zag geen falsificatie van wat ik gepost had.quote:Op vrijdag 3 maart 2017 00:55 schreef golfer het volgende:
Ben benieuwd of Pietverdriet nog steeds bij zijn stellige beweringen blijft na het zien van deze uitzending.
Dus je blijft, na het nu eindelijk wel zien van de uitzending, beweren dat de melk uit België komt?quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:42 schreef Pietverdriet het volgende:
zag geen falsificatie van wat ik gepost had.
Koop een leesbril opa, ik zei dat hij meestal uit Belgie komt. Niet dat hij uit Belgie komt. Gebruik die leesbril eens om in verschillende supermarkten op de pakken te kijken en het ovale labeltje te lezen. In de uitzending deed men dit ook, daarom wisten ze uit welke fabriek de melk in hun sample vandaan kwam.quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus je blijft, na het nu eindelijk wel zien van de uitzending, beweren dat de melk uit België komt?
quote:bekijk het yoghurtpak van de zaanse hoeve, het eu nummer vermeld BE dit is dus duidelijk in belgie.Daar een cent goedkoper kan een vrachtauto met 25 ton vier uur mee nederland inrijden.
Wouter Klootwijkquote:Vandaag trof ik een pak melk van de Zaanse Hoeve (het huismerk van Albert Hein) en wat me opviel was dat het pak de code DE 090 EG had, ofwel uit Duitsland kwam. Even snel googlen en wat blijkt: De Zaanse Hoeve ligt niet in de buurt van Zaandam maar zo’n 350km verderop in Wiefelstede-Dringenburg!
Dat het op dat moment uit Nederland komt wil niet zeggen dat het altijd uit NL komt.quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:44 schreef golfer het volgende:
[..]
Dus je blijft, na het nu eindelijk wel zien van de uitzending, beweren dat de melk uit België komt?
Het ovale merkje zegt trouwens slechts waar de laatste handeling is verricht, als je hele kazen of containers boter uit NZ of Ierland naar NL haalt, ze hier verpakt, dan kan je er gewoon NL inzetten. Zoals ik zei, op mijn pakjes Ierse kerrygold boter staat in het ovale label DE omdat het hier verpakt is.quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:55 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Dat het op dat moment uit Nederland komt wil niet zeggen dat het altijd uit NL komt.
Er waren ook wel eens tijden dat goedkope melk uit het buitenland komt, of in ieder geval uit een fabriek in het buitenland.
Die "sovjetmerken" (zo noem ik ze vanwege hun vrij kleur- en fantasieloze verpakking) kijken gewoon waar ze het goedkoopste kunnen inkopen verwacht ik.
Weet ik, maar voor melk en yoghurt lijkt me het logischer dat je die ter plekke laat verpakken. Kaas van DOC (heeft een kaasfabriek in Hoogeveen) vermeld ook NL op het label maar als je op een willekeurig moment vandaag Hoogeveen richting Dld rijdt kom je meerdere Duitse melk auto's tegen.quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het ovale merkje zegt trouwens slechts waar de laatste handeling is verricht, als je hele kazen of containers boter uit NZ of Ierland naar NL haalt, ze hier verpakt, dan kan je er gewoon NL inzetten. Zoals ik zei, op mijn pakjes Ierse kerrygold boter staat in het ovale label DE omdat het hier verpakt is.
En jij zag dat terug in deze uitzending? Halfvolle melk uit België?quote:Op woensdag 8 maart 2017 12:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Koop een leesbril opa, ik zei dat hij meestal uit Belgie komt. Niet dat hij uit Belgie komt.
Doe je dit nu omdat je het niet snapt of om te griepen?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:05 schreef golfer het volgende:
[..]
En jij zag dat terug in deze uitzending? Halfvolle melk uit België?
Ik heb net even mijn pakken halfvolle melk in de koelkast bekeken. Toch echt afkomstig uit NL volgens het EU nummer. Ook die van de AH.
Die brengen dus D melk naar een NL melkfabriek, logisch ook in de grensregio.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:02 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Weet ik, maar voor melk en yoghurt lijkt me het logischer dat je die ter plekke laat verpakken. Kaas van DOC (heeft een kaasfabriek in Hoogeveen) vermeld ook NL op het label maar als je op een willekeurig moment vandaag Hoogeveen richting Dld rijdt kom je meerdere Duitse melk auto's tegen.
Zo kan je van 1 product er meerdere maken, Melk wordt mager, halfvol, vol, boerenland, weide etc etc.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:09 schreef djkoelkast het volgende:
Halfvolle melk vind ik sowieso iets raars. Waarom bestaat dat?
Melk is melk en in melk zit een bepaalde hoeveelheid vet.
Waarom moet daar de helft dan weer uit?
Laat ik de vraag anders stellen: waarom kopen mensen halfvolle melk? Van vet word je niet dik hoor.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:11 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zo kan je van 1 product er meerdere maken, Melk wordt mager, halfvol, vol, boerenland, weide etc etc.
Mensen willen mager, minder vet, dan verkoop je ze dat, de room gebruik je dan weer in andere producten.
Vet en eiwit leveren geld op.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:09 schreef djkoelkast het volgende:
Halfvolle melk vind ik sowieso iets raars. Waarom bestaat dat?
Melk is melk en in melk zit een bepaalde hoeveelheid vet.
Waarom moet daar de helft dan weer uit?
Marketing?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Laat ik de vraag anders stellen: waarom kopen mensen halfvolle melk? Van vet word je niet dik hoor.
Probeer de Jersey volle melk eens, ik ben iig over (ok duurder, maar veel lekkerder)quote:Op zondag 5 maart 2017 12:25 schreef knokkels het volgende:
[..]
Engelse fullfat milk smaakt écht compleet anders dan nederlandse volle melk. Nu snap ik die verandering in smaak ook.
Campina Boerenlandmelk komt nog het meest in de buurt van de rauwe melk die ik gewend ben. (Direct uit de melktank, gekoeld, en aangevoerd door de koeien zelf, gezeefd enzo.)
Voor melkfabrikanten is melk eigenlijk een bulk bijproduct, verdienen doen ze veel meer met de eiwitproducten.quote:
Ja, Jersey volle melk. Nog nooit gehad, maar daar hebben de koeien ook genoeg goed gras en dergelijke te eten.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:24 schreef ddx het volgende:
[..]
Probeer de Jersey volle melk eens, ik ben iig over (ok duurder, maar veel lekkerder)
quote:Om te beginnen doet de koe natuurlijk het meeste werk. Na het melken bewaart de boer de melk in zijn opslagtank. Eén keer in de drie dagen wordt de tank geleegd en naar een klein fabriekje gebracht. De halfvolle melk romen we eerst af tot het 1,5% vet bevat. De volle melk blijft zoals ‘ie is. Daarna centrifugeren we de melk – een beetje zoals in een slawasser, dan blijft ‘ie goed van textuur. En we pasteuriseren het zodat het voedselveilig voor je is. Als laatste doen we het in pakken en rijden we het naar de supermarkt.
quote:Waarom bevat jullie volle melk zoveel vet?
Ja, dat moet je eigenlijk aan de koe zelf vragen. Jersey koeien geven wat dikkere melk - het bevat minder water, en dus per liter meer vet, proteïne en mineralen dan gewone melk. In onze volle melk zit bijvoorbeeld 6% vet, en de norm voor volle melk is 3,5%. Jersey melk bevat 4,2 gram proteïne per 100 ml, en gewone melk gemiddeld 3,5 gram. Er zit veel smaak in dat vet, en dat maakt het wel echt fantastische melk. Vinden wij dan. Maar wij zijn misschien een beetje bevooroordeeld.
Jup, en DOC (Dutch Original Cheese) is eigendom van Nordmilchquote:Op woensdag 8 maart 2017 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Die brengen dus D melk naar een NL melkfabriek, logisch ook in de grensregio.
Jup, boeren daar ook op beloond en fokkerij en voeding richt zich daar ook meer op.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Voor melkfabrikanten is melk eigenlijk een bulk bijproduct, verdienen doen ze veel meer met de eiwitproducten.
Een merk aanduiding die op DOCG moet lijken?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jup, en DOC (Dutch Original Cheese) is eigendom van Nordmilch
Niet alleen daarop, maar eiwitten worden bv ook gebruikt als capsules voor medicamenten, en nog veel meer technische toepassingen.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jup, boeren daar ook op beloond en fokkerij en voeding richt zich daar ook meer op.
Wei was vroeger ook een bijproduct en ging in zijn geheel naar de varkens, maar tegenwoordig kunnen ze bepaalde eiwitten daaruit voor grof geld verkopen aan van die sportschooltypes.
Die ken ik niet?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een merk aanduiding die op DOCG moet lijken?
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef ddx het volgende:
Geen ah bij je in de buurt ?
http://hollandjersey.com/(...)olland-jersey-eruit/
[..]
[..]
Denominazione di origine controllataquote:Op woensdag 8 maart 2017 13:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Die ken ik niet?
Van oorsprong was het de Drents Overijsselse coöperatie, voor de internationale markt is het nu Dutch original cheese
FH redt 4,5% ook welquote:Op woensdag 8 maart 2017 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussiequote:Op woensdag 8 maart 2017 13:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Laat ik de vraag anders stellen: waarom kopen mensen halfvolle melk? Van vet word je niet dik hoor.
Denk dat ze het toch echt gewoon lekker vinden hoor..quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Ik vind het superlekker, ijskoude melkquote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Hoe oud ben je dan? Oftewel hoe lang doet de industrie dat al?quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Gisteren een pak melk gekocht. En die is ook opgegaanquote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef June. het volgende:
[..]
Ik vind het superlekker, ijskoude melk
Nou inderdaad, aantal jaar geleden was dagmelk van de Lidl langer houdbaar.quote:Op woensdag 8 maart 2017 17:06 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.
Ik ben de 50 voorbij, de industrie doet dit sinds een 10-15 jaar vrij algemeen, patent is uit 1990 als ik het goed heb.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:54 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Hoe oud ben je dan? Oftewel hoe lang doet de industrie dat al?
Wat ze daar niet vertelde is dat ze dat wat niet door de filter gaat, niet alleen bacterien maar ook eiwitten, steriliseren en weer toevoegen aan de melk.quote:Op woensdag 8 maart 2017 17:06 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.
Niet bij mijn lokale AH, maar ik wil best wel even omrijden om het te proberen. Scheelt maar 5 minuten ofzo.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef ddx het volgende:
Geen ah bij je in de buurt ?
http://hollandjersey.com/(...)olland-jersey-eruit/
[..]
[..]
Volgens wikipedia gemiddeld tussen 4% en 6%quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)
quote:Jerseykoeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, een eilandje tussen Frankrijk en Engeland. Jerseys zijn vrij kleine eenkleurige grijs-bruine koeien en zijn rustig van nature. Hun melk is zeer rijk aan botervet en is dus bijzonder geschikt voor boterproductie. Het is het meest verspreide melkras in de wereld. De dieren zijn klein (gewicht volwassen koe ca. 400–450 kg). De melkgift is gemiddeld ca. 6000–7500 kg per jaar met 5–6% vet. Het ras wordt in vele landen voor kruisingen gebruikt ter opvoering van het vetgehalte van de melk. Voor de vleesproductie heeft dit ras weinig waarde.
quote:Wat is A1 en A2?
Alle koemelk bevat proteïnen (eiwitten). Melkeiwitten bestaan o.a. uit caseïne-eiwitten en wei-eiwitten. Reguliere melk bevat verschillende eiwitten (bijvoorbeeld A1 én A2 eiwitten) en die worden verschillend afgebroken, waarbij A1 eiwit wordt afgebroken tot BCM-7. Wij selecteren alleen koeien die puur en alleen A2 caseïne eiwitten produceren en geen A1 caseïne eiwitten.
Uit onderzoek blijkt dat A2 caseïne eiwitten anders door het lichaam worden verteerd dan A1. A2 eiwitten worden over het algemeen goed verdragen. Dat maakt A2A2 melk voor veel mensen een bewust alternatief voor reguliere melk. Zo biedt 1 klein verschilletje in het eiwit een heel nieuw alternatief voor reguliere melk.
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:03 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Denk dat ze het toch echt gewoon lekker vinden hoor..
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Potverdorie, blijkbaar begeef ik me in een melkvrij milieu danquote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef June. het volgende:
[..]
Ik vind het superlekker, ijskoude melk
Haal biest. Krijg je de meest lekkere pannekoeken ever van.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.
Je bent nooit te oud om te lerenquote:Op woensdag 8 maart 2017 18:06 schreef Bravebart het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
Potverdorie, blijkbaar begeef ik me in een melkvrij milieu dan
SPOILER: Maar die rauwe melk, waar háál ik dat in mijn buurt?Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
Echte maken is dus super simpelquote:Op donderdag 9 maart 2017 20:59 schreef fespo het volgende:
toch eeuwig triest dat onze supermarkten vol liggen met deze rotzooi.
Het is hip en trendy, net als pulled pork.quote:Op donderdag 9 maart 2017 20:59 schreef fespo het volgende:
toch eeuwig triest dat onze supermarkten vol liggen met deze rotzooi.
Kaas rucola en pijnboompitten erover en je proeft er niets vanquote:Op donderdag 9 maart 2017 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is hip en trendy, net als pulled pork.
Heeft geen neuk met het echte product te maken, maar dat proeft henk en ingrid niet
Ik eet liever een vitello Tonatoquote:Op donderdag 9 maart 2017 21:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kaas rucola en pijnboompitten erover en je proeft er niets van
Hip en trendy? Welk hip restaurant heeft nog carpaccio op de kaart staan? Het juist ontzettend suf. In dezelfde categorie als tong picasso.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is hip en trendy, net als pulled pork.
Heeft geen neuk met het echte product te maken, maar dat proeft henk en ingrid niet
Nee, niet echt, daar zitten 30 jaar tussen.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:22 schreef k_man het volgende:
[..]
Hip en trendy? Welk hip restaurant heeft nog carpaccio op de kaart staan? Het juist ontzettend suf. In dezelfde categorie als tong picasso.
Ik heb het niet over de tijd maar over de mate van sufheid. Er is niets hip of trendy aan carpaccio.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:25 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet echt, daar zitten 30 jaar tussen.
Ober, kan ik de tong op zijn Picasso krijgen?
Na overleg met kok piet: het spijt de kok vreselijk, maar hij heeft alleen maar vers fruit en verse gember
In de ogen van Henk en Ingrid wel.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:32 schreef k_man het volgende:
[..]
Ik heb het niet over de tijd maar over de mate van sufheid. Er is niets hip of trendy aan carpaccio.
En dan goedkope kaas en geen echte parmezaan.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:19 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Kaas rucola en pijnboompitten erover en je proeft er niets van
Kan ook geregeld wordenquote:Op donderdag 9 maart 2017 21:47 schreef zeefje het volgende:
Ik hou niet van puur. Doe maar melk of wit
Pulled Pork lijkt nieuw en hip, maar vroeger noemden wij dat gewoon 'draadjesvlees'.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het is hip en trendy, net als pulled pork.
Heeft geen neuk met het echte product te maken, maar dat proeft henk en ingrid niet
Schouder dus.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:17 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Echte maken is dus super simpel
Bloemstuk is een stuk uit de voorvoet.
Koop het gewoon zelf bij de slager uit het programmaquote:
Het is zoveel chiquer dan Aufschnitt.quote:Op donderdag 9 maart 2017 21:32 schreef k_man het volgende: [..]
Ik heb het niet over de tijd maar over de mate van sufheid. Er is niets hip of trendy aan carpaccio.
Draadjesvlees is stoofvlees van het rund en ziet er niet zo vies uit.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 07:50 schreef Walter81 het volgende: [..]
Pulled Pork lijkt nieuw en hip, maar vroeger noemden wij dat gewoon 'draadjesvlees'.
Net als dat de laatste jaren 'Cupcakes' ineens zo'n nieuwe hype lijkt. Vroeger noemden we dat gewoon 'kleine cakejes'. En trakteerden we dat op de basisschool.
Zo ontstond de uitdrukking Knollen voor citroenen verkopen.quote:Op vrijdag 10 maart 2017 07:53 schreef Walter81 het volgende: [..]
Schouder dus.
En maar ontkennen dat er schoudervlees gebruikt wordt.
Weet je, wat met carpaccio gebeurt, is met ontzettend veel producten het geval: Wat in de supermarkt ligt, heeft niets maar dan ook niets met het originele product te maken.
Maar omdat de mensen geen idee hebben hoe iets zou moeten smaken, omdat ze het nooit zo op hebben, denken ze dat het imitatieproduct echt is.
Dit dus, zo ook pulled porkquote:Op vrijdag 10 maart 2017 07:53 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Weet je, wat met carpaccio gebeurt, is met ontzettend veel producten het geval: Wat in de supermarkt ligt, heeft niets maar dan ook niets met het originele product te maken.
Maar omdat de mensen geen idee hebben hoe iets zou moeten smaken, omdat ze het nooit zo op hebben, denken ze dat het imitatieproduct echt is.
Is dat niet onze eigen schuld? Veel mensen willen graag vers, snel en goedkoop gerechten hebben die ze ook in een restaurant hebben gegeten en dan willen ze het ook nog dagen kunnen bewaren.quote:Op donderdag 9 maart 2017 20:59 schreef fespo het volgende:
toch eeuwig triest dat onze supermarkten vol liggen met deze rotzooi.
Net zoals dat er bij een stam altijd een t bijkomt in tegenwoordige tijd, nooit een d.quote:
Dus DAT was het! ik denk al, ik herken die kerelquote:Op zaterdag 11 maart 2017 08:14 schreef Tyr80 het volgende:
Leuk om Roberto weer te zien, hij is veranderd vind ik, sinds de pasta aflevering!
Zo doet je linkje het met url tagsquote:Op zondag 12 maart 2017 13:04 schreef Postbus100 het volgende:
Wikipedia geeft best wel juiste informatie (hetzelfde als wat die carpaccio-kenner zei): https://nl.wikipedia.org/wiki/Carpaccio_(gerecht)
carne di manzo a fette sottili con maionese klinkt ook niet verkeerdquote:Op maandag 13 maart 2017 18:58 schreef Stansfield het volgende:
Ik dacht echt dat carpaccio dun gesneden betekende....
ach je kunt niet overal verstand van hebben, en je geld aan besteden.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 02:24 schreef heiden6 het volgende:
Mensen pakjes die kant-en-klare 'carpaccio' bij de supermarkt kopen, verdienen het om troep te eten.
Geen idee wat carpaccio kost in de supermarkt. Zo'n doos met carpaccio van het bloemstuk zit op zo'n ¤25. Daarin zitten 10 vellen à 80 gram. Voor ¤25 heb je ook wel wat goed rundvlees, moet je alleen zelf nog even dun snijden en vervolgens plat slaan.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:49 schreef fespo het volgende:
[..]
ach je kunt niet overal verstand van hebben, en je geld aan besteden.
in elke branche krijg je wel troep voor een leuke prijs als eerste keuze aangeboden en natuurlijk zou je kunnen achterhalen of er niks beter is, en als je dat gedaan hebt 2x zoveel betalen voor het zelfde product, maar dan betere kwaliteit.
maar dit houdt een keer op, want dan heb je een dagtaak aan "de beste kwaliteit" vinden en je betaald overal de hoofdprijs voor.
Kleding, gereedschap, auto's, pennen, parfum, de lijst is ontelbaar.
Ik hoop dat het geen samenvatting wordt van deze website http://goedgezond.info/20(...)-let-op-deze-merken/quote:Op maandag 13 maart 2017 19:27 schreef fotostarter het volgende:
a.s. donderdag gaat het over kokoswater. Lijkt me een leuke aflevering te worden.
oke dan is het misschien goedkoper, maar jij denkt dat een gemiddelde consument:quote:Op dinsdag 14 maart 2017 11:46 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Geen idee wat carpaccio kost in de supermarkt. Zo'n doos met carpaccio van het bloemstuk zit op zo'n ¤25. Daarin zitten 10 vellen à 80 gram. Voor ¤25 heb je ook wel wat goed rundvlees, moet je alleen zelf nog even dun snijden en vervolgens plat slaan.
Dat is de meest gehoorde en meest domme kreet ooit. Vreselijk.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 12:51 schreef fespo het volgende:
[..]
- het boeit dat het beter vlees is (dat andere is toch ook lekker?)
dat hoor je in elke branche, volkomen begrijpenlijk door de redenen die ik net had genoemd.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 13:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is de meest gehoorde en meest domme kreet ooit. Vreselijk.
Vegetarische carpaccio, gemaakt van een bloemstuk?quote:Op dinsdag 14 maart 2017 11:46 schreef derLudolf het volgende:
Zo'n doos met carpaccio van het bloemstuk
Ja precies. Flikker er genoeg nep parmazaan, rucola en pijnboompitten over een je proeft het niet meer. Kun je net zo goed de carpaccio weglaten.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 13:13 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Dat is de meest gehoorde en meest domme kreet ooit. Vreselijk.
Ik moet toegeven, hoofdstedelijke bejaardenhumor is ongeëvenaardquote:Op dinsdag 14 maart 2017 13:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Vegetarische carpaccio, gemaakt van een bloemstuk?
[ afbeelding ]
quote:Bloemstuk of 'valse lende', is een uit twee lagen gevormd stuk van de schouder, verbonden door vet en een vlieslaag. Heeft zowel lange als korte, fijne vezels en weinig bindweefsel.
Naast het bloemstuk ligt het driehoeksstuk, ook driehoeksmuis genoemd.
Bloemstuk is het goedkoopste stuk vlees uit de schouder. Het wordt gebruikt voor de bereiding van rosbief en wordt gesneden tot bieflap, carapccio, maar ook bak- en braadlappen. Er worden net als van het sukadestuk ook steaks van gesneden. De kwaliteit van een bloemstuk verbetert aanzienlijk het droog te laten rijpen.
Dus als ze in een vegatarisch restaurant "een carpaccio van rode biet" presenteren dan krijg je blijkbaar een schilderij met rode bieten verf...quote:Op maandag 13 maart 2017 18:58 schreef Stansfield het volgende:
Ik dacht echt dat carpaccio dun gesneden betekende....
Of een schilderij van rode bietenquote:Op dinsdag 14 maart 2017 21:25 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Dus als ze in een vegatarisch restaurant "een carpaccio van rode biet" presenteren dan krijg je blijkbaar een schilderij met rode bieten verf...
Ja ben gelukkig niet de enige die dat dachtquote:Op dinsdag 14 maart 2017 21:25 schreef JayHovah het volgende:
[..]
Dus als ze in een vegatarisch restaurant "een carpaccio van rode biet" presenteren dan krijg je blijkbaar een schilderij met rode bieten verf...
Je kunt voor dezelfde prijs als deze nepcarpaccio honderdduizend andere producten halen van veel betere kwaliteit.quote:Op dinsdag 14 maart 2017 10:49 schreef fespo het volgende:
[..]
ach je kunt niet overal verstand van hebben, en je geld aan besteden.
in elke branche krijg je wel troep voor een leuke prijs als eerste keuze aangeboden en natuurlijk zou je kunnen achterhalen of er niks beter is, en als je dat gedaan hebt 2x zoveel betalen voor het zelfde product, maar dan betere kwaliteit.
maar dit houdt een keer op, want dan heb je een dagtaak aan "de beste kwaliteit" vinden en je betaald overal de hoofdprijs voor.
Kleding, gereedschap, auto's, pennen, parfum, de lijst is ontelbaar.
quote:
Ariers blijven verdacht, of ze nu vage ariers of veeg ariers zijnquote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |