Een merk aanduiding die op DOCG moet lijken?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jup, en DOC (Dutch Original Cheese) is eigendom van Nordmilch
Niet alleen daarop, maar eiwitten worden bv ook gebruikt als capsules voor medicamenten, en nog veel meer technische toepassingen.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:31 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Jup, boeren daar ook op beloond en fokkerij en voeding richt zich daar ook meer op.
Wei was vroeger ook een bijproduct en ging in zijn geheel naar de varkens, maar tegenwoordig kunnen ze bepaalde eiwitten daaruit voor grof geld verkopen aan van die sportschooltypes.
Die ken ik niet?quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een merk aanduiding die op DOCG moet lijken?
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef ddx het volgende:
Geen ah bij je in de buurt ?
http://hollandjersey.com/(...)olland-jersey-eruit/
[..]
[..]
Denominazione di origine controllataquote:Op woensdag 8 maart 2017 13:38 schreef derLudolf het volgende:
[..]
Die ken ik niet?
Van oorsprong was het de Drents Overijsselse coöperatie, voor de internationale markt is het nu Dutch original cheese
FH redt 4,5% ook welquote:Op woensdag 8 maart 2017 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussiequote:Op woensdag 8 maart 2017 13:18 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Laat ik de vraag anders stellen: waarom kopen mensen halfvolle melk? Van vet word je niet dik hoor.
Denk dat ze het toch echt gewoon lekker vinden hoor..quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.quote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Ik vind het superlekker, ijskoude melkquote:Op woensdag 8 maart 2017 15:52 schreef Bravebart het volgende:
[..]
Ik vraag me überhaupt af waarom mensen melk kopen (los van mensen die het echt lekker vinden, maar geloof niet dat dat er veel zijn), maar dat is een andere discussie
Hoe oud ben je dan? Oftewel hoe lang doet de industrie dat al?quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Gisteren een pak melk gekocht. En die is ook opgegaanquote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef June. het volgende:
[..]
Ik vind het superlekker, ijskoude melk
Nou inderdaad, aantal jaar geleden was dagmelk van de Lidl langer houdbaar.quote:Op woensdag 8 maart 2017 17:06 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.
Ik ben de 50 voorbij, de industrie doet dit sinds een 10-15 jaar vrij algemeen, patent is uit 1990 als ik het goed heb.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:54 schreef Karrel_Laaglawaai het volgende:
[..]
Hoe oud ben je dan? Oftewel hoe lang doet de industrie dat al?
Wat ze daar niet vertelde is dat ze dat wat niet door de filter gaat, niet alleen bacterien maar ook eiwitten, steriliseren en weer toevoegen aan de melk.quote:Op woensdag 8 maart 2017 17:06 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Weet wel dat ze een aantal jaar geleden ook een aflevering hadden over melk en microfiltratie. Lidl had hier toen 'de primeur' mee.
Niet bij mijn lokale AH, maar ik wil best wel even omrijden om het te proberen. Scheelt maar 5 minuten ofzo.quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:28 schreef ddx het volgende:
Geen ah bij je in de buurt ?
http://hollandjersey.com/(...)olland-jersey-eruit/
[..]
[..]
Volgens wikipedia gemiddeld tussen 4% en 6%quote:Op woensdag 8 maart 2017 13:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Merkwaardig dat ze 6% vet zeggen, want een Jersey koe levert melk met ca 5% vet (Meer dan een Fries Holsteiner, dat wel)
quote:Jerseykoeien komen oorspronkelijk van het eiland Jersey, een eilandje tussen Frankrijk en Engeland. Jerseys zijn vrij kleine eenkleurige grijs-bruine koeien en zijn rustig van nature. Hun melk is zeer rijk aan botervet en is dus bijzonder geschikt voor boterproductie. Het is het meest verspreide melkras in de wereld. De dieren zijn klein (gewicht volwassen koe ca. 400–450 kg). De melkgift is gemiddeld ca. 6000–7500 kg per jaar met 5–6% vet. Het ras wordt in vele landen voor kruisingen gebruikt ter opvoering van het vetgehalte van de melk. Voor de vleesproductie heeft dit ras weinig waarde.
quote:Wat is A1 en A2?
Alle koemelk bevat proteïnen (eiwitten). Melkeiwitten bestaan o.a. uit caseïne-eiwitten en wei-eiwitten. Reguliere melk bevat verschillende eiwitten (bijvoorbeeld A1 én A2 eiwitten) en die worden verschillend afgebroken, waarbij A1 eiwit wordt afgebroken tot BCM-7. Wij selecteren alleen koeien die puur en alleen A2 caseïne eiwitten produceren en geen A1 caseïne eiwitten.
Uit onderzoek blijkt dat A2 caseïne eiwitten anders door het lichaam worden verteerd dan A1. A2 eiwitten worden over het algemeen goed verdragen. Dat maakt A2A2 melk voor veel mensen een bewust alternatief voor reguliere melk. Zo biedt 1 klein verschilletje in het eiwit een heel nieuw alternatief voor reguliere melk.
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:03 schreef ErkendFokker het volgende:
[..]
Denk dat ze het toch echt gewoon lekker vinden hoor..
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.
quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Toen de industrie begon met gepasteuriseerde melk extra lang houdbaar te maken (filteren en deelsterilisatie toe te passen) ben ik opgehouden melk te drinken. De kooksmaak staat me tegen. Tegenwoordig koop ik melk bij een boer in de buurt en drink ik het weer, want gewoon lekker.
Potverdorie, blijkbaar begeef ik me in een melkvrij milieu danquote:Op woensdag 8 maart 2017 16:24 schreef June. het volgende:
[..]
Ik vind het superlekker, ijskoude melk
Haal biest. Krijg je de meest lekkere pannekoeken ever van.quote:Op woensdag 8 maart 2017 16:10 schreef djkoelkast het volgende:
[..]
Ik vind het echt heel lekker bij brood bijvoorbeeld. En ik schuim het op voor in mijn koffie. Elke dag cappuccino hier. En ook om pannenkoeken mee te maken.
Je bent nooit te oud om te lerenquote:Op woensdag 8 maart 2017 18:06 schreef Bravebart het volgende:
[..]
[..]
[..]
[..]
Potverdorie, blijkbaar begeef ik me in een melkvrij milieu dan
SPOILER: Maar die rauwe melk, waar háál ik dat in mijn buurt?Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op zondag 7 oktober 2018 02:15 schreef MTheBassman het volgende:[/b]
Jij hebt wat rare shit in je lijst staan Knokkels :P
Echte maken is dus super simpelquote:Op donderdag 9 maart 2017 20:59 schreef fespo het volgende:
toch eeuwig triest dat onze supermarkten vol liggen met deze rotzooi.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |