Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 07:59 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Als jij er al niet wordt volgepropt hoef ik er helemaal niet te komen want ik ben een grote eter.
quote:Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
Ok fijn dat je dat even vermeldt, we zullen het meenemen.quote:
Misschien dat ik er kom als ik een rijke vent aan de haak geslagen heb die zoveel verdient dat ik daar gewoon kan komen eten en alles 2 tot 3x kan uitvragen. Een soort iwanius zeg maar.quote:Op zaterdag 6 mei 2017 08:56 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Klopt! Jij moet hier gewoon wegblijven. Dit restaurant is he-le-maal niks voor jou. Maar dan ook echt he-le-maal niks.
Hoe is die hele entrenousleuter boven jouw post in hemelsnaam de dans ontsprongen danquote:Op zaterdag 6 mei 2017 13:25 schreef minilot het volgende:
Uit de hand lopend off topic-geleuter verwijderd. Weer verder over eetgelegenheden graag, merci! -x-
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 5% gewijzigd door Karina op 22-05-2017 19:54:45 ]
Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.quote:
zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!quote:Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
Inderdaad! Voor hem geen Ikea om z'n köttbullar te ontdooienquote:Op woensdag 31 mei 2017 19:37 schreef Ole het volgende:
[..]
zijn huiselijke maaltijden zien er altijd goed uit!
Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.quote:Op woensdag 31 mei 2017 18:26 schreef Tem het volgende:
Daarom eet Iwanius nooit pizza of pasta. Oh wacht...
Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.quote:Op woensdag 31 mei 2017 22:50 schreef Iwanius het volgende:
Nee, ik ben geen "laten we eens gehaktballen bij de IKEA gaan halen,in te vriezen en vervolgens op te peuzelen als ik trek heb." type. Dan bereid ik ze liever zelf en ga ik er een ochtend voor in de keuken staan.
[..]
Ik vind het een prima afwisseling als snelle hap naast het Aziatische [= Chinees/Thais/Vietnamese] en Surinaamse wat ik tegenwoordig veel eet.
Dus je kan thuis geen frites, pizza, bowls en ijs maken?quote:Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.quote:Op woensdag 31 mei 2017 23:01 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik heb de nasi gezien. Je kunt leuk over eten lullen en goed dure wijn zuipen, maar ik geloof niet dat jij kunt koken.
Zeker. Ik zou ook lekker vaak buiten de deur eten als ik geld had.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
quote:Op woensdag 31 mei 2017 09:32 schreef Iwanius het volgende:
[..]
Mwah...ziet eruit als iets wat jezelf ook kan maken. Daarvoor ga ik dus niet ergens uiteten.
quote:Op woensdag 31 mei 2017 17:54 schreef Iwanius het volgende:
Maakt niet uit. Is en blijft "buiten de deur = uit eten"maar dan eenvoudig. Als ik buiten de deur eet wil ik geen dingen eten die ik thuis ook kan bereiden. Daar ga ik mijn geld niet aan uitgeven.
Nee ok. Je eet dus zelden zelfgemaakt eten; je wil je niet vermoeien als anderen het voor je kunnen doen. Maar tegelijkertijd zou je de prima broodjes die Robinook ergens gegeten had niet halen want 'dat kan je thuis ook maken'.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:44 schreef Iwanius het volgende:
Sterker nog: Ik heb niet eens een frituur in huis gewoon omdat ik het nooit wilde. En zoals ik al vele malen zei: :"Ik ben in de basis gewoon lui om iets te doen/ in de keuken te gaan staan."Dus eet ik zoveel mogelijk buiten de deur. En die keren dat ik wel mij er toe aanzet iets te bereiden zijn zeldzaam en hebben dan een reden. Maar allemaal op 1 hand te tellen.
Uiteten is voor mij dagelijkse kost. Thuis bereiden zeldzame. Want waarom je zelf vermoeien als anderen het voor je kunnen doen.
Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe meer mensen als Iwanus, hoe meer goede horeca.
Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:09 schreef Duveldrinker het volgende:
In een grote stad geen probleem, zat gezonds te nassen. Woon je er buiten kom je vaak niet verder dan de snackbar, chinees en eetcafe.
Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:43 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Dit is helemaal niet waar. Bij ons in Zeeland waar ik vandaan kom zit genoeg goede horeca. B.v. de kromme watergang, 2 michelin sterren. En in een lager prijssegment genoeg goede eet tentjes, om b.v. mosselen te eten. En zlefs bij de simpele visboer kun je heerlijke garnalenkroketten krijgen. Er zit echt genoeg.
Denk dat het in het noorden van het land waar ze alleen maar droge worst knagen wel slechter is dan in het zuiden overigens.
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:46 schreef Duveldrinker het volgende:
[..]
Michelin ster zit zo ie zo niet vaak in de randstad en je hebt het nu over streekproducten of een viskraam. Het eten in een stad is extreem divers, ik heb ook een goede visboer en een prima eetcafe in mijn dorp (vlakbij Rotterdam) maar dat gaat snel vervelen als je daar elke dag gaat eten. De alternatieven worden dan pizza, patat of smerige Chinees.
Nou, nou, nou, afzeiken. Je kunt het ook lezen als "mij trekt het niet, ik ga daar niet eten". En dat kan natuurlijk.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:38 schreef MutedFaith het volgende:
maar ga niet een ander lopen afzeiken, om vervolgens jezelf nog geen 3 posts later weer helemaal tegen te spreken.
Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.
Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Ik heb het over het platteland he. Als je ooit in zeeland bent geweest zul je wel begrijpen dat je ons niet zomaar aan de Pho of thais eten krijgt. Niemand weet daar wat dat is.quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:09 schreef z80 het volgende:
[..]
Waarom niet? Ook buiten de randstad wonen mensen die graag eens wat anders eten.
Of wil je iedereen van buiten de grote stinkstad verplichten om ook de stad, waar parkeren een ramp is, in te komen als ze eens wat anders willen eten.
Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:48 schreef sirdanilot het volgende:
[..]
Het is inderdaad zo dat je weinig hebt tussen zeg maar restaurant niveau en de snackbar in qua gezond eten.
Maar er valt alsnog genoeg te nassen hoor, ook buiten de randstad. Je hebt wel minder keuze qua buitenlandse dingen. Dus in Terneuzen, Zeeland, ga je geen Thais eten of Pho vinden of zo. Maar dat moet je ook niet willen zo ver buiten de randstad. Dan moet je lokaal eten.
Ik heb het over het platteland, zeeland. Niet eindhoven of zo.quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:22 schreef Tinkepink het volgende:
[..]
Waarom moet je daar lokaal eten? Wat een onzin zeg. Ken uitstekende "buitenlandse" restaurants buiten de randstad. Kwantiteit /= kwaliteit.
Lekker !quote:Op donderdag 1 juni 2017 20:23 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de griek (Korfu in Kleef) de tafel vol voorgerechten laten zetten, heerlijk, taramas, gegrillde calamaris, garnalen, gegrillde feta, taramas, gebakken courgette en aubergine, lamskotelet, etc.
Is ook buiten de grote stad ;-)quote:
Kleef is anders best wel een grote stad. Ik ben er ook een keer geweest, erg gezellig.quote:
Precies. Die tijd kan je weer beter gebruiken om langer te kunnen acclimatiseren.quote:Op donderdag 1 juni 2017 11:45 schreef Duveldrinker het volgende:
Jij woont in Rotterdam centrum Iwanius? En geen kinderen? Dan zou ik exact hetzelfde doen, zelf koken en opruimen gaat zeer veel kostbare tijd in zitten.
Vanwege het financiële aspect? Tja, dan moet je inderdaad keuzes maken.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:11 schreef Questular het volgende:
Het probleem zit hem meer aan het gebrek aan zelfdiscipline als ik een menukaart open.
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.quote:Op donderdag 1 juni 2017 12:41 schreef Spanky78 het volgende:
Dat klopt, maar zelf koken is een ander verhaal. En daar ging het over.
Je ontkent het in ieder geval niet. Je kan lekker koks afzeiken, en vooral heel goed zuipen. Succes ermee.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:01 schreef Iwanius het volgende:
Altijd fijn als een onbekend/onbeduidend iemand iets beweert. Hoef ik mij er des te minder iets van aan te trekken. Koken is voor mij bijzaak in het leven.Genieten van het leven en gemak hoofdzaak.
Bij ons in zeeland op het dorp zat er één surinamer, toevallig.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( )
Je druk maken om parkeren is ook iets van de randstad.quote:Op vrijdag 2 juni 2017 00:05 schreef Kopstoot het volgende:
Wat ik buiten de randstad vooral mis is niet de Griek of de Turk, maar de Surinaamse eettentjes. Dus simpele gelegenheden waar je voor tussen de 7 en 13 euro je gewoon goed en vullend eten krijgt. En dan liefst 4 Surinamers op loopafstand, Hindoestaans, Javaans, chinees en creools. En ja, loopafstand, want voor een simpele snelle hap ga je toch niet de auto pakken laat staan je druk maken over parkeren ( )
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:45 schreef golfer het volgende:
Kreeftje gekookt of gegrild?
En patat bij een Italiaan?
Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.quote:Op zondag 11 juni 2017 15:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom niet, in Italie vaak genoeg friet gekregen bij bv steak of gegrillde vis.
Stel je voor dat wij elkaar in Italie zouden ontmoeten...quote:Op zondag 11 juni 2017 16:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Wij niet. Blijkbaar komen wij dan in allerlei andere restaurants als we weer eens in Italië zijn.
https://it.m.wikipedia.org/wiki/Patate_frittequote:, molti ristoranti italiani servono patate fritte sottili e rotonde cucinate espresse utilizzando patate fresche.
Is op dit forum uitgevonden:quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.quote:
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:01 schreef golfer het volgende:
[..]
Ik schreef het al: beetje gedateerd en niet echt vernieuwend.
Ik maak de kiekjes met een simpel compact-cameraatje op de stand automatisch. Hoeven van mij geen fotografische kunstwerken te zijn.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 17:16 schreef Bart2002 het volgende:
Het zijn wel kunstwerkjes hoor. Een hoog artistiek gehalte.
Verder moet je eens kijken of je iets met je witbalans (van je toestel) kunt doen.
Haha newbie gespot.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat klinkt lief, chanant. Als charmant, maar dan anders.
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 15:22 schreef Bart2002 het volgende:
[..]
Is op dit forum uitgevonden:
SEX / Op ongewenste moment een erectie krijgen:')
Gecensureerd stukje:quote:Op vrijdag 16 juni 2017 19:07 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Okay, dan snap ik meteen waarom ik het nog nooit gehoord had.
Ik kom daar niet. En ga dus ook niet klikken. Maar evengoed bedankt.
Maar dat is toch zo een beetje de 'sterren' keuken tegenwoordig in Nl geworden. Overal doen ze hetzelfde,daarom ben ik er in Nederland wel een beetje klaar mee. Dan liever gewoon simpel "Deli eten" Maar goed, als het GF maar gesmaakt heeft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:46 schreef Bart2002 het volgende:
Al dat schuim... En kunstige torentjes. Het wordt een beetje chanant.
Dat is een incrowd garpje. Sinds 2008. Toen is deze alternatieve spelling uitgevonden hier.quote:Op zaterdag 24 juni 2017 04:20 schreef FlipjeHolland het volgende:
[..]
ik vind het chanant dat jij niet weet hoe je genant schrijft.
quote:
Wat was je kwijt voor dit diner?quote:Op vrijdag 16 juni 2017 14:10 schreef golfer het volgende:
Waar: Kaatje bij de Sluis *, Blokzijl.
Wanneer: 15 juni 2017
Wat:
Stond al een tijdje op het verlanglijstje: een keertje eten bij Kaatje bij de Sluis in Blokzijl. Het restaurant heeft sinds 1978 een Michelinster, met uitzondering van 2004, het jaar dat de huidige chefkok Pieter Postma en gastheer Harald Hovenkamp de zaak overnamen.
We hadden het etentje gecombineerd met een middagje in een fluistersloep door de Weerribben en Wieden varen en daarbij een overnachting in een B&B op loopafstand van Kaatje geregeld.
Buiten het restaurant zie je het beeld van Kaatje:
[ afbeelding ]
Het restaurant zit pal aan de sluis van Blokzijl in een mooi hoekpand:
[ afbeelding ]
Aan 1 wand van het restaurant hangen allemaal unieke tekeningen van bekende cartoonisten. Een initiatief van wijlen Peter van Straten: potlood bij de Sluis. Een jaarlijkse lunchbijeenkomst van de tekenaars waarbij ze de kosten van de lunch betalen met een door hen gemaakte tekening.
[ afbeelding ]
We hadden gekozen voor een 7-gangen menu en alvorens te beginnen met het bijpassende wijnarrangement namen we eerst een glas Italiaanse Soave.
Amuse:
[ afbeelding ]
Crème van verse geitenkaas met salade van gele biet en tijm, bietensap en een krokantje van rode biet.
1e gerecht:
[ afbeelding ]
Gemarineerde zalmfilet ‘gravad lax’ met dille, mosterdmayonaise en asperges.
Daarbij dronken we een glas witte 2015 Svelato Falanghina uit Campania Italië. Goede combinatie. Niet echt spannend.
2e gerecht:
[ afbeelding ]
Paté van gevogelte met duindoornbes, salade van venkel, gekarameliseerde walnoot en zacht gerookte gans.
Wat ons betreft het toppunt van de avond. Heerlijk subtiele rooksmaak en een zalige paté onderin het kokertje van krokante venkel.
Daarbij dronken we alweer een glas witte wijn, een 2013 Trimbach Pinot Gris uit de Elzas, Frankrijk.
3e gerecht:
[ afbeelding ]
Gestoomde mousse van snoek met peterselie, fregula (een soort pastabolletjes), citroensaus en gepofte zwarte rijst.
Niet echt meer herkenbaar als snoek, wel een lichte vissmaak op de achtergrond van de mousse. Krokant gepofte rijst was lekker als tegenhanger van de zachte pasta en mousse.
Hierbij alweer en glas witte wijn, dit keer een 2015 Laurenz Five Fine Wine Grüner Veltliner uit Kamptal, Oostenrijk.
4e gerecht:
[ afbeelding ]
Gebakken scholfilet met saus van vadouvan (gefermenteerde) kruiden, en in beurre noisette gebakken bloemkool.
Lekker. Niet echt speciaal.
Weer een glas witte wijn erbij. Dit keer een 2015 Mas des Bressades, Rousanne Marsanne Grenache Blanc, Costières de Nimes uit Frankrijk.
5e gerecht:
[ afbeelding ]
Filet van ree en reepeper uit de Weerribben, wortel uit de oven met een geroosterde lente-ui en saus van citroengras. Goed bereide reefilet en vooral een erg lekkere reepeper.
Hierbij een glas lichte rode wijn: 2014 Manz Spätburgunder uit Rheinhessen, Duitsland.
6e gerecht:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Een kaasplankje met daarbij 2 soorten compote en een appel-radijs-krokantje en een soort kleine muffins.
Daarbij een bijna naar port smakende rode wijn: Solera 1954, bodega De Muller uit Taragona, Spanje.
7e gerecht:
[ afbeelding ]
Het (erg zoete) dessert. Rabarber met roomijs van dragon, polderkoninkjes (aardbei), witte chocolade en een Champagne dressing.
Ook hierbij een lekker fris-zoete licht mousserende dessertwijn: 2015 Bricco Riella, Moscato d’asti uit Italië.
We besloten het hierbij te laten.
Lekker gegeten en hoewel sommige gerechten soms een beetje gedateerd zijn en niet echt spannend of vernieuwend zijn, is Kaatje bij de Sluis al jarenlang een terechte bezitter van een Michelinster, met vriendelijk en kundig personeel.
Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Een leuk restaurant in een prachtige omgeving. De moeite waard om een keer te bezoeken.
8,5/10
Wat begrijp je niet aan:quote:
?quote:Over de prijs ga ik het niet hebben. Je weet gewoon dat je voor eten en vooral drinken in een Michelinsterrenrestaurant het nodige geld kwijt bent.
Groot gelijk. Als mensen de prijs willen weten kunnen ze ook gewoon naar de website van het restaurant.quote:
Waar staat hoofdgerecht pik?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
indeedquote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op maandag 26 juni 2017 09:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoofdgerecht eendenborst en dan een plakje krijgen...
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Wij besloten alleen voor een aantal voorgerechten te gaan.
Oh?quote:Op maandag 26 juni 2017 09:18 schreef Iwanius het volgende:
Vroeger zette Golfer er altijd de prijs bij en tegenwoordig is het dus "follow the Iwanius lijn: " "No quanto costa"
quote:Op zaterdag 24 juni 2017 21:30 schreef golfer het volgende:
Totaal inclusief water en wijn waren we 120 euro kwijt.
Ik zou dan inderdaad de Jong of Yama doen.quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Oh nice, door jouw recensies was ik ook al erg benieuwd geworden. En naar Yama ook, maar die naam was ik vergeten. Thanks alvast!quote:Op zondag 16 juli 2017 14:34 schreef RobinOok het volgende:
Ik zeg de Jong.
https://robinuit.wordpress.com/category/rotterdam/de-jong/
Hou je nog geld over ook.
Menu is 45 euro voor 4 gangen, maar op de kaart staat tegenwoordig dat je ook meer gangen kunt krijgen. Ik denk dat je dan gewoon alle gangen van beide menu's krijgt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |