn erwtensoep zo ouderwets lekker vinden (echt een partij bejaarden die zich afvragen wanner ik weer eens los ga)quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 20:13 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Dat stond ook ooit op mijn kooklist. Ik mijn best doen, varkenspoten en al.
Pas toen ik liters en liters klaar had, realiseerde ik me dat ik er eigenlijk niet zo dol op ben en dat een beetje maken misschien wel slim was geweest.
Hier ook een erwtensoepmaker voor velen. Maak je 10 liter, mag je blij zijn als je er zelf ook een bord van eet en 1 portie kunt invriezen.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:31 schreef liedetector het volgende:
[..]
herkenbaar, maar ik heb tig afnemers om dat ze mijn erwtensoep zo ouderwets lekker vinden (echt een partij bejaarden die zich afvragen wanner ik weer eens los ga)
psies...quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:36 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Hier ook een erwtensoepmaker voor velen. Maak je 10 liter, mag je blij zijn als je er zelf ook een bord van eet en 1 portie kunt invriezen.
Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen.quote:
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:09 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.
Je kent het idee van een bucketlist?
Ik vraag je gewoon wat je precies bedoelt. Met je hoofd.
Mijn vraag zou eerder zijn waarom je een spoetnik met satésaus een berenhap noemt.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".
Er staan allemaal simpele dingen, waarom zou een berenhap dan niet in het lijstje passen.
Inderdaad. Gewoon dingen waar je nog nooit aan toe bent gekomen. Dat hoeft echt geen haute cuisine te zijn.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:07 schreef Myraela het volgende:
[..]
De vraag is: "Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?".
Er staan allemaal simpele dingen, waarom zou een berenhap dan niet in het lijstje passen.
Quote/editfoutje van L_S
En ik denk HuH??? spoetnik met saté saus....ik ken spoetnik als een drankjequote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:08 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Mijn vraag zou eerder zijn waarom je een spoetnik met satésaus een berenhap noemt.
Maar dat zal wel een friet-patatdiscussie worden.
En wat staat er op jouw lijstje Steenkool?quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:09 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Dan vind ik het nogal raar voor op een bucketlist.
Je kent het idee van een bucketlist?
Ik vraag je gewoon wat je precies bedoelt. Met je hoofd.
Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:12 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
En wat staat er op jouw lijstje Steenkool?
Dat is het ook.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 16:17 schreef Steenkool het volgende:
[..]
Zo'n mooi groot braadstuk met knapperig zwoerd, waar Piet het altijd over heeft! Dat lijkt me verrukkelijk.
ik zou het wel met zelfgemaakte wafels maken. Prefab is denk ik te zoet, ook al doe je er een lading maple syrup bij.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 15:59 schreef MutedFaith het volgende:
[..]
Volgens mij was t jouw foto in t foodgawkerstopic die de combinatie überhaupt op mijn bucketlist heeft doen verschijnen.
Helaas is ons wafelijzer al enige tijd overleden
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 15:01 schreef ASSpirine het volgende:
Rice noodle rolls, een dim sum, maar dan met garnalen gevuld.
Heb het al eens geprobeerd te maken, maar is mislukt. Ooit in mijn leven wil ik een fluweel zachte rice noodle roll willen maken. Maar dat zal nog veel experimenteren vergen (en schoonmaken )
Mooie fotos weer Robin.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ik liep dus gisteren langs QQ Bakery en ik wist dat die verse rice noodles verkopen, ik moest nog lunchen dus dacht, die neem ik mee en ga ze thuis oprollen met gamba's.
[ link | afbeelding ]
Ik vond dit recept er wel mooi uitzien, dus ik dacht, dat doe ik even (maar dan met verse ipv gedroogde garnalen).
[ afbeelding ]
Hahahahahhhaa, niet dus. Ging helemaal mis, dus uiteindelijk zo in een kom geflikkerd.
[ afbeelding ]
Ik geloof dat ik het maar meteen van mijn lijst afstreep. Ik vind het zo, los eigenlijk gewoon lekkerder.
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.quote:Op zondag 6 augustus 2017 15:44 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Je kunt los eiwit en dooier in een fles kopen, dus je 1e bezwaar is hierbij al weg.
Ai, kookn00b betrapt. Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:
[..]
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Nah , maar wel handig om te weten. Ligt dus niet aan jezelf als het met zo'n flesje niet wil lukken. Ik zag het Nigella ooit gebruiken. Ik heb het twee keer geprobeerd en iemand anders ook meerdere keren.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:05 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ai, kookn00b betrapt. Nooit mee gewerkt, het leek me wel een handige oplossing.
Oh, nu je dat zegt.. Ik zou wel eens groentenkroketjes willen maken. Al eens geprobeerd, maar die heb ik maar weggegooid haha.quote:Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Leuk om een paar keer te doen, maar nergens voor nodig, supermarkt verkoopt prima roomboterbladerdeeg.quote:Op zondag 6 augustus 2017 19:35 schreef Rexanthony het volgende:
Wil ook wel een keer zelf bladerdeeg maken, maar weet nu al dat het een 'eens maar nooit weer' gevalletje wordt
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.quote:Op zondag 6 augustus 2017 18:47 schreef Lucky_Strike het volgende:
Er staat inmiddels ook gerookte boter en kroketten op mijn lijst.
Ohhh wow, dat is echt het meest simpele om te maken. Eieren splitsen: easy. Stijf kloppen: easy.quote:Op woensdag 2 augustus 2017 13:09 schreef Aventura het volgende:
Pavlova, zo'n hele grote met rood fruit (dus ik zou dat juist nu moeten maken). Ik zie op tegen het splitsen van eieren en het stijf kloppen(de mislukkingskans ervan) dus stel het maar uit.
Overgebleven darm kan je invriezen.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Vraag je slager, nee heb je, ja kan je krijgen..quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ik vraag t gewoon bij de slager. Soms betaal je er wat voor laatste keer kreeg ik t mee. Maar dat was baggerkwaliteit, niet mee te werken.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 06:44 schreef Molo het volgende:
Allerlei soorten darm
http://www.vuurenrook.nl/(...)erij-kruiden-darmen/
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 00:15 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Maar jullie maken toch wel eens pulled pork? Daar wat van achterhouden en dan daar kroketten van maken. Dat doe ik zo.
Ik wil nog wel eens kroketten van de hoisin chicken maken. Ben heel benieuwd hoe dat zal smaken.
Ja doen! En dan natuurlijk een verslag maken in het worstentopicquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 04:44 schreef Vinty het volgende:
Ik zou graag zelf worsten maken. Ik heb ook allemaal ideeën voor smaken in mijn hoofd.
Worstjes van zelf gerookte eend.
Worstjes net citroen gras.
Worstjes met mozzarella erdoor.
Darm is alleen echt niet makkelijk aan te komen in consumenten hoeveelheden
Ja dat had ik me ook al bedacht.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 09:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Daat hebben we het toevallig afgelopen weekend nog over gehad. Gaan we zeker eens doen.
Je ziet eigenlijk nooit kipkroketten. Best vreemd.
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.quote:Op maandag 7 augustus 2017 20:14 schreef Syrena het volgende:
Die pompoentaart vond ik echt ultiem goor toen ik 'm had gemaakt ik ben sowieso al geen fan van speculaaskruiden, maar de puree-igheid van de vulling was ook echt ieuw.
Je hebt wel een geschikte pan nodig.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 09:52 schreef kipje1234 het volgende:
tarte tatin... ik zie zo op tegen die karamel toestand...
Ik geloof dat ik 'm maar van mijn lijst schrap.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 17:57 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Dat had ik dus ook. Echt een teleurstelling.
Ik eet nauwelijks jam, maar zelfgemaakt is zo ontzettend lekker.quote:Op dinsdag 8 augustus 2017 21:36 schreef Bleie het volgende:
Oh, nog een: jam. Maakt mijn moeder tegenwoordig soms, en dat is echt zo veel lekkerder dan uit de supermarkt.
LS, die erwtensoep kan uitstekend in de Slowcookerquote:Op maandag 31 juli 2017 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oh ja, dat moet ik ook eens doen. Goeie UI trouwens!
[..]
Ik heb je recept bewaard. In Polen gaat er altijd spek over de hartige pirogi dus het kan er ook best in. Cheddar kennen ze daar ook niet trouwens
Rucola stampot is er wel lekker bijquote:Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.
Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
De eendenborst filets,quote:Op woensdag 9 augustus 2017 09:39 schreef PrincessToadstool het volgende:
Ik heb één ding van mijn kookbucketlist in de vriezer liggen: eendenborstfilet.
Maar ik heb het nog nooit gemaakt en weet ook niet zo goed wat ik erbij kan eten. Iemand tips?
Bloemige aardappels, rode kool of peentjes en erwtjes of gegrillde courgette? Spruiten?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:00 schreef PrincessToadstool het volgende:
Genoteerd! Dat gaat m worden. Nog tips voor wat erbij?
Ben niet zo heel dol op rucola Elvi
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 07:47 schreef oganesson het volgende:
Beef Wellington
Een hele gans
Brisket
De perfecte doch simpele lasagna, niet een goede Bolognese saus met laagjes.
(ik merk dat het toch vooral vleesbereiding is)
Verder:
Een hele grote rainbow cake
Een 5 laags chocolade taart
Linkje naar t youtube filmpje?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aanquote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
quote:
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:33 schreef oganesson het volgende:
[..]
Ik denk dat het me ook prima lukt maar gewoon nooit gedaan Al zou ik wel een rol bladerdeeg kopen het uitrollen van die plakjes heb ik zo een hekel aan
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:36 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Moet je ook zeker doen, die rol bladerdeeg.
Ik schrok trouwens geweldig van de prijs van het vlees. Maar het was het dubbel en dwars waard.
Ossenhaas, volgens mij.quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:50 schreef oganesson het volgende:
[..]
Wat heb je gebruikt? het is runderhaas toch?
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?quote:Op maandag 31 juli 2017 20:50 schreef Lucky_Strike het volgende:
Wat hebben jullie altijd al willen koken waar je nooit aan toe bent gekomen?
Mijn shortlist:
- Ragu
- Rendang
- Pirogi
- Brisket
- Slasoep
- Iets met dulce de leche
- Oliebollen
- Erwtensoep
- Kroketten
Mocht je wat tijd vrijmaken om zelf pierogi in elkaar te knutselen, dan kan ik je dit recept van harte aanbevelen: https://hostthetoast.com/(...)/#tasty-recipes-9859quote:Op woensdag 29 januari 2020 18:55 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Kick! Ik kwam dit topic ineens weer tegen. Hoe is het met jullie voornemens?
Ik heb inmiddels rendang, dulce de leche, brisket en erwtensoep gemaakt. De rest nog niet.
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiërenquote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Ik heb alleen eentje met kwart koolstukken, deze sla ik ook op!quote:Op donderdag 30 januari 2020 09:59 schreef realAIVD het volgende:
[..]
Lemper, wat een leuk idee! Die ga ik van je kopiëren
(en terwijl ik dit schrijf bedenk ik me dat die rijstrolletjes natuurlijk met van alles gevuld kunnen worden, dus ik voel een Koreaanse versie aankomen )
Heb je trouwens al een leuk recept voor kimchi?
Je kan het zo ingewikkeld maken als je zelf wilt, maar als je een hele simpele en snelle versie (om te maken) wilt hebben, dan is dit een aanrader: https://www.koreanbapsang.com/mak-kimchi-simple-kimchi/
Wahahahaha! Ik had precies hetzelfde!quote:Op woensdag 9 augustus 2017 10:04 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Beef Wellington gemaakt aan de hand van de youtube van Gordon Ramsay. Had me een beetje vergist in de hoeveelheden, dus ik had er twee. Eentje ingevroren. De andere met kerst gegeten. Héérlijk! Een paar maanden later de andere. Kerst kwam vroeg.
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?quote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:33 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Wat versta jij onder Chinees buikspek? Char siu?
Ben benieuwd naar je dumplings.
Mijn wontons in rode oliesaus waren helemaal mislukt.
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:46 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Chinees buikspek is krokant gegrild buikspek, Char sui is (meestal) rood gemarineerde procureur.
Wat is er mis gegaan met de wontons?
Heb wel eens wonton vellen gehad die helemaal oplosten in de bouillon, dat merk bleek verschillende vellen om te stomen/koken te hebben en om te frituren en gaf dat niet aan.
Hee ik heb dat ook gehad met gepasteuriseerd eiwit uit een fles vd supermarkt. Daarom nooit meer gekocht en gebruik ik altijd het eiwit rechtstreeks uit een ei.quote:Op zondag 6 augustus 2017 17:03 schreef n0a het volgende:
[..]
Ooit een sample eiwit gehad, was niet stijf genoeg te kloppen. Iemand anders had hetzelfde probleem.
Is dat zo? Ik gebruik altijd gewoon een soort van mini soeppan om karamel te makenquote:Op dinsdag 8 augustus 2017 18:05 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Je hebt wel een geschikte pan nodig.
Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 22:51 schreef Fernweh het volgende:
[..]
Ze waren een beetje flauw, ik vermoed dat de kruiden niet goed uit de verf kwam.
Het was sowieso een vrij simpel recept met de rode chiliolie als basis.
Maar het zijn de simpele recepten die vaak het lastigste zijn.
Jammer van je wonton vellen maar dat klopt. Er zijn inderdaad vellen voor verschillende bereidingsmogelijkheden.
Dacht dat Char Siu in China toch vaak van buikspek wordt gemaakt.
Procureur lijkt vooral hier in het westen de voorkeur te hebben.
Maar kan best dat ik hier de plank missla.
Ik geloof dat als je char siu bij de afhaal haalt hier dat ook gewoon buikspek is.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:02 schreef Zalmslaatje het volgende:
[..]
Ken alleen Char Siu van procureur, schouderkarbonaat of varkenshaas.
Ik ga voor de procureur.
Chinees buikspek is ook met 5spices, misschien is dat de overeenkomst.
Als ik wantons maak gebruik ik veel spek en/of reuzel, het wordt anders snel droog of smakeloos.
Het vet zorgt voor een volle en rijke smaak, het is een beetje de keuze of je een wat zoutere bouillon wil of een wat vlakkere bouillon met wat krachtigere wantons.
Ziet er goed uit, ik zet het op mijn bucketlist.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:
Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin
50 st. vouwen en de rest de vriezer in.
Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui.
Bedankt voor je uitleg. Ben benieuwd naar het resultaat wanneer je eraan toekomt.quote:Op zondag 2 februari 2020 11:23 schreef Yinny het volgende:
@:fernweh: buikspek met zwoerd! Cha siu is meestal iets magerder. Ik word altijd heel blij van knapperig velletje, of het nou kip, varken of zalm is.
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.quote:Op zaterdag 1 februari 2020 23:18 schreef Zalmslaatje het volgende:
Mijn wantons:
Wantonvellen voor soep (niet voor de frituur)
3/5 fijngesneden speklap (niet mager) of varkensgehakt. Liever fijn gesneden dan vermalen.
2/5 rauwe garnalen.
zeer fijn gesneden bosui
klein beetje sesamolie
zout/peper/mespunt 5 kruidenpoeder/mespunt fetsin
50 st. vouwen en de rest de vriezer in.
Voor wantonsoep, half kippenbouillon, half visbouillon. evt van tablet.
Paksoi en lente ui.
Zie meestal een beetje op tegen het vouwen maar het is een half uurtje werk voor 50 stuks, als je een ongeoefende wantonvouwer bent.quote:Op zondag 2 februari 2020 16:03 schreef anndb het volgende:
[..]
Ga ik volgende week ook maken! Heb er alles voor in huis, vandaag alleen geen puf meer voor. Volgende week op een rustig dagje aan beginnen, lijkt me heerlijk als lunch.
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?quote:
Ik weet het. Zoals gezegd, running gag om het níét te doennquote:Op woensdag 5 februari 2020 23:37 schreef Postbus100 het volgende:
[..]
Huh? Dit is toch heel makkelijk te maken? Een pak dessertrijst (of gewone rijst) en melk en dan een tijdje op het vuur?
(heb ik zelf ook ooit één keer gemaakt. Omdat het (idd) op mijn kookbucketlist stond. Al hééél lang geleden).
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zitquote:Op woensdag 5 februari 2020 21:34 schreef Postbus100 het volgende:
Paella
Croissants van scratch
Croquembouche
Citroen-meringue-taart
No knead bread
Macarons? (twijfel omdat het veel werk is, en ik ze niet eens heel erg bijzonder vind)
Beef Wellington (wel een keer zelfgemaakte gegeten, maar die was gemaakt door twee andere mensen van de kookworkshop. Smaakte wel heel goed!)
Een bepaalde chocoladecake van Nigella
Sticky Toffee Pudding
Zo'n Engelse pie
Pulled pork
Flan
Zoiets.
Ik ook niet. Echt, ik heb ze wel eens van de La Place gehad (mwah), en later een tweede kans gegeven bij een echte patissier in Frankrijk. Nog steeds niet weggeblazen door hen.quote:Op dinsdag 10 maart 2020 21:58 schreef madeliefff het volgende:
[..]
Ja waarom zijn macarons zo populair...ik vind dat er weinig smaak aan zit
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboerquote:Op zondag 2 februari 2020 11:33 schreef Kanaroe het volgende:
Pekingeend, hoewel ik vermoed dat ik dat toch nooit ga doen.
Leuk topic!
Oef, dat is schrikken zeg, bizarquote:Op dinsdag 10 maart 2020 22:39 schreef Sorella het volgende:
[..]
1 Keer geprobeerd en toen kon ik een nieuwe ovenruit gaan halen bij de keukenboer
Moest volgens het recept op 250 graden en klaarblijkelijk kon de ruit niet tegen het vet wat uit de eend kwam en tegen de ruit aan spatte.
Het gaf me toch een klap en honderden stukjes glas in de oven. 1 ruit was volledig gesneuveld, ruit 2 voor de helft en ruit 3 was nog heel. (gelukkig garantiewerk)
Ha, ben nog steeds geen koekjesbakker en van spekkoek is het ook nooit gekomen.quote:Op dinsdag 1 augustus 2017 19:44 schreef Lot_1 het volgende:
Leuk topic!
Ik wil nog leren om goed koekjes te bakken. Begrijpen wat voor soort deeg welk effect heeft en dergelijke.
Spekkoek lijkt me ook tof om een keer gemaakt te hebben.
Oliebollen
Ruim 3 jaar later heb ik van dit lijstje al behoorlijk vaak bananenbrood gemaakt, risotto ook een keer, maar de chocoladetaart nog niet. Het braadspit is vervallen, want ik eet geen vlees meer.quote:Op maandag 7 augustus 2017 19:49 schreef Ewelina het volgende:
Ik heb het recept voor een zoete pompoentaart met speculaaskruiden gezien. Die gaat op de wishlist.
Verder:
- Death by chocolate-taart
- Bananabread
- Een echt braadspit.
- Risotto
Niet zo veel bijzonders.
Maar eigenlijk wil ik gewoon een vaatwasser zodat ik niet zoveel meer hoef af te wassen als ik gekookt heb.
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.quote:Op maandag 4 januari 2021 21:42 schreef Ewelina het volgende:
[..]
Ik hoop ook ooit nog een lekkere vegetarische pasta bolognese te maken, maar al m'n pogingen met vegetarisch gehakt waren echt heel vies...
Thanks!quote:Op vrijdag 8 januari 2021 17:34 schreef AgnesGru het volgende:
[..]
Ik heb volgens mij nog in een boek van Jamie een recept staan voor vega bolognese, het gehakt wordt dan vervangen door linzen. Zal hem even voor je opzoeken.
Mijn shortlist:
- kroketten
- een bepaald lasagne recept (met oa kippenlevers, worstvlees)
- carrotcake
- boterkoek
- gekonfijte eendenboutjes
- kroepoek
- bananenbrood
quote:Op donderdag 30 januari 2020 08:35 schreef Yinny het volgende:
Leuke (oude) topic!
Mijn lijst:
Zhongzi, Chinese kleefrijst in bamboeblad
Chinees buikspek, lekker knapperig
Sui kau, Chinese dumplings
Lemper
Kimchi
Spekkoek
Vegan kaas
Red velvet taart
Donauwelle
No knead bread
Cronuts
(Deze staan allemaal in mijn bladwijzers, dus waarschijnlijk is de lijst bij lange na niet compleet)
Wat ik al heb afgestreept: sushi, cinnamon rolls, saucijzenbroodjes, stokbrood, Chinese rettich cake, Chinese sponscake, volkorenbrood, kerststol, een bruidstaart, ravioli, pizza, wafels, hele kalkoen uit de oven (Amerikaanse Thanksgiving diner, compleet met zoete aardappel puree, cranberrysaus, biscuits).
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |