FOK!forum / Politiek / [AMV] President Trump #273 Openheid van zaken graag
Euribobdinsdag 28 februari 2017 @ 11:58
President
440px-Donald_Trump_August_19%2C_2015_%28cropped%29.jpg
Donald Trump - 250px-Flag_of_New_York.svg.png New York

Vice President
440px-Mike_Pence_by_Gage_Skidmore_6.jpg
Mike Pence - 250px-Flag_of_Indiana.svg.png Indiana

*Cabinet members:

Rex Tillerson - Secretary of State
Steven Mnuchin - Secretary of Treasury
General Jim 'Mad Dog' Mattis - Secretary of Defense
Jeff Sessions - Attorney General
Ryan Zinke - Secretary of the Interior?
Sonny Perdue - Secretary of Agriculture?
Wilbur Ross - Secretary of Commerce?
Alexander Acosta - Secretary of Labor?
Tom Price - Secretary of Health and Human Services
Ben Carson - Secretary of Housing & Urban Development?
Elaine Chao - Secretary of Transportation
Rick Perry - Secretary of Energy?
Betsy DeVos - Secretary of Education
Steve Shulkin - Secretary of Veterans Affairs
John F. Kelly - Secretary of Homeland Security

*Cabinet-level officials:

Reince Priebus - White House Chief of Staff
Robert Lighthizer - United States Trade Reprensentative?
Dan Coats - Director of National Intelligence?
Nikki Haley - US Ambassador to the UN
Mick Mulvaney - Director of the Office of Management & Budget
Mike Pompeo - CIA Director
Scott Pruitt - EPA Administrator
Linda McMahon - Administrator SBA

White House Office:

Stephen Bannon - Chief Strategist
Stephen Miller - Senior Adviser Policy
Jared Kushner - Senior Adviser Strategic Planning
Herbert Raymond McMaster - National Security Adviser
Thomas Bossart - Homeland Security Adviser
Kellyanne Conway- Counselor
Carl Icahn - Regulatory Czar
Donald McGahn - White House Counsel
Peter Navarro - Trade Czar
Sean Spicer - Press Secretary

* Meerderheid Senaat vereist

Cabinet of Donald Trump
List of executive actions by Donald Trump
List of presidential trips made by Donald Trump

Hoogtepunten tot nu toe:
Timeline of the presidency of Donald Trump
SPOILER
20 Januari: Inauguratie van Trump. Een megapixel-foto van dit gebeuren is hier te vinden. Thema van de speech was 'America First'. De elite van Washington moet het ontgelden, alle macht moet over naar... the peeoo-ple. Volledige transcriptie van de speech is hier te vinden.

21 Januari: In Sean Spicers (persvoorlichter) eerste persconferentie haalt hij namens Trump fel uit naar de media, die berichtten over onjuiste toeschouwersaantallen. Het optreden verbijstert de daar aanwezige pers, aangezien foto's duidelijk aangeven dat er minder toeschouwers waren dan Obama 2009. Later introduceerde Kellyanne Connoway (campagnemanager) een nieuwe term, namelijk Alternative Facts.

23 Januari: Trump tekent drie executive orders:
- de VS trekken zich terug uit de TPP;
- de Mexico City policy wordt hersteld - hiermee mogen organisaties die federaal geld ontvangen geen abortus uitvoeren of promoten in andere landen;
- de federale overheid neemt geen mensen meer in dienst afgezien van enkele selecte afdelingen.

24 Januari: Een executive order wordt getekend om de Keystone XL en Dakota Access oliepijpleidingen door te kunnen laten gaan. Nikki Haley krijgt het groene licht van de senaat als ambassadeur voor de VN.

25 Januari: Trump tekent een executive order om een muur tussen de VS en Mexico te bouwen.

26 Januari: De Mexicaanse president, Enrique Peña Nieto, zegt een meeting af met Trump. Sean Spicer deelt mede dat er mogelijk een importheffing van 20% komt op Mexicaanse goederen als zij de muur die Trump had beloofd niet gaan betalen.

27 Januari: Trump en Peña Nieto spreken elkaar telefonisch over de onderlinge verstandhouding tussen de VS en Mexico. Hij tekent twee executive orders. In de eerste executive order staat dat het accepteren van vluchtelingen voor 120 dagen opgeschort wordt en burgers van Irak, Iran, Libië, Somalië, Sudan, Syrië en Jemen voor 90 dagen lang de toegang tot de VS geweigerd moet worden. De Britse premier, Theresa May, maakt een staatsbezoek aan de VS.

28 Januari: Trump belt met Merkel, Poetin en Hollande en spreekt met hen over de aanpak van het internationale terrorisme, de NAVO (met Merkel) en over protectionisme (met Hollande).

29 Januari: Protesten tegen "moslimban" van Trump houden aan. Trump wordt kwalijk genomen dat hij de Joden niet heeft genoemd in zijn statement op International Holocaust Remembrance Day.

30 Januari: Waarnemend minister van justitie Sally Yates wordt ontslagen nadat ze weigert om de immigratiestop te verdedigen.

30 Januari: Meerdere kabinetsbemoemingen zijn doorgezet zonder dat de Democraten er over gestemd hebben.

1 Februari: Donald Trump gooit boos de telefoon op de haak als ie te horen krijgt van de Australische president Malcolm Turnbull dat een eerder gesloten deal inhoudt dat de VS 1250 vluchtelingen moet opvangen.

3 Februari: Wetgeving wordt ingevoerd, waardoor banken en andere financiële instellingen aan minder restricties gebonden zijn.

4 Februari: Een federale rechter uit de staat Washington wordt via Twitter door Trump uitgemaakt voor een fake judge. Deze draait een decreet terug, waardoor mensen uit de 7 landen weer welkom zijn in de VS.

5 Februari: Trump waarschuwt dat als er een aanslag plaats vindt het de schuld van de rechter en van de rechtspraak is. De United States Court of Appeals for the Ninth Circuit wijst het verzoek van de regering af om de blokkade van de immigratiestop per direct terug te draaien. Trump spreekt met de secretaris-generaal van de NAVO en de premier van Nieuw Zeeland.

6 Februari: Trump tweet weer, ditmaal wederom over Fake News. Negatieve peilingen zouden Fake News zijn, net als de verkiezingspeilingen op CNN, ABC en NBC. De Justice Department vraagt de The United States Court of Appeals for the Ninth Circuit om de immigratiestop toe te staan.

7 Februari: Controversiële kandidaat DeVos wordt na een stemming van 51-50 benoemd tot Minister van Onderwijs.

8 Februari: Controversiële kandidaat Sessions wordt na een stemming van 52-47 benoemd tot Minister van Justitie. De positie van hoofd van de Raad van Economisch Adviseurs wordt afgeschaft. Hoofd National Intelligence en hoofd CIA komen in het kabinet.

9 Februari: Trump tekent een aantal executive orders: "Task Force on Crime Reduction and Public Safety", "Preventing Violence Against Federal, State, Tribal, and Local Law Enforcement Officers" en "Enforcing Federal Law with Respect to Transnational Criminal Organizations and Preventing International Trafficking". National Security Advisor Flynn komt in opspraak nadat bleek dat hij de sancties tegen Rusland met de Russen besproken heeft voordat hij benoemd is, wat mogelijk een overtreding is van de Logan Act. Kellyanne Conway komt in opspraak nadat ze in haar functie adverteert voor spulletjes die de dochter van Trump verkoopt.

10 Februari: Tom Price benoemd als HHS Secretary. Op hem rust de taak iets aan de ACA (Obamacare) te gaan doen.

10 - 12 Februari: Japanse premier Abe op staatsbezoek. Hij krijgt een bizar lange handdruk van Trump te verduren, met de bedoeling te intimideren. Verder slechts lof van Trump over Abe.
12 Februari: Senior Advisor Stephen Miller spreekt namens Trump in verschillende tv-programma's over de "ban" en wat The White House daarmee van plan is na de laatste nederlaag in de rechtszaal.

13 Februari: Trudeau op staatsbezoek in de VS. Hij weerstaat de intimidatie-handdruk van Trump. Verder ontvangen Trump en Ivanka Amerikaanse en Canadese zakenvrouwen. Tenslotte tot op heden alleen redelijk nette tweets (zou die telefoon dan toch?).

14 Februari: Flynn had te vroeg en teveel met Rusland gesproken en en had daarom besloten dat het beter zou zijn als hij eieren voor zijn geld zou kiezen.

15 Februari: Trump heeft iets te lang op rechtse sites rondgehangen gisteravond en begint zijn dag met een rondje beschuldigingen aan Clinton, Obama, de pers en de veiligheidsdiensten.

16 Februari: Wauw, wat een ongelooflijk bizarre persconferentie! In 77 minuten laat Trump zich van zijn slechtste kant te zien, door incoherent te brabbelen en pers continu te beledigen. Quote van de dag is: "The leaks are real, but the news is fake."

17 Februari: Media berichten dat Trump 100.000 National Guards wil inzetten tegen illegalen, wat onmiddellijk ontkend werd door Sean Spicer.

18 Februari:
Campagne-stijl bijeenkomst in Melbourne (Fla.) weer vol met 'alternatieve feiten' in toespraak Trump
Euribobdinsdag 28 februari 2017 @ 11:59
https://www.washingtonpos(...)m_term=.22c07db98aa9

Helaas.
xpompompomxdinsdag 28 februari 2017 @ 12:02
quote:
Was te verwachten natuurlijk.
Freak188dinsdag 28 februari 2017 @ 12:02
quote:
Trump is de clown die de headlines haalt, de GOP zit erachter het echte beleid door te voeren. Het wordt tijd dat de media eens aandacht besteedt aan die feiten en niet op de losse flodders van Trump ingaat. Jon Stewart had weer eens totaal gelijk afgelopen nacht bij Colbert.
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 12:08
http://www.nu.nl/buitenla(...)ds-koude-oorlog.html

Volgens Rusland is de band met de VS op zijn slechtst sinds de Koude Oorlog. Of dat geloofwaardig is, is vers 2...
MangoTreedinsdag 28 februari 2017 @ 12:15
Kan de objectieve OP weer mooi bijgewerkt worden O-)
nostradinsdag 28 februari 2017 @ 12:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 12:15 schreef MangoTree het volgende:
Kan de objectieve OP weer mooi bijgewerkt worden O-)
Kan daar geen fok wiki van gemaakt worden?
Ludachristdinsdag 28 februari 2017 @ 12:52
Trump trekt in ieder geval ten strijde tegen stemmersfraude!

https://www.washingtonpos(...)m_term=.67a89a1a6477
antiderivativedinsdag 28 februari 2017 @ 13:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 11:03 schreef antiderivative het volgende:

[..]

Over EPA: The Trump administration is pushing for a 24 percent overall cut to U.S. EPA's budget, according to a source informed about the administration's plans.

Plus E.O. vandaag:
President Trump is expected to sign an executive order tomorrow aimed at killing the Obama administration's contentious Clean Water Rule that had drawn the ire of farmers, housing developers and energy companies, according to a source close to the administration.

inzake personeel, geinstalleerd:
Chief of Staff at the Environmental & Protection Agency: Ryan Jackson
Senior White House Advisor to the Department of State: Matt Mowers
Chief of Staff at the Department of Education: Josh Benable
Trump's National Economic Council ook geinstalleerd, Cohn is uiteraard hoofd van de Council:

SPOILER
Deputy Assistant to the President and Deputy Director of the NEC
Jeremy Katz
* Fmr. Managing Director at GCM Grosvenor Capital Management, Global Investment and Advisory
* Fmr. Managing Director at Hendricks Holding Company
* Fmr. Special Assistant for Policy to the President at the White House Chief of Staff's office
* Fmr. Senior Policy Advisor at the Department of Commerce
* Fmr. Analyst at William Blair and Company Global Investment Banking & Wealth Management
* B.A. in English from the University of Pennsylvania, MBA from the Stanford Graduate School of Business.

Deputy Assistant to the President for International Economic Affairs and Deputy Director of the NEC
Kenneth Juster
* Fmr. Partner and Managing Director for political risk, global public policy, and regulatory matters at Warburg Pincus
* Fmr. Chairman of the Advisory Committee of Harvard's Weatherhead Center for International Affairs
* Fmr. Member of the Trilateral Commission
* Fmr. Member of the Council on Foreign Relations
* Fmr. Under Secretary of Commerce for Industry & Security at the Department of Commerce
* Fmr. Counselor of the Department of State
* Fmr. Deputy and Senior Advisor to the Deputy Secretary of State for Central and Eastern Europe, Soviet Union, China, Japan, Latin America, and the Persian Gulf
* Fmr. Executive Vice President of Salesforce
* Fmr. Senior Partner at Arnold & Porter
* Recipient of the Redfield Award from the Commerce Department and the Distinguished Service Award from the State Department
* A.B. in Government from Harvard College, M.A. in Public Policy from Harvard’s Kennedy School, J.D. from Harvard Law School.

Special Assistant to the President for Global Economics and Finance
Mathew Haarsager
* Fmr. Senior Advisor to the U.S. Executive Director at the International Monetary Fund
* Fmr. Director of International Monetary Policy at the Department of the Treasury
* Fmr. Treasury Representative for Europe at the Department of the Treasury
* Fmr. Director of East Asian Affairs at the Department of the Treasury
* Fmr. Treasury Representative for South America at the Department of the Treasury
* Fmr. Treasury Financial Attache to Mexico at the Department of the Treasury
* Fmr. Deputy Director of Russian, Eastern European and Central Asian Affairs at the Department of the Treasury
* Fmr. International Economist for Central and Eastern European Affairs at the Department of the Treasury
* Fmr. Senior Associate for Debt Capital Markets at Deutsche Bank
* Fmr. Associate for International Capital Markets at Deutsche Bank
* A.B. in International Relations and Affairs from Occidental College, M.Sc. in Economics and Political Economy from London School of Economics and Political Science, MPP in International Trade and Finance from Harvard University Kennedy School of Government

Special Assistant to the President for International Energy and Environment
George David Banks
* Fmr. Executive VP at the American Council for Capital Formation
* Fmr. Senior Fellow and Deputy Director for the Program on Nuclear Energy Policy at The Center for Strategic & International Studies
* Fmr. Staff Director of the Senate Environment & Public Works Committee
* Fmr. Partner at Boyden Gray & Associates for utilities, trade associations and civil nuclear energy
* Fmr. Senior Law Fellow for Environment at the Institute for Governance and Sustainable Development
* Fmr. Senior Adviser on International Affairs and Climate Change at the White House Council on Environmental Quality
* Fmr. Foreign Service Officer for climate issues in the Economics Section at the Department of State
* Fmr. Assistant Administrator of International Activities at the Environmental Protection Agency
* Fmr. Economic & Legal Analyst at the CIA
* B.A. in History, Economics, Political Science from the University of Missouri-Saint Louis, M.A. in Economics from the University of Missouri-Saint Louis, National Security Policy Studies in Nuclear Warfare and Foreign Economic Policy at George Washington University, J.D. from George Mason University School of Law

Special Assistant to the President for Healthcare Policy
Dr. Brian Blase
* Fmr. Senior Research Fellow on the Affordable Care Act (ACA) and Medicaid at the Mercatus Center at George Mason University
* Fmr. Senior Health Care Analyst at the House Committee on Oversight and Government Reform and the Senate Republican Policy Committee
* B.A. in Political Science from Pennsylvania State University, B.Sc. in Mathematics from Pennsylvania State University, Ph.D. in Economics from George Mason University

Special Assistant to the President for Domestic Energy and Environmental Policy
Michael Catanzaro
* Fmr. Deputy Staff Director on the Senate Environment and Public Works Committee
* Fmr. Presidential advisor on Energy and Environmental Policy
* Fmr. Associate Director for Policy in the White House Council on Environmental Quality
* Fmr. Associate Deputy Administrator of the Environmental Protection Agency
* Fmr. Director of Federal Legislative Relations for PPL Corp
* Fmr. Managing Director for electric utilities, integrated oil and gas companies and major trade associations at FTI
* B.A. in Political Science and Philosophy from Fordham University, M.A. in Government from Johns Hopkins University

Special Assistant to the President for Infrastructure Policy
David James Gribbin
* Fmr. National Director for Strategic Consulting at HDR
* Fmr. Managing Director at the Macquarie Capital
* Fmr. General Counsel at the Department of Transportation
* Fmr. Chief Counsel at the Federal Highway Administration
* Fmr. Legislative Rep. at the National Federation of Independent Business
* B.A. in Philosophy from Georgetown University, J.D. from Georgetown University Law School

Special Assistant to the President for Tax and Retirement Policy
Shahira Knight
* Fmr. Vice President at Fidelity Investments
* Fmr. Managing Director at the Securities Industry and Financial Markets Association
* Fmr. Senior Advisor to the Chariman of the House of Representatives, Commitee on Ways & Means
* Staff member for tax and budget on the Joint Economic Committee
* B.A. in Economics from the University of Virginia, M.A. in Economics from George Mason University

Special Assistant to the President for Technology, Telecom, and Cyber-Security Policy
Grace Koh
* Fmr. Deputy Chief Counsel to the Subcommittee on Communications and Technology of the Energy and Commerce Committee
* Fmr. Policy Counsel for Technology at Cox Enterprises
* Fmr. Associate at the Communications Technology Group at Willkie Farr & Gallagher
* B.A. from Yale University, J.D. from the University of Pennsylvania Law School

Special Assistant to the President for Economic Policy and Chief of Staff
Ashley Hickey Marquis
* Fmr. Vice President and Director for Strategic Communications at the Glover Park Group
* Fmr. Project Manager for Strategic Partnerships, Marketing, & Operations and Chief of Staff at (RED)
* Fmr. Special Projects Coordinator for Oval Office Operations at The White House
* Fmr. Executive Assistant to the Deputy Assistant to the President for Economic Policy at The White House
* B.A. in Government from Georgetown University, M.S. in Journalism from Northwestern University’s Medill School of Journalism

Special Assistant to the President for Financial Policy
Andrew Olmem
* Fmr. Partner in the Financial Services, Legislative and Government Affairs Group at Venable LLP
* Fmr. Chief Counsel and Deputy Staff Director for the Senate Banking Committee
* Fmr. Chair of the Subcommittee on Legislation and Regulation of the American Bar Association’s Banking Law Committee
* Fmr. Corporate and securities lawyer at Mayer Brown
* Fmr. Assistant Economist at the Federal Reserve Bank of Richmond
* B.A. in Economics from Washington and Lee University, J.D. from the Washington and Lee University School of Law

Special Assistant to the President for International Trade, Investment and Development
Andrew Quinn
* Fmr. Deputy Assistant U.S. Trade Representative
* Fmr. Director for Asian Economic Affairs on the National Security Council
* Fmr. Member of the Senior Foreign Service at the Department of State
* Fmr. Legislative Assistant for Trade and Foreign Affairs at the U.S. Senate

Special Assistant to the President for Agriculture, Trade and Food Assistance
Raymond Starling
* Fmr. Chief Counsel, General Counsel and Senior Agriculture Advisor in the North Carolina General Assembly
* Fmr. General Counsel for the North Carolina Department of Agriculture and Consumer Services
* Fmr. Associate in commercial litigation, agriculture and agribusiness at Hunton & Williams
* B.S. in Agriculture from North Carolina State University, J.D. from UNC-Chapel Hill
^O^

Even onder spoiler, anders komt een moderator weer zeggen dat het wat lang is ;)
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 13:46
http://www.politico.com/m(...)nfrastructure-214833

Rahmbo Emanuel, de burgemeester van Chicago, laat weten aan Washington DC dat infrastructuur vernieuwen goed te doen is, maar het kost wèl centjes. Dus over een maand of wat zal Trump ook wel zoiets twitteren.
invalidusernamedinsdag 28 februari 2017 @ 13:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 13:45 schreef antiderivative het volgende:

[..]

Even onder spoiler, anders komt een moderator weer zeggen dat het wat lang is ;)
Heeft ie ook al gezegd dat het niet de bedoeling is posts doorlopend te herhalen door jezelf te quoten? Lekker opzichtig marketingboy
antiderivativedinsdag 28 februari 2017 @ 14:28
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with the National Association of Attorneys General
* Lunch with network anchors and press members

* Signing of H.R. 321 into law:
"Inspiring the Next Space Pioneers, Innovators, Researchers, and Explorers (INSPIRE) Women Act"

This bill directs the National Aeronautics and Space Administration (NASA) to encourage women and girls to study science, technology, engineering, and mathematics (STEM), pursue careers in aerospace, and further advance the nation's space science and exploration efforts through support of the following initiatives:
-NASA GIRLS and NASA BOYS;
-Aspire to Inspire; and
-Summer Institute in Science, Technology, Engineering, and Research.

NASA shall submit to Congress a specified plan on how NASA can best facilitate and support both current and retired astronauts, scientists, engineers, and innovators, including early career female astronauts, scientists, engineers, and innovators, to engage with K-12 female STEM students and inspire the next generation of women to consider participating in STEM fields and to pursue careers in aerospace.


* Signing of H.R. 255 into law:
"Promoting Women in Entrepreneurship Act"

This bill amends the Science and Engineering Equal Opportunities Act to authorize the National Science Foundation to encourage its entrepreneurial programs to recruit and support women to extend their focus beyond the laboratory and into the commercial world.

* Signing Executive Order on Rescinding Obama administration's contentious Clean Water Rule. Executive order directing the EPA and Army Corps of Engineers to re-examine President Barack Obama’s Waters of the United States rule

* Signing Executive Order on boosting and supporting historically Black Colleges and Universities
* Address the Joint Session of Congress
Redinsdag 28 februari 2017 @ 14:44
hoe laat voor het congres?
OMGdinsdag 28 februari 2017 @ 14:49
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:44 schreef Re het volgende:
hoe laat voor het congres?
8pm geloof ik.
truthortruthdinsdag 28 februari 2017 @ 14:50
Trump vs Obama, toch briljant dat je in nog geen week nadat je eist van de media dat ze niet meer nieuws uit anonieme bronnen komen je zelf met een gigantisch beschuldiging komt op basis van anonieme bronnen.
Ik kan er met mijn hoofd niet bij, deze absurditeit.
PippenScottiedinsdag 28 februari 2017 @ 15:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:50 schreef truthortruth het volgende:
Trump vs Obama, toch briljant dat je in nog geen week nadat je eist van de media dat ze niet meer nieuws uit anonieme bronnen komen je zelf met een gigantisch beschuldiging komt op basis van anonieme bronnen.
Ik kan er met mijn hoofd niet bij, deze absurditeit.
realDonaldTrump twitterde op maandag 06-08-2012 om 22:23:00 An 'extremely credible source' has called my office and told me that @BarackObama's birth certificate is a fraud. reageer retweet
:N
Dagonetdinsdag 28 februari 2017 @ 15:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 13:46 schreef Ulx het volgende:
http://www.politico.com/m(...)nfrastructure-214833

Rahmbo Emanuel, de burgemeester van Chicago, laat weten aan Washington DC dat infrastructuur vernieuwen goed te doen is, maar het kost wèl centjes. Dus over een maand of wat zal Trump ook wel zoiets twitteren.
En dat niemand wist dat het zo complex zou zijn, de infra. Net als de nuclear, de cyber en de health.
Reyadinsdag 28 februari 2017 @ 15:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:07 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

realDonaldTrump twitterde op maandag 06-08-2012 om 22:23:00 An 'extremely credible source' has called my office and told me that @BarackObama's birth certificate is a fraud. reageer retweet
:N
Nice.
#ANONIEMdinsdag 28 februari 2017 @ 15:14
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:49 schreef OMG het volgende:

[..]

8pm geloof ik.
Hoe laat is dat onze tijd?
xpompompomxdinsdag 28 februari 2017 @ 15:17
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Hoe laat is dat onze tijd?
3u 's nachts?
Dagonetdinsdag 28 februari 2017 @ 15:20
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:14 schreef vigen98 het volgende:

[..]

Hoe laat is dat onze tijd?
Het is nu 09:19.

6 uur verschil met ons dus.
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 15:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:50 schreef truthortruth het volgende:
Trump vs Obama, toch briljant dat je in nog geen week nadat je eist van de media dat ze niet meer nieuws uit anonieme bronnen komen je zelf met een gigantisch beschuldiging komt op basis van anonieme bronnen.
Ik kan er met mijn hoofd niet bij, deze absurditeit.
Het is bij Trump en consorten gewoon net zoals bij creationisten. Er is geen enkele behoefte aan een coherent of consistent wereldbeeld. De valide conclusies staan vast. Het is enkel een kwestie van accepteren wat binnen dat raamwerk past en afserveren van wat daar niet binnen past.
Kijkertjedinsdag 28 februari 2017 @ 16:16
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 15:23 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het is bij Trump en consorten gewoon net zoals bij creationisten. Er is geen enkele behoefte aan een coherent of consistent wereldbeeld. De valide conclusies staan vast. Het is enkel een kwestie van accepteren wat binnen dat raamwerk past en afserveren van wat daar niet binnen past.
the-scientific-method.jpg
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 16:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 08:23 schreef Basp1 het volgende:
Obama zit gewoon achter alle lekken. _O-

http://www.nu.nl/buitenla(...)en-en-protesten.html
mwa
quote:
Trump deed de uitspraken dinsdag in een interview met FOX News. "Ik denk dat president Obama hiervoor verantwoordelijk is, want zijn mensen zitten er zeker achter", zei hij.
Dat ging over de protesten en de kritiek tijdens town hall meetings. Met "zijn mensen" bedoelt hij waarschijnlijk "Organizing for Action".

Over de leaks zei hij dat sommige daarvan mogelijk van "Obama allies" komen.
“Some of the leaks possibly come from that group”
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 16:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:50 schreef truthortruth het volgende:
Trump vs Obama, toch briljant dat je in nog geen week nadat je eist van de media dat ze niet meer nieuws uit anonieme bronnen komen je zelf met een gigantisch beschuldiging komt op basis van anonieme bronnen.
Ik kan er met mijn hoofd niet bij, deze absurditeit.
Waar verwijst hij naar anonieme bronnen?
xpompompomxdinsdag 28 februari 2017 @ 16:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:24 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Waar verwijst hij naar anonieme bronnen?
Niet, hij zuigt dingen gewoon uit zijn duim.
truthortruthdinsdag 28 februari 2017 @ 16:45
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:24 schreef crystal_meth het volgende:
Waar verwijst hij naar anonieme bronnen?
Als je geen bron noemt dan is dat behoorlijk anoniem :')
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 16:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:19 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

mwa

[..]

Dat ging over de protesten en de kritiek tijdens town hall meetings. Met "zijn mensen" bedoelt hij waarschijnlijk "Organizing for Action".

Over de leaks zei hij dat sommige daarvan mogelijk van "Obama allies" komen.
“Some of the leaks possibly come from that group”
Trump, zegt, als je de originele uitspraak in het engels leest dat Obama erachter zit.

“No, I think he is behind it. I also think it’s just politics. That’s just the way it is,” Trump said in the pre-taped interview, a portion of which was released on Monday night.
Trump continued: “You never know what’s exactly happening behind the scenes … I think that President Obama’s behind it because his people are certainly behind it.”

https://www.theguardian.c(...)ating-protests-leaks

Verder geeft hij dus toe dat hij totaal geen bewijs heeft voor zijn uitspraken, hij lult gewoon maar wat, geen bronnen, geen bewijs, niets.
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 16:51
Ik ben benieuwd waar hij straks over gaat raaskallen.
Freak188dinsdag 28 februari 2017 @ 16:52
Afgelopen aflevering van Fareed Zakaria GPS kwam in naar voren dat Rusland actief de VS loopt te porren om deals te maken met individuele EU landen zodat de EU langzaam uit elkaar valt met als grote verliezer Duitsland. Blijkbaar zegt Pence het ene tegen Merkel, maar Bannon heeft de Duitse ambassadeur iets anders laten weten....

Dus al die leuke tweets van Trump, the damage is being done,
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 17:21
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:52 schreef Freak188 het volgende:
Afgelopen aflevering van Fareed Zakaria GPS kwam in naar voren dat Rusland actief de VS loopt te porren om deals te maken met individuele EU landen zodat de EU langzaam uit elkaar valt met als grote verliezer Duitsland. Blijkbaar zegt Pence het ene tegen Merkel, maar Bannon heeft de Duitse ambassadeur iets anders laten weten....

Dus al die leuke tweets van Trump, the damage is being done,
Dat klinkt als een slechte conspiracy theory gebaseerd op heel erg weinig.
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 17:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 16:51 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Trump, zegt, als je de originele uitspraak in het engels leest dat Obama erachter zit.

“No, I think he is behind it. I also think it’s just politics. That’s just the way it is,” Trump said in the pre-taped interview, a portion of which was released on Monday night.
Trump continued: “You never know what’s exactly happening behind the scenes … I think that President Obama’s behind it because his people are certainly behind it.”

https://www.theguardian.c(...)ating-protests-leaks

Verder geeft hij dus toe dat hij totaal geen bewijs heeft voor zijn uitspraken, hij lult gewoon maar wat, geen bronnen, geen bewijs, niets.
Voor Obama's betrokkenheid heeft ie inderdaad geen bewijs, Obama heeft wel speculatie over zijn rol in de hand gewerkt toen hij na de verkiezingen op een meeting van OFA zei: “I’m going to be constrained in what I do with all of you until I am again a private citizen, but that’s not so far off.

Dat "Obama's" OFA en organisaties aanleunend bij de democratische partij demonstraties tegen Trump's policies organiseren en steunen is geen geheim, dat kan je op hun websites en FB lezen. Dat deze organisaties mensen opriepen om naar de Town Hall meetings te gaan is ook bekend.
quote:
For now, it's focused on planning events ahead of the congressional recess later this month, when members of Congress will hold events in their district. Organizers are hoping to produce more moments like the one at Utah Rep. Jason Chaffetz' town hall Thursday night when he was confronted by angry constituents.

[..]

To defend Obamacare, the group says it has planned 400 health care-focused events in 42 states this year with partners that include mainline liberal groups, like the Center for American Progress and Planned Parenthood, as well those from the progressive wing, like MoveOn.org.

OFA says 20,000 people have used their tool to call senators' offices to urge them not to repeal Obamacare and says one million supporters have already taken action with OFA.

The goal is to further hinder the already stalling momentum around repeal the Affordable Care Act.

For instance, OFA helped get Obamacare supporters to flood townhalls for Florida Republican Rep. Gus Bilirakis, Illinois GOP Rep. Peter Roskam, and California Rep. Tom McClintock, which lead to national news coverage about anti-repeal backlash.
http://www.nbcnews.com/po(...)es-trump-era-n719311

Dat de leaks eerder van pro-Obama dan pro-Trump personen komen lijkt me vrij logisch.
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 18:08
Wat is er trouwens mis met lekken? Het is toch lekker transparant? Goed voor de democratie.
Japie77dinsdag 28 februari 2017 @ 18:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:08 schreef Ulx het volgende:
Wat is er trouwens mis met lekken? Het is toch lekker transparant? Goed voor de democratie.
Helemaal mee eens. Maar de status quo is zwaar tegen lekken. Die worden tot staatsgevaarlijke mensen en verraders gebombaardeerd en het liefst in het gevang gegooid of erger.
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 18:54
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:46 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Maar de status quo is zwaar tegen lekken. Die worden tot staatsgevaarlijke mensen en verraders gebombaardeerd en het liefst in het gevang gegooid of erger.
Ja, als je ziet dat Trump Snowden wil laten executeren en hoe hij te keer gaat nu lijkt dat inderdaad zo.
Montovdinsdag 28 februari 2017 @ 19:06
quote:
Betsy DeVos labels Black Colleges 'pioneers of choice' despite being set up for African-Americans with no options
Social media users claim Ms Devos has 'ignored' the history of how black Americans were once denied access to higher education

http://www.independent.co(...)choice-a7603441.html
Wombcatdinsdag 28 februari 2017 @ 19:08
quote:
17s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 18:46 schreef Japie77 het volgende:

[..]

Helemaal mee eens. Maar de status quo is zwaar tegen lekken. Die worden tot staatsgevaarlijke mensen en verraders gebombaardeerd en het liefst in het gevang gegooid of erger.
Maar Trump was toch geen onderdeel van de elite (c.q de status quo)?
xpompompomxdinsdag 28 februari 2017 @ 19:13
quote:
9s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:06 schreef Montov het volgende:

[..]

Hehe, wilde net deze gaan posten:
http://www.politico.com/s(...)eges-235498?cmpid=sf

Wat een dom wijf zeg, man man man :') :N
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 19:44
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:08 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Maar Trump was toch geen onderdeel van de elite (c.q de status quo)?
De alternative facts...
Ringodinsdag 28 februari 2017 @ 19:46
De naam zei mij niks, maar Robert Mercer schijnt voor links te zijn wat George Soros is voor rechtsgekkies: de stille financier van het politieke kwaad.
Montovdinsdag 28 februari 2017 @ 19:47
Over de missie in Yemen.

quote:
DOOCY: Mr. President, you mentioned John McCain mentioning that the young man who died, the Navy SEAL...

TRUMP: Yes.

DOOCY: -- who died in that mission...

TRUMP: Yes.

DOOCY: -- his father has said that he didn't want to talk to you. Your reaction to that?

TRUMP: Well, this was a mission that was started before I got here. This was something that was, you know, just -- they wanted to do. And they came to see me and they explained what they wanted to do, the generals, who are very respected. My generals are the most respected that we've had in many decades, I would -- I believe. And they lost Ryan. And I was at the airport when the casket came in, the body came in.

https://www.washingtonpos(...)m_term=.16ef1b45b731
Dit zijn geen teksten van een leider, maar van een lafaard. They, they they. They lost Ryan. Not my mission.
Janneke141dinsdag 28 februari 2017 @ 19:51
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:13 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hehe, wilde net deze gaan posten:
http://www.politico.com/s(...)eges-235498?cmpid=sf

Wat een dom wijf zeg, man man man :') :N
:'( Mijn hemel.
#ANONIEMdinsdag 28 februari 2017 @ 19:54
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:47 schreef Montov het volgende:
Over de missie in Yemen.

[..]

Dit zijn geen teksten van een leider, maar van een lafaard. They, they they. They lost Ryan. Not my mission.
Treurig, in heel veel opzichten.
Japie77dinsdag 28 februari 2017 @ 19:57
quote:
12s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:08 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Maar Trump was toch geen onderdeel van de elite (c.q de status quo)?
Het complete systeem waar hij nu in zit in ieder geval wel. Genaamd de overheid.
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 20:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:47 schreef Montov het volgende:
Over de missie in Yemen.

[..]

Dit zijn geen teksten van een leider, maar van een lafaard. They, they they. They lost Ryan. Not my mission.
Bullies zijn dan ook vrijwel zonder uitzondering lafaards, Trump is geen uitzondering.

Hij is verantwoordelijk, punt uit. Hij heeft toestemming gegeven, hij had kunnen weigeren dus dan moet je inderdaad een vent zijn en de verantwoording nemen. Maar ja, Trump, he? Dit is gewoon hoe hij werkt, als het mis gaat is het "they", als het goed gaat is het "Me!"
Dagonetdinsdag 28 februari 2017 @ 20:09
Hij maakt dan wel weer lekker vriendjes bij zijn most respected generals.
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 20:12
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:09 schreef Dagonet het volgende:
Hij maakt dan wel weer lekker vriendjes bij zijn most respected generals.
Die hij eerder voor incompetent uitmaakte tijdens de campagne.
OMGdinsdag 28 februari 2017 @ 20:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:01 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Bullies zijn dan ook vrijwel zonder uitzondering lafaards, Trump is geen uitzondering.

Hij is verantwoordelijk, punt uit. Hij heeft toestemming gegeven, hij had kunnen weigeren dus dan moet je inderdaad een vent zijn en de verantwoording nemen. Maar ja, Trump, he? Dit is gewoon hoe hij werkt, als het mis gaat is het "they", als het goed gaat is het "Me!"
Ik heb wel eens zulke project managers gehad. Ging er iets mis of liep je achter op schema, dan was het "jullie hebben een probleem", verliep alles volgens de planning of sneller, dan was het "dat hebben we goed gedaan". Verschrikkelijke figuren.
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 20:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:01 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Bullies zijn dan ook vrijwel zonder uitzondering lafaards, Trump is geen uitzondering.

Hij is verantwoordelijk, punt uit. Hij heeft toestemming gegeven, hij had kunnen weigeren dus dan moet je inderdaad een vent zijn en de verantwoording nemen. Maar ja, Trump, he? Dit is gewoon hoe hij werkt, als het mis gaat is het "they", als het goed gaat is het "Me!"
Je zag het toch al bij die persconferentie: Die journalist zei toen een paar keer dat Trump de president was. Trump heeft niet door dat de buck nu bij hem stopt.
Dagonetdinsdag 28 februari 2017 @ 20:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:12 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Die hij eerder voor incompetent uitmaakte tijdens de campagne.
Ja, dat ook. My generals are the most respected we've had in decades.

Die zitten er al een paar jaar, lamlul. :').
Tijger_mdinsdag 28 februari 2017 @ 20:17
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:14 schreef Ulx het volgende:

[..]

Je zag het toch al bij die persconferentie: Die journalist zei toen een paar keer dat Trump de president was. Trump heeft niet door dat de buck nu bij hem stopt.
De buck only stops als het goed gaat. CEO Trump, he?
Wombcatdinsdag 28 februari 2017 @ 20:29
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:14 schreef Ulx het volgende:

[..]

Je zag het toch al bij die persconferentie: Die journalist zei toen een paar keer dat Trump de president was. Trump heeft niet door dat de buck nu bij hem stopt.
De historische woorden "I don't know. I was given that information." _O_

1kik5w.jpgvia Imgflip Meme Generator

[ Bericht 8% gewijzigd door Wombcat op 28-02-2017 20:34:52 ]
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 20:42
quote:
10s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 19:13 schreef xpompompomx het volgende:

[..]

Hehe, wilde net deze gaan posten:
http://www.politico.com/s(...)eges-235498?cmpid=sf

Wat een dom wijf zeg, man man man :') :N
Niet dom, haar bedoeling is duidelijk: charter schools vergelijken met HBCU's. HBCU's danken hun bestaan aan federal grants, zij is voorstander van school vouchers (public funding for private schools, maw charter schools). Voorstanders van charter schools gebruiken "keuzevrijheid" als argument, dus prijst DeVos HBCU's als pioniers op dat gebied. Dat negeert de historische omstandigheden, en je zou kunnen tegenwerpen dat er geen keuzevrijheid bestaat als je slechts één school kan kiezen, maar het bood zwarten wel de optie om hoger onderwijs te volgen, die ze voordien niet hadden.

[ Bericht 1% gewijzigd door crystal_meth op 28-02-2017 20:48:19 ]
Janneke141dinsdag 28 februari 2017 @ 20:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:42 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Niet dom, haar bedoeling is duidelijk: charter schools vergelijken met HBCU's. HBCU's danken hun bestaan aan federal grants, zij is voorstander van school vouchers (public funding for private schools, maw charter schools). Voorstanders van charter schools gebruiken "keuzevrijheid" als argument, dus prijst DeVos HBCU's als pioniers op dat gebied. Dat negeert de historische omstandigheden, en je zou kunnen tegenwerpen dat er geen keuzevrijheid bestaat als je slechts één school kan kiezen, maar het bood zwarten wel de optie om hoger onderwijs te volgen, die ze voordien niet hadden.
|:(
Knipoogjedinsdag 28 februari 2017 @ 20:56
Leuk terugkijkertje in de geschiedenis...

https://www.nytimes.com/i(...)FCD6A8924104&gwt=pay

Anno 2017 is men in ieder geval zeer verdeeld over wat het grootste probleem is.
PippenScottiedinsdag 28 februari 2017 @ 21:07
Ik las net dat het verboden is voor militairen om publiekelijk kritiek te hebben op de president. Social media hoort daar ook bij.

Voor het geval je je afvraagt waarom er zo weinig kritiek vanuit het leger komt op de dienstweigeraar die alles beter weet dan 'zijn' generaals.
Dagonetdinsdag 28 februari 2017 @ 21:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:01 schreef Tijger_m het volgende:
Dit is gewoon hoe hij werkt, als het mis gaat is het "they", als het goed gaat is het "Me!"
Ik zie nu op Twitter de term They-a-culpa voorbij komen hiervoor :D
PippenScottiedinsdag 28 februari 2017 @ 21:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 20:42 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Niet dom, haar bedoeling is duidelijk: charter schools vergelijken met HBCU's. HBCU's danken hun bestaan aan federal grants, zij is voorstander van school vouchers (public funding for private schools, maw charter schools). Voorstanders van charter schools gebruiken "keuzevrijheid" als argument, dus prijst DeVos HBCU's als pioniers op dat gebied. Dat negeert de historische omstandigheden, en je zou kunnen tegenwerpen dat er geen keuzevrijheid bestaat als je slechts één school kan kiezen, maar het bood zwarten wel de optie om hoger onderwijs te volgen, die ze voordien niet hadden.
Als het geen bewuste provocatie is, is het op zijn minst tonedeaf. Is daar een goed Nederlands woord voor?
Ulxdinsdag 28 februari 2017 @ 21:26
quote:
14s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:08 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Ik zie nu op Twitter de term They-a-culpa voorbij komen hiervoor :D
:D
Ludachristdinsdag 28 februari 2017 @ 21:29
Wel benieuwd naar vanavond, nu moet hij toch wel eens inhoudelijk worden zou je zeggen.
#ANONIEMdinsdag 28 februari 2017 @ 21:34
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:07 schreef PippenScottie het volgende:
Ik las net dat het verboden is voor militairen om publiekelijk kritiek te hebben op de president. Social media hoort daar ook bij.

Voor het geval je je afvraagt waarom er zo weinig kritiek vanuit het leger komt op de dienstweigeraar die alles beter weet dan 'zijn' generaals.
Die zijn gewoon loyaal aan de chain of command. De president is de opperbevelhebber.

Maar eens loopt de emmer over.
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 21:48
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:12 schreef PippenScottie het volgende:

[..]

Als het geen bewuste provocatie is, is het op zijn minst tonedeaf. Is daar een goed Nederlands woord voor?
Geen idee.
Haar statement komt ongelegen voor de Trump administratie; net nu die wat goodwill wilden kweken gebruikt DeVos de gelegenheid om haar eigen doel te promoten. In dat opzicht was het niet verstandig, maar het is nauwelijks een verrassing gezien haar "carriere": promoten van christelijke scholen is haar levensdoel, daar is ze al minstens 25 jaar mee bezig. Je mag verwachten dat haar beleid volledig in functie daarvan zal staan.
Janneke141dinsdag 28 februari 2017 @ 21:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:48 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Geen idee.
Haar statement komt ongelegen voor de Trump administratie; net nu die wat goodwill wilden kweken gebruikt DeVos de gelegenheid om haar eigen doel te promoten. In dat opzicht was het niet verstandig, maar het is nauwelijks een verrassing gezien haar "carriere": promoten van christelijke scholen is haar levensdoel, daar is ze al minstens 25 jaar mee bezig. Je mag verwachten dat haar beleid volledig in functie daarvan zal staan.
Je zou eerder mogen verwachten dat haar beleid volledig in het belang van de Amerikaanse scholier is. Maar dat is misschien mijn gedachtekronkel, hoor.
Kijkertjedinsdag 28 februari 2017 @ 21:57

Trump prepares to address a divided audience: The Republican Congress
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 21:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:51 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Je zou eerder mogen verwachten dat haar beleid volledig in het belang van de Amerikaanse scholier is. Maar dat is misschien mijn gedachtekronkel, hoor.
Ja kom zeg, daar betaal je geen 200 miljoen voor. :P
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 22:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 21:51 schreef Janneke141 het volgende:

[..]

Je zou eerder mogen verwachten dat haar beleid volledig in het belang van de Amerikaanse scholier is. Maar dat is misschien mijn gedachtekronkel, hoor.
Ik gebruikte "verwachten" natuurlijk in de betekenis van "waarschijnlijk achten", niet als synoniem voor "(ver)eisen". ;)
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 22:39
Stukje over de budgetplannen van Donald Krol:
http://theatln.tc/2mzur0w
crystal_methdinsdag 28 februari 2017 @ 22:50
quote:
3s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 14:44 schreef Re het volgende:
hoe laat voor het congres?
politico's banner toont je hoeveel uren, minuten en seconden we nog verwijderd zijn...
http://www.politico.com/s(...)eges-235498?cmpid=sf
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 22:55
En een samenvatting van witte huis versus congres op het beleidsvlak:
http://theatln.tc/2moxufc
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 22:59
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:55 schreef Monolith het volgende:
En een samenvatting van witte huis versus congres op het belwudsvlak:
http://theatln.tc/2moxufc
Het wat?
Kansenjongeredinsdag 28 februari 2017 @ 23:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Het wat?
beleidsvlak gok ik :)
Monolithdinsdag 28 februari 2017 @ 23:01
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 22:59 schreef Whiskers2009 het volgende:

[..]

Het wat?
Geen idee wat autocorrect daarvan maakte. :P
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 23:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 23:01 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

beleidsvlak gok ik :)
Hmm, dat klinkt wel aannemelijk ja :)
ExtraWaskrachtdinsdag 28 februari 2017 @ 23:15
http://www.politico.com/s(...)-ready-public-235508

Barack Obama is getting closer to making his public reappearance in politics, his friend and former Attorney General Eric Holder said on Tuesday.
Whiskers2009dinsdag 28 februari 2017 @ 23:18
Uitgelekte beleidsplannen roepen alom weerstand op als ik nu.nl mag geloven: http://www.nu.nl/buitenla(...)tenlandse-zaken.html
ExtraWaskrachtdinsdag 28 februari 2017 @ 23:36
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 23:18 schreef Whiskers2009 het volgende:
Uitgelekte beleidsplannen roepen alom weerstand op als ik nu.nl mag geloven: http://www.nu.nl/buitenla(...)tenlandse-zaken.html
Lindsey Graham levert iig ook weerstand: GOP senator: Trump budget 'dead on arrival'. Mooie uitspraken heeft die man altijd wel.
Nintexdinsdag 28 februari 2017 @ 23:58
Einde van de World Police
markmackinnon twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 20:29:03 Wow. The message from Washington to foreign governments is a very clear "do what you want with your own citizens." https://t.co/m3WEhTlJOu reageer retweet
C5xf9KTWAAEC5Wq.jpg:large
SureD1woensdag 1 maart 2017 @ 00:39
Ik ben benieuwd...

http://m.telegraaf.nl/art(...)trump-bij-immigratie

http://www.politico.com/s(...)mise-235509?lo=ap_b1
Tijger_mwoensdag 1 maart 2017 @ 00:44
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 februari 2017 23:58 schreef Nintex het volgende:
Einde van de World Police
markmackinnon twitterde op dinsdag 28-02-2017 om 20:29:03 Wow. The message from Washington to foreign governments is a very clear "do what you want with your own citizens." https://t.co/m3WEhTlJOu reageer retweet
[ afbeelding ]
Einde van world police met een 10% grotere Defensie? Hardly.
Nintexwoensdag 1 maart 2017 @ 00:51
Trump leert snel. hij heeft geoefend op zijn law signing pose

C5ykwf-WYAIRTEV.jpg:large
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 03:02
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:07
quote:
Het is ook hier te volgen:

https://twitter.com/i/live/829062103558352897
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:11
Hij heeft één zin gezegd en meteen volgt er een langdurig applaus. Dit kan nog een lange zit worden.
Bonzi_Buddywoensdag 1 maart 2017 @ 03:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:11 schreef Elfletterig het volgende:
Hij heeft één zin gezegd en meteen volgt er een langdurig applaus. Dit kan nog een lange zit worden.
Vond het ook wat overdreven.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:13
De eerste paar zinnen zijn in elk geval verzoenend van toon...
Bonzi_Buddywoensdag 1 maart 2017 @ 03:13
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:13 schreef Elfletterig het volgende:
De eerste paar zinnen zijn in elk geval verzoenend van toon...
Teveel billenkoek van z'n adviseurs gehad zeker.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 03:14
The earth shifted _O-
Stabielwoensdag 1 maart 2017 @ 03:20
Full text van de speech staat al online:

https://www.bloomberg.com(...)repared-for-delivery

Niets over Rusland in de speech.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:20
De verdeeldheid in de zaak is goed zichtbaar aan de gezichtsuitdrukkingen en het al dan niet opstaan en applaudiseren...
Infectionwoensdag 1 maart 2017 @ 03:21
Dat applaus na elke zin. :D
Stabielwoensdag 1 maart 2017 @ 03:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:20 schreef Elfletterig het volgende:
De verdeeldheid in de zaak is goed zichtbaar aan de gezichtsuitdrukkingen en het al dan niet opstaan en applaudiseren...
De VS is zo gepolariseerd als de neten.
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 03:24
Opzeggen van TPP kreeg een opvallend zwak applaus....
Stabielwoensdag 1 maart 2017 @ 03:26
quote:
"According to data provided by the Department of Justice, the vast majority of individuals convicted for terrorism-related offenses since 9/11 came here from outside of our country. We have seen the attacks at home -– from Boston to San Bernardino to the Pentagon and yes, even the World Trade Center.

We have seen the attacks in France, in Belgium, in Germany and all over the world.

It is not compassionate, but reckless, to allow uncontrolled entry from places where proper vetting cannot occur. Those given the high honor of admission to the United States should support this country and love its people and its values.

We cannot allow a beachhead of terrorism to form inside America -- we cannot allow our Nation to become a sanctuary for extremists.

That is why my Administration has been working on improved vetting procedures, and we will shortly take new steps to keep our Nation safe -- and to keep out those who would do us harm."
En daarom geen verbod voor mensen uit landen waar de 9/11 daders vandaan kwamen. :')
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:26
Het is veelal het bekende verhaal, maar allemaal nét een tandje vriendelijker gebracht dan tot dusver.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:28
Die zure gezichten van die supreme court justices...
priceless
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:29
Hij begint wat verwart over te komen voor zover die dat al niet deed
Bonzi_Buddywoensdag 1 maart 2017 @ 03:32
Zag ik daar Bernie klappen? :-P
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 03:33
Is ie daar weer met Harley Davidson...
Stabielwoensdag 1 maart 2017 @ 03:34
LaTfnBJ.jpg
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:38
De halve zaal staat op om te kappen, de andere helft zit bewegingloos stil...

Trump heeft al een paar keer de Democraten opgeroepen tot samenwerking. De vraag is of dat landt...
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:44
Trump zegt zowaar iets waar Clinton ook veel op heeft gewezen in haar campagne: de kunstmatig hoge prijzen van medicatie.
Infectionwoensdag 1 maart 2017 @ 03:50
Goede speech.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:53
Opvallend hoe vaak Trump oproept tot verzoening en onderlinge samenwerking tussen beide partijen. Hij heeft het al zeker een keer of 5 gezegd.
Bonzi_Buddywoensdag 1 maart 2017 @ 03:55
Begint wel erg zoet te worden.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:56
Een speciaal orgaan / fonds (niet goed verstaan) om de stem te laten horen van mensen die slachtoffer zijn geworden van misdrijven, gepleegd door illegale immigranten. Een soort van geschokt hoon-geroep door de halve zaal...
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:58
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:53 schreef Elfletterig het volgende:
Opvallend hoe vaak Trump oproept tot verzoening en onderlinge samenwerking tussen beide partijen. Hij heeft het al zeker een keer of 5 gezegd.
Begint te beseffen dat het zonder het door hem zo gehate Washington zijn muren niet gaat lukken
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 03:59
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:56 schreef Elfletterig het volgende:
Een speciaal orgaan / fonds (niet goed verstaan) om de stem te laten horen van mensen die slachtoffer zijn geworden van misdrijven, gepleegd door illegale immigranten. Een soort van geschokt hoon-geroep door de halve zaal...
Gerommel in de marge is dat.
Infectionwoensdag 1 maart 2017 @ 03:59
_O_
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:01
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:59 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Gerommel in de marge is dat.
Nee, dit is het grootste nieuws uit de speech. Ik zie veel reacties op Twitter....
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:02
Trump spreekt nu uitdrukkelijk zijn steun voor de NAVO uit.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:01 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Nee, dit is het grootste nieuws uit de speech. Ik zie veel reacties op Twitter....
Donald Trump heeft zijn Twitter en Faceboek vriendjes wel op orde, Alles is toch Fakenews volgens hen behalve wanneer ie zelf weer eens onmogelijke dwaasheden uitkraamt en helaas loopt er nog groot deel achter zijn manier van land regeren aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 01-03-2017 04:06:56 ]
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:08
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:02 schreef Elfletterig het volgende:
Trump spreekt nu uitdrukkelijk zijn steun voor de NAVO uit.
En wanneer op bezoek bij vriend Poetin praat ie ineens weer anders.
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 04:10
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:53 schreef Elfletterig het volgende:
Opvallend hoe vaak Trump oproept tot verzoening en onderlinge samenwerking tussen beide partijen. Hij heeft het al zeker een keer of 5 gezegd.
Maar voor de rest klagen over de puinhoop die hij van de vorige administratie geërfd heeft...
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:10
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:06 schreef Stien_Struis het volgende:

[..]

Donald Trump heeft zijn Twitter en Faceboek vriendjes wel op orde, Alles is toch Fakenews volgens hen behalve wanneer ie zelf weer eens onmogelijke dwaasheden uitkraamt en helaas loopt er nog groot deel achter zijn manier van land regeren aan.
Daar gaat dit niet over. Het gaat om nieuwswaarde in de toespraak. Het instellen van VOICE is iets dat nog niet bekend was dat nieuwsorganisaties als "breaking news" melden.
Bonzi_Buddywoensdag 1 maart 2017 @ 04:10
Haha de democraten rennen gelijk de zaal uit.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:10
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:10 schreef Bonzi_Buddy het volgende:
Haha de democraten rennen gelijk de zaal uit.
Ja, erg opvallend
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:11
Dat wordt nieuw woord Trump politiek, met alle winden meelullen want USA is toch het grootst.
Infectionwoensdag 1 maart 2017 @ 04:12
Dit was gewoon een goede optimistische speech. Valt niet te ontkennen, zelfs als je tegen zijn beleid bent.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:12
quote:
And we must support the victims of crime.
I have ordered the Department of Homeland Security to create an office to serve American Victims. The office is called VOICE --- Victims Of Immigration Crime Engagement. We are providing a voice to those who have been ignored by our media, and silenced by special interests.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:10 schreef Elfletterig het volgende:

[..]

Daar gaat dit niet over. Het gaat om nieuwswaarde in de toespraak. Het instellen van VOICE is iets dat nog niet bekend was dat nieuwsorganisaties als "breaking news" melden.
Dat vindt jij, het klootjesvolk zit dat anders.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:13
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:12 schreef Infection het volgende:
Dit was gewoon een goede optimistische speech. Valt niet te ontkennen, zelfs als je tegen zijn beleid bent.
Het was hoofdzakelijk optimistisch en verzoenend, dat klopt. Eindelijk gedroeg Trump zich eens een beetje presidentieel; dat werd tijd. Toch werd er ook herhaaldelijk uitgehaald naar vorige regeringen.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:14
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:12 schreef Infection het volgende:
Dit was gewoon een goede optimistische speech. Valt niet te ontkennen, zelfs als je tegen zijn beleid bent.
Wanneer gaat ie wat laten zien is de vraag dan.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:15
De Change van Obama duurde te lang
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:15
lizcgoodwin twitterde op woensdag 01-03-2017 om 03:53:44 Audible groans from Dems as Trump announces he's starting an office to publicize crimes by immigrants called VOICE reageer retweet
Aldus een journaliste van Yahoo. Viel mij ook op; de afkeuring was duidelijk hoorbaar...
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:17
Ik geef Donald 1 termijn wanneer ie slim is en anders gaat ie dat niet halen,
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 04:27
OMGwoensdag 1 maart 2017 @ 04:33
Goeie keuze wel voor de response, een oude oud-gouverneur uit Kentucky, en niet iemand met een toekomst binnen de democratische partij. ;(.
#ANONIEMwoensdag 1 maart 2017 @ 04:34
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:33 schreef OMG het volgende:
Goeie keuze wel voor de response, een oude oud-gouverneur uit Kentucky, en niet iemand met een toekomst binnen de democratische partij. ;(.
Beide partijen hebben een bizarre voorliefde voor bejaarden ontwikkeld...
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 04:35

De tekst:

Trump's Address to Congress: Video and Transcript

[ Bericht 13% gewijzigd door Kijkertje op 01-03-2017 04:46:36 ]
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 04:38
Fact Check: Trump’s First Address to Congress
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 04:52
quote:
3s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:17 schreef Stien_Struis het volgende:
Ik geef Donald 1 termijn wanneer ie slim is en anders gaat ie dat niet halen,
Ik geef hem twee termijnen, dan graag zijn zoon of docher als opvolger
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 04:56
magraphx twitterde op woensdag 01-03-2017 om 04:50:48 #news #media buzz: "...it sounded like a "very different President". YEAH. It's called a "speech writer". #JointAddress #AddressToCongress reageer retweet
8-)
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:02
quote:
Ik heb ook even een mailtje naar Harley Davidson gestuurd met een gedetailleerde inhoudelijke vraag over iets wat beweerd werd in hun naam :) Ik ben wel nieuwsgierig waar ze zogezegd een100% tariff betalen.
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 05:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:02 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Ik heb ook even een mailtje naar Harley Davidson gestuurd met een gedetailleerde inhoudelijke vraag over iets wat beweerd werd in hun naam :)
Wat dan?
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:03
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:03 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Wat dan?
zie aanvulling.
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 05:04
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:03 schreef invalidusername het volgende:

[..]

zie aanvulling.
Ah ja. Is dat niet zo?
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:08
Trouwens wel typisch Amerikaans showmanship om de weduwe van die navy seal zo te gebruiken. Dat zijn natuurlijk wel de zaken die blijven hangen, niet de inhoudslozigheid van zijn telepromptertaal, en de volstrekt bizarre claim dat het niet meer om futiliteiten moet gaan (Trump, really?)

Van Jones heeft trouwens erg goed en realistisch commentaar op CNN.
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 05:11
100-Percent Tariff on European Bikes?

quote:
The Office of United States Trade Representative has reportedly requested comments on its proposal to include tariffs on motorcycles below 501cc imported from Europe. According to a report on Motorcycle.com, the proposal is somehow part of a dispute on beef prices between the United States and Europe.

invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:11
quote:
14s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:04 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ah ja. Is dat niet zo?
Als Trump zegt dat iemand hem dat vertelt heeft, mag je dat als een rode vlag oppikken (handelaarstruucje).

Nee, ik zou toch moeten weten welk land dat is, en anders dan Noord Korea kan ik niks bedenken, maar die hebben vast een Harley ban.
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 05:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:11 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Als Trump zegt dat iemand hem dat vertelt heeft, mag je dat als een rode vlag oppikken (handelaarstruucje).

Nee, ik zou toch moeten weten welk land dat is, en anders dan Noord Korea kan ik niks bedenken, maar die hebben vast een Harley ban.
Zie post hierboven ;)
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:14
quote:
6s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:12 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Zie post hierboven ;)
Dat is een tariff wat de USA wil opleggen op de import van Europese motors (let wel dat ze een motorinhoud kiezen die Harley niet aanbiedt, om reprodiciteit te voorkomen ;) ), als vergelding voor maatregelen op de import van vlees :D

Misschien haalt Trump dat iid wel door elkaar :P

Ik verwacht trouwens geen antwoord van HOG :)
Kijkertjewoensdag 1 maart 2017 @ 05:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:14 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Dat is een tariff wat de USA wil opleggen op de import van Europese motors (let wel dat ze een motorinhoud kiezen die Harley niet aanbiedt, om reprodiciteit te voorkomen ;) ), als vergelding voor maatregelen op de import van vlees :D

Misschien haalt Trump dat iid wel door elkaar :P
Ik vind het wel erg toevallig :D
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 05:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:08 schreef invalidusername het volgende:
Trouwens wel typisch Amerikaans showmanship om de weduwe van die navy seal zo te gebruiken. Dat zijn natuurlijk wel de zaken die blijven hangen, niet de inhoudslozigheid van zijn telepromptertaal, en de volstrekt bizarre claim dat het niet meer om futiliteiten moet gaan (Trump, really?)

Van Jones heeft trouwens erg goed en realistisch commentaar op CNN.
Van Jones? Die van zijn whitelash? Terwijl white twee keer mede Obama het Witte Huis in hielp? Je bent wel erg wanhopig aan het worden
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 05:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:02 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Ik heb ook even een mailtje naar Harley Davidson gestuurd met een gedetailleerde inhoudelijke vraag over iets wat beweerd werd in hun naam :) Ik ben wel nieuwsgierig waar ze zogezegd een100% tariff betalen.
India en Maldives
http://www.dutycalculator(...)axes-for-motorcycle/
(site laat maar één lookup toe btw.. )
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:18
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:16 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

India en Maldives
Dan wil ik zeker even met ze praten, kan ik ze uitleggen hoe ze dat moeten omzeilen,als ze dat echt niet weten :D

eidt: of beter niet, kan ik ze met korting als parallelimport aanbieden in India :)

[ Bericht 12% gewijzigd door invalidusername op 01-03-2017 05:28:39 ]
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:30
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:16 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Van Jones? Die van zijn whitelash? Terwijl white twee keer mede Obama het Witte Huis in hielp? Je bent wel erg wanhopig aan het worden
Mag niet van de meneer die boven je bed hangt?
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 05:36
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:30 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Mag niet van de meneer die boven je bed hangt?
Er hangt hier een schilderij van een strand in Belgie boven mijn bed. Van Jones daarentegen is de zoveelste Uncle Tom die de zwarten in de VS niks te bieden heeft dan de zwarten afhankelijk van de regering te houden. Die nieuwe kettingen van de slavernij. Tijdens Trump's speech zaten in zijn gallerij meer zwarten dan onder Obama. Republikeinen zijn bevrijders uit slavernij. Demoncraten houden ze gekneveld. Een beetje zoals in Belgie jaren terug toen de kardinaal tegen de liberaal zei: " hou jij ze arm, dan houden wij ze dom"

[ Bericht 6% gewijzigd door WhiteBeard op 01-03-2017 05:41:57 ]
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 05:38
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:36 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Er hangt hier een schilderij van een strand in Belgie boven mijn bed. Van Jones daarentegen is de zoveelste Uncle Tom die de zwarten in de VS niks te bieden heeft dan de zwarten afhankelijk van de regering te houden. Die nieuwe kettingen van de slavernij. Tijdens Trump's speech zaten in zijn gallerij meer zwarten dan onder Obame
Een strand in Belgie? :D Ik begrijp je treurnis en verknipt wereldbeeld opeens _O-
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 05:44
quote:
Een strand in Belgie? :D Ik begrijp je treurnis en verknipt wereldbeeld opeens _O-
Welke treurnis? Trump is president. Ik heb hier een feestje. Gelukkig hoefde ik niet naar het walgelijk gezicht van Bill Clinton te kijken als first cuckolder. Ik drink nog een Jupiler en neem nog wat chips en kaas
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 06:17
Trump logica, building an extension to the swamp.

http://finance.yahoo.com/(...)-most-202335957.html

quote:
Billionaire banking CEO Jamie Dimon of JPMorgan Chase (JPM) says that America needs corporate tax reform.

During a Q&A session at JPMorgan’s investor day, Dimon said America needs corporate tax reform because we’ve been driving “brains” and “capital” overseas. He noted that it’s “not hurting JPMorgan Chase” but it’s impacting Americans.

According to Dimon, cutting corporate taxes helps wages the most.

“The studies show lower taxes help wages flow to lower paid Americans. It’s the flipside of unintended consequences,” Dimon said. “What I’d like to see: do things that are great for America.”

He noted that if wages rise, five million more people may go back into the job market.

Timing matters, though.

“What I know about tax: one fundamental issue is whether Obamacare comes first. That will delay tax [reform]. The timetable is very important. At the best case, if Obamacare comes first, [tax reform] will take 12 months.”

Treasury Secretary Steven Mnuchin recently said he expects a tax reform bill to be passed through the House and Senate by July before the fall recess.

Dimon added he’s going to let Congress and the Trump administration “worry about making the sausage.”

“The president and his team met with an awful lot of people,” he said. “Top professional people there who are working on this. At the end of the day, you get great corporate reform or just modest. I hope it’s great. I don’t know the odds.”

JPMorgan, the largest U.S. bank by assets, has surged more than 29% since election day. The stock has been hovering close to an all-time high of $91.34. The stock was last trading at $90.69 on Tuesday afternoon.
Kansenjongerewoensdag 1 maart 2017 @ 07:15
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 00:51 schreef Nintex het volgende:
Trump leert snel. hij heeft geoefend op zijn law signing pose

[ afbeelding ]
Wat een schattige kleuterhandjes.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 07:21
Heeft hij zich nou echt aan het script gehouden? Wat een sellout. Ik dacht dat hij een anti-politicus was.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 07:49
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 07:21 schreef Ulx het volgende:
Heeft hij zich nou echt aan het script gehouden? Wat een sellout. Ik dacht dat hij een anti-politicus was.
Nou nee, HOG die 100% tariffs zou betalen staat niet in het script, en 'money already pooring in'@NATO ook zeker niet. Ze hebben wel een betere ghostwriter nu, hij las het keurig netjes voor, en het tv show gehallte van opvoeren van een huilende weduwe van een navy seal was natuurlijk ook wel een nuttig tv momentje, gaat er altijd in als koek bij het Amerikaanse publiek, incl. het 'er is niets nobelers dan je leven geven voor je land'. Tenzij je natuurlijk McCain heet, dan ben je een loser, only losers get caught/killed.

Ik begrijp nooit zo goed hoe mensen zich laten gebruiken door de politiek voor dit soort showmomenten. Ik vind Rutte een enorme achterbakse lul, maar dat was wel één ding wat hij met MH17 goed deed (dwz er geen spektakel van maken door persoonlijk leed uit te nutten).

Overigens zie Trump in het fox interview vanochtend wel iets daarover: is namelijk ook Obama's schuld, en anders wel die van zijn generalen, in ieder geval niet van Trump
http://insider.foxnews.co(...)wanted-do-yemen-raid
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 08:10
Maar het is allemaal de schuld van Obama. Dus dat telt niet.
Mystikvmwoensdag 1 maart 2017 @ 08:20
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 07:49 schreef invalidusername het volgende:

Ik begrijp nooit zo goed hoe mensen zich laten gebruiken door de politiek voor dit soort showmomenten. Ik vind Rutte een enorme achterbakse lul, maar dat was wel één ding wat hij met MH17 goed deed (dwz er geen spektakel van maken door persoonlijk leed uit te nutten).

Tsja, als je gelooft dat het oprecht medeleven is, dan kan ik ook wel begrijpen dat je jezelf als een puppet laat gebruiken.

WhiteBeard hierboven lijkt er gevoelig voor te zijn. Er zaten veel zwarten in beeld op de bankjes, dus Trump móet wel goed zijn voor de gekleurde medemens.

Net zoals presidenten die baby's kussen. Dat móeten dan wel zachtaardige knuffelberen zijn met het hart op de goede plaats.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 08:26
Ik las net dat Trump de mexicanen niet laat betalen voor de Muur. Wat een leugenaar is hij toch. Hij had toch gezegd dat de VS daar niet voor op ging draaien?
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 08:28
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 08:26 schreef Ulx het volgende:
Ik las net dat Trump de mexicanen niet laat betalen voor de Muur. Wat een leugenaar is hij toch. Hij had toch gezegd dat de VS daar niet voor op ging draaien?
Volgens mij heeft hij dat nooit gezegd, hoor. De media wil dat je dat denkt, maar het is niet zo.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 08:32
Jawel. Toen hij zich kandidaat stelde.

quote:
I will build a great wall -- and nobody builds walls better than me, believe me --and I'll build them very inexpensively. I will build a great, great wall on our southern border, and I will make Mexico pay for that wall. Mark my words
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 08:33
Ugh. Koffie nodig. Duh.
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 08:45
Verder was het weer niet bepaald inhoudelijk, dat valt me toch tegen. Hele grote schetsen, weinig daadwerkelijke inhoud. Alleen de Obamacare-repeal werd een beetje uitgediept, maar ook daar zal nog wel wat moeten gebeuren voor je dit door het congres krijgt. Over het belastingplan wederom niks gehoord, terwijl hij toch echt al een paar keer heeft gezegd dat het fantastische plan nu echt binnenkort gaat komen.

Nu ja, dan maar wachten tot hij zijn budget indient, dan zal hij toch echt wel ergens op in moeten gaan denk ik. Positief was wel het gebrek aan leugens, dat viel reuze mee vandaag. Klonk ook presidentieel. Dat kan hij natuurlijk niet lang volhouden, maar het was wel een leuke afwisseling.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 09:07
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 08:45 schreef Ludachrist het volgende:
Verder was het weer niet bepaald inhoudelijk, dat valt me toch tegen. Hele grote schetsen, weinig daadwerkelijke inhoud. Alleen de Obamacare-repeal werd een beetje uitgediept, maar ook daar zal nog wel wat moeten gebeuren voor je dit door het congres krijgt. Over het belastingplan wederom niks gehoord, terwijl hij toch echt al een paar keer heeft gezegd dat het fantastische plan nu echt binnenkort gaat komen.

Nu ja, dan maar wachten tot hij zijn budget indient, dan zal hij toch echt wel ergens op in moeten gaan denk ik. Positief was wel het gebrek aan leugens, dat viel reuze mee vandaag. Klonk ook presidentieel. Dat kan hij natuurlijk niet lang volhouden, maar het was wel een leuke afwisseling.
Dat is toch niet zo raar, pass the hot potato to congress.

Trump roept wat onmogelijke dingen en zegt dan dat GOP maar wat wetgeving moet verzinnen die het onmogelijke mogelijk moet maken. McConnell zei niet voor niks subtiel in reactie dat hij nieuwsgierig was met welke voorstellen WhiteHouse zou komen. Het is een beetje zoals met Wilders #hoedan
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 09:12
Hij gaat het gewoon doen hoor. Believe Me.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 09:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:12 schreef Ulx het volgende:
Hij gaat het gewoon doen hoor. Believe Me.
#hoedan? Hij zal er op een gegeven moment toch een keer een wet doorheen moeten krijgen ipv te blijven rommelen met EO's, althans voor Afforable Care Act, en belastingherzieningen, laat staan het budget (ze lopen binnenkort al weer tegen een plafond aan wat verhoogd moet worden). Dat gaat GOP echt niet doen als Trump er geen verantwoordelijkheid voor neemt.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 09:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:16 schreef invalidusername het volgende:

[..]

#hoedan? Hij zal er op een gegeven moment toch een keer een wet doorheen moeten krijgen ipv te blijven rommelen met EO's, althans voor Afforable Care Act, en belastingherzieningen, laat staan het budget (ze lopen binnenkort al weer tegen een plafond aan wat verhoogd moet worden). Dat gaat GOP echt niet doen als Trump er geen verantwoordelijkheid voor neemt.
Maar de GOP begrijpt toch wel dat Trump het ingewikkelde materie vindt?
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:22 schreef Ulx het volgende:

[..]

Maar de GOP begrijpt toch wel dat Trump het ingewikkelde materie vindt?
Daarom sturen ze het weer terug naar de man die alles weet :)
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 09:25
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:16 schreef invalidusername het volgende:

[..]

#hoedan? Hij zal er op een gegeven moment toch een keer een wet doorheen moeten krijgen ipv te blijven rommelen met EO's, althans voor Afforable Care Act, en belastingherzieningen, laat staan het budget (ze lopen binnenkort al weer tegen een plafond aan wat verhoogd moet worden). Dat gaat GOP echt niet doen als Trump er geen verantwoordelijkheid voor neemt.
In zijn verdediging had niemand kunnen weten dat de ACA zo lastig was. Dat was wel even een verrassing.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 09:37
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 09:25 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

In zijn verdediging had niemand kunnen weten dat de ACA zo lastig was. Dat was wel even een verrassing.
Da's waar.
Wespensteekwoensdag 1 maart 2017 @ 10:00
VOICE is het nieuwe instituut dat het racisme in de VS moet voeden door eenzijdig te focussen op misdaad van immigranten.
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 10:15
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:00 schreef Wespensteek het volgende:
VOICE is het nieuwe instituut dat het racisme in de VS moet voeden door eenzijdig te focussen op misdaad van immigranten.
Een prachtige stap voorwaarts in de strijd tegen institutioneel racisme, inderdaad.
DustPuppywoensdag 1 maart 2017 @ 10:17
quote:
9s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:15 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Een prachtige stap voorwaarts in de strijd tegen institutioneel racisme, inderdaad.
Die naam ook. Krijg meteen zo'n V for Vendetta gevoel erbij (de graphic novel, niet de film).
quote:
Lewis Prothero: The former Commander of Larkhill, the concentration camp that once held V. He later becomes The Voice of Fate, the government radio broadcaster who daily transmits "information" to the public.


[ Bericht 19% gewijzigd door DustPuppy op 01-03-2017 10:27:10 ]
Ringowoensdag 1 maart 2017 @ 10:34
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 03:56 schreef Elfletterig het volgende:
Een speciaal orgaan / fonds (niet goed verstaan) om de stem te laten horen van mensen die slachtoffer zijn geworden van misdrijven, gepleegd door illegale immigranten. Een soort van geschokt hoon-geroep door de halve zaal...
Noem het 't Goebbels Institute, een nuttig instrument ter verspreiding en bevordering van anti-vreemdelingenpropaganda.
Rewoensdag 1 maart 2017 @ 10:35
soort Polen-meldpunt eigenlijk, ook niet echt origineel
DustPuppywoensdag 1 maart 2017 @ 10:46
Victims Of Immigration Crime Engagement.

That's some Orwellian shit right there, my friends.
Mani89woensdag 1 maart 2017 @ 10:48
Ze hebben Donald zowaar aan de lijn weten te houden, chapeau.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 10:49
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:46 schreef DustPuppy het volgende:
Victims Of Immigration Crime Engagement.

That's some Orwellian shit right there, my friends.
Gaat Trump nu eindelijk Melania uitwijzen omdat ze illegaal gewerkt heeft op een non workingvisum? :D
DustPuppywoensdag 1 maart 2017 @ 10:50
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:49 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Gaat Trump nu eindelijk Melania uitwijzen omdat ze illegaal gewerkt heeft op een non workingvisum? :D
Saillant detail: Zie jij het woord illegal in die afkorting staan? Ik ook niet.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 10:50
nog wel een aardige analyse / reportage van Politico over het zakelijke verleden van Trump:
http://www.politico.com/m(...)great-manager-214836
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:50 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Saillant detail: Zie jij het woord illegal in die afkorting staan? Ik ook niet.
Oops, scherp.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:49 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Gaat Trump nu eindelijk Melania uitwijzen omdat ze illegaal gewerkt heeft op een non workingvisum? :D
Het zou wel een mooie zijn als iemand die zijn baan zat is zoiets zou opstarten.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 10:51
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:48 schreef Mani89 het volgende:
Ze hebben Donald zowaar aan de lijn weten te houden, chapeau.
Dat horen we na elke teleprompterspeech weer. Er hoeft maar één iemand weer wat kritiek te leveren en hij gaat weer los.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 10:52
Ik heb trouwens wel een leuk infrastructureel project voor de Donald: Donald J. Trump State Park aka tax deduction.

http://www.avclub.com/art(...)dium=SocialMarketing
Mani89woensdag 1 maart 2017 @ 11:07
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:51 schreef Monolith het volgende:

[..]

Dat horen we na elke teleprompterspeech weer. Er hoeft maar één iemand weer wat kritiek te leveren en hij gaat weer los.
Zeker, aan de andere kant krijgt hij een hoop positieve commentaren over zijn optreden en dat vindt Donald's ego natuurlijk fantastisch. Dus ik ga een (heel) klein beetje hoop houden dat dit een omslagpunt is.
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 11:09
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:07 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Zeker, aan de andere kant krijgt hij een hoop positieve commentaren over zijn optreden en dat vindt Donald's ego natuurlijk fantastisch. Dus ik ga een (heel) klein beetje hoop houden dat dit een omslagpunt is.
Net zoals zijn speech op de avond van de overwinning een omslagpunt was? Toen hanteerde hij immers dezelfde toon als gisteren, en toen hoorde ik ook mensen zeggen dat hij zich nu wel presidentieel ging gedragen. Campagne gedaan, nu gewoon normaal doen.

Dat pakte wel iets anders uit.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 11:10
Tax cuts for the working class. Or not?

https://www.bloomberg.com(...)re-plan-for-the-rich

Terecht natuurlijk, Ivanka betaalt zich rot aan kinderopvang, laten we het aftrekbaar maken voor echtparen die 500,000$ verdienen.... (wel lullig als je uberhaupt geen geld hebt om kinderopvang te betalen..... dan krijg je ook niks). Extra belastingaftrekposten, tax the rich.... in reverse.
Mani89woensdag 1 maart 2017 @ 11:11
quote:
10s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:09 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Net zoals zijn speech op de avond van de overwinning een omslagpunt was? Toen hanteerde hij immers dezelfde toon als gisteren, en toen hoorde ik ook mensen zeggen dat hij zich nu wel presidentieel ging gedragen. Campagne gedaan, nu gewoon normaal doen.

Dat pakte wel iets anders uit.
Ik laat mij graag inpakken door Donald. Ik houd hoop tegen beter weten in.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 11:11
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:10 schreef invalidusername het volgende:
Tax cuts for the working class. Or not?

https://www.bloomberg.com(...)re-plan-for-the-rich

Terecht natuurlijk, Ivanka betaalt zich rot aan kinderopvang, laten we het aftrekbaar maken voor echtparen die 500,000$ verdienen.... (wel lullig als je uberhaupt geen geld hebt om kinderopvang te betalen..... dan krijg je ook niks).
Dat is juist goed: Het zal de armen motiveren ook miljonair te worden.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 11:12
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:07 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Zeker, aan de andere kant krijgt hij een hoop positieve commentaren over zijn optreden en dat vindt Donald's ego natuurlijk fantastisch. Dus ik ga een (heel) klein beetje hoop houden dat dit een omslagpunt is.
Ook dat is niet nieuw. Wel tragisch trouwens. Het is een beetje alsof je een lovende recensie schrijft over een restaurant omdat ze je gerecht voor de verandering eens niet lauw geserveerd hebben.
En natuurlijk is het geen omslagpunt. Je bent president, je maakt er een aardig potje van op veel vlakken. Dan krijg je kritiek en die blijf je houden.
De enige wijze waarop Trump zich presidentieel kan gaan gedragen is dat de VS verandert in de Sovjet-Unie. Enkel media met staatspropaganda en politici met kritiek een enkeltje richting een werkkamp in Alaska.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 11:15
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:00 schreef Wespensteek het volgende:
VOICE is het nieuwe instituut dat het racisme in de VS moet voeden door eenzijdig te focussen op misdaad van immigranten.
Van immigranten, of op immigranten, even om het zeker te weten?

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39108060

Die ouders waren vast niet uitgenodigd door Trump, noch zal het tellen als terrorisme.
Ringowoensdag 1 maart 2017 @ 11:16
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:48 schreef Mani89 het volgende:
Ze hebben Donald zowaar aan de lijn weten te houden, chapeau.
Ik zou het eerder een charmeoffensief voor de eigen bühne noemen. Zijn core team van adviseurs en strategen heeft hem weten te temmen om geen andere reden dan eventuele Republikeinse dissidenten binnenboord te houden. Zo'n braaf praatje geeft hem het lichte aura van een president, dat is net genoeg om iedereen voor een dag of één, twee te doen zwijgen. Maar in de krochten van het Witte Huis blijven ze het vuurtje lekker opstoken, wees gerust.

[ Bericht 0% gewijzigd door Ringo op 01-03-2017 12:15:03 ]
Wespensteekwoensdag 1 maart 2017 @ 11:19
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:15 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Van immigranten, of op immigranten, even om het zeker te weten?

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-39108060

Die ouders waren vast niet uitgenodigd door Trump, noch zal het tellen als terrorisme.
Zullen we er "misdaad door immigranten" van maken?
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 11:22
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:19 schreef Wespensteek het volgende:

[..]

Zullen we er "misdaad door immigranten" van maken?
De schutter is navy veteraan trouwens, dus hij verdedigde enkel het land, en verdient alle respect en consideratie. Wel aardig dat ie voordat ie de dodelijke schoten afvuurde nog even vroeg om bewijs dat de slachtoffers legaal in het land waren (helaas houdt een geldig visum geen kogels tegen echter). Wat een land....
antiderivativewoensdag 1 maart 2017 @ 11:42
NASA twitterde op woensdag 01-03-2017 om 04:11:51 “American footprints on distant worlds are not too big a dream” - @POTUS in #JointAddress https://t.co/qGLZSOBTPR reageer retweet
deed mij ook denken aan:

quote:
0s.gif Op woensdag 22 februari 2017 11:46 schreef antiderivative het volgende:

[..]

Aangezien ze regelmatig met elkaar in contact komen, ook omdat Musk in zijn council zit, is alles mogelijk. Hij komt overigens voor in de ruimtevaart plannen. Interessant artikel op Politico:

Trump advisers' space plan: To moon, Mars and beyond

A push for privatization is inspiring a battle between aerospace contractors and the new breed of tech entrepreneurs. The early indications are that private rocket firms like Elon Musk's SpaceX and Jeff Bezos' Blue Origin and their supporters have a clear upper hand in what Trump's transition advisers portrayed as a race between "Old Space" and "New Space," according to emails among key players inside the administration. Trump has met with Bezos and Musk, while tech investor Peter Thiel, a close confidant, has lobbied the president to look at using NASA to help grow the private space industry.

We weten in ieder geval nog dat iniatieven zijn besproken in December met Musk, Bezos en ook met afgevaardigden van Bigelow en B12.
en enkele dagen geleden:

NASA Studying Manned Trip Around the Moon After Prod From Trump
Bram_van_Loonwoensdag 1 maart 2017 @ 11:51
"Rather than focus solely on funding, ..."
Betty DeVos, de vrouw die Nederland ten schande maakt door een (verbasterde) Nederlandse achternaam te dragen.

Waarom zeggen politici nooit waarop het staat, vooral als ze in strijd met de belangen van het volk handelen? Iedereen die niet achterlijk is kan hierin lezen dat ze wil bezuinigen op publiek onderwijs maar ze heeft niet eens de ballen om het hardop te zeggen. Nu, dat ze wil bezuinigen op publiek onderwijs is natuurlijk geen verrassing, deze 'mevrouw' is stinkend rijk en niet dankzij haar verdienste (oud geld, getrouwd met een rijke vent) en ze heeft al jarenlang veel geld besteed om het bezuinigen op publiek onderwijs te stimuleren. En ondertussen koos het establishmen van de Democraten voor establishment kandidaat Perez die voorgedragen werd door Obama omdat Obama het maar niets vond dat iemand die Sanders steunde de voorzitter van de DNC zou worden. Dit garandeert dat er de volgende keer weer geen eerlijke nominatieverkiezingen plaatsvinden en dat er weer lustig aan voter suppression wordt gedaan met als gevolg dat er weer een zwakke kandidaat komt en de Republikeinen weer 4 jaar lang nog meer ellende over het volk uistrooien dan dat de corporate establishment Democraten die eveneens Wall Street etc. dienen zouden doen. Dat de ellende maar nog veel groter mag worden en een woedend volk met hooivorken orde op zaken gaat stellen.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 11:53
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:42 schreef antiderivative het volgende:
NASA twitterde op woensdag 01-03-2017 om 04:11:51 “American footprints on distant worlds are not too big a dream” - @POTUS in #JointAddress https://t.co/qGLZSOBTPR reageer retweet
deed mij ook denken aan:

[..]

en enkele dagen geleden:

NASA Studying Manned Trip Around the Moon After Prod From Trump
Zo is dat, beter een miljardair helpen iemand de ruimte in te schieten dan je bevolking tegen ziektekosten verzekerd te laten zijn! ^O^

(en natuurlijk weer een kans jezelf te quoten)
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 11:56
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:51 schreef Bram_van_Loon het volgende:
"Rather than focus solely on funding, ..."
Betty DeVos, de vrouw die Nederland ten schande maakt door een (verbasterde) Nederlandse achternaam te dragen.

Waarom zeggen politici nooit waarop het staat, vooral als ze in strijd met de belangen van het volk handelen? Iedereen die niet achterlijk is kan hierin lezen dat ze wil bezuinigen op publiek onderwijs maar ze heeft niet eens de ballen om het hardop te zeggen. Nu, dat ze wil bezuinigen op publiek onderwijs is natuurlijk geen verrassing, deze 'mevrouw' is stinkend rijk en niet dankzij haar verdienste (oud geld, getrouwd met een rijke vent) en ze heeft al jarenlang veel geld besteed om het bezuinigen op publiek onderwijs te stimuleren. En ondertussen koos het establishmen van de Democraten voor establishment kandidaat Perez die voorgedragen werd door Obama omdat Obama het maar niets vond dat iemand die Sanders steunde de voorzitter van de DNC zou worden. Dit garandeert dat er de volgende keer weer geen eerlijke nominatieverkiezingen plaatsvinden en dat er weer lustig aan voter suppression wordt gedaan met als gevolg dat er weer een zwakke kandidaat komt en de Republikeinen weer 4 jaar lang nog meer ellende over het volk uistrooien dan dat de corporate establishment Democraten die eveneens Wall Street etc. dienen zouden doen. Dat de ellende maar nog veel groter mag worden en een woedend volk met hooivorken orde op zaken gaat stellen.
Dit moet jij toch prachtig vinden? Eindelijk zal het volk wakker worden en krijgen we revolutie!
Bram_van_Loonwoensdag 1 maart 2017 @ 12:16
quote:
14s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:56 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Dit moet jij toch prachtig vinden? Eindelijk zal het volk wakker worden en krijgen we revolutie!
Ik zou veel liever hebben dat het volk 1,5 jaar geleden wakker was geworden zodat progressieve Democratenstemmers niet het slachtoffer konden worden van votersuppression en voterpurging, dan was Sanders nu de president geweest en had de progressieve vleugel nu voldoende invloed om een progressief iemand als hoofd van de DNC te benoemen. Merk op dat de progressieve vleugel nu al veel meer invloed heeft dan dat het 1 jaar geleden had: kijk naar het percentage van de stemgerechtigden voor de DNC die voor Sanders zijn kandidaat stemden en vergelijk dit met het percentage van de supergedelegeerden die voor Sanders stemden tijdens de nominatieshow.

Helaas is de realiteit dat het volk een grote inertia heeft en veel ellende tolereert voordat het politiek wakker wordt en het hef in eigen hand neemt. Zolang het volk niet in actie komt zal het erger worden, of dat de Republikeinen of de Democraten winnen, in beide gevallen worden Wall Street, farmaceutische bedrijven, oorlogsindustriebedrijven etc. gediend, niet het volk. Bij de Republikeinen is het overwegend (het afschieten van TPP is wel goed voor het volk) erger dan bij de Democraten maar ook bij de Democraten gaat het steeds bergafwaarts. Immers, wat in het belang is van die rijker donors is meestal niet in het belang van het volk. Kijk naar alle grote politieke revoluties waarbij het arbeidersvolk de macht grijpt, steeds weer kwamen die pas tot stand nadat het volk heel erg lang heel erg veel ellende te verdragen kreeg. Het zou voor iedereen beter zijn als het establishment eerder pas op de plaats maakt.
Bram_van_Loonwoensdag 1 maart 2017 @ 12:20
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 11:53 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Zo is dat, beter een miljardair helpen iemand de ruimte in te schieten dan je bevolking tegen ziektekosten verzekerd te laten zijn! ^O^

(en natuurlijk weer een kans jezelf te quoten)
Jij valt in de traditionele politieke valkuil De twee zijn niet wederkerig uitsluitend, je kan prima en ruimtevaartprojecten hebben en voor een goede (waaronder toegankelijke) gezondheidszorg, publiek onderwijs en sociale voorzieningen zorgen. Ze hebben meer dan genoeg geld in de USA maar de rijke mensen betalen sinds de jaren 80 veel te weinig belasting waardoor er weinig geïnvesteerd kan worden. Aangezien de USA een obsessie heeft met de legerindustrie (sterke lobby, ze doneren veel geld en krijgen dus veel favors, zie nu ook hoe Trump de investeringen in het leger sterk wil vergroten) blijft er bitter weinig geld over voor publieke belangrijke kwesties. In de USA leidde dit o.a. tot een sterk verwaarloosde infrastructuur. Kijk maar eens naar de aflevering van Last Week Tonight hierover. Hoewel Johnny O. zijn team een lakei isvan de corporate establishment Democrats hebben ze daarin wel de spijker op de kop geraakt. Allicht hebben de donors van de corporate establishment Democrats ook in de gaten dat dit op de lange termijn meer geld kost.
L3gendwoensdag 1 maart 2017 @ 12:25
Nieuwe EO over travel ban weer uitgesteld, verder zou Irak niet in de nieuwe lijst komen

http://www.politico.com/s(...)vel-ban-order-235548
http://www.politico.com/s(...)er-travel-ban-235514
antiderivativewoensdag 1 maart 2017 @ 12:32
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 04:12 schreef Infection het volgende:
Dit was gewoon een goede optimistische speech. Valt niet te ontkennen, zelfs als je tegen zijn beleid bent.
Inderdaad, goede speech. Wel leuk dat gedeeltes van zijn speech meer populair zijn bij de oppositie. Toen hij terugtrekking uit TPP noemde was Ryan niet zo blij, maar Sanders wel. Zelfde voor het onderwerp women's health, applaus van de Dems maar matig applaus van de Reps omdat ze weten dat Trump natuurlijk niet echt een conservatief is hehe.

Maar zoals pundits al zeiden, deze speech zal hem een goede boost geven.
Schanullekewoensdag 1 maart 2017 @ 12:52
Schaamteloos hoe hij de dood van de Navy seal gebruikte voor het eigen gewin en vervolgens de verantwoordelijkheid van de missie afschuift op Obama en de militaire staf. Een commander in chief onwaardig. Kan me voorstellen dat hij daarmee bij het leger (nog meer) kwaad bloed zet.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 12:52
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 12:32 schreef antiderivative het volgende:

[..]

Inderdaad, goede speech. Wel leuk dat gedeeltes van zijn speech meer populair zijn bij de oppositie. Toen hij terugtrekking uit TPP noemde was Ryan niet zo blij, maar Sanders wel. Zelfde voor het onderwerp women's health, applaus van de Dems maar matig applaus van de Reps omdat ze weten dat Trump natuurlijk niet echt een conservatief is hehe.

Maar zoals pundits al zeiden, deze speech zal hem een goede boost geven.
Dat is dan de eerste optimistische speech die draait om de nabestaanden van vermoorde familieleden en gesneuvelde soldaten, vooraf gegaan door het nadrukkelijk appeleren aan anti-semtisch geweld.

De normen van optimistisch vervagen al snel in het Trump tijdperk :)
So low that you have to reach up to get down.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 13:00
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 12:52 schreef invalidusername het volgende:

[..]

Dat is dan de eerste optimistische speech die draait om de nabestaanden van vermoorde familieleden en gesneuvelde soldaten, vooraf gegaan door het nadrukkelijk appeleren aan anti-semtisch geweld.

De normen van optimistisch vervagen al snel in het Trump tijdperk :)
So low that you have to reach up to get down.
Nou ja, zelfs de Vijanden van het Volk zeggen dat Trump dit keer niet klonk als een paranoide dictator met ernstige concentratieproblemen.

Inhoudelijk was het flut, dat wel.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 13:14
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:00 schreef Ulx het volgende:

[..]

Nou ja, zelfs de Vijanden van het Volk zeggen dat Trump dit keer niet klonk als een paranoide dictator met ernstige concentratieproblemen.

Inhoudelijk was het flut, dat wel.
Kennelijk is dat de norm langs welke we onze leiders houden.... :D Nou, laten we de polonaise inzetten :)

Ik kijk al uit naar Henk Krol als NL president, want als ie niet al te moe is en niet liegt, is het ook heel positief :)
Ericrwoensdag 1 maart 2017 @ 13:39
Ach hij verpest dat goede gevoel toch wel binnen een week. Anders doet 1 van zijn onbenullige adviseurs of persvoorlichters het wel. Assholes be like.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 13:59
quote:
3s.gif Op woensdag 1 maart 2017 05:11 schreef Kijkertje het volgende:
100-Percent Tariff on European Bikes?

The Office of United States Trade Representative has reportedly requested comments on its proposal to include tariffs on motorcycles below 501cc imported from Europe. According to a report on Motorcycle.com, the proposal is somehow part of a dispute on beef prices between the United States and Europe.
Dat is ook een beetje symbolisch natuurlijk.
Motoren onder de 501cc, zoveel zijn dat er niet in de VS hoor
Dat zijn meer de motorscooters, zoveel hebben ze die volgens mij niet in de VS.

In Zuid Europa zie je nog wel eens 250cc motoren op de weg rijden, maar in Nederland bijvoorbeeld wordt er bijna niks verkocht onder de 501cc.
antiderivativewoensdag 1 maart 2017 @ 14:00
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with House and Senate leadership
* Legislative affairs strategy session
* Meeting with Secretary of State Rex Tillerson for dinner

Senate agenda vandaag:

* Senate Finance Committee votes on the nomination of Seema Verma to be administrator of the Centers for Medicare & Medicaid Services
* Senate votes on Ryan Zinke to be Secretary of the Interior
* Senate holds a procedural vote on the nomination of Ben Carson to be HUD Secretary
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 14:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:00 schreef antiderivative het volgende:
Trump agenda vandaag:

* Intelligence briefings
* Meeting with House and Senate leadership
* Legislative affairs strategy session
* Meeting with Secretary of State Rex Tillerson for dinner

Senate agenda vandaag:

* Senate Finance Committee votes on the nomination of Seema Verma to be administrator of the Centers for Medicare & Medicaid Services
* Senate votes on Ryan Zinke to be Secretary of the Interior
* Senate holds a procedural vote on the nomination of Ben Carson to be HUD Secretary
Wat is het lunchmenu vandaagt?
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 14:04
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 13:59 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Dat is ook een beetje symbolisch natuurlijk.
Motoren onder de 501cc, zoveel zijn dat er niet in de VS hoor
Dat zijn meer de motorscooters, zoveel hebben ze die volgens mij niet in de VS.

In Zuid Europa zie je nog wel eens 250cc motoren op de weg rijden, maar in Nederland bijvoorbeeld wordt er bijna niks verkocht onder de 501cc.
M.n. crossmotoren
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 14:07
Crossmotoren in de VS bedoel je ?

Dat valt misschien ook nog wel te omzeilen door ze te importeren "puur voor de sport" en dan niet op kenteken te zetten.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 14:07 schreef bluemoon23 het volgende:
In de VS bedoel je ?
Ja, die maatregel zou vooral crossmotoren raken, KTM, Husqvarna .

Tenzij je zo'n motor in onderdelen als bouwpakket invoert. O, nou heb ik verklapt waarom Harley Davidson geen tariff van 100% betaalt in India ;)

Maar ja, Donald had het ook maar 'gehoord', he ;)
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 14:10
En scooters.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 14:16
Die grapjes kennen ze in de VS zelf ook wel, er bestaat al meer als 50 jaar de "chicken tax".
Waarbij bestelwagen uit Europa extra belast worden in de VS.
De "Europese" Ford Transit Connect verkopen ze ook in de VS, handzamer en economischer dan de benzineslurpenden VS vans.
Die werd geimporteerd als personenauto, waarna een bedrijfje in de VS ze weer ombouwde naar bestelauto`s _O-
http://www.thetruthaboutc(...)-chicken-tax-tariff/
ExtraWaskrachtwoensdag 1 maart 2017 @ 14:26
Ach, als ze extra tarieven willen gaan heffen, heffen we gewoon tarieven over producten uit hun swing states zoals onder W. Bush ook al eerder gedreigd.
Whiskers2009woensdag 1 maart 2017 @ 15:21
https://mobile.twitter.co(...)6933725602656256?p=p

Wie bedankt hij waarvoor?
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 15:23
quote:
vroeg ik me ook al af.
Mani89woensdag 1 maart 2017 @ 15:24
quote:
Zichzelf.
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 15:48
quote:
Waarschijnlijk alle media in het algemeen omdat ze door de bank genomen aardige dingen hebben geschreven over zijn speech. Of de hele bevolking, omdat ze hem als president hebben erkend. Of het congres, dat ze hem hebben laten spreken en netjes hebben bejegend. Of zichzelf uiteraard. Of hij wilde gewoon een berichtje sturen en plaatste per ongeluk een tweet.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 15:56
Misschien kreeg hij een golden shower reageerde een twitteraar.

Die was wel grappig. .
Ringowoensdag 1 maart 2017 @ 16:30
Heeft het stukje hoogdravende kitsch over die gesneuvelde commando hem nu echt zoveel goodwill opgeleverd?

http://www.volkskrant.nl/(...)vaker-doet~a4468754/

Wat zijn Amerikanen toch ook gemakkelijk te beïnvloeden. Stelletje hollywoodkabouters.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 16:32
quote:
15s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:30 schreef Ringo het volgende:
Heeft het stukje hoogdravende kitsch over die gesneuvelde commando hem nu echt zoveel goodwill opgeleverd?

http://www.volkskrant.nl/(...)vaker-doet~a4468754/

Wat zijn Amerikanen toch ook gemakkelijk te beïnvloeden. Stelletje hollywoodkabouters.
Ach die ouders hoeven maar één keer een kwaad woord de media in te slingeren en Trump pist weer over z'n graf.
Ringowoensdag 1 maart 2017 @ 16:38
Het deed me ook denken aan het stukje volkstoneel van Frans Timmermans tijdens de MH17-crisis.
Nintexwoensdag 1 maart 2017 @ 16:48
Wat een geweldige en historische speech

Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 16:49
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:48 schreef Nintex het volgende:
Wat een geweldige en historische speech

Waarom historisch? Behalve dat Trump een keer normaal deed, uiteraard.
ExtraWaskrachtwoensdag 1 maart 2017 @ 16:52
Donald Trump fact check: Almost every big claim he made in his speech to Congress was false
KrappeAutowoensdag 1 maart 2017 @ 17:42
quote:
5s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:49 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Waarom historisch? Behalve dat Trump een keer normaal deed, uiteraard.
Mwah, vrij standaard Trump, hoor. Mensen die tot nu toe alleen maar sound bites van wilde stump speeches gehoord hebben zullen inderdaad wel schrikken, maar hij heeft genoeg van dit soort speeches geleverd.
Ludachristwoensdag 1 maart 2017 @ 17:45
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:42 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Mwah, vrij standaard Trump, hoor. Mensen die tot nu toe alleen maar sound bites van wilde stump speeches gehoord hebben zullen inderdaad wel schrikken, maar hij heeft genoeg van dit soort speeches geleverd.
Noem er nog eens drie dan. Zijn acceptatiespeech, voor de rest kan ik niks verzinnen.
KrappeAutowoensdag 1 maart 2017 @ 17:46
quote:
Ik lees allerlei claims die prima verdedigbaar zijn. Dit zijn Politifact-achtige artikelen die Trump's claims zo interpreteren dat ze vals zijn. Geen fact-checking, maar ideologisch propageren.
Tijger_mwoensdag 1 maart 2017 @ 17:53
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:46 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Ik lees allerlei claims die prima verdedigbaar zijn. Dit zijn Politifact-achtige artikelen die Trump's claims zo interpreteren dat ze vals zijn. Geen fact-checking, maar ideologisch propageren.
Ok, ontzenuw ze dan even, moet toch een sinecure zijn voor jou?
Ringowoensdag 1 maart 2017 @ 17:56
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:46 schreef KrappeAuto het volgende:
Ik lees allerlei claims die prima verdedigbaar zijn. Dit zijn Politifact-achtige artikelen die Trump's claims zo interpreteren dat ze vals zijn. Geen fact-checking, maar ideologisch propageren.
Ha, zijn de feiten weer te alternatief om gecheckt te worden?
KrappeAutowoensdag 1 maart 2017 @ 17:56
quote:
2s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:45 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Noem er nog eens drie dan. Zijn acceptatiespeech, voor de rest kan ik niks verzinnen.
Ik vind al zijn policy speeches wel redelijk vergelijkbaar met die van gisteren in het Congres.




WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 18:01
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 16:48 schreef Nintex het volgende:
Wat een geweldige en historische speech

Mee eens
KrappeAutowoensdag 1 maart 2017 @ 18:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 17:53 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Ok, ontzenuw ze dan even, moet toch een sinecure zijn voor jou?
TRUMP: "Ninety-four million Americans are out of the labour force."

Dit is correct, maar wordt al als 4e argument gebruikt om aan te tonen dat ''bijna elke grote claim onwaar is''. Nonsens dus. Klaar.

Mensen met een normaal ontwikkeld kritisch vermogen moeten toch zien dat dit soort stukjes onzin zijn denk ik dan, maar goed, media-indoctrinatie zit diep heb ik al gemerkt.
Montovwoensdag 1 maart 2017 @ 18:03
quote:
And Ryan is looking down right now, you know that, and he’s very happy because I think he just broke a record.
Projectie van Trump? Rating/applaus is het hoogste doel?
OMGwoensdag 1 maart 2017 @ 18:17
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:03 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

TRUMP: "Ninety-four million Americans are out of the labour force."

Dit is correct, maar wordt al als 4e argument gebruikt om aan te tonen dat ''bijna elke grote claim onwaar is''. Nonsens dus. Klaar.

Mensen met een normaal ontwikkeld kritisch vermogen moeten toch zien dat dit soort stukjes onzin zijn denk ik dan, maar goed, media-indoctrinatie zit diep heb ik al gemerkt.
Dat getal klopt, alleen kun je het lastig als argument gebruiken om mensen weer aan het werk te krijgen als daar een berg mensen die met pensioen zijn in zit. En mensen die ervoor gekozen hebben om niet te werken, want kinderen of wat dan ook. Precies wat er in dat artikel staat. Dus tenzij je mensen die er voor hebben gekozen niet te werken, mensen die met pensioen zijn, etc. aan het werk wilt hebben slaat dat getal nergens op.

Maar goed, lekker oma in de mijnen laten graven dan maar.
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 18:23
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:17 schreef OMG het volgende:

[..]

Maar goed, lekker oma in de mijnen laten graven dan maar.
Laatst nog een man gezien bijna 100 jaar oud die nog werkte in een restaurant, omdat hij dat leuk vond. Praatje maken en zo. Als oma van 80 nog naar kolen wil graven dan mag ze van mij
OMGwoensdag 1 maart 2017 @ 18:27
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:23 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Laatst nog een man gezien bijna 100 jaar oud die nog werkte in een restaurant, omdat hij dat leuk vond. Praatje maken en zo. Als oma van 80 nog naar kolen wil graven dan mag ze van mij
Leuk, maar al die oma's en opa's die met pensioen zijn en lekker achter de geraniums willen zitten moeten dan niet mee worden meegerekend.
Whiskers2009woensdag 1 maart 2017 @ 18:32
http://www.independent.co(...)l-rimi-a7566861.html

Haden we dit (oude) artikel hier al gehad? Zo veel gebeurd in zo'n korte tijd dat ik het niet meer weet..
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 18:49
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:27 schreef OMG het volgende:

[..]

Leuk, maar al die oma's en opa's die met pensioen zijn en lekker achter de geraniums willen zitten moeten dan niet mee worden meegerekend.
Natuurlijk wel. Als je in leven bent kun je werken. Een baby of kind kan werken als medicijntester voor Big Pharma en de AOW leeftijd is een mooi moment om houthakker of zo te worden.
invalidusernamewoensdag 1 maart 2017 @ 18:51
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:49 schreef Ulx het volgende:

[..]

Natuurlijk wel. Als je in leven bent kun je werken. Een baby of kind kan werken als medicijntester voor Big Pharma en de AOW leeftijd is een mooi moment om houthakker of zo te worden.
Ze zullen die goedkope arbeidskrachten uit Mexico ergens mee moeten vervangen, zoveel gevangenen hebben ze niet. Lekker stenen bikken voor 5$ per uur, zodat je je insuline net kan betalen ^O^
OMGwoensdag 1 maart 2017 @ 19:01
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:49 schreef Ulx het volgende:

[..]

Natuurlijk wel. Als je in leven bent kun je werken. Een baby of kind kan werken als medicijntester voor Big Pharma en de AOW leeftijd is een mooi moment om houthakker of zo te worden.
Maar, hoe vroeg begint dat dan al? Op welk moment kan er al in de baarmoeder begonnen worden met werken?
WhiteBeardwoensdag 1 maart 2017 @ 19:02
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 18:27 schreef OMG het volgende:

[..]

Leuk, maar al die oma's en opa's die met pensioen zijn en lekker achter de geraniums willen zitten moeten dan niet mee worden meegerekend.
Volgens mij is het zo lang je nog redelijk goed kunt bewegen juist beter om door te werken. Achter de geraniums slibben je aders heel snel dicht
OMGwoensdag 1 maart 2017 @ 19:05
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:02 schreef WhiteBeard het volgende:

[..]

Volgens mij is het zo lang je nog redelijk goed kunt bewegen juist beter om door te werken. Achter de geraniums slibben je aders heel snel dicht
Leuk, maar ze moeten nog steeds niet worden meegerekend. Bewegen != werken.
crystal_methwoensdag 1 maart 2017 @ 19:30
quote:
er zitten enkele twijfelachtige tussen.
quote:
Three times in recent years, Congress raised defence budgets by larger percentages than the 54 billion dollars, or 10%, increase Mr Trump proposes.
Maar daarna moet je waarschijnlijk tot 1967 teruggaan. Hangt er dus vanaf hoe je "one of the biggest in history" interpreteert. Bovendien waren 2002 en 2003 oorlogsbudgetten (Afghanistan, Irak).
quote:
We will provide massive tax relief for the middle class.
Independent analyses of his campaign's tax proposals found that most of the benefits would flow to the wealthiest families.
Kan nog niet weerlegd worden. Als we Trump gaan beoordelen op basis van z'n campaign proposals ipv z'n verwezenlijkingen...
quote:
According to the National Academy of Sciences, our current immigration system costs America's taxpayers many billions of dollars a year
Als het over het "huidige systeem" gaat heeft het weinig zin om naar de 2de en 3de generatie kijken. Men heeft Trump niet verkozen om in 2040 minder belastingen te betalen. Immigratie beperken zou op korte termijn een besparend effect opleveren.
quote:
Ninety-four million Americans are out of the labour force.
Irrelevant feit, maar een feit.
Ulxwoensdag 1 maart 2017 @ 19:45
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:01 schreef OMG het volgende:

[..]

Maar, hoe vroeg begint dat dan al? Op welk moment kan er al in de baarmoeder begonnen worden met werken?
Doe niet zo onzinnig. Het risico dat een foetus waarmee je testen doet zorgt dat de moeder niet verder kan werken in de kolenmijn is gewoon te groot. Wil je America niet Great maken of zo?

Van miskramen en doodgeborenen kun je trouwens een goede palingval maken. Vishaken aan het lijk vast en dan de plomp in. MAGA.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 10:00 schreef Wespensteek het volgende:
VOICE is het nieuwe instituut dat het racisme in de VS moet voeden door eenzijdig te focussen op misdaad van immigranten.
Je kunt natuurlijk ook je kop in het zand steken en doen alsof alle illegale immigranten onschuldige fruitplukkers zijn.

[ Bericht 0% gewijzigd door bluemoon23 op 01-03-2017 21:41:51 ]
Wespensteekwoensdag 1 maart 2017 @ 20:36
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:36 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Je kunt natuurlijk ook je kop in het zand steken en doen alsof alle immigranten onschuldige fruitplukkers zijn.
Je kunt natuurlijk ook gewoon alle criminaliteit en de slachtoffers gelijk behandelen.
Tijger_mwoensdag 1 maart 2017 @ 21:28
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 20:36 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Je kunt natuurlijk ook je kop in het zand steken en doen alsof alle immigranten onschuldige fruitplukkers zijn.
En je kan ook net doen alsof alle immigranten illegaal zijn dan wel fruitplukkers. Verreweg de meeste illegalen komen legaal het land binnen op studenten of toeristen visa verder zijn er gewoon heel veel legale immigranten met kwalificaties.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 21:40
De werkzame Amerikaanse beroepsbevolking bevat naar schatting 8 miljoen illegale immigranten. Dat zijn er toch wel aardig wat.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 21:41
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:28 schreef Tijger_m het volgende:
En je kan ook net doen alsof alle immigranten illegaal zijn dan wel fruitplukkers. Verreweg de meeste illegalen komen legaal het land binnen op studenten of toeristen visa verder zijn er gewoon heel veel legale immigranten met kwalificaties.
Oh sorry heb ik vergeten om illegaal er voor te zetten bij mijn post ? :')
Dat snap je toch zelf ook wel.
Tijger_mwoensdag 1 maart 2017 @ 21:43
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:41 schreef bluemoon23 het volgende:

[..]

Oh sorry heb ik vergeten om illegaal er voor te zetten bij mijn post ? :')
Dat snap je toch zelf ook wel.
De begrippen worden wel vaker door elkaar gebruikt hier dus nee, dat snap ik niet automagisch.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 21:50
Ook in Nederland is er vrijwel niemand die problemen heeft met legale immigratie.
Het gaat om het illegale immigranten en misbruik maken van systemen.
Falcowoensdag 1 maart 2017 @ 21:50
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:40 schreef Monolith het volgende:
De werkzame Amerikaanse beroepsbevolking bevat naar schatting 8 miljoen illegale immigranten. Dat zijn er toch wel aardig wat.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 21:55
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:50 schreef bluemoon23 het volgende:
Ook in Nederland is er vrijwel niemand die problemen heeft met legale immigratie.
Het gaat om het illegale immigranten en misbruik maken van systemen.
Het ironische is in de VS nu juist dat ze dat eerder niet dan wel doen. Veelal dragen ze wel allerhande belastingen af, maar hebben ze geen recht op allerhande voorzieningen die daarmee bekostigd worden. Mensen die de Nederlandse situatie één op één met de Amerikaanse willen vergelijken, kunnen zich beter eerst even verdiepen in beide landen.
bluemoon23woensdag 1 maart 2017 @ 21:59
Dat geldt ook voor jou natuurlijk.

Dat ze belastingen betalen heeft natuurlijk niet het feit op dat ze geen verblijfsvergunning hebben en illegaal in het land verblijven.
Monolithwoensdag 1 maart 2017 @ 22:03
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:59 schreef bluemoon23 het volgende:
Dat geldt ook voor jou natuurlijk.

Dat ze belastingen betalen heeft natuurlijk niet het feit op dat ze geen verblijfsvergunning hebben en illegaal in het land verblijven.
Ja dan wordt het nogal tautologisch, maar dat heeft verder niet zoveel betrekking op profiteren van een systeem of kennis van het Amerikaanse systeem.
Dagonetwoensdag 1 maart 2017 @ 22:06
quote:
0s.gif Op woensdag 1 maart 2017 19:30 schreef crystal_meth het volgende:
.]

Maar daarna moet je waarschijnlijk tot 1967 teruggaan. Hangt er dus vanaf hoe je "one of the biggest in history" interpreteert. Bovendien waren 2002 en 2003 oorlogsbudgetten (Afghanistan, Irak).

Hoe wil je one of the biggest in history anders interpreteren dan één van de grootste in de geschiedenis?

Het is bij lange na niet de grootste post-WO2, laat staan de gehele US geschiedenis.

Hier wat cijfertjes:
http://www.cfr.org/defens(...)tary-spending/p28855
Falcowoensdag 1 maart 2017 @ 22:17

Deze man :')
Kansenjongerewoensdag 1 maart 2017 @ 22:23
quote:
5s.gif Op woensdag 1 maart 2017 22:06 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Hoe wil je one of the biggest in history anders interpreteren dan één van de grootste in de geschiedenis?

Het is bij lange na niet de grootste post-WO2, laat staan de gehele US geschiedenis.

Hier wat cijfertjes:
http://www.cfr.org/defens(...)tary-spending/p28855

Maar dat kun je Trump niet verwijten, die had die informatie ook maar gekregen...
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:08
quote:
1s.gif Op woensdag 1 maart 2017 21:55 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het ironische is in de VS nu juist dat ze dat eerder niet dan wel doen. Veelal dragen ze wel allerhande belastingen af, maar hebben ze geen recht op allerhande voorzieningen die daarmee bekostigd worden.
Wordt iets van 100 dollar per illegaal per maand aan belasting betaald of zo, dus no way dat dat in de buurt van netto positief komt.
Kansenjongeredonderdag 2 maart 2017 @ 00:11
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:08 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Wordt iets van 100 dollar per illegaal per maand aan belasting betaald of zo, dus no way dat dat in de buurt van netto positief komt.
Geen belasting betalen wordt in de VS toch juist als slim beschouwd? Dat was immers hoe de president zich tijdens diens campagne verdedigde toen hij ermee geconfronteerd werd dat hij zelf al jaren geen belasting betaalt.
L3genddonderdag 2 maart 2017 @ 00:15
Illegalen brengen miljarden op aan social security, terwijl ze er zelf nauwelijks gebruik kunnen maken. Netto brengen ze dus meer op

https://www.theatlantic.c(...)ts-and-taxes/499604/
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:15
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:11 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Geen belasting betalen wordt in de VS toch juist als slim beschouwd? Dat was immers hoe de president zich tijdens diens campagne verdedigde toen hij ermee geconfronteerd werd dat hij zelf al jaren geen belasting betaalt.
Absoluut, of betaal jij ook meer belasting dan dat je wettelijk verplicht bent?
Kansenjongeredonderdag 2 maart 2017 @ 00:17
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:15 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Absoluut, of betaal jij ook meer belasting dan dat je wettelijk verplicht bent?
Als je vraag is of ik met allerlei dubieuze constructies belasting ontwijk, dan is het antwoord nee.
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:19
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:17 schreef Kansenjongere het volgende:

[..]

Als je vraag is of ik met allerlei dubieuze constructies belasting ontwijk, dan is het antwoord nee.
Heel dubieus inderdaad, je belastingdruk zo laag mogelijk proberen te maken.

Overigens betaalt Trump natuurlijk gewoon miljarden aan allerlei soorten belastingen.
Tijger_mdonderdag 2 maart 2017 @ 00:19
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:19 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Heel dubieus inderdaad, je belastingdruk zo laag mogelijk proberen te maken.

Overigens betaalt Trump natuurlijk gewoon miljarden aan allerlei soorten belastingen.
Oh ja? Waar baseer jij dat op? Zijn belastingaangifte is niet openbaar.
Kansenjongeredonderdag 2 maart 2017 @ 00:19
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:19 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Heel dubieus inderdaad, je belastingdruk zo laag mogelijk proberen te maken.
Dubieus genoeg om zijn aangifte niet openbaar te maken en over de redenen ervan te liegen.
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:22
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:15 schreef L3gend het volgende:
Illegalen brengen miljarden op aan social security, terwijl ze er zelf nauwelijks gebruik kunnen maken. Netto brengen ze dus meer op

https://www.theatlantic.c(...)ts-and-taxes/499604/
Dit zijn Henk Krol-achtige redenaties waarbij men ervan uit gaat dat wat je betaalt aan werknemersverzekering voor jou gereserveerd blijft.

Netto kost illegale immigratie bakken met geld. Politifact heeft hier een redelijk overzicht van.
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:23
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:19 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Oh ja? Waar baseer jij dat op? Zijn belastingaangifte is niet openbaar.
Heb je enig idee hoeveel soorten belastingen er zijn?
Tijger_mdonderdag 2 maart 2017 @ 00:24
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:23 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Heb je enig idee hoeveel soorten belastingen er zijn?
Je ontwijkt de vraag zoals gewoonlijk weer eens.
KrappeAutodonderdag 2 maart 2017 @ 00:26
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:24 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Je ontwijkt de vraag zoals gewoonlijk weer eens.
Ja, sorry hoor, maar als je niet begrijpt dat iemand als Trump miljarden aan allerlei soorten belastingen betaalt zonder een belastingaangifte te zien dan heb ik slecht nieuws.
ExtraWaskrachtdonderdag 2 maart 2017 @ 00:31
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:19 schreef Tijger_m het volgende:

[..]

Oh ja? Waar baseer jij dat op? Zijn belastingaangifte is niet openbaar.
Sterker, hij heeft meerdere jaren geen inkomstenbelasting betaald. Staat tegenover dat hij naar eigen zeggen honderden miljoenen betaalt aan belasting, maar goed, hij neemt wel eens een loopje met de werkelijheid zeg maar; dus meer bewijs nodig I guess. Bron: https://www.nytimes.com/2(...)rump-taxes.html?_r=0

1 jaar bijna een miljard verlies leiden, kan kennelijk 18 jaar lang verrekend worden. Dat verlies was in 1995, en er zijn aangiftes/documenten van ervoor bekend waarin hij op 0 kwam. Zou zoiets in Nederland eigenlijk ook mogelijk zijn?

[ Bericht 0% gewijzigd door ExtraWaskracht op 02-03-2017 00:40:06 ]
Tijger_mdonderdag 2 maart 2017 @ 00:32
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:26 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Ja, sorry hoor, maar als je niet begrijpt dat iemand als Trump miljarden aan allerlei soorten belastingen betaalt zonder een belastingaangifte te zien dan heb ik slecht nieuws.
Miljarden maar liefst. En daar moeten wij jouw woord voor nemen en geen enkele onderbouwing daarbij behalve "Er zijn heel veel belastingen!". Tuurlijk, joh, da's heel geloofwaardig.
ExtraWaskrachtdonderdag 2 maart 2017 @ 00:42
Wat hier nou weer van te maken en waarom wordt het gelekt: White House staff told to preserve Russia-related materials
Eyjafjallajoekulldonderdag 2 maart 2017 @ 00:54
quote:
LOL. Filmpje niet gekeken maar ik zie daar staan be though on ISIS.

Ja hoor, die lopen vast te bibberen van de boze woorden van Trump. Terwijl soldaten van het syrische en iraakse leger intussen bezig zijn IS de pan in te hakken. (met luchtsteun van vliegtuigen die onder Obama zijn ingezet :') )
svanndonderdag 2 maart 2017 @ 02:08
Geen sappige tweets meer?
Ben wel benieuwd hoe lang hij op zijn handen blijft zitten.
ExtraWaskrachtdonderdag 2 maart 2017 @ 02:22
Obama Administration Rushed to Preserve Intelligence of Russian Election Hacking

quote:
[...]

American allies, including the British and the Dutch, had provided information describing meetings in European cities between Russian officials — and others close to Russia’s president, Vladimir V. Putin — and associates of President-elect Trump, according to three former American officials who requested anonymity in discussing classified intelligence. Separately, American intelligence agencies had intercepted communications of Russian officials, some of them within the Kremlin, discussing contacts with Mr. Trump’s associates.

[...]

Beyond leaving a trail for investigators, the Obama administration also wanted to help European allies combat a threat that had caught the United States off guard. American intelligence agencies made it clear in the declassified version of the intelligence assessment released in January that they believed Russia intended to use its attacks on the United States as a template for more meddling.

“We assess Moscow will apply lessons learned,” the report said, “to future influence efforts worldwide, including against U.S. allies.”
Blue_Panther_Ninjadonderdag 2 maart 2017 @ 02:49
Congress speech van DJT gemist. ;(
crystal_methdonderdag 2 maart 2017 @ 04:58
quote:
5s.gif Op woensdag 1 maart 2017 22:06 schreef Dagonet het volgende:

[..]

Hoe wil je one of the biggest in history anders interpreteren dan één van de grootste in de geschiedenis?

Het is bij lange na niet de grootste post-WO2, laat staan de gehele US geschiedenis.

Hier wat cijfertjes:
http://www.cfr.org/defens(...)tary-spending/p28855

"één van de grootste in de geschiedenis" is een vaag begrip. Wat is dat, de top 5%, 10%, de top 3?
Welke cijfers gebruik je (budget in dollars, inflation adjusted $, % van GDP), en vergelijk je de absolute of relatieve toename?
En wanneer is een uitspraak "true" of "false"? Is ze true als ze volgens minstens één interpretatie klopt, of fout als ze volgens minstens één niet klopt?

In absolute cijfers is +54 miljard $ de hoogste toename van het DoD base budget in de geschiedenis.

De inflation adjusted percentage increase is waarschijnlijk de op 2 of 3 na grootste sinds de jaren 60, na 2002 en 2003, eventueel 2008 (afhankelijk van welke CPI je gebruikt, die van 2007 of 2008).
Basp1donderdag 2 maart 2017 @ 06:27
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:15 schreef L3gend het volgende:
Illegalen brengen miljarden op aan social security, terwijl ze er zelf nauwelijks gebruik kunnen maken. Netto brengen ze dus meer op

https://www.theatlantic.c(...)ts-and-taxes/499604/
Zo te lezen is Trump aan hij bijdraaien van zijn alle illegalen deporteren. In NL zou er dan ophef ontstaan over het flipfloppen van deze man.

http://www.volkskrant.nl/(...)jker-maken~a4468567/
J.B.donderdag 2 maart 2017 @ 06:36
Amerikaanse minister van Justitie ontmoette tijdens campagne 2 keer de Russische ambassadeur

http://deredactie.be/permalink/1.2905931

Het is wederom prijs _O-
crystal_methdonderdag 2 maart 2017 @ 06:55
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 06:36 schreef J.B. het volgende:
Amerikaanse minister van Justitie ontmoette tijdens campagne 2 keer de Russische ambassadeur

http://deredactie.be/permalink/1.2905931

Het is wederom prijs _O-
quote:
Sessions' spokeswoman Sarah Isgur Flores said there was nothing "misleading about his answer" to Congress because the Alabama Republican "was asked during the hearing about communications between Russia and the Trump campaign--not about meetings he took as a senator and a member of the Armed Services Committee."
http://edition.cnn.com/20(...)ons-russia-reaction/
Zo zullen er misschien nog meer volgen. Zouden McCain en Graham het voorbije jaar contact met Russische officials gehad hebben?

De vraag die Franken stelde:
"If there is any evidence that anyone affiliated with the Trump campaign communicated with the Russian government in the course of this campaign, what will you do?"
In z'n antwoord zei Sessions ondermeer dat hijzelf geen contact had gehad.

De schriftelijke vraag van Sen. Patrick Leahy:
Several of the president-elect's nominees or senior advisers have Russian ties. Have you been in contact with anyone connected to any part of the Russian government about the 2016 election, either before or after election day?
Antwoord van Sessions: "No".

[ Bericht 17% gewijzigd door crystal_meth op 02-03-2017 07:03:13 ]
J.B.donderdag 2 maart 2017 @ 07:07
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 06:55 schreef crystal_meth het volgende:

[..]


[..]

http://edition.cnn.com/20(...)ons-russia-reaction/
Zo zullen er misschien nog meer volgen. Zouden McCain en Graham het voorbije jaar contact met Russische officials gehad hebben?

De vraag die Franken stelde:
"If there is any evidence that anyone affiliated with the Trump campaign communicated with the Russian government in the course of this campaign, what will you do?"
In z'n antwoord zei Sessions ondermeer dat hijzelf geen contact had gehad.

De schriftelijke vraag van Sen. Patrick Leahy:
Several of the president-elect's nominees or senior advisers have Russian ties. Have you been in contact with anyone connected to any part of the Russian government about the 2016 election, either before or after election day?
Antwoord van Sessions: "No".
Volgens het artikel van WaPo hebben ze onder meer McCain gevraagd of hij contact had gehad met de Russische ambassadeur en heeft hij dat, evenals andere senatoren die niet bij naam worden genoemd, ontkend. Maar goed, er zijn ondertussen al zoveel leugens en verzwijgingen achterhaald dat je je afvraagt wat je nog kunt geloven :')
Ludachristdonderdag 2 maart 2017 @ 07:09
Nou, Sessions onder vuur en een commissie die Donalds campagneteam gaat onderzoeken dus voorgesteld vandaag. Ik ben benieuwd of Donald zijn presidentiële persona kan vasthouden.
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 07:11
Op Twitter zal hij wel weer los gaan. Het was een leuke poging.
Maxerazzidonderdag 2 maart 2017 @ 07:19
Dit zei Sessions in 1999 toen hij als senator voor de impeachment van Clinton stemde.

quote:
Jeff Sessions

Republican of Alabama

It has been proven beyond a reasonable doubt and to a moral certainty that President William Jefferson Clinton perjured himself before a Federal grand jury and has persisted in a continuous pattern of lying and obstructing justice. The chief law-enforcement officer of the land, whose oath of office calls on him to preserve, protect and defend the Constitution, crossed the line and failed to defend and protect the law and, in fact, attacked the law and the rights of a fellow citizen. Under our Constitution, equal justice requires that he forfeit his office. For these reasons, I felt compelled to vote to convict and remove the President from office. . . .

It is crucial to our system of justice that we demand the truth. I fear that an acquittal of this President will weaken the legal system by providing an option for those who consider being less than truthful in court. Whereas the handling of the case against President Nixon clearly strengthened the nation's respect for law, justice and truth, the Clinton impeachment may unfortunately have the opposite result.

https://mobile.nytimes.co(...)peachment-trial.html
Benieuwd hoe d'n Jeffster daar nu over denkt.
crystal_methdonderdag 2 maart 2017 @ 07:34
quote:
quote:
As Inauguration Day approached, Obama White House officials grew convinced that the intelligence was damning and that they needed to ensure that as many people as possible inside government could see it, even if people without security clearances could not. Some officials began asking specific questions at intelligence briefings, knowing the answers would be archived and could be easily unearthed by investigators — including the Senate Intelligence Committee, which in early January announced an inquiry into Russian efforts to influence the election.

At intelligence agencies, there was a push to process as much raw intelligence as possible into analyses, and to keep the reports at a relatively low classification level to ensure as wide a readership as possible across the government — and, in some cases, among European allies. This allowed the upload of as much intelligence as possible to Intellipedia, a secret wiki used by American analysts to share information.

There was also an effort to pass reports and other sensitive materials to Congress. In one instance, the State Department sent a cache of documents marked “secret” to Senator Benjamin Cardin of Maryland days before the Jan. 20 inauguration. The documents, detailing Russian efforts to intervene in elections worldwide, were sent in response to a request from Mr. Cardin, the top Democrat on the Foreign Relations Committee, and were shared with Republicans on the panel.
Was het nog niet zo absurd dat Trump Obama's team verantwoordelijk achtte voor sommige lekken. Niet door te lekken, maar door de informatie zo wijd mogelijk te verspreiden, waardoor lekken waarschijnlijker worden. Of dat hun bedoeling was is een andere vraag...
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 07:38
Maar waarom zou het geheim moeten blijven?
Falcodonderdag 2 maart 2017 @ 07:55
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:19 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Heel dubieus inderdaad, je belastingdruk zo laag mogelijk proberen te maken.

Overigens betaalt Trump natuurlijk gewoon miljarden aan allerlei soorten belastingen.
Waarom laat hij niet zijn belastingspapieren zien :')
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 08:05
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:55 schreef Falco het volgende:

[..]

Waarom laat hij niet zijn belastingspapieren zien :')
Dat vroeg ik me ook wel eens af, wisten jullie dat?
crystal_methdonderdag 2 maart 2017 @ 08:06
quote:
10s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:19 schreef Maxerazzi het volgende:
Dit zei Sessions in 1999 toen hij als senator voor de impeachment van Clinton stemde.

[..]

Benieuwd hoe d'n Jeffster daar nu over denkt.
Natuurlijk denkt hij er nu anders over, want als goed jurist aanvaard je de uiteindelijke uitspraak (of in dit geval het oordeel van de senaat). ;)

Clinton is toen trouwens dankzij de advocaten van Paula Jones ontsnapt aan een veroordeling voor perjury in die zaak. Die hadden een definitie van "sexual relations" aanvaard die erop neer kwam dat Lewinsky wel "sexual relations" met Clinton had, maar Clinton niet met Lewinsky. Omdat zij hem een blowjob gaf, maar hij haar genitaliën niet aanraakte...
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 08:13
Ik vind een pijpbeurt minder ernstig dan je land verkwanselen aan de Russen.
Falcodonderdag 2 maart 2017 @ 08:20
Positie lijkt me onhoudbaar voor Sjefke

https://www.theguardian.c(...)sador-trump-campaign
Ringodonderdag 2 maart 2017 @ 08:21
Jeff Sessions, met z'n van zoet brooddeeg geknede omagezicht.
Mystikvmdonderdag 2 maart 2017 @ 08:33
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 07:34 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

[..]

Was het nog niet zo absurd dat Trump Obama's team verantwoordelijk achtte voor sommige lekken. Niet door te lekken, maar door de informatie zo wijd mogelijk te verspreiden, waardoor lekken waarschijnlijker worden. Of dat hun bedoeling was is een andere vraag...
Er gaan nogal wat geruchten dat Obama inderdaad zoveel mogelijk intelligence over de verschillende agencies heeft verspreid zodat de trawanten van Trump het niet op konden ruimen. Hij heeft er een clusterbom van gemaakt en dat is vrij gewiekst.

Als het gaat over illegale praktijken die in de reports worden beschreven dan vind ik dat in dit geval het doel wel de middelen heiligt. En heeft Trump inderdaad gelijk dat Obama achter de leaks zit. Indirect, weliswaar.
crystal_methdonderdag 2 maart 2017 @ 08:34
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 08:13 schreef Ulx het volgende:
Ik vind een pijpbeurt minder ernstig dan je land verkwanselen aan de Russen.
Ik denk dat veel Amerikanen die mening delen, en dat mede daardoor Putin krijgt waar ie op hoopte.
MangoTreedonderdag 2 maart 2017 @ 08:35
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 02:49 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Congress speech van DJT gemist. ;(
"Oppervlakkig" volgens de Volkskrant :+

Ludachristdonderdag 2 maart 2017 @ 08:37
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 00:26 schreef KrappeAuto het volgende:

[..]

Ja, sorry hoor, maar als je niet begrijpt dat iemand als Trump miljarden aan allerlei soorten belastingen betaalt zonder een belastingaangifte te zien dan heb ik slecht nieuws.
Over zijn hele leven misschien, maar per jaar gaat hij daar echt bij lange na niet aan komen hoor.
Ludachristdonderdag 2 maart 2017 @ 08:39
quote:
0s.gif Op donderdag 2 maart 2017 08:33 schreef Mystikvm het volgende:

[..]

Er gaan nogal wat geruchten dat Obama inderdaad zoveel mogelijk intelligence over de verschillende agencies heeft verspreid zodat de trawanten van Trump het niet op konden ruimen. Hij heeft er een clusterbom van gemaakt en dat is vrij gewiekst.

Als het gaat over illegale praktijken die in de reports worden beschreven dan vind ik dat in dit geval het doel wel de middelen heiligt. En heeft Trump inderdaad gelijk dat Obama achter de leaks zit. Indirect, weliswaar.
Volgens de bronnen gaat het meer om mensen die werkzaam waren ten tijde van Obama. Dat hoeft niet meteen onder leiding van Obama te gebeuren natuurlijk. De drie bronnen die de NYT heeft geven aan dat hij er niet zoveel mee te maken had iig:

quote:
Former senior Obama administration officials said that none of the efforts were directed by Mr. Obama.
https://www.nytimes.com/2(...)on-hacking.html?_r=0
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 08:45
Ik vind het personeelsbeleid van Trump niet echt geweldig.
Mystikvmdonderdag 2 maart 2017 @ 08:46
quote:
2s.gif Op donderdag 2 maart 2017 08:39 schreef Ludachrist het volgende:

[..]

Volgens de bronnen gaat het meer om mensen die werkzaam waren ten tijde van Obama. Dat hoeft niet meteen onder leiding van Obama te gebeuren natuurlijk. De drie bronnen die de NYT heeft geven aan dat hij er niet zoveel mee te maken had iig:

[..]

https://www.nytimes.com/2(...)on-hacking.html?_r=0
Niet gestuurd. Maar je gaat me niet vertellen dat hij heen flauw benul had van wat zijn lakeien aan het doen waren. Zoals dat er specifieke vragen in intelligence briefings gesteld zijn zodat de antwoorden genotuleerd worden om onderzoekcommissies makkelijk toegang te geven tot die info. Dat gaat vast niet aan hem voorbij.

Ik lees ook dat specifieke intelligence met Europese vrienden gedeeld is. Zal wel over beïnvloedingsmethodieken gaan. En dat de AIVD wat info gedeeld heeft over Trump associates die in NL met Russische vertegenwoordigers gesproken hebben.
Ulxdonderdag 2 maart 2017 @ 08:46
En dicht